|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
. Trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
#3812 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
spokojnie, nie zamierzam sie klocic, kazdy robi co uwaza
Gizmiatko wiem, gdzie reguluje sie pasy lol a ja sie opalam a nie przegrzewam ![]() tak jak i w pierwszej ciazy, tak i teraz wrzucam sobie wilgotny recznik na brzuszek i sobie leze - tak po 15 minut i wchodze do domku na pare minut a potem znowu na sloneczko
|
|
#3813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem trzeba uszanować wolę rodzącej i jeśli mówię, że nie mam ochoty na wizytę teściów - wrednych zresztą i zawsze dla mnie niemiłych, to mam do tego pełne prawo ![]() Cytat:
![]() robię to juz odruchowo i co więcej nie wyobrażam sobie jechać z niezapiętymi pasami, bo czuję się co najmniej dziwnie. A pasy i tak omijają brzuch, są nad i pod nim ![]() Cytat:
Moja teściowa to mistrzyni w szantażu emocjonalnym ![]() na zawołanie się rozpłacze i odkąd pamiętam wszystko co nie było po jej myśli kwitowała, że przez (mojego małża) ojciec i ona są chorzy i ojciec na pewno umrze i w bek potrafią dzwonić o każdej porze, że się źle czują i każą małżowi jechać do siebie bo są umierający mimo, że już wcześniej wezwali na przykład karetkę Nie jest ważne że jemu się może coś po drodze stać, a ja ciężarna pół nocy później nie śpię bo się zamartwiam co u niego ![]() Różne różności nawet nie chce mi sie tego pisać bo mi rośnie ciśnienie
|
|
|
#3814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może ta mieszanka mi pomożeCytat:
|
|
|
#3815 |
|
BAN stały
|
eleeri coś wiem na temat takiej teściowej
też się we wszystko wtrąca i potrafi zawołać męża i z nim rozmawiać mimo że ja siedzę w kuchni a ona go woła do pokoju. i tak słyszę tak w święta było, ale na szczęście mąż jest po mojej str i powiedział, że woli w kuchni rozmawiać - chyba zrozumiała no bynajmniej nic fajnego mieć taką teściową |
|
|
|
#3816 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moim zdaniem pas jest po to zeby byl zapiety i jesli jest zapiety prawidlowo to napewno daje bezpieczentwo!! Cytat:
Cytat:
ja tez siedzialam chwilke na slonku dzis ale poszlam do domu po czulam juz ze grzeje mi po brzuszku.......a z tym recznikiem to super sprawa zwlaszcza na upaly!!
|
|
#3817 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no i fajnie chlodzi taki recznik
robilam tak tez jak w pierwszej ciazy w wakacje bylismy nad morzem czy nad jeziorem - caly czas mialam wilgotny recznik na brzuchu, dzidzia sie nie nagrzala a i nam chlodniej polecam tez psikacz z woda na rece i nogi
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wlasnie tak mysle.......ze ktorejs z was podawalam moj nr tel.....ale chcialabym tez nr tel od jakiejs lipcoweczki, zeby miec kontakt jak juz bedzie ta chwila !!!wiec jesli ktoras chetna zeby podac mi swoj nr to prosze na priva
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Cass śliczny brzuszek!
![]() Chciałam sie zapisac do dermatologa, a pani mi wypaliła, ze na 13 maja ... wiec zadzwoniłam do innej prywatnie i idę w piątek ![]() Musze poprosic o ten specyfik na przebarwienia co miała Katarzynka UnholyOne zazdroszczę takiego wypadu na tydzien ... my pewnie juz nigdzie nie pojedziemy bo budowa domku rusza jutro pełną parą ... No i jeszcze 16 maja wesele ... 07 czerwca komunia kasy troche nam pójdzie
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
jesli istnieje jakis kremik na przebarwienia ktory mozna uzywac w ciazy to ja tez chce nazwe
chodzi mi o to zeby nie mial jakis szkodliwych substancji ktore przenikaja do krwioobiegu
|
#3821 |
|
Rozeznanie
|
też bym się pogrzała na słoneczku, ale naczytałam się o jakiś plamach i przebarwieniach i się trochę boję
...a może krem z jakimś dużym filtrem rozwiązał by problem
Edytowane przez mirika Czas edycji: 2009-04-15 o 13:58 |
|
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
o kurczaki!!!
![]() Przegapiłam moja studniówkę! ![]() Zostało nam 96 dni do porodu ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
- kiedys już pisała, ale nie pamietam kiedy Cytat:
|
||
|
|
|
#3823 |
|
BAN stały
|
idę do sklepu po coś na obiad - w końcu ile można siedzieć???mam ochotę na schab, albo jakieś zraziki - do tego sałatka i młode ziemniaczki. chyba że coś innego po drodze wymyślę
|
|
|
|
#3824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zapraszam do siebie na imprezkę
|
|
#3825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W prezerwatywie lub żeby nie dopuszczać do wytrysku do pochwy, ponieważ w spermie (i tu mi brakuje odpowiedniego określenia..."składnik" może bedze najodpowiedniejszym słowem )jest "substancja" która wywołuje akcje porodowa. Dlatego między innymi zdaża się że lekarze proponują w terminie planowanym, lub po terminie poprzytulać się z mężem bo niedość że skurcze, to jeszcze sperma. Jak mi się przypomni podam źródło. Cytat:
Stosowany codzinnie,naprawdę sprawia że mam delikatne plameczki, więc staram się co noc go nakładać pomimo, ze pościel mam już brudną . Tanno Hermal Lotio- to jest emulsja na noc.Biała Na recepte.Mąż zawsze żartuję, ze cos mu blado wyglądam jak się posmaruję
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-04-15 o 14:15 |
||
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklejam kilka fotecz wczorajszych zakupów ![]() foto 1,2 bluzeczki z Pepco na 68 cm za 5,99 zł fofo 3 kocyk z polaru 75*100 cm z Pepco za 7,99 zł foto 4 aspiratorek do noska z Rossmana foto 5 kosmetyki
|
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jesli chodzi o kremik prosze o nazwe!!
|
|
#3828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
a nie pogardzę
wpadne na pewno! ![]() Cass śliczne! i ceny bardzo ok ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- w tamtym roku tez miałam problemy z twarzą i chowałam sie pod kaszkietówką albo apaszką ... no i oczywiscie krem! |
|
|
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jaaaaa, ale mi narobiła smaka noooo!!!! chyba na dniach też zrobię, dziś kurczaczek z rożna, ale zrazikiem bym nie pogardzila ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
białe i na noc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
32 sztuki mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ??? Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - ??? Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? |
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
24 sztuki mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ??? Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - ??? anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max czarnolaska(???, ?? l, ???) ---------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ??? UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ----------------------------------------- t.p. 17.08.09 - ??? IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ??? WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ------------------------------- t.p. 25.08.09 - Arkadiusz marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon ![]() Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 24 : 16 Dziewczynki------------------------------------------------------------------------------- gooha3 [*]
mountain [*] serafia11 [*] agagmm23 [*] Malga19 [*] [*] |
|
|
|
#3833 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
mozesz uzyc filtru jak nie chcesz opalac twarzy ja wlasnie tylko po to na sloneczko wychodze zeby sie opalic nie lubie byc bladaale juz nabieram kolorkow ![]() Cytat:
![]() lece po malego
|
|
|
#3834 |
|
Ola-Unhola
|
Aniu, tez się cieszę, że jadę.
![]() Tez bym zjadła zraziki, ale mam pieczone mięsko ze Świat przerobione na " w sosiku", co by się nie zmarnowało. Za to może jakiś deser truskawkowy dzisiaj zapodam
|
#3835 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję sytuacji, u mnie aż tak źle nie jest, teściowa jest po prostu nadopiekuńcza , też potrafi płakać, jaką jej przykrość wyrządzamy itp. i myślę, że tak wtedy czuje, ale nas 11 lat małżeństwa sporo nauczyło, w tym asertywności. Myślę, że ogromne znaczenie ma postawa dziecka takich rodziców, mój Małż nie daje sobą manipulować, więc i próby są nieczęste.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Spóźnione gratulacje My będziemy mieli studniówką w urodziny Małża ![]() Cytat:
, i niedrogie
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
He, he skleroza ciążowa
![]() ale lepiej późno niż wcale Cytat:
a ta emulsja to na jakie przebarwienia ? Cytat:
no a w naszym przypadku się niestety nie da ![]() dość długo nie byłam Go pewna i to był jeden z głównych powód dla których odkładałam decyzję o dziecku
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Pepco ceny ma szalone Ja własnie od nich wróciłam, ale bez zakupów...gadalam z babą od paczki...i co? Nie znalazły paczki, nie mają pojęcia gdzie jest i Pani bardzo przykro...tylko co mi z tego ![]() ...ale wiecie co zauważyłam...Pani powiedziała że dostają dziesiątki paczek tygodniowo...różne próbki ciuchow do akceptacji itp...a jak jej powiedziałam że w paczce byly ciuchy ciążowe i rózne rzeczy dla dziecka to jej się dziwnie oczy zaświeciły... Nie mam już nerwów na to wszystko...próbuję też się dodzwonić do kuriera co dalej...ale ma wyłączony tel
|
|
#3839 | |
|
BAN stały
|
cass śliczne ciuszki chyba też się wybiorę do pepco, a co
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
o kurczę masakra jak to można paczkę dać nie w te miejsce a tamci odebrali jedyne co zostaje to skontaktować się z firmą, która tu tą paczkę dostarczyła i z nimi się wykłócać. bo ta baba pewnie tego nie znajdzie - to co sprzątaczka przyjęła paczkę?? spróuj jeszcze z kurierem i postaraj się nie denerwować |
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
oo a ja ostatnio wywaliłam z pol duzej paczki durexów
, stwierdziłam, ze po co mi one a teraz trzeba bedzie kupic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

. w morfologi poprawiła mi się co prawda hemoglobina, ale krwinki nadal lecą w dół, a leukocyty w górę ...nie jestem zadowolona, myślałam, że będzie lepiej. mam nadzieję, że ginka mnie trochę uspokoi.
. Trzymam kciuki za wizytę

, tylko "bo ja chcę..."
. Mam nadzieję, że jakoś to się nam ułoży po naszej myśli 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
no bynajmniej nic fajnego mieć taką teściową 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)