|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
dzięki dziewczynki
adaikaka no śliczny brzusio a dzidzia fajnie łapką macha, takie zdjęcia rozczulają ![]() jusali wszystkiego najlepszego skierka przy tobie To ja z moją wyprawką jestem daleko w lesie kurczę muszę się zmobilizować bo czuję, że będę jedną z pierwszych która się rozpakuje niby termin na 1 lipca ale w czerwcu jak mnie zbierze to nie ma odwrotu ![]() katarzynka00 dobry piesek
|
#3452 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
też uciekam, dobranoc
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, co...przypomniała mi się historia, pewnej Julki, wasnie odnosnie termometru.
Mała miała ponad 2 latka kiedy w ten sposób zmierzono jej temp.Nie wiem czy w tym wieku nie możnaby już mierzyc pod paszka?przeciez 2 latek ma juz swiadomosc... W każdym razie dziewczynka dostała takiej blokady że miała straszne problemy z wypróznieniem, potrafila tak z tydzień... Urazu biedactwo dostało. To było latem, pamiętam że wdepnelismy do nich na ogródek bedac na spacerku i Mala okropnie płakała...bo wstrzymywała stolec bojąc sie go oddac.Serce pękało
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3454 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jest tak zauroczony moim brzuchem, że za każdym razem kasuje mnie coraz mniej A Tż zostawia mnie na 2 miesiące więc nie tak długo a poza tym się przyzwyczaiłam, jak wraca to mam go na 2 miesiące tylko dla siebie Kiedyś miał kontrakty nawet 5-miesięczne...masakra!nigd y więcej! ale to były początki a jak wiadomo początki zawsze są trudne. Przypomniało mi się jak podchodziliśmy do pierwszej do IUI to kombinowałam z lekarzem jak zrobić, żeby owulka była w dobrym terminie i żeby Tż na nią zdążył
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna dziewczynka... I dlatego nie ma sensu męczyć dzieci...one pamiętają więcej niz nam się wydaje...![]() Ja też uciekam do łózeczka...dobrej nocy Mamusie i do jutra
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się chyba nie nadaję na taką odległość.Byc moze dlatego ze ojciec moj odkad pamietam wciaz byl w trasie, nawet nie mozna nazwac go weekendowym ojcem bo wciaz byl w trasie. Z perspektywy czasu moge stwierdzic ze wychowala nas mamusia, a rodzinka mimo ze kompletna to moglaby nosic miano rozbitej czy cos w tym stylu. Dzis jestem juz dosrosła, samodzielna kobieta, mam swoja rodzine...i za matke zycie bym oddała, a ojciec to hmm jakby go nazwac.Ojciec z tytułu, i choc teraz jest na codzien w kraju, w domu to nie jest mi tak bardzo bliski. Szkoda ale tak bliskiej więzi ze mna juz nie nawiarze.I ja mówie dobranoc.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie urazy się pamięta do końca życia. Nawet mój pies u weterynarza krzywi się jak widzi termometr
|
|
#3458 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
w jaki odmienny sposob? bo nie owijam w bawelne i pisze dosadnie i wyraznie? bo taka jest prawda - termometr w pupie to nic fajnego i chcialam to przekazac tak zeby kazdy zrozumial o co mi chodzi a to, ze nie naduzywam emotkow....no coz nie chce mi sie zawalac calej strony buzkami ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- ja tez juz ide spac bo padam a jutro trzeba znow wstac dobranoc mamusie
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
he he he
Mój ma to samo Hałasu zawsze narobi, że wet po 2 podejściach się poddaje.Problem będzie jak naprawdę będzie miał temp. i nie będzie można zmierzyć. Nawet nie pozwala obejrzeć sobie tzw. gruczołów. Na każdej wizycie musiałabym być obecna i mu mierzyć, bo tylko mi pozwala w tej strefie ![]() Szukałam inspiracji na jut. obiad i nic mnie nie zainteresowało szczególnie, co planujecie?moze zgapie?
|
|
|
#3460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz lecę na glukozę, brrr...
|
|
|
#3461 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
![]() a co tu taka slaba frekwencja? ooooj jak ja bym zjadla sobie sledzie w smietanie to koniec ![]() a ja Wam musze powiedziec, ze wczoraj w lidlu kupilam sobie stanik za 25 taki zwykly twardy na fiszbinie i cholernik jest tak wygodny i tak mi w nim dobrze, ze jestem w szoku wysle dzis TZ po drugi, sa jeszcze rozowe - bo ja mam bialy
|
|
#3462 |
|
Ola-Unhola
|
Cześc Kochane
![]() Witam Wielko Piątkowo i słonecznie. Ja niedługo zbieram się pokwiaty na giełdę. Jakieś pachnące tulipany do wazonu czy coś w tym stylu, bazie itp. Miramej, kosztowała 19 zł . A te z lamówką, które są fajne, ale gorsze niż ten obłoczek to te: http://allegro.pl/item587543187_kaft...0_bawewna.html Katarzynko, ale potraktowałaś Panią ![]() Tak trzymac ![]() Anusia, współczuję wyjazdów Tż-ta. Ja nie lubię jak Małż jedzie na 4 dni na szkolenie lub jakąs integrację, a co dopiero kilka miesięcy ![]() Megi b, to Cię Mama zaskoczyła. Ale to dobrze - nie musiałaś się stresowac operacją ![]() Ja używałam termometru rtęciowego przez dłuższy czas u Małego, trochę marudził, ale nie aż tak bardzo. Myślę, ze (tak jak wszystko) dużo zależy od dziecka. Mój trochę marudził, ale bez przesady. To jest najprostsza forma, jeżeli chodzi o nabycie (tanie, apteka), ale wiadomo, jak mamy taką możliwośc lepiej kupic taki, żeby nie był uciążliwy i dla nas i dla malucha.
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam brzuchatki z zielona herbatka a na sniadanko palaszuje buleczki z tunczykiem!! moj tż jest wniebowziety bo wczoraj przywiezli mu jego wymarzona plazme!!wiec siedzial do nocy i i bawil sie nowym tv!!jak dziecko!!
|
|
#3464 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Coś o tym wiem ![]() jak dwa lata temu kupilismy pierwszą, to w ogóle go nie mogłam od niej oderwac Te ich męskie zabawki hehe ![]() Idę myc się, bo parę minut po 10 wychodzę. Buziaczki, miłego dnia
|
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i przeżyłam glukozę
![]() Cytat:
![]() A mierzyłaś ten stanik, są tam przymierzalnie? Cytat:
Nad wyborem termometru zastanowię się później, jeszcze nawet nie patrzyłam na ceny.
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
witam piątkowo
a wiec weekend i świeta hihi skierka imponujca lista moja to : 6szt koszulki z krótkim rękawem 1szt koszula 1szt bezrękawnik 6szt koszule z długim rękawem 3szt ogrodniczki 2szt spodenki 1szt rampersik + 1 1 czerwony diabeł na 6-12 2szt body z krótkim + 1 14 szt czapeczki (bawełniane kąpielowe i nie tytlko) 1szt para skarpetek 5 szt body z długim 6sz śliniaków 3szt pary majtek tzn suchych do pieluchy tetrowej 2szt pajace kocyk z aplikacja dla dziecka 1 szt. kaftanik 6 szt bluza 2 szt (gruby kaftanik) 2 szt spiochy 4 szt pajac (to cos z krowa) 1 szt rożek 1 szt gryzak 2 szt butelka 3 szt kubki 3 szt zabawka do wodu 3 szt gryzak Misiek czapka slniaki 3 lyzeczka kubek łancuszek do smoczka grzechotka ubranko ciepłe bluza z froty i do tego spodenki(leginsy) ze stopkami takze z froty ( komplet) Wszystko do ubrania kupuje na dziecko 3-6 miesiecy. Poki co Ale zacyznam sie rozgladac za czyms wiekszym, ale poki co lista sie powieksza bo albo mama cos dokupi albo znajoma lub przyszla chrzestna małego.A i mam jeszcze materac kokosowo - gryczany . Wozek i łozeczko bede kupywala w czerwcu ale bardziej tak pod koniec, bo z wozkami i łozeczkami z odstepnoscia problemów nie ma. A ubranka wiaodmo zawsze sie przydadza ![]() Ps ostanio bawialam sie zdjeciami moimi od pocztaku ciązy i oto co mi wyszlo, rzecz jasna nie wygalda to najlepiej ale człowiek sie zawsze uczy hihi brakuje zdjecia z konca 25 tygodnia pozdrawiam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-04-10 o 09:35 |
|
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dopiero kończe śniadanie /bułeczka z miodem i kakao / i zaraz zabieram się za reszte porządków Małż pojechał na miasto, bo popsuł nam się wężyk od prysznica ... woda zamiast z słuchawki, leje się po wężu Musiałam go wygonic, bo stwierdził ze przez święta jeszcze przezyję z taką słuchawką ... jasne! nie dosć ze brzuch mi zaczyna przeszkadzać, to jezcze z prysznicem się będę gimnastykować ![]() Miramej super, ze przeżyłaś tą glukozę i nie było tak źle Skierka niezła ta Twoja lista ![]() ... teraz nawet wcześniejszy poród Cię nie zaskoczy - oczywiście nie życze CI go! Cytat:
... ja chyba też miałam tak mierzoną temperaturę - bo mam uraz do wszystkiego co do ![]() Cytat:
... też mi brak pomysłu ![]() Cytat:
Cytat:
I zdjęcie fajne! |
||||
|
|
|
#3469 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie ma przymierzalni - kupilam na oko
wzielam po prostu rozmiar wiekszy w obwodzie i rozmiar wieksza miske niz nosilam dotychczas ale naprawde tak mi w nim super, ze koniec, w ogole nie czuje, ze go mam
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ...ale się wyspałam dzisiaj...aż się żyć chce co prawda jak codziennie obudziłam się o 7, później o 8...ale wstałam o 9 Właśnie chwilę temu był Pan Listonosz i przyniósł szaliki Są super...kolorki ekstra, długie, delikatne i elastyczne...warto za te pieniądze...serio![]() Muszę się przejść do sklepu bo dzisiaj mam misję pieczenia ciast...a raczej muszę upiec babę i paschę (pierwszy raz będę robić więc ciekawe jak mi wyjdzie ) Macie jakiś sprawdzony przepis? Mam tylko taki z gazety z przepisami...![]() Gizmatko Twoja lista imponująca
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-10 o 10:27 |
|
|
|
#3471 |
|
Ola-Unhola
|
Lecę Dziewczynki, buziaki
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
![]() ale mam piękną pogodę za oknem aż nie chce się siedzieć w domu ![]() Skierka widzę, że Ty to już chyba masz całą wyprawkę, chyba muszę się zmobilizować, bo ani kosmetyków, ani wanienki ni mam ![]() a dla siebie do szpitala mam tylko te dwie koszulki, żadnych majcioch, ani podkładów - nic ale zamiast proszku na pierwsze miesiące kupuję płatki/nitki mydlane Gizmiatko a Ty masz coś z kosmetyków, czy tylko ciuszki ? Chciałam trzymać kciuki, ale doczytałam, że jesteś już po
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym też chciała kwiatki, tulipanki, wiosenkę w domu zrobić ale moje kociska uwielbiają wszelkiego rodzaju zielska i musiałabym poustawiac to na szafkach i poza ich zasięgiem, więc cały rok rezygnuję z kwiatków ![]() Cytat:
Ja rozpoczynam podwieczór całą rodzinką, myślę ze błyskawicznie się uwiniemy. Mój obiad jest zależny od tego czy nadal jest promocja na łososia , bo zaraz szybki wypad do marketu zrobie, a jak nie to będzie poznański gzik i pyry Chyba tylko Karolak bedzie wiedziala co to.A to nic innego jak ziemniaczki w mundurkach i biały serek z odrobinką śmietanki, może być też ze szczypiorkiem
||
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze cebulkę drobno pokrojoną dodaję![]() Ja własnie robię listę zakupową do ciast i zaraz po zakupy...no i wejdę do Pepco bo wczoraj Pani nie było..może dzisiaj ją złapię i op....
|
|
#3475 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Dzięki za opinię, kupię sobie też, a co!Cytat:
.Ja chyba pierwszy raz wypiorę w płatkach (nowe ciuszki), a potem już w Jelpie. Dzięki i za dobre chęci
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale piec i robić sałetki będę jutro, bo jeszcze Małżą zaprzęgnę do ucierania ![]() a dzisiaj jeszcze zakupy i dokończyć sprzątanie. Więc faktycznie frekwencja będzie bardzo marna ![]() A u mnie zza okna pachnie lodami ![]() takimi na wagę w wafelkach z prawdziwej lodziarni
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-04-10 o 11:26 |
|
|
|
|
#3477 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
My juz po sniadanku. Zjadłam 3 kanapeczki z paprykarzem, jakiś dobry był A ja dzisiaj zamierzam ostatecznie posprzatać i jeszcze pranie nastawić bo juz sie w koszu nazbierało. Aaa i jeszcze łazienkę porządnie umyć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jestem stała klientką, powiinam mieć już jakiś rabat ![]() Cytat:
A gdzie Ty widzisz zniekształconą twarz?? Śliczna mamusia jesteś!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie ładnie to tak
|
|
|
#3478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
Cytat:
tak naprwde to nie wiem jakie kosmetyki kupic, bo prawda jest taka ze jak ja bylam mała to uzywalo sie oliwki, talku do pupy i sudoremu jelsi pojawily sie odparzenia cyz jakiek krosty i tyle ! wiesz ja osobiscie kupilam tylko 7 par body na all w swietnej cenie i swietnego gatunku no i 2 pary body w realu bo byly na promocji w śmiesznej cenie 2 packi jedne body z krotkim i jedne z długim rekwaem . A reszta to sa rzeczy zakupione przez znjaome kotre jak sie dowiedzilay ze dziecko bedizemy miec to zglupiały i kupuja podobnie jak moja mama, bo tesciowa to raczej nic nam nie kupi, Ja sie tylko zastanwiam co jeszcze mi brakuje oprocz rozka taiego co sie dziecko nosi bo ten kaipelowy to mami 30 tetrowych pieluch, poscieli do 6 miesiaca zycia mały nie potrzbeuje wiec teraz sobie głowy tym nie zawracam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczynamy 7 miesiąc... 85 dni do porodu
![]() Ale ten czas leci... aż zaczynam sie bać ![]() Gizmiatko a jakieś foteczki ubranek pokażesz, jak Cie ładnie poprosimy...
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-04-10 o 12:03 |
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez poki co rozstepow brak ![]() a jesli chodzi o kosmetyki to zamierzam uzywac do kapieli emuslji Oilatum albo z Hippa!! nie trzeba juz uzywac oliwki.......Sudocrem tez kupie i zasypka Alantan tez sie przyda pewnie....... tylko nie wiem co do buzki- nivea? ja posiedze na chwilke na dworze i trzeba sie wziac za sprzatanie chaty!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

a dzidzia fajnie łapką macha, takie zdjęcia rozczulają 
kurczę muszę się zmobilizować bo czuję, że będę jedną z pierwszych która się rozpakuje 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tak wam napiszę a wy zerknijcie proszę i powiedzcie czy waszym zdaniem jest wszystko z grubsza i w odpowiedniej ilości 

NIE LUBIĘ TROLLI

.