![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - cz. IV
Cytat:
Powiem. ![]() Tylko prośba - nie cytuj potem całych wypowiedzi, żeby dopisać 1 zdanie. Bo się długie robi. Usuwaj z cytatu to, do czego się nie odnosisz. Tak jak ja tutaj wyżej w Twoim cytacie ![]() Pod postem, który chcesz zacytować, pomiędzy klawiszami "Cytuj" i "Odp." masz takie małe coś. Kliknij to, to się zrobi pomarańczowe (jeśli używasz standardowej skórki forum, to takie są kolory). Potem poklikaj to w innych postach, które chcesz zacytować. Na koniec zjedź pod wszystkie posty i kliknij podłużny "Odpowiedz" - przeniesie Cię do okienka odpowiedzi, i tam będą wszystkie zaznaczone wcześniej posty jako cytaty. Teraz pousuwaj z nich to co niepotrzebne ![]() PS. załączniki dodaje się spinaczem nad okienkiem odpowiedzi (jak już piszesz odpowiedź, to są takie przyciski nad okienkiem.).
poCZATuj z nami! CENNIK POCZTY =>suwak na Afryka (paczka ekonomiczna 20 kg [max] = 187 zł) Edytowane przez New_Rock Czas edycji: 2009-04-19 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
W kwestii biblioteki - to niestety nie żadna nowość :P
Telewizor i biblioteka to już od dawna plan siostry na zagospodarowanie jednej z sal Arki ![]() Tam będzie miejsce na ksiazki, płyty, bajki i filmy (także przyrodnicze, o kosmosie, ziemii, życiu etc). DVD też sie kupi ![]() Dzieci w Arce własnie to maja robić - rozwijać sie, uczyc, bawić
![]() |
#123 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli pomysł się przyjmie, to niedługo w Mpanshya powstanie całkiem spora biblioteka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I widzę, że forum już czytasz na bieżąco, więc musi być dobrze ![]() Pozdro ![]() Cytat:
![]() Wczorajszy post mnie trochę zmotywował do porządków i wyjąłem z półek jeszcze parę książek ![]() ![]() Wysyłka kiedyś tam, najwcześniej next month, w tym no way ![]()
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Nie, nie to miałam na myśli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No to muszę zrobic przegląd bajek i filmów na dvd(oczywiscie anglojęzycznych) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Tak o bibliotece już od jakiegoś czasu jest mowa, że będzie
![]() A ja przypominam jeszcze, że można też wysyłać instrumenty muzyczne ![]() ![]() Chyba Gosia pisała, że mieszkańcy kombinują jak mogą i sobie sami próbują z pudełek robić jakieś instrumenty, ale jak ktoś może wysłać oryginalne to byłoby też fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie
![]() Z tej strony Maggie z Mpanshya. Ciesze sie ze bede mogla troszke Was poznac! Troche jestem zagubiona w tym forum, czy ktos moglby poinstruowac mnie jak wstawic zdjecie!? Do uslyszenia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Pyziulka, Rozwydrzona wszystkiego naj, naj lepszego, duzo usmiechu, zdrowia, radosci, szczescia i spelnienia wszystkich marzen
Siostro Jozefo strasznie sie ciesze, ze party sie udalo i, ze nasze maluchy dobrze sie bawily ![]() Pyziulka juz sie nie moge doczekac az zobacze te kolczyki na zywo, Nela to byl naprawde swietny pomysl ![]() Naku kolejny glos na Dominiczka oddany ![]()
Kliknij raz dziennie w ponizsze linki i pomoz ludziom potrzebujaceym : http://www.pajacyk.pl http://www.polskieserce.pl http://www.zmilosciserc.pl/donate.php http://www.okruszek.org.pl/ http://habitat.pl/domek.aspx?noban=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
oo, Maggie!!
![]() ![]() ![]() ![]() Aby dodać zdjęcie, wejdź w ustawienia u góry po lewej stronie na takiej fioletowej belce, a dalej Po lewej stronie z menu Edytuj avatar. Tam wybierasz zdjęcie z komputera ![]() ![]()
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Pyziulka i Rozwydrzona STO LAT STO LAT ![]() ![]() ![]() Siostro Józefo - dziękujemy za Party dla dzieci. ![]() ![]() ![]() Maggie witamy na Forum. ![]() ![]() ![]() Ava-cieszę sie że już jesteś ,pozdrowienia dla całej rodzinki. ![]() ![]() KateMwale-pozdrawiam . ![]() ![]() ![]() ,
#135 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Dodus , dziękuję za głos
![]() ![]() Głosujcie , głosujcie bo niestety nasze notowania baaardzo spadły buuu ![]() Maggie, wow , jaka niespodzianka ![]() ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maggie również Cię witam Nela 85 Masz rację co do sytuacji tam w Mpanshyi, popieram pomysł, sam wpłacam co miesiąc to: na fundusz studencki, na kucharkę na dożywianie, na traktor, na Arkę, na szkolenie sióstr, no i na kolejne dziecko, których już mamy siedmioro. Piszę "mamy", bo pośredniczę grupie osób z mojej parafii, które wpłacają na te 7 dzieci i pośrednie projekty. Nie wyodrębniam w funduszu studenckim na kogo, bo o tym niech decyduje siostra na miejscu.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2009-04-19 o 20:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Dzieki za pomoc ze zdjeciem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Witaj Maggie! Cieszymy się, że jesteś z nami. Pisz do nas jak najwięcej co słychać i zwracaj nam uwagę, jeżeli będziemy w błędzie. Sama wiesz, że życie tutaj się różni i myślimy trochę innymi kategoriami, chociaż bardzo się staramy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Wow Maggie !! Własnym oczom nie wierzę
![]() Dla Ciebie J. i Tereska!! Kochane dziękuję Wam za piękne kartki!!!! Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-04-19 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
![]()
Moi Kochani, mam dwa pytania (a może więcej
![]() 1. Czy Basia, dziewczynka nad którą znęcał się ojciec, ma przyznany numer adopcyjny? Ewentualnie, co trzeba napisać w tytule przelewu, aby pieniądze dotarły na pomoc dla niej? 2. Czy można w tytule przelewu wpisać "Dary Boga", aby pieniądze wpłynęły na dzieci w hospicjum? Cieszyłbym się bardzo, gdyby na stronie adopcji pojawiła się także zakładka "Dary Boga", aby ludzie mogli wpłacać na dzieci w hospicjum. Mogłyby tam być zdjęcia dzieci (nawet zbiorowe na sali), aby dobroczyńcy mogli zobaczyć dzieci, a nawet przeczytać ile jest ich ogółem, jakie mają imiona i jeszcze kilka słów o nich. |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Szczesc Boze!Spiesze z dobrymi wiadomosciami:dotarly kolejne paczki:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Hura!!! Moja paczuszka dla Pretence dotarła!!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Witam po dłuuuugiej nieobecności.
Niestety, życie jest bardzo skomplikowane i czasem dla mnie nie zrozumiałe. Problemy problemy problemy. Mniejsza o to. Nie jestem na bieżąco i nie bardzo wiem co się dzieje, mam nadzieję jednak że po mału tą wielostronicową "księgę" nadrobię. ;-) Ava - przypadkowo słyszałam o wypadku, ale nigdy bym nie pomyślała, że to Ty z Natalką. Dzięki Bogu powoli dochodzicie do zdrowia. Nie mogło być inaczej. Jesteś młodą, bardzo silną dziewczyną. Dziewczyną z mega wielkim sercem. Życzę Ci jak najszybszego powrotu do zdrowia. Marek - co tu dużo mówić Ava - masz prawdziwego skarba. Nie jeden facet, załamał by się, nie wiedział co robić. A Marek, dzielnie szukał pomocy. Życzę Wam abyście jak najszybciej zapomnieli o tym wszystkim co się stało, aby wypadek stał się tylko wspomnieniem, abyśmy wkrótcę się na nowo zobaczyli w grupie adopcyjnych rodziców, dużoooo zdrówka ![]() Seonka - a jak się czuje nasza przyszła mama? ![]() MAMA - kolejna odsłona forum. Możesz być z siebie dumna ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkich cieplutko pozdrawiam ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” Edytowane przez agu_siek Czas edycji: 2009-04-20 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
witam
![]() Eh moja paczka ciągle nie dotarła - od listopada , zaczynam wątpić , że czy w ogóle dojdzie... ![]() O głosiki standardowo prosimy ![]() ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Pyziulka, Rozwydrzona spóźnione STO LAT !!!!!
Ava, jak się cieszę, wracaj do zdrowia. Pozdrowienia i uściski dla Ciebie i Natalki, również od Piotra ![]() Maggie witaj ! Naku głos oddany Siostro, dziękujemy za zorganizowanie party dla dzieci i wiadomość, że paczka dla Ruth dotarła ![]() Nelu dzięki za wszystko ![]() Edytowane przez EwikW Czas edycji: 2009-04-20 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Moja przesyłka znowu dotarła całkiem sprawnie
![]() ![]() Świetny pomysł z tym wysyłaniem angielskich książek i filmów do biblioteki ![]() ![]()
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe - to miło że ktoś pamięta
![]() Witam Maggi, mam nadzieję, ze będziesz duuzo pisać ![]() Miłego dzionka wszystkim... |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.