zalew biżuterii hand made - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 12:22   #61
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara
Dot.: zalew biżuterii hand made

ja swarków też nie noszę, jakieś za bardzo świecące są dla mnie i wcale mnie nie zachwycają , no, może jakieś większe formy, np. migdał 38mm mi się bardzo podoba ale ja nie noszę wisiorów, więc po co mi...
swoich kolczyków żadnych nie noszę, mam 2 pary, które zakładam na zmianę - srebrne koła i kolczyki wymiankowe
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 12:39   #62
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

A aj jakoś nigdy nie kupowałam swarów oprócz tych maleńkich bicone jako dodatki do kamieni. Ale rzeczywiście teraz jest jakiś straszny szał na nie.
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 11:30   #63
harmartolos
Raczkowanie

Odkąd zaczęłam dłubać, to w ogóle nie noszę biżuterii ;] A niegdyś miałam fisia na tym punkcie.
A teraz swoja dotychczasową oceniłam jako totalne dno, a jakoś zawsze mi żal zrobić coś dla siebie ostatecznie kończy się na tym, że dla mnie zostaje to, co sobie zepsuję. Np ostatnio porysowałam sobie jednego swara. Nie widać tego, no ale już nigdzie go nie opchnę, więc mam swoje pierwsze kolczyki ze swarami ;D

Pocieszyłyście mnie Może nie jestem najstarsza. Ale najmłodsza tez nie

Miałam ostatnio przyjemność spacerowac po rynku krakowskim i obejrzeć trochę świątecznych straganików. Zawsze jest trochę biżu i muszę powiedzieć, że na jednym ze stoisk kolczyki były łokej. Loopy spoko i ogólnie przyzwoicie zrobione
Kobiety się na mnie patrzyły podejrzliwie jak wlepiłam nos w ladę, no cóż... ;]
harmartolos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 11:38   #64
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez harmartolos Pokaż wiadomość
Odkąd zaczęłam dłubać, to w ogóle nie noszę biżuterii ;] A niegdyś miałam fisia na tym punkcie.
A teraz swoja dotychczasową oceniłam jako totalne dno, a jakoś zawsze mi żal zrobić coś dla siebie ostatecznie kończy się na tym, że dla mnie zostaje to, co sobie zepsuję. Np ostatnio porysowałam sobie jednego swara. Nie widać tego, no ale już nigdzie go nie opchnę, więc mam swoje pierwsze kolczyki ze swarami ;D

Pocieszyłyście mnie Może nie jestem najstarsza. Ale najmłodsza tez nie

Miałam ostatnio przyjemność spacerowac po rynku krakowskim i obejrzeć trochę świątecznych straganików. Zawsze jest trochę biżu i muszę powiedzieć, że na jednym ze stoisk kolczyki były łokej. Loopy spoko i ogólnie przyzwoicie zrobione
Kobiety się na mnie patrzyły podejrzliwie jak wlepiłam nos w ladę, no cóż... ;]
No cóż... Swary, które mam ja i moja mama, to zawsze były takie, którym coś się przytrafiło... Nie widać tego, ale nie można ich już sprzedać...
Stary 2009-04-06, 11:51   #65
arizoona
Zakorzenienie

Ze mną jest tak samo Swarki nosze ale te uszkodzone bo szkoda wyrzucić

U mnie na bazarku często są sprzedawane kolce z pozakręcanym czymś czego loopikiem nie można nazwać a schodzą jak ciepłe bułeczki no ale dziwić się, wcześniej jak się nie znałam na biżu to też kupowałam takie w których podobał mi się koralik a teraz jak wyciągam te swoje krzywaki to poprawiam loopy hehe
W prywatnych sklepach odzieżowych też zauważylam hendmejdowe kolczyki
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 09:25   #66
agnieszkamundra
Rozeznanie

GG do agnieszkamundra

ja też kupowałam wcześniej "hand made" i jak robiłam porządki w pudełku to wszystkie odłożyłam.. zastanawiałam się jak to mogłam kupić? teraz mam rozmontowana kupkę koralików i myślę jak to wykorzystać?.. no ale kiedyś nie zwracałam uwagi na loopy i inne detale, teraz owszem i nawet w gazecie bądź katalogu jak widzę badziewiackie wykonczenie to . jak to mój tata mówi " na odwal".. Co do tych kolczyków na druciku i z plastiku, hm.. o gustach sie nie dyskutuje.. znam osoby które tylko takie noszą.. a co do rynku? zostana najlepsi! a jest ich troszkę chociazby na tym forum. Ukłony dziewczyny i podziw!
agnieszkamundra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 18:11   #67
Srebrna
Zadomowienie

Zawsze tak bylo i bedzie, ze liczebnoscia sprzedazy gorsze (i tansze) wygrywa z lepszym (i chocby i ciut drozszym). W każdej dziedzinie.
Ja sie teraz też patrze dziewczynom w uszy i na szyję i rozkładam w myślach ozdóbki na części pierwsze (zwykle mentalnie zmieniając drut na cieńszy i poprawiając loopy)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-07, 22:02   #68
substytut
Zakorzenienie

Swoja droga zauwazylyscie, ze z allegro zniknela kategoria hand-made?
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 22:15   #69
harmartolos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez substytut Pokaż wiadomość
Swoja droga zauwazylyscie, ze z allegro zniknela kategoria hand-made?
Nom, właśnie ostatnio rzuciło mi się w oko, kiedy chciałam poprzeglądać jednego z moich ulubionych twórców allegrowych. Jest jakieś psychologiczne wytłumaczenie? Moda na hand-made przeszła? ;>
Stary 2009-04-07, 22:39   #70
substytut
Zakorzenienie

chyba nie, raczej wiele rzeczy hand made ladowalo w kategori hand made i jubilerska wiec moze dlatego...
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-10, 22:34   #71
Amambada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Czasem oglądam Brzydulę i Ula za każdym razem ma inne kolczyki, zazwyczaj swarki na angielskim biglu do kryształów... W ostatnim odcinku nawet zaliczyli wpadkę, bo w jednej scenie babka miała inne kolczyki, a w następnej inne...
Buszując po oficjalnej stronie BrzudUli trafiłam na reklamę która tłumaczy skąd BrzydUla ma tyyyle swarów i w dodatku nie koniecznie na jej kieszeń, ale fanki jak chcą to się mogą zaopatrzyć xD to sie nazywa "chłyt matketingowy"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nowy obraz (1).jpg (55,8 KB, 137 załadowań)
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 22:30   #72
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amambada Pokaż wiadomość
Buszując po oficjalnej stronie BrzudUli trafiłam na reklamę która tłumaczy skąd BrzydUla ma tyyyle swarów i w dodatku nie koniecznie na jej kieszeń, ale fanki jak chcą to się mogą zaopatrzyć xD to sie nazywa "chłyt matketingowy"
Hm...raczej niekoniecznie ma je dokładnie stamtąd. To zwykła reklama kontekstowa - może nawet właściciele tej stronki specjalnie dorzucili słowo "brzydula" do słów kluczowych, z wiadomego powodu, reklamy tego sklepu widać na wielu stronach Onetu, na Wizażu zresztą również. Nie dorabiajmy do wszystkiego teorii spiskowej
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 08:45   #73
Veaa
Rozeznanie

Jezeli chodzi o zalew bizuteri hand made to mozna sie spodziewac wzrostu. U mnie w miescie Powiatowy Urzad Pracy organizuje szkolenia z zakresu " Decoupage i tworzenie biżuterii ", przez 3 miesiace maja przeszkolić 45 osób. Na takie małe miasto nawet jezeli polowa zechce założyc działalonosc to bedzie bardzo duza konkurencja.

mój blog kulinarny 3x bez! bez glutenu, nabiału i białego cukru!
www.vealovegreen.blogspot.com
Veaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 10:14   #74
Hultaj
BAN stały

Dla mnie te swarki u Ulki to lekkie nieporozumienie, zdaje się, czy ona miała być obciachowa od stop do głów.

No, chyba że się trafił kostiumolog, który tego typu kolczyki uważa za kicz, to by wiele wyjasniało. Ale nie to, że ta bizuteria utożsamiana z kiczem bynajmniej nie jest, nie licząc opinii tych, ktorych stać na prawdziwe brylanty i tych, co ich nie bardzo stać, ale o szlachetnych kamieniach marzą.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 12:29   #75
harmartolos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Dla mnie te swarki u Ulki to lekkie nieporozumienie, zdaje się, czy ona miała być obciachowa od stop do głów.

No, chyba że się trafił kostiumolog, który tego typu kolczyki uważa za kicz, to by wiele wyjasniało. Ale nie to, że ta bizuteria utożsamiana z kiczem bynajmniej nie jest, nie licząc opinii tych, ktorych stać na prawdziwe brylanty i tych, co ich nie bardzo stać, ale o szlachetnych kamieniach marzą.
No właśnie tez mnie to zdziwiło, bo niby Brzydula ma byc brzydka i niemodna, a chodzi w swarach...? Można swary lubić lub nie, ale zdecydowanie nie można ich całkowicie wsadzić w kicz. Jesli chodzi o kryształy, to są bezkonkurencyjne i wszystko w zasadzie zalezy od aranżacji.
Ciekawa jestem co w uszach będzie miała Brzydula, jak już zrobią ją na cudownie. Mam nadzieje, że nie jakiś projekt kosmo-srosmo stworzony przez jakiegoś sławnego projektanta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 13:50   #76
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez Veaa Pokaż wiadomość
Jezeli chodzi o zalew bizuteri hand made to mozna sie spodziewac wzrostu. U mnie w miescie Powiatowy Urzad Pracy organizuje szkolenia z zakresu " Decoupage i tworzenie biżuterii ", przez 3 miesiace maja przeszkolić 45 osób. Na takie małe miasto nawet jezeli polowa zechce założyc działalonosc to bedzie bardzo duza konkurencja.

O kurczaki..... poszłabym na takie szkolenie :P Choćby z samej ciekawości
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 13:56   #77
merle3
Raczkowanie

GG do merle3

Cytat:

moze po prostu chodzi o takie baznadziejne polaczenie swarkow ze stylem Brzyduli na zasadzie szpilki do dresu

moje bizuteryjne proby
merle3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 14:13   #78
smoczek
Zakorzenienie

Dla mnie to te swary wyglądają u niej idealnie - ni przypiął ni wypiął, kicz, błysk i szkło - ale to moje ogólne zdanie na temat swarów. Brzyduli ogólnie nie oglądam, ale widziałam fragmenty i zwróciłam uwagę na biżu - te swary, to raz, a dwa tej laski takiej blondynki, co wygląda jak spod latarni. Za to chętnie zobaczyłabym jakieś odcinki, gdzie ona jest już ładna, bo to jedyna rzecz, która mnie ciekawi . Moja mama czeka na to samo .
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 14:35   #79
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

Cytat:
Napisane przez smoczek Pokaż wiadomość
a dwa tej laski takiej blondynki, co wygląda jak spod latarni. .
nie obrażaj Violetty!!!! ma genialne teksty
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 14:55   #80
smoczek
Zakorzenienie

Prawdę mówiąc nigdy nie miałam okazji słyszeć jej tekstów - widocznie nie dałam rady doczekać
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 15:04   #81
Hultaj
BAN stały

Tylko zauważmy że rozrzutna Violka paraduje w kolcach z blach z sieciówek dajmy na to, a bidna Ulcia w swarkach po kilkadziesiąt czy 100 zl za parę, no w każdym razie nie 30parę za nikiel.
Dla mnie te kolczyki nie pasują, tak samo jak ona ma jedne takie co to niby za coś dostała od Marka, elegansiaste jakieś tip top --- a na rynku jest tyle badziewia do kupienia, że swarami źle ją odziewać nie muszą, bo człowiek z leksza glupieje.
Podobnie jak ta bluzka i ten sweterek
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1239731082
, choć ciasnawe , to nie jest od razu wieś tańczy i śpiewa , tylko normalne ciuchy, i nie mają tu wiele wspólnego z wątpliwym talentem brzyduli do wdzianek, kto widział oryginał i odstrzeloną Beti czy Beti Suarez, to wie, w czym rzecz.

Może panie z mięsnego pomykają w barokach ab, choć ja akurat takich zjawisk specjalnie nie widuję (zresztą, te białe ab i serduszka to faktiko najbardziej oklepane )żeby swarki nosić do dresu , ale jednak częściej jest to elegansiasty lans zakończony swarovskimi, i galetami np.
Jak u Justyny P. własnie.
A tu nagle Ulka wyskakuje z jakimiś heliotrope czy czymś. No chyba, że chodzi o to, że serduszka.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Można mowić o swarovskim, że to brylanty dla ubogich ;-), chociaż zależy jak na to patrzeć , bo np. te kiecki ktore można było obejrzeć w czasie pokazu Sw, a na ktorym wystepował Timbaland (to chyba było z 1,5 roku temu, a w ktorej, jednej z nich, chyba występowała na jakiejs gali Beyonce), nie schodzą dajmy na to poniżej 200 tyś $, ale ja tego np. kiczem bynajmniej bym nie nazwała:
http://www.pakamera.pl/kolczyki-kolc...e-nr246121.htm

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-04-15 o 15:05
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 15:26   #82
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

No uwierz, że na mnie svarki na pewno wyglądałyby jak kicz Kompletnie nie nadają się do błyszczących ozdób.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 07:13   #83
harmartolos
Raczkowanie

Jak dla mnie swary nadal mogą wyglądac ok, bo zależy od aranżancji. Ok crystal AB albo rose AB cieżko zaaranżować, ale bez przesady. Jak chcieli zrobić z Uli wieś, to jest ku temu lepsza biżu. Np takiutkie plastiki, które są na topie (albo były) w H&M. Swary są za drogie jak na Ulę.
Chociaż w sumie nie widziałam jej ani razu, bo nie oglądam tv ;]
Stary 2009-04-16, 20:15   #84
hanka2501
Rozeznanie

GG do hanka2501

Cytat:
Napisane przez cayen1 Pokaż wiadomość
I tak was przebiłam. Ja w grudniu skończyłam 30. Starość nie radość

No to chyba ja przebiłam bo w styczniu 31 skończyłam. Czyżbym była najstarszą weteranką????
hanka2501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 21:37   #85
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Dziś udało mi się oglądnąć Ulę i faktycznie miała swarkowe serduszka. Tak prawdę mówiąc to totalnie do niej nie pasują Ale chyba już ją zmieniają, bo chyba grzywę zapuszcza i jakoś lepiej wygląda....
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 08:46   #86
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Dziś udało mi się oglądnąć Ulę i faktycznie miała swarkowe serduszka. Tak prawdę mówiąc to totalnie do niej nie pasują Ale chyba już ją zmieniają, bo chyba grzywę zapuszcza i jakoś lepiej wygląda....
Ja zawsze rano oglądam odcinek z poprzedniego dnia i faktycznie miała jakieś chyba heliotrope serduszka albo bermudy, ale raczej te pierwsze
Na początku tego wcale nie oglądałam, ale z niewyjaśnionych przyczyn mnie wciągnęło
Może jak ją już przerobią, to będzie wrapy nosić
Stary 2012-12-21, 06:20   #87
haftowniczka
Raczkowanie

Nawet chodząc po swoim mieście zauważam nowe sklepy,które powstają właśnie z biżuterią własnej roboty,także nie jest to tylko i wyłącznie wybryk chałupniczy a już coś na większą skalę.

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości