Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-08, 07:56   #3121
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Dzień dobry mamusie

Komu kakao mmm i drożdzówka z jagodami ... i ja sie dziwię ze mi boczki rosną
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A My byłyśmy z Małą na wizycie u gina...dziękujemy bardzo za kciuki ...wszystko w najlepszym porządku...Zuzia rośnie pięknie 1400g Moje ciśnienie troszkę się uspokoiło, ale muszę codziennie mierzyć i jakby coś się zmieniło to leki dostanę...mam jednak nadzieję, że nie będzie potrzeby...najważniejsze że Zuzia zdrowa...leży sobie cały czas główką w dół...i gin powiedział że ok 30 tc układa się jak do porodu więc pewnie się już nie obróci... no i uspokoił mnie z pępowiną...stwierdził, że lekarz nie powinen nawet mi mówić o tej pępowinie, bo tylko stresuje ciężarną, a to normalne że chwilę może być naokoło szyjki...a za chwilę może być gdzie indziej...w końcu gdzieś musi być więc mam się nie martwić, na pewno wszystko jest w porządku

Kolejna wizyta za trzy tygodnie...to już 32 t.c. będzie...jak ten czas leci...

Widzę że już nie ma żadnej Mamusi więc i ja uciekam do łóżeczka...dobranoc
Super, ze z Zuzia wszystko ok! No i u Ciebie oczywiscie tez!
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No właśnie, czytam rano i zastanawiam się, o co chodzi? , a to coś się wizażowi chyba pomerdało .
Więc Aniu za wizytę, mam nadzieję, że dzidziolek się obrócił i ża da się podejrzeć

Naprawdę czas leci , niedługo się zaczną pierwsze porody .
Super, że u Zuzi w porządku , duża dziewczynka. I dobrze, że z Twoim ciśnieniem lepiej .

My jutro idziemy na 3D , rozmawiam z Synkiem, tłumaczę, że trzeba się ładnie ustawić, nie spać akurat wtedy itp. . Zobaczymy, czy mnie posłucha?
dziękuję
i ja również trzymam :kicuki: żeby synek posłuchał mamusi!

Nie strasz mnie z tymi porodami, bo ja już sie boję

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 08:02   #3122
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

witam srodowo svinecka wozki fajne

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 08:16   #3123
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Komu kakao mmm i drożdzówka z jagodami ... i ja sie dziwię ze mi boczki rosną
(...)
dziękuję
i ja również trzymam :kicuki: żeby synek posłuchał mamusi!

Nie strasz mnie z tymi porodami, bo ja już sie boję
Ja już z kawką , a na śniadanie była jajecznica Małżowej roboty .
Na którą idziecie?
Też bym chciała, żeby synek posłuchał mamusi .

Ja też się boję porodu, ale i tak nas nie ominie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 08:39   #3124
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczyny
ja tylko na chwile w sumie bo jade zaraz z kolezanka do miasta, musze kupic jakies dresy malemu bo ma za krotkie nogawki we wszystkich no i jade do hurtowni dzidziusiowej

a mnie wczoraj wieczorem nie bylo bo mialam masakre tak mnie rozbolal zoladek, ze myslalam ze skonam normalnie umieralam z bolu jak nigdy az w koncu poszlam do toalety i wymiotowalam dalej niz widzialam w koncu pozniej jakos zasnelam

podejrzewam, ze cos mi zaszkodzilo - a mianowicie kielbasa, ktora zjadlam i popilam ja mlekiem z miodem oj dobrze, ze juz po wszystkim bo przezylam horror

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
a z tego wszystkiego o wizycie wam nie napisałam, wszystko ok, szyjka zamknięta, serducho bije jak szlone i za miesiąc mam usg czyli 7 maja na 10.00 to już rezerwuj ę kciuki. idę się kąpać, jeszcze poczytam jak wróce (i znalazłam fajnego sprzedawcęma dość sporo rzeczy po atrakcyjnyc cenach - potem wam go wrzucę.
super
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
bardzo niedobrze
to nie jest normalne...
wiem
Cytat:
Super ten wózek...tylko ja go nigdzie nie widziałam w sklepie...chętnie bym sobie go wypróbowała

A My byłyśmy z Małą na wizycie u gina...dziękujemy bardzo za kciuki ...wszystko w najlepszym porządku...Zuzia rośnie pięknie 1400g Moje ciśnienie troszkę się uspokoiło, ale muszę codziennie mierzyć i jakby coś się zmieniło to leki dostanę...mam jednak nadzieję, że nie będzie potrzeby...najważniejsze że Zuzia zdrowa...leży sobie cały czas główką w dół...i gin powiedział że ok 30 tc układa się jak do porodu więc pewnie się już nie obróci... no i uspokoił mnie z pępowiną...stwierdził, że lekarz nie powinen nawet mi mówić o tej pępowinie, bo tylko stresuje ciężarną, a to normalne że chwilę może być naokoło szyjki...a za chwilę może być gdzie indziej...w końcu gdzieś musi być więc mam się nie martwić, na pewno wszystko jest w porządku

wiesz co te wozki teraz wyszly i u nas tez wczesniej nie bylo ich w hurtowni a teraz sa w kazdej - moze przejedz sie u siebie i tez juz beda

i super, ze z dzidzia wszystko ok
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 08:39   #3125
marysia_258
Zadomowienie

Witam mamusie
W końcu udało mi się do Was zajrzeć
Chciałam Wam powiedzieć, że dołączam do grona mamuś zasilających grono dziewczynek!!!!!!:j upi: Wczoraj byliśmy u ginia. Wszystko jak na razie dobrze mała rośnie wierci się na wszystkie strony, serduszko bije jak należy. 27 kwietnia USG połówkowe, więc dowiem się wszystkiego dokładniej ale jak na razie się uspokoiłam i jestem prze prze prze szczęśliwa))) Dziś zaczęłam pierwszy dzień L4 i postaram się do Was częściej zaglądać
Spadam na śniadanko bo umieram z głodu

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 08:40   #3126
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Ania trzymam kciuki za wizyte
Stary 2009-04-08, 08:43   #3127
magi77
Wtajemniczenie

Witam słonecznie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
co do nowego modelu - musze sie dowiedziec
tylko male sprostowanie - espiro to wlasnie firma tych wozkow a vector to rodzaj - ten co ogladalysmy to jest espiro vector, jest tez espiro atlantic
wczesniej ta firma nazywala sie baby design czy jakos tak

pewnie chodzilo Ci, ze ma wypuscic cos miedzy vectorem a atlanticiem
Oczywiście, że chodziło mi o wózek espiro a mają wypuścić coś pomiędzy vectorem a atlanticiem. Pomerdało mi się kompletnie Dzięki za sprostowanie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję dobrych wieści z wczorajszych

Ja przygotuję obiadek dla mężusia i zmykam do rodziców. Miłego dzionka dziewczynki.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 08:46   #3128
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
(...)
a mnie wczoraj wieczorem nie bylo bo mialam masakre tak mnie rozbolal zoladek, ze myslalam ze skonam normalnie umieralam z bolu jak nigdy az w koncu poszlam do toalety i wymiotowalam dalej niz widzialam w koncu pozniej jakos zasnelam

podejrzewam, ze cos mi zaszkodzilo - a mianowicie kielbasa, ktora zjadlam i popilam ja mlekiem z miodem oj dobrze, ze juz po wszystkim bo przezylam horror
, ale Ty masz przeżycia w tej ciąży

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Chciałam Wam powiedzieć, że dołączam do grona mamuś zasilających grono dziewczynek!!!!!!:j upi: Wczoraj byliśmy u ginia. Wszystko jak na razie dobrze mała rośnie wierci się na wszystkie strony, serduszko bije jak należy. 27 kwietnia USG połówkowe, więc dowiem się wszystkiego dokładniej ale jak na razie się uspokoiłam i jestem prze prze prze szczęśliwa))) Dziś zaczęłam pierwszy dzień L4 i postaram się do Was częściej zaglądać
Gratuluję zdrowej córeczki

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-08, 08:49   #3129
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Witam mamusie
gratuluje

wlasnie przyszedl mi obraz ten co zamawialam z allegro kolorki ladniejsze niz na zdjeciu
Stary 2009-04-08, 08:49   #3130
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzieńdoberek Mamusie

Karolinko, cieszę się,że wszystko ok z Zuzią i nie martwisz się już pępowiną

Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relację rónież foto

Marysia, gratuluję zdrowej córeczki

Miramej, niezły ten murzynek musiał byc.

Svinecka - biedaku, jak nie gardło to kiełbasa. Ja tak też raz miałam od pieczarki, która została mi na żołądku. Ale już lepiej?

Ktoś mi to narobił smaka na jajecznicę...Miramej.....
A nie mam jajek i do sklepu na razie nie chce mi się dreptac

Idę na kanapeczkę
Stary 2009-04-08, 08:53   #3131
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
, ale Ty masz przeżycia w tej ciąży
no zwbys wiedziala kurcze - normalnie paranoja jakas
pomijam fakt, ze znow jestem przeziebiona na maksa ehh
jak nie urok to s....

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Svinecka - biedaku, jak nie gardło to kiełbasa. Ja tak też raz miałam od pieczarki, która została mi na żołądku. Ale już lepiej?
hehe rozbawilas mnie tym tekstem - jak nie gardlo to kielbasa buahaha
dobre

nie to teraz to luzik, wczoraj jeszcze sie meczylam jakis czas ale po tym wymiotowaniu zaczelo sie uspokajac
dzisiaj juz dobrze

meczy mnie tylko katar i gardlo jeszcze :/
Stary 2009-04-08, 08:57   #3132
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdoberek Mamusie
(...)
Miramej, niezły ten murzynek musiał byc.
(...)
Ktoś mi to narobił smaka na jajecznicę...Miramej.....
A nie mam jajek i do sklepu na razie nie chce mi się dreptac

Idę na kanapeczkę
A najlepszy był mój Małż - "Mogłaś mi nie mówić, może bym zjadł i nie poznał"

Pysznej kanapeczki, smacznego

Cytat:
no zwbys wiedziala kurcze - normalnie paranoja jakas
pomijam fakt, ze znow jestem przeziebiona na maksa ehh
jak nie urok to s....
I jeszcze zęby...

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-08, 09:02   #3133
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
I jeszcze zęby...
nawet mi nie przypominaj

lece do miasta paaaa
Stary 2009-04-08, 09:07   #3134
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już z kawką , a na śniadanie była jajecznica Małżowej roboty .
Na którą idziecie?
Też bym chciała, żeby synek posłuchał mamusi .

Ja też się boję porodu, ale i tak nas nie ominie
no niestety nie ominie żadnej z nas ... wizytę mamy o 16,45
Cytat:

Ty to mas zprzeboje ... zęby, gardło, zołądek ... mam nadzieję, ze to juz koniec sensacji!
Cytat:
Witam mamusie
Chciałam Wam powiedzieć, że dołączam do grona mamuś zasilających grono dziewczynek!!!!!! Wczoraj byliśmy u ginia. Wszystko jak na razie dobrze mała rośnie wierci się na wszystkie strony, serduszko bije jak należy. 27 kwietnia USG połówkowe, więc dowiem się wszystkiego dokładniej ale jak na razie się uspokoiłam i jestem prze prze prze szczęśliwa))) Dziś zaczęłam pierwszy dzień L4 i postaram się do Was częściej zaglądać
GRATULUJĘ CÓRECZKI!!! ... super, ze zdrowiutka!
Miłego wypoczynku na L
Cytat:
Ania trzymam kciuki za wizyte
dzięki
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-08, 09:24   #3135
marysia_258
Zadomowienie

Kochane ja to porodu boję się tak panicznie że szok. Wiem że nas to nie ominie i że my nie pierwsze i nie ostatnie....
Ostatnio nawet o to beczałam Małż powiedział że jakaś nawiedzona jestem ale później ugryzł się w język i zaczął mnie pocieszać, że wszystko będzie ok.
A powiedzcie mi będziecie rodziły same czy z mężami????
Ja bym trochę chciała z mężem i on chyba też by troszkę chciał, ale ja się boję ze później może się zrazić alb coś...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 09:27   #3136
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Kochane ja to porodu boję się tak panicznie że szok. Wiem że nas to nie ominie i że my nie pierwsze i nie ostatnie....
Ostatnio nawet o to beczałam Małż powiedział że jakaś nawiedzona jestem ale później ugryzł się w język i zaczął mnie pocieszać, że wszystko będzie ok.
Ja bym trochę chciała z mężem i on chyba też by troszkę chciał, ale ja się boję ze później może się zrazić alb coś...

Ja już raz rodziłam z małżem, ale jak twierdzi przeżył to kiepsko (przecinanie pepowiny go "lekko" osłabiło)
Także teraz chciałabym, żeby był ze mną do momentu, aż położne stwierdzą "rodzimy". Tak, żeby już końcówki nie widział - nie bedę go męczyła.
Stary 2009-04-08, 09:32   #3137
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
30 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ---------------------------- t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ----------------------------- t.p. 08.07.09 - Bianka
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ----------------------------------- t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ----------------------------------- t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ------------------------------ t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------ t.p. 20.07.09 - ???
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ---------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek
mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel
Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-08, 09:32   #3138
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
24 sztuki mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ???
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max
czarnolaska(???, ?? l, ???) ---------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ----------------------------------------- t.p. 17.08.09 - ???
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ------------------------------- t.p. 25.08.09 - Kalina lub Arkadiusz
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 23 : 15 Dziewczynki

-------------------------------------------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-08, 09:33   #3139
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

te pasty Sensodyne, zielona Elmex czy Meridol sa polecane dla obnażonych szyjek, bo mają mały współczynnik ścieralności i oprócz tego, ze łagodzą nadwrażliwość obnażonych szyjek to jeszcze ich nie "wycierają" w takie klinowe ubytki przyszyjkowe

w połączeniu z odpowiednią techniką szczotkowania dają dobre efekty

a krew nie leci przede wszystkim wtedy jak łagodnie, ale dokładnie się doczyszcza ząbki - nawet przy chorobie przyzębia można doprowadzić dziąsła do stanu "niekrwawienia"

ja chyba nigdy nie "wyjdę" z pracy
o wlasnie fachowo to ujelas mam obnazone szyjki!! moze zmienie te paste na sensodyne albo na ta elmex.....
dobrze miec na watku fachowca

Cytat:

super ze Zuzia zdrowa i z mamusia tez wszystko ok
a czas zapieprza ze szok.....ja sobie uswiadomilam ze 24kwietnia bede miec studniowkeczyli zaczniemy odliczanie, a jeszcze nic dla dzidzi nie mam!!
Cytat:

wspolczuje klopotow z brzuszkiem mi na szczescie nic nie bylo jak zjadlam kielbaske i popilam maslanka hehe
widocznie masz wrazliwy zoladek......

Cytat:
Witam mamusie
gratulacje coreczki

Dzien dobry mamusie!!
ja ostatnio jakas senna jestem.....normalnie o 22.00 juz zasypiam a wstaje o 9 !!! jak ogladamy film wieczorem to nie moge wytrzymac i zawsze zasne na nim.....
tż ma wolne, tylko w czwartek idzie na chwilke do pracy, a potem w lany poniedzialek.....
wiecie co ja chyba juz nie bede czekac az dowiem sie plci......musze juz zaczac cos kupowac, bo jak piszecie ze macie tyle rzeczy a ja nic to jakos sie boje ze nie zdaze potem.....
wiec moze w przyszlym tygodniu juz pojade na jakies zakpuy dla dzidzi!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 09:46   #3140
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie wiem ... do szkoły rodzenia będziemy chodzic razem ... ale wiem, ze mój małż nie jest przekonany na 100% czy chce być przy porodzie
Ostatnio się pytał gdzie facet stoi jak kobieta rodzi - czyli myśli o tym
Cytat:
Ja już raz rodziłam z małżem, ale jak twierdzi przeżył to kiepsko (przecinanie pepowiny go "lekko" osłabiło)
Także teraz chciałabym, żeby był ze mną do momentu, aż położne stwierdzą "rodzimy". Tak, żeby już końcówki nie widział - nie bedę go męczyła.
myśle ze u mnie też tak moze być napewno chcę, zeby był przy mnie jak będę miała skurcze ... i będzie mi masował plecy ... a potem to się zobaczy w trakcie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-08, 09:48   #3141
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja z tym spaniem też tak mam. Wstaję średnio wcześnie - o 8, a wieczorek o 20 już męczę małego, że idziemy spac I myslę tu przede wszystkim o sobie Bo padam. Jak na poczatku ciązy normalnie, ale myślę, ze to przesilenie wiosenne i zmiana pogody tak działa. A że my Brzuchatki, to działa podwójnie
Stary 2009-04-08, 10:09   #3142
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
za pewne pamietacie takie płyny co w skozle podstawowej na szczoteki nalewali ?
u mnie nic nie lali wiec nie wiem o czym mowa zabki myło się i myje zawsze w domku :0

Cytat:
Napisane przez Miramej
Jutro do ginki ... juz się nie mogę doczekać jak zobaczę małego ... dzisaij sie tak wiercił, że masakra! ... i chyba w końcu się odwrócił - moze damy radę zrobić piękną fotkę twarzyczki

ale to ja pisałam .... czyżby wizaż znów świrował???
ale gafa, nie wiem jak to możliwe, sorx

Cytat:
My jutro idziemy na 3D , rozmawiam z Synkiem, tłumaczę, że trzeba się ładnie ustawić, nie spać akurat wtedy itp. . Zobaczymy, czy mnie posłucha?
a my już dziś tak myślę że zjem coś przed wyjazdem,żeby Laurka ruchliwa była
Trzymam kciuki za wizyte Ani

Cytat:
ja się kiedys też panicznie bałam, a jak zaszłam to tak mi przeszło.Dodam nawet że bardzo zalezy mi na naturalnym porodzie niż na cesarce która biorę pod uwagę jesli mała sie nie obróci.
No i Maż obowiązkowo ze mną.Sam chce

Lecę po rogalika, swierzy chlebek i bedzie zaraz kakao na sniadanko bo mnie tak jakos naszlo
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 10:12   #3143
skierka1981
BAN stały

Witajcie mamusie i brzusie

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

ja się wyspałam i też na miasto się wybieram bo ubezpieczenie muszę opłacić na autko. i pojadę do hurtowni drugiej bo w tej wczoraj widziałam pościel - kołderka, poduszka, boczki z poszewkami za 110 zł a w tej drugiej wtedy za 214 tylko nie pamiętam co tam było...a w jakim rozmiarze kupujecie śpiworek? bo jest o długości 68 i 75 chyba, którey będzie lepszy? w sumie jak będzie ciut za długi to chyba nie tragedia
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 10:14   #3144
syla39
Wtajemniczenie

Hejka.

Moje cisnienie 81/54 juz chyba wiem dlaczego od wczoraj glowa mnie boli. Pije kawe i nie ma to tamto.

Dziewczyny jakiego uzywacie programu do obrobki i zmniejszania zdjec? Bo ja mialam jakis program i cosik mi sie wydaje ze moj maz go wykasowal bo szukam i szukam i nie ma. Musze jakis sciagnac bo nie moge wklejac zadnych zdjec a brzuszek mi podskoczyl

Ja chcialabym zeby moj maz byl przy porodzie. Zawsze to jest sie na kim wyzyc w razie czego. Ma kto pocieszyc i poglaskac a poza tym jak zobaczy jaki to bol i cierpienie bedzie mial wiekszy szacunek i bardziej doceni . Takie jest moje zdanie.

Mamy nastepna dziewczynke. Gratuluje.
Jednak ciagle malo, oj malo zeby dogonic chlopakow.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 10:14   #3145
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

ja się kiedys też panicznie bałam, a jak zaszłam to tak mi przeszło.Dodam nawet że bardzo zalezy mi na naturalnym porodzie niż na cesarce która biorę pod uwagę jesli mała sie nie obróci.
ja tez wolalabym naturalnie, ale takze cesarke musze brac pod uwage bo moja dzidzia tez ulozona jest posladkowo, ale wiem ze ma jeszcze sporo czasu zeby sie obrocic!!
mamy ktore rodzily przez cesarke sobie chwala, ze nic nie czuly, zadnego bolu........wiec nie wiem.....ale ja tam wolalabym byc swiadoma i dostac dzidzie zaraz jak urodze , a nie ja to przy cesarce bywa.....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-08, 10:25   #3146
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ale gafa, nie wiem jak to możliwe, sorx

a my już dziś tak myślę że zjem coś przed wyjazdem,żeby Laurka ruchliwa była
Trzymam kciuki za wizyte Ani

Lecę po rogalika, swierzy chlebek i bedzie zaraz kakao na sniadanko bo mnie tak jakos naszlo
... i ja tez trzymam żeby Laurka ładnie pozowała do zdjęć
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Hejka.

Moje cisnienie 81/54 juz chyba wiem dlaczego od wczoraj glowa mnie boli. Pije kawe i nie ma to tamto.

Dziewczyny jakiego uzywacie programu do obrobki i zmniejszania zdjec? Bo ja mialam jakis program i cosik mi sie wydaje ze moj maz go wykasowal bo szukam i szukam i nie ma. Musze jakis sciagnac bo nie moge wklejac zadnych zdjec a brzuszek mi podskoczyl

Ja chcialabym zeby moj maz byl przy porodzie. Zawsze to jest sie na kim wyzyc w razie czego. Ma kto pocieszyc i poglaskac a poza tym jak zobaczy jaki to bol i cierpienie bedzie mial wiekszy szacunek i bardziej doceni . Takie jest moje zdanie.

noooo ciśnienie szokujace ... mam nadzieję ze kawka pomoze!
Co do obecnosci męża przy porodzie to mam dokładnie takie samo zdanie

Ja zdjęcia zmniejszam w Microsoft Office Picture Menager ... no i chyba w Paint-cie się też da
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja tez wolalabym naturalnie, ale takze cesarke musze brac pod uwage bo moja dzidzia tez ulozona jest posladkowo, ale wiem ze ma jeszcze sporo czasu zeby sie obrocic!!
mamy ktore rodzily przez cesarke sobie chwala, ze nic nie czuly, zadnego bolu........wiec nie wiem.....ale ja tam wolalabym byc swiadoma i dostac dzidzie zaraz jak urodze , a nie ja to przy cesarce bywa.....
ja sie boję cesarki i usypiania ... i jak kiedys widziałam jak upychają to wszystko do brzucha to

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-08, 10:28   #3147
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja sie boję cesarki i usypiania ... i jak kiedys widziałam jak upychają to wszystko do brzucha to
ja tez sie boje, dlatego mam nadzieje ze moja dzidzia sie obroci.....

mam pytanie do doswiadczonych mamus!!!!
co kupujecie do wozka???? spiworek czy jakis rozek i kocyk???
nie mam pojecia co do wozeczka kupic.......bedzie lato wiec moze w lecie wystarczy tylko rozek, ale w zimie wiadomo ze jakis spiworek albo kombinezon....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-08, 10:30   #3148
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Hejka.

Ja mam Officowy - Microsoft Office Picture Manager.
Kiedyś ściągnęłam Picasa3, ale jakoś go nie używam
Stary 2009-04-08, 10:33   #3149
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja tez sie boje, dlatego mam nadzieje ze moja dzidzia sie obroci.....

mam pytanie do doswiadczonych mamus!!!!
co kupujecie do wozka???? spiworek czy jakis rozek i kocyk???
nie mam pojecia co do wozeczka kupic.......bedzie lato wiec moze w lecie wystarczy tylko rozek, ale w zimie wiadomo ze jakis spiworek albo kombinezon....

Ja bedę miała rożek, mam malutki spiworek z rekawkami, a jak cieplutko będzie to pieluszka lub kocyk. Na jesieni to już kombinezonik cieńszy będę zakładała. A resztę wymiennie w zależności od pogody.
Antosia zawiniętego w rożek raczej nie będę kładała do wózeczka, ew. jak bedzie chłodniej, to przykryję go rozwiniętym jak kołderka.
Taki mam cieniutki spiworek:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03321.jpg (40,0 KB, 11 załadowań)
Stary 2009-04-08, 10:51   #3150
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Brzuszki Jaka piękna pogoda dzisiaj...aż się boję co to w czerwcu będzie...My z wielgaśnymi brzuszkami i pogoda +30 Ostatnio śmiałam się że jak będzie tak gorąco to w połowie maja przeniosę się do Rodziców na działkę, będę leżeć na trawce a psinkę nauczę by mi coś do jedzenia i picia przynosiła

Cytat:
Naprawdę czas leci , niedługo się zaczną pierwsze porody .
Super, że u Zuzi w porządku , duża dziewczynka. I dobrze, że z Twoim ciśnieniem lepiej .
Cytat:
Super, ze z Zuzia wszystko ok! No i u Ciebie oczywiscie tez!
Cytat:
i super, ze z dzidzia wszystko ok
Cytat:
Karolinko, cieszę się,że wszystko ok z Zuzią i nie martwisz się już pępowiną
Cytat:
super ze Zuzia zdrowa i z mamusia tez wszystko ok
a czas zapieprza ze szok.....ja sobie uswiadomilam ze 24kwietnia bede miec studniowkeczyli zaczniemy odliczanie, a jeszcze nic dla dzidzi nie mam!!
Dziękuję DziewczynyFajnie mieć świadomość że jest tyle Mamuś i Brzuszków które trzymają kciuki i cieszą się z nami nawet z najmniejszych dobrych wieści

Cytat:
Trzymam kciuki żeby Synek się pokazał ładnie Mój Tż rozmawiał z Zuzią przed 3D żeby się ładnie pokazywała ale jakoś o spaniu zapomniał

Cytat:

Ehhh ciągle coś...współczuję bardzo...niech już Cię zostawią te przypadłosci wszystkie bo cieżko się cieszyć z błogosławionego stanu jak ciągle coś dopada niedobrego

Cytat:
wiesz co te wozki teraz wyszly i u nas tez wczesniej nie bylo ich w hurtowni a teraz sa w kazdej - moze przejedz sie u siebie i tez juz beda
Właśnie pierwszy raz zobaczyłam ten wózek jak go pokazałas...a naprawdę fajnie wygląda...i cena jest super Zacznę się porządnie za nim rozglądać po sklepach

Cytat:
Witam mamusieW końcu udało mi się do Was zajrzeć
Chciałam Wam powiedzieć, że dołączam do grona mamuś zasilających grono dziewczynek!!!!!! Wczoraj byliśmy u ginia. Wszystko jak na razie dobrze mała rośnie wierci się na wszystkie strony, serduszko bije jak należy. 27 kwietnia USG połówkowe, więc dowiem się wszystkiego dokładniej ale jak na razie się uspokoiłam i jestem prze prze prze szczęśliwa))) Dziś zaczęłam pierwszy dzień L4 i postaram się do Was częściej zaglądać
Gratuluje Córeczki Dziewczynki zaczynają gonić chłopców

Cytat:
Mój Tż zastanawia sie jeszcze...na początku mówił że na pewno nie chce być przy porodzie bo boi się tego jak mnie bedzie bolało...czy on to wytrzyma...nie chce paść na porodówce by zamiast mną lekarz zajmowal się nim Później zaczął rozmawiać z innymi Ojcami którzy byli przy porodzie i troszkę zaczął się przekonywać...ostatnio mu powiedziałam, żeby się dobrze zastanowił i dał mi znać wcześniej bo w razie czego zabrałabym kogoś innego (jakąś przyjaciółkę lub Mamę), zawsze lepiej jak ktoś bliski jest niż zostać samemu...więc stwierdził że jak mam brać kogoś innego to on pójdzie ze mną

Ania trzymam kciuki za wizytę

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-04-08 o 10:52
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości