Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 18:42   #3991
arinitti
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Witam mamusie ,

trochę się przestraszyłam tej glukozy, za ok. 2 tyg. muszę ją zrobić, a od ponad tygodnia mam takiego smaka na słodycze, że szok .
Ale przynajmniej nic jak na razie mi nie puchnie, a co do wagi - w ogóle nie przytyłam, a jestem małym wielorybkiem tak na co dzień - 80 kg na 1, 63 cm wzrostu. Jem normalnie, dziecko ponad 600 g (25 tydz.), zdrowe.

Aha, i będę miała najprawdopodobniej córeczkę!!!

Trzymam kciuki za tę paczkę ukradzioną - walcz dziewczyno!
arinitti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:41   #3992
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
no właśnie nie bardzo teraz mam dreszcze, mocne zawroty głowy... usiadłam na fotelu i normalnie zasnęłam od kopa... obudził mnie gość :/
Dobrze, że jutro lekarz przyjmuje od 8... myślę, że do 9 bede już załatwiona i bede wiedzieć chociaż mniej więcej co jest... Poza tym strasznie ciekawa jestem moich wyników krwi i moczu...

Ehhh...

Mam nadzieję, że chociaż Wy czujecie się dobrze
no wlasnie, a dlaczego nikt nie zwolnil cie do domu? niemadrzy ludzie zarzadzaja tym hotelem i chca miec cie na sumieniu?
To niesmaczne i nieetyczne...jak juz dzis wspomnialam.
Jestes zeby byc, a myslami bladzisz, jestes nieefektywnym i niewydajnym pracownikiem ktory meczy sie zeby tylko dotrwac do 20,zeby przykro nie bylo innym.
Nie popieram, nie rozumiem.
Popros jutro o L4 i wyluzuj matko

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
Jem normalnie, dziecko ponad 600 g (25 tydz.), zdrowe.
witam
a moja w 24tyg i 5dniu miała 850g, tzn ze gigantkę bede miała ?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:47   #3993
UnholyOne
Ola-Unhola

Hejka, jestem już. A co tu takie pustki?

Ja najadłam się naleśnikami i własnie małż wrócił. Kupił mi Perfect Mama do stóp na opuchliznę. Zaraz się wysmaruję i zobaczę czy działa choc trochę.

Jakbym się nie odezwała juz, to miłego wieczorku Wam życzę

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
witam
a moja w 24tyg i 5dniu miała 850g, tzn ze gigantkę bede miała ?
Wg kalendarzy ciązy w 25 tyg dziecko waży 700g. Ale każde jest inne i to jest srednia
Stary 2009-04-16, 19:49   #3994
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a mnie boli kolejny zab i to mocno nie wiem jak bedzie w nocy

i to jeszcze jest zab, na ktorym jest korona

a najgorsze w tym wszystkim jest to, ze moj dentysta jest na urlopie do wtorku yhh moze nie umre

pocieszam sie tym, ze jutro ide do fryzjera
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:53   #3995
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

a najgorsze w tym wszystkim jest to, ze moj dentysta jest na urlopie do wtorku yhh moze nie umre

nieee, no ja juz myslalam ze nie uraczysz nas do samego rozwiazania kolejnym bolacym zebem, co ty masz kobieto...
A lekarz nie robil ci przegladu co jeszcze ewentualnie byloby do zrobienia zeby umowic sie w miare jaknajszybciej zeby uniknąc kolejnych nieprzespanych nocy?
sypia ci sie ząbki, sypią w 1 ciazy tez tak miałas?

Stary 2009-04-16, 19:56   #3996
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
nieee, no ja juz myslalam ze nie uraczysz nas do samego rozwiazania kolejnym bolacym zebem, co ty masz kobieto...
A lekarz nie robil ci przegladu co jeszcze ewentualnie byloby do zrobienia zeby umowic sie w miare jaknajszybciej zeby uniknąc kolejnych nieprzespanych nocy?
sypia ci sie ząbki, sypią w 1 ciazy tez tak miałas?
no wlasnie niby wszystkie zeby sa ok
no ale na tym zebie co mnie boli jest korona i teoretycznie nie powinien juz nigdy bolec - boje sie, ze moze byc do usuniecia, bo martwy zab nie powinien bolec, kurcze nie stac mnie na implant
mam masakre z zebami - maly ciagnie ode mnie na maksa
w pierwszej ciazy nie mialam zadnych problemow z zebami
ahh wykoncze sie
Stary 2009-04-16, 20:01   #3997
katarzynka00
Zakorzenienie

ja własnie planuje zapisac sie tak kontrolnie. I chyba jutro to zrobie.
A tymczasem mam apetyt na parówki, na ciepło, a jest to ostatnią rzeczą jaką jadłam nie będąc w ciąży.
Mąz jak usłyszał co bym zjadła to wielkie oczy zrobił

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-04-16 o 20:03
Stary 2009-04-16, 20:05   #3998
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jejku Wy wszystkie powinnyscie sie zapisac - wiem co mowie, nie ma zartow

tak poza tym to zeby przewaznie zaczynaja sie sypac po porodzie - ja w pierwszej ciazy nie chodzilam do dentysty wcale, no bo po co jak nic nie boli nie, a po porodzie zostawialam kawalki zebow w bulce

a smialam sie jak kolezanka mi mowila wczesniej, ze zobacze jak mi sie po ciazy zeby posypia

ahh jak cierpie

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
ja własnie planuje zapisac sie tak kontrolnie. I chyba jutro to zrobie.
A tymczasem mam apetyt na parówki, na ciepło, a jest to ostatnią rzeczą jaką jadłam nie będąc w ciąży.
Mąz jak usłyszał co bym zjadła to wielkie oczy zrobił
to tak jak ja jem slodycze a ich nie lubilam nigdy
no i ostatnio ciagle truskawki a w sumie tez specjalnie nie przepadalam
Stary 2009-04-16, 20:07   #3999
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
(...)
ja mam zajęcia w szkole rodzenia Joanny Wilk
ja mam narazie tylko jeden termin na 26.07, ale tak sobie pomyślałam, że może powinnyśmy się umówić na jakiś wspólny termin ...we dwie będzie nam raźniej
Podoba mi się Twój pomysł Rodząca rodzącą najlepiej zrozumie

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
niestety nie mam aż tak dobrze. 1kg przytyłam od ostatniej wizyty ...czyli przez 4 tygodnie, a od początku ciąży 7kg
Zazdroszczę Ci, że tak mało...

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie! Nie wyszlo mi multicytowanie , wiec napisze tylko ogolnie: piekne brzuszki widze i nowe ubranka dla bobasow.

Wczoraj spedzilam dzien z moja psiapsiolka, troche chodzilysmy po sklepach i przesiadywalysmy w ulicznych kawiarenkach , milo bylo. Troche chyba jednak sie przeforsowalam i dzis spedzam czas na kanapie i chlone atmosfere rodzinna

Sciskam was serdecznie!
Odpoczywaj ile wlezie

Cytat:
mamusie
Ja już spadam z wizażu... Zresztą jeszcze trochę i pojadę do domku.
Jakoś dam Wam znać jutro co i jak z nami...

Życzę Wam dużo zdrówka i siły.
I trzymam kciuki za same dobre wieści jutro

pa pa całusy 102
Odpocznij i weź sobie L4. Bezwarunkowo!!!

Cytat:

bidulko, jakiś zębowy pech się do Ciebie przypałętał.

Trzymamy kciukasy za wszystkie jutrzejsze wizyty

Wróciłam z hurtowni dziecięcej. Zdecydowaliśmy się na wózek, jutro wszystko napiszę. Miłego wieczoru brzuchatki

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 20:15   #4000
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
jejku Wy wszystkie powinnyscie sie zapisac - wiem co mowie, nie ma zartow

tak poza tym to zeby przewaznie zaczynaja sie sypac po porodzie - ja w pierwszej ciazy nie chodzilam do dentysty wcale, no bo po co jak nic nie boli nie, a po porodzie zostawialam kawalki zebow w bulce

a smialam sie jak kolezanka mi mowila wczesniej, ze zobacze jak mi sie po ciazy zeby posypia
ja zakonczyłan leczenie wszystkich zębów tuż przed zajsciem, a nawet stwierdzam ze ostatniego zeba mialam leczonego na znieczulenie bedac juz w ciazy ale nie majac swiadomosci.
Schodzac z fotela uslyszalam "teraz mozna zachodzic w ciaze"
Ale jutro dzwonie i sie umawiam, bo dla mnie bol zeba jest najgorszym z mozliwych

wszystkie chyba na serial patrza, że takie pustki

Ost wciagnełam sie w Brzydule pierwsza telenowela na jaką patrze, i ubolewam jak przegapię, kto wie kiedy jest powtorka z poprzedniego dnia?

Czas edycji: 2009-04-16 o 20:33
Stary 2009-04-16, 20:38   #4001
skierka1981
BAN stały

Svinecka współczuję.

a ja dziś sen miałam niezły, że zaczęłam rodzić i do szpitala jechałam, krwawienia jakieś miałam i w szpitalu mi przeszło i się cieszyłam, że jeszcze nie bo to tak na dzień dzisiejszy było i za wcześnie na poród. śmieszne sny. a mąż rano mówi że jemu się śniło, że mi dobrze robił no szok. też bym wolała takie sny a ostatnio trochę źle mi się śpi. przewrócić się niewygonie i w nocy najczęściej to bolą mnie chyba mięśnie między nogami , no bo nie wiem co to ale mnie tam boli - wy też tak macie?? i dziś w dzień po spacerku się położyłam to tak samo jak się przekładałam i potem wstawałam. dziwne...

ja na męża czekam, zaraz z pracy wraca a jutro rocznica - i brak pomysłu na spędzenie czasu po jego pracy. może coś fajnego piątkowego na kolację wymyślę, nie wiem sama. jakoś bez entuzjazmu podchodzę do tego

katarzynka powtórka następnego dnia rano o 8 (właśnie na program spojrzałam)

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-04-16 o 20:41
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 20:40   #4002
Miramej
Zakorzenienie

Svinecka , mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle, jak ostatnio.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 20:53   #4003
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ost wciagnełam sie w Brzydule pierwsza telenowela na jaką patrze, i ubolewam jak przegapię, kto wie kiedy jest powtorka z poprzedniego dnia?
hehe ja jestem maniaczka brzyduli to jedyny serial, ktory tak zawziecie ogladam
ale ja jestem w goracej wodzie kapana i zawsze wieczorem sciagam sobie odcinek, ktory bedzie nastepnego dnia
zaraz bede ogladac jutrzejszy
Stary 2009-04-16, 21:18   #4004
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

to nadrabiam , ale nie wiem od czego by tu zacząć więc zaczne od srodka i przedstawie mojego maluszka. Tak więc synek ma 22 tyg i 5 dni , narazie póki się nam nie odmieni nazywa się Gabriel ostatnio Pan Dr podejrzał go na USG i wkoncu dowiedzielismy się ze nasza kruszynka to chłopiec zdrowy z długimi nózkami ( długość kości udowej 40mm) i ze wazy 580g.

Jednak wciąż się łapie ze zamiast mówić w formie on ( czyli dzidziek ) mówie ona (dzidzia) ale mysle ze z czasem mi to przejdzie, synek kopnie pare razy to sie mama nawróci na poprawna forme.
A siłe to ma, uwielbia z mamą jeść jabłka i niestety słodycze. Pozatym Lubi sobie postukać i poodpowiadac na pukanie mamy. Najbardziej jest jednak w niebowziety jak tatuś czyta mu Harrego Pottera, lubi dopowiadac kopnieciami.

Jeśli chodzi o mnie to siedze na zwolnieniu i dostaje czesto dola od tego "siedzenia", pozatym walcze czasami z bólami kregosłupa o dziwno na wysokosci łopatek oraz lekkimi bólami w podbrzuszu, to pewnie znacie czasami zakuje tu czasami tam (albo mały kopie albo sie skóra naciaga), zgaga narazie mnie nie męczy tfu tfu i oby nie ,za to walcze z zaparciami oraz rozstepami na piersiach.

Z nowinek które sie dowiedzialam to moge wam powiedziec ze jabłka którymi się opycham moga zapobiec rozwojowi astmy u maluszka. Co do dentysty ja mam wyleczone ząbki ale ostatnia plombe jaka miałam robiona mam chyba źle wstawiona bo czyje czasami ze odlece przy zimnych i goracych potrawach tak jakby mi cos pod nią wpływało ehhh. A kasy z Zusu niet, i zastanawiam sie ile sie czeka na nią od chwili złozenia zwolnienia u pracodawcy? Czy któraś z Was miała ten problem?

do adaikaka fajny pomysł z tymi pasami ja nadal trzymam dolny pas by mi brzuszka nie ściskał, zastanawiam sie czy Twoj sposób jest w 100% bezpieczny?

viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 21:34   #4005
UnholyOne
Ola-Unhola

Oj, ja też uwielbiam Brzydulę, ale jestem cierpliwa i czekam na następny odcinek bez ściągania
szkoda, że to takie krótkie, bo w jednym odcinku czasami za mało się dzieje

Viki, witaj. Cieszę się, że synek zdrowo rośnie
Co do wypłaty z Zus, to wiem, że ma max 30 dni od złożenia wszystkich papierów potrzebnych do zasiłku chorobowego ( L4) przez pracodawcę.
ja na szczęscie nie muszę na to czekac, bo u mnie wypłaca pracodawca, a z Zusem to wiadomo jak jest.

Zaglądaj do nas częściej.

Svinecka, bidulko, a Ty znowu z tymi kiełkami Trzymam kciuki, żeby ból się nie rozhulał
Stary 2009-04-16, 21:54   #4006
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

viki najwazniejsze, ze synus zdrowy
tak z zusu czeka sie ok 30 dni

a ja musialam wziac paracetamol ale pewnie i tak nie pomoze
oby przetrwac noc
mam nadzieje, ze moze przejdzie jutro i jakos wytrwam, ale nie wiem

narazie pocieszam sie fryzjerem jutrzejszym
Stary 2009-04-16, 22:22   #4007
Miramej
Zakorzenienie

Viki gratuluję zdrowego synusia , to najważniejsze .

Bądź z nami częściej, czas Ci się wypełni .

Do jutra dziewczynki , swoją drogą dzisiaj niezłe pustki

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-16, 22:24   #4008
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja jestem i cierpie w samotnosci
Stary 2009-04-16, 22:29   #4009
eleeri
Zakorzenienie

Cześć słoneczka,

myślałam że już dzisiaj nie zajrzę na forum,
wróciłam od gina wszystko OK , dowiedziałam się też że troszkę przesadzam i panikuję

mam odpoczywać i się nie przesilać - to na twardnienia brzucha - i nadal łykać Asmag

potem pojechaliśmy do sklepu, potem do moich rodziców i musiałam się położyć bo mnie brzuch rozbolał
no a teraz jestem jak nowo narodzona

Dziękuję Wam wszystkim za kciuki
jesteście kochane

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ciężko mi powiedzieć, czy to aż tak dużo, wolałabym mieć w normie . Dobrze, że jutro mam wizytę, więc szybko się dowiem, co dalej.
Będę trzymać kciuki, żeby wszystko było w porządku

może faktycznie to przez zmęczenie, albo jakieś chwilowe osłabienie organizmu

Cytat:
Z dobrego serca też nie chciałam zostawiać tak dziewczyn... Ale pokłady moich sił już są praktycznie wyczerpane.
...
Od jakiegoś tygodnia cierpię na nieustający ból nóg (stawy i opuchlizna to swoją drogą)... Są bardzo ciężkie i bolą mnie nawet w nocy jak śpię (już trzymam je na poduszce żeby były wyżej)... Ten ból jest nieustający i czasem mam ochotę "ściągnąć" je i odstawić na chwilę żeby odpocząć... Też tak macie?? Bo to chyba nie jest za dobrze...
Cytat:
Dziewczyny co jest??

W momencie fatalnie się poczułam... Cała drżę, duszno mi, czuję, że mam wypieki na twarzy i serce mi szaleje... Strasznie osłabłam
Należy Ci się bacik i to taki solidny

kto jest dla Ciebie ważniejszy Twoje koleżanki, czy Ty i Twoje dziecko?
przecież kobieto się wykończysz.

Twój organizm pokazuje Ci to w bardzo wyraźny sposób, że potrzebuje odpoczynku.
idź lepiej na zwolnienie i odpocznij sobie a w pracy na pewno sobie poradzą bez Ciebie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Jutro 19,15. Trzymajcie mocno kciuki
żeby wszystko było OK i ominął Cię szpital

Cytat:

Matko, no Ty to masz z tymi zębami

współczuję

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:32   #4010
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

cass trzymam kicuki za wizyte zeby bylo wsio ok ! mnie nogi tez puchna ale tylko troche i oby tak zostało !!
svinecka -dlatego zeby nie miec probemow z ząbkami ja stosuje co tydzien tzn raz w tygodniu zel elmeks dla wzmocnienia ząbkow, no i chodze jak przykazano co 3 miesiace go dentysty na wizyty kontrolne.

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:34   #4011
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
To Twój Małż jest marynarzem?

Cieszę się, że wszystko w porządku i córcia zdrowa.
Ja chodzę do ginki na Łucką, do dr Mazur i na usg do dr Makowskiego.
A co do porodu to chciałabym żeby zanalazło się miejsce dla nas na Żelaznej, bo moja ginka tam pracuje i zapisałam się do szkoły rodzenia akredytowanej przez ten szpital. Niestety to nie gwarantuje, że znajdą mi miejsce, bo w warszawskich szpitalach, jak trafiasz z bólami i nie mają miejsca, to mają obowiązek znależć ci inny szpital i tam przewieźć. Jedynie co, to wykupienie sobie położnej gwarantuję miejsce w danym szpitalu, ale to wydatek 1500-3000 zł, a na głowę jeszcze nie upadłam i tak będę płacić za salę do porodu rodzinnegi i ewentualnie znieczulenie. Pożyjemy zobaczymy
nie, na szczęście nie jest marynarzem, ale co jakiś czas wyjeżdża na kilka dni

matko tyle kosztuje położna???

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Masz rację Unholy, Żelazna jest droga, o koszcie za własną położną nie wspomnę, ale np. znieczulenie zewnątrzoponowe -600 zł . Moja kumpela na Inflandzkiej miała free. W sumie zdecydowałam się na żelazną ze względu na dr i stwierdzone u synka pielektazje, chociaż nie jest powiedziane, że w innym szpitalu nie będę rodzić. Mieszkam pod W-wą i mam spory kawałek. Zobaczymy.
A Ty gdzie chcesz rodzić? Jak dobrze pamiętam na Solcu?
mam nadzieję, że w szczecinie jest taniej ...

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Jeju już kolejny "nasz" wątkowy dzidziuś ma swoją limuzynę...to tez daje już do myślenia że coraz bliżej do rozpakowania
p4w a wózek jest super
tylko, że ja oprócz wózka nic nie mam

Cytat:

A chcialam cie jeszcze zapytac czy ludki na ciebie dziwnie nie spogladaja ze kobieta w widocznej ciazy jeszcze pracuje?
a czemu mają dziwnie patrzeć?
ja też pracuję i pacjenci się tylko dopytują do kiedy mają się sprężyć z leczeniem

Cytat:

dziekuje Wam za kciuki pomogly
nastraszylyscie mnie z ta glukoza jak nie wiem co a to nic strasznego jest - wiadomo, ze ze smakiem sie tego nie pije ale jest to normalnie do wypicia, nawet te 75g - wypilam wszystko w minute
ale babka w laboratorium mowila, ze kobity potrafia wymiotowac, mdlec i rozne takie
no ale ja bylam dzielna hehe i przezylam
ja byłam tą KOBITĄ

Cytat:

Ty się masz z tymi zebami

Cytat:
ja zakonczyłan leczenie wszystkich zębów tuż przed zajsciem, a nawet stwierdzam ze ostatniego zeba mialam leczonego na znieczulenie bedac juz w ciazy ale nie majac swiadomosci.
Schodzac z fotela uslyszalam "teraz mozna zachodzic w ciaze"
Ale jutro dzwonie i sie umawiam, bo dla mnie bol zeba jest najgorszym z mozliwych

wszystkie chyba na serial patrza, że takie pustki

wg ostatnich zaleceń pacjentki się normalnie znieczula w ciąży - oczywiście jeśli jest potrzeba; nie robi się tylko zdjęć RTG

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 22:41   #4012
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny dziekuje

Svinecko, ogromnie wspolczuje

Eleeri ciesze sie, ze tryskasz energia i humorem po wizycie! Ogromnie sie ciesze
Stary 2009-04-16, 22:55   #4013
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzieki dziewczyny

eleeri super, ze wszystko ok

ja z tego wszystkiego zapomnialam wrzucic ostatnie zakupki, zrobie to jutro

a w ogole moj TZ zapomnial odebrac moje wyniki
Stary 2009-04-16, 23:02   #4014
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja jestem maniaczka brzyduli to jedyny serial, ktory tak zawziecie ogladam
ale ja jestem w goracej wodzie kapana i zawsze wieczorem sciagam sobie odcinek, ktory bedzie nastepnego dnia
zaraz bede ogladac jutrzejszy
witaj w klubie czyli tylko my 3 pasjonujemy się losami Ulki ze wszystkich mam?

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Oj, ja też uwielbiam Brzydulę, ale jestem cierpliwa i czekam na następny odcinek bez ściągania
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
szkoda, że to takie krótkie, bo w jednym odcinku czasami za mało się dzieje
kurka, a ja odkąd się uaktywniłam, i mam new auteczko to jakoś zawsze mi gdzieś zejdzie i zapominam, lub nie zdążę dojechać do domku, lub wole gdzieś posiedzieć odpuszczając sobie odcinek, a rano to trafia najczęściej na ddtvn, lub powtórkę Na wspolnej, która tez staram sie ogladac (ale to wieczorem)
No i ostatnio patrze, a tam urywek jak Ulka z Markiem sie całują i zgłupiałam czy to było naprawdę, czy jej sniło, czy co?
wiec oświećcie mnie laseczki bo nie mam nigdy w zwyczaju buszować po necie i szukać streszczen odcinków.
Działo sie cos powazniejszego w tym tygodniu?

edit: gdzie te brzuchy wywiało, znowu nikogo nie ma, to ide precz ha ha ha
Ide z gazetką do łóżeczka
buziaki

Czas edycji: 2009-04-16 o 23:10
Stary 2009-04-16, 23:11   #4015
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

chodzi Ci o pocalunek u marka w biurze? to byl koszmar pauli

oj dzialo sie dzialo ostatnio - ja to nie umiem przegapic ani jednego odcinka no i wiem co bedzie sie dzialo dlugo naprzod
i zawsze ogladam dzien wczesniej

po co czatowac na powtorki? na peb.pl sa codziennie wrzucane nowe odcinki - ja sciagam wersje rmvb bo szybko sie sciaga
Stary 2009-04-16, 23:13   #4016
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

po co czatowac na powtorki? na peb.pl sa codziennie wrzucane nowe odcinki - ja sciagam wersje rmvb bo szybko sie sciaga
dzieki
mój necik to ostatnio nie jest demonem szybkości ale moze sie uda.Jutro poddam go próbie
Mam już nieco rozjasnione ze to koszmar...szkoda
Thx

Stary 2009-04-16, 23:16   #4017
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
dzieki
mój necik to ostatnio nie jest demonem szybkości ale moze sie uda.Jutro poddam go próbie
Mam już nieco rozjasnione ze to koszmar...szkoda
Thx
szkoda, ze seba miesza markowi i ze moze w koncu tak byc jak w kolumbijskiej wersji

a juz w 131 odc marek z ula bedzie na randce w restauracji i paula ich przylapie
a w 137 albo 138 bedzie randka w palmiarni
Stary 2009-04-17, 05:59   #4018
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobrek Lecę zaraz na wyniki i na chwilę do pracy, bo dziewczyna która mnie zastępuje prosiła żebym przyszła jej pomóc.

Tż wczoraj wrócił z pracy z 8 szwami na nodze. Szedł przez budowę, na której pracuje i wpadł w jakiś wykop. Skończyło się na szyciu. Dobrze, że nie na złamaniu i gipsie. Zresztą idzie z rana do lekarza po L4 (bo niby na pogotowiu nie dają) to się dowiemy czegoś więcej.
Historia lubi się powtarzać. Tż mojej siostry (pod koniec jej ciąży) tak spadł ze schodów, że miał całą rękę w gipsie ( aż do barku) a złamanie było tak paskudne, że w gipsie chodził ponad pół roku a rehabilitacja po tym trwała następne pół.

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-04-17 o 06:01
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 08:04   #4019
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
to nadrabiam , ale nie wiem od czego by tu zacząć więc zaczne od srodka i przedstawie mojego maluszka. Tak więc synek ma 22 tyg i 5 dni , narazie póki się nam nie odmieni nazywa się Gabriel ostatnio Pan Dr podejrzał go na USG i wkoncu dowiedzielismy się ze nasza kruszynka to chłopiec zdrowy z długimi nózkami ( długość kości udowej 40mm) i ze wazy 580g.

Jednak wciąż się łapie ze zamiast mówić w formie on ( czyli dzidziek ) mówie ona (dzidzia) ale mysle ze z czasem mi to przejdzie, synek kopnie pare razy to sie mama nawróci na poprawna forme.
A siłe to ma, uwielbia z mamą jeść jabłka i niestety słodycze. Pozatym Lubi sobie postukać i poodpowiadac na pukanie mamy. Najbardziej jest jednak w niebowziety jak tatuś czyta mu Harrego Pottera, lubi dopowiadac kopnieciami.

Jeśli chodzi o mnie to siedze na zwolnieniu i dostaje czesto dola od tego "siedzenia", pozatym walcze czasami z bólami kregosłupa o dziwno na wysokosci łopatek oraz lekkimi bólami w podbrzuszu, to pewnie znacie czasami zakuje tu czasami tam (albo mały kopie albo sie skóra naciaga), zgaga narazie mnie nie męczy tfu tfu i oby nie ,za to walcze z zaparciami oraz rozstepami na piersiach.

Z nowinek które sie dowiedzialam to moge wam powiedziec ze jabłka którymi się opycham moga zapobiec rozwojowi astmy u maluszka. Co do dentysty ja mam wyleczone ząbki ale ostatnia plombe jaka miałam robiona mam chyba źle wstawiona bo czyje czasami ze odlece przy zimnych i goracych potrawach tak jakby mi cos pod nią wpływało ehhh. A kasy z Zusu niet, i zastanawiam sie ile sie czeka na nią od chwili złozenia zwolnienia u pracodawcy? Czy któraś z Was miała ten problem?

do adaikaka fajny pomysł z tymi pasami ja nadal trzymam dolny pas by mi brzuszka nie ściskał, zastanawiam sie czy Twoj sposób jest w 100% bezpieczny?
Witaj Fajnie, że synek zdrowo rośnie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć słoneczka,

wróciłam od gina wszystko OK , dowiedziałam się też że troszkę przesadzam i panikuję

mam odpoczywać i się nie przesilać - to na twardnienia brzucha - i nadal łykać Asmag

potem pojechaliśmy do sklepu, potem do moich rodziców i musiałam się położyć bo mnie brzuch rozbolał

jesteście kochane

(...)
Super same dobre wieści.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie, na szczęście nie jest marynarzem, ale co jakiś czas wyjeżdża na kilka dni

matko tyle kosztuje położna???

mam nadzieję, że w szczecinie jest taniej ...
(...)

Ceny za położną są różne, np. w mieście, w którym mieszkam jest to koszt 300-500 zł, ale ja tu nie chcę rodzić, bo nasz szpital nie ma dobrej opinii (a raczej złą). Poza tym w razie jakichkolwiek komplikacji nie mają tu odp. sprzętu, więc jeżeli mam taką możliwoś, to wybieram inny.

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobrek Lecę zaraz na wyniki i na chwilę do pracy, bo dziewczyna która mnie zastępuje prosiła żebym przyszła jej pomóc.

Tż wczoraj wrócił z pracy z 8 szwami na nodze. Szedł przez budowę, na której pracuje i wpadł w jakiś wykop. Skończyło się na szyciu. Dobrze, że nie na złamaniu i gipsie. Zresztą idzie z rana do lekarza po L4 (bo niby na pogotowiu nie dają) to się dowiemy czegoś więcej.
Historia lubi się powtarzać. Tż mojej siostry (pod koniec jej ciąży) tak spadł ze schodów, że miał całą rękę w gipsie ( aż do barku) a złamanie było tak paskudne, że w gipsie chodził ponad pół roku a rehabilitacja po tym trwała następne pół.

Frida, uściskaj męża od nas Mam nadzieję, że rana się szybko zagoi

Idę na powtórkę Brzyduli, bo też należę do jej fanek

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 08:24   #4020
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamusie i Brzuszki

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć słoneczka,

jesteście kochane

eleeri super, że wszystko w porządku, najważniejsze, że magiczne zdanie padło . Tak sobie myślę, że ciężko nie przesadzać w ciąży, zwłaszcza pierwszej .
Dzięki za kciuki, przydadzą się . Napiszę, co i jak po wizycie .

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

Wspóczuję TŻ-owi .

Svinecka jak minęła Ci noc?

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości