|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 378
|
Dot.: wp³yw znaku zodiaku a charakter cz³owieka... czy wierzycie w to?
Cytat:
ca³y mój rocznik taki sympatyczny |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
![]() Witam. Data urodzenia, a nie poczêcia jest wa¿na w horoskopach astrologicznych.Wiem,¿e wa¿na jest te¿ godzina. Nie s³ysza³am,by mówiono o wcze¶niakach czy "przenoszonych" ![]() Ja my¶lê,¿e do wszystkiego trzeba mieæ dystans,a ju¿ na pewno nie warto ¶lepo i bezkrytycznie wierzyæ ani w horoskopy ani w inne wró¿by Chocia¿ trudno mi nie zgodziæ siê z wieloma cechami,które zawiera mój horoskop urodzeniowyPozdrawiam
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 589
|
Cytat:
Mo¿e dlatego,¿e macie ró¿ne godziny urodzenia, to te¿ jest wa¿ne.Co do skorpionów , to nie ma spokojnych skorpionów,nawet je¶li siê takie wydaj±, je¶li co¶ pójdzie nie po ich my¶li to zaatakuj± , to pewne.Ale te¿ to jest twoja przyjació³ka, dobrze jest mieæ skorpiona za przyjaciela, ale niedobrze jest mieæ go za wroga, jest m¶ciwy i atakuje znienacka , jak prawdziwy skorpion. |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 34
|
moim zdaniem - ale nie znam przyczyn - reguly opis zodiakalany zgadza sie z faktycznym charakterem czlowieka
nie wiem czzemu tak sie dzieje - ale tak jest. |
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój m±¿ to zodiakalny lew , te¿ uwielbia byæ w centrum, uwielbia dobrze wygl±daæ , jest strasznie ³asy na pochwa³y, wierzy nawet w te w stylu" kochanie jeste¶ najm±drzejszy na ¶wiecie" |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 937
|
Ja wierzê , jestem wodnikiem i zgadza siê niemal wszystko....
|
|
#98 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie prawda ,¿e bli¿niaki k³ami±, czasem mo¿e omijaj± prawdê ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 737
|
Moim zdaniem horoskopy w gazetach pisza przypadkowi ludzie i maja przy tym niezly ubaw
![]() Czasami czytam taki horoskop jak sie juz skonczy sie tydzien/miesiac i sobie patrze co sie sprawdzilo. |
|
|
|
|
#100 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
Uwa¿am, ¿e istnieje kawa³ek p³aszczyzny osobowo¶ci czy charakteru ''zarezerwowany dla'' astrologii i tym podobnych czary-mary.
Wychodzê sobie na wiejsk± babê i guslarê, ale nie przeszkadza mi to. Z tym, ¿e to nie jest takie proste, ¿e przez miesi±c bêd± siê rodziæ tacy a nie inni ludzie, z tego, co siê orientujê, dochodz± ascendenty, wp³ywy znaków s±siaduj±cych, planet, liczy siê godzina urodzenia i szeroko¶c geograficzna z wy¿ej wspominanych powodów wlasnie. My¶lê te¿, ¿e mo¿e sobie istnieje pewien zespó³ cech wspólnych, pod które mozna ktosiów podciagaæ na si³ê, ale niekoniecznie. Nie wierzê np. w istnienie skorpiona, który jest spokojny, w tym znaczeniu tego s³owa, ¿e nic specyficznego w nim nie siedzi. Nawet gdy sprawia takie wra¿enie. Poza tym, geny i wychowanie, nie ka¿dy ma tego co mi³e, jak rozum np. , po równo, to chyba jasne, ¿e tym bardziej wszyscy nie bêd± tacy sami. Nie wierzê np. w istnienie barana, którego by chocia¿ gdzie¶ przy czym¶ nie roznosi³o. ![]() Gazetowych horoskopów nie czytam, do wró¿ek nie chodzê, wosku w andrzejki nie lejê, z wielu guse³ siê ¶miejê inne uwa¿am za szkodliwe. Bardziej mi chyba chodzi o to, ¿e moim zdaniem wszystko jest ze sob± jako¶ powi±zane, takie sobie bycie elementem ekosystemu. (I nie w sensie, ¿e paj±k zje muszkê, ale i w sensie. ) Ni¿ o budowanie piramidy energii w ogródku.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-04-18 o 14:16 |
|
|
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 648
|
Cytat:
U mnie bylo tak samo ....wielka mi³o¶c pare lat ,po czym "moj "blizniak okazal sie niedojrzalym facetem...spanikowal! Jesli chodzi o to po³acznie pisz± ,ze w takiej sytuacji lepsza jest pzyjazn niz zwi±zek
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 172
|
Kozioro¿ec jest dziesi±tym znakiem zodiaku, którego opiekuñcz± planet± jest Saturn zwany te¿ " bogiem czasu"- planeta dyscypliny i kariery, " nauczyciel lekcji ¿ycia". Kozioro¿ec nale¿y do trygonu Ziemia. Ma olbrzymie poczucie odpowiedzialno¶ci, niezawodny, godny zaufania, solidny, d±¿±cy do kariery i sukcesów. Bardzo wa¿na jest dla niego ¶wiadomo¶æ, tego co w ¿yciu osi±gn±³. D±¿y do jasno wytyczonych celów, nie spocznie dopóki ich nie osi±gnie. Jest obowi±zkowy, przyzwoity, pracowity, wyci±ga wnioski z w³asnych do¶wiadczeñ. Jest siln± osobowo¶ci±, która z podniesionym czo³em znosi pora¿ki. Jest towarzyski, wbrew pozorom lubi siê bawiæ, ma poczucie humoru, potrafi ¿artowaæ z siebie samego. Jest wstrzemiê¼liwy w okazywaniu uczuæ. Jego ¿ycie oparte jest na rozs±dku, ambicji, skrupulatno¶ci, " mrówczej pracy", konsekwentnym d±¿eniu do celu. Materialna egzystencja i wszelkie sprawy zwi±zane z finansami s± dla niego bardzo wa¿ne. Praca Kozioro¿ca przewa¿nie krêci siê wokó³ finansów. Dba o reputacjê. Jest wiernym i szczerym przyjacielem, troszczy siê o innych. Ma umiarkowany temperament, jest dobry i czu³y w mi³o¶ci, jego uczucie jest spokojne i wywa¿one.
Jego mottem jest praca, zastosowanie, struktura, dyscyplina, awans. Jestem Koziorozcem, ale z tego NIC do mnie nie pasuje... jestem roztrzepana, troszke leniwa, uwielbiam okazywac uczucia, lubie plakac glosno, nie ukrywam emocji, mam jakies cele, ale nie zeby az tak stanowczo do nich d±zyc.. ech, to chyba jakis dziwak jestem
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11096846]Szczerze mówi±c, ile razy mia³am z kim¶ starcie porz±dne, by³ to Bli¼niak. Jestem pann±. Kilka razy spotka³am siê ju¿ z opiniami, ¿e nie jest to dobre po³±czenie znaków, w moim przypadku to siê zgadza
![]() [/quote] OMG Szaja ja jestem Bliznaiczka, ![]() Moj luby jest spod Ryb gdziekolwiek nie spojrzalam to horoskop mowi Ryby i Bliznieta = katastrofa i rozwod a jakos zyjemy juz razem 7 latnatomiast moja babcia mawia " najcudniejsi chlopcy sa spod Raka"
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 231
|
Ja te¿ jestem blizniê i z ca³± powag± (je¶li takow± posiadam
) i wieczne dzieci ,a je¶li nie mamy wokó³ siebie gromady ludzi to poprostu wiêdniemy w oczach. Co¶ jednak jest w tych horoskopch,bo z moich obserwacji wynika ¿e jednak z wodnikami zawsze blizniak znajdzie porozumienie na jakiejkolwiek p³aszczyznie. Najgorsze chyba w tym znaku jest te rozdwojenie jazni...
|
|
|
#105 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 737
|
Cytat:
Natomiast t¿ jest zodiakalnym Rakiem. I te¿ dok³adnie tak jak w horoskopach pisz± - spokojny, analizuj±cy romantyk (czyli po prostu s³odycz s³odycz... ale dla mnie momentami za s³odko )Wygl±da to jak ogieñ i woda no ale có¿ nie wybieramy sobie partnerów na podstawie znaków zodiaku, prawda?
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 268
|
A co to za roznica, przeciez ten sam dzien, ten sam znak zodiaku, wychodza horoskopy, szufladkujace ludzi urodzonych w ciagu calego miesiaca, a nagle godzina urodzenia jest wazna?Cytat:
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 966
|
Cytat:
Tak siê sk³ada, ¿e astrologia to moje hobby od lat, przeczyta³am na ten temat sporo ksi±¿ek i a¿ siê we mnie gotuje, gdy czytam takie wypowiedzi.
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie ze sie opieram na bzdurnych gazetowych horoskopach, tak jak zdaje sie duzo osob w temacie
Tak czy siak, jak sie nie ugotujesz i ile ksiazek o tym nie przeczytalas, to te dwa stwierdzenia sie wykluczaja: "osoby spod znaku zodiaku x maja cechy y" "dwie osoby z tego samego znaku zodiaku maja inne cechy przez inna godzine urodzenia"
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 966
|
Pierwsze stwierdzenie jest daleko id±cym uogólnieniem i osoby znaj±ce siê na astrologii go unikaj±, gdy¿ wiedz±, ¿e jest to tylko niewielki u³amek charakterystyki wynikaj±cej z poprawnie sporz±dzonego horoskopu urodzeniowego. A ¿e wiele horoskopów gazetowych czy zamieszczanych na stornach internetowych bezkrytycznie takie stwierdzenia powtarza, robi±c tym samym z³± robotê i dyskredytuj±c astrologiê, to ju¿ nie jest niestety wina ani astrologów, ani pasjonatów astrologii.
Natomiast ciekawe jest, ¿e niemal wszyscy przeciwnicy astrologii próbuj±cy dowodziæ, jaka to wierutna bzdura opieraj± siê z grubsza na tym samym b³êdzie logicznym - zak³adaj±, ze astrologia twierdzi co¶, czego wcale nie twierdzi, nie maj±c przy tym elementarnej wiedzy o samym zagadnieniu i bazuj±c na dyletanckim be³kocie z gazet czy niektórych popularnych portali, który tak naprawdê z astrologi± ma wspólnego tylko nazwy znaków zodiaku To jest dok³adnie co¶ w tym stylu, jakbym teraz stwierdzi³a: "Ca³a astronomia to bzdura, bo zak³ada, ¿e ziemia jest p³aska i opiera siê na wielkim ¿ó³wiu, a przecie¿ ka¿dy wie, ¿e tak nie jest" Jak zosta³oby odebrane takie stwierdzenie? Tymczasem dok³adnie tak samo wygl±da w oczach astrologa lub osoby interesuj±cej siê astrologi± pogl±d, jakoby astrologia szufladkowa³a ludzi na 12 znaków zodiaku i nic poza tym
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nic udowodnic nie probuje, tyle ze koniec koncow, ze jesli wg Ciebie, kazdy jest inny - to jest truizm; natomiast stwierdzenie, ze charatker danej osoby, czy jego cechy sa warunkowane ta data urodzenia, no coz, jest to wysoce kontrowersyjne....
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 249
|
Cytat:
It was a day like this when Marco Polo left for China. What are your plans for today. Edytowane przez zielona porzeczka Czas edycji: 2009-04-18 o 23:25 |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi³o mi o to ,¿e je¶li jest to skorpion przyjació³ka , to ona nie widzi tych wrednych cech w skorpionie, bo je¶li skorpion jest przyjacielem to jest mi³y i jak napisa³am dobrze jest mieæ go za przyjaciela , bo zawsze pomo¿e , doradzi , jest dowcipny , z poczuciem humoru, ale je¶li siê z nim zadrze to prawdziwy skorpion, wtedy wychodzica³a jego z³a natura a co do godziny urodzenia , to znalaz³am kiedy¶ tak± tabelê z ascendentami i tam mi wychodzi³o,¿e ja jestem waga z ascndentem w bli¿niêtach , a na przyk³ad urodzeni kilka godzin pó¿niej , w tym samym dniu ju¿ mieli inne ascendenty.Czyli ,¿e ja jako waga w bli¿niêtach posiadam te¿ niektóre cech bli¿ni±t ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Spójrzcie na to Zwlekacze, czyli dlaczego ró¿ne znaki Zodiaku zwlekaj± Baran zwleka, poniewa¿ chce zrobiæ przed wyj¶ciem jeszcze 20 pompek. Byk zwleka, bo tak wygodnie le¿y mu siê w tym fotelu. Bli¼niêta zwlekaj±, bo znakaz³y kolejn± ciekaw± informacjê w gazecie. Rak zwleka, bo trzeba jeszcze przed wyj¶ciem zje¶æ to pyszne ciasto. Lew zwleka, bo ma w³a¶nie ¶wietne audytorium, które s³ucha o jego sukcesach. Panna zwleka, bo szuka usterek w tym co zrobi³a, które na pewno gdzie¶ s±. Waga zwleka, bo nie moze siê zdecydowaæ, co dzi¶ na siebie w³o¿yæ. Skorpion zwleka, bo chce sprawdziæ, czy na pewno innym na nim zale¿y. Strzelec nie zwlea, ale zapomnia³ o spotkaniu, planuj±c kolejn± podró¿. Kozioro¿ec zwleka, bo czeka na jeszcze lepsz± sposobno¶æ. Wodnik zwleka, bo kto by siê tam przejmowa³ terminami. Ryby zwlekaj±, bo i tak wszytko w koñcu siê u³o¿y bez ich wysi³ku. Je¶li chodzi o mnie to nigdy sie nie mogæ zdecydowaæ co ubraæ i na ostatni± chwilê zmieniam buty, albo kurtkê ![]() |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 984
|
Nie wierzy³am do momentu a¿ nie pozna³am swojego T¯. Jest on wykapan± Pann±. Jak czytam charakterystykê tego znaku zodiaku to jakbym czyta³a o moim t¿ .
Nie wierzê natomiast w te wszystkie chronoskopy w gazetach
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
Ja w to nie wierzê, mimo, ¿e mam trochê cech pasuj±cych do opisu mojego znaku zodiaku. Ale uwa¿am, ¿e ilu ludzi, tyle charakterów i jaka¶ czê¶æ wpasuje siê w te opisy. Niemniej, czasami lubiê poczytaæ horoskop dla zabawy i podoszukiwaæ siê jego prawdziwo¶ci
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 679
|
Sam znak zodiaku - bzdura. Niby jak 1/12 ludzi mia³aby mieæ podobne cechy, bo urodzili siê w tym samym miesi±cu
Natomiast horoskopy natalne - na podstawie daty, godziny i miejsca urodzenia - w tych ju¿ co¶ jest.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
To fakt,ze ogolnie bardzo wiele cech,ktore sa przypisywane danemu znakowi,zgadza sie ...
Ja jestem zodiakalnym lwem,ale tylko polowa cech mu przypisywana do mnie pasuje najgorszym znakiem zodiaku wedlug mnie sa Bliznieta.... mialam niestety bardzo wiele razy z nimi do czynienia i WSZYSTKIE te osoby byly takie same.... dwulicowosc,falsz i zaklamanie ,ekstremalny egoizm,cwaniactwo.... oj dlugo moglabym wumieniac i naprawde kazdy spotkany przezemnie blizniak mial podwojna twarz,teraz bede omijac ich szerokim lukiem. Lubie Rybki,sa wrazliwe i spokojne ,zawsze sie z nimi dogatywalam,wielu moich przyjaciol jest spod tego znaku....
|
|
#117 | |||||
|
Elwirka-Elmirka :D
Wiadomo¶ci: 11 216
|
Cytat:
2. A ju¿ my¶la³am, ¿e jeste¶ spod znaku Lwa Moja mama tak ma ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
) i przez 11 lat zaobserwowa³am ogromny- wrêcz ca³kowity wp³yw znaku na mój charakter. Podobnie jak imiê itd.Wszystko wychodzi³o z czasem, bo maj±c 14 lat, nie wiedzia³am, jaka bêdê w pracy, jaka bêdê w rodzinie (nadopiekuñcza itp- no, tego jeszcze nie wiem). Od zawsze ( odk±d skoñczy³am roczek -by³o to wyra¼ne ) - mam ci±g³y zwi±zek ze zwierzêtami i dzieæmi, a to jedna z cech Ryb. Lubiê te¿ podró¿e, jestem niezdecydowana, interesujê siê magi±. Wszystko siê sprawdza. Zdrowie, zachowanie, zawody itd- cechy pozytywne i negatywne. ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Bo ja dosz³am do wniosku, ¿e nie mo¿na doszukiwaæ siê prawdziwo¶ci na jednej lub 2 osobach, które zna siê z widzenia lub tylko z pracy ![]() Siad³am kiedy¶, zrobi³am listê osób, które znam bardzo dobrze i wiêkszo¶æ cech znaku zgadza³a siê z charakterem danych osób (choæ oczywi¶cie nie wszyscy przyznaj± do cech negatywnych, ale jednak, jestem osob± obiektywn± i mówiê, kiedy kto¶ jest sk±py, leniwy czy lubi kombinowaæ ). Nie wszystkie, bo np. nie wiem, jaki mój brat ma stosunek do pracy, bo jeszcze siê uczy. Porównanie zrobi³am na rodzicach, bracie, s±siadach, kuzynce, kuzynie, kole¿ankach. ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Ale 2 Ryby w zwi±zku to katastrofa
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsut± ³apk± Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 Ma³eKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-02-29 o 18:39 |
|||||
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
ale jako przyjaciele ,wedlug mnie sa swietne
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2012-02-29 o 18:45 |
|
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 173
|
Cytat:
Kiedy¶ siê nad tym zastanawia³am i dosz³am do wniosku, ¿e co¶ w tych znakach jest. Ale nie zastanawia³am siê za d³ugo, bo trzeba by³o gdzie¶ uciekaæ
|
|
|
#120 | |
|
Wied¼ma
Wiadomo¶ci: 12 013
|
Cytat:
Dziêki rozwojowi medycyny jeste¶my aktualnie w stanie nieomal co do minuty wybraæ datê urodzenia dziecka. Cesarskie ciêcie jest wykonywane coraz powszechniej. Gdyby te teorie mia³y w sobie choæ ¶ladow± ilo¶æ prawdy, regulacja charakteru dziecka prezez wybór daty i godziny urodzenia by³aby ju¿ praktyk± powszechn±. Rodzice maj±cy okre¶lon± wizjê przysz³o¶ci swojego potomka mogliby wp³yn±æ na to, czy urodzi siê intelektualista, czy atleta. Nie mówi±c ju¿ o takich oczywisto¶ciach, jak fakt, ¿e moment narodzenia jest wy³±cznie momentem wyj¶cia na ¶wiat gotowego, kszta³tuj±cego siê przez wiele miesiêcy p³odu. Niby która z czynno¶ci mia³aby byæ t± graniczn±? Wy¶cie g³ówki? Wyj¶cie nó¿ek? Przeciêcie pêpowiny? Pierwszy oddech? W kwestii wcze¶niaków: je¶li mama spadnie ze sto³ka i w wyniku urazu urodzi wcze¶niej, to ca³y astrologiczny "boski plan" bierze w ³eb, zmienia siê budowa mózgu dziecka, ¶cie¿ki nerwowe zmieniaj± bieg, a impulsy nerwowe zaczynaj± wêdrowaæ innymi drogami. Jasne.
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Wychodzê sobie na wiejsk± babê i guslarê, ale nie przeszkadza mi to. 

A co to za roznica, przeciez ten sam dzien, ten sam znak zodiaku, wychodza horoskopy, szufladkujace ludzi urodzonych w ciagu calego miesiaca, a nagle godzina urodzenia jest wazna?
. O wspólnym ¿yciu i perypetiach