|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
myślisz?
fajnie by było na SB nauczyłam się tego, że nie jem białego pieczywa, po prostu już go nie lubię słodyczy też nie jem może i masz racje bo ja potrafiłam zjeść w ciągu dnia 2 czekolady, batonika albo jakies ciasto i całe delicje.....
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-31 o 09:41 |
|
|
|
#4532 |
|
Rozeznanie
|
oj to prawda z tym wiekiem
![]() ja to dokladnie widze po sobie... i to nie w skali 10 lat tylko nawet 2-3 ![]() po urodzeniu Emilki zaczelam sie odchudzac nasza SB i w ciagu 3 m-cu schudlam 12 kg i moj jadlospis dawal (jak teraz widsze ) wiele do zyczenia. malo warzyw, slobo urozmaicony, nie pilnowanie por jedzenia wegli - no nie wiedzialam za duzo a tyle ile wiedzialam to myslalam ze wystarczy ![]() ale jakos szlo i to niezle ![]() a teraz? staram sie aby moj jadlospis byl wzorowy, duzo warzyw, duzo plynow a waga i tak wolniej spada pomimo jeszcze regularnych cwiczen - wtedy zero ruchu ![]() ochhh.... jak ja bym chciala miec ze wzgledu na diete te 19-23 lat milego dzionka skarbeczki |
|
|
|
#4533 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jest z firmy TEKA Cytat:
![]() no i klopsiki wygladaja super Cytat:
a ja mam ostatnio zmeczenie dietetyczne, jakos grzeszki sie zbieraja, na wage nie wchodze bo panicznie sie tego boje, jakis spadek sił ![]() ale stram sie podniesc moze sie wyspowiadam za wczoraj: 1)big jajecznico-fritata z szynka pieczarkami i ogromem warzyw 2)kawałek orzechowego ciastka+kawa 3)big micha swiezego szpinaku z fata , pomidorkiem suszonym i słonecznikiem 4)2 ogórki korniszone, cienka kiełbaska, ciastko owsiane 5)80gr piersi z indyka+słatata ogór szczypior jogurt nat.
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja też ostatnio wzorem SB nie jestem i co? weszłam na wagę a tam mniej , ruszyło się może coś wreszcie...
Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-31 o 11:59 Powód: literówki |
|
|
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
Co sie dziwisz teliku? Jak bylam dzieckiem to pisalam juz, ze wygladalam jak korpus kurczaka
A pozniej 5 razy w tygodniu basen, tanczylam duzo i wazylam sporo ponizej 50kg. Zero sadelko same miesnie, ale to byla sylwetka dziewczeca a nie dojrzalej kobiety. W ogolniaku nosilam spodnie obciete, jako krotkie spodenki, ktore mama mi "na wyrost" kupila w 2 klasie szkoly podstawowej wiec naprawde bylam chucherkiem. Teraz tez zreszta wielka nie jestem SB to glownie zdrowe odzywianie dla mnie bo zeby podreperowac pewne rzeczy musialabym cwiczyc. A nie chce mi sie
|
|
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
troche fruktozy i jaja w składzie cistko 4 zboza z bogutynmlyna, z tego co pamietam to skład w miare no to ciesze sie ze ruszyło myslisz ze zmiana 3+2 miała wpływ?
|
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga robie trzecie podejscie do napisania posta... Dwa juz zezarlo, bo sie net rozlaczyl
Dzien dobry tak w ogole ![]() U nas piekne slonce, takze przekaska popludniowa w torbie, bo po przedszkolu spacer na plaze w celu dokarmienia ptactwa morskiego zaplanowany Kupilam forme i upieklam moja pierwsza w zyciu tarte... Razowa. Z pieczarkami, cebulka pomidorkiem, zalana jajkiem z serem zoltym i feta Nawet na zimno wybitnie dobra. Zjadlam na sniadanie 1/3 plus ogorek, salata i kielki fasoli - cos a'la mizeria![]() Ufff dostalam @... kurde, bo normalnie stresa mialam od wczoraj wieczora... Paprak ja tez czekam na wiosenne warzywka i ich ceny Ale poki co nie odpuszczam. Dzis pewnie i ponad pol tej tarty bym zjadla, ale warzywa mnie dopychaja i tak mi z tym dobrzeFeline jadlospis bardzo dobry, tylko to bialko do wegli rano i wieczorem zamiast jogurtu dodalabym jednak vinegret do warzyw Teliku a jakie dobre te klopsiki - polecam I tarte tez na sniadanko. Jeny i pomyslec, ze ja nie jadlam sniadan, a jak juz zjadlam sniadanie,t o wtedy moglam jesc caly dzien, dlatego tez ich nie jadlam... Bardzooo madrze, baaardzooo.Wracajac do waszego tematu diet, ja znowu nigdy zadnej diety nie stosowalam. Dawno temu bylam chuda jak patyk, ale pozniej kobiecosc mnie dopadla Pozniej musialam przerwac trenowanie i nawet sie przytylam, ja puchlam w oczach Wszkole sredniej i na studiach nie wyrownalo, znowu sporo sportu, choc jedzenie tragiczne, Konsekwencje tego wszystkiego dopadly mnie w pierwszej ciazy, gdzie jedzac normalnie - 3 - 4 posilki dziennie przytylam 30 kg... MASAKRA. No, ale ten etap mam juz za soba Mam nadzieje.
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
ilonko ciebie rzeczywiscie ta zmiana zawirowala
ja nawet nie odczuwam bo moj zegar biologiczny kompletnie rozstrojony
|
|
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
Aaa wlasnie mialam dopisac. Ja tez wzorem SB ostatnio nie jestem. Dojadam gdzies w biegu jablko, warzywa to norma, wczoraj ten kawalek tarty po basenie, na wage tez nie wchodze z racji @. I chyba Dygotka ma racje, ze jak mniej sie przejmujesz, jak nie wysylasz do mozgu sygnalu ODCHUDZAM SIE UWAGA, to wtedy idzie latwiej. U mnie kroluje luzna II faza.
Ilona trzymam kciuki, zeby drgnelo na stale Paprak az mi sie wierzyc nie chce, ze teraz masz problem z ruchem ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Co macie dzis/jutro na obiad??? Bo musze cos na jutro wymyslec...
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
effo ja nie ma problemu z ruchem - zadnego ruchu nie mam
![]() ![]() ![]() Ja bede konczyc golabki chyba ale to tak na lunch bo ja jestem przyzwyczajona wieczorem zjesc obiadokolacje. Jak pisalam jem czesciej a mniej wiec typowych trzech duzych posilkow prozno u mnie szukac. Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-31 o 11:21 |
|
|
|
#4541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle tez ostatnio o fasolce po brytonsku, mam smaka ( a fasolke mozna mrozic ?? zrobilabym wiecej )
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam coś takiego, może być niezłe, nie?
http://www.diabex.pl/ |
|
|
|
#4543 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wrzuciłam rzeczone na blachę, potraktowałam solą, pieprzem i oliwą, dorzuciłam pomidorki i cebulę - wszystko do piekarnika i niech się piecze Cytat:
Madzia, wygląda ok ale składu brak spytam u siebie w aptece |
|||||
|
|
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyni przyszła paczka z bogutyn młyna i zamówiłam spód do pizzy orkiszowy ![]() i dzemiki smarowidła i krem nugatowy bz edit juz wszytko pootwierałam bo spróbowac musiałam ![]() krem nugatowy niezbedny do pewnego wypieku wielkanocnego smakuje bosko, ale z tym to ostroznie chyba trzeba
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-31 o 12:31 |
|
|
|
|
#4545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie. teraz ciężko z jakimiś zdrowymi( a co dopiero ekologicznymi) warzywkami i z braku laku został mi znowu dzisiaj groszek puszkowany. ohhhhhh tak z nim przegięłam ale myślę że to tak na @ co strasznie mnie złości. jak jestem w trakcie albo blisko tych dni to po prostu syndrom odkurzacza mam. pochłaniam wszystko( teraz może nie ) ale w szalonych ilościach. co do mąki to dziękuję bardzo a co myślicie o pełnoziarnistej 2000 ? podobno jedna z tych lepszych . ś: 1/2 kostki twarożku może więcej- 0,5% p: nieszczesne 1,5 puszki groszku ogórek zielony o: garść orzechów (niestety p: planowane 3 płatki papryki własnej domowej słoiczkowanej + może orzeszek ?:P albo lepiej nie k: troszkę sałatki przygotowanej na jutro ( królik + wołowina "porwane" z papryką brokułem i dipem ) ah a co myślicie o pesto? takim własnej roboty lub zdrowym bez cukru oczywiście? teoretycznie chyba można -------------------------------------------------------- Znalazłam coś takiego, może być niezłe, nie? http://www.diabex.pl/ Madzia_M77 Madziu osobiście polecam Ci coś 100% naturalnego i słodziutkiego zamiast cukru . To jest sproszkowana roślina- nazywa się STEWIA. jest chyba tysiąc razy słodsza niż cukier zwykły a do tego super smakuje- prynajmniej mi. nie ma takiego oczywistego tylko słodkiego smaku ale taką nutkę delikatną tej rośliny- świetna. chociaż do słodzenia herbaty albo kawy jak ktoś musi to się nie nadaje za bardzo , bo jest lekko zielona i hebata po niej mętnieje i nie wygląda ślicznie( chociaż w smaku pychotka- wiem z autopsji raz musiałam spróbować maminej herbaty ze stewią). jeszcze jednym minusem jest to że czasami w sklepach ze zdrową żywnością jej po prostu nie ma. ale myślę , że to już mniejszy problem ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 |
|
Raczkowanie
|
A ja znowu mam pytanko
bo dzisiaj robiłam na obiad filet z kurczaka z pieczarkami , cebulą i papryką, no i smażyłam to na 2 łyzkach oleju bo akurat nie mialam oliwy, czy takie danie na oleju jest baaaaaardzo złe ?? uświadomcie mnie prosze, bo ja początkująca tu jestem aa i czy mozna dawac ile sie chce przypraw? bo ja uwielbiam czerwoną ostrą paprykę i curry
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zadomowienie
|
Ja ją i tak ograniczam
Potrafię o wiele więcej... U mnie miała Cytat:
Witam w klubie... Dzięki za oceny i rady do mojego jadłospisu-> wezmę je sobie do serca
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
Jaki tu spokój.....![]() Gaduły, pamietajcie, ze jako Bikinary (cały rok na plaży) nie możemy przeginać ze slońcem Ja tez się dzisiaj posnułam po parku, życie od razu stało się piękniejszeLecę na obiadek - makaron pełnoziarnisty ze szaparagmi i kozim serkiem - debiut - doznania opisze wieczorkiem O tej stewii jeszcze sobie poczytam, dzieki Teliku, pamiętasz, co to za tworzywo, z którego masz zlewozmywak? |
|
|
|
#4549 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was wszystkie
Ale Wy dużo piszecie. Nadążyć nie mogę:PPo raz ostatni bym Was prosiła o ocenę diety. Czytam z zaciekawieniem książkę i rzeczywiście jest świetna! Przeczytałam już prawie wszystko! Zostały mi tylko ćwiczenia, przepisy i pytania. Śniadanie: sałatka podobna do wczorajszej (papryka żółta, rzodkiewka, ogórek kiszony, ogórek świeży i do tego feta). Przekąska: jogurt naturalny Obiad: 2 jajka sadzone z ogromną ilością kalafiora i brokułów Przekąska, którą już zrobiłam i za niedługo ją zjem: ser biały chudy z serkiem homogenizowanym, do tego kakao, orzechy włoskie i aromat waniliowy Na kolację planuję dokończyć wczorajszą makrelę wędzoną i do tego może kapusta kiszona, chociaż nie wiem, czy to tak na noc pasuje. Myślałam też o zrobieniu mozzarelli light z jakimiś warzywkami, ale to później się zastanowię, bo muszę zerknąć do lodówki ![]() A niedługo planuję w końcu spróbować zrobić bigos Ciekawe czy mi się uda, przy moich zdolnościach kulinarnych:P Próbowała któraś zrobić ten z przepisowego? No i jeszcze chciałam dodać, że ja nie tyle się tłumaczę Wam, a sobie Bo wiem, że na razie było zbyt mało warzyw, ale naprawdę nie miałam dostępu w tym czasie do jakichś ładnych, świeżutkich. A poza tym, byłam trochę w rozjazdach, więc nie miałam czasu nawet iść na porządne zakupy.EDIT: Ale czuję się pełna i ciężka dzisiaj. Pasuje niedługo zjeść przekąskę, a tu nie mam nawet miejsca na to. A co dopiero na kolację. Ale podobno nie wolno omijać posiłków, nawet jeśli się czuje, że nie jest to nam potrzebne. Hmm... Ciężko będzie:P EDIT 2: I jeszcze chciałam się Was zapyta, czy któraś robiła może coś a'la kotlety mielone z mielonego mięsa odtłuszczonego? Bo mam ochotkę na taki właśnie obiad, a nie za bardzo wiem, jak można by było takie zrobic. Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-03-31 o 17:14 |
|
|
|
#4550 |
|
Raczkowanie
|
szukam motywacji. dlatego proszę napiszcie ile chudłyście na pierwszym dwutygodniowym etapie? i jeszcze jedno? miłyście siłe do cwiczeń przy takiej restrykcyjnej diecie? proszę o kilka opinii
Madzia_M77 widzę że ty juz na drugiej fazie. opisz prosze jak sie na pierwszej czułas
Edytowane przez BjutifulGerl Czas edycji: 2009-03-31 o 17:32 |
|
|
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
Restrykcyjnej?! Ja na razie nie wypowiem się co do tego, ile schudłam, bo dopiero zaczęłam tą dietę, ale też interesuje mnie, ile schudły dziewczyny, które są tutaj stałymi bywalczyniami
Pochwalcie się!
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
czytam was i sie zastanawiam to jest jakies ograniczenie ilosci spozywanego białka ?
|
#4553 |
|
Rozeznanie
|
migotka1010, mam pytanie: dzięki czemu schudłaś już te 3 kg?
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Tak na dobrą sprawę powinnam od razu wskoczyc na dwójkę, bo nie miałam potrzeby zrzucać zbyt wiele (ok 5kg), ale wtedy jakoś tego nie doczytałam Po pierwszej fazie pozbyłam sie 3kg, teraz mimo szalenstw kulinarnych(ale zgodnych raczej z SB) trzymam wagę. Wymiary mam jednak o niebo lepsze Niestety figura gruszki Nie czaję, dlaczego wg ciebie SB jest restrykcyjna? |
|
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj
rano: owsianka z chudym mlekiem, dokończenie sałatki z tuńczyka z kolacji,herbata zielona II śniadanie w szkole: razowiec z chudą szynką z indyka i plasterek pomidora. przekąska: jabłko no i grzeszek owocowe mentosy;D za co przed chwilą pokutowałam na rowerku godzinę prawieObiad: 2 placki takie jak w niedzielę z chudym twarogiem i truskawkami kolacja: za chwilę będzie wiec pewnie jakies warzywka bo dziś ich w ogóle nie jadłam a wiem dzięki Wam że trzeba
|
#4556 |
|
Raczkowanie
|
tak mi się tę diętę nazwało. bo wydaje mi sie ze trudnoi wytrzymac bez weglowodanów przez dwa tyg. ja zmierzam jesc marchewke przez te dwa tyg. z teg owzgledu ze warzywa inne sa teraz niedosyc ze bardzo drogie to jeszcze bez smaku. czy któras z was jadła marchewke i chudła?
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dzewczyny !
Nie mam kompletnie czasu na czytanie forum, bo wracamy do Polski w nastepna środe i jest kupe załatwiania. Dietkuje nadal choc z grzeszkami ![]() Trzymajcie kciuki za nasza podroz, bo to jakies 30h w trasie |
|
|
|
#4558 |
|
Rozeznanie
|
Marchewka jest zabroniona! Także jeśli chcesz przejść na tą dietę, to musisz jeść bardzo dużo różnorodnych warzyw. I naprawdę nie są one ani tak bardzo drogie. Jeśli nie masz świeżych, kup mrożone. Ja tak np. zrobiłam z kalafiorem. Za nic nie mogłam go znaleźc w najbliższych sklepach, a jak już znalazłam, to wolałam takiego nie kupic i mam mrożonego. I jest równie pyszny!
|
|
|
|
#4559 |
|
Raczkowanie
|
to marchewke odrzuce na 2 tyg. bardzo zalezy mi na efektach.. jeju jak dorze ze od jutra pogoda lepsza... .az sie chce odchudzac, cos zrobic ze swoim ciałem
|
|
|
|
#4560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo SB to droga do zdrowego odżywiania a przy okazji do zrzucenia tego co mamy w nadmiarze
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

Mysle, ze w tym wieku to wystarczy jak odstawisz slodycze
fajnie by było
słodyczy też nie jem 

ale mialam wtedy mniej niz 20 lat i wygladalam swietnie. A teraz to juz wygladalam strasznie przy 49kg. Moj biust jest calkiem inny niz nastolatki, wszystkie proporcje sie zmieniaja i czlowiek wyglada inaczej.
m Oczywiscie nie zaluje i nadal pozostaje na kocyki, co dzis nie bylo latwe, bo cos glodna bylam... Ale dalam rade. Wykorzystalismy dzis czas letni i do 19tej prawie bylismy z chlopakami na dworze - plac zabaw i rowerek dla starszaka, zjadlabym konia z kopytami, jak wrocilismy do domu, a tu dzieciaki najpierw trzeba bylo nakarmic, ktore glodne byly podobnie
napisałas w sobote o drozdówkach i upiekłam dla TZta w niedziele takie wogole nie SB i tez jedna mała wszamałam

co strasznie mnie złości. jak jestem w trakcie albo blisko tych dni to po prostu syndrom odkurzacza mam. pochłaniam wszystko( teraz może nie ) ale w szalonych ilościach. co do mąki to dziękuję bardzo a co myślicie o pełnoziarnistej 2000 ? podobno jedna z tych lepszych .

04.07.2015