Misja w Zambii - cz. IV - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 11:55   #61
beautyb
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - cz. IV

Nelu, zgadzam się z Tobą w 100%
Zresztą o Panu Moyo bardzo dobrze wypowiadały się też Gosia i Ava.
Oby takich ludzi przybywało, a wierzę, że nasz program stwarza ku temu warunki.
Dzięki miejscowym wykształconym pracownikom socjalnym (i nie tylko), chcącym coś zmienić na lepsze (a nie chować wszystko do kieszeni) Afryka ma szanse stanąć wreszcie na nogi.

Marku, wiesz, że jesteśmy z Tobą i Twoimi Dziewczynami
Trzymam mocno kciuki za całą Waszą trójkę

Edytowane przez beautyb
Czas edycji: 2009-04-16 o 11:57
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 12:07   #62
blla
Raczkowanie

Nela popieram Cię. Ja nie potrzebuję potwierdzeń, że rodzina otrzymała zakupy o które poprosiłam, całkowicie wierzę i ufam Siostrze. Faktycznie my trochę egoistycznie podchodzimy do adopcji - chcemy wiedzieć, chcemy potwierdzeń, zdjęć listów itp... Ja sama z niecierpliwością czekam na jakieś informacje o Jeremiasza
Ale uzbroiłam się w cierpliwość, bo wiem że wszystko w swoim czasie...

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Kiedyś poruszyłam na forum dyskusje o studiach - chciałam bardzo zaprosić Jeremiasza do Polski i pomóc mu tutaj studiować. Teraz już wiem że nie tędy droga...
Nasz Jeremiasz pragnie zostać nauczycielem, jest bardzo dobrym uczniem i jak tylko będziemy w stanie i Jeremiasz będzie chciał, pomożemy mu studiować w Zambii. Myślę że przyda się dobry (bo mniemam że będzie dobry ) nauczyciel tam na miejscu...
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 12:36   #63
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Ja tez bym bardzo chciala zaprosić Elinę do Polski, nie tylko na studia Ale wiem, ze to tylko w moim mniemaniu dobre wyjście. Wiem, że dla niej duzo lepszym wyjściem jest zostanie tam na miejscu, skończenie tam studiów i pomoc innym. Chce zostac pielegniarką (jak wiekszośc dziewczynek) więc, kto wie - moze w przyszłości pomoze na misji ...
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 12:38   #64
MartaiMaciej
Raczkowanie

Wiem, że powtarzam po Innych. NELA MASZ RACJĘ. Powinniśmy doliczyć po 10 $ rocznie do każdego dziecka na koszty administracyjne, którymi dysponowałaby Siostra Józefa. Trochę tak głupio nie odwdzięczyć się tym ludziom za wiele godzin spędzionych przy pracy, aby pomagać nie tylko tym dzieciakom, ale i nam. Zaufanie to podstawa. I tak jak pisze Rock, jeżeli ktoś nie ufa Siostrze może odejść. Nic na przymus. Co do Mr. Martina Moyo nr kart. 600, to będę mu wpłacać do końca studiów po 13 $ miesięcznie (kwietniowa wpłata poszła 10$, zmienię dyspozycję do końca 2011 r i zmienię sumę na 13 $ to da ogółem 426 $). Odnośnie rozdzielania pracy, to już deklarowałam chęć pomocy.

Nelu czy wiesz ile tam kosztują studia medyczne? (popoprawiałam powyżej kwoty, bo się sypnęłam) Przepraszam już znalazłam :4 000 000 kw x 6 semestrów = 24 000 000 kw.

Marku. Nie dziwię się AVIE, że jest marudna i może wykazywać zniecierpliwienie. Jest kobietą energiczną, a w tej chwili cierpi z bólu i dodatkowo czuje się pewnie gorzej niż w więzieniu. Też byłam dwa razy uziemiona, i jak Maciek wieczorem wracał z pracy, to jęczałam, żeby chociaż zabrał mnie na trochę do Supermarketu (inne sklepy już były zamknięte). Cały czas miałam poczucie że jestem uwięziona za karę, a nie przewiniłam. Pozdrów Ją serdecznie i powiedz Jej, że nas dała rady nauczyć cierpliwości (co w moim przypadku graniczy z cudem), więc wierzymy, że też Sobie poradzi, bo nie ma wyjścia.

Edytowane przez MartaiMaciej
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:57
MartaiMaciej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 12:56   #65
blla
Raczkowanie

Pyziulka no fakt - studia w Polsce tak przy okazji
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:02   #66
Karotka87
Raczkowanie

Nela, zgadzam się z Tobą w kwestii zaufania i rozliczeń, myślę też, że wszyscy rodzice, którzy udzielają się na forum i żywo interesują losem akcji w pełni się zgadzają! Im nie trzeba o tym mówić!
Problem stanowią rodzice, którzy nie czytają forum, nie udzielają się, mają czasem wątpliwości, piszą maile (wiadomo jakie).
Do nich nie dotrze Twój komunikat, a powiedzenie im "rozliczeń nie będzie, jeśli nie ufacie zrezygnujcie" - może okazać się przykre w skutkach. Nie sposób zgadnąć jak oni to odbiorą.
Nie zrozumcie mnie źle, nie chcę przez to powiedzieć, że mamy spełniać wszystkie zachcianki rodziców, którzy nie mają zaufania, albo tych, którzy nie przeczytali na czym polega pomoc i domagają się cudów!
Nie mam też zamiaru kogoś obrazić
Chciałabym zwrócić uwagę na to, że takie kroki i ich skutki trzeba bardzo dobrze przemyśleć.
Jeśli chodzi o inne sprawy poruszone przez Ciebie- popieram całym sercem i chętnie pomogę, jeśli tylko będę do czegoś potrzebna!

Pozdrawiam
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:03   #67
gosiakk7
Rozeznanie

No tak...wzięłam się za pisanie posta, a nie mam skonkretyzowanych myśli do zwerbalizowania

Nela...nie muszę chyba pisać, że się z Tobą zgadzam.
Z każdym Twoim słowem...!
Fakt, problem jest w tym, że bierzemy udział w akcji, której odbiorcami są ludzie z zupełnie innej kultury, z inną mentalnością. Taka współpraca jest zawsze trudna, bo my tu myślimy zupełnie inaczej.

Spotkanie w Tychach...niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę...ale na 5-6 godzin spotkania, większość czasu przeznaczyliśmy na przedstawienie się sobie na wzajem, rozdanie listów itp, które miała ze sobą Ava, oglądanie moich i Avy zdjęć i filmików i luźne rozmowy.
Były pytania o warunki życiowe, o sytuację tam, kierowane głównie do Avy, były pytania o stowarzyszenie. Nie przypominam sobie sytuacji, żeby ktoś dzielił się swoją jakąkolwiek krytyczną oceną.
Przed oficjalnym spotkaniem, razem z Markosem, Avą i jej mężem, oraz Bogną poszliśmy na kawkę i herbatkę, bo przyjechaliśmy wcześniej i wtedy również rozmowy były na temat pomysłów usprawnienia akcji, w kontekście ułatwienia Siostrze pracy.
Smutno mi, że Siostra chodzi czasem zasępiona. Przypuszczam, że gdyby była taka możliwość, została by obsypana milionami kwiatów, chodziłaby tylko po czerwonym dywanie i zawsze miałaby obok siebie co najmniej kilkoro z nas, żeby ją we wszystkim wyręczać, żeby się nie męczyła! A to za to, co robi!!! Ja osobiście, i sądzę, że nie tylko ja, nieba bym jej uchyliła! Nikt nie ma prawa jej nie ufać!

A wszystkie pomysły, próby usprawnienia, wynikają z naszego europejskiego toku myślenia. Nam się mogą wydawać idealne...w oczach Siostry mogą być wyrazem braku zaufania albo czegoś podobnego. Teraz będziemy musieli starać się patrzeć na wszystko z dwóch punktów widzenia.

Co do pieniędzy dla pracowników - popieram rękoma i nogami! Boję się tylko reakcji ludzi, którzy nie udzielają się na forum. Te nasze rozmowy tutaj kreują nasze podejście do sprawy. Wiemy więcej, bardziej się orientujemy w sytuacji. Gorzej, jeśli ktoś po prostu wpłaca i nagle, ni z gruszki ni z pietruszki przyjdzie mu informacja, że koszty utrzymania dziecka wzrosły.
Trzeba to zrobić - racja, ale trzeba to dobrze rozwiązać!

Ehh...się rozpisałam! Wybaczcie

i miłego popoludnia!

Edytowane przez gosiakk7
Czas edycji: 2009-04-16 o 14:04
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-16, 14:26   #68
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blla Pokaż wiadomość
Nela popieram Cię. Ja nie potrzebuję potwierdzeń, że rodzina otrzymała zakupy o które poprosiłam, całkowicie wierzę i ufam Siostrze. Faktycznie my trochę egoistycznie podchodzimy do adopcji - chcemy wiedzieć, chcemy potwierdzeń, zdjęć listów itp...
W 100% zgadzam się z Nelą. Zaufanie to podstawa. Uważam, że potwierdzenia otrzymania paczki przez dziecko, zrealizowania zakupów i nie wiem czego jeszcze to przesada i strata czasu. Mimo, że od roku wysyłam sporo paczuszek dla moich dzieci , to nigdy nie otrzymałam potwierdzenia, że dzieci otrzymały. I nie potrzebuję tego. Świadczy to o tym, że tam na miejscu jest za mało osób i nie wyrabiają z papierologią. Ten czas mogliby poświęcić na ważniejsze sprawy. W zupełności wystarczy informacja na forum od Siostry, że paczka dotarła.
Pomysł dalszego rozwoju adopcji i obejmowania nią kolejnych dzieci jest rewelacyjny Rozumiem też, że współpracownicy Siostry nie mogą pracować za darmo. Popieram konieczność wpłaty określonej kwoty na ten cel.
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:39   #69
moria44
Wtajemniczenie

Nela - I ja powtórzę za moimi przedmówcami, którzy pięknie wszystko skwitowali, że jestem jak najbardziej na tak 10 $ rocznie to niewielki koszt w porównaniu do miejsc pracy, które otrzymają ludzie w Mpanshy.

Jeśli chodzi o p. Martina Moyo, właśnie wpłaciłam 10$ na jego fundusz studencki. Ile potrzebujemy rocznie $ na szkołę p. Moyo?

A co do naszej Siostry Józefy, to oczywiście ślę jej moc uścisków i zapewnienie, że nie ma się czym smucić i martwić, bo jak dla mnie jest Ona jak Anioł z Nieba i kwestia zaufania w przypadku Siostry nie powinna podlegać dyskusji.
I tak jak pisze Gosia, inne są relacje nas, ludzi związanych z forum a inne tych, którzy opierają się na zupełnie innych informacjach, może negatywnych doświadczeniach. Dobrze by było gdyby takie osoby, które mają wątpliwości lub jakieś zarzuty mogły omówić je tu z nami na forum albo z kimś z nas.
Odwołując się do tego co pisała Nela, gdyby była potrzeba stworzenia stanowiska p.t. "księga skarg i zażaleń" mogę za nią odpowiadać. Po części polega na tym moja obecna praca, jestem jak ściana płaczu w mojej firmie więc doświadczenie mam

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:50   #70
MartaiMaciej
Raczkowanie

[ cyt Moria 44]
Jeśli chodzi o p. Martina Moyo, właśnie wpłaciłam 10$ na jego fundusz studencki. Ile potrzebujemy rocznie $ na szkołę p. Moyo?

Studia Mr. Moyo będą kosztowało w całości 9 000 000 kwacha, tj rocznie 4 500 000 kw. Wg obecnego kursu wychodzi 2 547 zł, lub 797,28$ rocznie, ale można chyba płacić każde półrocze.

I zgadzamy się z Tobą NASZA SIOSTA TO ANIOŁ!!!!!

I zgadzamy się z Justyną odnośnie paczek. Nam również wystarcza wiadomość od Siostry, że paczka dotarła do Niej. Jak dotarła do Siostry, to w swoim czasie dotrze do Jessi, przecież Siostra nie jeździ na wodę i z każdą kopertką nie będzie gnała kilkadziesiąt kilometrów.

Czas edycji: 2009-04-16 o 15:05
Stary 2009-04-16, 15:10   #71
rozwydrzona
Zadomowienie

i ja się zgadzam z Wami w 100% i dodaję tylko, że zważając na masę mojego wolnego czasu (no dobra, niech będzie, że to wolne będzie za 2 tygodnie... ), to ja jestem chętna do pomocy
Ava - zdrowiej, dzielna kobieto!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-16, 15:54   #72
gosiakk7
Rozeznanie

Co do chętnych rąk do pracy...tyle tu dobrych ludzi, że sądzę, że z tym nie powinno być problemu...
spieszę jednak powiedzieć tym, co chcą pomóc, żeby nie pomyśleli sobie np za tydzień, jak nikt nie pociągnie tematu, że ich pomoc nie jest mile widziana.
Wręcz przeciwnie, ale wiem też, że dziewczyny mają swój system pracy. Były już próby zmian, co prawda przed wypadkiem Avy, ale podchodzono do tych pomysłów z rezerwą, jako że dotychczasowy system się sprawdzał.
Także trzeba dać chwilę dziewczynom, żeby przemyślały sprawę i poukładały sobie wszystko i pewnie dopiero wtedy okaże się ile rak do pracy się przyda
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 16:08   #73
PIOTR73
Przyczajenie

Miał być rower dla Bonifacego /wczoraj okazało się że to nieaktualne / to wpłacę w przyszłym tygodniu po 50 USD na studia

Mubangi Mulenga nr 285.
Martina Moyo nr 600.

Rozumiem że konto do wpłat takie samo jak dla adopcji ? .
PIOTR73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 16:39   #74
MartaiMaciej
Raczkowanie

Marysia "Rowydrzona" przepraszam, że Ci przypominam, bo w domku pewnie słyszysz to kilka razy dziennie: MATURA!!!! Przykro mi, ale stawiamy pocichutku na Ciebie i przysiądz, bo to się opłaci. Chcemy dostać dobre wieści (napewno wszyscy na forum i Siostra Józefa także) : zdałam pięknie, jestem studentem na moim wymarzonym kierunku. To jest w tej chwili dla nas wszystkich tak samo ważne, jak zdrowie AVY I NATALKI. Praca Cię nie minie. Przecież się sprawdziłaś.: cmok:. Pamiętaj o info kiedy i co zdajesz, będziemy trzymać mocno.

Piotrze jak zobaczyłam deklaracje o wpłatach to podskoczyłam z radości. Konto to co zawsze. Przykre jest to co zrobił Bonifacy, ale zapewne miał powód. Nie wiem czy się doczytałeś, ale Seonka zaproponowała Ci przydzielenie innego dziecka. Chętnych jest bardzo dużo. Przemyśl to.

NAKU plan dzienny wykonany!

Czas edycji: 2009-04-16 o 17:08
Stary 2009-04-16, 17:07   #75
kate354
Raczkowanie

Kate! Próbowałam weść na podany w dole Twojej wypowiedzi adres www.polomia .pl( cos podobnego) i mój program antywirusowy ostrzegł,że jest tam " kon trojański". Lepiej tam nie wchodzić. A co to jest ta "polomia"?Wybacz ale trzeba ostrzec....[/quote]

To jest stronka o mojej rodzinnej miejscowości Nie ma wirusa, podobno zależy od zabezpieczenia kompa i tego, jakiego masz antywirusa. U mnie też nie wyświetla tej stronki, ale w pracy już tak
Stronka jest śliczna
W sumie to napisałam tam część tekstów...
kate354 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 17:25   #76
dodus_90
Raczkowanie

ja tez musze powiedziec, ze sie zgadzam z Nela w 100%. Jak najbardziej wierze sioiostrze i jej pomocnikom i nawet nie wpadlo by mi do glowy, zeby pisac do niej czy zrobila juz zakupy na ktore wyslalam pieniadze dla mojej Josephine. Mysle, ze rodzice ktorzy nie udzielaja sie na forum nie bardzo wiedza jak naprawde wyglada nasza adopcja. Zal mi tylko siostry ktora naprawde poswieca sie naszym dzieciom i jeszcze musi sie smucic przez takich niedowiarkow. Mi w zupelnoscii starcza wiadomosc na forum, ze moja paczka juz doszla i wiem na pewno,ze skoro jest ona juz u siostry to w najblizszej przyszzlosci trafi do mojej malej.
aha no i oczywiscie ja tez jak najbardziej zglaszam sie do pomocy! do 11 maja mam sesje a potem 4 miesiace wakacji i bardzo chetnie pomoge
a i pytanie do Pyziulki, czy Ty wysylalas kolczyki z oswiecimia? bo babcia mi dzis przyslala wiadomosc, ze doszla jakas paczka z oswiecimia do mnie i zastanawiam sie czy to te kolczyki czy nie
pozdrawiam wszystkich serdecznie
dodus_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 17:28   #77
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez dodus_90 Pokaż wiadomość
j
a i pytanie do Pyziulki, czy Ty wysylalas kolczyki z oswiecimia? bo babcia mi dzis przyslala wiadomosc, ze doszla jakas paczka z oswiecimia do mnie i zastanawiam sie czy to te kolczyki czy nie
pozdrawiam wszystkich serdecznie
Kolczyki wyslę dopiero jutro lub w sobote (ale juz na pewno!!!) z Torunia Wszystkie będa poleconym, bo tak bezpieczniej. Przepraszam, ze tak to trwa, ale miałam wizyty lekarskie, badania i nie wyrabiałam przed pracą a do 20 siedzę w pracy :/ jak mi sie uda jutro a jak nie to w sobotę juz na pewno
Stary 2009-04-16, 18:02   #78
rozwydrzona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartaiMaciej Pokaż wiadomość
Marysia "Rowydrzona" przepraszam, że Ci przypominam, bo w domku pewnie słyszysz to kilka razy dziennie: MATURA!!!! Przykro mi, ale stawiamy pocichutku na Ciebie i przysiądz, bo to się opłaci. Chcemy dostać dobre wieści (napewno wszyscy na forum i Siostra Józefa także) : zdałam pięknie, jestem studentem na moim wymarzonym kierunku. To jest w tej chwili dla nas wszystkich tak samo ważne, jak zdrowie AVY I NATALKI. Praca Cię nie minie. Przecież się sprawdziłaś.: cmok:.
Wiem ale naprawdę spędzam już tyle nad książkami, że jestem już tym wyjątkowo zmęczona. Po prostu pewnych rzeczy, jeśli nie nauczyłam się w 3 lata, to w 2 tygodnie nie nadrobię, a niektóre rzeczy, jak np polski zostawiam sobie na kilka dni przed. A naprawę każdą wolną chwilę spędzam nad książkami, tyle, ile mój mózg przyswaja

Cytat:
Pamiętaj o info kiedy i co zdajesz, będziemy trzymać mocno.
więc...
4. maja - polski pisemny
5 . - angielski pisemny
7. - angielski ustny
11. - biologia
12. - historia
13. - polski ustny (tego bałam się najbardziej, ale wczoraj dokończyłam prezentację, więc już spoko )

a za pamięć i modlitwę z góry dziękuję wszystkim - to na pewno się przyda, zawsze
Stary 2009-04-16, 18:06   #79
Seona
Zakorzenienie

Absolutnie to co napisała Nela ma sens i jestem za Niech Siostra nie zamartwia, się bo wszelkie nasze europejskie pomysły wynikają tylko z troski o naszą adopcję i odciążenie Siostry, żeby nie zarywała nocy na rozliczenia, karteczki itp.

Wiele jest naprawdę osób, które myślą tak jak Wy tutaj na forum, ale jednak jest też druga strona medalu i Sponsorzy, którzy kilkakrotnie potrafią się upominać o rozliczenie, o rachunek, o informację czy ich paczka doszła itp. Na nic tłumaczenia, że np. wystąpił błąd i w formularzu są dane innego dziecka, pomylony numer itp. i trzeba czekać kolejne miesiące. Na nic tu prośby o cierpliwość itp.

Tak jak Nela napisała i tak jak Siostra chce, adopcja ma być dla Dzieci właśnie, to im ma być lepiej, a nie dla Sponsorów. Dlatego niektóre sprawy trzeba usprawnić, np. więcej pracowników itp. aby i Dzieci były szczęśliwe i Rodzic w miarę zadowolony Jednak to zdjęcie, formularz i rachunek raz do roku przydałoby się, to pomaga w więzi z Dzieckiem, zobaczyć jak się zmienia itp. A bez pracowników i pomocy nic nie zdziałamy

Kate354 pomysł piękny To już drugi ślub na forum mamy Najpierw Nela, później Ty

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-16, 18:18   #80
MartaiMaciej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Absolutnie to co napisała Nela ma sens i jestem za Niech Siostra nie zamartwia, się bo wszelkie nasze europejskie pomysły wynikają tylko z troski o naszą adopcję i odciążenie Siostry, żeby nie zarywała nocy na rozliczenia, karteczki itp.

Wiele jest naprawdę osób, które myślą tak jak Wy tutaj na forum, ale jednak jest też druga strona medalu i Sponsorzy, którzy kilkakrotnie potrafią się upominać o rozliczenie, o rachunek, o informację czy ich paczka doszła itp. Na nic tłumaczenia, że np. wystąpił błąd i w formularzu są dane innego dziecka, pomylony numer itp. i trzeba czekać kolejne miesiące. Na nic tu prośby o cierpliwość itp.

Tak jak Nela napisała i tak jak Siostra chce, adopcja ma być dla Dzieci właśnie, to im ma być lepiej, a nie dla Sponsorów. Dlatego niektóre sprawy trzeba usprawnić, np. więcej pracowników itp. aby i Dzieci były szczęśliwe i Rodzic w miarę zadowolony Jednak to zdjęcie, formularz i rachunek raz do roku przydałoby się, to pomaga w więzi z Dzieckiem, zobaczyć jak się zmienia itp. A bez pracowników i pomocy nic nie zdziałamy

Kate354 pomysł piękny To już drugi ślub na forum mamy Najpierw Nela, później Ty
A we wrześniu PYZIULKA!

Seonka, a może newslettera,do wszystkich, że jeżeli rodzice życzą sobie szybszej informacji i sprawniejszej pracy tam na miejscu, to Adopcja musi zatrudnić pracowników i od rodzica 10 $ rocznie na opłacenie pracowników i poprosić o decyzję, że to głosowanie za i przeciw? Nawet jeżeli ktoś nie posiada maila, to przecież adresy są. Tym samym Jola odliczy od wpłaty "na księgową" i będzie dopłata.
A tak wogóle jak Wasze zdrówko?? Pozdrawiamy cieplutko.

Marysia "Rozwydrzona" terminy przepisane, informuj potem na bieżąco. Kciuki i modlitwa gwarantowane (moje są bardzo skuteczne)

Czas edycji: 2009-04-16 o 18:23
Stary 2009-04-16, 18:30   #81
dodus_90
Raczkowanie

MartaIMaciej jezeli Twoje kciuki sa bardzo skuteczne to ja tez prosze o 3ymanie bo ja mam sesje od 5 do 11 maja dziekuje z gory
dodus_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 18:31   #82
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
A we wrześniu PYZIULKA!

jak się wszystko uda to tak 12 wrzesnia

Cytat:
Marysia "Rozwydrzona" terminy przepisane, informuj potem na bieżąco. Kciuki i modlitwa gwarantowane (moje są bardzo skuteczne)
A czy są skuteczne w każdej sprawie czy tylko w sprawie matur?? Bo i ja bym miała maleńką prośbę...

We wtorek byłam na USG u lekarza i wg niego leczenie powiodło sie i mam szanse na zajście w ciążę... Kciuki i pozytywne mysli wskazane
Stary 2009-04-16, 18:34   #83
rozwydrzona
Zadomowienie

jak ma być newsletter, to może dopiszcie też o Darach Boga i pomocy studentom Nie każdy tu zagląda, a może akurat któryś z rodziców będzie chętny pomóc

a ja chyba napiszę do modów, co by podwiesili wątek, bo mi się ciężko go szuka

Edytowane przez rozwydrzona
Czas edycji: 2009-04-16 o 18:43
rozwydrzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 18:44   #84
MartaiMaciej
Raczkowanie

Marysiu "Rowydrzona" masz rację trzeba wszystkie info za jednym zamachem.

Dodus i Pyziulka jasne, że będę trzymać i to bardzo mocno. Dla pamięci zapisałam. Ja 4 maja idę na wizytę do neurologa na 16, jak będziecie miały czas, to też westchnijcie.

Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak wiele Wam zawdzięczam. Maćkowi, że wybrał akurat tę Adopcję, Teresce, Rockowi i Rozwydrzonej, że poradzili mi napisać do Seony. Seonie, że przydzieliła nam Tą Małą Perełkę i razem z AVĄ nauczyły mnie cierpliwości i wogóle Wam wszystkim za życzliwość i ciepło. Teraz mam nowe cele, jestem mniej nerwowa, bardziej cierpliwa i wyciszona. I zaczęłam dbać bardziej o zdrowie, bo dawniej mi to brzydko mówiąc wisiało. Myślę też, że częściej musimy przypominać Siostrze Józefie jak bardzo Ją cenimy i kochamy, żeby trochę mniej przejmowała się tymi "marudnikami".

Marysiu ja sobie wątek wprowadziłam do ulubionych (adres strony- ulubione- dodaj)i mam w zasięgu "MYSZY". Cieszę się jeżeli stary wapniak może coś podpowiedzieć młodym!!!! Zwłaszcza w kompie, Ty mi też raz rozjaśniłaś o edytowaniu, pamiętasz?

Czas edycji: 2009-04-16 o 19:06
Stary 2009-04-16, 19:00   #85
rozwydrzona
Zadomowienie

taaak ale, że wapniak, to się nie zgodzę (tzn. z samym sensem merytorycznym owszem, wczoraj nam pani na biologii tłumaczyła zasadność tego stwierdzenia) w odniesieniu do Ciebie!

Ale wydaje mi się, że nawet jeśli ktoś nowy zaglądnie, to żeby nie musiał szukać, a w tamtym nie nabijał już postów. Niech nas lepiej 'powieszą'
Stary 2009-04-16, 19:16   #86
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Ja również się wypowiem i nie chcę, aby ktokolwiek mnie źle zrozumiał. Każdy z nas ma masę pomysłów, ale wprowadzanie ich na hurrrraaaa pod wpływem impulsu nigdy się nie sprawdzało.

Newsletter. Początkowo był pisany przeze mnie. Nie miałam możliwości wysyłać go do Siostry ponieważ nie dysponuje mailem. Nigdy nie zawierał niczego innego niż podstawowe informacje o tym co się dzieje (tj. info zamieszczane na forum), jak wysyłać paczki, od kogo są paczki, do kogo listy lub sprawozdania z podróży adopcyjnych rodziców.

Koszta. W tym roku podnieśliśmy cenę adopcji o 20$, to było konieczne i nieuniknione i nie ma co tu dyskutować. Nagłe podniesienie o kolejne 10$ może być dla niektórych lekkim szokiem. Ja wiem, że komu się nie podoba to może zrezygnować..., ale chyba nie tędy droga i dajmy czas, żeby się przygotować. Wydaje mi się, że taką informację warto wysłać 2 miesiące przed nowymi wpłatami.

Edytowane przez KateMwale
Czas edycji: 2009-04-16 o 20:21
KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:21   #87
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Nela bardzo Ci dizękuję za Twoje przemyslenia. Pozwalają popatrzeć z innej strony bo my sami w stos do siebie i swoich działań n ie jesteśmy obiektywni albo po prostu nie jesteśmy w stanie spojrzeć na siebie okiem afrykańskiej kultury. Zamotałam ale wiecie oc miałam na mysli

co do spotkania to nie było żadnych krytycznych uwag w stos do siostry czy programu, w prost przeciwnie padały przeróżne propozycje co by tu zrobic żeby było lepiej.
Jeśli o mnie chodzi jestem za tym aby zatrudnic tamtejszą młodzież, nie ma nic lepszego - to zdecydowanie bardziej motywujące i jaki przykład dla innych.

Co do ewentualnych sprzeciwów, to były są i będą i im wiecej nas będzie tym częściej, "ryzyko zawodowe"

strasznie żałuje , że nie mogę jak kiedys poświęcać swojego czasu bo z pracy jaką wkładałam na rozwój programu czerpałam ogromną satysfakcję i ciagle jestem dumna że jestem pośród Was/Nas .

Ciagle mam nadzieję że znajde kiedys pracę podobą do naszego programu byłabym chyba najszczęśliwszym i najpracowitszym pracownikiem

nie mam pomysłu jak usprawnic nasze i ich działania aby powiekszyć adopcje i sprawnie wszystko działało, jak znam siostrę to ona znajdzie jakies dobre rozwiazanie, potem my obetniemy połowę i adoptujemy wszystkie dzieciaczki, które tego będą potrzebowały
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:42   #88
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Podwieszam wątek na górze. Część III zamknęłam
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 20:17   #89
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Ja również się nie wypowiem i nie chcę, aby ktokolwiek mnie źle zrozumiał. Każdy z nas ma masę pomysłów, ale wprowadzanie ich na hurrrraaaa pod wpływem impulsu nigdy się nie sprawdzało.
Kurcze, bo ja mam w zanadrzu nowy pomysł, ale na razie zapisany w Notatniku i czeka na lepsze czasy

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Koszta. W tym roku podnieśliśmy cenę adopcji o 20$, to było konieczne i nieuniknione i nie ma co tu dyskutować. Nagłe podniesienie o kolejne 10$ może być dla niektórych lekkim szokiem. Ja wiem, że komu się nie podoba to może zrezygnować..., ale chyba nie tędy droga i dajmy czas, żeby się przygotować. Wydaje mi się, że taką informację warto wysłać 2 miesiące przed nowymi wpłatami.
Czyli akurat, teraz na przełomie kwietnia/maja wysłać info, i od połowy roku, czyli od lipca, podnieść.
New_Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 20:55   #90
Norton
Raczkowanie

GG do Norton
Exclamation Dot.: Misja w Zambii - cz. IV

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
jak ma być newsletter, to może dopiszcie też o Darach Boga i pomocy studentom Nie każdy tu zagląda, a może akurat któryś z rodziców będzie chętny pomóc

a ja chyba napiszę do modów, co by podwiesili wątek, bo mi się ciężko go szuka
No wreszcie ktoś wspomniał o naszych "Darach Boga" - pomocy dzieciom w hospicjum w Mpanshyi. Dzieci czekają na naszą pomoc. Może ktoś zaadoptuje chore dziecko i nada sens jego życiu.

Czat jest otwarty.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości