Wymarzony pierścionek część XIV :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-02, 12:12   #2011
mekintoszek
Rozeznanie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)

A jak już jesteśmy przy gotowaniu, Dorinko, co za kurczaka z pesto i pomidorami wychwalasz? Mogę poprosić przepis?
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:12   #2012
sanetka
Zakorzenienie

to moze jednak napisze, lepiej mi sie zrobi:

mam stany depresyjne, jezdze do psychiatry. nie biore lekow bo nie chcialam, mam nadzieje ze jakos sie ulozy. przez to zrezygnowalam na razie z terapii grupowej (najpierw jedno trzeba naprostowac, pozniej zajme sie reszta).
od ponad miesiaca ciagnie sie za mna wielki dol:utrata radosci,lek,klopoty z koncentracja,smutek, placzliwosc, pustka i objawy fizyczne. ostatnie 2 tygodnie to czarna dziura ( ale moze to dobrze). w tym tygodniu troche odzylam(wiecie to slonce, no i staram sie czyms zajmowac zeby zajac mysli np. wlasnie wzielam sie za mycie okien). ale i tak noce sa najgorsze. zaczelam zawalac studia (ale moze uda sie to jeszcze naprawic), o tym jak wyglada zwiazek z TZem szkoda gadac (znaczy staramy sie oboje ale dla obojga jest to trudny okres).

wczoraj TZ oberwal za primaaprilisowy zart porzadnie. rozpowiadal u siebie w rodzinie ze jestem w ciazy a wszyscy moje zachowanie (znaczy zlosc na niego i zawstydzenie) wzieli za potwierdzenie. od rana dostaje smsy z pytaniami co i jak. juz mnie to wkurza

a zamiast wymarzonej Chorwacji w maju jedziemy na tydzien w gory. ale moze to i lepiej

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:14   #2013
Poemi
Zakorzenienie

Moja prośba o zdjęcia chyba przepadła niezauważona w czeluściach wizażu więc ją powtórzę...

Ładnie proszę o zdjęcia

Ps.
Bogu dziękuję za to, że nie odczuwam potrzeby nabywania lidlowego pesto ani żadnego innego
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:14   #2014
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

mam stany depresyjne, jezdze do psychiatry. nie biore lekow bo nie chcialam, mam nadzieje ze jakos sie ulozy. przez to zrezygnowalam na razie z terapii grupowej (najpierw jedno trzeba naprostowac, pozniej zajme sie reszta).
od ponad miesiaca ciagnie sie za mna wielki dol:utrata radosci,lek,klopoty z koncentracja,smutek, placzliwosc, pustka i objawy fizyczne. ostatnie 2 tygodnie to czarna dziura ( ale moze to dobrze). w tym tygodniu troche odzylam(wiecie to slonce, no i staram sie czyms zajmowac zeby zajac mysli np. wlasnie wzielam sie za mycie okien). ale i tak noce sa najgorsze. zaczelam zawalac studia (ale moze uda sie to jeszcze naprawic), o tym jak wyglada zwiazek z TZem szkoda gadac (znaczy staramy sie oboje ale dla obojga jest to trudny okres).
Sanetko, trzymaj się jakos

A czym to wszystko jest spowodowane? Skąd takie depresje się biora, przecież nie kładziesz się spać zdrowa i nie wstajesz chora. To nie katar...
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:14   #2015
mekintoszek
Rozeznanie

Dzięki Haniu Idę robić. Nie mam papryki, ale mam węgierską pikantną pastę paprykową-powinno dać radę.
Stary 2009-04-02, 12:18   #2016
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
A mi Hania nie odpisała

Nigdy nie jadłam pasto jeszcze ale napewno musze spróbowac
Cytat:
Napisane przez mekintoszek Pokaż wiadomość

Haniu, nie wiem czy nie umknęło Ci, więc napiszę jeszcze raz Możesz mi napisac przepis na zupke soczewicowo-paprykową?
Spokojnie
Nic nie umknęło nie umiem wszystkich tematów w jednym poście ogarnąć

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Jak robię danie dla dwóch osób to ile tego pesto dac, z tak z pól słoiczka?
Mięsko już rozmrażam, dzięki Butter.
Zadaję czasem głupie pytania, ale pamiętajcie, że ja się ciągle czuję jak uczennica w kuchni i się zawsze boję że zepsuję coś
W związku z tym że my lubimy dużo...i jesteśmy głodomorami..dodaję cały słoik na raz na nas dwoje
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:24   #2017
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Madziu co do Chorwacji..szczerze- cała jest piękna. Więc jak własnym samochodem najlepiej zrobić postoje w kilku miejscach z końcowym docelowym Neum czy też wyspą Korculą..albo jeszcze lepiej zakonczyć podróż w Czarnogórze.

Warto zatrzymać sie na Słowenii, Zwiedzić po drodze na południe Plitwicke Jeziora, Park Narodowy Krka, Split i na końcu Dubrownik.

Szkoda że Ines sie nie udziela ona była w zeszłym roku na takiej wyprawie.
haniu dziekuję juz sobie to zapisuje i pokaze TZ
Myslisz, ze rezerowoanie pobytu przez stronki internetowe takie jak podałam jest bezpieczne??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:25   #2018
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:

W związku z tym że my lubimy dużo...i jesteśmy głodomorami..dodaję cały słoik na raz na nas dwoje
Mała rozbieżność... łyżeczka a słoik to istotna różnica

Sanetko: nie uczestniczysz teraz w żadnej terapii indywidualnej?
Dlaczego nie chcesz leków?
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:30   #2019
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:
Poniższy przepis Butter rewelacyjny...aczkolwiek u mnie hiciorem są Butterkowe nadziewane piersi z kury pesto pomidorami suszonymi i serem
W takim razie Butter albo Haniu proszę o przepis Tworzę pierścionkową mini książkę kucharską

Skoro już, któraś z dziewczyna napisała by ponownie zadać pominięte pytanie...

"Mam pytanie odnośnie CV- po LO byłam na stażu (pół roku - od pazdziernika 2006 do kwietnia 2007 ) w firmie w której obecnie pracuję( od połowy listopada 2008 ...) wpisałam w CV jakie były moje obowiązki na stażu -co mam wpisać tym razem w obowiązkach by dobrze wyglądało( obowiązki mam te same, doszło mi tylko fakturowanie) ?"
Może to co napisałam brzmi głupio, ale chciałabym znać Wasze zdanie, jakbyście to ujęły w CV
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:30   #2020
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A jak już jesteśmy przy gotowaniu, Dorinko, co za kurczaka z pesto i pomidorami wychwalasz? Mogę poprosić przepis?
Dorinka wychwalała? czy to o moim wychwalaniu Butterkowego kuraka moiwsz?
Cytat:

wczoraj TZ oberwal za primaaprilisowy zart porzadnie. rozpowiadal u siebie w rodzinie ze jestem w ciazy a wszyscy moje zachowanie (znaczy zlosc na niego i zawstydzenie) wzieli za potwierdzenie. od rana dostaje smsy z pytaniami co i jak. juz mnie to wkurza

a zamiast wymarzonej Chorwacji w maju jedziemy na tydzien w gory. ale moze to i lepiej
Nie wiem co napisać.
Radzić w tych sprawach nie potrafię bo nigdy coś takiego mnie nie dotknęło.
Mogę tylko wirtualnie pogłaskać

Cytat:
Dzięki Haniu Idę robić. Nie mam papryki, ale mam węgierską pikantną pastę paprykową-powinno dać radę.
Może być pasta paprykowa.
Ja daję świeżą paprykę bo staram się jeść jak najwięcej warzyw

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-04-02 o 12:32
Stary 2009-04-02, 12:32   #2021
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć...ja zajęt,a a tu taki ruch..jak na złość
Anitko ale miałaś ciężki okres. Życzę spokojniejszego czasu
Sanetko miło Cię widzieć...nie uciekaj tylko pisz co u Ciebie.
Butter...w sumie dziewczyny mają rację. Jak założysz "swoje " dodatki na pewno będziesz wyglądała inaczej niż statystyczna siedemnastka w skórzanej kurtce.
Kup ją.
Szczególnie że ten krój jest fajny
Diana co się dzieje??
Zuza nie złościaj słońce.
W temacie dzieci.
Poruszona przez Ciebie kwestia też mnie nurtuje.
To kolejny powód zwlekania z ciążą.
Nie wyobrażam sobie oddac mojego kilkumiesięcznego dziecka pod opiekę tesciowej..a co gorsza obcej babie. Albo 2 letnie dziecko do żłobka.
Z drugiej strony ja zwariuję bez pracy.
I koło sie zamyka
jedynym plusem jest że moja firma jest "prociążowa"
Wiem że jak pojdę na wychowawcze to przyjmą mnie z powrotem.
Dużo dziewczyn już to praktykowalo u nas.

Misku grayuluję premii...no i tego wolnego piatku. Zazdroszczę

dzięki.

Poniższy przepis Butter rewelacyjny...aczkolwiek u mnie hiciorem są Butterkowe nadziewane piersi z kury pesto pomidorami suszonymi i serem

OTÓŻ TO!!!
Dzięki Haniu A robiłaś te roladki już? Mój TŻ jadł je raz i teraz caly czas marudzi o nich. Już teraz wiem, że ma dwie najukochańsze rzeczy z moich kulinarnych wyczynów: te roladki i keks

A z tym keksem, to nie tylko on. Na Boże narodzenie upiekłam 5, żeby wszystkich poobdzielać A i tak brakło

Haniu, nie napisałam Ci wcześniej, ale masz taką urodę, jaką lubię - kobieco-zawadiacką Super

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
jak mogłaś nas tak zawieść ja myślałam, że ty masz ciemne włosy, ale ok, jakoś to przełknę

z tuńczykiem też dobrze smakuje? normalnie mieszałaś pesto, tuńczyka i makaron? zaciekawiłaś mnie
Misku, najpierw sobie tuńczyka z puszki podsmażam na patelni z czosnkiem, żeby tę wodę odparować, a potem wrzucam do makaronu i pesto Na serio dobre, a szybkie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
ja się nie obrażam, i nie oczekuję odpowiedzi każdej z Was co mam robić, tak sobie ponarzekałam

to jak to jest z tym pesto? bo przyglądałam sie mu w lidlu ale jakoś spodziewałam sie czerwonej mazi a to jakieś takie niewyraźne było
Czy używacie całego słoika na raz czy dodaje się tylko np. łyżeczkę?
To jest coś bardziej jak sos, czy tylko dodatek do smaczku?
Zuza, ja na całą paczkę makaronu (500g) daję pół tego słoiczka mniej więcej, no oczywiście plus kurczaka, albo tego tuńczyka. Myślę, że to wystarcza.

Cytat:
Jak robię danie dla dwóch osób to ile tego pesto dac, z tak z pól słoiczka?
Mięsko już rozmrażam, dzięki Butter.
Zadaję czasem głupie pytania, ale pamiętajcie, że ja się ciągle czuję jak uczennica w kuchni i się zawsze boję że zepsuję coś
Jak powyżej Ja daję pół słoiczka. A tak właściwie to dodawaj pesto i sprawdzaj czy już dobre najlepiej brac wszystko na smak

sanetko, przykro mi, że masz takie problemy. Czy jest jakiś powód, że się tak czujesz?
Mam nadzieję, że wszystko się ułoży - przyszła wiosna, jest słońce - humor na pewno Ci się poprawi.

Madziu, pozwolę sobie zabrać głos w sprawie Chorwacji Ja bym radziła odwiedzić Dalmację, pojechać do Splitu, Zadaru, Sibenika, Trogiru, ale koniecznie potem do Dubrovnika.
Warto zainwestować w rejs po Adriatyku na którąś z wysp - widoki są wprost niesamowite Do tego obowiązkowo Plitvice i wodospady Krka...
OK, już się nie wcinam, nikt mnie właściwie o zdanie nie pytał
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 12:38   #2022
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:

Butter szalejesz poproszę o przepis na roladki, keks i tego kurczaka o którym wspominała Hania

Edytowane przez novocaine870
Czas edycji: 2009-04-02 o 12:41
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:41   #2023
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
haniu dziekuję juz sobie to zapisuje i pokaze TZ
Myslisz, ze rezerowoanie pobytu przez stronki internetowe takie jak podałam jest bezpieczne??
Spokojnie możecie zamówić na stonce internetowej...jest to w 100% bezpieczne.
Szczerze mówiąc rezerwacje przez internet i przez Call Center to przeważające rezerwacje w biurach podróży. Ludzie stali się wygodni i nie chce im się ruszać pupy do oddziały biura

Cytat:
Nom .. kwestia tego czy bardzo lubisz smak pesto. My lubimy jak makaron w nim pływa.
Poza tym moj mąż je duuuuzo. Na nas dwoje gotuję 2/3 paczki makaronu.

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
W takim razie Butter albo Haniu proszę o przepis Tworzę pierścionkową mini książkę kucharską

Skoro już, któraś z dziewczyna napisała by ponownie zadać pominięte pytanie...

"Mam pytanie odnośnie CV- po LO byłam na stażu (pół roku - od pazdziernika 2006 do kwietnia 2007 ) w firmie w której obecnie pracuję( od połowy listopada 2008 ...) wpisałam w CV jakie były moje obowiązki na stażu -co mam wpisać tym razem w obowiązkach by dobrze wyglądało( obowiązki mam te same, doszło mi tylko fakturowanie) ?"
Może to co napisałam brzmi głupio, ale chciałabym znać Wasze zdanie, jakbyście to ujęły w CV
Kurka to przepis autorstwa Butter więc niech ona podaje

Co do CV...no ja bym napisała hm..zupełnie normalnie...
X 2006- IV 2007 staż w firmie takiej i takiej (obowiązki takie i takie)
XI. 2008 praca w firmie takiej i takiej (obowiazki takie i takie - czyli te smae + fakturowanie)

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-04-02 o 12:44
Stary 2009-04-02, 12:41   #2024
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Madziu, pozwolę sobie zabrać głos w sprawie Chorwacji Ja bym radziła odwiedzić Dalmację, pojechać do Splitu, Zadaru, Sibenika, Trogiru, ale koniecznie potem do Dubrovnika.
Warto zainwestować w rejs po Adriatyku na którąś z wysp - widoki są wprost niesamowite Do tego obowiązkowo Plitvice i wodospady Krka...
oj kochana bardzo dziekuję, ja zbieram wszystkie informacje w weekend pewnie bedziemy juz cos rezerwowoac przez internet. troche sie denerwuje, bo nigdy tego nie robiłam i sie boje, ze cos pochrzanie i bedzie źle

Stary 2009-04-02, 12:42   #2025
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie
Nic nie umknęło nie umiem wszystkich tematów w jednym poście ogarnąć

Cały słoik? dla mnie taka pożądna łyżeczka, albo łyżka na 2 osoby to max. Ale wiadomo jak to jest, każdy lubi coś innego - dlatego Madlen, musisz sama zobaczyć ile dla Ciebie jest ok.

Cytat:

Jak wyżej

Cytat:
Dorinka wychwalała? czy to o moim wychwalaniu Butterkowego kuraka moiwsz?

Nie wiem co napisać.

Może być pasta paprykowa.
Ja daję świeżą paprykę bo staram się jeść jak najwięcej warzyw
Ja tez ostatnio mam fazę na warzywa, ale nie mam papryki niestety. Zupa już się robi. Zaraz będziemy zajadać
A przepis może więcej osób wychwała ale chyba o ten Butterowy mi chodzi

Sanetko, o ile dobrze pamiętam, to miewałaś takie stany wcześniej, może nie aż tak poważne, ale coś kojarzę spadki nastroju porządne u Ciebie. Czy teraz nie pogorszyło się przez terapię DDA? Wiesz, odkrywasz różne rzeczy i nie daje Ci to spokoju? Czy może z czymś innym to związane. A z mężem rozmawiasz, bo może przez to, że nie dopuszczasz go do swoich problemów, związek cierpi. Tak pamiętam, że kiedyś było już u Ciebie...
Stary 2009-04-02, 12:42   #2026
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie możecie zamówić na stonce internetowej...jest to w 100% bezpieczne.
Szczerze mówiąc rezerwacje przez internet i przez Call Center to przeważające rezerwacje w biurach podróży. Ludzie stali się wygodni i nie chce im się ruszać pupy do oddziały biura
dzieki

Stary 2009-04-02, 12:46   #2027
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
sanetko, przykro mi, że masz takie problemy. Czy jest jakiś powód, że się tak czujesz?
Mam nadzieję, że wszystko się ułoży - przyszła wiosna, jest słońce - humor na pewno Ci się poprawi.
no przyznaje ze na sloncu lepiej. codziennie przychodze do rodzicow i wygrzewam sie na ogrodzie

Cytat:
Nie wiem co napisać.
a ja bardzo dziekuje za glaskanie. wiesz, nawet "na zywo" mam takiego kogos, do kogo moge napisac: potrzebuje sie przutulic, i poglaskanie po glowce. czaseme to wiecej daje niz slowa

Cytat:

leki... nie wiem, widocznie nie byly potrzebne. wspolna decyzja z lekarzem. a do terapeutki na razie nie chodze, ale ona caly czas jest na biezaco z moim przypadkiem.

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Sanetko, trzymaj się jakos

A czym to wszystko jest spowodowane? Skąd takie depresje się biora, przecież nie kładziesz się spać zdrowa i nie wstajesz chora. To nie katar...
wiesz, to takie nagromadzenie codziennych problemow. najpierw czekanie na wyniki egzaminow. pozniej nawala TZ, rodzice (raz,drugi, kolejny). nie mam sily sie uczyc...no tak..bo mam lenia w wedlug wszystkich. ojciec pil, pozniej byl w szpitalu, ja sie musialam wszystkim zajac.
i tak z dnia na dzien coraz gorzej. az w koncu nie chce sie wstac z lozka. i tylko jakies chore mysli w glowie.

Novocaine dzieki.

mekintoszku ja nawet z teog wszystkiego nie zdazylam porzadnie zaczac tej terapii. byly 2 spotkania, potem dol a potem psychiatra

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2009-04-02 o 12:48
Stary 2009-04-02, 12:47   #2028
ButterBear
Zakorzenienie

O dżizas, ale tu dziś ruch, nie nadążam

Kto pytał o przepis? Chyba mekintoszek i novo...

Ok, więc sprawa wygląda tak.
Ja biore pierś z kurczaka, rozbijam (zazwyczaj wcześniej przecinam ją jeszcze wzdłuż, żeby była chuda), po jednej stronie smaruję pesto, na środek kładę ze dwa suszone pomidory z oliwy, a pomiedzy nie kawałek mozarelli. Wszystko razem zawijam w ciasną roladkę. Ważne, żeby końce były szczelne, bo inaczej roztopinona mozarella ucieka.
Takie roladki obsmażam najpierw na patelni porządnie, a potem dolewam trochę wody na patelnie i duszę je w takiej płytkiej wodzie - nie potrafię powiedzieć, jak długo - aż będą miekkie

A potem je jem

Cytat:
oj kochana bardzo dziekuję, ja zbieram wszystkie informacje w weekend pewnie bedziemy juz cos rezerwowoac przez internet. troche sie denerwuje, bo nigdy tego nie robiłam i sie boje, ze cos pochrzanie i bedzie źle

Madziu, to jakbyś potrzebowała jeszcze jakichkolwiek informacji nt. Chorwacji, służę pomocą
Stary 2009-04-02, 12:49   #2029
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter dzieki
a rezerowoałas swój wyjazd przez internet czy zbiura podrózy??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 12:50   #2030
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Haniu A robiłaś te roladki już? Mój TŻ jadł je raz i teraz caly czas marudzi o nich. Już teraz wiem, że ma dwie najukochańsze rzeczy z moich kulinarnych wyczynów: te roladki i keks

A z tym keksem, to nie tylko on. Na Boże narodzenie upiekłam 5, żeby wszystkich poobdzielać A i tak brakło
No o tych roladkach mowię.
pierwszy raz zrobiłam w formie roladek..ale pesto mi wyciekło (dużo dałam)
Więc opracowałam swój system..robię kieszonkę w piersi, wkładam pesto, pokrojone pomodorki i serek.
Rozpływa się w ustach.

Mój mąż nie lubi w ogóle kurczaków. Uważa że to wióry bez smaku.
Więc duża ilośc pesto przekonuje go do jedzenia...ba kocha to jeść

Cytat:
Haniu, nie napisałam Ci wcześniej, ale masz taką urodę, jaką lubię - kobieco-zawadiacką Super
Dzięki

Cytat:
Misku, najpierw sobie tuńczyka z puszki podsmażam na patelni z czosnkiem, żeby tę wodę odparować, a potem wrzucam do makaronu i pesto Na serio dobre, a szybkie
Spróbuję z tuńczykiem zdecydowanie

Cytat:
No, czyli polecasz to samo co ja
Stary 2009-04-02, 12:52   #2031
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a jak to pesto smakuje?? ma podobny smak do czegos??

Stary 2009-04-02, 12:53   #2032
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter dzieki
a rezerowoałas swój wyjazd przez internet czy zbiura podrózy??
Hmm... powiem Ci tak, co do wyjazdu i samego rezerowowania Ci nie pomogę - od tego masz Hanię Mogę jedynie pomóc w kwestii doinformowywania na temat samej Chorwacji.

Mój wyjazd był zorganizowany, nie rezerwowany Bo to byl wyjazd w zakresie studiów
Stary 2009-04-02, 12:58   #2033
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... powiem Ci tak, co do wyjazdu i samego rezerowowania Ci nie pomogę - od tego masz Hanię Mogę jedynie pomóc w kwestii doinformowywania na temat samej Chorwacji.

Mój wyjazd był zorganizowany, nie rezerwowany Bo to byl wyjazd w zakresie studiów
ok dzieki w takim razie zamówie przez internet mam nadzieje, ze mi sie uda

Stary 2009-04-02, 13:03   #2034
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu tego nie da się pochrznic. Systemy rezerwacyjne są banalnie proste.
Wybierz sobie hotel i termin. Sprawdź czy ubezpieczenie jest w cenie....co cena zawiera, czy dojazd własny czy samolotem czy autokar.
Jak hote,l cena itp jest OK , podoba Wam się- rezerwujecie. Zapewne będziesz musiała wpisać imiona, nazwiska, daty urodzenia, adres zamieszkania, mail i telefon.
Zarezerwujesz i dostaniesz maila potwierdzającego, umowę i kwotę zaliczki.
Zaliczkę będziesz musiała przelać na konto biura (30 albo 35 procent)
Na miesiąc przed wyjazdem wpłacasz resztę kwoty.

Pozostaje opracowanie trasy i pakowanie się.

Ja na waszym miejscu zarezerwowałabym hotel na południu gdzieś (Dalmacja, albo wyspa Korcula) żeby bylo blisko do Dubrownika. Wyjechałabym wcześniej ze 2 noce żeby po drodze zatrzymać się w okolicach Plitvickich i Parku Krka.
Spokojnie znajdziesz jakąś kwaterę czy hotel na jedną noc. Nawet bez wcześniejszego rezerwowania.

Nasi klienci tak robią

Cytat:

a ja bardzo dziekuje za glaskanie. wiesz, nawet "na zywo" mam takiego kogos, do kogo moge napisac: potrzebuje sie przutulic, i poglaskanie po glowce. czaseme to wiecej daje niz slowa
Dobrze że masz takiego kogoś..a jeszcze lepiej by było gdyby tym kimś był Twój mąż...

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-04-02 o 13:06
Stary 2009-04-02, 13:08   #2035
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu jestes nie zastąpiona

Stary 2009-04-02, 13:08   #2036
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
ok dzieki w takim razie zamówie przez internet mam nadzieje, ze mi sie uda
ja zamawiałam przez necik "wycieczko wczasy" - wszystko odbyło się bez problemu. Myślę, że przy rezerwacji samych miejsc noclegowych też u Ciebie będzie ok. Zresztą jak nasz spec od turystyki Hania - potwierdza to nie ma sie co zastanawiać

Cytat:

mam stany depresyjne, jezdze do psychiatry. nie biore lekow bo nie chcialam, mam nadzieje ze jakos sie ulozy. przez to zrezygnowalam na razie z terapii grupowej (najpierw jedno trzeba naprostowac, pozniej zajme sie reszta).(...)
Sanetko nie umiem napisać nic mądrego w Twojej sprawie, zupełnie brak mi doświadczeń. Tu się chyba może Madlen wykazać jakimś sensownym wsparciem.
w każdym razie

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 13:12   #2037
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bedziemy rezerowowali wyjazd z TZ pewnie w weekend wiec jak juz bedzie po to dam znac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 13:17   #2038
mekintoszek
Rozeznanie

Sanetko, wirtualnie bardzo ciężko coś doradzać, bo nie wiemy, jak wygląda u Was sytuacja. Zgodzę się też z Hanią, że mąż powinien być taką osobą, która Cię wspiera, wysłucha, postara się zrozumieć, szkoda że nie do końca tak jest. Może jestem jak zdarta płyta, ale rozmawiaj z nim, rozmawiaj i jeszcze raz rozmawiaj. A słońce na pewno Ci pomoże, już chyba wszyscy mamy dosyć zimy i taka piękna pogoda od razu poprawia humor

Haniu, właśnie zjedliśmy zupę. Jest PYSZNA!! Dzięki za przepis

Butter, Tobie dziękuję za przepis na kuraka. Przy najbliższej okazji wypróbuję
Stary 2009-04-02, 13:21   #2039
sanetka
Zakorzenienie

nie no, z mezem tez rozmawiam, przytulamy sie.
ale sa takie dni ze wole spotkac sie z kims innym (chociazby pozwolic sobie na typowo babskie pogaduszki), albo nie rozmawiac i posiedziec sama.
docieramy sie w tym

sie zezloszcze. sprzatnelam, starlam kurze z szafek, odkurzylam i co... efektu nie ma. czy ten kurz nie znika

Stary 2009-04-02, 13:22   #2040
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Sanetko, wirtualnie bardzo ciężko coś doradzać, bo nie wiemy, jak wygląda u Was sytuacja. Zgodzę się też z Hanią, że mąż powinien być taką osobą, która Cię wspiera, wysłucha, postara się zrozumieć, szkoda że nie do końca tak jest. Może jestem jak zdarta płyta, ale rozmawiaj z nim, rozmawiaj i jeszcze raz rozmawiaj. A słońce na pewno Ci pomoże, już chyba wszyscy mamy dosyć zimy i taka piękna pogoda od razu poprawia humor

Haniu, właśnie zjedliśmy zupę. Jest PYSZNA!! Dzięki za przepis

Butter, Tobie dziękuję za przepis na kuraka. Przy najbliższej okazji wypróbuję

Nie ma sprawy. Chętnie służę jakąś kulinarną poradą

W ogóle, Dziewczyny, właśnie się dowiedziałam, że podobno w tym budynku, do którego sie przeprowadzamy z firmą, straszy W całej dzielnicy wszyscy tak mówią. Podobno kolejni właściciele sprzedawali ten dom chwilę po kupieniu.
Jeden z naszych robotników raz zostal tam sam i dwie maszyny na raz mu się same włączyły, o mało się gość nie posikał ze strachu

Powiem Wam, że słyszałam to z dwóch całkowicie niezależnych źródeł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości