![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: zalew biżuterii hand made
ja swarków też nie noszę, jakieś za bardzo świecące są dla mnie
![]() ![]() ![]() swoich kolczyków żadnych nie noszę, mam 2 pary, które zakładam na zmianę - srebrne koła i kolczyki wymiankowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
A aj jakoś nigdy nie kupowałam swarów oprócz tych maleńkich bicone jako dodatki do kamieni. Ale rzeczywiście teraz jest jakiś straszny szał na nie.
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Odkąd zaczęłam dłubać, to w ogóle nie noszę biżuterii ;] A niegdyś miałam fisia na tym punkcie.
A teraz swoja dotychczasową oceniłam jako totalne dno, a jakoś zawsze mi żal zrobić coś dla siebie ![]() Pocieszyłyście mnie ![]() ![]() Miałam ostatnio przyjemność spacerowac po rynku krakowskim i obejrzeć trochę świątecznych straganików. Zawsze jest trochę biżu i muszę powiedzieć, że na jednym ze stoisk kolczyki były łokej. Loopy spoko i ogólnie przyzwoicie zrobione ![]() Kobiety się na mnie patrzyły podejrzliwie jak wlepiłam nos w ladę, no cóż... ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ze mną jest tak samo
![]() ![]() U mnie na bazarku często są sprzedawane kolce z pozakręcanym czymś czego loopikiem nie można nazwać ![]() ![]() ![]() ![]() W prywatnych sklepach odzieżowych też zauważylam hendmejdowe kolczyki ![]()
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
ja też kupowałam wcześniej "hand made" i jak robiłam porządki w pudełku to wszystkie odłożyłam.. zastanawiałam się jak to mogłam kupić? teraz mam rozmontowana kupkę koralików i myślę jak to wykorzystać?.. no ale kiedyś nie zwracałam uwagi na loopy i inne detale, teraz owszem i nawet w gazecie bądź katalogu jak widzę badziewiackie wykonczenie to
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Zawsze tak bylo i bedzie, ze liczebnoscia sprzedazy gorsze (i tansze) wygrywa z lepszym (i chocby i ciut drozszym). W każdej dziedzinie.
Ja sie teraz też patrze dziewczynom w uszy i na szyję i rozkładam w myślach ozdóbki na części pierwsze (zwykle mentalnie zmieniając drut na cieńszy i poprawiając loopy)
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Swoja droga zauwazylyscie, ze z allegro zniknela kategoria hand-made?
![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
chyba nie, raczej wiele rzeczy hand made ladowalo w kategori hand made i jubilerska wiec moze dlatego...
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Jezeli chodzi o zalew bizuteri hand made to mozna sie spodziewac wzrostu. U mnie w miescie Powiatowy Urzad Pracy organizuje szkolenia z zakresu " Decoupage i tworzenie biżuterii ", przez 3 miesiace maja przeszkolić 45 osób. Na takie małe miasto nawet jezeli polowa zechce założyc działalonosc to bedzie bardzo duza konkurencja.
![]() |
#74 |
BAN stały
|
Dla mnie te swarki u Ulki to lekkie nieporozumienie, zdaje się, czy ona miała być obciachowa od stop do głów.
![]() No, chyba że się trafił kostiumolog, który tego typu kolczyki uważa za kicz, to by wiele wyjasniało. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem co w uszach będzie miała Brzydula, jak już zrobią ją na cudownie. Mam nadzieje, że nie jakiś projekt kosmo-srosmo stworzony przez jakiegoś sławnego projektanta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurczaki..... poszłabym na takie szkolenie :P Choćby z samej ciekawości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to te swary wyglądają u niej idealnie - ni przypiął ni wypiął, kicz, błysk i szkło - ale to moje ogólne zdanie na temat swarów. Brzyduli ogólnie nie oglądam, ale widziałam fragmenty i zwróciłam uwagę na biżu - te swary, to raz, a dwa tej laski takiej blondynki, co wygląda jak spod latarni. Za to chętnie zobaczyłabym jakieś odcinki, gdzie ona jest już ładna, bo to jedyna rzecz, która mnie ciekawi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Prawdę mówiąc nigdy nie miałam okazji słyszeć jej tekstów - widocznie nie dałam rady doczekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Tylko zauważmy że rozrzutna Violka paraduje w kolcach z blach z sieciówek dajmy na to, a bidna Ulcia w swarkach po kilkadziesiąt czy 100 zl za parę, no w każdym razie nie 30parę za nikiel.
![]() Dla mnie te kolczyki nie pasują, tak samo jak ona ma jedne takie co to niby za coś dostała od Marka, elegansiaste jakieś tip top --- a na rynku jest tyle badziewia do kupienia, że swarami źle ją odziewać nie muszą, bo człowiek z leksza glupieje. ![]() Podobnie jak ta bluzka i ten sweterek https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1239731082 , choć ciasnawe ![]() ![]() ![]() Może panie z mięsnego pomykają w barokach ab, choć ja akurat takich zjawisk specjalnie nie widuję (zresztą, te białe ab i serduszka to faktiko najbardziej oklepane )żeby swarki nosić do dresu ![]() Jak u Justyny P. własnie. A tu nagle Ulka wyskakuje z jakimiś heliotrope czy czymś. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Można mowić o swarovskim, że to brylanty dla ubogich ;-), chociaż zależy jak na to patrzeć ![]() http://www.pakamera.pl/kolczyki-kolc...e-nr246121.htm Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-04-15 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie swary nadal mogą wyglądac ok, bo zależy od aranżancji. Ok crystal AB albo rose AB cieżko zaaranżować, ale bez przesady. Jak chcieli zrobić z Uli wieś, to jest ku temu lepsza biżu. Np takiutkie plastiki, które są na topie (albo były) w H&M. Swary są za drogie jak na Ulę.
Chociaż w sumie nie widziałam jej ani razu, bo nie oglądam tv ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
No to chyba ja przebiłam bo w styczniu 31 skończyłam. Czyżbym była najstarszą weteranką???? ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Dziś udało mi się oglądnąć Ulę i faktycznie miała swarkowe serduszka. Tak prawdę mówiąc to totalnie do niej nie pasują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku tego wcale nie oglądałam, ale z niewyjaśnionych przyczyn mnie wciągnęło ![]() Może jak ją już przerobią, to będzie wrapy nosić ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Nawet chodząc po swoim mieście zauważam nowe sklepy,które powstają właśnie z biżuterią własnej roboty,także nie jest to tylko i wyłącznie wybryk chałupniczy a już coś na większą skalę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.