![]() |
#2011 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
A jak już jesteśmy przy gotowaniu, Dorinko, co za kurczaka z pesto i pomidorami wychwalasz? Mogę poprosić przepis?
#2012 |
Zakorzenienie
|
to moze jednak napisze, lepiej mi sie zrobi:
mam stany depresyjne, jezdze do psychiatry. nie biore lekow bo nie chcialam, mam nadzieje ze jakos sie ulozy. przez to zrezygnowalam na razie z terapii grupowej (najpierw jedno trzeba naprostowac, pozniej zajme sie reszta). od ponad miesiaca ciagnie sie za mna wielki dol:utrata radosci,lek,klopoty z koncentracja,smutek, placzliwosc, pustka i objawy fizyczne. ostatnie 2 tygodnie to czarna dziura ( ale moze to dobrze). w tym tygodniu troche odzylam(wiecie to slonce ![]() ![]() wczoraj TZ oberwal za primaaprilisowy zart porzadnie. rozpowiadal u siebie w rodzinie ze jestem w ciazy a wszyscy moje zachowanie (znaczy zlosc na niego i zawstydzenie) wzieli za potwierdzenie. od rana dostaje smsy z pytaniami co i jak. juz mnie to wkurza ![]() a zamiast wymarzonej Chorwacji w maju jedziemy na tydzien w gory. ale moze to i lepiej ![]()
#2013 |
Zakorzenienie
|
Moja prośba o zdjęcia chyba przepadła niezauważona w czeluściach wizażu więc ją powtórzę...
Ładnie proszę o zdjęcia ![]() Ps. Bogu dziękuję za to, że nie odczuwam potrzeby nabywania lidlowego pesto ani żadnego innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czym to wszystko jest spowodowane? Skąd takie depresje się biora, przecież nie kładziesz się spać zdrowa i nie wstajesz chora. To nie katar... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Rozeznanie
|
Dzięki Haniu
![]()
#2016 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nic nie umknęło nie umiem wszystkich tematów w jednym poście ogarnąć ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myslisz, ze rezerowoanie pobytu przez stronki internetowe takie jak podałam jest bezpieczne?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sanetko: nie uczestniczysz teraz w żadnej terapii indywidualnej? Dlaczego nie chcesz leków?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Skoro już, któraś z dziewczyna napisała by ponownie zadać pominięte pytanie... "Mam pytanie odnośnie CV- po LO byłam na stażu (pół roku - od pazdziernika 2006 do kwietnia 2007 ) w firmie w której obecnie pracuję( od połowy listopada 2008 ...) wpisałam w CV jakie były moje obowiązki na stażu -co mam wpisać tym razem w obowiązkach by dobrze wyglądało( obowiązki mam te same, doszło mi tylko fakturowanie) ?" Może to co napisałam brzmi głupio, ale chciałabym znać Wasze zdanie, jakbyście to ujęły w CV |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Radzić w tych sprawach nie potrafię bo nigdy coś takiego mnie nie dotknęło. Mogę tylko wirtualnie pogłaskać ![]() Cytat:
Ja daję świeżą paprykę bo staram się jeść jak najwięcej warzyw ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-04-02 o 12:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tym keksem, to nie tylko on. Na Boże narodzenie upiekłam 5, żeby wszystkich poobdzielać ![]() ![]() Haniu, nie napisałam Ci wcześniej, ale masz taką urodę, jaką lubię - kobieco-zawadiacką ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() sanetko, przykro mi, że masz takie problemy. Czy jest jakiś powód, że się tak czujesz? Mam nadzieję, że wszystko się ułoży - przyszła wiosna, jest słońce - humor na pewno Ci się poprawi. Madziu, pozwolę sobie zabrać głos w sprawie Chorwacji ![]() Warto zainwestować w rejs po Adriatyku na którąś z wysp - widoki są wprost niesamowite ![]() OK, już się nie wcinam, nikt mnie właściwie o zdanie nie pytał ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Butter szalejesz ![]() ![]() Edytowane przez novocaine870 Czas edycji: 2009-04-02 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc rezerwacje przez internet i przez Call Center to przeważające rezerwacje w biurach podróży. Ludzie stali się wygodni i nie chce im się ruszać pupy do oddziały biura ![]() Nom .. kwestia tego czy bardzo lubisz smak pesto. My lubimy jak makaron w nim pływa ![]() Poza tym moj mąż je duuuuzo. Na nas dwoje gotuję 2/3 paczki makaronu. Cytat:
![]() Co do CV...no ja bym napisała hm..zupełnie normalnie ![]() X 2006- IV 2007 staż w firmie takiej i takiej (obowiązki takie i takie) XI. 2008 praca w firmie takiej i takiej (obowiazki takie i takie - czyli te smae + fakturowanie)
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-04-02 o 12:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A przepis może więcej osób wychwała ale chyba o ten Butterowy mi chodzi ![]() Sanetko, o ile dobrze pamiętam, to miewałaś takie stany wcześniej, może nie aż tak poważne, ale coś kojarzę spadki nastroju porządne u Ciebie. Czy teraz nie pogorszyło się przez terapię DDA? Wiesz, odkrywasz różne rzeczy i nie daje Ci to spokoju? Czy może z czymś innym to związane. A z mężem rozmawiasz, bo może przez to, że nie dopuszczasz go do swoich problemów, związek cierpi. ![]()
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i tak z dnia na dzien coraz gorzej. az w koncu nie chce sie wstac z lozka. i tylko jakies chore mysli w glowie. Novocaine dzieki. mekintoszku ja nawet z teog wszystkiego nie zdazylam porzadnie zaczac tej terapii. byly 2 spotkania, potem dol a potem psychiatra
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2009-04-02 o 12:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Zakorzenienie
|
O dżizas, ale tu dziś ruch, nie nadążam
![]() Kto pytał o przepis? Chyba mekintoszek i novo... Ok, więc sprawa wygląda tak. Ja biore pierś z kurczaka, rozbijam (zazwyczaj wcześniej przecinam ją jeszcze wzdłuż, żeby była chuda), po jednej stronie smaruję pesto, na środek kładę ze dwa suszone pomidory z oliwy, a pomiedzy nie kawałek mozarelli. Wszystko razem zawijam w ciasną roladkę. Ważne, żeby końce były szczelne, bo inaczej roztopinona mozarella ucieka. Takie roladki obsmażam najpierw na patelni porządnie, a potem dolewam trochę wody na patelnie i duszę je w takiej płytkiej wodzie - nie potrafię powiedzieć, jak długo - aż będą miekkie ![]() A potem je jem ![]() Cytat:
Madziu, to jakbyś potrzebowała jeszcze jakichkolwiek informacji nt. Chorwacji, służę pomocą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
Butter dzieki
![]() a rezerowoałas swój wyjazd przez internet czy zbiura podrózy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz zrobiłam w formie roladek..ale pesto mi wyciekło (dużo dałam) Więc opracowałam swój system..robię kieszonkę w piersi, wkładam pesto, pokrojone pomodorki i serek. Rozpływa się w ustach. Mój mąż nie lubi w ogóle kurczaków. Uważa że to wióry bez smaku. Więc duża ilośc pesto przekonuje go do jedzenia...ba kocha to jeść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
a jak to pesto smakuje?? ma podobny smak do czegos??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój wyjazd był zorganizowany, nie rezerwowany ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybierz sobie hotel i termin. Sprawdź czy ubezpieczenie jest w cenie....co cena zawiera, czy dojazd własny czy samolotem czy autokar. Jak hote,l cena itp jest OK , podoba Wam się- rezerwujecie. Zapewne będziesz musiała wpisać imiona, nazwiska, daty urodzenia, adres zamieszkania, mail i telefon. Zarezerwujesz i dostaniesz maila potwierdzającego, umowę i kwotę zaliczki. Zaliczkę będziesz musiała przelać na konto biura (30 albo 35 procent) Na miesiąc przed wyjazdem wpłacasz resztę kwoty. Pozostaje opracowanie trasy i pakowanie się. Ja na waszym miejscu zarezerwowałabym hotel na południu gdzieś (Dalmacja, albo wyspa Korcula) żeby bylo blisko do Dubrownika. Wyjechałabym wcześniej ze 2 noce żeby po drodze zatrzymać się w okolicach Plitvickich i Parku Krka. Spokojnie znajdziesz jakąś kwaterę czy hotel na jedną noc. Nawet bez wcześniejszego rezerwowania. Nasi klienci tak robią ![]() Dobrze że masz takiego kogoś..a jeszcze lepiej by było gdyby tym kimś był Twój mąż...
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-04-02 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
Haniu jestes nie zastąpiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w każdym razie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Bedziemy rezerowowali wyjazd z TZ pewnie w weekend wiec jak juz bedzie po to dam znac
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Rozeznanie
|
Sanetko, wirtualnie bardzo ciężko coś doradzać, bo nie wiemy, jak wygląda u Was sytuacja. Zgodzę się też z Hanią, że mąż powinien być taką osobą, która Cię wspiera, wysłucha, postara się zrozumieć, szkoda że nie do końca tak jest. Może jestem jak zdarta płyta, ale rozmawiaj z nim, rozmawiaj i jeszcze raz rozmawiaj. A słońce na pewno Ci pomoże, już chyba wszyscy mamy dosyć zimy i taka piękna pogoda od razu poprawia humor
![]() Haniu, właśnie zjedliśmy zupę. Jest PYSZNA!! ![]() ![]() Butter, Tobie dziękuję za przepis na kuraka. Przy najbliższej okazji wypróbuję ![]()
#2039 |
Zakorzenienie
|
nie no, z mezem tez rozmawiam, przytulamy sie.
ale sa takie dni ze wole spotkac sie z kims innym (chociazby pozwolic sobie na typowo babskie pogaduszki), albo nie rozmawiac i posiedziec sama. docieramy sie w tym ![]() sie zezloszcze. sprzatnelam, starlam kurze z szafek, odkurzylam i co... efektu nie ma. czy ten kurz nie znika ![]()
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sprawy. Chętnie służę jakąś kulinarną poradą ![]() W ogóle, Dziewczyny, właśnie się dowiedziałam, że podobno w tym budynku, do którego sie przeprowadzamy z firmą, straszy ![]() ![]() Jeden z naszych robotników raz zostal tam sam i dwie maszyny na raz mu się same włączyły, o mało się gość nie posikał ze strachu ![]() Powiem Wam, że słyszałam to z dwóch całkowicie niezależnych źródeł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.