Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-09, 12:21   #3361
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

a mi ucina cytaty
chcialam dodać że zgadzam się z tym , że co ciąża to inna i inny brzuch i też nie lubię jak ktoś porównuję , że jak ktoś tam w tym tyg to wyglądał tak lub srak
I jeszcze coś chcialam dodać i nie pamiętam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-04-09 o 21:55
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:22   #3362
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Miramej 3mamy kciuki ja i dzidziuś Mnie dziś jakoś kłuje w brzuchui jestem jakaś niespokojna, płakać mi się chcę-chyba po prostu zły dzień mam
Stary 2009-04-09, 12:30   #3363
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
(...)
Dziewczyny, my na 13.30 mamy USG 3D, trzymajcie kciuki, żeby Mały dał się podejrzeć
To już za godzinę, więc zaciskam

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
(...)
Oto przedstawiam moja córunie.
No proszę, jaka gwiazdeczka. Cudny buziaczek

U mnie przestało padać i słonko się pokazało idę na spacerek. Papatki ode mnie i kopniaczek od synka

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:39   #3364
Wojtusia
Zakorzenienie

Katarzynka śliczna niunia
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 13:30   #3365
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

bardzo bardzo bardzo ladna

ahhh... bylam dzis na badaniach. no i mialam miec ta glukoze robiona ale sie okazalo ze dzis mi pobrali tylko na morfologie a jutro beda mi pobierac bez tego cukru i z cukrem... ehh zla jestem bo mam wolne a musze rano wstawac i jezdzic...;/ no ale jak sie polozylam o 10 30 lullu to wstalam dopiero teraz:P leniuch ze mnie, wiem ale nie czesto mam czas zeby tak sobie wypoczac... hehe)

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

jaka cisza nagle... ahh...
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 13:44   #3366
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
No proszę, jaka gwiazdeczka. Cudny buziaczek
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Katarzynka śliczna niunia
Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
bardzo bardzo bardzo ladna

ahhh... bylam dzis na badaniach. no i mialam miec ta glukoze robiona ale sie okazalo ze dzis mi pobrali tylko na morfologie a jutro beda mi pobierac bez tego cukru i z cukrem... ehh zla jestem bo mam wolne a musze rano wstawac i jezdzic...;/ no ale jak sie polozylam o 10 30 lullu to wstalam dopiero teraz:P leniuch ze mnie, wiem ale nie czesto mam czas zeby tak sobie wypoczac... hehe)

jaka cisza nagle... ahh...
dziekujemy pięknie
No właśnie...jak makiem zasiał. Zdążyłam pieszo na zakupy podskoczyć, wracam a tu bez zmian.Mamy pozajmowane niewiadomo czym
To i ja uciekam do obiadu, dziś szaszłyczki drobiowe
Miniusia, to leniuchuj dalej, żebyś na jutrzejsze badania była wypoczęta, ja chyba dlatego pierwszy wynik miałam wysoki, bo byłam mega zmęczona poprzednim dniem i niedospana rano .

Stary 2009-04-09, 14:40   #3367
bibi23
Przyczajenie

witam nie znamy płci maleństwa, razem z mężem postanowiliśmy że to będzie dla nas niespodzianka, na usg, p. doktor tak sprytnie omijała te klejnoty że nawet ukradkiem nie udało się nic dojrzeć, ale najważniejsze że dzidzia zdrowa i rośnie jak na drożdżach
bibi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 14:58   #3368
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
święte słowa, menatlność ludzi jest nieobliczalna
A może właśnie niestety w większości przewidywalna?
Przepuścił Cię kiedyś ktoś w kolejce w sklepie np?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny te co chodza prywatnie do gina - jak Wam zleca jakies badanie to dostajecie skierowanie? czy chodzicie prywatnie tez na badania?
bo ja nie dostaje skierowan tylko wypisuje mi co mam zrobic i chodze prywatnie - ciekawe ile zaplace z wynik z glukoza
Ja tez chodzę prywatnie i za wszystkie badania płacę, ale w szpitalu wychodzi niewiele. Za morfo, mocz i krzywą nie zapłaciłam więcej niż 20zł, dokładnie nie wiem, bo małż robił też grupę krwi, ona jest najdroższa (chyba 35-40zl), a za wszystko z nim dałam 56zł.
Cytat:
Fajne informacje, dzięki
Jakbym coś jeszcze ciekawego usłyszała to napiszę i Wy też dzielcie się swoimi informacjami - nizły podręcznik będziemy mogły na koniec stworzyć
Cytat:
Chyba do 140? Zdrowaś
Uffff, dzięki nie trzeba będzie pić świństwa jeszcze raz!

Cytat:
poczułam sie jak na kursie
cenne twoje rady, dzieki
Moim zdaniem wynik masz w normie
Proszę bardzo
A ja dziękuję za info o wynikach
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Kciuki za pieska zadziałały i nie będzie krojenia, dziś dostał ostatnie zastrzyki (był bardzo dzielny) i antybiotyk w tabletkach a za tydzień do kontroli

Od razu mi lżej na serduchu!
Tru Twój wykład bardzo cenny, dziękuję

A Dziewczyny wybieracie się do szkoły rodzenia? ja dotąd nie chciałam, ale jak przeczytałam ile cennych informacji przekazują to zaczynam się zastanawiać
Super, że z pieskiem lepiej!
Ja polecam szkołę rodzeniajak najbardziej, z resztą jak sama widzisz-pierwsze zajęcia i wiele informacji
Cytat:
Badanie extra, no i nigdy nie stwierdzę że to wyrzucony pieniądz.
Usg trwało 30minut, wszystko obejrzeliśmy, doktorek jeszcze raz pomierzyl głowke, udo, brzuch i wszystko w normie.Znaczy sa różnice tzw.odchylenia w dniach ale mieszcza się w normie i dogonią w swoim czasie lub poczekają do swojego czasu
Wyczułam już kiedy Mała jest aktywna więc przed badaniem zjadłam obiad i nim się uszykowałam i dojechałam to bylo apogeum aktywności
Po drodze ssałam jeszcze landrynki i pomogło.
Laura ssała kciuk, "drapała sie" po główce, trzymała się rączkami jakby miała kłopoty, piła wody płodowe, nawet jeden grymas został wyraźnie uchwycony.
Naprawdę była tak ruchliwa,ze żeby ustawić ostrość na narządy płciowe doktor poprosił zebym na chwilę wstrzymała oddech.
Wrzucę fotki ale jutro, muszę screeny porobic, tylko czy mi sie uda na laptopie? jeszcze nie robilam na nim.
Serduszko biło elegancko, macica, pępowina i inne sprawy w normie.Najważniejsze że widzialam córeczkę i że była już odwrócona jak wspomniałam i że sie nie zasłonila ani nie spała.
Extra sprawa
Cenne rady o jedzeniu przed usg, będę musiała zastosować
Super, że Laurka tak współpracowała i że udało się uchwycić buzię. Cudna córunia Ci rośnie jak oglądam foty
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
pochwalę się Wam - właśnie kupiliśmy wózek
o ten
http://www.allegro.pl/item604749181_...exkluzive.html

w sumie nie planowaliśmy zakupu już teraz (mieliśmy wybrany model), ale tak sobie przeglądałam i ten spodobał się szczególnie małżowi no i w ciągu kilku minut podjęliśmy decyzję...
Gratuluję szybkiej decyzji i super wózeczka
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim

NAjpierw się melduję - po pobycie w szpitalu - a dopiero potem zacznę nadrabiać zaległości. Chciałam się pochwalić, że wyniki mojego cukru wyszły w normie, mam stosować dietę cukrzycową, tak chyba na wszelki wypadek (zero słodyczy ). ZOstałam zbadana, pokłuta i wypuszczona do domu. KOlejny lekarz zrobił mi przy okazji usg i powiedział, że z dzidzią wszystko ok.
Szputal to nie jest przyjemne miejsce, cieszę się że już jestem w domku.
No a teraz siadam do czytania tego co naskrobałyście
Mogę spytać czy leżałaś w Matce Polce czy w innym łódzkim szpitalu? zawsze to jakieś cenne doświadczenia "ze środka paszczy lwa"

Ja mam dziś mega lenia. Do 13 leżałam w łóżku czytałam, spałam, jednym słowem "dzień śmierdziela" w pełni

Ciekawe jak tam Miramej po usg?
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 14:59   #3369
bibi23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
a ja mam 107 na wysokosci pepka wlasnie mierzylam... ehhh ale ja juz duzo przytylam
bo od poczatku ciazy do teraz to juz bedzie jakies 13 kilo!:/
nie za dobrze...
ale ja codziennie musze zjesc cos slodkiego bo zla chodze... musze przystopowac...
ja od początku ciąży przytyłam 17 kg i aż się boję co to będzie dalej, a bioderka tak jakby się powiększyły z 96 do 104cm, a najgorsze są dla mnie obrzęki nóżek, specyfiki mustela nie pomagają a nóżki puchną, a lato przed nami ale jak to w piosence było: Do lata, do lata, do lata Piechotą będę szłaa jak brzuszek większy to i maleństwo ma sobie gdzie pobuszować, zwłaszcza rano....a co do słodkości potwierdzam tez tak jakoś dziwnie ciągnie

Edytowane przez bibi23
Czas edycji: 2009-04-09 o 15:00
Stary 2009-04-09, 15:05   #3370
Cassandra 23
Zakorzenienie

Już jestem. Właśnie wróciłam z miasta, braciszek sie ulitował i po mnie pojechał. Sporo zakupów zrobiłam i nie dałabym rady dojść do dokmu
Założyłam adidasy i także mnie cisną, nogi popuchły jak balony.
Teraz biegam na bosaka bez skarpetek to podobno pomaga.
A u nas chyba sie na deszcz zbiera... coś ciemno za oknem.

Miramejku trzymam mocno kciukaski

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie z Mamą na All...szaliki 6 kolorów plus gawroszkę dla Mamy
Poproszę linka do tych szaliczków

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Co do pasty do zębów na krwawiące dziąsła - to my używamy MERIDOL - taka w biało-niebieskim opakowaniu. Rewelacja. Mój mąż miał ciągle problem a ta pasta mu pomaga, a ja odkąd jej używam tak profilaktycznie to zapomniałam że można mieć jakiekolwiek problemy z dziąsłami, otarcia itd.
Ja na krwawiące dziąsła używam pasty BIODeNT (Pasta przeciw parodontozie BIODENT zmniejsza krwawienie i regeneruje tkanki dziąseł. Zawiera wyciągi z 5 ziół (rumianku, szałwi, melisy, rozmarynu, i oczaru) alantoinę i fluor). I muszę przyznać, że dziąsła już od dłuższego czasu nie krwawią.

Cytat:
A mnie się wydaje, że to sprawa indywidualna i nie ma standaryzacji wymiaru brzucha na dany tydzień
Być może tak jest Dziękuję za pokzepiające słowa

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Cass Ja dzisiaj rozpoczęłam dopiero 21 tydzień a już mój brzuchol mierzy na wysokości pępka jakieś 104 cm , mój pępek jest już o połowę płytszy niż był... Szok co się dzieje
Czuje się tak jakbym miała zaraz od środka pęknąć...
Jako potwierdzenie poproszę fotkę brzuszka muszę zobaczyć bo nie uwierzę

Cytat:
Śliczna ta Twoja córcia I jak pięknie pozowała do zdjęcia.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 15:10   #3371
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Witajcie Mamuśki

Dziękuje Kochane za Wszystkie kciuki za mnie i za pieska
Na WAs zawsze można liczyć

Dałam radę wypić glukozę ale prawie był paw cukier oczywiście w normie!! Synuś waży 600 gr i ma 28 cm długości Szyjka zamknięta a moje łożysko na swoim miejscu uffff

Przepraszam ale nie dam rady nadrobić teraz zaległości bo zmęczona jestem strasznie (byłam jeszcze na budowie i zakupach) Od razu mi lżej na sercu.

A na usg byłam z koleżanką, która dopiero będzie się starać o dzidzie- jeju jaka ona była wpatrzona w monitor

Zauważyłam, że po każdej wizycie jestem spokojna i zrelaksowana....chyba każda z nas tak ma!

Pytałam się lekarza o moją wagę bo wychodzi na to że się nie zmieniła właściwie od początku ciąży i powiedział, że skoro wyniki mniej więcej w normie, synuś rośnie jak na drożdżach to widać taką mam urodę. Naprawdę ciąża to specyficzny stan i każda przechodzi go inaczej.

Katarzynka boskie fotki!
Mój doktorek też ma 3d i sobie już parę razy oglądałam synusia ale on się zawsze zasłania , ale następnym razem biorę płytę i nagrywamy!

Svinecka
Karolinak82
Ania0104
Eleeri
Frida110
Miramej
Mirika
Czkoladka
UnholyOne
Magi77

Dziękuję Wam i reszcie Mamusiek które pewnie przegapiłam - za kciuki i dobre myśli

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2009-04-09 o 15:21
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 15:13   #3372
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
A może właśnie niestety w większości przewidywalna?
Mnie nigdy nikt nie przepuścił Ostatnio stałam w kolejce do spowiedzi dobre 40 min. Wszyscy widzieli w jakim jestem stanie bo każdy co chwile zerkał na brzuszek ale nikt sie nie domyslił żeby przepuścić.
Nawet jak w Tesco stoje do kasy gdzie wyraźnie jest napisane, że pierszenstwo maja osoby niepełnosprawne i kobiety w ciąży to wyobrazcie sobie, że nikt nie przepuści
Czasami to mam ochotę dać w gębę za takie zachowanie

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Synuś waży 600 gr i ma 28 cm długości Szyjka zamknięta a moje łożysko na swoim miejscu uffff

Przepraszam ale nie dam rady nadrobić teraz zaległości bo zmęczona jestem strasznie (byłam jeszcze na budowie i zakupach) Od razu mi lżej na sercu.

Pytałam się lekarza o moją wagę bo wychodzi na to że się nie zmieniła właściwie od początku ciąży i powiedział, że skoro wyniki mniej więcej w normie, synuś rośnie jak na drożdżach to widać taką mam urodę. Naprawdę ciąża to specyficzny stan i każda przechodzi go inaczej.
Super, że wszystko w porządku Ja też po każdej wizycie jestem spokojniejsza.

A ja Ci zazdroszczę Twojej wagi. Dzidzius rosnie a Tobie nie przybywa
A ja... juz 13 kg na plusie.
Ale macie racje każda ciąża przebiega ineczej.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-09, 15:20   #3373
bibi23
Przyczajenie

Cytat:

śliczności, mała modelka
Stary 2009-04-09, 15:22   #3374
UnholyOne
Ola-Unhola

Haj Kochane
wróciłam

Katarzynko, piękna ta Twoja Laurka Juz nie mogę doczekac się widoku Antosia, ale już nie długo - w piatek za tydzień

Miramej, czekam z niecierpliwością na wieści i album z wizyty

Pooglądałam sobie wózki, moją murę od dechy do dechy - jest super.
fajny jest też Rodeo
http://allegro.pl/item599840534_woze...wiec_2008.html
jak na trójkołowca super się prowadzi i jest naprawdę lekki, ma też dużą gondolę
Spodobała mi się też teutonia na stelażu fun system
http://www.teutonia.pl/index.php?menu=2&prod=funsystem ze sztywną gondolą (3 mini fotka na dole)
bardzo leciutka i prowadzi się jedna ręką, kółka ma pompowane, bardzo dokładnie wykonana. Tylko kolory takie szare (szczególnie te spacerówki jakieś smutne)

Kupiłam skarpeteczki i koszuleczką na napki.
Ceny w tym świecie dziecka...19 zł za koszulkę sofiji... to już wolę allegro z przesyłką. Zresztą wszystkie inne ubranka tez nie tanie. np. czapka za ...70 zł....
Idę odpocząc chwilkę w moim cudownie czystym domku
Stary 2009-04-09, 15:26   #3375
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

p4w gratuluję wózka tym bardziej, że kupujemy ten sam podoba nam się oś skrętna i 4 pompowane koła
Jednak z zakupem wstrzymamy się pewnie do czerwca/lipca ale to rzeczywiście okazyjna cena za taki komplet, jeszcze raz gratuluję

UnholyOne widzę że męczysz zawzięcie te wózki

Stary 2009-04-09, 15:27   #3376
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Ja też polecam Loreala sublime bronze w żelu. Jak dla mnie rewelacje, a wypróbowałam już tysiące innych
tez go mialam jest fajny.......ale dla mnie najlepszy efekt daje St.Tropez-mleczko samoopalajace , ktore juz jest brazowe......tylko nie wiem czy dostepny w Polsce- ja kupilam go w IE

Cytat:

sliczna

Cytat:
Napisane przez bibi23 Pokaż wiadomość
ja od początku ciąży przytyłam 17 kg i aż się boję co to będzie dalej, a bioderka tak jakby się powiększyły z 96 do 104cm, a najgorsze są dla mnie obrzęki nóżek, specyfiki mustela nie pomagają a nóżki puchną, a lato przed nami ale jak to w piosence było: Do lata, do lata, do lata Piechotą będę szłaa jak brzuszek większy to i maleństwo ma sobie gdzie pobuszować, zwłaszcza rano....a co do słodkości potwierdzam tez tak jakoś dziwnie ciągnie
a w ktorym tygodniu jestes??
ja mam 12 kg na plusie , tez mi urosla z 92 do 102!!i uda!! nozki tez puchna, ale takie chyba uroki ciazy!!
a slodycze......wlasnie zjadlam cala czekolade milke!! no nie moge sie powstrzymac!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 15:31   #3377
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Kupiłam skarpeteczki i koszuleczką na napki.
Ceny w tym świecie dziecka...19 zł za koszulkę sofiji... to już wolę allegro z przesyłką. Zresztą wszystkie inne ubranka tez nie tanie. np. czapka za ...70 zł....
Idę odpocząc chwilkę w moim cudownie czystym domku
Czekamy na fotki.

Ja dzisiaj odwiedziłam lumpka. Była dostawa towaru więc wstąpiłam. Kupiłam dla siebie dwie bluzki (jestem bardzo z nich zadowolina), koszulę nocną, i dla Kuby kilka rzeczy. Zaraz postaram sie zrobic fotki.

Potem odwiedziłam Rossmana, kupiłam chusteczki nawilżające dla malego Babydream Extrasensitive, maseczkę w szaszetce, i dwa kremy do stóp( jeden z Dax Cosmetisc "Perfecta mama" akurat był w promocji za ok 8zł, a drugi Foot Care - żel do stóp zmęczonych z ekstraktem z kasztanowca). Mam nadzieję, że pomogą na te moje obrzęki.

Odwiedziłam też Pepco i kupiłam koszulkę dla malego za 3,99 zł i sobie tuniczkę z krótkim rękawem za 14,99 zł.

Aha i jeszcze zakupiłam buty, mam nadzieję że nie będa mnie obciskały.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-09, 15:36   #3378
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
p4w gratuluję wózka tym bardziej, że kupujemy ten sam podoba nam się oś skrętna i 4 pompowane koła
Jednak z zakupem wstrzymamy się pewnie do czerwca/lipca ale to rzeczywiście okazyjna cena za taki komplet, jeszcze raz gratuluję

UnholyOne widzę że męczysz zawzięcie te wózki

Męczę męczę, bo nie ukrywam, że gdybym znalazła cos porównywalnego do mury w każdej kwestii (co będzie trudne ), to ze względu na ceną kupiłabym tańszą wersję także szukam, szukam i szukam

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Czekamy na fotki.

Ja dzisiaj odwiedziłam lumpka. Była dostawa towaru więc wstąpiłam. Kupiłam dla siebie dwie bluzki (jestem bardzo z nich zadowolina), koszulę nocną, i dla Kuby kilka rzeczy. Zaraz postaram sie zrobic fotki.

Potem odwiedziłam Rossmana, kupiłam chusteczki nawilżające dla malego Babydream Extrasensitive, maseczkę w szaszetce, i dwa kremy do stóp( jeden z Dax Cosmetisc "Perfecta mama" akurat był w promocji za ok 8zł, a drugi Foot Care - żel do stóp zmęczonych z ekstraktem z kasztanowca). Mam nadzieję, że pomogą na te moje obrzęki.

Odwiedziłam też Pepco i kupiłam koszulkę dla malego za 3,99 zł i sobie tuniczkę z krótkim rękawem za 14,99 zł.

Aha i jeszcze zakupiłam buty, mam nadzieję że nie będa mnie obciskały.

No to Ty zaszalałaś, co tam przy Twoich zakupach moje skarpetki i koszulka Czekam na Twoje fotki

Jeżeli chodzi o Rodeo, to jest też wersja 4-kołowa, gdyby kogoś interesowało. Naprawdę prowadzi sie leciutko, jest zwrotny i ładnie wykonany - przynajmniej ten która ja widziałam
http://allegro.pl/item605555075_abc_...elem_2009.html
Stary 2009-04-09, 15:41   #3379
Cassandra 23
Zakorzenienie

1,2 - rampers i bluzeczka, ktore dzisiaj dostałam z Allegro.
3 - koszulka z Pepco
4- zakupy w Rossmanie

c.d.n.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_7049.jpg (52,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7050.jpg (35,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7048.jpg (36,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7047.jpg (35,0 KB, 10 załadowań)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-09, 15:45   #3380
Cassandra 23
Zakorzenienie

Zakupy z lumpka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_7051.jpg (41,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7052.jpg (31,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7053.jpg (34,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_7054.jpg (34,9 KB, 6 załadowań)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-09, 15:46   #3381
Miramej
Zakorzenienie

Jestem dziewczymki .

Dziękuję wszystkim za kciuki , Mały dał podejrzeć to i owo , ale twarzyczkę to już tak tylko troszeczkę . Ale to nic i tak kocham Go najbardziej na świecie . Screeny porobię, jak będę miała troszkę więcej czasu, ale będą, obiecuję .
Mały jest zdrowy, wszystko jest w porządku (serduszko, nerki, żołądek, pęcherz moczowy) , waży już 651 g . Ziewnął sobie tak słodko na początku, prostował nóżki tak zabawnie i ssał... nadgarstek . Wypiął też dupkę, żeby można było zobaczyć sobie jajeczka , a potem odwrócił się pleckami i tyle Go widzieliśmy . Nasze małe Cudo . Ale wiecie co, oglądanie oglądaniem, ale i tak najbardziej lubię, jak gin mówi, że wszystko jest, jak być powinno .

Cytat:
Śliczna , i trochę Ci zazdroszczę, że się nie zasłaniała , ale nic to

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Miramej 3mamy kciuki ja i dzidziuś Mnie dziś jakoś kłuje w brzuchui jestem jakaś niespokojna, płakać mi się chcę-chyba po prostu zły dzień mam
, ja czasem też mam takie dni, że tylko siąść i płakać, ale zobaczysz, będzie lepiej

Cytat:
Jakbym coś jeszcze ciekawego usłyszała to napiszę i Wy też dzielcie się swoimi informacjami - nizły podręcznik będziemy mogły na koniec stworzyć
Koniecznie napisz, u nas więcej takich "technicznych" informacji

Cytat:
Być może tak jest Dziękuję za pokzepiające słowa
Tak jest na pewno

Cytat:
Witajcie Mamuśki
(...)
Dałam radę wypić glukozę ale prawie był paw cukier oczywiście w normie!! Synuś waży 600 gr i ma 28 cm długości Szyjka zamknięta a moje łożysko na swoim miejscu uffff
(...)
Zauważyłam, że po każdej wizycie jestem spokojna i zrelaksowana....chyba każda z nas tak ma!

Anusia cieszę się, że wszystko dobrze po wizycie i że dałaś radę z glukozą . Ja też po wizycie stąpam 10 cm nad ziemią , dobrze, że lekarz uspokoił Cię z tą Twoją wagą .

Cytat:
Pooglądałam sobie wózki, moją murę od dechy do dechy - jest super.
fajny jest też Rodeo
http://allegro.pl/item599840534_woze...wiec_2008.html
jak na trójkołowca super się prowadzi i jest naprawdę lekki, ma też dużą gondolę
Spodobała mi się też teutonia na stelażu fun system
http://www.teutonia.pl/index.php?menu=2&prod=funsystem ze sztywną gondolą (3 mini fotka na dole)
bardzo leciutka i prowadzi się jedna ręką, kółka ma pompowane, bardzo dokładnie wykonana. Tylko kolory takie szare (szczególnie te spacerówki jakieś smutne)
Teutonia fajna, ten drugi mi jakoś nie podchodzi

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 15:49   #3382
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cassandra zakupy świetne MAły Elegant będzie

Miramej fajnie pooglądać dzidzie, ale jak się usłyszy, że wszystko ok to wtedy dopiero można odetchnąć pełną piersią

Stary 2009-04-09, 15:50   #3383
bibi23
Przyczajenie

Czekoladka21,
Jestem w 25 tygodniu ciąży, każdy inaczej reaguje na ten cudowny stan, u mnie na topie nadal żelki i bombonierki...zapas musi być

Edytowane przez bibi23
Czas edycji: 2009-04-09 o 15:57
Stary 2009-04-09, 15:50   #3384
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wlasnie rozmawialam z mama i poczekam na zakupy do maja.......
ale musze zrobic liste wyprawki, poniekad znalazlam kilka takich przykladowych wyprawek w necie, wszedzie pisza zeby kupic kilka rzeczy w rozmiarze 56, a reszta w 62........a ja zamierzalam wszystko kupywac na 62 i teraz nie wiem ile sztuk kupic w 56? np. jedne spioszki, jeden pajacyk, rampers.....czy body z krotkim rekawiem......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 15:54   #3385
bibi23
Przyczajenie

ja też zaczynam myśleć o zakupach i te w rozmiarze 56 zamierzam kupić trzy kaftaniki, 2 razy śpioszki, 2 razy body, bo obawiam się że w r. 62 maluszek może mieć problem, a może pomoga nam już doświadczone mamy

Edytowane przez bibi23
Czas edycji: 2009-04-09 o 16:01
Stary 2009-04-09, 15:59   #3386
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
przyznaję z rączką na sercu że mi się zdażyło.Raz w Żabce pani wywołała mnie ostatnią z kolejki
I raz w markecie na dziale warzywny też dziewczyna poprosiła mnie bez kolejki do obsługi.
W innych miejscach jak Luxmed lub market gdzie jest kasa dla kobiet w ciżąy (Auchan) domagam się swego i wykorzystuję sytuację jeśli sam nikt z inicjatywą nie wychodzi

Cytat:
Super, że Laurka tak współpracowała i że udało się uchwycić buzię. Cudna córunia Ci rośnie jak oglądam foty
dzięki

Cytat:
Śliczna ta Twoja córcia I jak pięknie pozowała do zdjęcia.

Cytat:
Synuś waży 600 gr i ma 28 cm długości Szyjka zamknięta a moje łożysko na swoim miejscu uffff
takie wieści to my lubimy
A wagi zazdroszczę, wynika, że po porodzie będziesz wyglądała jak przed zajściem.

Cytat:
Katarzynka boskie fotki!
Mój doktorek też ma 3d i sobie już parę razy oglądałam synusia ale on się zawsze zasłania , ale następnym razem biorę płytę i nagrywamy!

Cytat:
Napisane przez bibi23 Pokaż wiadomość
śliczności, mała modelka
thx

Cytat:
Katarzynko, piękna ta Twoja Laurka Juz nie mogę doczekac się widoku Antosia, ale już nie długo - w piatek za tydzień
ale dzisiaj komplementów nałapałyśmy dzięki laseczki.
To teraz czekamy kolejno na fotki następnych mam

Cytat:
Miramej, czekam z niecierpliwością na wieści i album z wizyty
no własnie

Stary 2009-04-09, 16:04   #3387
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziękuje Miramej pewnie pogoda też ma wpływ na moje samopoczucie- bo u mnie jest szaro ponuro i pada deszcz. No i jakoś negatywnie na mnie wpływa to że zaczęłam tyć,wiem że to w ciąży normalne, ale jakoś mnie to zle nastraja...
Stary 2009-04-09, 16:09   #3388
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Zakupy z lumpka
świetne jestem nawet skłonna stwierdzić, ze niekiedy w lumpku są lepsze rzeczy niż w sklepach.Ale to niekiedy.
Cytat:
Jestem dziewczymki .

Dziękuję wszystkim za kciuki , Mały dał podejrzeć to i owo , ale twarzyczkę to już tak tylko troszeczkę . Ale to nic i tak kocham Go najbardziej na świecie . Screeny porobię, jak będę miała troszkę więcej czasu, ale będą, obiecuję .
Mały jest zdrowy, wszystko jest w porządku (serduszko, nerki, żołądek, pęcherz moczowy) , waży już 651 g . Ziewnął sobie tak słodko na początku, prostował nóżki tak zabawnie i ssał... nadgarstek . Wypiął też dupkę, żeby można było zobaczyć sobie jajeczka , a potem odwrócił się pleckami i tyle Go widzieliśmy . Nasze małe Cudo . Ale wiecie co, oglądanie oglądaniem, ale i tak najbardziej lubię, jak gin mówi, że wszystko jest, jak być powinno .

Śliczna , i trochę Ci zazdroszczę, że się nie zasłaniała , ale nic to
wiedziałam że z takim informacjami do nas przybiegniesz
Przecież u nas już z góreczki i nic nie zakłóci naszego spokoju.
Czekam na foteczki, a jakoś przygotowywałaś się przed tym usg? w sensie słodkości, cos? doktorek też nie miał żadnych "myków" co tu zrobić żeby się odsłonił?
A że kochasz najmocniej na wiecie to oczywiste i jasne jak słonce

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziękuje Miramej pewnie pogoda też ma wpływ na moje samopoczucie- bo u mnie jest szaro ponuro i pada deszcz. No i jakoś negatywnie na mnie wpływa to że zaczęłam tyć,wiem że to w ciąży normalne, ale jakoś mnie to zle nastraja...
a chwalilas sie juz nam ile ci przybylo kg ?

Stary 2009-04-09, 16:11   #3389
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Dziewczyny bez przesady z tą wagą ja się śmieje, że wychodząc ze szpitala będę ważyć mniej niż przed ciążą
Ale u mnie sytuacja jest inna, brałam dużo hormonów i sterydów, w bardzo krótkim czasie przytyłam naprawdę dużo więc moje ciało jak widać zmagazynowało wystarczająco tłuszczu itp.
Moja normalna waga to około 55 kg, na prochach dobiłam 70kg potem trochę zrzuciłam i zeszłam do 64kg, teraz ważę 63,5 widać tak ma być i już

A ja nigdy w kolejce nie zostałam przepuszczona ale też się nie upominałam, poza tym jak mam na sobie kurtkę to nie widać, że jestem w ciąży Ale jak się zrobi ciepło to pewnie będę to wykorzystywać a co!

Stary 2009-04-09, 16:12   #3390
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

W sumie to mało bo 4 , ale wyglądam jakby mi przybyło więcej.No ale ja zawsze bardzo dbałam o linię więc stad teraz moj strach przed tyciem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości