|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Dzień dobry mamusie
Komu kakao mmm i drożdzówka z jagodami ... i ja sie dziwię ze mi boczki rosną Cytat:
Cytat:
![]() i ja również trzymam :kicuki: żeby synek posłuchał mamusi! Nie strasz mnie z tymi porodami, bo ja już sie boję
|
||
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
witam srodowo
svinecka wozki fajne
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a na śniadanie była jajecznica Małżowej roboty .Na którą idziecie? Też bym chciała, żeby synek posłuchał mamusi Ja też się boję porodu, ale i tak nas nie ominie
|
|
|
#3124 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczyny
![]() ja tylko na chwile w sumie bo jade zaraz z kolezanka do miasta, musze kupic jakies dresy malemu bo ma za krotkie nogawki we wszystkich no i jade do hurtowni dzidziusiowej a mnie wczoraj wieczorem nie bylo bo mialam masakre tak mnie rozbolal zoladek, ze myslalam ze skonam normalnie umieralam z bolu jak nigdy az w koncu poszlam do toalety i wymiotowalam dalej niz widzialam w koncu pozniej jakos zasnelampodejrzewam, ze cos mi zaszkodzilo - a mianowicie kielbasa, ktora zjadlam i popilam ja mlekiem z miodem Cytat:
![]() wiem ![]() Cytat:
i super, ze z dzidzia wszystko ok
|
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
W końcu udało mi się do Was zajrzeć ![]() Chciałam Wam powiedzieć, że dołączam do grona mamuś zasilających grono dziewczynek!!!!!! ))) Dziś zaczęłam pierwszy dzień L4 i postaram się do Was częściej zaglądaćSpadam na śniadanko bo umieram z głodu
|
#3126 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ania trzymam kciuki za wizyte
|
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam słonecznie
Cytat:
Dzięki za sprostowanie Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() i gratuluję dobrych wieści z wczorajszychJa przygotuję obiadek dla mężusia i zmykam do rodziców. Miłego dzionka dziewczynki.
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3129 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() wlasnie przyszedl mi obraz ten co zamawialam z allegro kolorki ladniejsze niz na zdjeciu
|
|
|
#3130 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek Mamusie
![]() Karolinko, cieszę się,że wszystko ok z Zuzią i nie martwisz się już pępowiną ![]() Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relację rónież foto ![]() Marysia, gratuluję zdrowej córeczki Miramej, niezły ten murzynek musiał byc. Svinecka - biedaku, jak nie gardło to kiełbasa. Ja tak też raz miałam od pieczarki, która została mi na żołądku. Ale już lepiej? Ktoś mi to narobił smaka na jajecznicę...Miramej..... A nie mam jajek i do sklepu na razie nie chce mi się dreptac ![]() Idę na kanapeczkę
|
#3131 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no zwbys wiedziala kurcze - normalnie paranoja jakas
pomijam fakt, ze znow jestem przeziebiona na maksa ehh jak nie urok to s.... ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
dobre nie to teraz to luzik, wczoraj jeszcze sie meczylam jakis czas ale po tym wymiotowaniu zaczelo sie uspokajac dzisiaj juz dobrze meczy mnie tylko katar i gardlo jeszcze :/
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pysznej kanapeczki, smacznego ![]() I jeszcze zęby...
|
|
|
#3133 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#3134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... wizytę mamy o 16,45 ![]() Cytat:
Cytat:
Miłego wypoczynku na ![]()
|
|||
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
Kochane ja to porodu boję się tak panicznie że szok. Wiem że nas to nie ominie i że my nie pierwsze i nie ostatnie....
Ostatnio nawet o to beczałam ale później ugryzł się w język i zaczął mnie pocieszać, że wszystko będzie ok.A powiedzcie mi będziecie rodziły same czy z mężami???? Ja bym trochę chciała z mężem i on chyba też by troszkę chciał, ale ja się boję ze później może się zrazić alb coś...
|
#3136 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja już raz rodziłam z małżem, ale jak twierdzi przeżył to kiepsko (przecinanie pepowiny go "lekko" osłabiło) Także teraz chciałabym, żeby był ze mną do momentu, aż położne stwierdzą "rodzimy". Tak, żeby już końcówki nie widział - nie bedę go męczyła.
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
30 sztuk mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ---------------------------- t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ----------------------------- t.p. 08.07.09 - Bianka ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ----------------------------------- t.p. 12.07.09 - Amelka Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ----------------------------------- t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ------------------------------ t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ??? Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ---------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - ??? Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? ![]() |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
24 sztuki mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ??? Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - ??? anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max czarnolaska(???, ?? l, ???) ---------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ??? UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ----------------------------------------- t.p. 17.08.09 - ??? IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ??? WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ------------------------------- t.p. 25.08.09 - Kalina lub Arkadiusz marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon ![]() Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 23 : 15 Dziewczynki------------------------------------------------------------------------------- gooha3 [*]
mountain [*] serafia11 [*] agagmm23 [*] Malga19 [*] [*] |
|
|
|
#3139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze miec na watku fachowca Cytat:
a czas zapieprza ze szok.....ja sobie uswiadomilam ze 24kwietnia bede miec studniowke czyli zaczniemy odliczanie, a jeszcze nic dla dzidzi nie mam!!Cytat:
widocznie masz wrazliwy zoladek...... Cytat:
Dzien dobry mamusie!! ja ostatnio jakas senna jestem.....normalnie o 22.00 juz zasypiam a wstaje o 9 !!! jak ogladamy film wieczorem to nie moge wytrzymac i zawsze zasne na nim..... ![]() tż ma wolne, tylko w czwartek idzie na chwilke do pracy, a potem w lany poniedzialek..... wiecie co ja chyba juz nie bede czekac az dowiem sie plci......musze juz zaczac cos kupowac, bo jak piszecie ze macie tyle rzeczy a ja nic to jakos sie boje ze nie zdaze potem..... wiec moze w przyszlym tygodniu juz pojade na jakies zakpuy dla dzidzi!!
|
|
#3140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... do szkoły rodzenia będziemy chodzic razem ... ale wiem, ze mój małż nie jest przekonany na 100% czy chce być przy porodzie ![]() Ostatnio się pytał gdzie facet stoi jak kobieta rodzi - czyli myśli o tym ![]() Cytat:
... a potem to się zobaczy w trakcie
|
||
|
|
|
#3141 |
|
Ola-Unhola
|
Ja z tym spaniem też tak mam. Wstaję średnio wcześnie - o 8, a wieczorek o 20 już męczę małego, że idziemy spac
I myslę tu przede wszystkim o sobie Bo padam. Jak na poczatku ciązy normalnie, ale myślę, ze to przesilenie wiosenne i zmiana pogody tak działa. A że my Brzuchatki, to działa podwójnie
|
#3142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie wiem o czym mowa zabki myło się i myje zawsze w domku :0Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizyte Ani ![]() Cytat:
No i Maż obowiązkowo ze mną.Sam chce ![]() Lecę po rogalika, swierzy chlebek i bedzie zaraz kakao na sniadanko bo mnie tak jakos naszlo
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3143 |
|
BAN stały
|
Witajcie mamusie i brzusie
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ja się wyspałam i też na miasto się wybieram bo ubezpieczenie muszę opłacić na autko. i pojadę do hurtowni drugiej bo w tej wczoraj widziałam pościel - kołderka, poduszka, boczki z poszewkami za 110 zł a w tej drugiej wtedy za 214 tylko nie pamiętam co tam było...a w jakim rozmiarze kupujecie śpiworek? bo jest o długości 68 i 75 chyba, którey będzie lepszy? w sumie jak będzie ciut za długi to chyba nie tragedia
|
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka.
Moje cisnienie 81/54 juz chyba wiem dlaczego od wczoraj glowa mnie boli . Pije kawe i nie ma to tamto.Dziewczyny jakiego uzywacie programu do obrobki i zmniejszania zdjec? Bo ja mialam jakis program i cosik mi sie wydaje ze moj maz go wykasowal bo szukam i szukam i nie ma . Musze jakis sciagnac bo nie moge wklejac zadnych zdjec a brzuszek mi podskoczyl![]() Ja chcialabym zeby moj maz byl przy porodzie. Zawsze to jest sie na kim wyzyc w razie czego . Ma kto pocieszyc i poglaskac a poza tym jak zobaczy jaki to bol i cierpienie bedzie mial wiekszy szacunek i bardziej doceni . Takie jest moje zdanie.Mamy nastepna dziewczynke. Gratuluje Jednak ciagle malo, oj malo zeby dogonic chlopakow.
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy ktore rodzily przez cesarke sobie chwala, ze nic nie czuly, zadnego bolu........wiec nie wiem.....ale ja tam wolalabym byc swiadoma i dostac dzidzie zaraz jak urodze , a nie ja to przy cesarce bywa.....
|
|
#3146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby Laurka ładnie pozowała do zdjęć Cytat:
... mam nadzieję ze kawka pomoze! Co do obecnosci męża przy porodzie to mam dokładnie takie samo zdanie Ja zdjęcia zmniejszam w Microsoft Office Picture Menager ... no i chyba w Paint-cie się też da ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pytanie do doswiadczonych mamus!!!! co kupujecie do wozka???? spiworek czy jakis rozek i kocyk??? nie mam pojecia co do wozeczka kupic.......bedzie lato wiec moze w lecie wystarczy tylko rozek, ale w zimie wiadomo ze jakis spiworek albo kombinezon....
|
|
#3148 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Kiedyś ściągnęłam Picasa3, ale jakoś go nie używam
|
|
#3149 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja bedę miała rożek, mam malutki spiworek z rekawkami, a jak cieplutko będzie to pieluszka lub kocyk. Na jesieni to już kombinezonik cieńszy będę zakładała. A resztę wymiennie w zależności od pogody. Antosia zawiniętego w rożek raczej nie będę kładała do wózeczka, ew. jak bedzie chłodniej, to przykryję go rozwiniętym jak kołderka. Taki mam cieniutki spiworek:
|
|
#3150 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Brzuszki
Jaka piękna pogoda dzisiaj...aż się boję co to w czerwcu będzie...My z wielgaśnymi brzuszkami i pogoda +30 Ostatnio śmiałam się że jak będzie tak gorąco to w połowie maja przeniosę się do Rodziców na działkę, będę leżeć na trawce a psinkę nauczę by mi coś do jedzenia i picia przynosiła![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój Tż rozmawiał z Zuzią przed 3D żeby się ładnie pokazywała ale jakoś o spaniu zapomniał![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zacznę się porządnie za nim rozglądać po sklepach![]() Cytat:
![]() Cytat:
by zamiast mną lekarz zajmowal się nim Później zaczął rozmawiać z innymi Ojcami którzy byli przy porodzie i troszkę zaczął się przekonywać...ostatnio mu powiedziałam, żeby się dobrze zastanowił i dał mi znać wcześniej bo w razie czego zabrałabym kogoś innego (jakąś przyjaciółkę lub Mamę), zawsze lepiej jak ktoś bliski jest niż zostać samemu...więc stwierdził że jak mam brać kogoś innego to on pójdzie ze mną![]() Ania trzymam kciuki za wizytę
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-08 o 10:52 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

mmm i drożdzówka z jagodami
... i ja sie dziwię ze mi boczki rosną

1400g
więc mam się nie martwić, na pewno wszystko jest w porządku
, a to coś się wizażowi chyba pomerdało
za wizytę, mam nadzieję, że dzidziolek się obrócił i ża da się podejrzeć

svinecka wozki fajne

tak mnie rozbolal zoladek, ze myslalam ze skonam
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

wiec nie wiem o czym mowa 
NIE LUBIĘ TROLLI