mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 09:21   #3751
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość

Jak jeszcze znajdę taki płyn którym dam radę wypłukać póki co na chwilę pomogła owocowa pasta dla dzieci

oj kochana no skoro jest aż tak źle to ratuj się pastą owocową... może ci niedługo przejdzie?

Malinko, piękny brzuszek!

ja od kalafiora wolę brokuły.

PS: właśnie licytuję mój wymarzony wózek, w wymarzonym kolorze, z gondolą, spacerówką, maxi cosi i dodatkami...w sklepie prawie 900 eu a tutaj za 180 eu... ciekawe...

PS: zapomniałam dodać, wczoraj po południu poszłam na spacerek, potem do miasta i ... poszłam do fryzjera...teraz kiedy nareszcie zaczynam się świetnie czuć, przyszła wiosna, niedługo Paryż, postanowiłam: czas zacząć dobrze wyglądać. wielkich zmian niezrobiłam ale czuję się o niebo inaczej, trochę ściełam włoski, pani je ładnie uformowałam cięciem, zrobiła pasemka takie cieniutkie i tylko trochę jaśniejsze od moich własnych, żeby podkreślić kolor i żeby wyglądało naturalnie. rzadko wychodzę zadowolona od fryzjera ale tym razem wyszłąm zadowolona bardzo, pani poświęciła mi 2,5 ggodziny, zrobiła "test włosa" żeby zobaczyć czego im potrzeba i okazało się że loreal absolut repair nie jest wystarczający poradziła mi co używać, salon jest nowoczesny i piękny , używają dobrych kosmetyków i ... zapłaciłam 30 eu taniej niż w rotterdamie za to samo...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-16 o 09:27
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 09:39   #3752
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Też czytałam, że dzidziuś lubi takie wibracje (i ja też nic przeciwko nie mam) niestety zauważyłam, że brzuch twardnieje mi po orgazmie więc póki co zaniechaliśmy przytulanek. Wszystko dla dobra naszego skarba!
U mnie jest dokładnie to samo..... muszę się wypytać swojego lekarza czy można czy nie
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość

PS. A tak przy okazji, to skąd macie pieniądze na tak drogie wózki jak Mutsy? (heh! i tak są tanie w porównaniu z wózkami stylizowanymi na XIX-wieczne za 8 tysięcy). Dla mnie 1500 to na prawdę max jeśli chodzi o cenę wózka... Przepraszam z góry za to pytanie, ale tak jakoś...
Cytat:
Ja też nie mam zamiaru wydawać więcej na wózek niż 1500 zł. Dlatego drogich wózków nawet nie biorę pod uwagę. Uważam że do tej kwoty można kupić naprawde fajny wózek jak np ten który podałaś. Obejrzę go sobie dokładnie jak będziemy rozglądać się w sklepie za wózkami. I jeszcze ten mi się bardzo podoba http://allegro.pl/item582778977_tako...1kg_wys_0.html
chociaż nie wiem czy te wózki przypadkiem nie mają za małej gondoli. Tutaj akurat nie ma takiej informacji ale poszukam na stronie producenta. W każdym bądz razie zakochałam się w tym kolorze nr 08

Cytat:
Napisane przez doda22 Pokaż wiadomość
Witam u mnie dzionek minal fajnie,ladna pogoda wiec mozna cos zawsze porobic.Pozatym jezeli chodzi o ruchy dziecka to czuje juz i nawet wam powiem ze nieraz intensywnie a jestem w 18 tyg.ciazy i bedzie to moje 1 dzieciatko.A jak sie klade spac to wtedy tam u mnie w brzuchu jest party heheheh Jak myje zeby tez mam krwawienia z dziasel.A jezeli chodzi o wozek to ja mam juz wypatrzony ABC Condor 6 Tec,bylam dzisiaj w sklepie i jest poprostu rewelacja.Leciutki ,zgrabny tylko bede musiala nosidelko dokupic bi nie w kazdym zestawie sa.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

acha a do lekarza ide w nastepnym tygodniu i moze sie juz dzieciatko ujawni heheeh
ja też chce już poczuć ruchy mojego Maleństwa: cry:

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Mam do Was jeszcze pytanie. Czy któraś z Was ma taką swoją położną, na którą może liczyć w czasie porodu? Podobno słono sobie liczą za taką pomoc...więc zastanawiam się czy poszukać takiej, która pracować będzie w szpitalu, w którym będę rodzić, czy dać sobie spokój i liczyć kompetencje osób tam pracujących a w razie czego na mojego mężczyznę, który jak trzeba będzie postawi cały oddział do pionu

Co myślicie o szkołach rodzenia, potrzebne to jest czy nie? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Ja napewno sobie opłacę położną. W szpitalu którym będę rodzić taka "przyjemność" kosztuje 700 zł no ale trudno. Słyszałam że dobra położna przy porodzie to połowa sukcesu Do szkoły rodzenia też się wybieram

Cytat:
Mąż przerzucił zdjęcia z ostatniej wycieczki świątecznej na wydmy ruchome na mój komputer, no i mogę wkleić NASZE zdjęcie ze spacerku
Malin spory brzuszek! A mówiłaś że nic u Ciebie nie widać. No kurcze, ja mam chyba mniejszy

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Brzusio cudny taka mała piłeczka

Tery i suzy, te pieski to wyglądaja jak maskotki.

Dziś od rana jestem w podwójnym stresie.
Najpierw szkolenie.... mam chyba jakąś fobię na punkcie wystąpień publicznych. Mam nadzieję, że wystarczająco dopieściłam moją prezentację. Brrr...
A na 14 ginekolog i podglądanie. Pokaże wreszcie maleństwo co ma między nóżkami, czy znów się na nas obrazi?
za prezentację i wizytę u lekarza. Może wkońcu poznasz płeć Malucha

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Hej mamusie, ja już mam stresa a dopiero jutro wizyta u lekarza :/.
Cytat:
Foczka, ja też mam dziś wizytę u ginka, ale dopiero na 17.45 (ale pewnie wejdę po 18). Potem pewnie spotkamy się z koleżanką, więc nie wiem, kiedy wejdę wieczorem na Wizaż, żeby napisać, co i jak z brzdącem. Eh... chciałabym już być po....
za wizyty.

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Też mam podobny syndrom. Nie tyle jednak białego fartucha, co gabinetu ginekologicznego. Przy pomiarze u pielęgniarki tuż przed wizytą poniżej 140/90 nie schodzę. Mój lekarz nic na to nie mówi, chyba widzi jaka roztrzęsiona z emocji jestem.
Zwykle mam ciśnienie w normie.
Co do snów erotycznych, to w moim przypadku już jakaś patologia... Odkąd jestem w ciąży już 3 razy obudził mnie... orgazm
Wcześniej raz w życiu mi się zdażyło coś takiego... wiele, wiele lat temu.

O Matko! A już myślałam że tylko ja jestem takim zboczeńcem!!!! Foka ulżyłaś mi....

Edytowane przez margolcia1006
Czas edycji: 2009-04-16 o 09:46
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 09:43   #3753
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Nad wózkiem jeszcze się nie zastanawiałam. Ale słyszałam, że najlepiej to kupić taki pełny, klasyczny bo np. te które ostatnio ktoś ze znajomych rodziców nazwał "szpanerskimi" są do wszystkiego i do niczego. Więc nie wiem co o tym myśleć, ale wychodzę z założenia, że jeszcze na wybór mam czas

Mam do Was jeszcze pytanie. Czy któraś z Was ma taką swoją położną, na którą może liczyć w czasie porodu? Podobno słono sobie liczą za taką pomoc...więc zastanawiam się czy poszukać takiej, która pracować będzie w szpitalu, w którym będę rodzić, czy dać sobie spokój i liczyć kompetencje osób tam pracujących a w razie czego na mojego mężczyznę, który jak trzeba będzie postawi cały oddział do pionu

Co myślicie o szkołach rodzenia, potrzebne to jest czy nie? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
ja mam tylko znajomego lekarza do którego teraz chodzę więc chyba to mi wystarczy do tego dochodzą inne sprawy ale nie chcę o nich pisać na publicznym forum
tak czy siak powinni zająć się mną dobrze

Cytat:
Mam ten problem, że mój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. W szpitalu, w którym leżałam i w którym pracuje mój lekarz niestety nie ma oddziału położniczego jest tylko ginekologiczny. Mieszkam w mieście liczącym ponad 450 000 mieszkańców a do wyboru mam tylko dwa szpitale - paranoja!

Malin-zazdroszczę teściowej
ja też mam dwa szpitale i u mnie jest tak, że jak się rodzi to dzwoni i się pyta gdzie jest dyżur w dany dzień ale może uda mi się w tym w którym chce

Cytat:
Mąż przerzucił zdjęcia z ostatniej wycieczki świątecznej na wydmy ruchome na mój komputer, no i mogę wkleić NASZE zdjęcie ze spacerku
świetnie wyszłaś podobno nic nie widać taaak???

Cytat:
Napisane przez tery i suzy Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!! Nie dawno wrocilismy z polski i musze sie pochwalic ze mamy juz od piatku druga sunie shih tzu. Jest kochana, bardzo energiczna, caly czas glodna i nauczona czystosci ( robi tylko w jednym miejscu na gazety, narazie jej nie moge nauczyc na dwor bo dopiero za dwa tygodnie bedzie mogla wychodzic) ale najwazniejsze jest to ze moja TERI ja zaakceptowala i bawia sie razem
A na dole dodaje zdjecia moich kochanych psiaczkow
ale śliczne pieski ale bym wytarmosiła

Cytat:
Napisane przez tery i suzy Pokaż wiadomość
Ta rasa pieskow ktora ja mam czyli shih tzu, maja wlosy a nie siersc wiec nie zrzucaja ich i nie mam z tym klopotu Ale mialam kiedys psa owczarka niemieckiego to byla porazka bo siersci bylo tak duzo ze czasem trzeba bylo tak jak Ty odkurzac 3 razy dziennie. Ale to nic, jak jest kochany to wynagradza Ci napewno sprzatanie
moich rodziców pies też ma włosy a nie sierść naprawdę to super wygoda

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Dziękuję za przepis. Przepraszam że wczoraj tego nie zrobiłam ale jak mój wrócił z pracy to jakoś nie było już kiedy więc robie to dzisiaj. Szkoda że mieszkam w bloku bo bardzo chętnie zrobiłabym je na grillu. Niestety musi mi wystarczyć piekarnik. Tak myślę ze pewnie zrobię je w niedzielę na obiad. Jeszcze raz dziękuję Sweetpinky
nie ma sprawy zobaczysz, że z piekarnika też są dobre

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 09:44   #3754
aniago25
Zadomowienie

Miss hot bardzo chetnie się z Tobą spotkam w niedziele jadę do domu rodzinnego na tydzień bo moja mama przylatuje w poniedzialek i nie widziałyśmy się 2 miesiące i chce troszkę z nia pobyć, później już będe w Lublinie tak więc mysle że uda nam się spotkać
margolcia ten wózek tako jest fajny ale ja jakos boje sie kupować na zime wózek z małymi kółeczkami z przodu

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-04-16 o 09:56
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 10:01   #3755
Nika1980
Zakorzenienie

Potrzeba matką wynalazku... ponieważ nie mam tu dostępu do gina, właśnie zamówiłam sobie opakowanie pasków do sprawdzenia ph pochwy... jak będzie za wysokie to wiadomo, że jest infekcja. są też inne paski specjalnie zrobione na wykrycie grzybicy... szok ale tym sposobem przynajmniej coś sobie namacalnie sprawdzę , bo lekarz dom to by mi leki na grzybice przepisal patrząc mi w oczy zamiast między nogi... ja nigdy nie wiem skąd oni mają pewnośc, że do drożdżyca ani inna bakteria bez nawet obejrzenia...heh

PS: właśnie się zapisuję do szkoły rodzenia, ale zajęcia dopiero od 30 tc. póki co ćwiczę w domku z mężem

Stary 2009-04-16, 10:02   #3756
aniago25
Zadomowienie

To ja i moja kruszynka w środku 2 tygodnie temu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ania.jpg (45,5 KB, 41 załadowań)
Stary 2009-04-16, 10:03   #3757
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Chciałam zpytać jak u was jest z myciem ząbków?? Bo ja jak myje wieczorem to prawie zawsze wymiotuje.
mam taki sam problem.. Powinnam iść do dentysty, ale wiem że zwymiotuję jak tylko spróbuje coś mi włośyć do ust Może to minie, bo inaczej do rozwiązania będę szczerbata.
Cytat:
Napisane przez Weriidiiana Pokaż wiadomość
Kochane Przyszle Mamusie
Życze wam szybkiego i malo bolesnego porodu no i oczywiscie niech sie malenstwa zdrowo chowaja

Sama jestem wrzesniowa mama lecz z 2007 Mam slicznego synusia FILIPA (a nawet sie pochwale). A pisze tak z sentymentu Oooo ale mi sie przypomnialo...
Śliczny Filipek
Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
więc tak:
- 1,5 kg żeberek
- czosnek (ile chcesz)
- papryka chili mielona (ile chcesz)
- szklanka keczupu
- 1 szklanka płynnego miodu
- łyżka octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
Żeberka podsmaża się z obu stron, zalewa się wodą i gotuje pół godziny.
Resztę składników mieszasz ze sobą i ugotowane żeberka nimi zalewasz.
Trzeba to zostawić na 12 godzin w lodówce a póżniej piec w piekarniku lub na grillu i gotowe
Nie da się tego czytać bez ślinotoku... Zrobię takie w sobotę tylko jak ja wytrzymam do soboty??
Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Odnośnie wózków Mutsy (Tequilla chyba pytała)to właśnie na wątku "wózkowym" pojawila się wypowiedź wizażanki, ale o modelu Transporter - lekki, zwrotny, dobrze się prowadzi, spora gondola i kosz. W tamtym roku widziałam model Rider na plaży - od razu mi się spodobał - ma to co lubię - delikatny niewielki stelaż, okrągłą delikatną gondolkę.
Dzięki za info, lecę poczytać Chociaż nadal podoba mi się bardziej slider.. Nie wiem tylko jakie mogą być niedogodności związane z "kubełkową" spacerówką...
Cytat:
PS. A tak przy okazji, to skąd macie pieniądze na tak drogie wózki jak Mutsy? (heh! i tak są tanie w porównaniu z wózkami stylizowanymi na XIX-wieczne za 8 tysięcy). Dla mnie 1500 to na prawdę max jeśli chodzi o cenę wózka... Przepraszam z góry za to pytanie, ale tak jakoś...
z konta
Cztery lata się starałam o dziecko. Lata wyrzeczeń, niespełnionych nadziei i bolesnego leczenia. Teraz zamierzam sobie to wynagrodzić i urządzać wszystko tak jak sobie wymarzyłam.
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
zapomniałam dodać, wczoraj po południu poszłam na spacerek, potem do miasta i ... poszłam do fryzjera...teraz kiedy nareszcie zaczynam się świetnie czuć, przyszła wiosna, niedługo Paryż, postanowiłam: czas zacząć dobrze wyglądać. wielkich zmian niezrobiłam ale czuję się o niebo inaczej, trochę ściełam włoski, pani je ładnie uformowałam cięciem, zrobiła pasemka takie cieniutkie i tylko trochę jaśniejsze od moich własnych, żeby podkreślić kolor i żeby wyglądało naturalnie. rzadko wychodzę zadowolona od fryzjera ale tym razem wyszłąm zadowolona bardzo, pani poświęciła mi 2,5 ggodziny, zrobiła "test włosa" żeby zobaczyć czego im potrzeba i okazało się że loreal absolut repair nie jest wystarczający poradziła mi co używać, salon jest nowoczesny i piękny , używają dobrych kosmetyków i ... zapłaciłam 30 eu taniej niż w rotterdamie za to samo...
my chcemy fotki!!!! pochwal się
Stary 2009-04-16, 10:08   #3758
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
śliczny brzuszek
Zdjęcie znad Zalewu

Ja nie mam jeszcze żadnych zdjęć odkąd jesteśmy 2 w 1, ale czas to chyba zmienić

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 10:12   #3759
Nika1980
Zakorzenienie

Aniu, ta kruszynka to już wcale nie taka kruszynka...... fajny brzuszek, ja to mam tylko taki balonik co się czasem wypnie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

z konta
Cztery lata się starałam o dziecko. Lata wyrzeczeń, niespełnionych nadziei i bolesnego leczenia. Teraz zamierzam sobie to wynagrodzić i urządzać wszystko tak jak sobie wymarzyłam.

Tequillko!!!!!!!!!! i słusznie! należy Ci się kochana! każdy ma prawo robić rzeczy po swojemu. nie wszystko od nas zależy ale o tym co zależy od nas i jest w naszej kontroli możemy decydować sami: co, jak itp.

co do fotek to musiałby je mąż zrobić a jest w pracy. ale naprawdę żadnego szału na głowie nie mam więc nie wiem czy jest co oglądać- ale mojemu samopoczuciu bardzo to pomogło.

a ja zastanawiam się czy jeśli wylicytuję ten wymarzony wózek to czy to jest głupota kupić go teraz.... raczej mi sięzdanie nie zmieni...a martwię się, że już mi się takie cacko z pełnym kompletem w tym akurat kolorze za tą cenę nie trafi...heh...

miss hot, pstrykaj fotki, fajna pamiątka potem, mój mąż od 8 tyg co tydzień w niedzielę pstryka fotki brzuszka a potem siedzi i ogląda wszystkie od początku jak rośnie okruszekw brzuszku...hahah

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-16 o 10:13
Stary 2009-04-16, 10:24   #3760
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot rób fotki Nika ma racjię bedzie pamiątka Dokładnie zdjęcie robiona nad zalewm , bardzo lubię tam jeździć pospacerować
Nika co do wózka to jeśli trafiła ci się taka okazjia to sie nie zastanawiaj tylko licytuj, ja nie jestem osoba przesądną, i dla mnie to głupota jeśli ktoś mówi że nic nie kupi dla dziecka żeby nie zapeszyć, ja mam zamiar kupić wszystko przed porodem i nie myśleć później że nie mam czegoś.
Stary 2009-04-16, 10:27   #3761
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
śliczy brzunio

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
mam taki sam problem.. Powinnam iść do dentysty, ale wiem że zwymiotuję jak tylko spróbuje coś mi włośyć do ust Może to minie, bo inaczej do rozwiązania będę szczerbata.

Śliczny Filipek

Nie da się tego czytać bez ślinotoku... Zrobię takie w sobotę tylko jak ja wytrzymam do soboty??

Dzięki za info, lecę poczytać Chociaż nadal podoba mi się bardziej slider.. Nie wiem tylko jakie mogą być niedogodności związane z "kubełkową" spacerówką...

z konta

hehe

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
śliczny brzuszek
Zdjęcie znad Zalewu

Ja nie mam jeszcze żadnych zdjęć odkąd jesteśmy 2 w 1, ale czas to chyba zmienić
2 w 1 na mnie mówią jajko niespodzianka

Stary 2009-04-16, 10:27   #3762
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
miss hot, pstrykaj fotki, fajna pamiątka potem, mój mąż od 8 tyg co tydzień w niedzielę pstryka fotki brzuszka a potem siedzi i ogląda wszystkie od początku jak rośnie okruszekw brzuszku...hahah
Cytat:
Miss.hot rób fotki Nika ma racjię bedzie pamiątka Dokładnie zdjęcie robiona nad zalewm , bardzo lubię tam jeździć pospacerować
Wiem, że pamiątka - tyle, że wcześniej nie było widać brzuszka, a sam tłuszczyk Dopiero od kilkunastu dni coś tam zaczęło się zaokrąglać

Stary 2009-04-16, 10:39   #3763
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Bez przesady dziewczyny z tym dużym brzuchem u mnie. To bardziej efekt poświąteczny Za to aniago jak na 11 (wtedy) tc miała spory. Ja to dopiero 15 tydzień zaczęłam

Nikuś, trzymam kciuki za licytację. Też się muszę w wybrać do fryzjera na pasemka. Trzeba jakoś wyglądać w tej ciąży, co nie?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 10:47   #3764
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Bez przesady dziewczyny z tym dużym brzuchem u mnie. To bardziej efekt poświąteczny Za to aniago jak na 11 (wtedy) tc miała spory. Ja to dopiero 15 tydzień zaczęłam

Nikuś, trzymam kciuki za licytację. Też się muszę w wybrać do fryzjera na pasemka. Trzeba jakoś wyglądać w tej ciąży, co nie?
tak tak tak nie wiem ile musiałabyś zjeść by tak wyglądać

Stary 2009-04-16, 10:51   #3765
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
tak tak tak nie wiem ile musiałabyś zjeść by tak wyglądać
Zważywszy na to, że przed ciążą miałam oponkę, to wystarczyło jeść przez całą niedzielę Dzisiaj mam już mniejszy balonik Ale faktem jest, że wreszcie brzuszek się ruszył.
Stary 2009-04-16, 10:55   #3766
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Oj do fryzjera to ja już jakieś dwa m-ce się zbieram
Muszę podciąć trochę, bo już chyba ta długość mnie nudzi
A jako, że jestem na zwolnieniu to mam nadzieję, że w końcu się wybiorę

Złapałam przed chwilką za aparat i voila
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010007.jpg (81,6 KB, 37 załadowań)

Stary 2009-04-16, 10:57   #3767
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:

No i pięknie
Stary 2009-04-16, 11:21   #3768
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Tequillko!!!!!!!!!! i słusznie! należy Ci się kochana! każdy ma prawo robić rzeczy po swojemu. nie wszystko od nas zależy ale o tym co zależy od nas i jest w naszej kontroli możemy decydować sami: co, jak itp.

co do fotek to musiałby je mąż zrobić a jest w pracy. ale naprawdę żadnego szału na głowie nie mam więc nie wiem czy jest co oglądać- ale mojemu samopoczuciu bardzo to pomogło.

a ja zastanawiam się czy jeśli wylicytuję ten wymarzony wózek to czy to jest głupota kupić go teraz.... raczej mi sięzdanie nie zmieni...a martwię się, że już mi się takie cacko z pełnym kompletem w tym akurat kolorze za tą cenę nie trafi...heh...

Na pewno jest co oglądać, czekamy z niecierpliwością, aż Twój mąż wróci z pracy
Też sobie dziś zażyczę fotkę od TZ, mój brzuszek wieczorem jest już duuuży.
Wczoraj powiedziałam mamie, że chcemy już zamówić wózek, ona odradzała, powiedziała że za wcześnie bo jeśli go kupię a potem coś się nie daj Boże stanie, to będzie mi przykro patrzeć na ten wózek.. Ale przecież to nie z powodu wózka byłoby mi przykro i w takim przypadku wielkośc mojej rozpaczy pewnie się nie zmieni z powodu wózka. Odpukać... Nic się złego nie stanie, wierzę w to i wózek zamówię.
Cytat:
Nika co do wózka to jeśli trafiła ci się taka okazjia to sie nie zastanawiaj tylko licytuj, ja nie jestem osoba przesądną, i dla mnie to głupota jeśli ktoś mówi że nic nie kupi dla dziecka żeby nie zapeszyć, ja mam zamiar kupić wszystko przed porodem i nie myśleć później że nie mam czegoś.
Popieram
Stary 2009-04-16, 11:42   #3769
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Czy te krople rzeczywiście pomagają?
To krople do pyska ?
Dostanę je w sklepie zoologicznym?
Ja bym powiedziała, że znacznie przyśpieszają wypadanie sierści. Kupuje się je u weterynarza. Nie pamiętam które jak się stosuje, (bo używałyśmy jakieś 10 lat temu) ale chyba do pyska. Używałyśmy Kerabol i Gammolet (jakoś tak to się nazywało) i jest zasadniczy plus w ogólnym wyglądzie sierści. Jak psy miały gotowane jedzonko to często dosypywałyśmy też siemię lniane dla ogólnej kondycji sierści i skóry. Teraz mamy boksera i jest na suchej karmie i w znacznie chłodniejszym mieszkaniu i nie ma większych problemów z wypadaniem sierści.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
oj kochana no skoro jest aż tak źle to ratuj się pastą owocową... może ci niedługo przejdzie?

Malinko, piękny brzuszek!

ja od kalafiora wolę brokuły.

PS: właśnie licytuję mój wymarzony wózek, w wymarzonym kolorze, z gondolą, spacerówką, maxi cosi i dodatkami...w sklepie prawie 900 eu a tutaj za 180 eu... ciekawe...

PS: zapomniałam dodać, wczoraj po południu poszłam na spacerek, potem do miasta i ... poszłam do fryzjera...teraz kiedy nareszcie zaczynam się świetnie czuć, przyszła wiosna, niedługo Paryż, postanowiłam: czas zacząć dobrze wyglądać. wielkich zmian niezrobiłam ale czuję się o niebo inaczej, trochę ściełam włoski, pani je ładnie uformowałam cięciem, zrobiła pasemka takie cieniutkie i tylko trochę jaśniejsze od moich własnych, żeby podkreślić kolor i żeby wyglądało naturalnie. rzadko wychodzę zadowolona od fryzjera ale tym razem wyszłąm zadowolona bardzo, pani poświęciła mi 2,5 ggodziny, zrobiła "test włosa" żeby zobaczyć czego im potrzeba i okazało się że loreal absolut repair nie jest wystarczający poradziła mi co używać, salon jest nowoczesny i piękny , używają dobrych kosmetyków i ... zapłaciłam 30 eu taniej niż w rotterdamie za to samo...
Jak tylko trafia się taka okazja to nie ma na co czekać!

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
ja mam tylko znajomego lekarza do którego teraz chodzę więc chyba to mi wystarczy do tego dochodzą inne sprawy ale nie chcę o nich pisać na publicznym forum
tak czy siak powinni zająć się mną dobrze

ja też mam dwa szpitale i u mnie jest tak, że jak się rodzi to dzwoni i się pyta gdzie jest dyżur w dany dzień ale może uda mi się w tym w którym chce

świetnie wyszłaś podobno nic nie widać taaak???

ale śliczne pieski ale bym wytarmosiła

moich rodziców pies też ma włosy a nie sierść naprawdę to super wygoda

nie ma sprawy zobaczysz, że z piekarnika też są dobre
Ja poza moim ginem w tym szpitalu mam jeszcze znajomego też zresztą ginekologa który jest dyrektorem na ginekologii i położnictwie, więc myślę, że będzie dobrze.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 11:44   #3770
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot no i jest brzuszek ciążowy a nie oponka, mi się wydaje że ja mam sredni brzuszek, rano jak wstaje i jestem głodna to prawie wogóle brzuszka nie mam, nie wiem wtedy gdzie ten dzidzius sie chowa, ale wieczorem to już jest na co popatrzeć
Stary 2009-04-16, 11:44   #3771
Nika1980
Zakorzenienie

Miss hot- brzusio piekny. Ja przed ciążą miałam całkiem płaski brzuszek, więc u mnie w 8 tyg już zaczęłam odczuwać różnicę...

ja też nie jestem przesądna, nie wyobrażam sobie latać dopiero po porodzie szukać rzeczy dla dziecka, wtedy to ma być czas na wspólny odpoczynek i poznianie się jeszcze bliżej...
kupuje wszystko przed porodem...i chyba kupimy ten wózek, mąż też chce..

Stary 2009-04-16, 11:48   #3772
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
U mnie jest dokładnie to samo..... muszę się wypytać swojego lekarza czy można czy nie

Ja też nie mam zamiaru wydawać więcej na wózek niż 1500 zł. Dlatego drogich wózków nawet nie biorę pod uwagę. Uważam że do tej kwoty można kupić naprawde fajny wózek jak np ten który podałaś. Obejrzę go sobie dokładnie jak będziemy rozglądać się w sklepie za wózkami. I jeszcze ten mi się bardzo podoba http://allegro.pl/item582778977_tako...1kg_wys_0.html
chociaż nie wiem czy te wózki przypadkiem nie mają za małej gondoli. Tutaj akurat nie ma takiej informacji ale poszukam na stronie producenta. W każdym bądz razie zakochałam się w tym kolorze nr 08

ja też chce już poczuć ruchy mojego Maleństwa: cry:

Ja napewno sobie opłacę położną. W szpitalu którym będę rodzić taka "przyjemność" kosztuje 700 zł no ale trudno. Słyszałam że dobra położna przy porodzie to połowa sukcesu Do szkoły rodzenia też się wybieram

Malin spory brzuszek! A mówiłaś że nic u Ciebie nie widać. No kurcze, ja mam chyba mniejszy

za prezentację i wizytę u lekarza. Może wkońcu poznasz płeć Malucha

za wizyty.

O Matko! A już myślałam że tylko ja jestem takim zboczeńcem!!!! Foka ulżyłaś mi....
Bardzo podoba mi się Jumper, ale z tego co się orientowałam to opinie są raczej średnie. I widziałam go też przy prowadzeniu i wydaje mi się, że jest dość problematyczny, te małe kółka są kiesko pomyślane.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Miss.hot no i jest brzuszek ciążowy a nie oponka, mi się wydaje że ja mam sredni brzuszek, rano jak wstaje i jestem głodna to prawie wogóle brzuszka nie mam, nie wiem wtedy gdzie ten dzidzius sie chowa, ale wieczorem to już jest na co popatrzeć
U mnie już brzusio widoczne cały czas. Muszę sobie jakąś fotę cyknąć bo jak mi mąż ostatnio zrobił to wyszłam kszmarnie
Stary 2009-04-16, 11:48   #3773
Shine01
Raczkowanie

nadrabiam watek ;]
dziewczyny a ja rano mam po prawej stronie bardziej wystajacy brzuch to normalne? jestem w 14 tygodniu i taki krzywy jest jak leze. odpiszcie bo sie martwie na USG 4 kwietnia dzidzius byl po lewej
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 11:56   #3774
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

Taki szpiczasty masz brzuszek a ja to taką kule mam...

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
nadrabiam watek ;]
dziewczyny a ja rano mam po prawej stronie bardziej wystajacy brzuch to normalne? jestem w 14 tygodniu i taki krzywy jest jak leze. odpiszcie bo sie martwie na USG 4 kwietnia dzidzius byl po lewej
Myślę, że normalne. Moja mama mówi, że jak była ze mną w ciąży to nigdy nie wiedziała gdzie się brzusio pojawi Mój bobas jest taki jak moja siostra-przemieszcza się jak się położę, parę razy się powierci i spokój. No nie powiem dostałam porządnego kopa jak się na horrorze wystraszyłam (aż wyrzuty sumienia miałam, że dziecko stresuje)

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Potrzeba matką wynalazku... ponieważ nie mam tu dostępu do gina, właśnie zamówiłam sobie opakowanie pasków do sprawdzenia ph pochwy... jak będzie za wysokie to wiadomo, że jest infekcja. są też inne paski specjalnie zrobione na wykrycie grzybicy... szok ale tym sposobem przynajmniej coś sobie namacalnie sprawdzę , bo lekarz dom to by mi leki na grzybice przepisal patrząc mi w oczy zamiast między nogi... ja nigdy nie wiem skąd oni mają pewnośc, że do drożdżyca ani inna bakteria bez nawet obejrzenia...heh

PS: właśnie się zapisuję do szkoły rodzenia, ale zajęcia dopiero od 30 tc. póki co ćwiczę w domku z mężem
Nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje. Kurcze ja to nawet jak by mnie grzybica w tyłek kopnęła to nie wiedziałabym, że to ona. Nigdy nie miałam i nie wiem jak to jest...
Stary 2009-04-16, 11:57   #3775
aniago25
Zadomowienie

Shine jak dla to jest normalne, leżysz na boku i tam sie dzidziuś przemieszcza, ja jak leże długo na boku też jest wtedy na dole wiekszy Mamusie a może czas na obiadek? bo mój głodomorek się domaga naszło mnie dzisiaj ja jakąś sałatke i po obiadku zabieram sie do krojenia

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-04-16 o 11:58
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 11:58   #3776
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

Ja do fryzjera od marca się wybieram. Teraz stwierdziłam, że przed komunią pójdę. Kurcze nie lubię chodzić do fryzjera...
Stary 2009-04-16, 12:01   #3777
aniago25
Zadomowienie

A ja idę w sobote do fryzjera nie mam pojecia jak się na wesele uczesać, może pani fryzjerka mi coś doradzi chociaż ide do niej po raz pierwszy
Stary 2009-04-16, 12:01   #3778
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Shine jak dla to jest normalne, leżysz na boku i tam sie dzidziuś przemieszcza, ja jak leże długo na boku też jest wtedy na dole wiekszy Mamusie a może czas na obiadek? bo mój głodomorek się domaga naszło mnie dzisiaj ja jakąś sałatke i po obiadku zabieram sie do krojenia
No ja właśnie skończyłam jeść sałatkę warzywną.Była pyszna, ale dobrze, że to już jej koniec bo ile by nie było to tyle zjem, inne potrawy wtedy dla mnie nie istnieją
Stary 2009-04-16, 12:08   #3779
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje. Kurcze ja to nawet jak by mnie grzybica w tyłek kopnęła to nie wiedziałabym, że to ona. Nigdy nie miałam i nie wiem jak to jest...
to może masz a nie wiesz , że masz? żarcik

ja miałam i próbowali ja doleczyć w holandii ( objaw jedyny to delikatne swędzenie) , po lekach swędzenie przeszło myślałam że już po sprawei a w polsce jedno spojrzenie gina i mówi: ale tu nadal jest infekcja. dopiero on mnie wyleczył. teraz wiem, ze może być tak , że infekcja jest a objawów brak. dlatego zamierzam w ciązy testować się paskami ( ze względu na brak dostępu do gina) infekcje bakteryjne są dość groźne, mogęspowodowaćzarażenie wód płodowych a nawet przebicie balonika, przedwczesny poród itp. to się lepiej sprawdzę

PS: też nie wiedziałam, że coś takiego jest, w holenderskiej gazecie dla ciężranych przeczytałam

Stary 2009-04-16, 12:54   #3780
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
margolcia ten wózek tako jest fajny ale ja jakos boje sie kupować na zime wózek z małymi kółeczkami z przodu
quote=19martusia86;119059 83]Bardzo podoba mi się Jumper, ale z tego co się orientowałam to opinie są raczej średnie. I widziałam go też przy prowadzeniu i wydaje mi się, że jest dość problematyczny, te małe kółka są kiesko pomyślane.[/quote]

Mówicie dziewczynki że małe kólka odpadają? hmmmm a mi się tylko takie podobają.... One są podobno pompowane i czytałam na forum że dobrze się prowadzi. No ale muszę sama go oblukać w sklepie i przetestować. W sumie ja tam się zimy nie boje bo w Warszawie śnieg na chodnikach to rzadkość. No nic, mam jeszcze czas do namysłu....

Cytat:
Ja tam też nie jestem przesądna. Co ma być to będzie. Ale na razie nic nie kupiłam dla dzieciątka bo na razie kupuje rzeczy tylko dla siebie. Normalnie jakaś mania mnie dopadła. Codziennie chodze na spacerek i zawsze zahaczam o jakiś ciucholand. A jak się ma dużo czasu to naprawdę można wyszukać super ciuszki

JA tam lubię chodzić do fryzjera tylko u mnie niewiele da się zrobić z włosami bo mam burze loków na głowie więc jedynie mogę zmienić kolorek lub przyciąć je delikatnie. Ale dobre i tyle
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości