|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie miesiączkuję,bo zawinił ginekolog?
Cytat:
Cytat:
Antykoncepcja działa gdy coś nie tak z pracą jajników (np. PCO), gdy cykl się nieco wydłuża i w paru innych przypadkach. Gdy kobieta nie ma okresu 4 miesiące, należałoby sprawdzić poziom hormonów, a nie przepisywać tabletki. Ja bym zmieniła gina na takiego, który najpierw sprawdzi co Ci jest, bo coś jest na pewno skoro masz takie koszmarnie długie cykle. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: brak okresu dlaczego ??
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Ze względu na problemy zdrowotne nie mogę przyjmować tabletek anty. wiec generalnie pozostała prezerwatywa, tudzież stosunek przerywany.
Dlatego nie wykluczyłam prawdopodobieństwa zajścia w ciąze i zrobiłam test. To dobry test , którego skutecznosc wynosi 99%, czy zatem istnieje mozliwosc,ze jestem tym 1% ? he. Troche to absurdalne. Jednakze wciąz nie mam miesiączki i dolegliwosci z nią związanych. Sutki są nadal wrażliwe na ucisk, a dotego, podczas dzisiejszego prysznicu poczułam mdłości....hmmm...dziwne
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
Jedyne co mogę zaproponować to powtórzenie testu lub wizyta u ginekologa.
|
|
|
|
#3095 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam takie pytanie od siebie. dostałam pierwszy raz okres 28 grudniA i do dziś nie mam następego! o co chodzi? czasem mam taki biały śłuz jakby i nie wiem co zrobic ... do lekarza nie pójdę bo się boję .. a i czy masturbacja ma na to jakis wpływ?
|
|
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehhh wizyta u ginekologa konieczna: może się spóźniać bo: masz infekcję, masz problemy hormonalne. Tak czy siak nikt ci przez internet nie przywróci okresu - kobieto to prawie 4 miesiące ! Do gina marsz! |
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test powtórzyłam dzis rano i ponownie wyszedł ujemny. Jutro mam umówiąna wizytę u ginekologa. Napisze jakby co ...
|
|
#3098 |
|
Rozeznanie
|
Napisze na tym temacie,bo po co zaśmiecać wątek.Już tydzień spóźnia mi się okres.Ala dzisiaj pojawił się w małych ilościach taki jasnobrązowy śluz.Czy to może być oznaka nadchodzącego okresu?
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzis u ginekologa.
To nie ciąża, choc objawy podobne ![]() Mam torbiel w macicy ....
|
#3100 |
|
Przyczajenie
|
a czy ginekolog moze sprawdzic ze ktos sie masturbuje czy nie?
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3102 |
|
Przyczajenie
|
czyli ze jak?
|
|
|
|
#3103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no to mysle ze nie masz az tak duzych powodów do zmartwien, poczatkowe okresy sa bardzo nieregularne... ale przede wszystkim to chyba powinnas pogadac z mamą albo coś, bo to troche dziwne żeby w czasach dosc intensywnego rozprzestrzeniania wiedzy na takie tematy,dziewczyna sie nie orientowala....
|
|
#3104 |
|
Przyczajenie
|
tak, pierwszy raz .. ale co ja mam powiedziec mamie?
|
|
|
|
#3105 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: nie mam okresu
Okres dostalam w wieku 13 lat. Mialam zawsze regularny. Po roku przesunal mi sie tylko o tydzien. Powinnam dostac w lutym, a nie dostalam. Powinnam dostac w marcu, a nie dostalam. Czy to jest normalne?? Nie wspolzylam jeszcze (tylko seks oralny). Ciaze wyeliminowalam, bo sprawdzalam 2 razy. Mysle, ze pojde do ginekologa z mama. Tylko nie chcialabym, zeby sie dowiedziala, ze nie jestem dziewica (bo prawdopodobnie nie jestem). Czy gdybym sie chciala o to ginekologa spytac to czy mama musi sie dowiedziec?? Nie chcialabym, zeby o tym wiedziala. Prosze o odp
|
|
|
|
#3106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez seks oralny nie traci się dziewictwa (no chyba że mentalnego dziewictwa - nie będę się tu wdawać w szczegóły) Zresztą ile masz lat? Bo jeśli 16 to możesz iść bez mamy, a nawet jeśli masz mniej niż 16 to powiedz mamie prawdę albo poproś by nie wchodziła z tobą do gabinetu.
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Raczkowanie
|
cinderella - lekarz przepisał Ci tylko duphaston, zeby okres przywrócić,a chciałaś coś więcej?
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
zapewne chodzilo jej o to ze paluszki faceta poszly w ruch i nie ma blony dziewiczej
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak okresu - wątek zbiorczy
Hm, a czy tycie może być problemem spóźniania się miesiączki ? (np. duże przybranie masy w krótkim czasie)
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nieregularne miesiączki - wątek zbiorczy!
Witam!
Mam 15 lat a miesiaczki dostalam 1,5r temu.Slyszalam ze nieregularne miesiaczki to w tym wieku normalne ale od jakiegos czasu mam miesiaczki co 15 dni a nie jak kiedys co 30 i troche mnie juz to meczy. Czym to jest spowodowane?? |
|
|
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze to i moja wina... ze zapomnialam dalej brac te tabletki. nie wiem sama, moze nie trzeba bylo w ogole isc do gin. - okres byl nieregularny ale byl a teraz nie mam wcale ![]() a co do tabletek i badan to prawda - tez uslyszalam, ze nie sa potrzebne badania hormonow. Tabletki wlasnie mialam dobrane ,,na wyczucie". A przez te ponad 2 lata tylko raz mialam zrobiona probe watrobowa
|
|
#3112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja przez półtora roku tabletek i dłuższą opieką ginekologa ( pierwsza wizyta w wieku 16 lat ) miałam tylko na pierwszym badaniu usg dopochwowe, a pozniej cytologię.tyle badań. |
|
|
|
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
u mnie cały czas podejrzewano ze mam zbyt niski progesteron dlatego dostalam duphaston mimo braku badan - głupia brałam. Po roku sie okazało, u innego lekarza , że progesteron mam ok a problem tkwi w prolaktynie. Ale mój gin uwaza ze moge brac lutke i bromergon bo czasami przy wyzszej prolaktynie waha sie tez progesteron
Warto najpierw zrobic badania niz sie faszerowac wiem z własnego doswiadczenia a duphastonu nie polecam mnie osobiscie nic nie pomogl tylko zamiast skracac tez wysłuzał cykle
|
|
|
|
#3114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Duphastonu nie brałam, bralam luteinę na wywoływanie miesiączki co rzeczywiście skutkowało,ale po pewnym czasie problem powracał. Widze,że miło wypowiadasz się o swoim Gin, jestes może z kuj-pom? |
|
|
|
|
#3115 |
|
Przyczajenie
|
brak okresu :/
Hej,
Bylam w piatek u ginekologa i pani doktor stwierdzila ze wlasnie zaczyna mi sie okres (plamienie), czego ja jeszcze nie zauwazylam... Powiedziala ze powinien mi sie okres zaczac tego same dnia i ze tak to wszystko wyglada ok... No i zgryz jest taki ze dzis jest wtorek, okresu brak a ja nie wiem czy sie tym przejmowac...Drugi raz mnie nie stac na wizyte (podrozaly do 80zl:/) a sie martwie... Moze ktos cos moze poradzic? Pozdrawiam |
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: brak okresu :/
Poczekac / zapisac sie na wizyte na nfz.
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekaj jeszcze. Może u Ciebie to trwa trochę dłużej po prostu.
A jak nic się nie wydarzy do końca tygodnia to do lekarza, można z NFZ. |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam okres i właśnie umieram więc chętnie bym się z Tobą zamieniła
|
#3119 |
|
Przyczajenie
|
a ja dostałąm pierwszy raz 28 grudnia i do dzis nie mam nastepnego! co teraz?
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak okresu - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.