|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
Cytat:
...że jakiś wpływ mam to ja wiedziałam , ale powiem szczerze że sama nie byłam przekonana do tej indukcji więc nie wiedziałam o co walczę, teraz wiem że to świetna sprawa i nie dam się tego pozbawić ![]() Edit' Szykuje mi się imprezka gillowa w sobotę u nas , poproszę o ciekawe przepisy wszystkie łasuchy ? Sałatkę ziemniaczaną ButterB już mam, czekam na nowe inspiracje
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-04-02 o 16:09 |
|
|
|
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chlebek z suszonymi pomidorami ..ślinot oku dostałam.A może masz siłę trajkotania Jak wkręcę się w jakiś temat to koniec!! będę trajkotać długo i głośno do skutku. Mąż zazwyczaj dla świętego spokoju ustępuje. Cytat:
Sałatka grecka, sałatka ziemniaczana, tzaziki, bruskietta, przekąski typu pieczarki marynowane, ogorek, papryka, patisony marynowane.
|
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja się udzielę. Lubisz sałatki z makaronu?Zrób koniecznie bruskety ![]() Z kiełbasek, to ja bardzo lubię kiełbaskę z boczkiem. Tzn. bierzesz kiełbaskę, nakrawasz, podpiekasz trochę na grillu, a potem ściągasz, owijasz w plaster boczku i wtedy pieczesz do końca ![]() Chlebek z pomidorami sama piekę ![]() Cytat:
Brzmi troche, jak z jakiejś dziwnej bajki - Pokemony, albo Kapitan Planeta
|
||
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio sie zastanawiam jak TZ wytrzymał juz tyle lat z taką jędza jak ja
![]() xo do grilla, to ja uwielbiam boczus smazony, ziemniaczki w folli aluminowej z maselkiem i boczkiem oraz warzywa z grilla (wczesniej wymoczone w ziołach i oliwie z oliwek) a podane z sosem czosnkowym
|
|
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
..kocham.Bakłażana, cukinię i paprykę w szczególności!!...to polane sosem tzaziki i bajka!!!
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
albo łosos z grilla
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to poleciała po musli z mlekiem bo juz nie wytrzymałam... buu dlaczego ja non stop cos jem??
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
To prawdziwy rarytas
Mi też pociekła..dlatego poszłam do sklepu po sok pomidorowy i pestki dyni
|
#2080 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() Co do grilla... uwielbiam karczek ( kawałki karczku trzeba zostawić na noc w przyprawach itd., ja akurat idę na łatwiznę i kupuję taki "gotowy" w sklepie) jak już ląduje na moim talerzu polewam sokiem z cytryny. |
||
|
|
|
#2081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj znalazłam o dziwo 2 pasujące na mnie. Jeden kosztuje 299 zeta, także raczej odpada, choć jest super, do tego multistrap, czyli na całym obwodzie miseczki masz miejsca do przepięcia ramiączek - możesz nosić go dowolnie. Jednak cena zbyt wysoka, tym bardziej że jest cielisty ale taki opalony cielsty i obawiam się, że zbyt ciemny troszkę do mojej kiecy. Drugi natomiast ma idealny kolor i kształt misek, ale mój kolor i rozmiar będą za jakieś dwa tygodnie - pani do mnie zadzwoni jak przyjdą. Ten kosztuje 160 zeta, także już do przeżycia. Ogólnie to bieliznę bardzo lubię kupować, ale mój biust jest dość wymagający, jeśli chodzi o staniki bez ramiączek ![]() Dorinko, ja na grilla polecam śliwki suszone owinięte plastrami boczku i spięte wykałaczką.Pycha. Poza tym standardy, jak Hania wypisała
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
patrze, ze nie tylko ja tu przez Dorinke i jej temta Grillowy zgłodniałam.
A dzis tak z wami gadając , w między czasie wciełam 1kg mandarynek ale dobre były hehe.zaraz ide robic obiadek. to znaczy wszytsko mam juz przygotowane tylko musze ugotowac ziemniaczki i usmazyc kotlety (dzis beda roladki z piersi kurczaka z serem i papryką w srodku). Tz pisał 10 min temu, ze juz wyjechał z Amsterdamu wiec za jakies 30 min bedzie bede go dzis męczyła zaproszeniami![]() Bo słyszałas juz Haniu ze nie bede mogła zamówic tych z kokardka?? bede zamawiała jednak te odpowiedniki rulonów, tez takie eleganckie choc szkoda, bo sie juz na tamte napaliłam, ale gosc napisał, ze dopiero od 30 kwietnia do 15 maja bedzie realizował zamówienia, wiec nawet jak dojdzie to w połowie maja, a ja nie chce tyle czekac.
|
|
|
|
#2083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brat jest specem od karczku..robi na mnóstwo sposobów. W winie, w occie balsamicznym, w ziołach przeróżnych, w wódce w piwie w miodzie, musztardzie. No specem jest ...może i my w weekend pogrilujemy ..mu szę nakręcić ekipę---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() Dlatego unikam bluzek bez ramiączek...mimo że latem mam szaloną ochotę na takowe. O śliwkach w boczku zupełnie zapomnialam.!! A jest to super przekąska. Zrobię na imprezę urodzinową męża ![]() Cytat:
Zamawiaj śmiało.
|
|
#2084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sanetko trzymam kciuki abyś pokonała depresję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dextera nic nie pobije ale Fringe jest też wciągający TŻ wyciągnął mnie do kina 5d wow... warto było. Mieszkającym w Warszawie polecam http://www.kino5dextreme.pl/ My byliśmy na filmie o żółwiach. Efekty świetnie. Zostałam opryskana wodą, wytrzęsiona na fotelu, owiana przez bryzę morską itd. ubawiłam się przez 15 minut jak nic
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że nie tylko ja czuję sie tutaj jakoś wyautowana. wiem, że to przez to, że mnie nie ma, kiedy Wy jesteście i coż. taki los
![]() alezdjęcia też bardzo chciałabym zobaczyć...
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
heh ja znowu jestem jak nikogo nie ma, no coz takie zycie ![]() doczytalam ze zdjecia ze spotkania juz sa wiec moze i ja bym mogla o nie poprosic?? moze chociaz jedno laaadnie prosze ![]() chyba troche sie "strulam" srodkami czystosci bo strasznie mnie boli glowa i niedobrze mi ![]() ahaa my mielismy grilla i robilam szaszlyki-spiralki z piersi kurczaka w miodzie i musztardzie oraz bagietki z pieczarkami serem i pietruszka aa no i salatka grecka mniamm ok lece czytac dalej |
|
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
a dla cichych fanek wątku nie wrzucicie fotek publicznie? tak mi głupio jakoś było w połowie rozmowy się wtrącić, szczególnie że jakoś specjalnie tu nie pasuję (powinnam chyba raczej być w "zazdrośnicach"), ale przyznam się że ostatnio to do planowania stroju ślubnego dla L_V nawet się chciałam wtrącić - strasznie mi się podoba ten styl narazie, sukienki, woalka i buty, i już sobie oczami wyobraźni resztę dorabiałam
![]() pozdrawiam was
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
pesto okazało się przepyszne. Zrobiłam bardzo duż, jadły 4 soby. My z Tż, moja teściowa i siostra. Obie się zachwycały. Zrobiłam jak pisałyście, z cienkiki paseczkami piersi z kurczaka podsmażonej na oliwie.
Aha: ja też mam siłę trajkotania - zdecydowanie!
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#2089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale chyba zaraz się zbieram spać troszkę wcześnie, ale mam jakiś słaby dzień.I nie cieszę się z weekendu, bo w sobotę idę do pracy, a w niedzielę Tż jedzie po mojego brata 200km od domu, więc go nie będzie pół dnia.Nie mogę jechać z nim, bo muszą zabrać brata manatki (duużo manatków) i szkoda miejsca zresztą ja mam chorobę lokomocyjna, więc nie dla mnie takie podróże Cytat:
, bo nie każda chce być rozpoznana.Ale właściwie ja się nie wypowiadam, bo to dziewczyn zdjęcia. Dlaczego z nami nie piszesz?Tylko śledzisz? Cytat:
|
||||
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bym nie zamieściła zdjęć dla śledzi, bo wątek to takie nasze mała część w internecie. chętnie przyjmujemy nowe osoby, ale trzeba się przyłączyć.
ps. dziś przez Was też zjadłam makaron z pesto
Dyskretnej troski trzeba mi.. Edytowane przez et-ka Czas edycji: 2009-04-02 o 22:15 |
|
|
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
Wszyscy dzisiaj pesto, a ja polecam zupę soczewicową Hani
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i że smakowało ![]() Skoro masz siłę trajkotania, to jesteś pokemonem, jak Hania i ja ![]() Co do obiadu, ja po pracy, lekarzu i korepetycjach (ledwo żywa), umówiłam się z koleżanką na piwko i zjadłam w knajpie piersi z kurczaka z grilla na szpianku. Pychota, musze takie zrobić w domu Mniam ![]() Dobranoc, do jutra
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-04-02 o 22:43 |
|
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
no to sobie pogadałam, ale za to, jak wy będziecie jutro od rana w pracy, ja się chyba w końcu wyśpię
|
|
|
|
#2094 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
Cześć piątkowo
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
łeee ja w piątki pracuję
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- No własnie, piatek. Dzisiaj już nie będę siedzieć 12 godzin w pracy, mam to w |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty siedzisz 12 godzin w pracy? No nie, to zdecydowana przesada!!!! Uważam, że dziś dokładnie po 8 godzinach pracy powinnaś po prostu iść do domu |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie piątkowo prawie weekendowo
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

, ale tak dużo gadałam nie dając mu przerwać, że powiedział no już dobra, niech będzie
..ślinot oku dostałam.
bo aż mi ślinka cieknie 

..mu szę nakręcić ekipę

troszkę wcześnie, ale mam jakiś słaby dzień.