|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
dziąsła rzeczywiście są "nieprzewidywalne" w ciąży, ale im lepsza higiena tym mniejsza szansa na problemy z dziąsłami ja bym nie rezygnowała z nitki, co najwyżej miękka szczoteczka i zmiana pasty i płynu na jakiś dla osób z chorym przyzębiem (nie polecam parodontax, bo jest ohydna!!!!!!!)
|
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
W tamtym roku było 200 zł, ale jak dzwoniłam w poniedziałek to kobieta powiedziała, że być może będzie za darmo
![]() Cytat:
dla mnie i ta najtańsza jest za droga ![]() Cytat:
![]() nie będę przecież co tydzień latać do dentysty czyścić kieszonki, bo to boli a i w ten sposób niczego nie wyleczę, a do końca ciąży jeszcze trochę zostało.Szczoteczkę już od lat używam tę samą - elektryczną Oral-B, a jaką pastę polecasz ? Ja mam blendę, płyn do tej pory miałam Elmex, a teraz Listerin ale jest strasznie ostry
|
|
|
#3093 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do lumpka to i mi zdaża się tam zajrzeć raz na jakiś czas, natomiast nie kupuję byle czego...poluję na naprawdę dobrą okazję. Cały figiel właśnie w tego typu miejscu polega na uruchomieniu wyobraźni jak to będzie wyglądało jak się wypierze,odprasuję i obetnie nitki czy coś. Ja nie zwiedzam i nie szukam nowych, jestem jednemu wierna.Czysto w nim, dość schludnie i duży metraż. Generalnie się nie opowiadam dookoła skąd mam jakiś extra ciuszek, pomimo, że koleżanki często pytają gdzie coś kupiłam. I wcale nie wynika to ze wstydu. Moja kuzynka swoje dzieciaczki ubiera w lumpku. Dla maleństw uważam że jest większy wybór i mniej znoszone,bo dzieci tak szybko wyrastają. Szkoda, że mi się nic od niej nie skapnie ![]() Cytat:
Ja już się otrzaskałam, a swoją przygodę zaczęłam jakiś rok temu. Cytat:
też tak mówie w sensie uzywam tego słowa Cytat:
czyli nie tylko mnie położyło to na łopatki. Ciesz się że już po i więcej nie będzie Cytat:
![]() Ale zdrowe mam i nie bolą ![]() No i jeszcze upuszcze sobie cisnienia w waszym towarzystwie...coz za przygoda mnie dziś spotkała... wybrałam się moim drugim autkiem(bo jeszcze go nie sprzedaliśmy) do siorki na kawe i na ploteczki do kumpelki, w drodze do niej dziwnie cos chodzil ale dojechałam a w drodze poworotnej zatrzymał sie na krzyzowce jak juz mialam skręcac i ani drgnął. Jacyś uprzejmi panowie dwaj przepchnęli mnie na pobocze i zadzowniłam do ojca żeby dowiózł mi benke, bo rezerwe miałam ledwo od 10km, a swego czasu nawet do 30km zdażyło mi się na rezerwie zrobić jak stacji po drodze nie było. Odpaliło więc zdiagnozowałam ze to musiało byc przyczyna, i postanowiłam udac sie dotankowac na najblizsza stacja spod której mialam problem zeby znowu odjechac... i z nikad pomocy, każdy nagle slepy sie robił i nie ważne że dystrybutor blokowałam, woleli dłużej czekać niz mnie przdepchnac 5m. Czubki. I znowu telefon do ojca...przyjechał ,pogrzebał i to nie benka a brak prądu na czymś...Uwierzcie mi że sie zdenerwowałam nie na żarty, że dzień nie idzie wg. planu, z autkiem problemy a chciałaby je sprzedać ze swiadomoscia ze komus jeszcze posłuzy,obiadku nie zdazyłam Mezusiowi zrobic, sama byłam głodna...eh Teraz z miska ravioli z serem siedze i pałaszuje i czekam az nerwy mi opadna bo w srodku mnie jeszcze trzesie,a to niby nic, zwykla przeciwnosc losu ktora w ciazy urosła do rangi katastrofy, az łzy w oczach miałam z bezsilności.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#3094 |
|
Ola-Unhola
|
Krwawienie dziąseł w ciązy niestety mnie też nie ominęło. Mam pastę Lacalut activ i jest nawet ok, a teraz kupiłam parodontax, jednak chyba jej nie będę używała, bo ona oprócz innych skłdników ma jeszcze sól - fuj, przeważa jej smak totalnie
Nie trawię tego..... I chyba będę musiała pokombinowac z jakąś inną ![]() P4w, dlaczego mnie nie ostrzegłaś wcześniej ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- No to niezłą przygodę miałaś. A co do ludzi, to rzeczywiście przegięcie. Kobieta w ciąży i takie zachowanie. Niestety teraz coraz rzadziej można się spotkac z pomocą od obcego, a jak już coś takiego się wydarzy, to wydaje nam się, że Bóg wie co zrobił, ale w porównaniu z innymi...
|
#3095 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
taaaa jasne krzywe nogi - juz to widze Cytat:
co do spacerowki, stwierdzilam, ze moze byc kubelkowa a pozniej i tak kupie nowa, mniejsza i lzejsza jutro jade jeszcze do dwoch hurtowni, zobacze co tam maja bo jeszcze podoba mi sie ten triton ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda, ze nie ma pajacow i kaftanikow Cytat:
![]() a gondolka wlasnie jest dosc dluga, nie jest szeroka ale dluga i to mi sie podoba co do nowego modelu - musze sie dowiedziec tylko male sprostowanie - espiro to wlasnie firma tych wozkow a vector to rodzaj - ten co ogladalysmy to jest espiro vector, jest tez espiro atlantic ![]() wczesniej ta firma nazywala sie baby design czy jakos tak pewnie chodzilo Ci, ze ma wypuscic cos miedzy vectorem a atlanticiem ![]() Cytat:
martwi mnie ta glukoza
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka no faktycznie przeżycie miałaś dzisiaj niezłe
nie denerwuj się, mogło zdarzyć się każdemu ... no a że znieczulica panuje w Polsce to już wiemy
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam zwykłą szczoteczkę Curaprox Soft, do tego Elmex pomarańczowy na zmianę z Meridolem i do tego Listerine. Cytat:
![]() Z tymi zębami już się przyzwyczaiłam, nie zawsze tak robiłam, ale miałam problemy przez leki i trzeba było. Gumę żuję sporadycznie .Kasia a prosiłaś o pomoc na tej stacji i odmówili?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-07 o 19:45 |
||
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem ze mozna kupic tez w aptece jakis zel na dziasla.....chyba popytam w aptekach a ja wlasnie sie objadlam kielbaska z grilla i uwaga: popilam kubkiem maslanki truskawkowej!! niezla mieszanka!! tesciowa dzisiaj nas odwiedzila i pierwsze co uslyszalam to ze sie zmienilam i ze bedzie dziolszka!! a w sobote mnie widziala to nic nie mowila......ale prawda jest to ze coraz wiecej ludzi mowi ze sie zmienilam i to na dziewczynke wrozy.....
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja tak nie umiem... lubię pomagac tak całkiem bezinteresownie pania wózek zawsze proponowałam ze pomogę wnieść do autobusu, podniosłam w sklepie jak coś gdzieś spadło, starszym ludziom miejsca ustąpiłam ach... ta dzisiejsza młodzież ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Akurat nie było żadnego pana który pomaga tankować, z resztą miałam już z nimi starcie...dawno temu, ale utkwilismy sobie w pamieci ![]() jak swoim nowym autem podjezdzam to biegną pomoc, nawet okno umyją i patrzą czy złotówka lub dwie wpadną, ale jak małym starszym autem podjeżdżam to ślepną. Siorce też tak robią, a jak rodziców autem podjeżdżam to też są chetni do pomocy, bo lepsze auto A za kasami same panie, wiec pomocy z nikąd niestety
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3100 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
cos cicho sie zrobilo
|
|
#3101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te elektryczne szczoteczki są polecane na problemy z dziąsłami, więc nie zmieniaj i pasta elmex też super (ew możesz zmienić na zieloną, albo na meridol - polecany na dziąsła) i płyn Elmex i Meridol jest podobno fajny (ja miałam tylko elmex, więc o meridolu się nie wypowiem, ale pacjenci chwalą) Cytat:
ale cioci, która ma chorobę przyzębia dałam i jest zadowolona, więc może można się przyzwyczaić do tego paskudnego smaku ![]() Cytat:
w połączeniu z odpowiednią techniką szczotkowania dają dobre efekty a krew nie leci przede wszystkim wtedy jak łagodnie, ale dokładnie się doczyszcza ząbki - nawet przy chorobie przyzębia można doprowadzić dziąsła do stanu "niekrwawienia" ja chyba nigdy nie "wyjdę" z pracy
|
|
|
#3102 |
|
Ola-Unhola
|
Oj, ale się najadłam...
Wepchnęłam całą michę sałatki z grillowanym kurczakiem i sosem tysiąca wysp ![]() ![]() ![]() No co ja poradzę, że jak go widzę, to mogłabym kilo sałaty z nim zjeśc ![]() Teraz tylko lulu i pełnia szczęścia ![]() Ale się wkurzam na Małża, nie chce mnie ogolic skubaniec jeden....
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3104 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mi od zawsze krwawia dziasla
|
|
#3105 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki P4w, następnym razem kupię elmex. A co do parodontaxu, to ja NA PEWNO się nie przyzwyczaję. Sól to dla mnie coś najgorszego - mam uraz odkąd pomyliłam ją z cukrem i wypiłam pół szklanki wody z cytryną i...solą jednym duszkiem Bleeeeeeeeee
|
#3106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ubiegłym tygodniu robiłam typową grecka, w weekend z paluszkami krabowymi a wczoraj ze szczypiorkiem, rzodkiewką i serem a'la feta ![]() do tego pachnący ciemny chlebek z masełkiem.... chyba zaraz sobie zapodam Cytat:
a właśnie najfajniejsze i mało zniszczone firmowe ciuszki były dla bobasków...
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
własnie ci ogłuchli lub oslepli
![]() Reszta to kobietki były. Dobrze ze juz w domku jestem i ze w miare szczesliwie zakonczyla sie moja przygoda Tak dla przypmnienia: Jutro...3d
|
|
|
#3108 |
|
BAN stały
|
Witajcie wieczorkiem. wróciłam jakoś koło 18 i dopiero udało mi siędo końca doczytać, ale w międzyczasie kupiłam na allegro fotelik samochodowy, zrobiłam obiadokolację ,jeszcze tylko prysznic i kanapki na jutro dla męża.
zrobiłam też małe zakupy w hurtowni - rożek miękki, 3 pary skarpetek, 2 pary łapek, 3 czapeczki, 3 kaftaniki, 2 koszulki, 2 śpiochy, 1 półśpiochy, 2 pieluchy flanelowe, 3 tetrowe z nadrukiem i 3 białe i szczotka do włosów. za to wszystko zapłaciłam 153 zł. wszystko na rozmiar 56. a co do fotelika oto on http://www.allegro.pl/item594218942_...ia_gratis.html kolor marine, spodobał się nam myślę że dobry wybór. jeszcze zostało łóżeczko i do łóżeczka rzeczy, rożek usztywniany, coś do wózka, śpiworek, kosmetyki, pieluszki jednorazowe, przewijak, jakieś okrycie kąpielowe, butelka, smoczki, ceratki i takie tam drobiazgi. no i rzeczy dla mnie czyli koszule, staniki... jeszcze góra 1500 zł. a z tego wszystkiego o wizycie wam nie napisałam, wszystko ok, szyjka zamknięta, serducho bije jak szlone i za miesiąc mam usg |
|
|
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardzo niedobrze
to nie jest normalne... Cytat:
![]() mój mąż raz sobie posolił kawę - bo na oko nie odróżnia soli od cukru Cytat:
|
|
|
#3110 |
|
Ola-Unhola
|
Skierko, cieszę się, ze wizyta ok
![]() Dużo rzeczy dzisiaj nakupowałaś Oczywiście prosimy o fotki ubranek A co do fotelika - ładny, A nie kupujecie wózka 3w1 (razem z fotelikiem)?
|
#3111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kusicielko ![]() Zaszantażuj Go czymś ![]() Cytat:
![]() Pamiętamy, pamiętamy ![]() Cytat:
Zaszalałaś dzisiaj, ale powinnaś już wiedzieć, że u nas bez zdjęć się nie liczy .Nie znam w ogóle tej firmy od fotelika, ma wszystkie atesty?
|
|
|
#3112 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wózek mamy dostać w spadku od koleżanki więc tylko fotelik kupiliśmy. a zdjęcia jutro bo dziś już mąż spi i ja też zaraz zmykam Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-04-07 o 21:58 |
|
|
|
|
#3113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje tej glukozy ![]() Daj znać jak tam po zajęciach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lece spać dziewczynki ... Jutro do ginki ... juz się nie mogę doczekać jak zobaczę małego ... dzisaij sie tak wiercił, że masakra! ... i chyba w końcu się odwrócił - moze damy radę zrobić piękną fotkę twarzyczki ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
... też chyba muszę się wtbrać na takie "dotykowe" zakupy, bo na allegro jakoś nie mogę trafić z rozmiarem ![]() Super, ze na wizycie wszystko ok!!! |
|||||
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
a propo zabkow i dziąsełek to najlepszy elmex jako pasta do zabkow, oraz elmex rozowy ktory sie stosuje raz w tygodniu to jest cos takiego jak FLuromex - za pewne pamietacie takie płyny co w skozle podstawowej na szczoteki nalewali ? on ogolnie wzmacnia zabki a w ciazy to sie przydaje ja stosuje
i polecam koszt okolo 20 złotych ale działa cuda
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem śpiąca
.Dobrej nocy i do jutra
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() och jak ja bym chciała zeby moje maleństwo też się obróciło
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
miramej -trzymmay zbey pokazał ładnie buźke , moj mały z uporem maniaka zawsze łapki na twarzycce trzyma .
Dobranoc kochaniutkie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Napisane przez Miramej
Jutro do ginki ... juz się nie mogę doczekać jak zobaczę małego ... dzisaij sie tak wiercił, że masakra! ... i chyba w końcu się odwrócił - moze damy radę zrobić piękną fotkę twarzyczki Cytat:
.... czyżby wizaż znów świrował???
|
|
|
|
|
#3119 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór Mamusie
![]() Cytat:
Super ze udało Ci się wszystko załatwić... ![]() Cytat:
Jakie słodkie te bodziaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- A My byłyśmy z Małą na wizycie u gina...dziękujemy bardzo za kciuki 1400g Moje ciśnienie troszkę się uspokoiło, ale muszę codziennie mierzyć i jakby coś się zmieniło to leki dostanę...mam jednak nadzieję, że nie będzie potrzeby...najważniejsze że Zuzia zdrowa...leży sobie cały czas główką w dół...i gin powiedział że ok 30 tc układa się jak do porodu więc pewnie się już nie obróci... no i uspokoił mnie z pępowiną...stwierdził, że lekarz nie powinen nawet mi mówić o tej pępowinie, bo tylko stresuje ciężarną, a to normalne że chwilę może być naokoło szyjki...a za chwilę może być gdzie indziej...w końcu gdzieś musi być więc mam się nie martwić, na pewno wszystko jest w porządku Kolejna wizyta za trzy tygodnie...to już 32 t.c. będzie...jak ten czas leci... ![]() Widzę że już nie ma żadnej Mamusi więc i ja uciekam do łóżeczka...dobranoc
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Cytat:
, a to coś się wizażowi chyba pomerdało .Więc Aniu za wizytę, mam nadzieję, że dzidziolek się obrócił i ża da się podejrzeć ![]() Cytat:
![]() Naprawdę czas leci .Super, że u Zuzi w porządku , duża dziewczynka. I dobrze, że z Twoim ciśnieniem lepiej My jutro idziemy na 3D . Zobaczymy, czy mnie posłucha?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

dla mnie i ta najtańsza jest za droga 
a i w ten sposób niczego nie wyleczę, a do końca ciąży jeszcze trochę zostało.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zapomnialam Wam powiedziec!!

.