mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 20:32   #3721
Foka29
Zadomowienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez Weriidiiana Pokaż wiadomość
Kochane Przyszle Mamusie
Życze wam szybkiego i malo bolesnego porodu no i oczywiscie niech sie malenstwa zdrowo chowaja

Sama jestem wrzesniowa mama lecz z 2007 Mam slicznego synusia FILIPA (a nawet sie pochwale). A pisze tak z sentymentu Oooo ale mi sie przypomnialo...
Dziękujemy.
Synuś faktycznie śliczny!

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Trzeba uważać z tym ciśnieniem, systematycznie mierzyć. Ja w pierwszej ciazy pod koniec wylądowałam w szpitalu bo miałam za wysokie ciśnienie, do tego obrzęki i podejrzewali zatrucie ciążowe.
Można też mieć sydrom białego fartucha, ja tak mam że jak przychodze do lekarza na wizyte to odrazu podnosi mi się ciśnienie.
Ja na nadciśnienie brałam dopegyt.
(...)

Chciałam zpytać jak u was jest z myciem ząbków?? Bo ja jak myje wieczorem to prawie zawsze wymiotuje.
Też mam podobny syndrom. Nie tyle jednak białego fartucha, co gabinetu ginekologicznego. Przy pomiarze u pielęgniarki tuż przed wizytą poniżej 140/90 nie schodzę. Mój lekarz nic na to nie mówi, chyba widzi jaka roztrzęsiona z emocji jestem.
Zwykle mam ciśnienie w normie.

Z myciem ząbków ok.. gorzej z umawianiem się do denysty. Już od miesiąca twierdzę, że zaraz zadzwonię

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy pamiętacie, jak ja się w I trymestrze skarżyłam, że nie mam ochoty na sex, że mi to nie daje przyjemności. Na szczęście szybko to przeszło. Wyluzowałam się i jest fajnie co prawda raczej tak raz w tygodniu na wszelki wypadek, ale za to jakie sny erotyczne mi się często śnią
Pamiętamy! Strasznie się cieszę, że robisz postępy.

Co do snów erotycznych, to w moim przypadku już jakaś patologia... Odkąd jestem w ciąży już 3 razy obudził mnie... orgazm
Wcześniej raz w życiu mi się zdażyło coś takiego... wiele, wiele lat temu.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:32   #3722
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Można powiedziec ze jestem w idenycznej sytuacji...
Ja tez dwa razy plamiłam.. raz w 5 tygodniu, a drugi w 13 i niunia miala wtedy 6 cm
teraz jestem w 14 tc i w piątek ide na przezierność.. a czy Ty juz mialaś robione?? Z tym unikaniem wielu rzeczy mam tak samo i też juz brakuje
Teraz to biore full leków.. luteina, witaminki i do tego jeszcze jestem przeziebiona i gienek przypisal mi leki: rutinoscorbin, Alliofil, syrop Stodal i cos do psikania do nosa :/ wczoraj zakończyłam branie pierwszej tury antybiotyku Rovamycine (na toxo).. normalnie juz mam dość tych wszystkich leków ;(

Zycze Ci milego przemijania ciąży bez żadnych już problemów
aha dodam jeszcze, że przezierności nie miałam jeszcze robionej. Jak byłam w szpitalu było jeszcze za wcześnie. Wizytę kontrolną mam 21 kwietnia więc pewnie wtedy lekarz będzie wszyściutko mierzyć. Wiem, że między 24 a 28 tyg. muszę zgłosić zrobić test obciążony glukozą a poza tym nie wiem jakie badania powinnam jeszcze zrobić???
co do leków, to obecnie przyjmuję luteine dopochwowo rano i wieczorem oraz witaminki - feminatal 400. Jak leżałam w szpitalu oprócz ww. musiałam brać cyclonamine i no-spe.

Ty rzeczywiście musisz się trochę tego nałykać ale pomyśl, że tak trzeba i wbrew pozorom to wszystko robisz dla dzidzi. Dla pocieszenia powiem Tobie, ze luteinę bierze się max. do 16 tyg. Więc jesteśmy bliżej niż dalej końca

Jeśli chodzi o mycie zębów, to nie mam z tym żadnych problemów. Zęby myję szczoteczką elektryczną ale jak kiedyś myłam zwykłą szczególnie język to rzeczywiście zbierało mi się na wymioty

i zauważyłam, że ostatnio już po 2 godzinach od ostatniego posiłku robię się bardzo głodna i z chęcią zjadłabym coś ale za bardzo nie wiem co ... ? no chyba, że dziś tą golonkę
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:33   #3723
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
oo nie widziałam tych wózków, ładne są a jak z ceną?
Strona producenta: http://www.bebetto.pl/
A tu wózek, jaki chciałabym mieć: http://www.allegro.pl/item611048027_...lik_torba.html
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:41   #3724
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
no tak, koleżanka ma psa od 3 lat i teraz rok temu urodziło się dziecko, to cały czas musi uważać bo ta suczka podchodzi i ją liże po buzi albo podczas karmienia wkłada pysk i trzeba odganiać

oo nie widziałam tych wózków, ładne są a jak z ceną?
pewnie nie jedna sytuacja ze szczeniakiem mnie zaskoczy... i jestem przygotowana na wszystko

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Strona producenta: http://www.bebetto.pl/
A tu wózek, jaki chciałabym mieć: http://www.allegro.pl/item611048027_...lik_torba.html
podoba mi się ten wózek i cena też nie najgorsza. Co do pomocy dziadków w zakupie to niestety teściowie nie pomogą a mojej mamy nie chcę obciążać bo i tak bardzo dużo nam pomaga.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:44   #3725
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
podoba mi się ten wózek i cena też nie najgorsza. Co do pomocy dziadków w zakupie to niestety teściowie nie pomogą a mojej mamy nie chcę obciążać bo i tak bardzo dużo nam pomaga.
Przede wszystkim fajne jest to, że w tej cenie jest wszystko. Jak patrzyłam na tę stronkę z Mutsy Transporterem, to tam każą sobie płacić jeszcze za pokrowce na gondolę i na spacerówkę osobno
Stary 2009-04-15, 20:52   #3726
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Nad wózkiem jeszcze się nie zastanawiałam. Ale słyszałam, że najlepiej to kupić taki pełny, klasyczny bo np. te które ostatnio ktoś ze znajomych rodziców nazwał "szpanerskimi" są do wszystkiego i do niczego. Więc nie wiem co o tym myśleć, ale wychodzę z założenia, że jeszcze na wybór mam czas

Mam do Was jeszcze pytanie. Czy któraś z Was ma taką swoją położną, na którą może liczyć w czasie porodu? Podobno słono sobie liczą za taką pomoc...więc zastanawiam się czy poszukać takiej, która pracować będzie w szpitalu, w którym będę rodzić, czy dać sobie spokój i liczyć kompetencje osób tam pracujących a w razie czego na mojego mężczyznę, który jak trzeba będzie postawi cały oddział do pionu

Co myślicie o szkołach rodzenia, potrzebne to jest czy nie? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Stary 2009-04-15, 20:55   #3727
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Nad wózkiem jeszcze się nie zastanawiałam. Ale słyszałam, że najlepiej to kupić taki pełny, klasyczny bo np. te które ostatnio ktoś ze znajomych rodziców nazwał "szpanerskimi" są do wszystkiego i do niczego. Więc nie wiem co o tym myśleć, ale wychodzę z założenia, że jeszcze na wybór mam czas

Mam do Was jeszcze pytanie. Czy któraś z Was ma taką swoją położną, na którą może liczyć w czasie porodu? Podobno słono sobie liczą za taką pomoc...więc zastanawiam się czy poszukać takiej, która pracować będzie w szpitalu, w którym będę rodzić, czy dać sobie spokój i liczyć kompetencje osób tam pracujących a w razie czego na mojego mężczyznę, który jak trzeba będzie postawi cały oddział do pionu

Co myślicie o szkołach rodzenia, potrzebne to jest czy nie? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
1. Te klasyczne, pełne wózki są fajne, bo mają naprawdę dużą gondolę, ale są dla mnie za ciężkie (brak windy, a 4. piętro)
2. Położną jest moja teściowa, więc mam problem z głowy
3. Szkoła rodzenia - uważam, że obowiązkowo
Stary 2009-04-15, 20:57   #3728
doda22
Raczkowanie

GG do doda22 Send a message via Skype™ to doda22

Dziewczyny zapraszam was na kalafior w jajku i bulce tartej mmmm pychotka niema to jak jesc na noc heheh no ale musze miec sily bo w nocy dopada mnie energia i sprzatam heeheh
doda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 20:57   #3729
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

Co do szkoły rodzenia, jeszcze się nie zastanawiałam w każdym razie mój gin prowadzi szkołę rodzenia. A co do porodu również zdaje się na niego bo zapewnia swoim pacjentkom bardzo dobrą opiekę i co najważniejsze nic nie bierze za poród.
Stary 2009-04-15, 21:05   #3730
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Mam ten problem, że mój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. W szpitalu, w którym leżałam i w którym pracuje mój lekarz niestety nie ma oddziału położniczego jest tylko ginekologiczny. Mieszkam w mieście liczącym ponad 450 000 mieszkańców a do wyboru mam tylko dwa szpitale - paranoja!

Malin-zazdroszczę teściowej
Stary 2009-04-15, 21:10   #3731
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Mam ten problem, że mój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. W szpitalu, w którym leżałam i w którym pracuje mój lekarz niestety nie ma oddziału położniczego jest tylko ginekologiczny. Mieszkam w mieście liczącym ponad 450 000 mieszkańców a do wyboru mam tylko dwa szpitale - paranoja!

Malin-zazdroszczę teściowej
ja ostatnio pytałam jak jest z porodem to powiedział mi, że postaramy się, żeby poród odbył się przy nim. I faktem jest, że jak operował moją teściową to specjalnie ze względu na to, że to jego pacjentka przyjechał do szpitala chociaż w tym dniu wolne miał i nie wziął ani grosza.
Stary 2009-04-15, 21:12   #3732
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Jeśli chodzi o wózek to wciąż jestem kompletnie zielona w tym temacie

Cytat:
Nad położną się nie zastanawiałam, myślę, że zajmą się nami porządnie - a moja ginka pracuje akurat w tym szpitalu, w którym planuję rodzić - z tym, że nigdy nie wiadomo czy trafię akurat w cza kiedy ona będzie

Cytat:
Co do szkoły rodzenia - wydaje mi się, że zajęcia mogą bardzo pomóc podczas porodu i dlatego jesteśmy zdecydowani chodzić Zresztą trzeba będzie poszukać jakoś niedługo, bo z tego co słyszałam w zeszłym roku to jest duży popyt, że miejsc czasem nie starcza

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:20   #3733
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Mąż przerzucił zdjęcia z ostatniej wycieczki świątecznej na wydmy ruchome na mój komputer, no i mogę wkleić NASZE zdjęcie ze spacerku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP1012.jpg (30,0 KB, 46 załadowań)
Stary 2009-04-15, 21:22   #3734
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Mąż przerzucił zdjęcia z ostatniej wycieczki świątecznej na wydmy ruchome na mój komputer, no i mogę wkleić NASZE zdjęcie ze spacerku
Jaki śliczny brzusio

A Ty mówiłaś, że nic a nic nie widać

Stary 2009-04-15, 21:26   #3735
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Jaki śliczny brzusio

A Ty mówiłaś, że nic a nic nie widać
no bo zaczęło mnie wreszcie "wybrzuszać"
Stary 2009-04-15, 21:29   #3736
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Wlasnie myslalam o slubie i mam male pytanko dla Ciebie Nika, jesli moge?
Czy Wasz slub byl w Polsce czy Hollandii?
No i w jakim jezyku?
w Polsce , po polsku ale z panem tłumaczem przysięgłym jęz. angielskiego. bo w moim mieście nie było pana tłumacza jęz. holenderskiego

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość

Chciałam zpytać jak u was jest z myciem ząbków?? Bo ja jak myje wieczorem to prawie zawsze wymiotuje.
ja szoruje i czyszcze nitką i płuczę specjalnym płynem na dziąsła i nic mi się nie robi , ale słysząłam, że niektóre kobiety mają z tym kłopot i mają odruch wymiotny w czasie szczotkowania. poradziłabym ci szczotkować ile dasz rade a potem używać płynu i przepłukać ząbki- wtedy czego nie dasz rady wyszczotkować to się wypłucze

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:34   #3737
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Wink Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Czesc dziewczyny!!! Nie dawno wrocilismy z polski i musze sie pochwalic ze mamy juz od piatku druga sunie shih tzu. Jest kochana, bardzo energiczna, caly czas glodna i nauczona czystosci ( robi tylko w jednym miejscu na gazety, narazie jej nie moge nauczyc na dwor bo dopiero za dwa tygodnie bedzie mogla wychodzic) ale najwazniejsze jest to ze moja TERI ja zaakceptowala i bawia sie razem
A na dole dodaje zdjecia moich kochanych psiaczkow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000472.jpg (187,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0811.jpg (147,3 KB, 22 załadowań)

NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT...

Edytowane przez tery i suzy
Czas edycji: 2009-04-15 o 21:35
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 21:35   #3738
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez tery i suzy Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!! Nie dawno wrocilismy z polski i musze sie pochwalic ze mamy juz od piatku druga sunie shih tzu. Jest kochana, bardzo energiczna, caly czas glodna i nauczona czystosci ( robi tylko w jednym miejscu na gazety, narazie jej nie moge nauczyc na dwor bo dopiero za dwa tygodnie bedzie mogla wychodzic) ale najwazniejsze jest to ze moja TERI ja zaakceptowala i bawia sie razem
Ale kuleczka
Stary 2009-04-15, 21:48   #3739
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Malin, ale się objadłaś w te święta hihi

miss.hot widziałam, że mamy podobne terminy porodu, według lekarza w którym tyg. ciąży jesteś?

tery i suzi śliczne piesie czy one kłaczą tak jak większość psiaków?
ja z moim przeżywam koszmar. mam ciemne panele, psinka jest biała. zdarza się, że włączam odkurzacz 3 razy dziennie!

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-04-15 o 22:37
Stary 2009-04-15, 22:19   #3740
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
PS. A tak przy okazji, to skąd macie pieniądze na tak drogie wózki jak Mutsy? (heh! i tak są tanie w porównaniu z wózkami stylizowanymi na XIX-wieczne za 8 tysięcy). Dla mnie 1500 to na prawdę max jeśli chodzi o cenę wózka... Przepraszam z góry za to pytanie, ale tak jakoś...
Ja założyłam tak do 2500-3000 zł. Najprawdopodobniej kupimy z którejś wypłaty, a jak będzie wtedy wiecej dziecięcych wydatków to kupimy z naszych oszczędności - może czas je ruszyć

Cytat:
z chęcią oddam, trzymaj
No to trochę podbieram

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Co do snów erotycznych, to w moim przypadku już jakaś patologia... Odkąd jestem w ciąży już 3 razy obudził mnie... orgazm
Wcześniej raz w życiu mi się zdażyło coś takiego... wiele, wiele lat temu.
uff.. kolejna w naszym gronie

Cytat:

Jeśli będzie to możliwe to na pewno opłacę taką położną - wiadomo inaczej wtedy Cię traktuje. Słyszałam, że w naszym szpitalu dyrektor chce to ukrucić, więc nie wiem czy będę miała taką możliwość.

Do szkoły rodzenia zdecydowanie sie wybieramy - dla własnego komfortu i obycia z porodem i opieką nad niemowlakiem, poza tym muszę się dopytać o wszystkie szczegóły działania naszego oddziału położniczego no i może kontakty z położnymi też się później przydadzą.

Cytat:
Napisane przez doda22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapraszam was na kalafior w jajku i bulce tartej mmmm pychotka niema to jak jesc na noc heheh no ale musze miec sily bo w nocy dopada mnie energia i sprzatam heeheh
To ja bardzo chętnie, uwielbiam kalafiorka

Cytat:
Zdecydowanie widać że to Wy dzidzia sie wypchnęła do zdjęcia na pierwszy plan - super

Cytat:
Słodkie psiaki
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 22:35   #3741
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
No widać , że brzusio rośnie Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę bliskości morza!

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
piękne!

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
w Polsce , po polsku ale z panem tłumaczem przysięgłym jęz. angielskiego. bo w moim mieście nie było pana tłumacza jęz. holenderskiego

ja szoruje i czyszcze nitką i płuczę specjalnym płynem na dziąsła i nic mi się nie robi , ale słysząłam, że niektóre kobiety mają z tym kłopot i mają odruch wymiotny w czasie szczotkowania. poradziłabym ci szczotkować ile dasz rade a potem używać płynu i przepłukać ząbki- wtedy czego nie dasz rady wyszczotkować to się wypłucze
Jak jeszcze znajdę taki płyn którym dam radę wypłukać póki co na chwilę pomogła owocowa pasta dla dzieci

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez doda22 Pokaż wiadomość
Uwielbiam kalafiora!
Stary 2009-04-15, 22:47   #3742
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Wink Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Malin, ale się objadłaś w te święta hihi

miss.hot widziałam, że mamy podobne terminy porodu, według lekarza w którym tyg. ciąży jesteś?

tery i suzi śliczne piesie czy one kłaczą tak jak większość psiaków?
ja z moim przeżywam koszmar. mam ciemne panele, psinka jest biała. zdarza się, że włączam odkurzacz 3 razy dziennie!
Ta rasa pieskow ktora ja mam czyli shih tzu, maja wlosy a nie siersc wiec nie zrzucaja ich i nie mam z tym klopotu Ale mialam kiedys psa owczarka niemieckiego to byla porazka bo siersci bylo tak duzo ze czasem trzeba bylo tak jak Ty odkurzac 3 razy dziennie. Ale to nic, jak jest kochany to wynagradza Ci napewno sprzatanie

NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT...
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 23:00   #3743
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Ta rasa pieskow ktora ja mam czyli shih tzu, maja wlosy a nie siersc wiec nie zrzucaja ich i nie mam z tym klopotu Ale mialam kiedys psa owczarka niemieckiego to byla porazka bo siersci bylo tak duzo ze czasem trzeba bylo tak jak Ty odkurzac 3 razy dziennie. Ale to nic, jak jest kochany to wynagradza Ci napewno sprzatanie
Fakt, moja psinka jest dla mnie najukochańsza i oczywiście najmądrzejsza tylko ta sierść!
wychowywałam się wśród pudli królewskich i nie było tego problemu
czasami zastanawiam się jakby to było, gdybym ją ogoliła na pewno straciłaby na swym uroku bo ma rude łatki m.in. na oku i przypomina Reksia
Stary 2009-04-15, 23:06   #3744
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Taki to już urok posiadania zwierzyńca My chcemy labradora kupić więc jesteśmy przygotowani na częste sprzątanko.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Fakt, moja psinka jest dla mnie najukochańsza i oczywiście najmądrzejsza tylko ta sierść!
wychowywałam się wśród pudli królewskich i nie było tego problemu
czasami zastanawiam się jakby to było, gdybym ją ogoliła na pewno straciłaby na swym uroku bo ma rude łatki m.in. na oku i przypomina Reksia
Są krople dla psów które ograniczają zrzucanie sierści. Kupowałyśmy z mamą jak w domu był seter i owczarek nizinny i co za tym idzie podwójna produkcja kłaków.
Stary 2009-04-15, 23:22   #3745
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Taki to już urok posiadania zwierzyńca My chcemy labradora kupić więc jesteśmy przygotowani na częste sprzątanko.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Są krople dla psów które ograniczają zrzucanie sierści. Kupowałyśmy z mamą jak w domu był seter i owczarek nizinny i co za tym idzie podwójna produkcja kłaków.
Czy te krople rzeczywiście pomagają?
To krople do pyska ?
Dostanę je w sklepie zoologicznym?

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-04-15 o 23:25
Stary 2009-04-16, 06:43   #3746
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Brzusio cudny taka mała piłeczka

Tery i suzy, te pieski to wyglądaja jak maskotki.

Dziś od rana jestem w podwójnym stresie.
Najpierw szkolenie.... mam chyba jakąś fobię na punkcie wystąpień publicznych. Mam nadzieję, że wystarczająco dopieściłam moją prezentację. Brrr...
A na 14 ginekolog i podglądanie. Pokaże wreszcie maleństwo co ma między nóżkami, czy znów się na nas obrazi?
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 08:27   #3747
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie, ja już mam stresa a dopiero jutro wizyta u lekarza :/
malin30 ale fajny masz brzusio
tery i suzy psiaczki masz kochane a ten malutki jak kuleczka, ja bym go chyba zagłaskała
Co do szkoły rodzenia, to się okaże w trakcie bo ja chyba na cc się nastawiam tak więc szkoła rodzenia może byc nie potrzebna.
Stary 2009-04-16, 08:31   #3748
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Foczka, ja też mam dziś wizytę u ginka, ale dopiero na 17.45 (ale pewnie wejdę po 18). Potem pewnie spotkamy się z koleżanką, więc nie wiem, kiedy wejdę wieczorem na Wizaż, żeby napisać, co i jak z brzdącem. Eh... chciałabym już być po...

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Hej mamusie, ja już mam stresa a dopiero jutro wizyta u lekarza :/
malin30 ale fajny masz brzusio
tery i suzy psiaczki masz kochane a ten malutki jak kuleczka, ja bym go chyba zagłaskała
Co do szkoły rodzenia, to się okaże w trakcie bo ja chyba na cc się nastawiam tak więc szkoła rodzenia może byc nie potrzebna.
Szkoła rodzenia to nie tylko przygotowanie do porodu naturalnego, ale też nauka pielęgnacji noworodka i karmienia piersią.
Stary 2009-04-16, 08:47   #3749
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Moja ginka liczy wg OM więc dziś to 13t1d

Pieska też mamy - właśnie owczarka niemieckiego - tyle tylko, że mieszkamy w domku i pies jest na dworze

Foka czekamy więc na relację z wizyty po południu
Malinko - Ty też chyba dziś idziesz
dziewczyny

A ja niedawno wstałam..... jak nigdy do 8 spałam
Dziś muszę wyskoczyć na uczelnię do promotorki - zawsze to jakaś odmiana od siedzenia w domu

Aniago - tak sobie pomyślałam, że może byśmy się kiedyś umówiły na spotkanie ? Jeśli oczywiście masz ochotę

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-04-16 o 09:12
Stary 2009-04-16, 08:52   #3750
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
więc tak:
- 1,5 kg żeberek
- czosnek (ile chcesz)
- papryka chili mielona (ile chcesz)
- szklanka keczupu
- 1 szklanka płynnego miodu
- łyżka octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
Żeberka podsmaża się z obu stron, zalewa się wodą i gotuje pół godziny.
Resztę składników mieszasz ze sobą i ugotowane żeberka nimi zalewasz.
Trzeba to zostawić na 12 godzin w lodówce a póżniej piec w piekarniku lub na grillu i gotowe
Dziękuję za przepis. Przepraszam że wczoraj tego nie zrobiłam ale jak mój wrócił z pracy to jakoś nie było już kiedy więc robie to dzisiaj. Szkoda że mieszkam w bloku bo bardzo chętnie zrobiłabym je na grillu. Niestety musi mi wystarczyć piekarnik. Tak myślę ze pewnie zrobię je w niedzielę na obiad. Jeszcze raz dziękuję Sweetpinky
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości