|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cześć dziewczynki
![]() Dziś faktycznie od rana słoneczko świeci, w pracy jestem ze wszystkim na bieżąco - od razu humorek lepszy i wczorajsze doły gdzieś sobie poszły Nawet moje średnio udane ostatnie jazdy już jakoś mniej mnie martwią - dam sobie jeszcze czas, a jeśli dalej będzie kiepsko, to przecież nie wszyscy muszą być kierowcami ![]() U mnie staranka w pełnym toku, 9, 11 i 14dc zaliczone Ale wiosna to piękna pora na miłość, więc wcale to nie musi być już ![]() ![]() ![]() Trzymam za testujące w tych dniach, zeby @ nie przyszła!!!Miłego dnia!!!!! ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Wspaniałego czasu i masy wrażeń Ci życzę!!! Baw się dobrze!!! ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
A temperaturka ładna !!!!
|
||
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
roza- ladnie ze tempka sie podniosla u Ciebie o jedna kreseczke. Nadzieja jest.
U mnie zas 36,6 i juz normalnie czuje miesiaczke za rogiem (pewnie przyjdzie w czwartek tak jak sie spodziewalam)....szkoda.. . Ale bedzie nasteony cykl, piekny, wiosenny, sloneczny i moze sie wtedy uda No i urodze juz w 2010 - czyli dodatkowe 2 tygodnie macierzynskiego (tylko ze juz roznica wieku pomiedzy moimi bablami bedzie 3 jesli patrzyc rocznikowo....szkoda)kurcze, niby sie czlowiek nie nastawia, a jednak..... edi - u Ciebie tez spadek tempki? Bo chyba mialas 37,4 z tego co pamietam? Ale nadzieje trzeba miec do konca |
|
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
Różyczko, powiedz mi kochana, bo widzę że już jesteś w 11 cyklu starań, wspomagałaś się jakimiś lekami od lekarza, żeby zajść w ciążę?
czy 11 cykli po prostu starań? ![]() 3mam mocno kciuki!
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajnie, ale Ci zazdroszczę ![]() a na ile tam lecisz? zdążysz nabrać opalinizny jeszcze przed naszym latem udanego urlopu życzę będziemy tęsknićCytat:
![]() ![]() a ja idę sobie zrobić kawę i na podwórko , na świeże powietrze a pózniej autko pucować kurcze... dziś mam 16dc a jakoś nie mam śluzu owulacyjnego ... coś czuje że nic z tego . w następnym cyklu badanka, więc się dowiem co mi jest
|
||
|
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
U mnie dzisiaj wielkie sprzątanie i pakowanie walizki ![]() nie wiem już w co ręce włożyć,ale jakoś przeżyję ten dzień a jutro już będę w Polsce Patka życzę miłego wyjazdu Wiem dobrze jak to jest przed wyjazdami pakowanie,pranie,prasowan ie i sprzątanie ale potem same przyjemności ![]() edi,roza,celka widzę,że Wy jesteście pierwsze w kolejce do testowania mam nadzieje,że nie przylezie do Was ta wredna @ za was i za wszystkie starające się o ta upragnioną fasolkę 3mam mocno ![]() ![]() ![]() A u mnie dzisiaj 17dc i staranka idą pełna parą ale coś kiepsko z śluzem u mnie w tym miesiącu ale jajniki mnie bolą cały czas pożyjemy zobaczymy!!!!Pozdrawiam Wszystkich Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-04-01 o 10:58 |
|
|
|
#1566 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Hej dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć, ze względu na tytuł wątku. Mam już prawie dwuletniego synka i planuję druga ciążę w tym roku. Chciałabym tym razem córeczkę i zacząć starania tak w sierpniu, żeby urodzić wiosną 2010. Moja szwagierka zaplanowała płeć swojego dziecka i chcę skorzystać z jej "przepisu na córeczkę" hihi )) Obecnie jestem jeszcze w trakcie brania tabletek, ale kończę to opakowanie i odstawiam, poczekam ze 3 miesiące i zaczynamy. Będzie mi miło tutaj gościć.
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tak z ciekawości: jaki jest przepis na córeczkę? ja już jestem w ciąży więc pytam z czystej ciekawości ....
|
|
|
#1568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym nic-mam wizyte w maju u lekarza i wtedy juz bedzie rok staran wiec lekarz powiedzial ze dopiero po roku niepowodzen mozna sie martwic i zaczac badania-takze jak mi sie teraz nie uda to od maja zaczynamy leczenie i badania!Kazdy lekarz twierdzi ze niektore kobiety potrzebuja po prostu wiecej czasu na to aby zajsc w ciaze-widocznie tak jest w moim przypadku! zobaczymy co z tego bedzie!!! Celka poki co nie zamierzam testowac-nie chce sie rozczarowac a zawsze mam pecha ze jak testuje to w ten sam dzien dostaje-chyba zaczekam do przyszlego tyg. wiesz!choc czasem moge miec odruch jakis i to zrobie w weekend ale wolalabym zaczekac !Ja wczoraj tez czulam sie jakby @ byla za rogiem ale dzis juz nic zobaczymy co bedzie!!!buziaki
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Raczkowanie
|
a co tam u Was robaczki słychac???
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
roza26 trzymam kciuki
(oby nie przyszła)u nas też pogoda piekna aż inaczej na duszy ![]() trzymam kciuki za reszte które czekają na to cudo |
|
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dziewczynki
![]() i trzymam kciuki za wszystkie testujace w najblizszym czasie. W tym cyklu zaczełam brac wiesiołek, zobaczymy czy cos pomoze. Piekna pogoda dzis i ide chyba gdzies na spacerek, trzeba troszke sie nasłonecznić
|
#1572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekamy dalej.... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chcialamwamzropbic prymaaprylis ze wciazy jestem ale doszlam do wniosku ze to nie wypada
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#1574 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
no pogoda piękna,to aż chce sie żyć ![]() dziś w półbuty nowe wskoczyłam i co obtarły mnie na maxa eh zakąładam stare lepsze Cytat:
![]() Cytat:
![]() allisanka widze,ze pytasz róże a to ja tez cos dodam ![]() ja byłam już na 2 cyklach clo i nic niestety,a zabardzo hormaonami nie chce faszerowac sie,pozniej podwyzszona prolaktyna,ale bromek zle znosilam,a pozniej kurs nie dalabym rady,ale jak z kończe kurs wracam do bromka juz gadalam z moja ginka,ze zrobilam przerwe to mam wrocic i pozniej badanie i zobaczymy co dalej,no i facet,zeby sie zbadal,a na razie juz wiecej nie nie powiedzial,moze sie rozmyslił nie naciskam,ale musze jakos sie spytac czy podjal decyzje juz
|
|
#1575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zawsze marzyła mi się córcia, ale teraz po nieudanych próbach marzę o dziecku , moze by chłopczyk albo dziewczynka, byleby było zdrowe no i szybko do nas zawitało ................ super pogoda, odwaliłam dziś kawał roboty, wyczyściłam siedzenia z 2 samochodów, wywietrzyłam kołdry, wyprałam pościel , odkurzyłam łóżko no i obiadek-zupa ogórkowa chciałam jeszcze okna umyć ale już nie mam siłyteraz piję kawę a za chwileczke idę jeszcze pospacerować te słoneczko bardzo optymistycznie na mnie wpływa
|
|
|
|
|
#1576 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia !!! ![]() Cytat:
Wam róznierz życzę miłego wypoczynku, my dopiero na wakacje gdzieś wyruszymy. Cytat:
U mnie ma pojawić się @ w przyszłym tygodniu (09.04) , ale nie mam objawów sygnalizujących jej nadejscie i nie wiem co to może znaczyć, bo nic mnie nie boli (ani piersi ani brzuszek nie pobolewa) a zawsze tak tydzień przed to już piersi mnie bolały. Mam dosyć już pracy, muszę zrobić sprawozdanie na piatek i przez 3 dni zbierałam dane i dzisiaj w koncu muszę siąść i tabelki pouzupełniać ![]() a pogoda taka fajnaZabieram ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dra, pytałam róży, bo za jakiś czas też stuknie mi 11 cykl, czytałam o clo, ale ja mam jajeczkowanie w porządku, robiłam obserwacje owulacji u gina, i wsystko ok
a własnie słyszałam że clo jest na wspomaganie jajeczkowania przy braku tego
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za was wszystkie kciuki kochane dziewczyny
|
|
|
#1579 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki uspokujcie mnie, bo sie strasznie martwie
![]() Caly czas mnie pobolewaja plecy, brzuszek, nie jakos tragicznie, ale je czuje i nie wiem, czy to normalne.. Czasem zakluje jajnik. W nocy spac nie moge, bo sie boje, ze cos zlego dzieje sie z Maluszkiem ![]() Do tego dzis rano zrobilam znow test i znow wyszla blada druga kreska, a to juz 4 dni po spodziewanej @ Jak sie uspokoic? Do lekarza ogolnego ide dopiero 9. kwietnia, zreszta nie sadze, zeby mi cos pomogl
|
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
MAGDLEC!!!!!!!!!!!oczekuj emy nie przyjścia@ w tym samym czasie
|
|
|
|
#1581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka kobitki
u Was słoneczko a u mnie brak ale jest ciepło i to mnie pociesza ![]() Cytat:
wypocznij Kochana a może na urlopiku się uda zafasolkować ![]() Cytat:
Cytat:
no to się narobiłaś dzisiaj pracusiu ![]() Cytat:
![]() żeby wzystko było dobrze |
||||
|
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mąż miał badania?? Cytat:
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, tak sie zastanawiam, kiedy sie powinnam wybrac do gina, zeby pogadac ze sie staramy o dzidzie i nic nie wychodzi. Wiem, ze niektorzy twierdza ze rok... (ale to dluuugo strasznie). Ale jak to jest w przypadku drugiej ciazy? Tak samo? Niebawem rozpocznie mi sie 6-ty cykl. A pierwszego synka udalo nam sie zmajstrowac za pierwszym razem. Czyli plodni jestesmy (a przynajmniej bylismy). Co sie moglo popsuc?
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jedź na betę po prostu. wtedy wszystko jasne. i nie stresuj się tak okropnie, musisz teraz dużo spać , odpoczywać.. spokojnie. Celka, nie wiem co się mogło popsuć.... może faktycznie to blokada psychiczna? pisałaś o okropnej presji którą odczuwasz bo bacie się dzieckiem zajmują, a ty chcesz zajść, żeby zostać w domku...nie wiem... może przejdź siędo gina niech cię obejrzy tak dla spokojności ducha?
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1586 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodzinki
no właśnie męża idziemy badać jakoś w maju.. ![]() mam nadzieję że będzie wszystko ok z plenisiami..
|
|
|
#1587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja na dziś uciekam idę już się walnąć na łóżko,bo obtarte nogi bolą nie dobre buty
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() Juz jestem spokojniejsza ![]() Pogadalam z rodzicami, z ciocia - polozna i troche mnie uspokoili. Co prawda wciaz mam w glowie tresc przeczytanego dzis artykuly, ze jedna na cztery ciaze konczy sie poronieniem , ale staram sie wierzyc, ze wszystko jest i bedzie dobrze.Nika - nie mam jak zrobic bety, bo mieszkam w UK Ale...przed chwila nie wytrzymalam i zrobilam drugi elektroniczny test i wyszlo: Pregnant 2-3To znaczy, ze beta rosnie, wiec dzidzi chyba tez A plecy bola mnie w czesci krzyzowej, ale niezbyt mocno, pobolewaja tylko i to nie caly czas.Pozdrawiam Was wszystkie! Miejcie nadzieje! Nadzieje i wiare, bo tej ostatniej czesto brakuje, gdy nie mozemy sie juz doczekac... Wierze, ze wszystko z moim maluszkiem w porzadku, wiec po raz pierwszy wysylam siedem swiezutkich:
Edytowane przez ankamb Czas edycji: 2009-04-01 o 21:21 |
|
|
|
#1589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama niedawno to przezywałam, niestety u mnie skonczyło sie jak skonczyło, wierze ze u Ciebie bedze wszystko dobrze. Dla pewności moze rzeczywiscie wybierz sie na tą bete. Najlepiej zajmij czymś myśli weź jakąś dobra książke, albo dobry film Najgorzej to analizowac każdy ruch w brzuszku- można zwariowac.Trzymam bedzie dobrze ![]() Z tego co wiem na córcie lepiej kochac się kilka dni przed owulacją. Bo kobitki dłużej żyją, ale są troszkę wolniejsze. Natomiast panowie krócej żyją, ale są szybsi dlatego na synka lepiej zaraz przed owulacją ![]() Niestety trudno wyczu ten moment i to są szanse 50/50 ![]() Co by nie było byle zdrowe ![]() Cytat:
![]() Może się uda przed majem i bedziemy miec dzidziusie na wiosne
|
|
#1590 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się! i też sobie życzę nie przyjścia @
![]() Ale ma tkliwe piersi i bolą mnie placy, a dodatkowo wpracy stres na maxa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

Nawet moje średnio udane ostatnie jazdy już jakoś mniej mnie martwią - dam sobie jeszcze czas, a jeśli dalej będzie kiepsko, to przecież nie wszyscy muszą być kierowcami 
za testujące w tych dniach, zeby @ nie przyszła!!!

(pewnie przyjdzie w czwartek tak jak sie spodziewalam)....szkoda.. . Ale bedzie nasteony cykl, piekny, wiosenny, sloneczny i moze sie wtedy uda
No i urodze juz w 2010 - czyli dodatkowe 2 tygodnie macierzynskiego
ale fajnie, ale Ci zazdroszczę 

za was i za wszystkie starające się o ta upragnioną fasolkę 3mam mocno 

chcialamwamzropbic prymaaprylis ze wciazy jestem ale doszlam do wniosku ze to nie wypada
chciałam jeszcze okna umyć ale już nie mam siły