|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
![]() Wczoraj zaczęłam 18 tydzień i nadal nie czuję żądnych ruchów dzieciątka. Mam nadzieję że wkrotce Maluszek da o sobie znać....
|
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- A jeszcze jedno mój lekarz mówił mi że masowanie brzucha też może powodować skurcze macicy. W szpitalu też mi to mówili dla tego zawsze podczas badania u ginekologa każą nam trzymać ręce z daleka od brzucha. Wiem że trudno jest się oprzeć dotykaniu i głaskaniu naszych powiększających brzuszków ale trzeba to robić z głową. Wiem że pewnie mogę się spotkać z tym że jest to niedorzeczne ale powtarzam to co sama usłyszałam. |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A wypoczywanie faktycznie bardzo pomaga bo jak wstaję rano to brzuch mam normalny dopiero po jakimś czasie jak się troszkę poruszam to twardnieje . A z tym seksem to myślałam że raczej w takich sytuacjach nie jest wskazany ponieważ może nasilić skurcze.... Zapytam się mojego lekarza jak to z tym jest bo już całkiem zgłupiałam....
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko może któraś z was ma jakiś dobry przepis na coś smacznego i dobrego na obiad najlepiej mięsnego bo ja nie mam pomysłów a chciałabym trochę wynagrodzić narzeczonemu moje niedawne humory oj piekło miał ze mną. Dzisiaj w żartach palną że chce golonkę. I chociaż jej nie robiłam to poszperałam w necie i robię już dwie godziny gotuję i mam nadzieję że wyjdzie.
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do uprawiania seksu podczas ciąży, to większość par zupełnie bezpiecznie może się kochać. Niektóre kobiety mogą zauważyć, że wzrasta u nich poziom libido i popędu płciowego. Wówczas mogą mieć żywe sny erotyczne i intensywniej przeżywać orgazm. Z drugiej strony niektóre kobiety mogą być mniej zainteresowane seksem niż przed zajściem w ciąże. Niekiedy to wina hormonów jak i uczucia bycia mniej atrakcyjną z powodu zmian fizycznych jakie zachodzą w ciele. Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań np. ciąża zagrożona, ryzyko przedwczesnego porodu, łożysko przodujące a ciąża rozwija się prawidłowo, to zagrożenia nie stanowi ani częstotliwość zbliżeń ani orgazm, ba nawt gdzieś czytałam, że dzieci bardzo lubią takie wibracje Ale oczywiście najlepiej spytać się lekarza prowadzącego ciąże. |
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Edytte i wogóle żeby golonka była jeszcze lepsza to jak już ją ugotujesz, zrób coś ala sosik z oleju, dużej ilości miodu, przypraw i czosnku. Nasmaruj ją i zapiecz by była chrupiąca
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Raczkowanie
|
Kochane Przyszle Mamusie
![]() Życze wam szybkiego i malo bolesnego porodu no i oczywiscie niech sie malenstwa zdrowo chowaja ![]() Sama jestem wrzesniowa mama lecz z 2007 Mam slicznego synusia FILIPA (a nawet sie pochwale). A pisze tak z sentymentu Oooo ale mi sie przypomnialo...
|
#3701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można też mieć sydrom białego fartucha, ja tak mam że jak przychodze do lekarza na wizyte to odrazu podnosi mi się ciśnienie. Ja na nadciśnienie brałam dopegyt. Cytat:
Chciałam zpytać jak u was jest z myciem ząbków?? Bo ja jak myje wieczorem to prawie zawsze wymiotuje. |
||
|
|
|
#3702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gotuję ją w piwie z warzywami. wcześniej wcieram w nią sól i podsmażam aż do zarumienienia na patelni. potem wrzucam do garnka z piwem (tak by prawie była zakryta) liściem laurowym i włoszczyzną i gotuję na wolnym ogniu do momentu aż mięsko będzie odchodzić od kości (z 3 godziny na pewno). Podaję z zasmażaną kapustką kwaszoną i kluskami, mniam ! aż sama sobie narobiłam smaka... |
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 1,5 kg żeberek - czosnek (ile chcesz) - papryka chili mielona (ile chcesz) - szklanka keczupu - 1 szklanka płynnego miodu - łyżka octu winnego - 2 łyżki sosu sojowego - sól Żeberka podsmaża się z obu stron, zalewa się wodą i gotuje pół godziny. Resztę składników mieszasz ze sobą i ugotowane żeberka nimi zalewasz. Trzeba to zostawić na 12 godzin w lodówce a póżniej piec w piekarniku lub na grillu i gotowe
|
|
#3704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wymiotujesz? Od czego? Ja normalnie myję ząbki rano i wieczorem oraz w trakcie dnia, gdy jest taki mus.
|
|
#3705 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do stresu przy mierzeniu ciśnienia to w moim wypadku chyba wskazane, Od razu jak lekarz wyciąga ciśnieniomierz to czuje szybsze bicie serca i robi mi się gorąco, ale ciśnienie mam w normie ciekawe jakie bym miała bez stresu ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam właśnie taki zamiar i nie mogę doczekać się kolejnego numeru M jak mama
W domu mam też espander, by móc wzmocnić ramiona. Nogi mam w sumie mocne od chodzenia (m.in. na 4 piętro), ale dziecko nosi się w końcu na rękach
|
#3707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy pamiętacie, jak ja się w I trymestrze skarżyłam, że nie mam ochoty na sex, że mi to nie daje przyjemności. Na szczęście szybko to przeszło. Wyluzowałam się i jest fajnie
co prawda raczej tak raz w tygodniu na wszelki wypadek, ale za to jakie sny erotyczne mi się często śnią
|
#3709 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie wózków Mutsy (Tequilla chyba pytała)to właśnie na wątku "wózkowym" pojawila się wypowiedź wizażanki, ale o modelu Transporter - lekki, zwrotny, dobrze się prowadzi, spora gondola i kosz. W tamtym roku widziałam model Rider na plaży - od razu mi się spodobał - ma to co lubię - delikatny niewielki stelaż, okrągłą delikatną gondolkę.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a trochę ciśnienia mogę Ci "zabrać" bo ja z kolei mam baaardzo niskie.Cytat:
Synuś śliczny, a te oczka Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Malin dzięki Ci, że napisałaś o tych snach bo już myślałam, że coś ze mną nie tak
|
||||||
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. A tak przy okazji, to skąd macie pieniądze na tak drogie wózki jak Mutsy? (heh! i tak są tanie w porównaniu z wózkami stylizowanymi na XIX-wieczne za 8 tysięcy). Dla mnie 1500 to na prawdę max jeśli chodzi o cenę wózka... Przepraszam z góry za to pytanie, ale tak jakoś...
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-04-15 o 19:30 |
|
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Ja na sny tez nie narzekam
i powiem jeszcze, że seks w ciąży jest o niebo leszy niż przed (przynajmniej dla mnie)
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-04-15 o 20:13 |
||||
|
|
|
#3714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jak narazie się rozglądamy i nie mam faworyta ![]() oglądałam też quinny i też mi się podobają oraz x landery o których mówiłaś Cytat:
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Moi też (podobno to dziadek kupuję "furę" dla wnuka), ale i tak nie zamierzam przez to kupować droższego wózka. Będzie jeszcze mnóstwo innych potrzebych wydatków na dziecko.
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
ano właśnie a to na jaki wkońcu się zdecydowałaś?
|
#3717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-04-15 o 20:24 |
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal Bebetto Vulcano jest numerem 1, ale jeszcze go nie widziałam. Mam nadzieję, że za miesiąc się nam to uda na południu Polski. Pewnie przed wyjazdem zajrzymy wreszcie do jakiś sklepów z wózkami, ale póki co nie mamy na to czasu ani jakoś ogromnej presji.
|
#3719 |
|
Raczkowanie
|
Witam u mnie dzionek minal fajnie,ladna pogoda wiec mozna cos zawsze porobic.Pozatym jezeli chodzi o ruchy dziecka to czuje juz i nawet wam powiem ze nieraz intensywnie a jestem w 18 tyg.ciazy i bedzie to moje 1 dzieciatko.A jak sie klade spac to wtedy tam u mnie w brzuchu jest party heheheh Jak myje zeby tez mam krwawienia z dziasel.A jezeli chodzi o wozek to ja mam juz wypatrzony ABC Condor 6 Tec,bylam dzisiaj w sklepie i jest poprostu rewelacja.Leciutki ,zgrabny tylko bede musiala nosidelko dokupic bi nie w kazdym zestawie sa.
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- acha a do lekarza ide w nastepnym tygodniu i moze sie juz dzieciatko ujawni heheeh |
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo nie widziałam tych wózków, ładne są a jak z ceną?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

i niunia miala wtedy 6 cm