mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 15:31   #3691
margolcia1006
Rozeznanie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Nika to fajnie słyszeć jak brzuch Ci nie twardnieje to znaczy że wszystko dobrze (moim zdaniem) i nie masz co się martwić pozdrawiam i życzę miłego spaceru. Ja też na parę godzin opuszczam stronę bo muszę zadbać o dobry obiad dla mojego przyszłego męża, który ostatnimi czasy przeżywa prawdziwą gehennę z moimi humorami. Całusy dla wszystkich przyszłych mamusiek pa
Kurcze piszecie że twardnienie brzucha w ciąży jest niebezpieczne. Ja mam ciagle takie twardawe podbrzusze tzn nie pod pępkiem tylko jeszcze niżej. I już sama nie wiem czy czekać do poniedziałku do wizyty czy jednak zadzwonić do ginki i umówić się np na jutro? w sumie brzuch już mnie nie boli ale martwię się tym moim podbrzuszem....

Wczoraj zaczęłam 18 tydzień i nadal nie czuję żądnych ruchów dzieciątka. Mam nadzieję że wkrotce Maluszek da o sobie znać....
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:59   #3692
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Kurcze piszecie że twardnienie brzucha w ciąży jest niebezpieczne. Ja mam ciagle takie twardawe podbrzusze tzn nie pod pępkiem tylko jeszcze niżej. I już sama nie wiem czy czekać do poniedziałku do wizyty czy jednak zadzwonić do ginki i umówić się np na jutro? w sumie brzuch już mnie nie boli ale martwię się tym moim podbrzuszem....

Wczoraj zaczęłam 18 tydzień i nadal nie czuję żądnych ruchów dzieciątka. Mam nadzieję że wkrotce Maluszek da o sobie znać....
To jest może być niebezpieczne (przynajmniej mi tak mówili w szpitalu) ale jeśli towarzyszą temu inne objawy myślę że nie ma takiej konieczności szybkiego kontaktu z lekarzem każdej chyba się to zdarza. O ile ja wiem to twardnienie brzucha związane jest z skurczami, napięciem macicy nie jest to dobre ale nie aż tak niebezpieczne. Może za bardzo dużo masz na głowie praca stres itp. spróbuj więcej odpoczywać mi pomaga. Mój lekarz doradził mi seks (Jeśli można Tobie) działa to rozkurczowo (jakoś tak mi mówił).

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

A jeszcze jedno mój lekarz mówił mi że masowanie brzucha też może powodować skurcze macicy. W szpitalu też mi to mówili dla tego zawsze podczas badania u ginekologa każą nam trzymać ręce z daleka od brzucha. Wiem że trudno jest się oprzeć dotykaniu i głaskaniu naszych powiększających brzuszków ale trzeba to robić z głową. Wiem że pewnie mogę się spotkać z tym że jest to niedorzeczne ale powtarzam to co sama usłyszałam.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 16:22   #3693
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
To jest może być niebezpieczne (przynajmniej mi tak mówili w szpitalu) ale jeśli towarzyszą temu inne objawy myślę że nie ma takiej konieczności szybkiego kontaktu z lekarzem każdej chyba się to zdarza. O ile ja wiem to twardnienie brzucha związane jest z skurczami, napięciem macicy nie jest to dobre ale nie aż tak niebezpieczne. Może za bardzo dużo masz na głowie praca stres itp. spróbuj więcej odpoczywać mi pomaga. Mój lekarz doradził mi seks (Jeśli można Tobie) działa to rozkurczowo (jakoś tak mi mówił).

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

A jeszcze jedno mój lekarz mówił mi że masowanie brzucha też może powodować skurcze macicy. W szpitalu też mi to mówili dla tego zawsze podczas badania u ginekologa każą nam trzymać ręce z daleka od brzucha. Wiem że trudno jest się oprzeć dotykaniu i głaskaniu naszych powiększających brzuszków ale trzeba to robić z głową. Wiem że pewnie mogę się spotkać z tym że jest to niedorzeczne ale powtarzam to co sama usłyszałam.
Jeżeli to moje twardnienie będzie utrzymywać się do jutra to jednak wybiorę się wcześniej do ginki. Lepiej dmuchać na zimne. A wypoczywanie faktycznie bardzo pomaga bo jak wstaję rano to brzuch mam normalny dopiero po jakimś czasie jak się troszkę poruszam to twardnieje. A z tym seksem to myślałam że raczej w takich sytuacjach nie jest wskazany ponieważ może nasilić skurcze.... Zapytam się mojego lekarza jak to z tym jest bo już całkiem zgłupiałam....
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 16:52   #3694
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Mam pytanko może któraś z was ma jakiś dobry przepis na coś smacznego i dobrego na obiad najlepiej mięsnego bo ja nie mam pomysłów a chciałabym trochę wynagrodzić narzeczonemu moje niedawne humory oj piekło miał ze mną. Dzisiaj w żartach palną że chce golonkę. I chociaż jej nie robiłam to poszperałam w necie i robię już dwie godziny gotuję i mam nadzieję że wyjdzie.
Stary 2009-04-15, 16:57   #3695
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Można powiedziec ze jestem w idenycznej sytuacji...
Ja tez dwa razy plamiłam.. raz w 5 tygodniu, a drugi w 13 i niunia miala wtedy 6 cm
teraz jestem w 14 tc i w piątek ide na przezierność.. a czy Ty juz mialaś robione?? Z tym unikaniem wielu rzeczy mam tak samo i też juz brakuje
Teraz to biore full leków.. luteina, witaminki i do tego jeszcze jestem przeziebiona i gienek przypisal mi leki: rutinoscorbin, Alliofil, syrop Stodal i cos do psikania do nosa :/ wczoraj zakończyłam branie pierwszej tury antybiotyku Rovamycine (na toxo).. normalnie juz mam dość tych wszystkich leków ;(

Zycze Ci milego przemijania ciąży bez żadnych już problemów
dziękuję Tobie również życzę bezproblemowej ciąży

a co do uprawiania seksu podczas ciąży, to większość par zupełnie bezpiecznie może się kochać. Niektóre kobiety mogą zauważyć, że wzrasta u nich poziom libido i popędu płciowego. Wówczas mogą mieć żywe sny erotyczne i intensywniej przeżywać orgazm. Z drugiej strony niektóre kobiety mogą być mniej zainteresowane seksem niż przed zajściem w ciąże. Niekiedy to wina hormonów jak i uczucia bycia mniej atrakcyjną z powodu zmian fizycznych jakie zachodzą w ciele.
Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań np. ciąża zagrożona, ryzyko przedwczesnego porodu, łożysko przodujące a ciąża rozwija się prawidłowo, to zagrożenia nie stanowi ani częstotliwość zbliżeń ani orgazm, ba nawt gdzieś czytałam, że dzieci bardzo lubią takie wibracje
Ale oczywiście najlepiej spytać się lekarza prowadzącego ciąże.
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 16:58   #3696
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko może któraś z was ma jakiś dobry przepis na coś smacznego i dobrego na obiad najlepiej mięsnego bo ja nie mam pomysłów a chciałabym trochę wynagrodzić narzeczonemu moje niedawne humory oj piekło miał ze mną. Dzisiaj w żartach palną że chce golonkę. I chociaż jej nie robiłam to poszperałam w necie i robię już dwie godziny gotuję i mam nadzieję że wyjdzie.
a może żeberka w miodzie, mam fajny przepis

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 17:03   #3697
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
No i w swieta tesciowa sie spytała czy cwicze i ze powinnam. no i teraz mnie maz meczy ze mam cwiczyc. zgodziłam sie, ale pod warunkiem ze on bedzie ze mna. musze jakis cwiczen dla ciezarnych poszukac. ale tak mi sie nie chce.
Co do ćwiczeń to znalazłam tu ciekawe propozycje http://www.babyboom.pl/ciaza/cwiczen...t_w_ciazy.html a w następnym numerze "M jak mama" ma być płytka z ćwiczeniami

Cytat:
Ja często praktykuję tak - że jeśli jakieś mięso - np. polędwiczki albo mielone, albo schab to szukam w necie jakichś nowych przepisów (albo i nie nowych) i gotuje

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 17:08   #3698
sweetpinky
Zakorzenienie

Edytte i wogóle żeby golonka była jeszcze lepsza to jak już ją ugotujesz, zrób coś ala sosik z oleju, dużej ilości miodu, przypraw i czosnku. Nasmaruj ją i zapiecz by była chrupiąca

Stary 2009-04-15, 17:08   #3699
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
a może żeberka w miodzie, mam fajny przepis
Fajnie brzmi byłabym wdzięczna za przepis. Jeśli możesz to proszę podziel się przepisem.
Stary 2009-04-15, 17:09   #3700
Weriidiiana
Raczkowanie

Kochane Przyszle Mamusie
Życze wam szybkiego i malo bolesnego porodu no i oczywiscie niech sie malenstwa zdrowo chowaja

Sama jestem wrzesniowa mama lecz z 2007 Mam slicznego synusia FILIPA (a nawet sie pochwale). A pisze tak z sentymentu Oooo ale mi sie przypomnialo...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fifek.jpg (27,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0211.jpg (152,6 KB, 8 załadowań)

..::: Żyć to znaczy walczyć o coś wielkiego :::..
..::: Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą :::..

ZRZUCAM PARE KILO
01.04 - 01.07.2009 <uda się>

Start: 56 - 55 - 54 - 53 - 52 - 51 - 50
Weriidiiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 17:13   #3701
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
jestem, dopiero teraz wróciłam od gina.
Mam zwolnienie na 16 dni stwierdził, że to moje ciśnienie jest strasznie niebezpieczne, jak mi dziś zmierzył to miałam 169 na 97
mam mierzyć 2 razy dziennie codziennie i zapisywać do książeczki i jak będę mieć ciśnienie powyżej 140 to mam wykupić taki lek z recepty.
Na zwolnieniu wpisał mi kod choroby 010 i nie wiem co to oznacza
Trzeba uważać z tym ciśnieniem, systematycznie mierzyć. Ja w pierwszej ciazy pod koniec wylądowałam w szpitalu bo miałam za wysokie ciśnienie, do tego obrzęki i podejrzewali zatrucie ciążowe.
Można też mieć sydrom białego fartucha, ja tak mam że jak przychodze do lekarza na wizyte to odrazu podnosi mi się ciśnienie.
Ja na nadciśnienie brałam dopegyt.

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Pewnie, że tak. Ja startowałam z oponką na brzuszku, więc jak dziecko było całkiem malutkie to miało sobie z czego czerpać. Dopiero teraz zaczyna doładowywać z zewnątrz.
Ja też startowałam z oponką z poprzedniej ciąży, jak narazie przytyłam 2 kg.

Chciałam zpytać jak u was jest z myciem ząbków?? Bo ja jak myje wieczorem to prawie zawsze wymiotuje.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 17:18   #3702
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
uwielbiam golonkę !!!
gotuję ją w piwie z warzywami. wcześniej wcieram w nią sól i podsmażam aż do zarumienienia na patelni. potem wrzucam do garnka z piwem (tak by prawie była zakryta) liściem laurowym i włoszczyzną i gotuję na wolnym ogniu do momentu aż mięsko będzie odchodzić od kości (z 3 godziny na pewno). Podaję z zasmażaną kapustką kwaszoną i kluskami, mniam ! aż sama sobie narobiłam smaka...
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 17:24   #3703
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie brzmi byłabym wdzięczna za przepis. Jeśli możesz to proszę podziel się przepisem.
więc tak:
- 1,5 kg żeberek
- czosnek (ile chcesz)
- papryka chili mielona (ile chcesz)
- szklanka keczupu
- 1 szklanka płynnego miodu
- łyżka octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
Żeberka podsmaża się z obu stron, zalewa się wodą i gotuje pół godziny.
Resztę składników mieszasz ze sobą i ugotowane żeberka nimi zalewasz.
Trzeba to zostawić na 12 godzin w lodówce a póżniej piec w piekarniku lub na grillu i gotowe

Stary 2009-04-15, 18:35   #3704
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Weriidiiana Pokaż wiadomość
Kochane Przyszle Mamusie
Życze wam szybkiego i malo bolesnego porodu no i oczywiscie niech sie malenstwa zdrowo chowaja

Sama jestem wrzesniowa mama lecz z 2007 Mam slicznego synusia FILIPA (a nawet sie pochwale). A pisze tak z sentymentu Oooo ale mi sie przypomnialo...
Ale słodziak

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Trzeba uważać z tym ciśnieniem, systematycznie mierzyć. Ja w pierwszej ciazy pod koniec wylądowałam w szpitalu bo miałam za wysokie ciśnienie, do tego obrzęki i podejrzewali zatrucie ciążowe.
Można też mieć sydrom białego fartucha, ja tak mam że jak przychodze do lekarza na wizyte to odrazu podnosi mi się ciśnienie.

[...]

Chciałam zpytać jak u was jest z myciem ząbków?? Bo ja jak myje wieczorem to prawie zawsze wymiotuje.
To ja mam właśnie to

Wymiotujesz? Od czego? Ja normalnie myję ząbki rano i wieczorem oraz w trakcie dnia, gdy jest taki mus.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 18:53   #3705
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

Ja też startowałam z oponką z poprzedniej ciąży, jak narazie przytyłam 2 kg.

W kwestii mycia zębów to niestety znam ten ból. Jestem niemiłosiernie szczęśliwa jak uda mi się dokonać tego czynu bez żadnych komplikacji A co do stresu przy mierzeniu ciśnienia to w moim wypadku chyba wskazane, Od razu jak lekarz wyciąga ciśnieniomierz to czuje szybsze bicie serca i robi mi się gorąco, ale ciśnienie mam w normie ciekawe jakie bym miała bez stresu

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Co do ćwiczeń to znalazłam tu ciekawe propozycje http://www.babyboom.pl/ciaza/cwiczen...t_w_ciazy.html a w następnym numerze "M jak mama" ma być płytka z ćwiczeniami

Ja często praktykuję tak - że jeśli jakieś mięso - np. polędwiczki albo mielone, albo schab to szukam w necie jakichś nowych przepisów (albo i nie nowych) i gotuje
Trzeba w takim razie będzie kupić gazetkę i ćwiczyć
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 18:57   #3706
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Trzeba w takim razie będzie kupić gazetkę i ćwiczyć
No ja mam właśnie taki zamiar i nie mogę doczekać się kolejnego numeru M jak mama W domu mam też espander, by móc wzmocnić ramiona. Nogi mam w sumie mocne od chodzenia (m.in. na 4 piętro), ale dziecko nosi się w końcu na rękach
Stary 2009-04-15, 18:57   #3707
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
dziękuję Tobie również życzę bezproblemowej ciąży

a co do uprawiania seksu podczas ciąży, to większość par zupełnie bezpiecznie może się kochać. Niektóre kobiety mogą zauważyć, że wzrasta u nich poziom libido i popędu płciowego. Wówczas mogą mieć żywe sny erotyczne i intensywniej przeżywać orgazm. Z drugiej strony niektóre kobiety mogą być mniej zainteresowane seksem niż przed zajściem w ciąże. Niekiedy to wina hormonów jak i uczucia bycia mniej atrakcyjną z powodu zmian fizycznych jakie zachodzą w ciele.
Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań np. ciąża zagrożona, ryzyko przedwczesnego porodu, łożysko przodujące a ciąża rozwija się prawidłowo, to zagrożenia nie stanowi ani częstotliwość zbliżeń ani orgazm, ba nawt gdzieś czytałam, że dzieci bardzo lubią takie wibracje
Ale oczywiście najlepiej spytać się lekarza prowadzącego ciąże.
Też czytałam, że dzidziuś lubi takie wibracje (i ja też nic przeciwko nie mam) niestety zauważyłam, że brzuch twardnieje mi po orgazmie więc póki co zaniechaliśmy przytulanek. Wszystko dla dobra naszego skarba!
Stary 2009-04-15, 19:00   #3708
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Nie wiem, czy pamiętacie, jak ja się w I trymestrze skarżyłam, że nie mam ochoty na sex, że mi to nie daje przyjemności. Na szczęście szybko to przeszło. Wyluzowałam się i jest fajnie co prawda raczej tak raz w tygodniu na wszelki wypadek, ale za to jakie sny erotyczne mi się często śnią
Stary 2009-04-15, 19:17   #3709
precious_81
Wtajemniczenie

Odnośnie wózków Mutsy (Tequilla chyba pytała)to właśnie na wątku "wózkowym" pojawila się wypowiedź wizażanki, ale o modelu Transporter - lekki, zwrotny, dobrze się prowadzi, spora gondola i kosz. W tamtym roku widziałam model Rider na plaży - od razu mi się spodobał - ma to co lubię - delikatny niewielki stelaż, okrągłą delikatną gondolkę.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Wróciłam
Z okruszkiem wszystko ok , obrzęk stanowczo ustąpił, a Okruszek wypiął się do nas tyłkiem i prawdopodobnie będzie chłopak Potem założył nogę na nogę i ssał sobie paluszka - luzak
Dostałam zwolnienie na dwa tygodnie
No i przynajmniej jestem już spokojniejsza
A za tydzień USG genetyczne
Super, że wszystko dobrze i gratuluję prawdopodobnie chłopczyka

Cytat:
Napisane przez SANDRAA Pokaż wiadomość
Jestem nowa w tym wątku więc musze troszkę nadrobić, jestem w 14 tyg ciąży a termin porodu (cesarki) mam na 6 października,tydzień temu byłam na badaniach prenatalnych niestety nie dowiedziałam się jakiej płci jest moj maluszek
Witam nową Mamusię

Cytat:
jestem, dopiero teraz wróciłam od gina.
Mam zwolnienie na 16 dni stwierdził, że to moje ciśnienie jest strasznie niebezpieczne, jak mi dziś zmierzył to miałam 169 na 97
mam mierzyć 2 razy dziennie codziennie i zapisywać do książeczki i jak będę mieć ciśnienie powyżej 140 to mam wykupić taki lek z recepty.
Na zwolnieniu wpisał mi kod choroby 010 i nie wiem co to oznacza
Może to tylko jednorazowy skok, jeśli teraz jest już niższe. Odpoczywaj, relaksuj się i wszystko będzie dobrze a trochę ciśnienia mogę Ci "zabrać" bo ja z kolei mam baaardzo niskie.

Cytat:
Napisane przez Weriidiiana Pokaż wiadomość
Kochane Przyszle Mamusie

No jest się czym chwalić Synuś śliczny, a te oczka cudo

Cytat:
Na szczęście nie mam z tym problemów, nie rusza mnie ani pasta ani płyn to płukania. Może spróbuj z inną pastą?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy pamiętacie, jak ja się w I trymestrze skarżyłam, że nie mam ochoty na sex, że mi to nie daje przyjemności. Na szczęście szybko to przeszło. Wyluzowałam się i jest fajnie co prawda raczej tak raz w tygodniu na wszelki wypadek, ale za to jakie sny erotyczne mi się często śnią
Miałam tak samo - w pierwszym trymestrze to ostatnia rzecz o której myślałam.
Malin dzięki Ci, że napisałaś o tych snach bo już myślałam, że coś ze mną nie tak
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 19:20   #3710
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Malin dzięki Ci, że napisałaś o tych snach bo już myślałam, że coś ze mną nie tak

PS. A tak przy okazji, to skąd macie pieniądze na tak drogie wózki jak Mutsy? (heh! i tak są tanie w porównaniu z wózkami stylizowanymi na XIX-wieczne za 8 tysięcy). Dla mnie 1500 to na prawdę max jeśli chodzi o cenę wózka... Przepraszam z góry za to pytanie, ale tak jakoś...

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-04-15 o 19:30
Stary 2009-04-15, 19:29   #3711
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Ja na sny tez nie narzekam i powiem jeszcze, że seks w ciąży jest o niebo leszy niż przed (przynajmniej dla mnie)
Stary 2009-04-15, 19:29   #3712
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
uwielbiam golonkę !!!
gotuję ją w piwie z warzywami. wcześniej wcieram w nią sól i podsmażam aż do zarumienienia na patelni. potem wrzucam do garnka z piwem (tak by prawie była zakryta) liściem laurowym i włoszczyzną i gotuję na wolnym ogniu do momentu aż mięsko będzie odchodzić od kości (z 3 godziny na pewno). Podaję z zasmażaną kapustką kwaszoną i kluskami, mniam ! aż sama sobie narobiłam smaka...
dziękuję za przepis spróbuję następnym razem. Ja zrobiłam też na piwie ale bez kapusty. Na pierwszy raz chyba nie było tak źle. Zjadł i chyba mu smakowało
Stary 2009-04-15, 20:07   #3713
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Ja się zastanawiam, czy u mnie to gorsze samopoczucie to nie przez stres. Mama moja nie za dobrze się czuje a poza siostrą mam z rodziny tylko ją. Martwię się o nią i czuję się słabsza.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
dziękuję za przepis spróbuję następnym razem. Ja zrobiłam też na piwie ale bez kapusty. Na pierwszy raz chyba nie było tak źle. Zjadł i chyba mu smakowało
Też muszę kiedyś zrobić, uwielbiam mięsko więc to potrawa w sam raz dla mnie

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
mi w piątek tak ciekła krew z nosa aż zemdlałam.
Dzięki za kody. Ten kod oznacza właśnie nadciśnienie które mam
.

przede mną też

Jedyna dobra informacja u gina wczoraj to to, że przytyłam tylko pół kilo, czyli od początku ciąży przytyłam 1,800 może jednak uda mi się mało przytyć
No ja dzisiaj już trochę lepiej się czuje, ale praktycznie cały dzień przeleżałam... byłam tylko szczeniaczki Yorki zobaczyć, wróciłam do domku zjadłam pół paracetamolu i spałam. A co do numerów statystycznych chorób to ja bzika mam i w moim dwukrotnym doświadczeniu ze zwolnieniami zawsze sprawdzałam co mi jest bo od lekarza to nidgy nic konkretnego się nie dowiedziałam

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:

PS. A tak przy okazji, to skąd macie pieniądze na tak drogie wózki jak Mutsy? (heh! i tak są tanie w porównaniu z wózkami stylizowanymi na XIX-wieczne za 8 tysięcy). Dla mnie 1500 to na prawdę max jeśli chodzi o cenę wózka... Przepraszam z góry za to pytanie, ale tak jakoś...
No właśnie ja ze względu na cenę pozostanę przy tako. Ze względu na to, że znajoma tam pracuje i wózek kupię po kosztach produkcji. Czyli mniej więcej za 2/3 ceny.

Edytowane przez 19martusia86
Czas edycji: 2009-04-15 o 20:13
Stary 2009-04-15, 20:13   #3714
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Odnośnie wózków Mutsy (Tequilla chyba pytała)to właśnie na wątku "wózkowym" pojawila się wypowiedź wizażanki, ale o modelu Transporter - lekki, zwrotny, dobrze się prowadzi, spora gondola i kosz. W tamtym roku widziałam model Rider na plaży - od razu mi się spodobał - ma to co lubię - delikatny niewielki stelaż, okrągłą delikatną gondolkę.

Super, że wszystko dobrze i gratuluję prawdopodobnie chłopczyka

Witam nową Mamusię

Może to tylko jednorazowy skok, jeśli teraz jest już niższe. Odpoczywaj, relaksuj się i wszystko będzie dobrze a trochę ciśnienia mogę Ci "zabrać" bo ja z kolei mam baaardzo niskie.

No jest się czym chwalić Synuś śliczny, a te oczka cudo

Na szczęście nie mam z tym problemów, nie rusza mnie ani pasta ani płyn to płukania. Może spróbuj z inną pastą?

z chęcią oddam, trzymaj
Cytat:

mi rodzice zapowiedzieli, że kupią ale jak narazie się rozglądamy i nie mam faworyta
oglądałam też quinny i też mi się podobają oraz x landery o których mówiłaś

Cytat:
Ja się zastanawiam, czy u mnie to gorsze samopoczucie to nie przez stres. Mama moja nie za dobrze się czuje a poza siostrą mam z rodziny tylko ją. Martwię się o nią i czuję się słabsza.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Też muszę kiedyś zrobić, uwielbiam mięsko więc to potrawa w sam raz dla mnie

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

No ja dzisiaj już trochę lepiej się czuje, ale praktycznie cały dzień przeleżałam... byłam tylko szczeniaczki Yorki zobaczyć, wróciłam do domku zjadłam pół paracetamolu i spałam. A co do numerów statystycznych chorób to ja bzika mam i w moim dwukrotnym doświadczeniu ze zwolnieniami zawsze sprawdzałam co mi jest bo od lekarza to nidgy nic konkretnego się nie dowiedziałam

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

No właśnie ja ze względu na cenę pozostanę przy tako. Ze względu na to, że znajoma tam pracuje i wózek kupię o kosztach produkcji. Czyli mniej więcej za 2/3 ceny.
to dobrze, że lepiej się czujesz. A to kupujesz Yorka????z chęcią bym takiego szczeniaczka poprzytulała

Stary 2009-04-15, 20:15   #3715
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
mi rodzice zapowiedzieli, że kupią ale jak narazie się rozglądamy i nie mam faworyta
Moi też (podobno to dziadek kupuję "furę" dla wnuka), ale i tak nie zamierzam przez to kupować droższego wózka. Będzie jeszcze mnóstwo innych potrzebych wydatków na dziecko.
Stary 2009-04-15, 20:18   #3716
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Moi też (podobno to dziadek kupuję "furę" dla wnuka), ale i tak nie zamierzam przez to kupować droższego wózka. Będzie jeszcze mnóstwo innych potrzebych wydatków na dziecko.
ano właśnie a to na jaki wkońcu się zdecydowałaś?

Stary 2009-04-15, 20:23   #3717
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
z chęcią oddam, trzymaj

to dobrze, że lepiej się czujesz. A to kupujesz Yorka????z chęcią bym takiego szczeniaczka poprzytulała
Nie, byłam tylko obejrzeć. Fajne są, ale ja lubię duże psy zresztą teraz mamy u siebie psa mamy. I ogólni zakup planujemy jak dzidziuś będzie miał z półtoraroku.

Edytowane przez 19martusia86
Czas edycji: 2009-04-15 o 20:24
Stary 2009-04-15, 20:25   #3718
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
ano właśnie a to na jaki wkońcu się zdecydowałaś?
Nadal Bebetto Vulcano jest numerem 1, ale jeszcze go nie widziałam. Mam nadzieję, że za miesiąc się nam to uda na południu Polski. Pewnie przed wyjazdem zajrzymy wreszcie do jakiś sklepów z wózkami, ale póki co nie mamy na to czasu ani jakoś ogromnej presji.
Stary 2009-04-15, 20:28   #3719
doda22
Raczkowanie

GG do doda22 Send a message via Skype™ to doda22

Witam u mnie dzionek minal fajnie,ladna pogoda wiec mozna cos zawsze porobic.Pozatym jezeli chodzi o ruchy dziecka to czuje juz i nawet wam powiem ze nieraz intensywnie a jestem w 18 tyg.ciazy i bedzie to moje 1 dzieciatko.A jak sie klade spac to wtedy tam u mnie w brzuchu jest party heheheh Jak myje zeby tez mam krwawienia z dziasel.A jezeli chodzi o wozek to ja mam juz wypatrzony ABC Condor 6 Tec,bylam dzisiaj w sklepie i jest poprostu rewelacja.Leciutki ,zgrabny tylko bede musiala nosidelko dokupic bi nie w kazdym zestawie sa.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

acha a do lekarza ide w nastepnym tygodniu i moze sie juz dzieciatko ujawni heheeh
doda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:31   #3720
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, byłam tylko obejrzeć. Fajne są, ale ja lubię duże psy zresztą teraz mamy u siebie psa mamy. I ogólni zakup planujemy jak dzidziuś będzie miał z półtoraroku.
no tak, koleżanka ma psa od 3 lat i teraz rok temu urodziło się dziecko, to cały czas musi uważać bo ta suczka podchodzi i ją liże po buzi albo podczas karmienia wkłada pysk i trzeba odganiać
Cytat:
Nadal Bebetto Vulcano jest numerem 1, ale jeszcze go nie widziałam. Mam nadzieję, że za miesiąc się nam to uda na południu Polski. Pewnie przed wyjazdem zajrzymy wreszcie do jakiś sklepów z wózkami, ale póki co nie mamy na to czasu ani jakoś ogromnej presji.
oo nie widziałam tych wózków, ładne są a jak z ceną?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości