|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
No to kciuki o 16.45
. I czekamy na relację ![]() Cytat:
. Decyzję podejmiemy chyba w ostatniej chwili.Cytat:
. Ja też miałam nie kupować wcześniej niż w 7 miesiącu, ale nie wytrzymałam i cieszę się, bo spokojnie oglądam, wybieram, przebieram ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ja też pomyślałam, że zjem jakąś czekoladkę, co by Mały nabrał wigoru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3152 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Nieźl, nieźle
![]() Myślę, że to najlepsza opcja ![]()
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3154 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() ach, pogoda znowu piękna jest super - ciepło ale nie za gorąco dlatego uwielbiam wiosnę Cytat:
![]() Cytat:
![]() dentysta mi wyjaśnił, że jak czyszczę sobie nitką to niechcący mogę przeciąć dziąsło i wepchnąć to co zalega między zębami właśnie w kieszonkę ![]() a potem to już nie jest tak przyjemnie, ząb niby zdrowy a boli przy nagryzaniu ![]() do tego jeszcze duży bój przy czyszczeniu takiej kieszonki ![]() no nic wczoraj umyłam zęby po raz pierwszy bez nitki i jakoś przeżyłam, ale myłam prawie 10 min. ![]() nie wiem jak z tyłu ale z przodu nawet dość się wymyły ![]() Cytat:
choć nie miałam takiego wypadku ![]() Cytat:
a mówią, że kobieta w ciąży może mieszać różne smaki i nic jej nie jest. Cytat:
![]() Cytat:
tzw fluoryzacja była ach jesteś po prostu za młoda ![]() ja mam IrfanView Cytat:
ale moja mama mi doradziła pod spód kocyk i na wierzch drugi kocyk albo pieluszkę w zależności od tego jak ciepło będzie ![]() a w zimie to już kombinezon i saneczki
|
|
|
#3155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny pamiętacie jak pisałam o ciuchach ciążowych co mi kuzynka paczką wysłała i paczka zagineła...kuzynka napisała reklamację i dostała nowy numer listu przewozowego, nazwisko kuriera i osoby która odebrała paczkę...wczoraj dzwoniłam do kuriera, kazał zobaczyć u sąsiadów...no i nie mam sąsiadów o tym nazwisku...zadzwoniłam właśnie znowu do kuriera i jak mu podałam jak się nazywała osoba to przypomniał sobie że to nazwisko ma Pani w Pepco!!!!!!!!! ![]() : eek: Mój blok ma numer 115 a sklep 111 i twierdzi że musiał być adres źle wpisany!!!! wiec 13 marca oddał moją paczkę w Pepco!!!! Paranoja jakaś Dzisiaj ma tam być i zapytać czy mają paczkę, a jak nie to tylko reklamacja zostaje I najlepsze że to wcale nie była poczta tylko DPD
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co jest droższe? i gdzie można kupić ten Fluormex ? w aptece?
|
|
|
#3158 |
|
BAN stały
|
mój mąż też będzie przy porodzie i nie wyobrażamy sobie oboje żeby miało być inaczej.
a do wózka to ja myślę kupić są takie zestawy od 30 zł i wzwyż kołderka i podusia. w lato można dać kołderkę jako materacyk a do przykrycia pieluszkę (polecam te flanelowe, duże i mięciutkie) albo kocyk. apropo ciuszków to wstawiam wczorajsze zakupy - tylko sory za jakość ale telefonem robione Zdjęcia-0025_1.jpg Zdjęcia-0019.jpg Zdjęcia-0020.jpg Zdjęcia-0021.jpg Zdjęcia-0022.jpg Zdjęcia-0023.jpg Zdjęcia-0024.jpg |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się tylko zastanawiam jak ta pani w Pepco mogła odebrać coś co nie było adresowane na sklep ![]() ale Twoja kuzynka ma na pewno kopię dowodu nadania to niech sprawdzi jaki adres faktycznie wpisała, bo jak wpisała poprawny to wina ewidentnie leży po stronie kuriera i ... tej pani
|
|
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
Przeczytałam tylko z grubsza ostatnie strony i oczywisćie zaraziłam się i musiałam wypić kakao ![]() Gratuluję wizyt i cieszę się, że u Was ok Za zbliżające się wizyty trzymam kciuki ![]() A moja wizyta jutro...naturalnie od wczoraj już się denerwuję i tylko o tym myślę A mój piesek chory, chodzę z nimi na zastrzyki a dolegliwość nie chcę ustąpić nie wiadomo czy nie skończy się operacją Ale zobaczymy dziś kolejna wizyta.Miłego dnia Dziewczynki edit. Skierka zaszalałaś! ciuszki boskie!!
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2009-04-08 o 11:36 |
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale faktycznie troszkę niewyraźne
|
|
|
#3162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcemy świadomie i o własnych siłach przywitać nasze bobaski na świecie będę trzymała za nas kciuki ![]() jakby nie było, to córeczka fotografa Zobaczymy czy ma w genach pozowanie po nas ![]() Cytat:
Do czasu porodu napewno bedzie odpalana, ale przy dziecku calkowicie z niej zrezygnuje. Cytat:
że on chce być tylko żebym ja też jego chciała, i się komfortowo czuładziekuje za komplement ![]() Jakie to miłe, jak lat odejmują .Jesli Gimiatko to pamięta, a teraz pisze prace, to albo miała sporą przerwę w edukacji, albo moja szkoła nie fluoryzowała, ani mnie ani starszej siostry.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3163 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A ta Pani w Pepco tak normlnie ją wzięła...???ciekawe....Ja też mam przygody z tą babą z Allegro. Dzisiaj się dodzwoniłam do męża, najpierw komunikat po czesku, że zajęte, a potem normalny sygnał i Pan odebrał. Powiedział, żebym dzwoniła do żony, bo on za granicą jest (stąd ten czeski komunikat). O dziwo przesłał mi smsem nr do żony - lekko się zdziwiłam, bo na Allegro dostali juz kilka negatywów za kombinowanie itp. w ciągu ostatnich kilku dni i myslałam, że coś ściemnia. Zadzwoniłam do babki - odebrała. Zaczęła przepraszac, że przeprowadzka, brak netu, chore dziecko. Obiecała, że się odezwię dzisiaj jak już będzie miała łącze. A paczki, to wysyłała jej znajoma (ona z chorym maluchem nie miała jak) przez jakąś agencję pocztową, więc może dlatego są jakieś problemy. Jak dostanie od tej znajomej potwierdzenia nadania, to się odezwie i wyjaśni sprawę.Zobaczymy..... Taka naplona byłam na te jeansy, ale jest przestroga, żeby ostrożnie kupowac u poczatkujących Allegrowiczów, choc to nie reguła...
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anusia za Twojego psiaka też żeby się wszystko dobrze skończyło
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3166 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuje na alle , ale sporadycznie.Ciuchy-nigdy, zawsze musze zmierzyc bo ja niewymiarowa jestem, buty tez nigdy bo zmierzyc musze ![]() A większe sumy za pobraniem wole. Tylko szkoda ze nie moża otworzyc paczki przy kurierze, bo juz jej nie odbierze spowrotem jakby cos zle bylo, a wy jak rowizaujecie ten problem? Pytam bo jak kiedys chcialam sprawdzic w jakim stanie cos doszlo to gosc mi powiedzial ze otworzyc nie moge jak nie zaplace, i kolo sie zamyka.
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzynka ma mi wysłać skan listu to wtedy zobaczę adres, ale wątpię by był zły bo kuzynka wysyłała mi coś nie pierwszy raz...Kurier ma dzwonić ok 13 ale w tej wściekłosci chyba sama tam pójdę Cytat:
i sporo tego
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytalam gdzies ze przepisy sie zmienily i ze mozna teraz otworzyc przy kurierze i jak cos jest nie tak od razu zareklamowac.
|
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że coś się ruszylo z Twoją sprawą Allegrową...plus jest taki że ubranka nie kosztują tu dużo i w razie czego można jakoś przeżyć stratę, ale z drugiej strony dlaczego oddawać nawet złotówkę za nic nieuczciwym ludziom... Wiadomo że zdarzają się losowe sytuacje, ale poważni ludzie znaleźliby sposób by poinformować kupujących o klopotach... Cytat:
Mój brat odbierał mi wszystkie baterie do kuchni i łazienki , które zamówiłam na Allegro i też mu kazałam otworzyć...wszystko było ok. Jak kupowałam sprzęt do kuchni ze sklepów internetowych : piekarnik, płyta elektryczna, lodówka itd to zawsze wszystko otwierałam bo nawet sprzedawcy piszą w regulaminach że jak się nie obejrzy i zapłaci to gdyby okazało się później że podczas transportu coś się stało to nie przyjmują już reklamacji...trzeba obejrzeć, wypisać protokół szkodowy i wtedy reklamacja jest przyjowana... Najlepiej było z lodówką...kurier nie chciał mi jej wnieść na 1 piętro do mieszkania więc rozpakowałam i całą oglądałam na klatce a jak ludzie się patrzyli...hehehe dobrze że ich wtedy jeszcze nie znałam
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-08 o 12:01 |
||
|
|
|
#3171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zobaczę co dzisiaj powie weterynarz, mam nadzieję, że nie będzie krojenia bo się zapłaczę![]() Ale poza tym mój piesek czuje się świetnie, jemu to nie przeszkadza bo dostaje zastrzyki i jest git więc dla mnie najważniejsze, żeby nie cierpiał Co do zakupów na allegro to zakup telefonu mojego Tż wiele lat temu zakończył się policją i sprawą w sądzie, ale to była grubsza sprawa i sprzedawca oszukał mnóstwo ludzi w całej Polsce. Trzeba być ostrożnym, ale też egzekwować swoje prawa.
|
|
#3172 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() Cytat:
Cytat:
dziś małż mi odbierze wyniki, oby były dobre!Cytat:
Cytat:
![]() Zajecia okazały się bardzo fajne. Tylko grupa narazie cichutka, mam nadzieję, że się rozkręcą, bo narazie to my z małżem nawijaliśmy ale wyszliśmy z założenia, że skoro juz poświęcamy swój czas i pieniądze na tę szkołę to chcemy coś z tego wynieść, a nie chować się za czyimis plecami cały czas ![]() Pierwsze zajęcia były o III trymestrze, dużo fajnych informacji ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
głupia p...Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
tak oba te preparaty do kupienia w aptece, Elmex jest bez recepty i kosztuje chyba ok 30 zł za 25g, aczkolwiekstarcza na długo
Fluormex jest zdaje się na receptę i kosztuje ok 15-20 zł za 50g składnik aktywny to aminoflourek w takim samym stężeniu Cytat:
na szczęście wszystko się pozytywnie zakończyło - paczkarz znał nas na tyle, że domyślił się do kogo paczka i okazało się, ze zostawił ja u sąsiadów, ale z przeznaczeniem dla nas - po dwóch dniach sąsiadka przypomniała sobie, ze ma dla nas paczkę i nam ją przyniosła
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Tru masz rację, że zwierzak jest jak członek rodziny i martwimy się o niego tak samo. A jak Tż wyjeżdża to zostaje sama z pieskiem więc jesteśmy tylko we dwoje
Zauważyłam na poczekalni nowy wątek....mamusie majowo-czerwcowe się rozpakowują!! ogarnęła mnie panika chodzę po mieszkaniu i gadam do siebie, że już w ciąży będę zawsze i synuś tam zostaje
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za pieska rowniez Dziekuje za odpowiedzi w sprawie tego co do wozka.......czyli mowicie ze wystarczy kocyk i jakas pieluszka.....no w sumie jak beda upaly to w rozku chyba za cieplo by bylo.....
|
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
firmy kurierskie dają byle komu
|
|
|
#3178 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jakaś baba nienormalna!!! Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że szybko mu przejdzie! za jutrzejszą wizytę!!! Cytat:
A fluoryzacje zębów to ja też przeszłam w podstawówce fuuuuuj! ... a mam 26 latek Cytat:
Cytat:
to ja za dwa miesiace mogę rodzic???
|
||||||
|
|
|
#3179 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wkurzające jest to, że wszystkich trzeba pilnować .Cytat:
, ładniutkie Cytat:
Mam nadzieję, że nie trzeba będzie robić operacji psinie Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-08 o 12:28 |
|||||||
|
|
|
#3180 | ||
|
Zadomowienie
|
Zachodzić w ciąże to chętnie, ale wydać na świat potomstwo to już inna bajka...a my tu o wózkach, ubrankach a tu takie rzeczy na czekają
![]() Trzeba sobie dogadzać przez to ostatnie miesiące ![]() Cytat:
Dobrze, że napisałyście w czym się wozi dzidzie bo nie miałam pojęcia ![]() Cytat:
A my tu nie straszymy tylko fakty stwierdzamy Obawiam się Aniu, że nie uciekniesz przed przeznaczeniem ![]() Miramej wizytę mam na 10.30 ale wcześniej mam wypić sobie szklanę glukozy więc już mam ciarki na plecach Mam nadzieję, że weterynarz podziała bez krojenia mojego pieska
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2009-04-08 o 12:32 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

... wizytę mamy o 16,45 
. I czekamy na relację 

i polecam koszt okolo 20 złotych ale działa cuda