Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-09, 22:32   #3451
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

dzięki dziewczynki na was zawsze można liczyć A moja mama mnie zrobiła w bambuko bo dopiero po zabiegu powiedziała, że to już bo mnie nie chciała martwić

adaikaka no śliczny brzusio ładnie Ci z nim a dzidzia fajnie łapką macha, takie zdjęcia rozczulają

jusali wszystkiego najlepszego

skierka przy tobie To ja z moją wyprawką jestem daleko w lesie kurczę muszę się zmobilizować bo czuję, że będę jedną z pierwszych która się rozpakuje niby termin na 1 lipca ale w czerwcu jak mnie zbierze to nie ma odwrotu

katarzynka00
dobry piesek

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 22:35   #3452
skierka1981
BAN stały

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

też uciekam, dobranoc
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 22:46   #3453
katarzynka00
Zakorzenienie

wiecie, co...przypomniała mi się historia, pewnej Julki, wasnie odnosnie termometru.
Mała miała ponad 2 latka kiedy w ten sposób zmierzono jej temp.Nie wiem czy w tym wieku nie możnaby już mierzyc pod paszka?przeciez 2 latek ma juz swiadomosc...
W każdym razie dziewczynka dostała takiej blokady że miała straszne problemy z wypróznieniem, potrafila tak z tydzień...
Urazu biedactwo dostało.
To było latem, pamiętam że wdepnelismy do nich na ogródek bedac na spacerku i Mala okropnie płakała...bo wstrzymywała stolec bojąc sie go oddac.Serce pękało
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 22:46   #3454
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość

tak, to prawda ...najważniejsze jest, że dzidziuś zdrowy

a ja dziś czułam się o wiele lepiej i pojechałam do siostry, nawet udało nam się upiec ciasto na święta

mi też co prawda jeszcze nikt nie ustąpił, ani nie przepuścił w kolejce, raz tylko magister w aptece mnie ochrzanił, że stoję w kolejce. a tak poza tym to mnie akurat nie denerwuje, że nikt mnie nie przepuszcza, bo chyba i tak bym nie skorzystała, przecież jak czuję się dobrze to mogę postać i poczekać na swoją kolej ...przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia. choć pewnie to się niedługo zmieni ...jak mi brzuch urośnie
Dzidzisie najważniejsze i mam nadzieję, że każda z nas będzie słyszała tylko dobre informacje

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
mężuś na spotkaniu klubu a ja poukładałam wszystkie ciuszki i zrobiłam listę wszystkiego. tak wam napiszę a wy zerknijcie proszę i powiedzcie czy waszym zdaniem jest wszystko z grubsza i w odpowiedniej ilości

no więc kosmetyki: oliwka w żelu, krem bambino, puder, płyn do ciała i włosów (1 nivea i 1 bobini), patyczki do uszu, husteczki (ok 300 szt różne nivea i dzidziuś), pieluszki jednorazowe (1 pampers i 1 huggies) - brałam różne rodzaje na wypadek uczuleń

2 butelki 1 o poj. 300 ml, 2 o poj. 150, 2 smoczki +klipsy
nożyczki + obcinacz, szczotka do włosów z naturalnego włosia
proszek do prania jelp
aspirator do nosa

reszta
łóżeczko + materac + pościel, pościel wózek, wanienka z termometrem, rożek z usztywnieniem i bez, okrycie kąpielowe i ręcznik, śpiworek, przewijak + pokrowiec, ceratki większe i mniejsze, pieluchy flanelowe 5 szt, tetra biała 3 szt i tetra z nadrukiem 3 szt, kocyk 90x110 2 szt.

ciuszki rozmiar 56

body krótki rękaw - 3
body długi rękaw - 2
Spiochy - 8
półśpiochy - 1
rampers - 1
kaftanik - 4
koszulki rozpinane długi rękaw - 2

ciuszki rozmiar 62

body krótki rękaw - 5
body długi rękaw - 2
body bez rekawka - 2
śpiochy - 5
półśpiochy - 2
rampers - 1
koszulki krótki rękaw - 3
koszulki rozpinane długi rękaw - 1

poza tym

skarpetki - 6 par
czapeczki - 6 szt
łapki - 2 pary
śliniaczek 1
bluza rozmiar 68 -1 szt
komplet spodenki + bluza (grubsze) rozmiar 62 - 1 szt
komplet spodenki+bluzeczka z krótkim rękawem, rozm.62 - 1 szt
sukieneczka (taka z majteczkami) rozmiar coś koło 56 - 60 - bo nie pisze - 1 szt

i to wszystko co mam trochę tego jest. ale jeszcze brakuje termometru (poproszę o wskazówki czy normalny może być czy np. w smoczku?), sudokrem, może herbatka na kolkę?, coś jeszcze??

a dla siebie mam 2 koszule, szlafrok, podkłady poporodowe (2 opakowania po 10 szt, wystarczy??), tylko majtek tych do szpitala nie mam, stanika też do karmienia brak . i to wszystko co mi do głowy przychodzi, a wózek od koleżanki. policzyłam i na to wydałam ok 2000 zł. co myślicie?
Jestem pod wrażeniem....ja nawet listy nie mam

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja juz dokumentnie sobie go odpuscilam.

ooo nie mi słowo przepraszam bardzo trudno przechodzi przez gardło, jeśli nie mam konkretnie za co.
No nie mogę nierozgarniętych kobiet przepraszać za to że jestem w ciąży
Poprostu wale jak w ogień na pierwszy plan
Dziś przeszłam się z Mężem spacerkiem na szczepienie naszego pieska.
Wchodze...3krzesełka.Na jednym pani z pieskiem pod kroplókwka, reszta tzw. "pseudo uprzejmasów"Wśród nich lala (serdecznie pozdrawiam, choć i tak nie odczyta ) w niebieskiej spódniczce bombce, niebieskich rajstopkach i niebieskich szpilkach, góra oczywiście niebieski top i jej Tz.
Marzyłam żeby usiaść bo spacerek spory miałam a jeszcze droga powrotna nas czekała.Dałam pani szanse...kilka chwil żeby mi zeszła.Nie pokwapiła się wiec poprosiłam Męża żeby wszedł do poczekalni.
Zawsze jedno z nas zajmuje kolejke, bo nasz pies u weterynarza to bawil by sie ze wszystkimi psami i wcale nie ma stresa, a jak mu sie nie pozwala to skomli i ujada, i ciągnie w kierunku kompana jak to pies. (co jest do opanowania, ale tym razem celowo mu pozwolilam )
Pani nabawiła sie oczek w rajstopkach od swojego pupila bo nasz tak ujadał na niego ze wskoczyl jej na kolanka
Zsunęły sie jej okulary słoneczne, włoski posypały sie na twarz, torebka spadła z ramienia...wyszła opuszczajac kolejke...
Gdyby tylko ustapila ciezarnej inny bylby scenariusz

kaszaneczka, jaaaaa ja tez chce
Modelka moja własnie odpowiada kopniaczkami

prawda po stokroć
gdybym wstawiła wam fotkę przed ciążą i teraz w trakcie to pomyslalybyscie ze to az nie do wiary jak kobieta moze sie zmienic.
Moze tez przez to ze zapuszczam włosy i sie zaokraglilam i cera sie popsula(choc obecnie przywolana jest do porzadku) to to wszystko na raz sprawilo ze jestem zupelnie inna kobietka

chcialam sie zapytac na ile czasu Mężus sie opuszcza?

ja coś nie umiem sie okreslic
Mama i siostra mówia że podobna jest do męża, ale to i tak się jeszcze może zmienic.

to też słodkie
jak sobie pomysle ze kiedys mamy nie mogły miec tyle udogodnien i mozliwosci podejrzenia krasnalka to zaraz milutko mi sie robi ze w tych czasach zyje

dzie-ku-je-my

własnie mam tak samo, nawet teraz troszke mniej, ale to jest normalne, nie ma sie czym niepokoic, chyba ze sa czeste, i obfite.
Ale załatwiłaś panienkę Mój weterynarz znaczy mojego pieska jest tak zauroczony moim brzuchem, że za każdym razem kasuje mnie coraz mniej

A Tż zostawia mnie na 2 miesiące więc nie tak długo a poza tym się przyzwyczaiłam, jak wraca to mam go na 2 miesiące tylko dla siebie

Kiedyś miał kontrakty nawet 5-miesięczne...masakra!nigd y więcej! ale to były początki a jak wiadomo początki zawsze są trudne.

Przypomniało mi się jak podchodziliśmy do pierwszej do IUI to kombinowałam z lekarzem jak zrobić, żeby owulka była w dobrym terminie i żeby Tż na nią zdążył oczywiście owulacja była za wcześnie!

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 22:51   #3455
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie, co...przypomniała mi się historia, pewnej Julki, wasnie odnosnie termometru.
Mała miała ponad 2 latka kiedy w ten sposób zmierzono jej temp.Nie wiem czy w tym wieku nie możnaby już mierzyc pod paszka?przeciez 2 latek ma juz swiadomosc...
W każdym razie dziewczynka dostała takiej blokady że miała straszne problemy z wypróznieniem, potrafila tak z tydzień...
Urazu biedactwo dostało.
To było latem, pamiętam że wdepnelismy do nich na ogródek bedac na spacerku i Mala okropnie płakała...bo wstrzymywała stolec bojąc sie go oddac.Serce pękało

Biedna dziewczynka... I dlatego nie ma sensu męczyć dzieci...one pamiętają więcej niz nam się wydaje...

Ja też uciekam do łózeczka...dobrej nocy Mamusie i do jutra
Stary 2009-04-09, 22:56   #3456
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Ale załatwiłaś panienkę Mój weterynarz znaczy mojego pieska jest tak zauroczony moim brzuchem, że za każdym razem kasuje mnie coraz mniej

A Tż zostawia mnie na 2 miesiące więc nie tak długo a poza tym się przyzwyczaiłam, jak wraca to mam go na 2 miesiące tylko dla siebie

Kiedyś miał kontrakty nawet 5-miesięczne...masakra!nigd y więcej! ale to były początki a jak wiadomo początki zawsze są trudne.

Przypomniało mi się jak podchodziliśmy do pierwszej do IUI to kombinowałam z lekarzem jak zrobić, żeby owulka była w dobrym terminie i żeby Tż na nią zdążył oczywiście owulacja była za wcześnie!
dzielna z ciebie kobietka.
Ja się chyba nie nadaję na taką odległość.Byc moze dlatego ze ojciec moj odkad pamietam wciaz byl w trasie, nawet nie mozna nazwac go weekendowym ojcem bo wciaz byl w trasie.
Z perspektywy czasu moge stwierdzic ze wychowala nas mamusia, a rodzinka mimo ze kompletna to moglaby nosic miano rozbitej czy cos w tym stylu.
Dzis jestem juz dosrosła, samodzielna kobieta, mam swoja rodzine...i za matke zycie bym oddała, a ojciec to hmm jakby go nazwac.Ojciec z tytułu, i choc teraz jest na codzien w kraju, w domu to nie jest mi tak bardzo bliski. Szkoda ale tak bliskiej więzi ze mna juz nie nawiarze.
I ja mówie dobranoc.

Stary 2009-04-09, 22:56   #3457
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Urazu biedactwo dostało.
Jak byłam mała to też w ten sposób sprawdzano temperaturę...do dziś nie lubię czopków itp. nie lubię nic co dotyczy
Takie urazy się pamięta do końca życia. Nawet mój pies u weterynarza krzywi się jak widzi termometr

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 23:30   #3458
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Napisałam tylko, co mówiła położna, jeszcze nie zdecydowałam, jaki kupię . I przecież nie każę Tobie takiego kupować , czasem przekazujesz swoje odmienne zdanie w dziwny sposób.
spokojnie ja nie napisalam, ze mi karzesz
w jaki odmienny sposob? bo nie owijam w bawelne i pisze dosadnie i wyraznie? bo taka jest prawda - termometr w pupie to nic fajnego i chcialam to przekazac tak zeby kazdy zrozumial o co mi chodzi
a to, ze nie naduzywam emotkow....no coz nie chce mi sie zawalac calej strony buzkami

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

ja tez juz ide spac bo padam a jutro trzeba znow wstac

dobranoc mamusie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 00:36   #3459
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Nawet mój pies u weterynarza krzywi się jak widzi termometr
he he he Mój ma to samo Urażona męska duma.
Hałasu zawsze narobi, że wet po 2 podejściach się poddaje.Problem będzie jak naprawdę będzie miał temp. i nie będzie można zmierzyć.
Nawet nie pozwala obejrzeć sobie tzw. gruczołów.
Na każdej wizycie musiałabym być obecna i mu mierzyć, bo tylko mi pozwala w tej strefie

Szukałam inspiracji na jut. obiad i nic mnie nie zainteresowało szczególnie, co planujecie?moze zgapie?

Stary 2009-04-10, 06:41   #3460
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Urazu biedactwo dostało.
Biedna

Cytat:
dzielna z ciebie kobietka.
Ja się chyba nie nadaję na taką odległość.Byc moze dlatego ze ojciec moj odkad pamietam wciaz byl w trasie, nawet nie mozna nazwac go weekendowym ojcem bo wciaz byl w trasie.
Z perspektywy czasu moge stwierdzic ze wychowala nas mamusia, a rodzinka mimo ze kompletna to moglaby nosic miano rozbitej czy cos w tym stylu.
Dzis jestem juz dosrosła, samodzielna kobieta, mam swoja rodzine...i za matke zycie bym oddała, a ojciec to hmm jakby go nazwac.Ojciec z tytułu, i choc teraz jest na codzien w kraju, w domu to nie jest mi tak bardzo bliski. Szkoda ale tak bliskiej więzi ze mna juz nie nawiarze.
I ja mówie dobranoc.
Ja chyba też bym się nie nadawała na takie rozstania , przeżywam jak mój Małż wyjeżdża na kilka dni, a tu mowa o miesiącach

Cytat:
Szukałam inspiracji na jut. obiad i nic mnie nie zainteresowało szczególnie, co planujecie?moze zgapie?
Ja będę miała śledzie

Zaraz lecę na glukozę, brrr...

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 08:31   #3461
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej
a co tu taka slaba frekwencja? ooooj jak ja bym zjadla sobie sledzie w smietanie to koniec

a ja Wam musze powiedziec, ze wczoraj w lidlu kupilam sobie stanik za 25 taki zwykly twardy na fiszbinie i cholernik jest tak wygodny i tak mi w nim dobrze, ze jestem w szoku
wysle dzis TZ po drugi, sa jeszcze rozowe - bo ja mam bialy
Stary 2009-04-10, 08:50   #3462
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześc Kochane

Witam Wielko Piątkowo i słonecznie.
Ja niedługo zbieram się pokwiaty na giełdę. Jakieś pachnące tulipany do wazonu czy coś w tym stylu, bazie itp.

Miramej, kosztowała 19 zł . A te z lamówką, które są fajne, ale gorsze niż ten obłoczek to te:

http://allegro.pl/item587543187_kaft...0_bawewna.html

Katarzynko, ale potraktowałaś Panią
Tak trzymac

Anusia, współczuję wyjazdów Tż-ta. Ja nie lubię jak Małż jedzie na 4 dni na szkolenie lub jakąs integrację, a co dopiero kilka miesięcy

Megi b, to Cię Mama zaskoczyła. Ale to dobrze - nie musiałaś się stresowac operacją

Ja używałam termometru rtęciowego przez dłuższy czas u Małego, trochę marudził, ale nie aż tak bardzo. Myślę, ze (tak jak wszystko) dużo zależy od dziecka. Mój trochę marudził, ale bez przesady. To jest najprostsza forma, jeżeli chodzi o nabycie (tanie, apteka), ale wiadomo, jak mamy taką możliwośc lepiej kupic taki, żeby nie był uciążliwy i dla nas i dla malucha.
Stary 2009-04-10, 08:59   #3463
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

a ja Wam musze powiedziec, ze wczoraj w lidlu kupilam sobie stanik za 25 taki zwykly twardy na fiszbinie i cholernik jest tak wygodny i tak mi w nim dobrze, ze jestem w szoku
czasami mozna kupic tam fajne rzeczy

Witam brzuchatki z zielona herbatka ktoras chetna???
a na sniadanko palaszuje buleczki z tunczykiem!!
moj tż jest wniebowziety bo wczoraj przywiezli mu jego wymarzona plazme!!wiec siedzial do nocy i i bawil sie nowym tv!!jak dziecko!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 09:05   #3464
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czasami mozna kupic tam fajne rzeczy

Witam brzuchatki z zielona herbatka ktoras chetna???
a na sniadanko palaszuje buleczki z tunczykiem!!
moj tż jest wniebowziety bo wczoraj przywiezli mu jego wymarzona plazme!!wiec siedzial do nocy i i bawil sie nowym tv!!jak dziecko!!

Coś o tym wiem
jak dwa lata temu kupilismy pierwszą, to w ogóle go nie mogłam od niej oderwac Te ich męskie zabawki hehe

Idę myc się, bo parę minut po 10 wychodzę.
Buziaczki, miłego dnia
Stary 2009-04-10, 09:26   #3465
Miramej
Zakorzenienie

No i przeżyłam glukozę , myślałam, że będzie gorzej, dodałam sok z połówki cytryny , wyniki odbiorę we wtorek, mam nadzieję, że będą dobre, bo nie uśmiecha mi się pić większej dawki

Cytat:
ooooj jak ja bym zjadla sobie sledzie w smietanie to koniec

Ja będę miała właśnie w śmietanie
A mierzyłaś ten stanik, są tam przymierzalnie?

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Cześc Kochane

Ja niedługo zbieram się pokwiaty na giełdę. Jakieś pachnące tulipany do wazonu czy coś w tym stylu, bazie itp.

Miramej, kosztowała 19 zł . A te z lamówką, które są fajne, ale gorsze niż ten obłoczek to te:

http://allegro.pl/item587543187_kaft...0_bawewna.html

Ja używałam termometru rtęciowego przez dłuższy czas u Małego, trochę marudził, ale nie aż tak bardzo. Myślę, ze (tak jak wszystko) dużo zależy od dziecka. Mój trochę marudził, ale bez przesady. To jest najprostsza forma, jeżeli chodzi o nabycie (tanie, apteka), ale wiadomo, jak mamy taką możliwośc lepiej kupic taki, żeby nie był uciążliwy i dla nas i dla malucha.
Dzięki za odpowiedź , jest dla mnie bardzo pomocna, bo ja będę na allegro kupowała.

Nad wyborem termometru zastanowię się później, jeszcze nawet nie patrzyłam na ceny.

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-10, 09:30   #3466
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam piątkowo a wiec weekend i świeta hihi
skierka imponujca lista
moja to :
6szt koszulki z krótkim rękawem
1szt koszula
1szt bezrękawnik
6szt koszule z długim rękawem
3szt ogrodniczki
2szt spodenki
1szt rampersik + 1
1 czerwony diabeł na 6-12
2szt body z krótkim + 1
14 szt czapeczki (bawełniane kąpielowe i nie tytlko)
1szt para skarpetek
5 szt body z długim
6sz śliniaków
3szt pary majtek tzn suchych do pieluchy tetrowej
2szt pajace
kocyk z aplikacja dla dziecka 1 szt.
kaftanik 6 szt
bluza 2 szt (gruby kaftanik) 2 szt
spiochy 4 szt
pajac (to cos z krowa) 1 szt
rożek 1 szt
gryzak 2 szt
butelka 3 szt
kubki 3 szt
zabawka do wodu 3 szt
gryzak
Misiek
czapka
slniaki 3
lyzeczka
kubek
łancuszek do smoczka
grzechotka
ubranko ciepłe bluza z froty i do tego spodenki(leginsy) ze stopkami takze z froty ( komplet)

Wszystko do ubrania kupuje na dziecko 3-6 miesiecy. Poki co Ale zacyznam sie rozgladac za czyms wiekszym, ale poki co lista sie powieksza bo albo mama cos dokupi albo znajoma lub przyszla chrzestna małego.
A i mam jeszcze materac kokosowo - gryczany . Wozek i łozeczko bede kupywala w czerwcu ale bardziej tak pod koniec, bo z wozkami i łozeczkami z odstepnoscia problemów nie ma. A ubranka wiaodmo zawsze sie przydadza

Ps ostanio bawialam sie zdjeciami moimi od pocztaku ciązy i oto co mi wyszlo, rzecz jasna nie wygalda to najlepiej ale człowiek sie zawsze uczy hihi brakuje zdjecia z konca 25 tygodnia pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg od 0 do 23 tygodnia.jpg (50,1 KB, 46 załadowań)

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-04-10 o 09:35
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 09:33   #3467
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
hej
a co tu taka slaba frekwencja? ooooj jak ja bym zjadla sobie sledzie w smietanie to koniec

bez mierzenia zaryzykowałaś?

Cytat:
Coś o tym wiem
jak dwa lata temu kupilismy pierwszą, to w ogóle go nie mogłam od niej oderwac Te ich męskie zabawki hehe

Idę myc się, bo parę minut po 10 wychodzę.
Buziaczki, miłego dnia
oni wsą tacy sami mój też uwielbia "zabawki"

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 09:48   #3468
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja dopiero kończe śniadanie /bułeczka z miodem i kakao /
i zaraz zabieram się za reszte porządków a potem pieczenie placka

Małż pojechał na miasto, bo popsuł nam się wężyk od prysznica ... woda zamiast z słuchawki, leje się po wężu
Musiałam go wygonic, bo stwierdził ze przez święta jeszcze przezyję z taką słuchawką ... jasne! nie dosć ze brzuch mi zaczyna przeszkadzać, to jezcze z prysznicem się będę gimnastykować

Miramej super, ze przeżyłaś tą glukozę i nie było tak źle

Skierka niezła ta Twoja lista ... teraz nawet wcześniejszy poród Cię nie zaskoczy - oczywiście nie życze CI go!

Cytat:
Urazu biedactwo dostało.
biedne dziecko! ... ja chyba też miałam tak mierzoną temperaturę - bo mam uraz do wszystkiego co do
Cytat:

a ja myślałam ze od Ciebie odgapie ... też mi brak pomysłu
Cytat:
Cześc Kochane

tez sobie dzisiaj o kwiatkach pomyślałam ... te w ogródku jeszcze nie zakwitły - uwielbiam kwiaty we flakonie
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Ps ostanio bawialam sie zdjeciami moimi od pocztaku ciązy i oto co mi wyszlo, rzecz jasna nie wygalda to najlepiej ale człowiek sie zawsze uczy hihi brakuje zdjecia z konca 25 tygodnia pozdrawiam
nooo Gizmiatko Twoja lista też imponująca

I zdjęcie fajne!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 09:58   #3469
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A mierzyłaś ten stanik, są tam przymierzalnie?
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
bez mierzenia zaryzykowałaś?
nie ma przymierzalni - kupilam na oko
wzielam po prostu rozmiar wiekszy w obwodzie i rozmiar wieksza miske niz nosilam dotychczas

ale naprawde tak mi w nim super, ze koniec, w ogole nie czuje, ze go mam
Stary 2009-04-10, 10:26   #3470
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
...ale się wyspałam dzisiaj...aż się żyć chce co prawda jak codziennie obudziłam się o 7, później o 8...ale wstałam o 9 Właśnie chwilę temu był Pan Listonosz i przyniósł szaliki Są super...kolorki ekstra, długie, delikatne i elastyczne...warto za te pieniądze...serio

Muszę się przejść do sklepu bo dzisiaj mam misję pieczenia ciast...a raczej muszę upiec babę i paschę (pierwszy raz będę robić więc ciekawe jak mi wyjdzie) Macie jakiś sprawdzony przepis? Mam tylko taki z gazety z przepisami...

Gizmatko Twoja lista imponująca i zdjecia super...misiek z testem ekstra

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-04-10 o 10:27
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 10:27   #3471
UnholyOne
Ola-Unhola

Lecę Dziewczynki, buziaki
Stary 2009-04-10, 10:53   #3472
eleeri
Zakorzenienie

Cześć i czołem

ale mam piękną pogodę za oknem aż nie chce się siedzieć w domu

Skierka widzę, że Ty to już chyba masz całą wyprawkę, chyba muszę się zmobilizować, bo ani kosmetyków, ani wanienki ni mam

a dla siebie do szpitala mam tylko te dwie koszulki, żadnych majcioch, ani podkładów - nic

ale zamiast proszku na pierwsze miesiące kupuję płatki/nitki mydlane

Gizmiatko a Ty masz coś z kosmetyków, czy tylko ciuszki ?

Cytat:
Trzymajcie za mnie kciuki jutro rano, bo idę na glukozę .
Chciałam trzymać kciuki, ale doczytałam, że jesteś już po

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:06   #3473
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszcze...
ja bym też chciała kwiatki, tulipanki, wiosenkę w domu zrobić ale moje kociska uwielbiają wszelkiego rodzaju zielska i musiałabym poustawiac to na szafkach i poza ich zasięgiem, więc cały rok rezygnuję z kwiatków

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
zaraz zabieram się za reszte porządków a potem pieczenie placka

a ja myślałam ze od Ciebie odgapie ... też mi brak pomysłu
czyli frekwencja będzie miała tendencję spadkową przez święta, bo każda zaszyje się w kuchni w sałatkach i ciastach.
Ja rozpoczynam podwieczór całą rodzinką, myślę ze błyskawicznie się uwiniemy.

Mój obiad jest zależny od tego czy nadal jest promocja na łososia , bo zaraz szybki wypad do marketu zrobie, a jak nie to będzie poznański gzik i pyry Chyba tylko Karolak bedzie wiedziala co to.
A to nic innego jak ziemniaczki w mundurkach i biały serek z odrobinką śmietanki, może być też ze szczypiorkiem

Stary 2009-04-10, 11:12   #3474
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Mój obiad jest zależny od tego czy nadal jest promocja na łososia , bo zaraz szybki wypad do marketu zrobie, a jak nie to będzie poznański gzik i pyry Chyba tylko Karolak bedzie wiedziala co to.
A to nic innego jak ziemniaczki w mundurkach i biały serek z odrobinką śmietanki, może być też ze szczypiorkiem
hehehe bo to danie dla Pyrek Ja jeszcze cebulkę drobno pokrojoną dodaję PYCHA

Ja własnie robię listę zakupową do ciast i zaraz po zakupy...no i wejdę do Pepco bo wczoraj Pani nie było..może dzisiaj ją złapię i op....
Stary 2009-04-10, 11:21   #3475
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
witam piątkowo a wiec weekend i świeta hihi
skierka imponujca lista
moja to :
1szt koszula
1szt bezrękawnik
3szt ogrodniczki
2szt spodenki
1szt rampersik + 1
2szt body z krótkim + 1
1szt para skarpetek
5 szt body z długim
6sz śliniaków
2szt pajace
kaftanik 6 szt
spiochy 4 szt
rożek 1 szt
gryzak 2 szt
butelka 3 szt
kubki 3 szt
zabawka do wodu 3 szt
gryzak
Misiek
czapka
slniaki 3
lyzeczka
kubek
łancuszek do smoczka
grzechotka
ubranko ciepłe bluza z froty i do tego spodenki(leginsy) ze stopkami takze z froty ( komplet)

Wszystko do ubrania kupuje na dziecko 3-6 miesiecy. Poki co Ale zacyznam sie rozgladac za czyms wiekszym, ale poki co lista sie powieksza bo albo mama cos dokupi albo znajoma lub przyszla chrzestna małego.
A i mam jeszcze materac kokosowo - gryczany . Wozek i łozeczko bede kupywala w czerwcu ale bardziej tak pod koniec, bo z wozkami i łozeczkami z odstepnoscia problemów nie ma. A ubranka wiaodmo zawsze sie przydadza

Gizmiatko imponująca lista

Cytat:
Dzień dobry
(...)
Miramej super, ze przeżyłaś tą glukozę i nie było tak źle
Ja też się cieszę

Cytat:
nie ma przymierzalni - kupilam na oko
wzielam po prostu rozmiar wiekszy w obwodzie i rozmiar wieksza miske niz nosilam dotychczas

ale naprawde tak mi w nim super, ze koniec, w ogole nie czuje, ze go mam
Zazdroszczę takiej umiejętności, ja to w przymierzalni z godzinę zawsze siedzę, a i tak potem mi coś nie pasuje

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
...ale się wyspałam dzisiaj...aż się żyć chce co prawda jak codziennie obudziłam się o 7, później o 8...ale wstałam o 9 Właśnie chwilę temu był Pan Listonosz i przyniósł szaliki Są super...kolorki ekstra, długie, delikatne i elastyczne...warto za te pieniądze...serio
A jednak Poczta Polska dała radę u Ciebie, a ja czekam od 11 dni na priorytet . Dzięki za opinię, kupię sobie też, a co!

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć i czołem

ale mam piękną pogodę za oknem aż nie chce się siedzieć w domu
(...)
ale zamiast proszku na pierwsze miesiące kupuję płatki/nitki mydlane
(...)
U nas też ładnie , w końcu świat budzi się do życia .
Ja chyba pierwszy raz wypiorę w płatkach (nowe ciuszki), a potem już w Jelpie.
Dzięki i za dobre chęci .

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-10, 11:22   #3476
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Ja własnie robię listę zakupową do ciast i zaraz po zakupy...no i wejdę do Pepco bo wczoraj Pani nie było..może dzisiaj ją złapię i op....
Ja też robię listę ale piec i robić sałetki będę jutro, bo jeszcze Małżą zaprzęgnę do ucierania

a dzisiaj jeszcze zakupy i dokończyć sprzątanie.

Więc faktycznie frekwencja będzie bardzo marna

A u mnie zza okna pachnie lodami
takimi na wagę w wafelkach z prawdziwej lodziarni

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-04-10 o 11:26
eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:27   #3477
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam piątkowo
My juz po sniadanku. Zjadłam 3 kanapeczki z paprykarzem, jakiś dobry był może dlatego, że dawno go nie jadłam. TŻ pojechał do miasta po jakaś rybkę na obiad.
A ja dzisiaj zamierzam ostatecznie posprzatać i jeszcze pranie nastawić bo juz sie w koszu nazbierało. Aaa i jeszcze łazienkę porządnie umyć.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
kupiłam jedne pieluchy pampers, kosmetyki - czyli oliwka, żel do mycia, puder, mydełko, szmpon, 2 smoczki + klipsy, i 2 butelki większą i mniejszą i chusteczki 3 paczki po 73 szt. 2 body i kilka koszulek. potem pojechałam już sama na miasdto do hurtowni, tam wanienka, aspirator do noska, rożek usztywniany, pościel taka lżejsza do wózka, jakieś ceratki, patyczki do uszu, pokrowiec na przewijak. no i ledwo dojechałam do hurtowni bo wentylator przestał działać i nie chłodziło silnika ale mąż zdrogi zadzwonił do kolegi z klubu i on mi pomógł tzna zrobił, że działa. potem odebrałam od kuriera otelik samochodowy i zakupy zroiłam na postne dni i wreszcie w domu.. a łóżeczko, pościel, śpiworek, przewijak zamówiłam przez allegro, po świętach będzie więc wyprawkę mam w sumie z głowy. a i jeszcze sobie kupiłam szlafrok taki na zamek i 2 koszule z krótkim rękawem i w tej samej hurtowni takie dresiki (głównie o bluzę mi chodziło), i sukieneczka. jakieś zdjęcia to już jutro bo dziś mam dość wszystkiego
Super, że masz już wszystko Teraz wklej jakieś foteczki

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Bardzo lubię rossmanową serię Babydream. Sama kąpię się w ichniejszej oliwce i często używałam ich balsamów dla maluszków i chusteczek, którymi często wstępnie zmywam makijaż generalnie mają bardzo fajne składy i są taniutkie
Tru napsz coś więcej o tych chusteczkach. Czy dobrze zmywają makijaż? Nigdy ich nie używałam, wogole nie uzywałam chusteczek dla dzieci do demakijażu. Ale skoro są takie dobre to chyba zacznę kupować.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cassandra 23 udane zakupki ja też dzisiaj zachaczyłam o Pepco, ale nic nie kupiłam. Już tam chyba co drug dzień latam aż się te babki na mnie dziwnie patrzą
Także odwiedzam Pepco bardzo często i panie zawsze sie usmiechaja jak mnie widzą.
Jestem stała klientką, powiinam mieć już jakiś rabat

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Proszę bardzo Przy okazji pokażę Wam swoją twarz bez makijażu i zniekształconą przez ciążę (bo strasznie mnie ta ciąża zmieniła i jak jest prawdą, że to córka zabiera urodę mamie to dziołcha rośnie we mnie jak złoto).
I przez przypadek zauważyłam, że aparat w moim telefonie troszkę mnie wyszczupla
Bardzo ładny brzuszek, taki dorodny A gdzie Ty widzisz zniekształconą twarz??
Śliczna mamusia jesteś!!

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
A u mnie jutro zacznie się 27 tydzień ciąży Co najważniejsze mój TŻ przyjedzie w nocy, też jutro
Nie mogę się doczekać...3 miesiące go nie było
No i w niedzielę ślub, wszystko mam już kupione
Jusali cieszę sie razem z Tobą! Mam nadzieję, że wszystko zapiete już na ostatni guzik a ślub będzie niesamowitym przeżyciem. I oczywiście czekamy na fotki ze ślubu.

Cytat:
To dla Was, wizażowe ciotki: to, co mi się udało najfajniejszego wyłowić
Cudny ten Twoj maluszek Oczywiście zazdroszcze usg 3d, będzie pamiątka do końca życia

Cytat:
moja to :
1szt koszula
1szt bezrękawnik
3szt ogrodniczki
2szt spodenki
1szt rampersik + 1
2szt body z krótkim + 1
1szt para skarpetek
5 szt body z długim
6sz śliniaków
2szt pajace
kaftanik 6 szt
spiochy 4 szt
rożek 1 szt
gryzak 2 szt
butelka 3 szt
kubki 3 szt
zabawka do wodu 3 szt
gryzak
Misiek
czapka
slniaki 3
lyzeczka
kubek
łancuszek do smoczka
grzechotka
Też masz już imponującą listę a nie chwaliłaś sie zakupami nie ładnie to tak

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:42   #3478
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Gizmatko Twoja lista imponująca i zdjecia super...misiek z testem ekstra
dzieki
Cytat:
Dzień dobry

nooo Gizmiatko Twoja lista też imponująca

I zdjęcie fajne!
dziekuje, zdjec ia robilam jak mowilam w przypływie nudy a własciwie to mialam cyztac 500 stronicowa ksiazke to wolalam ze tak powiem brzydko olac ja i sie pobawic troche
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

Gizmiatko a Ty masz coś z kosmetyków, czy tylko ciuszki ?

tylko ciuszki, kosmetyki na smaym końcu, zreszta oliwe dla dzieci mam cały czas bo sobie nią smaruje brzuszek i piersi i poki co dziala cuda bo rozstepow nie ma , uzywam Babydream jakby ktoras chciala, nie ejst tak tłusta jak bambino czy J&J zwykla czy w żleu zreszta J&J mnie strasnzie ucuzliła. a ta BD z rossmana kosztuje grosze i jest dobra , koleznaki stosuja na sowich pociechach i tez sa zadowolone.
tak naprwde to nie wiem jakie kosmetyki kupic, bo prawda jest taka ze jak ja bylam mała to uzywalo sie oliwki, talku do pupy i sudoremu jelsi pojawily sie odparzenia cyz jakiek krosty i tyle !
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witam piątkowo

Też masz już imponującą listę a nie chwaliłaś sie zakupami nie ładnie to tak
wiesz ja osobiscie kupilam tylko 7 par body na all w swietnej cenie i swietnego gatunku no i 2 pary body w realu bo byly na promocji w śmiesznej cenie 2 packi jedne body z krotkim i jedne z długim rekwaem . A reszta to sa rzeczy zakupione przez znjaome kotre jak sie dowiedzilay ze dziecko bedizemy miec to zglupiały i kupuja podobnie jak moja mama, bo tesciowa to raczej nic nam nie kupi, Ja sie tylko zastanwiam co jeszcze mi brakuje oprocz rozka taiego co sie dziecko nosi bo ten kaipelowy to mami 30 tetrowych pieluch, poscieli do 6 miesiaca zycia mały nie potrzbeuje wiec teraz sobie głowy tym nie zawracam

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:44   #3479
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dzisiaj zaczynamy 7 miesiąc... 85 dni do porodu

Ale ten czas leci... aż zaczynam sie bać

Gizmiatko a jakieś foteczki ubranek pokażesz, jak Cie ładnie poprosimy...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-04-10 o 12:03
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 12:04   #3480
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

tylko ciuszki, kosmetyki na smaym końcu, zreszta oliwe dla dzieci mam cały czas bo sobie nią smaruje brzuszek i piersi i poki co dziala cuda bo rozstepow nie ma , uzywam Babydream jakby ktoras chciala, nie ejst tak tłusta jak bambino czy J&J zwykla czy w żleu zreszta J&J mnie strasnzie ucuzliła. a ta BD z rossmana kosztuje grosze i jest dobra , koleznaki stosuja na sowich pociechach i tez sa zadowolone.
tak naprwde to nie wiem jakie kosmetyki kupic, bo prawda jest taka ze jak ja bylam mała to uzywalo sie oliwki, talku do pupy i sudoremu jelsi pojawily sie odparzenia cyz jakiek krosty i tyle !

tez polecam te Baby dream! tylko ze ja mam olejek przeciw rozstepom-ale to prawie jak oliwka- ladnie sie wchlania i nie jest tlusty!!
tez poki co rozstepow brak

a jesli chodzi o kosmetyki to zamierzam uzywac do kapieli emuslji Oilatum albo z Hippa!! nie trzeba juz uzywac oliwki.......Sudocrem tez kupie i zasypka Alantan tez sie przyda pewnie.......
tylko nie wiem co do buzki- nivea?

ja posiedze na chwilke na dworze i trzeba sie wziac za sprzatanie chaty!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości