|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
- 5 szt. koszulek z dlugim rekawkiem na zapinanie -5 szt. body w tym 3 z dlugim rekawkiem, 2 z krotkim -4 szt. pajacyki bawelniane z dlugim rekawkiem -4 szt. spioszkow - 4 szt. bawelniane koszulki bez rekawkow pod pajacyki -2 cieplejsze pajacyki - 4 pary skarpetek bawelnianych - 3 rampersiki -2 cieplejsze sweterki na rozpinanie - 2 bawelniane czapeczki takie rzeczy jak dresiki, gatki, kurteczki to kupie dopiero po urodzeniu dziecka , jak juz bede wychodzic gdzies na spacerki!!
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-04-09 o 16:15 |
|
|
|
|
#3392 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ide sie chyba zdrzemnąć
usypiam na siedząco ![]() bibi23 ja tez bym nie wytrzymała musiałam od razu wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
ja też się cieszę
|
#3395 |
|
Ola-Unhola
|
Bibi, ja wytrzymałam przy pierwszym synku. Czekaliśmy do końca na naszą niespodziankę. Teraz juz chciałam wiedziec wcześniej, żeby wiedziec czy będzie parka, czy para synków
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
tak myslalam i myslalam i chyba kupie tylko z 5 szt. body w rozmiarze 56......a reszta wszystko w 62....bo przeciez takie body zaklada sie pod pajacyki czy spiochy a te moga byc wieksze, body natomiast musi byc dopasowane ......
|
#3397 |
|
BAN stały
|
Aleście naskrobały
witam w ogóle już ze słonecznego Olsztyna - ale też lało. ja od rana w biegu i dopiero tylko kanapki i czekam na męża i obiad. rano pojechałam z mężem - on opony zmienić w służbowym samochodzie a ja do reala. kupiłam jedne pieluchy pampers, kosmetyki - czyli oliwka, żel do mycia, puder, mydełko, szmpon, 2 smoczki + klipsy, i 2 butelki większą i mniejszą i chusteczki 3 paczki po 73 szt. 2 body i kilka koszulek. potem pojechałam już sama na miasdto do hurtowni, tam wanienka, aspirator do noska, rożek usztywniany, pościel taka lżejsza do wózka, jakieś ceratki, patyczki do uszu, pokrowiec na przewijak. no i ledwo dojechałam do hurtowni bo wentylator przestał działać i nie chłodziło silnika ale mąż zdrogi zadzwonił do kolegi z klubu i on mi pomógł tzna zrobił, że działa. potem odebrałam od kuriera otelik samochodowy i zakupy zroiłam na postne dni i wreszcie w domu..super że u was ok wizyty udane, cieszę się |
|
|
|
#3398 |
|
Ola-Unhola
|
http://allegro.pl/item595185485_woze...ka_gratis.html
Może komuś się spodoba - podróbka boldera mikado boston
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz dobrego dilera
|
|
#3400 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję odwagi przy glukozie i oczywiście zdrowego maluszka Cytat:
Cytat:
no ładnie...![]() A Ty już miałaś chyba ubranek nie kupować? Zazdroszczę pani sprzątającej Cytat:
![]() Bardzo lubię rossmanową serię Babydream. Sama kąpię się w ichniejszej oliwce i często używałam ich balsamów dla maluszków i chusteczek, którymi często wstępnie zmywam makijaż generalnie mają bardzo fajne składy i są taniutkie Cytat:
Cytat:
a pewnie każda z nas powinna się tego nauczyć |
||||||
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
[quote=truheart;11818537]No np. mnie
![]() Gratuluję odwagi przy glukozie i oczywiście zdrowego maluszka Tru wybacz Dziękuję Glukoza jest fee, mam nadzieję że robi się to tylko raz ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------
|
#3402 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Dzięki dziewczynki za kciuki mama już po zabiegu i wszystko jest ok nienawidzę się przeciskać przez te tłumy w marketach ![]() Na dodatek martwi mnie, że ten brzuch dalej mam taki twardy. No, ale na dzisiaj już dosyć roboty i teraz tylko leżakowanie. Tż właśnie grilla rozpala mmmm uwielbiam taką kaszaneczkę chyba można w ciąży co? ![]() katarzynka00 prześliczna Laurka ![]() Cassandra 23 udane zakupki aż się te babki na mnie dziwnie patrzą ![]() Miramej super, że z maluszkiem wszystko ok skierka1981 ale zakupy no i szykuje się spora sesja zdjęciowa
|
#3403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na twardy brzuch najlepsze jest leżenie i solidny odpoczynek.
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji pokażę Wam swoją twarz bez makijażu i zniekształconą przez ciążę (bo strasznie mnie ta ciąża zmieniła i jak jest prawdą, że to córka zabiera urodę mamie to dziołcha rośnie we mnie jak złoto). I przez przypadek zauważyłam, że aparat w moim telefonie troszkę mnie wyszczupla 1- Ja w najwygodniejszej jak dla mnie pozycji ![]() 2 - mój brzuch z profilu 3 - mój brzuch z przodu 4 - mój brzuch w typowo ciążowym ubranku |
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładnie Ci z tym brzuszkiem i basta
|
|
#3406 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie jutro zacznie się 27 tydzień ciąży
Co najważniejsze mój TŻ przyjedzie w nocy, też jutro ![]() Nie mogę się doczekać...3 miesiące go nie było ![]() No i w niedzielę ślub, wszystko mam już kupione
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem jak to jest bez Tż bo mój pływa...ale dla tych powrotów warto żyć ![]() Mam nadzieję, że pogoda w niedzielę dopisze- trzymam kciuki i czekamy na zdjęcia
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
A!!! i wkleje Wam jeszcze jedyne zdjęcie mojego maleństwa jak na razie
wykonane podczas szczegółowego badania USG które miało mieć miejsce t 12 tyg ciąży a podczas badania okqazało się, że to już 16 tydzień dzidziol pokazał tylko rączkę i ładnie nam pomachał do zdjęcia... Potam pojawiał się i znikał
|
|
|
|
#3409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kaszaneczke mozna jak najbardziej- bo przeciez z grilla to nie bedzie surowa!! ja jadlam juz multum razy tylko z patelni!! Cytat:
Cytat:
a ja wlasnie po prysznicu- czuje sie tak swiezo!!
|
|
#3410 |
|
Ola-Unhola
|
Adaikaka, śliczny brzusio
i maluszek, choc nie wyraźny ![]() Megi b, cieszę się, że z mamą wszystko dobrze i wraca do zdrowia ![]() Jusali, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. Aby się Wam wszystko ułozyło. A ja się zmierzyłam w brzuszku, bo pasa to już ja tam nie mam I jest 99cm. Cóż za piękna dwucyfrowa liczba
|
#3411 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
...ale naskrobałyscie przez cały dzień dziewczyny
...więc na raty...![]() Cytat:
Jaka śliczna Laurka Widzicie już podobieństwo?![]() Cytat:
![]() Zamówiłam 6 kolorków tych szalików... http://allegro.pl/item596144797_szal...orow_2009.html i gawroszka w czerwono- czarne liście dla Mamy http://allegro.pl/item598042931_gawr...0_kolorow.html Pan wczoraj wysłał więc może jutro już będą u mnie ![]() Cytat:
Chyba wszystkie z każdą kolejną wizytą spokojniej do nich podchodzimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ekstra zakupy
|
|
#3412 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
), ale poza jednym ujęciem zasłaniał rączką buźkę. Za to widzieliśmy, jak gimnastykuje nóżki - prostuje i zgina ![]() Cytat:
, ciesz się ciążą, bo nawet, jeśli będziesz w niej jeszcze, to nic już nie będzie takie samo
|
|
|
#3413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja nie kupuję od ręki, porównuję, patrzę itd ![]() Cytat:
![]() Bardzo się cieszę, że z Mamą w porządku Cytat:
![]() Cytat:
![]() jusali dużo szczęścia To dla Was, wizażowe ciotki: to, co mi się udało najfajniejszego wyłowić
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Heh... Dzięki dziewczyny
Zobaczymy co bedzie za miesiąc... Jusali cóż mogę napisać... Życzę Ci aby ten dzień był najszczęśliwszym dniem w Twoim życiu... no może jednym z najszczęśliwszych bo kolejnym cudownym dniem będą narodziny Waszego owocka miłości ![]() Dziewczyny... Jaką ja mam ochotę na Red'sa jabłkowego Ostatno napiłam się 2 łyki od mojego męża i normalnieeee... Pierwszy raz w życiu czułam PRAWDZIWY smak piwa PYSZNY SMAK!!!z jednej strony napiłabym się szklaneczkę a z drugiej nie chcę narażać maleństwa... eeehhhh Po co mi takie smaki czekoladka ja też chcę pod prysznic a tu do 20 w pracy I mam pytanie mamuśki moje kochane... macie krwawienia z nosa??? Jak często, jak tak?? Bo mi się zdarzają coraz cześciej
|
|
|
|
#3415 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz tylko szybciutko wróci do normy i może się cieszyć z Waszego MaleństwaCytat:
Moja Mama ciągle mi powtarza że Mała zabiera mi urodę...ale przyjaciółki ciągle mi powtarzają że ładnie wyglądam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję ze nie namieszałam za bardzo ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Rozczulają takie zdjęciaCytat:
Ja krwawień z nosa nie mam, więc nie pomogę
|
|
#3416 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
... pokaz buty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
... ale Ci super, ze już praiwe wszystko kupiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej
ja dopeiro wróciłam do domku zmęczona ale w sumie zadowolona ... z nową fryzurką, nowymi brewkami ... i nowym stanikiem - w szoku jestem ze dostałam wogóle taki rozmiar w sklepie ![]() Odebrałam paczke na poczcie - bluzka która zamówiłam jest niby ok ... ale biustonosz niestety za mały ... i musiałam kupić drugi już w sklepie ![]() i oczywiście wyspowiadana ojjjj jak ja dawno u spowiedzi nie byłam ... ale coś mnie natchnęło dzisaij ![]() Pędze sprzątac ... bo troche nie wyrobiona jestem z tym wszystkim |
|
|
|
#3418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mieszkam w samej Łodzi, tylko ciut dalej i nie chciało mi się logistycznie |
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ostatnio zafundowałam sobie nową fryzurkę i od razu się lepiej poczułam Też sobie muszę w końcu kupić nowy biustonosz... Mieszczę się już tylko w jeden... i tak ubieram go tylko jak gdzieś wychodzę a tak to śmigam po domu bez... o ile lepiej się wtedy czuje ![]() A jeśli zaś chodzi o spowiedź... też bym chętnie się wyspowiadała... Ale nie mam kiedy Albo pracuję albo spowiedzi nie ma... W sumie nie jestem berdzo niegrzeczną dziewczynką ale takie oficjalne oczyszczenie by się sprzydało
|
|
|
|
|
#3420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.![]() Cytat:
.Oj, tak Cytat:
Ej tam, wyrobiona, czy nie, ale za to piękna
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

cukier oczywiście w normie!! Synuś waży 600 gr i ma 28 cm długości
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
usypiam na siedząco 
witam w ogóle już ze słonecznego Olsztyna - ale też lało. ja od rana w biegu i dopiero tylko kanapki i czekam na męża i obiad. rano pojechałam z mężem - on opony zmienić w służbowym samochodzie a ja do reala. kupiłam jedne pieluchy pampers, kosmetyki - czyli oliwka, żel do mycia, puder, mydełko, szmpon, 2 smoczki + klipsy, i 2 butelki większą i mniejszą i chusteczki 3 paczki po 73 szt. 2 body i kilka koszulek. potem pojechałam już sama na miasdto do hurtowni, tam wanienka, aspirator do noska, rożek usztywniany, pościel taka lżejsza do wózka, jakieś ceratki, patyczki do uszu, pokrowiec na przewijak. no i ledwo dojechałam do hurtowni bo wentylator przestał działać i nie chłodziło silnika
ale mąż zdrogi zadzwonił do kolegi z klubu i on mi pomógł tzna zrobił, że działa. potem odebrałam od kuriera otelik samochodowy i zakupy zroiłam na postne dni i wreszcie w domu..

Ostatnio stałam w kolejce do spowiedzi dobre 40 min. Wszyscy widzieli w jakim jestem stanie bo każdy co chwile zerkał na brzuszek ale nikt sie nie domyslił żeby przepuścić. 

nienawidzę się przeciskać przez te tłumy w marketach
chyba można w ciąży co?
i czekamy na zdjęcia