Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-08, 23:19   #1861
Benek23
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Ziaja TinTin, albo jeszcze delikatniejsza Calma HLC - cudo Nie maja w skladzie SLS ani SLES przez co nie sciagaja skory po umyciu, ale tez, co moze byc dla niektorych duzym minusem, w ogole sie nie pienia
Hehe, mi się właśnie skończył żel Tin Tin a w zapasie Calma HLC i teraz jego będę używała.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 00:03   #1862
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Hehe, mi się właśnie skończył żel Tin Tin a w zapasie Calma HLC i teraz jego będę używała.
Wg mnie Calma jest lepsza, bo po niej w ogole nie mam uczucia sciagnietej skory, ladnie pachnie i chociaz na poczatku mialam obawy, czy aby na pewno domyje moja tlusta skore, bardzo przyjemnie sie rozczarowalam
Stary 2009-04-09, 00:55   #1863
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ziaja TinTin
Ja miałam jakiś aloesowy tonik z ZIAI, ale to chyba nie ta seria, nie? W każdym razie bardzo go sobie chwaliłam. Dla delikatnej bezproblemowej twarzy naprawdę był świetny
Stary 2009-04-09, 01:17   #1864
serduszkoiz
Zadomowienie

BENEK a czy majac wczesniej cere z tendencja do blyszczenia mialam rowniez zaskorniki? i jesli tak to jak one zareagowaly na nawilzanie

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 06:47   #1865
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a najlepsze jest to, że jedna coś ma to zaraz druga to samo chce ja więkoszość kosmetyków mam przez Was, a raczej dzięki Wam
Ja sie wysmarowałam kremikiem (tzn. twarz), jak narazie podoba mi sie to co mi sie dzieje z twarzą. Nie jest tłusta po tym Lilliputzie, ale jest nawilzona. Dawno takiej cery nie miałam. od lat używam kremu Nivea lub bambino, czasem oliwki Hipp na noc, al zawsze cre miałam tłustą.
Czyli...już mi sie podoba, ale nie chwale, nie chwale...

Jutro bedziesz miała nowe okularki i masz myśleć "jestem piękna"
dziękuję domi, mam nadzieję, że kupię jakieś fajne

też większość kosmetyków mam dzięki Wam, ale po maturze biorę się za twarz..za lekturę tak jak to o włosach było

Cytat:
Napisane przez serdus, zkoiz Pokaż wiadomość
BENEK a czy majac wczesniej cere z tendencja do blyszczenia mialam rowniez zaskorniki? i jesli tak to jak one zareagowaly na nawilzanie
o, też mnie interesuje, czy jakoś zareagowały na to zaskórniki

ja przez dłuższy czas stosowałam mydło siarkowe, ale teraz ta cera zrobiła się jakaś taka..hm nie wiem, ale mnie denerwuje
kupiłam sobie mydło dla dzieci, zobaczymy

ale teraz oczywiście myślę skąd wezmę kasę na ten żel Calma HLC (na necie pisze, że 10 zł ) i krem liliputz
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 08:06   #1866
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
A co polecacie do mycia twarzy?
Kończy mi się obecny żel (Clean&Clear likwidujący błyszczenie - pic na wodę; jak zobaczyłam w TV jego reklamę to się uśmiałam) i nie wiem, co teraz kupić.
ZiajaMed, Ziaja Pro. Z obu jestem baaaaardzo zadowolona. Mam wrażliwą mordkę, ale niestety z trądzikiem jakimś tam i te żele robią to co robić powinny. Dobrze myją, ale ne podrażnieją, nie wysuszają. I ta cena.. Dobry był jueszcze z Avene, ale to juz koszt 50 -60 zł..

CzerwonyKolczyku, jak ja Ci zazdroszczę tych nowych okularów! Ja na nowe muszę poczekac, do stycznia przynajmniej.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 08:41   #1867
motylek1007
Zakorzenienie

dzis juz jest trochę lepiej

nie polecę niczego do zmywania twarzy, bo moja skóra nie toleruje wody i zaraz mam czerwone łuszczące sie plamy, wiec uzywam tylko mleczek

cięzki weekend czeka włosy, bede musiala je naprostowac moze nawet i 2 razy

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 08:52   #1868
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że Ziaja króluje. Tylko wydaje mi sie, że nigdzie nie widziałam tych żeli, są np. w Rossmannie?
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja miałam jakiś aloesowy tonik z ZIAI, ale to chyba nie ta seria, nie? W każdym razie bardzo go sobie chwaliłam. Dla delikatnej bezproblemowej twarzy naprawdę był świetny
Ja mam z tej serii aloesowy krem. A szczerze mówiąc, to nie używam teraz toniku. Właściwie nigdy nie wiem, do czego on służy i czy jest mi niezbędny
Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
ZiajaMed, Ziaja Pro. Z obu jestem baaaaardzo zadowolona. Mam wrażliwą mordkę, ale niestety z trądzikiem jakimś tam i te żele robią to co robić powinny. Dobrze myją, ale ne podrażnieją, nie wysuszają. I ta cena.. Dobry był jueszcze z Avene, ale to juz koszt 50 -60 zł..
Ziaja Med - to ta? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...el-myjacy.html
Ziaja Pro - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...el-myjacy.html ?
Gdzie je można kupić? W aptekach?
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 08:58   #1869
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Ziaja Med - to ta? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...el-myjacy.html
Ziaja Pro - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...el-myjacy.html ?
Gdzie je można kupić? W aptekach?
Popytaj w aptekach ziaja med powinna być, a pro chyba tylko na allegro. Ziaja nuno ma też fajne kosmetyki :p TinTin jest za agresywne dla mnie, ale ta maseczkę stosowalam punktowo xD i cudo.

Z Ziaji pro używam peelingu enzymatycznego - mój kwc i maseczkę zwężającą pory - bardzo dobra

Cytat:
Mi się też tak wydawało. Ale używam teraz tylko nawilżającycj kremów i jest cudnie

No więc właśnie... Ja się tak cieszę, że jest nasz wizaż. Tyle mądrych rzeczy się tu dowiedziałam czy to o włosach czy o cerze, dietach, ćwiczeniach.

Ojej.. A może z koleżanka jakąś pójdziesz?

A oto dział, dzięki ktyóremu dobrałam sobie nowe kosmetyki do twarzy:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=183599
Spróbuje z nawilżającymi :p Moje koleżanki brzydzą się lumpów albo męczy ich szukanie.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-04-09 o 09:01
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 09:25   #1870
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie Calma jest lepsza, bo po niej w ogole nie mam uczucia sciagnietej skory, ladnie pachnie i chociaz na poczatku mialam obawy, czy aby na pewno domyje moja tlusta skore, bardzo przyjemnie sie rozczarowalam
Dziś właśnie umyłam Calmą - ekstra! Podoba mi się bardziej niż Tin Tin.
Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
Wiesz, ja tych zaskórników to prawie nie mam. Sa takie maleńkie, że praktycznie ich nie widać. Miałam większe i bardziej widoczne, kiedy paliłam papierosy .Rok temu rzuciłam i cera bardzo mi się poprawiła. Tak więc po zmianie kosmetyków na nawilżające moje zaskórniki pozostały takie same - czyli ledwie widoczne.
Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
dzis juz jest trochę lepiej
To świetnie!
Cytat:
Widzę, że Ziaja króluje. Tylko wydaje mi sie, że nigdzie nie widziałam tych żeli, są np. w Rossmannie?
Ja się trochę tego naszukałam. W końcu kupiłam w L'Eclerc'u.
Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Spróbuje z nawilżającymi :p Moje koleżanki brzydzą się lumpów albo męczy ich szukanie.
Spróbuj
Co do lumpków - rozumiem, że nie każdemu poasują. Moja siostra np. nienawidzi lumpeksów, bo nie chce jej się przebierać tych wszystkich ciuchów.

Stary 2009-04-09, 09:47   #1871
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się trochę tego naszukałam. W końcu kupiłam w L'Eclerc'u.
Niestety w moim mieście nie ma tego sklepu. Na szczęście wypatrzyłam Calmę w DOZ-ie. Ten Tin Tin jest chyba łatwiej dostępny. Mam wrażenie, że gdzieś go widziałam, może w Rossmannie.
Szkoda tylko, że dopiero kupiłam krem matujący i mam jeszcze całe opakowanie
Stary 2009-04-09, 09:51   #1872
mOna01
Zakorzenienie

A ja twarz myję różnymi żelami, na szczęście nie mam wrażliwej skóry, ale muszę używać peelingu codziennie, bo inaczej robią mi się zaskórniki (a i tak się czasem robią). Ale tych moich kosmetyków chyba nikomu tu nie powinnam polecać, bo nie są delikatne
Jedynie z nawilżających używam takiego przyjemnego żelu Eris. Ale nie wiem czy SLS nie zaszkodzi wrażliwcom

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 09:55   #1873
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taką samą cerę, w dodatku policzki są wrażliwe i nie zawsze reagują dobrze na kremy. Wcześniej miałam problemy z trądzikiem, ale dzięki maściom od dermatologa udało mi się z nim pożegnać. Pozostał tylko ten błyszczący nos. Teraz na policzki używam kremu Ziai z alesem, a na strefę T matującego z Nivei Young (?). Może spróbuję używać Ziai na całą twarz Zawsze wydawało mi się, że krem do normalnej albo suchej cery może za bardzo przetłuścić strefę T.
A może Babydream->klik!? Ja się nim maziam od jakiegoś czasu, kiedy odkryłam, że cokolwiek z parafiną nie wchłania mi się w twarz
Jest lekki, naprawdę delikatny, u mnie wchłania się do matu, zostawia jakby pudrową warstewkę.

Cytat:
Napisane przez CzerwonyKolczyk Pokaż wiadomość
jeszcze jutro idę po nowe okulary
Pokaż się dzisiaj!

Cytat:
Jak już Dziewczyny wspomniały, Ziaja Calma HLC, może też żel uniwersalny Babydream(wiem, jadę tym Rossmannem )klik!? Zużyłam chyba dwie flaszki(powinnam nawet napisać "flachy" ) i jest naprawdę bardzo przyjemny

Cytat:
Slyszalam o tym sposobie, tylko nie bardzo moge sobie to wyobrazic Wystarczy rozprowadzic szampon na suchych wlosach, a dopiero wtedy polac woda i myc jak zwykle?
Nałożyć na suchą(naolejowaną) głowę szampon, pomiętosić włosy i płucząc wodą nadal masować

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja miałam jakiś aloesowy tonik z ZIAI, ale to chyba nie ta seria, nie?
Nie, seria aloesowa jest oddzielna

Cytat:
Co do lumpków - rozumiem, że nie każdemu poasują. Moja siostra np. nienawidzi lumpeksów, bo nie chce jej się przebierać tych wszystkich ciuchów.
Połowa moich ciuchów jest z lumpeksów Większość moich znajomych nigdy nie wchodzi do takich sklepów, ale to więcej ubrań dla mnie

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:08   #1874
doruś
Zadomowienie

Cytat:
ja polecam : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html. Używam go już od pół roku, świetnie domywa makijaż, nie wysusza i nie ściąga, jest wydajny. Mam cere tłustą.
A co do lumpków czasami tam bywam i coś wygrzebie, ale generalnie to wole wyprzedaże w sklepach

Musze się wam poskarżyć, że od kąd ćwicze codziennie to musze i co dziennie myć włosy, szczego one zadowolone nieszczególnie są i i coraz wyraźniej potrafią to okazywać . Zastanawiam się w związku z tym nad witaminami, bo ćwicząc szybko się ich pozbywam i chyba kupie sobie takie dla sportowców , które mają podwójne dawki, co Wy na to?
Stary 2009-04-09, 10:17   #1875
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość

Połowa moich ciuchów jest z lumpeksów Większość moich znajomych nigdy nie wchodzi do takich sklepów, ale to więcej ubrań dla mnie
I dobrze

Stary 2009-04-09, 10:33   #1876
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja mam z tej serii aloesowy krem. A szczerze mówiąc, to nie używam teraz toniku. Właściwie nigdy nie wiem, do czego on służy i czy jest mi niezbędny
Ja miałam krem do łapek i do twarzy Świetne były oba. A co do toników to ja używam ich do odświeżania twarzy i minimalnego jej oczyszczenia. Generalnie to raz na kilka dni oczyszczę twarz spirytusem salicylowym [ żele i inne mi wysuszają twarz tak, że odchodzi czasem płatami dlatego w ogóle żeli nie używam na pyszczek ] i jak mi się przypomni to co jakiś czas tonik- o ile aktualnie mam go w domu. Generalnie to nawet gdybym niczego poza kremami na twarz na nakładała to powinno być dobrze. Ale ja też twarzy nie szkodzę żadnym malowaniem się itd. [ wiem, teraz to już część kosmetyków twarzowych nie niszczy skóry. Ale to tylko część :P ]
Stary 2009-04-09, 12:51   #1877
pani-jesień
Zakorzenienie

Ja też używałam jakiś czas temu Ziaji Tin Tin i Calma HLC do mycia twarzy, ale nie byłam zadowolona Miałam po tych żelach uczucie niedomycia, ale ja mam bardzo tłustą cerę Aktualnie stosuję piankę Sebostatic (klik!) i jestem zadowolona - nie zawiera SLES ani SLS, a mimo to dość dobrze się pieni

Próbowałam się przekonać do używania płynu micelarnego Sensibio, bo podobno jest świetny, ale mycie bez wody to nie dla mnie

Aha, u mnie metoda nawilżania zamiast matowania kompletnie się nie sprawdziła - ale to pewnie dlatego, że moja cera jest tłusta z natury, a nie z powodu przesuszenia A w ogóle ja nienawidzę kremowania twarzy, więc tego unikam, jak tylko mogę. Choć teraz, jak zrobiło się ciepło i słonecznie, wypadałoby zaopatrzyć się w jakiś filtr
Stary 2009-04-09, 13:16   #1878
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
CzerwonyKolczyku, jak ja Ci zazdroszczę tych nowych okularów! Ja na nowe muszę poczekac, do stycznia przynajmniej.
wiesz, ja mia łam okulary niby do czytania i w szkole przez całe liceum, takie czerwone wyglądałam w nich beznadziejnie, nie wiem czemu je wybrałam a że gorzej widzę to przy okazji zmieniłam oprawki

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Z Ziaji pro używam peelingu enzymatycznego - mój kwc i maseczkę zwężającą pory - bardzo dobra

a czy po peelingu i maseczce pro zmniejszyły Ci się zaskórniki ? Ja tam lubię kupować na lumpie

Cytat:
A może Babydream->klik!? Ja się nim maziam od jakiegoś czasu, kiedy odkryłam, że cokolwiek z parafiną nie wchłania mi się w twarz
Jest lekki, naprawdę delikatny, u mnie wchłania się do matu, zostawia jakby pudrową warstewkę.

Pokaż się dzisiaj!

Jak już Dziewczyny wspomniały, Ziaja Calma HLC, może też żel uniwersalny Babydream(wiem, jadę tym Rossmannem )klik!? Zużyłam chyba dwie flaszki(powinnam nawet napisać "flachy" ) i jest naprawdę bardzo przyjemny
nie pokażę się w okularach xDD a Ty chyba dostałaś moje zdjęcia tak w ogóle wybierałam dłuuugo , byłam z przyjaciółką, kupiłam takie hm grafitowo czarne , mają wzorek z boku i na dole nie mają oprawek, bo mam tak bladą cerę , że we wszystkich, które miały na dole oprawkę wyglądałam

a właśnie, ile kosztuje ten Babydream?

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość

Musze się wam poskarżyć, że od kąd ćwicze codziennie to musze i co dziennie myć włosy, szczego one zadowolone nieszczególnie są i i coraz wyraźniej potrafią to okazywać . Zastanawiam się w związku z tym nad witaminami, bo ćwicząc szybko się ich pozbywam i chyba kupie sobie takie dla sportowców , które mają podwójne dawki, co Wy na to?
co do ćwiczeń to idę dziś po skakankę i hula hop

a w ogóle dziś od rana boli mnie ząb, boję się, że kanałowe czeka ale kupiłam sobie buty więc lepszy humor
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 13:35   #1879
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Jest lekki, naprawdę delikatny, u mnie wchłania się do matu, zostawia jakby pudrową warstewkę
Dzięki za propozycje
A jaką masz cerę? Masz tendencję do błyszczenia?
Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Aha, u mnie metoda nawilżania zamiast matowania kompletnie się nie sprawdziła - ale to pewnie dlatego, że moja cera jest tłusta z natury, a nie z powodu przesuszenia
Hmm, tylko jak to stwierdzić. Moje problemy z cerą nadeszły oczywiście razem z okresem dojrzewania, zaczęły się pojawiać krostki i używałam żelu Garniera, potem tych wszystkich serii dla nastolatek. W końcu skóra zaczęła się błyszczeć i szybciej przetłuszczać. Może to też od wysuszenia Zaczęłam wtedy stosować preparaty matujące, które nic nie dawały.

Dzisiaj posmarowałam całą twarz Ziają aloesową i muszę przyznać, żę skóra minimialnie się błyszczy i jest przyjemnie gładka. Myślę, że mogłabym wyjść do ludzi bez podkładu. Jutro zobaczę, jak będzie się zachowywać matujący Nivea Visage Young.
Stary 2009-04-09, 13:43   #1880
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, tylko jak to stwierdzić. Moje problemy z cerą nadeszły oczywiście razem z okresem dojrzewania, zaczęły się pojawiać krostki i używałam żelu Garniera, potem tych wszystkich serii dla nastolatek. W końcu skóra zaczęła się błyszczeć i szybciej przetłuszczać. Może to też od wysuszenia Zaczęłam wtedy stosować preparaty matujące, które nic nie dawały.
Ja okres dojrzewania już dawno mam za sobą, a nadal nęka mnie błyszczenie, zaskórniki, wypryski i przebarwienia

A skoro już mowa o twarzy, muszę kupić sobie chusteczki samoopalające, najbardziej lubię efekt po Vichy
Stary 2009-04-09, 13:45   #1881
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za propozycje
A jaką masz cerę? Masz tendencję do błyszczenia?

Dzisiaj posmarowałam całą twarz Ziają aloesową i muszę przyznać, żę skóra minimialnie się błyszczy i jest przyjemnie gładka. Myślę, że mogłabym wyjść do ludzi bez podkładu. Jutro zobaczę, jak będzie się zachowywać matujący Nivea Visage Young.
Ja też się przyłączam do pochwał względem żelu do mycia Babydream . Zresztą Tintin Ziaji też jest bardzo fajny (ale cenowo lepszy Babydream). Zresztą wszystko Babydreama jest bardzo dobre (poza kremem do ciała i twarzy, bo ten jest okropny ).
A aanika na błyszczenie ja polecam Ci po prostu skrobię. Użyta jak puder matuje na cały dzień, nie wysusza, nie zapycha porów, jest niewidoczna. Wizażowe cudo, serio
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 13:50   #1882
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
A aanika na błyszczenie ja polecam Ci po prostu skrobię. Użyta jak puder matuje na cały dzień, nie wysusza, nie zapycha porów, jest niewidoczna. Wizażowe cudo, serio
Ja nie przepadam za skrobią Nie podoba mi się efekt, jaki uzyskuję na twarzy bezpośrednio po jej nałożeniu, czuję się jak jakaś mumia O wiele lepiej wyglądam, kiedy spod skrobi zaczyna wyłazić naturalny błysk, ten totalny mat jest okropny
Stary 2009-04-09, 14:03   #1883
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie przepadam za skrobią Nie podoba mi się efekt, jaki uzyskuję na twarzy bezpośrednio po jej nałożeniu, czuję się jak jakaś mumia O wiele lepiej wyglądam, kiedy spod skrobi zaczyna wyłazić naturalny błysk, ten totalny mat jest okropny
Ale mumia, że bieli czy że taka matowa twarz jest ?
Bo ja jestem w skrobi absolutnie zakochana i bez niej nie ruszam się z domu.

W ogóle ciągle wyrzuca mnie z Wizażu albo mi się strony nie chcą otwierać . Też tak macie?
Stary 2009-04-09, 14:17   #1884
Ombligo
Zadomowienie

Question Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Jeśli chodzi o pielęgnację cery, to niestety nie jestem w temacie - od kilku tygodni namiętnie czytam jedynie Forum Włosowe , dlatego zdziwiłam się, kiedy usłyszałam o tej skrobi . Gdzie można ją kupić? Czy skrobia to zwykła mąka ziemniaczana? Na mazidłach znalazłam coś takiego, może o to chodzi? ;>
Ombligo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 14:22   #1885
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ombligo Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pielęgnację cery, to niestety nie jestem w temacie - od kilku tygodni namiętnie czytam jedynie Forum Włosowe , dlatego zdziwiłam się, kiedy usłyszałam o tej skrobi . Gdzie można ją kupić? Czy skrobia to zwykła mąka ziemniaczana? Na mazidłach znalazłam coś takiego, może o to chodzi? ;>
, skrobia to inaczej mąka ziemniaczana, do kupienia w każdym spożywczym. Ja używam takiej zwykłej ze sklepu, ale inne Wizażanki chwalą tą dry-flo z mazideł, bo jest drobniejsza niż taka sklepowa.
Stary 2009-04-09, 14:23   #1886
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mumia, że bieli czy że taka matowa twarz jest ?
Bo ja jestem w skrobi absolutnie zakochana i bez niej nie ruszam się z domu.
Że tak bieli, i że taka matowa

Cytat:
Napisane przez Ombligo Pokaż wiadomość
To może zwykła skrobia ziemniaczana, kupiona w spożywczaku Albo np. Dry Flo z mazideł, ja mam właśnie Dry Flo.
Stary 2009-04-09, 14:30   #1887
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Że tak bieli, i że taka matowa .
A próbowałaś mieszać z cynamonem ? Podobno niweluje ewentualne białe zabarwienie (choć u mnie jest ono naprawdę minimalne i mi zupełnie nie przeszkadza, w przeciwieństwie do wszystkich pudrów jakie próbowałam w życiu )
Stary 2009-04-09, 14:33   #1888
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
A próbowałaś mieszać z cynamonem ? Podobno niweluje ewentualne białe zabarwienie (choć u mnie jest ono naprawdę minimalne i mi zupełnie nie przeszkadza, w przeciwieństwie do wszystkich pudrów jakie próbowałam w życiu )
Próbowałam, jeszcze w czasach, kiedy stosowałam zwykłą ziemniaczankę. Mój TŻ nazywał mnie wtedy "cynamonową panienką"
Stary 2009-04-09, 14:37   #1889
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam, jeszcze w czasach, kiedy stosowałam zwykłą ziemniaczankę. Mój TŻ nazywał mnie wtedy "cynamonową panienką"
Ooo, jak słodko
Stary 2009-04-09, 14:40   #1890
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mąka z cynamonem na twarz???? no czego to na tym wizażu nie wymyślą... Ja tam używam pudrów i chyba bym miała złe psychiczne samopoczucie jakbym sie zamiast pudrem wysmarowała mąką...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości