Problem - znajomi, obce osoby, a nasze perfumy - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 13:06   #151
Murszafka
To ja :)

Dot.: Problem - znajomi, obce osoby, a nasze perfumy

A u mnie perfumy stoja w lazience. Z tej prostej przyczyny, ze nie ma dla nich miejsca gdzie indziej. mam malutkie mieszkanko, na dodatek bez piwnicy (wiec wszystkie pudla musza mieszkac po szafach), wiec gdybym szukala innego miejsca dla wszystkich buteleczek, mogly by jeszcze stac tylko na lodowce -znaczy poza moim zasiegiem
Ale znajomi niezbyt czesto nas odwiedzaja -z tych samych przyczyn, co powyzej wolimy wyjsc gdzies i spotkac sie w miescie niz cisnac w mieszkaniu, w ktorym nie ma nawet stolu (z braku miejsca).
Tylko jeden kolega czasem wpada i caly czas powtarza, ze swojej zony do nas nie zabierze, bo w depresje wpadnie, jak zobaczy, ile mam flakonow

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 15:30   #152
zuzqie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Polly, czyzbys byla z Poznania?
to niebezpiecznie dryfuje w stronę stwierdzenia, że "poznaniacy są skąpi", co oczywiście NIE JEST PRAWDĄ

Murszafko - małe mieszkanie to także mój problem, ale ja radzę sobie z tym 'po poznańsku'
zuzqie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 15:35   #153
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Polly, czyzbys byla z Poznania?
jestem krakowskim centusiem musze chowac- przecież ktoś mógłby znaleźć i psiknąć!
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 15:59   #154
stasiek
Wtajemniczenie

u mnie stoją na widoku, ale u mnie w pokoju. Lubie sobie w ciągu dnia podchodzić oglądać, pomacać, powąchać. Nie mogłabym po szafkach chować

takie zakurzone flakony w łazience naprawde wyglądają strasznie

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2009-04-15 o 16:01
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 21:38   #155
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez zuzqie Pokaż wiadomość
to niebezpiecznie dryfuje w stronę stwierdzenia, że "poznaniacy są skąpi", co oczywiście NIE JEST PRAWDĄ
eee, bez przesady - zwlaszcza, ze nie to mialam na mysli ja chowam perfumy po szafkach nie dlatego, ze nie chce, aby ktokolwiek inny sie spryskal nimi, ale stad, ze nie chce "bic po oczach" iloscia^^

BTW teraz sobie zdalam sprawe, ze nigdy nie widzialam mojego zbiorku "w kupie"
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 21:53   #156
zuzqie
Rozeznanie

Cytat:
eee, bez przesady - zwlaszcza, ze nie to mialam na mysli ja chowam perfumy po szafkach nie dlatego, ze nie chce, aby ktokolwiek inny sie spryskal nimi, ale stad, ze nie chce "bic po oczach" iloscia^^

BTW teraz sobie zdalam sprawe, ze nigdy nie widzialam mojego zbiorku "w kupie"
To dotyczyło bardziej tego, że Polly_ tajniaczy sie nawet ze swoimi próbkami
siarka40 - 'spójrz prawdzie prosto w oczy', ustaw flaszki w rządeczku, policz i zrób zjdęcie
Stary 2009-04-15, 22:22   #157
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
To dotyczyło bardziej tego, że Polly_ tajniaczy sie nawet ze swoimi próbkami
a, to nie, ja probek bym nie utajniala z prostego wzgledu - nie dokopalabym sie don po pewnym czasie

Cytat:
siarka40 - 'spójrz prawdzie prosto w oczy', ustaw flaszki w rządeczku, policz i zrób zjdęcie
ja mam dosc skromna kolekcje - w porownaniu ze znakomita wiekszoscia perfumomaniaczek - stad zawsze sobie mowie, ze pstrykne takie zbiorowe zdjecie wtedy, gdy moje aktualne "muszmiecie" zdobede^^
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 22:24   #158
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
jestem krakowskim centusiem musze chowac- przecież ktoś mógłby znaleźć i psiknąć!
to żart byl oczywiście, a tak serio to po prostu nie chce sie nikomu tłumaczyć, a ludzie dziwnie reagują..typu- w afryce dzieci głodują a ty tyle kasy w błoto.... a próbki...w takich ilościach tez zwykłego człowieka moga zszokować...moja siostra się zszokowała juz dawno temu a próbek miałam wtedy może z 15
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 22:35   #159
anastazjaaa2
Zakorzenienie

A ja swoje flaszki trzymam w barku ( niewiele ich narazie ), część odlewek gdziepopadnie, a te ''najcenniejsze'' w kartonie w szafce. Nigdy nie pomyślałam, żeby trzymać perfumy na widoku w łazience, ale tylko z tego względu, że byłoby mi ich zwyczajnie szkoda narażać na stały kontakt ze światłem.
Poza tym nie bardzo mam ochotę pokazywać moje skarby komukolwiek, od czasu gdy moja przyjaciółka przetestowała na sobie coś koło 30 zapachów zanim z kawą wróciłam z kuchni Nie żebym jej żałowała ( no, może trochę ), ale nawet nie wie czym gdzie pachniała
Ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie moja ledwo siedemnastoletnia kuzynka.
Najpierw przypadkiem dojrzała flaszki perfum w barku, nawet się nie zdziwiła, grzecznie spytała czy może obejrzeć.
Obejrzała każdą butlę, potem padlo pytanie czy może obwąchać I nie było psikania gdzie popadnie, tylko grzeczne wąchanie z koreczka Sama musiałam ją namówić na testowanie porządne widząc jej zachwyt kiedy wąchała niektóre butle
Na koniec została obładowana sporą ilością próbek, i kilkoma odlewkami które najbardziej przypadły jej do gustu.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 22:44   #160
zuzqie
Rozeznanie

Cytat:
to żart byl oczywiście, a tak serio to po prostu nie chce sie nikomu tłumaczyć, a ludzie dziwnie reagują..typu- w afryce dzieci głodują a ty tyle kasy w błoto.... a próbki...w takich ilościach tez zwykłego człowieka moga zszokować...moja siostra się zszokowała juz dawno temu a próbek miałam wtedy może z 15
jej dziewczyny nie myślcie, ze ja brałam to serio...
"w afryce dzieci..." - też to słyszałam, a moja kolekcja wcale nie należy do najliczniejszych a taka jedna mała flaszunia jest przecież niczym w porównaniu z ilością ciuchów które nabywa moja koleżanka, która litowała się nad afrykańskimi brzuszkami...
Stary 2009-04-16, 07:17   #161
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
jej dziewczyny nie myślcie, ze ja brałam to serio...
"w afryce dzieci..." - też to słyszałam, a moja kolekcja wcale nie należy do najliczniejszych a taka jedna mała flaszunia jest przecież niczym w porównaniu z ilością ciuchów które nabywa moja koleżanka, która litowała się nad afrykańskimi brzuszkami...
jezu dziewczyny, naprawde takie komentarze słyszycie?
Więcej bym takiej osoby chyba do domu nie zaprosiła
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-16, 07:27   #162
skarbiatko
Zakorzenienie

ja trzymam na razie perfumy w pudełku tekturowym,nie wygląda to efektownie ale tam im dobrze a później pomyślę nad czymś efektowniejszym.

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 07:40   #163
Murszafka
To ja :)

Cytat:
w afryce dzieci głodują a ty tyle kasy w błoto....
Przepraszam za OT, ale mi sie cisnie...
Kiedys kolega w pracy wyrzucal resztki obiadu do smieci, na co drugi sie oburzyl slynnym "to w Afryce..." Na co pierwszy kolega sie odwrocil i odpowiedzial: "to im to k... zapakuj i wyslij"

Trzeba cos podobnego na uzytek perfum wymyslic...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 08:54   #164
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Kiedys kolega w pracy wyrzucal resztki obiadu do smieci, na co drugi sie oburzyl slynnym "to w Afryce..." Na co pierwszy kolega sie odwrocil i odpowiedzial: "to im to k... zapakuj i wyslij"

Może to troche nie na miejscu, ale o mało co nie poplułam monitora kawą ze śmiechu
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 12:57   #165
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie tajniaczę z flaszkami jak ktoś ma przyjsc to nawet próbki chowam
Polly, ja tez raczej nie afiszuje sie z moimi flachami.Rozumiem Cie doskonale z ta krytyka. mam sporo flaszek i gdybym miala trzymac wszystkie w jednym miejscu, to chyba ludzie by sie za glowy lapali albo chcieli macac wszystko i wachac
Ja obecnie trzymam moje zbiory na polce w regale z ksiazkami. Ledwo sie tam mieszcza, a ja chce wciaz nowe i nowe
Niedlugo sie przeprowadzam, wiec w domu rodzinnym zostawie to, czego nie uzywam albo te puste buteleczki. Natomiast to, co ukochane, a jest tego chyba z 10 to biore ze soba i trzeba bedzie schowac do jakiejs szafeczki Ale i tak znam takich co znajda, gdyz sobie szafeczke otworza, bo jesli nie krepuja sie grzebac w szafakch kuchennych za nalewkami, to to samo bedzie z lazienkowymi i innymi. Zreszta, juz kiedys zostawilam w lazience kosmetyczke jak goscie przyszli i jasne, ze byla otwierana i ktos w niej gmeral Grrr... czasami sie tylko zastanawiam jaka bedzie moja reakcja, gdy ktos, niuchajac moje zbiory zrzuci mi flaszke jakiegos niszowca na podloge w lazince
Swoja droga spotkalyscie sie z taka bezczelnoscia?
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 13:12   #166
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Polly, ja tez raczej nie afiszuje sie z moimi flachami.Rozumiem Cie doskonale z ta krytyka. mam sporo flaszek i gdybym miala trzymac wszystkie w jednym miejscu, to chyba ludzie by sie za glowy lapali albo chcieli macac wszystko i wachac
Ja obecnie trzymam moje zbiory na polce w regale z ksiazkami. Ledwo sie tam mieszcza, a ja chce wciaz nowe i nowe
Niedlugo sie przeprowadzam, wiec w domu rodzinnym zostawie to, czego nie uzywam albo te puste buteleczki. Natomiast to, co ukochane, a jest tego chyba z 10 to biore ze soba i trzeba bedzie schowac do jakiejs szafeczki Ale i tak znam takich co znajda, gdyz sobie szafeczke otworza, bo jesli nie krepuja sie grzebac w szafakch kuchennych za nalewkami, to to samo bedzie z lazienkowymi i innymi. Zreszta, juz kiedys zostawilam w lazience kosmetyczke jak goscie przyszli i jasne, ze byla otwierana i ktos w niej gmeral Grrr... czasami sie tylko zastanawiam jaka bedzie moja reakcja, gdy ktos, niuchajac moje zbiory zrzuci mi flaszke jakiegos niszowca na podloge w lazince
Swoja droga spotkalyscie sie z taka bezczelnoscia?
Mam nadzieję, że nie. Nie rozumiem jak można grzebać w cudzej kosmetyczce??? Rozumiem, że jak są wystawione flakony na półce łazienkowej to kogoś bedzie korcić, by wziąć do ręki i powąchać korek, ale otwierać czyjąć szafkę?kosmetyczkę? O zgrozo.

Perfumy przechowuję w szufladzie komody. Każdy flakon w kartoniku. Próbki w drewnianej skrzynce, w tejże szufladzie. Z czasem, kiedy będzie ich więcej zostaną umieszczone w starej bieliźniarce, także zamykanej. Nie mam potrzeby ich pokazywania. Lubię to poczucie sekretności, kiedy wysuwam szufladę... a tam moje skarby Taka moja tajemnica

Edit: Rozumiem zatem Polly i Ropuszkę.

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:15
danaida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 13:15   #167
trihomonas
Zadomowienie

Ja swoje perfumy trzymam w salonie za szklem Raczej swiatla malo pada do domku,bo ja ciagle pracuje a jak wracam z pracy to nawet sil nie mam,by rolety (antywlamaniowe) zwinac,takze u mnie panuje caly czas polmrok czasem uslysze od znajomych,ze mam hopla ale to raczej nie jest w zlej mierze...Nikt na powaznie jeszcze nie skrytykowal mojej kolekcji
Spotkalam sie raz z bezczelnascia....Kolezank a na urodzinach mojej malej siostry ukradla mi tusz do rzes...Juz wiecej jej do domu nie zaprosilam...
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 13:30   #168
porzeczki
Zadomowienie

A u mnie nikt nie okazuje żadnych behawioralnych oznak zdziwienia na widok 59 miniatur i 9 pełnowymiarowych flakonów. Traktują to zapewne jako nieszkodliwe dziwactwo. Ktoś robi decoupage, ktoś ma nieprzyzwoite ilości kolczyków, ktoś kolekcjonuje słowniki polsko - angielskie..a ja po prostu mam perfumy

Raz tylko mocno podpity kolega myślał, że moje maluszki to miniatury alkoholi i próbował wychylić mini Youth Dew Ester Lauder.

Edytowane przez porzeczki
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:31
porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 13:40   #169
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez porzeczki Pokaż wiadomość
Raz tylko mocno podpity kolega myślał, że moje maluszki to miniatury alkoholi i próbował wychylić mini Youth Dew Ester Lauder.

Próbował w sensie wlał w siebie trochę, ale mu nie podeszło? Czy próbował, ale Ty mu w porę wyrwałaś mu miniaturkę?
Stary 2009-04-16, 13:44   #170
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
aaaahahahaha to sie teraz usmialam widocznie kolega mial za malo hehe No i jak sie tu oprzec takim flaszeczkom z %
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 14:09   #171
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie. Nie rozumiem jak można grzebać w cudzej kosmetyczce??? Rozumiem, że jak są wystawione flakony na półce łazienkowej to kogoś bedzie korcić, by wziąć do ręki i powąchać korek, ale otwierać czyjąć szafkę?kosmetyczkę? O zgrozo.
No, niestety. Z przykroscia stwierdzam ten fakt. Jednak mial miejsce - nie mowilabym, gdybym nie miala 100% pewnosci.
Szczerze mowiac nie mam nic do wachania moich zasobow, ale za pozwoleniem i bez jakichs glupic komentarzy, ze topie tyle kasy.
Poza tym trzymanie flakonow z perfumami gdzies, gdzie ich nie widac jest fajne - w koncu tyle razy slyszalam stare juz zdanie, ze "Prawdziwa kobieta nie zdradza czym pachnie" Osoba, ktora uwielbia takie grzebanie u mnie, sama trzyma swoje zapachy gdzies ukryte, pewnie zgodnie z ta zasada, ale ja i tak obczailam czym pachnie, bo moj wprawny nos bezblednie rozpozna moje traumy zapachowe
Stary 2009-04-16, 14:24   #172
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Poza tym trzymanie flakonow z perfumami gdzies, gdzie ich nie widac jest fajne - w koncu tyle razy slyszalam stare juz zdanie, ze "Prawdziwa kobieta nie zdradza czym pachnie"
Podoba mi się takie ujęcie sprawy

Cytat:
...ale ja i tak obczailam czym pachnie, bo moj wprawny nos bezblednie rozpozna moje traumy zapachowe
Czym?
Stary 2009-04-16, 15:34   #173
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba mi się takie ujęcie sprawy

Czym?
No nie wiem, czy moge zdradzic... Najpierw Lolita lempicka EDP (to akurat nie jest moja trauma, no ale nie kocham jakos bardzo) a potem Ange ou demon. Przy czym generalnie jest to osoba - "jednozapachowiec" czy uzywa jednego zapachu az sie jej skonczy.
Stary 2009-04-16, 15:54   #174
danaida
Zadomowienie

Cytat:
No nie wiem, czy moge zdradzic... Najpierw Lolita lempicka EDP (to akurat nie jest moja trauma, no ale nie kocham jakos bardzo) a potem Ange ou demon. Przy czym generalnie jest to osoba - "jednozapachowiec" czy uzywa jednego zapachu az sie jej skonczy.

Ange ou demon nie znam, ale Lolitę owszem. Wielokrotne podejścia ze względu na cudne flakoniki, ale dla mnie to jest słodycz migrenogenna, choć testowana tylko nadgarstkowo

Cytat:
Przy czym generalnie jest to osoba - "jednozapachowiec" czy uzywa jednego zapachu az sie jej skonczy.
He he a może to droga do szczęścia??? Choć ja lubię mieć wybór, nawet kosztem nie kupienia sobie jakieś szmatki

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-04-16 o 15:58 Powód: dopisek
Stary 2009-04-16, 16:11   #175
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:

Mam obie flaszki Twojej kolezanki
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 16:13   #176
porzeczki
Zadomowienie

Cytat:

Próbował w sensie wlał w siebie trochę, ale mu nie podeszło? Czy próbował, ale Ty mu w porę wyrwałaś mu miniaturkę?
Wrócił chwiejnym krokiem z łazienki, i obwieścił (z niejakim trudem), iż był przekonany, że to miniatury koniaków. Otworzył więc flaszeczkę, a że Youth Dew daje po nosie , to bez próbowania doszedł do wniosku, że to jest jednak niepijalne. Nawet, w jakże przykrym (i jakże częstym dla niego) stanie tzw. niedopicia.

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 16:22   #177
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Wrócił chwiejnym krokiem z łazienki, i obwieścił (z niejakim trudem), iż był przekonany, że to miniatury koniaków. Otworzył więc flaszeczkę, a że Youth Dew daje po nosie , to bez próbowania doszedł do wniosku, że to jest jednak niepijalne. Nawet, w jakże przykrym (i jakże częstym dla niego) stanie tzw. niedopicia.
To pewnie Ci ulżyło, bo taka miniatura to na jeden haust. A tak swoją drogą kto, by trzymał minikoniaczki w łazience
Stary 2009-04-16, 18:21   #178
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Mam obie flaszki Twojej kolezanki
Ja tez To jest wlasnie zabawne. Tzn. lempicka mam w wersji Midnight, bo jest dla mnie bardziej zjadliwa, a Ange ou demon kupilam kiedys na lotnisku pod wplywem impulsu no i zuzylam ledwo polowe - obecnie nie toleruje takich zapachow.
Stary 2009-04-16, 18:34   #179
GOśka T.
Zakorzenienie

Dla mnie to czy ktoś trzyma perfumy przy łózku czy w łazience naprawde nie ma znaczenia i szczerze nigdy nie zastanwaiałam się czy może tak robić ze względów wygody, ot tak po prostu czy dla "pokazówy" , zapewne sa osoby które z kazdego z tych powodów trzymają tam a nie gdize indziej...

ja swoje mam u siebie na półće ale czasem stawiam własnie przy lustrze<bo mam np taka fazę ze się zapomnę popryskać jak stoją w pokoju a w łazience jak są to już szybciej psikne

idąc do koleżanek np. (podobnie jak któraś z moich popzredniczek pisała) jak widze ze stoi na półce w łazience perfum to zdarza sie ze powącham nakrętkę-korek bo lubie i nie widze w tym nic złego .natomiast jakbym chciała sie popryskać to zazwyczaj pytam! <jak mi się spodobał zapaszek to mówię koleżankom i one same proponują<zęt ak powiem jak chcesz to sie popryskaj- czazsem korzystam

tak samo jak do mnie przychodzą to nie mam nicdo tego że ktoś wącha! czego oczy nie widzą tego sercu nie żal
minikoniaczki hahah dobre

Edytowane przez GOśka T.
Czas edycji: 2009-04-16 o 18:36
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 19:43   #180
GothicAristocrat
BAN stały

Cytat:
ja trzymam w szafie ciuchowej, na jednaj z półek-na razie problemu nie ma bo nie mam wiele do trzymanie
moze nie jest to nalezyta oprawa,ale na pewno superzdrowa dla perfum,ciemno i stabilna temperatura, no i nikt nie widzi...bo ja sie trochę krępuję- moje 5 flaszek tes budzi niezdrową fascynację niekiedy...a co bedzie za jakiś czas
wiesz co mi się wydaje że u mnie też maja zdrowo... zawsze w pokoju jest ciemno jak w trumnie! A i chłodek, a co! bo ja gorąca dziewczyna jestem i cały czas jest mi gorąco, to też chłodno zawsze musi być!

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
No co za zmysl estetyczny w sobie skrywasz Cudna ta poleczka, naprawde jest taka typowoa "Twoja" i flaszki cudnie sie prezentuja Widze Les Belles i zazdraszczam Ci ich przemocno poprostu

Ja swoje skarby trzymam w zamykanej na klucz szawce. Powod glowny to to, ze moj rudy Kocur raczej do grzecznych nie nalezy wiec wspinaczki po regale to rzecz naturalna w jego zachowaniu. Poza tym mam pokoj z siostra, ktorej kolezanki nie zasze szanuja fakt, ze zapach typu OI cze Escada Collection to nie sa rzeczy, ktore latwo mozna kupic. One tez nie do konca sa wstanie zrozumiec po co wydaje 300 zl na jeden flakon jak moge miec perfumy za 30 czy 40 zl. A ze ja nie lubie tlumaczyc sie z wlasnych wyborow to chowam powody tych dyskusji. Gdy jakas moja dobra kolezanka chce powachac albo potestowac to otwieramy szafke, siadamy na podlodze i poprostu razem to robimy. Dostep bezgraniczny do perfum ma Landryn i mama
O matko święta, jak ja nie cierpię się tłumaczyć z drogich perfum co prawda tylko jedna mi się taka uciażliwa trafiła, co nie mogła uwierzyć że mam jakiekolwiek oryginalne perfumy
pytania o ceny doprowadzaja mnie do szału. i te zszokowane miny... zawsze staram się wymigać z odpowiedzi
A to bardzo miło że doceniasz mój zmysł artystyczny

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Pieknie to wyglada, taka perfumeryjna kapliczka;-)
A co obwachiwania, ja tez tak mam. Codziennie wacham niektore moje flaszki
Dziękuję jeden zapach, ten którym pachnę w danej chwili to dla mnie stanowczo za mało. Musze się jeszcze postymulować zapachowo w ciągu dnia

Cytat:
taka 'codzienna zabawa' to ładniej ubrane w słowa stwierdzenia 'choleradlaczegoniemogete goznaleźć?!?!' ale może ludzie w Poznaniu tak mają

Gothic - teraz mi się tak łyso zrobiło jak pomyślałam o moim flaszkowo-odlewkowym poligonie... faktycznie, Twoje flaszki mieszkają luksusowo
Flaszki mieszkaja lepiej ode mnie! Mój pokój to jeden wielki poligon!

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Przepraszam za OT, ale mi sie cisnie...

Murszafko... kocham Twojego kolegę! dobry chłopak jest

Cytat:
a, to nie, ja probek bym nie utajniala z prostego wzgledu - nie dokopalabym sie don po pewnym czasie

ja mam dosc skromna kolekcje - w porownaniu ze znakomita wiekszoscia perfumomaniaczek - stad zawsze sobie mowie, ze pstrykne takie zbiorowe zdjecie wtedy, gdy moje aktualne "muszmiecie" zdobede^^
e tam... cały czas coś przybywać Ci będzie, nie ma co czekać wiecznośc tylko aparat wyciągać i sesje zdjęciową zafundować swoim flaszka!

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
A ja swoje flaszki trzymam w barku ( niewiele ich narazie ), część odlewek gdziepopadnie, a te ''najcenniejsze'' w kartonie w szafce. Nigdy nie pomyślałam, żeby trzymać perfumy na widoku w łazience, ale tylko z tego względu, że byłoby mi ich zwyczajnie szkoda narażać na stały kontakt ze światłem.
Poza tym nie bardzo mam ochotę pokazywać moje skarby komukolwiek, od czasu gdy moja przyjaciółka przetestowała na sobie coś koło 30 zapachów zanim z kawą wróciłam z kuchni Nie żebym jej żałowała ( no, może trochę ), ale nawet nie wie czym gdzie pachniała
Ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie moja ledwo siedemnastoletnia kuzynka.
Najpierw przypadkiem dojrzała flaszki perfum w barku, nawet się nie zdziwiła, grzecznie spytała czy może obejrzeć.
Obejrzała każdą butlę, potem padlo pytanie czy może obwąchać I nie było psikania gdzie popadnie, tylko grzeczne wąchanie z koreczka Sama musiałam ją namówić na testowanie porządne widząc jej zachwyt kiedy wąchała niektóre butle
Na koniec została obładowana sporą ilością próbek, i kilkoma odlewkami które najbardziej przypadły jej do gustu.
ale miło... niestety moi znajomi nie szanują moich skarbów... co prawda strasznie rzadko mnie odwiedzają, bo ja mam syf ogromny zawsze Ostatnio koleżanka mojej mamy pod namową mamuśki udała się do mnie do pokoju i zażądała prezentacji. miło było mi strasznie, była pod wielkim wrażeniem a ja byłam zszokowana jak się dowiedziała że ona wie co to za zapach Theorema, BdM, molekuły, lutensy, co to sa niszowce a poza tym zauroczona była najbardziej moimi faworytami. kurcze... kadzidła i drewniaki to dla większości ludzi czarna magia...ale gdy juz psikała nimi gdzie popadnie to przyznam że kuło mnie trochę w serducho

Cytat:
Napisane przez mamba Pokaż wiadomość
Gothic, Twoja kolekcja mieszka w hotelu pięciogwiazdkowym! Przepięknie wygląda.
mambo, dziekuję

a tak w ogóle to w moim hotelu było przemeblowanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1280.jpg (146,1 KB, 48 załadowań)
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości