|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
a mi ucina cytaty
chcialam dodać że zgadzam się z tym , że co ciąża to inna i inny brzuch i też nie lubię jak ktoś porównuję , że jak ktoś tam w tym tyg to wyglądał tak lub srak ![]() I jeszcze coś chcialam dodać i nie pamiętam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-04-09 o 21:55 |
|
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Miramej 3mamy kciuki ja i dzidziuś
Mnie dziś jakoś kłuje w brzuchui jestem jakaś niespokojna, płakać mi się chcę-chyba po prostu zły dzień mam
|
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No proszę, jaka gwiazdeczka. Cudny buziaczek U mnie przestało padać i słonko się pokazało
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka śliczna niunia
|
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
bardzo bardzo bardzo ladna
![]() ahhh... bylam dzis na badaniach. no i mialam miec ta glukoze robiona ale sie okazalo ze dzis mi pobrali tylko na morfologie a jutro beda mi pobierac bez tego cukru i z cukrem... ehh zla jestem bo mam wolne a musze rano wstawac i jezdzic...;/ no ale jak sie polozylam o 10 30 lullu to wstalam dopiero teraz:P leniuch ze mnie, wiem ale nie czesto mam czas zeby tak sobie wypoczac... hehe )---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- jaka cisza nagle... ahh... |
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy pięknie ![]() No właśnie...jak makiem zasiał. Zdążyłam pieszo na zakupy podskoczyć, wracam a tu bez zmian.Mamy pozajmowane niewiadomo czym ![]() To i ja uciekam do obiadu, dziś szaszłyczki drobiowe ![]() Miniusia, to leniuchuj dalej, żebyś na jutrzejsze badania była wypoczęta, ja chyba dlatego pierwszy wynik miałam wysoki, bo byłam mega zmęczona poprzednim dniem i niedospana rano .
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3367 |
|
Przyczajenie
|
witam
nie znamy płci maleństwa, razem z mężem postanowiliśmy że to będzie dla nas niespodzianka, na usg, p. doktor tak sprytnie omijała te klejnoty że nawet ukradkiem nie udało się nic dojrzeć, ale najważniejsze że dzidzia zdrowa i rośnie jak na drożdżach
|
|
|
|
#3368 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A może właśnie niestety w większości przewidywalna?
Przepuścił Cię kiedyś ktoś w kolejce w sklepie np? ![]() Cytat:
Jakbym coś jeszcze ciekawego usłyszała to napiszę i Wy też dzielcie się swoimi informacjami - nizły podręcznik będziemy mogły na koniec stworzyć ![]() Uffff, dzięki nie trzeba będzie pić świństwa jeszcze raz!Cytat:
![]() A ja dziękuję za info o wynikach Cytat:
Ja polecam szkołę rodzeniajak najbardziej, z resztą jak sama widzisz-pierwsze zajęcia i wiele informacji Cytat:
![]() Super, że Laurka tak współpracowała i że udało się uchwycić buzię. Cudna córunia Ci rośnie jak oglądam foty Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam dziś mega lenia. Do 13 leżałam w łóżku czytałam, spałam, jednym słowem "dzień śmierdziela" w pełni ![]() Ciekawe jak tam Miramej po usg? |
||||||
|
|
|
#3369 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale jak to w piosence było: Do lata, do lata, do lata Piechotą będę szłaa jak brzuszek większy to i maleństwo ma sobie gdzie pobuszować, zwłaszcza rano.... a co do słodkości potwierdzam tez tak jakoś dziwnie ciągnie
Edytowane przez bibi23 Czas edycji: 2009-04-09 o 15:00 |
|
|
|
|
#3370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Już jestem. Właśnie wróciłam z miasta, braciszek sie ulitował i po mnie pojechał. Sporo zakupów zrobiłam i nie dałabym rady dojść do dokmu
Założyłam adidasy i ![]() Teraz biegam na bosaka bez skarpetek to podobno pomaga. A u nas chyba sie na deszcz zbiera... coś ciemno za oknem. Miramejku trzymam mocno kciukaski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna ta Twoja córcia
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki
Dziękuje Kochane za Wszystkie kciuki za mnie i za pieska Na WAs zawsze można liczyć Dałam radę wypić glukozę ale prawie był paw cukier oczywiście w normie!! Synuś waży 600 gr i ma 28 cm długościPrzepraszam ale nie dam rady nadrobić teraz zaległości bo zmęczona jestem strasznie (byłam jeszcze na budowie i zakupach) Od razu mi lżej na sercu. A na usg byłam z koleżanką, która dopiero będzie się starać o dzidzie- jeju jaka ona była wpatrzona w monitor ![]() Zauważyłam, że po każdej wizycie jestem spokojna i zrelaksowana....chyba każda z nas tak ma! Pytałam się lekarza o moją wagę bo wychodzi na to że się nie zmieniła właściwie od początku ciąży i powiedział, że skoro wyniki mniej więcej w normie, synuś rośnie jak na drożdżach to widać taką mam urodę. Naprawdę ciąża to specyficzny stan i każda przechodzi go inaczej. Katarzynka boskie fotki! Mój doktorek też ma 3d i sobie już parę razy oglądałam synusia ale on się zawsze zasłania , ale następnym razem biorę płytę i nagrywamy! Svinecka Karolinak82 Ania0104 Eleeri Frida110 Miramej Mirika Czkoladka UnholyOne Magi77 Dziękuję Wam i reszcie Mamusiek które pewnie przegapiłam - za kciuki i dobre myśli
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2009-04-09 o 15:21 |
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio stałam w kolejce do spowiedzi dobre 40 min. Wszyscy widzieli w jakim jestem stanie bo każdy co chwile zerkał na brzuszek ale nikt sie nie domyslił żeby przepuścić. ![]() Nawet jak w Tesco stoje do kasy gdzie wyraźnie jest napisane, że pierszenstwo maja osoby niepełnosprawne i kobiety w ciąży to wyobrazcie sobie, że nikt nie przepuści ![]() Czasami to mam ochotę dać w gębę za takie zachowanie ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
A ja Ci zazdroszczę Twojej wagi. Dzidzius rosnie a Tobie nie przybywa A ja... juz 13 kg na plusie. ![]() Ale macie racje każda ciąża przebiega ineczej.
|
|
|
#3373 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Ola-Unhola
|
Haj Kochane
![]() wróciłam Katarzynko, piękna ta Twoja Laurka Miramej, czekam z niecierpliwością na wieści i album z wizyty ![]() Pooglądałam sobie wózki, moją murę od dechy do dechy - jest super. fajny jest też Rodeo http://allegro.pl/item599840534_woze...wiec_2008.html jak na trójkołowca super się prowadzi i jest naprawdę lekki, ma też dużą gondolę ![]() Spodobała mi się też teutonia na stelażu fun system http://www.teutonia.pl/index.php?menu=2&prod=funsystem ze sztywną gondolą (3 mini fotka na dole) bardzo leciutka i prowadzi się jedna ręką, kółka ma pompowane, bardzo dokładnie wykonana. Tylko kolory takie szare (szczególnie te spacerówki jakieś smutne) Kupiłam skarpeteczki i koszuleczką na napki. Ceny w tym świecie dziecka...19 zł za koszulkę sofiji... to już wolę allegro z przesyłką. Zresztą wszystkie inne ubranka tez nie tanie. np. czapka za ...70 zł.... Idę odpocząc chwilkę w moim cudownie czystym domku
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
p4w gratuluję wózka tym bardziej, że kupujemy ten sam
podoba nam się oś skrętna i 4 pompowane kołaJednak z zakupem wstrzymamy się pewnie do czerwca/lipca ale to rzeczywiście okazyjna cena za taki komplet, jeszcze raz gratuluję UnholyOne widzę że męczysz zawzięcie te wózki
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczna Cytat:
ja mam 12 kg na plusie , tez mi a slodycze......wlasnie zjadlam cala czekolade milke!! no nie moge sie powstrzymac!!
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj odwiedziłam lumpka. Była dostawa towaru więc wstąpiłam. Kupiłam dla siebie dwie bluzki (jestem bardzo z nich zadowolina), koszulę nocną, i dla Kuby kilka rzeczy. Zaraz postaram sie zrobic fotki. ![]() Potem odwiedziłam Rossmana, kupiłam chusteczki nawilżające dla malego Babydream Extrasensitive, maseczkę w szaszetce, i dwa kremy do stóp( jeden z Dax Cosmetisc "Perfecta mama" akurat był w promocji za ok 8zł, a drugi Foot Care - żel do stóp zmęczonych z ekstraktem z kasztanowca). Mam nadzieję, że pomogą na te moje obrzęki. Odwiedziłam też Pepco i kupiłam koszulkę dla malego za 3,99 zł i sobie tuniczkę z krótkim rękawem za 14,99 zł. Aha i jeszcze zakupiłam buty, mam nadzieję że nie będa mnie obciskały.
|
|
|
#3378 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Męczę męczę, bo nie ukrywam, że gdybym znalazła cos porównywalnego do mury w każdej kwestii (co będzie trudne ), to ze względu na ceną kupiłabym tańszą wersję także szukam, szukam i szukam ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
No to Ty zaszalałaś, co tam przy Twoich zakupach moje skarpetki i koszulka Czekam na Twoje fotki ![]() Jeżeli chodzi o Rodeo, to jest też wersja 4-kołowa, gdyby kogoś interesowało. Naprawdę prowadzi sie leciutko, jest zwrotny i ładnie wykonany - przynajmniej ten która ja widziałam ![]() http://allegro.pl/item605555075_abc_...elem_2009.html
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
1,2 - rampers i bluzeczka, ktore dzisiaj dostałam z Allegro.
3 - koszulka z Pepco 4- zakupy w Rossmanie c.d.n.
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy z lumpka
|
|
#3381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziewczymki
Dziękuję wszystkim za kciuki , Mały dał podejrzeć to i owo , ale twarzyczkę to już tak tylko troszeczkę . Ale to nic i tak kocham Go najbardziej na świecie . Screeny porobię, jak będę miała troszkę więcej czasu, ale będą, obiecuję Mały jest zdrowy, wszystko jest w porządku (serduszko, nerki, żołądek, pęcherz moczowy) . Ziewnął sobie tak słodko na początku, prostował nóżki tak zabawnie i ssał... nadgarstek . Wypiął też dupkę, żeby można było zobaczyć sobie jajeczka , a potem odwrócił się pleckami i tyle Go widzieliśmy . Nasze małe Cudo Śliczna , i trochę Ci zazdroszczę, że się nie zasłaniała , ale nic to ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak jest na pewno ![]() Cytat:
. Ja też po wizycie stąpam 10 cm nad ziemią , dobrze, że lekarz uspokoił Cię z tą Twoją wagą Cytat:
|
|
|
#3382 |
|
Zadomowienie
|
Cassandra zakupy świetne
MAły Elegant będzieMiramej fajnie pooglądać dzidzie, ale jak się usłyszy, że wszystko ok to wtedy dopiero można odetchnąć pełną piersią
|
#3383 |
|
Przyczajenie
|
Czekoladka21,
Jestem w 25 tygodniu ciąży, każdy inaczej reaguje na ten cudowny stan ![]() ![]() , u mnie na topie nadal żelki i bombonierki...zapas musi być
Edytowane przez bibi23 Czas edycji: 2009-04-09 o 15:57 |
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie rozmawialam z mama i poczekam na zakupy do maja.......
ale musze zrobic liste wyprawki, poniekad znalazlam kilka takich przykladowych wyprawek w necie, wszedzie pisza zeby kupic kilka rzeczy w rozmiarze 56, a reszta w 62........a ja zamierzalam wszystko kupywac na 62 i teraz nie wiem ile sztuk kupic w 56? np. jedne spioszki, jeden pajacyk, rampers.....czy body z krotkim rekawiem......
|
#3385 |
|
Przyczajenie
|
ja też zaczynam myśleć o zakupach i te w rozmiarze 56 zamierzam kupić trzy kaftaniki, 2 razy śpioszki, 2 razy body, bo obawiam się że w r. 62 maluszek może mieć problem, a może pomoga nam już doświadczone mamy
Edytowane przez bibi23 Czas edycji: 2009-04-09 o 16:01 |
|
|
|
#3386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
przyznaję z rączką na sercu że mi się zdażyło.Raz w Żabce pani wywołała mnie ostatnią z kolejki
![]() I raz w markecie na dziale warzywny też dziewczyna poprosiła mnie bez kolejki do obsługi. W innych miejscach jak Luxmed lub market gdzie jest kasa dla kobiet w ciżąy (Auchan) domagam się swego i wykorzystuję sytuację jeśli sam nikt z inicjatywą nie wychodzi ![]() Cytat:
dziękiCytat:
A wagi zazdroszczę, wynika, że po porodzie będziesz wyglądała jak przed zajściem. Cytat:
![]() thxCytat:
ale dzisiaj komplementów nałapałyśmy dzięki laseczki.To teraz czekamy kolejno na fotki następnych mam ![]() no własnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Miramej pewnie pogoda też ma wpływ na moje samopoczucie- bo u mnie jest szaro ponuro i pada deszcz. No i jakoś negatywnie na mnie wpływa to że zaczęłam tyć,wiem że to w ciąży normalne, ale jakoś mnie to zle nastraja...
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
świetne
jestem nawet skłonna stwierdzić, ze niekiedy w lumpku są lepsze rzeczy niż w sklepach.Ale to niekiedy.Cytat:
Przecież u nas już z góreczki i nic nie zakłóci naszego spokoju. Czekam na foteczki, a jakoś przygotowywałaś się przed tym usg? w sensie słodkości, cos? doktorek też nie miał żadnych "myków" co tu zrobić żeby się odsłonił? A że kochasz najmocniej na wiecie to oczywiste i jasne jak słonce ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- a chwalilas sie juz nam ile ci przybylo kg ?
|
|
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bez przesady z tą wagą
ja się śmieje, że wychodząc ze szpitala będę ważyć mniej niż przed ciążą![]() Ale u mnie sytuacja jest inna, brałam dużo hormonów i sterydów, w bardzo krótkim czasie przytyłam naprawdę dużo więc moje ciało jak widać zmagazynowało wystarczająco tłuszczu itp. Moja normalna waga to około 55 kg, na prochach dobiłam 70kg potem trochę zrzuciłam i zeszłam do 64kg, teraz ważę 63,5 widać tak ma być i jużA ja nigdy w kolejce nie zostałam przepuszczona ale też się nie upominałam, poza tym jak mam na sobie kurtkę to nie widać, że jestem w ciąży Ale jak się zrobi ciepło to pewnie będę to wykorzystywać a co!
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
W sumie to mało bo 4 , ale wyglądam jakby mi przybyło więcej.No ale ja zawsze bardzo dbałam o linię więc stad teraz moj strach przed tyciem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
)
dziekujemy pięknie 

czytałam, spałam, jednym słowem "dzień śmierdziela" w pełni 

Ostatnio stałam w kolejce do spowiedzi dobre 40 min. Wszyscy widzieli w jakim jestem stanie bo każdy co chwile zerkał na brzuszek ale nikt sie nie domyslił żeby przepuścić. 
dzięki
ale dzisiaj komplementów nałapałyśmy