Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 11:13   #4891
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
No cos ty, zadnej przykrosci. Najpierw mialam dola przez ten podatek ktory musimy zaplacic, a pozniej jakos tak tylko czytalam.
Zastanawiamy sie z mezem nad imieniem dla corci i jak narazie najbardziej przypadla nam do gustu Lenka. Co wy na to?

Dziewczyny czy naprawde trzeba prac ubranka dzidzi w jakims specjalnym proszku czy platkach? Kolezanka prala normalnie ze swoimi ubraniami w proszku ktory akurat miala i nic sie nie dzialo
Mnie się Lenka podoba .

W szkołach rodzenia w Polsce zalecają pranie w specjalnych proszkach, które zawierają mniej detergentów, nie mają szkodliwych fosforanów itp., żeby zminimalizować ryzyko alergii u delikatnej skórki dzidzia. To jest pewnie trochę tak, jak zawsze: jednemu nie zaszkodzi, drugiego może uczulić.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 11:35   #4892
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
widze, ze moj post o hurtowni nie zostal zauwazony ale cos Wam i tak pokaze a co :p:
tez mam te zielone skarpetki, nawet fotkę pokazywałam :D

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja mam roznie.....raz czuje niziutko, a czasem wysoko ......:ehem:

ja mialam juz kilka razy taki twardy brzuch i pare razy bol jak na okres ale tylko chwilke......

wrocilismy przed chwila od siostry tż i ona mi powiedziala ze nie mozna w ciazy uzywac zeli to higieny intymnej, ani po porodzie bo ponoc jakas baketria ktora chroni jest zabijana i jak ona byla na porodowce 4 lata temu to mnostwo dziewczyn ktore uzywalo wlasnie takich zeli mialo problemy albo z zapaleniem albo dziecko przy porodzie nabawilo sie czegos......mowila ze mam uzywac szare mydlo:confused:
ja caly czas uzywam tego typu plynow czy zeli i jak jestem w ciazy to zadnego zapalenia jeszcze nie mialam, ale chyba zapytam gina o to....
Ja się podmywam płynami od zawsze i nie zamierzam przestac, w pierwszej ciązy nie zaszkodziło to i teraz będzie dobrze. :ehem:

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
:cmok: witamy :cmok:

Ja mam ubezpieczenie grupowe w PZU i też płacę 52zł i jak się orientuję to płacą 800zł.

Nie wiedziałam, że to indywidualna sprawa każdego zakładu. U nas jest okres półrocznej (chyba) karencji. Dzięki za wyjaśnienie.

U mnie Pepco niet, nad czym ubolewam...

Rzeczywiście masz podwyższone ciśnienie, ale nie tak bardzo. Może w ciąży to taki Twój urok, ale wiadomo - lepiej to sprawdzić :ehem:

Ja też mam leniwca :D

Ja też tak zaczynam dzionek - kawka i wizaż :D

Im większy zakład pracy tym lepsze warunki oferują, żeby zachęcic. Pzu zresztą tez ma korzyśc, jeżeli dzięki temu ubezpieczy się wiecej pracowników i będzie płącic składki.

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Dzień dobry :jupi:
Wczoraj zasnąć nie mogłam, poczułam pierwsze kopniaki. Synuś wyraźnie się rozbestwił i nie dawał nam spać. Brykał i przyłożył tatusiowi w ucho:D Wiem, że jestem daleko w tyle za Wami, ale co tam... pochwalić się musiałam:-p
Wczoraj znowu mieliśmy dzień bieganiny. Pojechaliśmy do outletu i kupiliśmy pierwsze bodziaki dla maluszka, ja sobie staniki i jakieś inne rzeczy;)
Mąż był wściekły, bo głównie pojechaliśmy po rzeczy i buty dla niego, a on sobie nic nie znalazł:(. Jest jednak zachwycony ciuszkami dla syna, głównie dlatego że są w kolorystyce, którą on toleruje.;)
Nawet sam znalazł bodziaka z ślimaczkami, z czego był baardzo dumny.:D
Dziś po pracy pędzimy do hurtowni po roślinki, bo robimy rodzicom etapami -tzn. raczej w weakendy- ogród:roza: Nie mogę się doczekać, chociaż pewnie też wrócimy ok dziewiątej i będę wycieńczona :confused: :-p

Czekoladko, ja usłyszałam coś takiego od mojego lekarza na jednej z pierwszych wizyt. :ehem:
Gratuluję kopniaczków :)

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Pajacyk zielo y ju z Wam pokazywalam:ehem: Szlafrok dostalam od mamy i wyszedl pod kolor koszulek maluszka;)

A tutaj ciuszki dla przyszlej mamy ;):
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1776
Zakupki sliczne, tez poluję na śpiochy z h&m :)

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a to ciekawe...właściwie u siostry stoi Biały Jelen, ale myslalam, że to przypadek. Daj znac jak zasiegniesz jezyka :)

:rotfl:

ejjj, no nie bądz taka skromna :D

Czeka mnie to w przyszły wtorek, na dodatek gina mam na 14, Mąż w pracy do 15, i dumam co z dziadami od montazu kuchni zrobić w tzw.międzyczasie

tak! że wychodzisz z kąpieli cała od piany :D Obklejona bąbelkami :D
JOKE :lol:

przeciez sama napisalas ze nie dla koszyka się wózek kupuje.
Na kocyku może siedzieć Marcelek :)
Kurtka-jak wspomniałas przewieszona przez wózek.
Duże torby jeszcze są w modzie, to może tam coś pomieścisz,albo Eryk plecaczek dostanie, co by z mamy wielbłąda nie robić.
Ja przy pierwszym dziecku nie biore koszyka pod wieksza uwage, bo jesli na zakupy to drobne, a na wieksze autem.

Gardełko mniej mnie drapie.
Tantum verde,syrop prenalen, herbatka z cytrynką i hallsy chyba mi odrobinkę pomogły.
Dobrze, że już z gardziołkiem lepiej :)
U mnie tez się poprawia. Tantum verde i herbatka pomogły :)

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witam mamusie bardzo serdecznie!

Bardzo dawno mnie tu nie było z racji urlopu w Pl, a nie odzywałam się z racji braku neta w domu:-p U nas wszystko w porządku, dzidziol rośnie i ma się dobrze.I już wiem kto we mnie mieszka.Synuś:D Wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam!!:D Ponad tydzień temu ważył pól kilo, kawał chłopa nie ma co:D Lekarz badał wszystko bardzo dokładnie i wszystko wyszło ok.Serduszko zdrowe - to mnie najbardziej interesowało, bo tutaj gdzie jestem lekarz go jeszcze nie badał.
Poza tym mamy się dobrze.Kopie jak szalony, czasem nie daje mi zasnąć, albo budzi nad ranem.Jak leżę na boku to czuję jak mi brzuch faluje:lol:

Pozdrawiam wszystkie mamusie:cmok:

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

ja też stosuje Lactacyd i jestem zadowolona:ehem:
Gratuluję Synka :jupi:

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny:) Ja niedawno wstałam, ciężki wieczor miałam, nerwów strasznie dużo...i spać nie mogłam...ale o tym za chwilę...

No w końcu Tż też się zakochał...:D To wózeczek wybrany rozumiem:)

Ja o tym myślę od dłuższego czasu...że będzie mi brakować szkraba kopiącego w brzuszek...ostatnio przyjaciółkę pytałam i powiedziała że jak jej Mały był juz na świecie to przestała o tym myślec:)

hehehe zrobiłam ściąge...mogę przesłać:)

mi najbardziej podobają się te skarpetki...boskie są:D

Tż był więc ograniczony czas na Wizaż z wyboru...:D

Svinecka ja też gratuluję siary...u mnie nic...a to taki znak że to już tuż tuż:D

Ja zaraz na początku kupiłam sobie żel do higieny intymnej dla kobiet w ciąży Pharmaceris M:ehem: to ta sama seria co krem na rozstępy i kilka innych kosmetyków...

Zioła gratulacje kopniaków:jupi: a zakupy śliczne:ehem:

No i piękne brzuszki Wojtusi i Skierki:ehem::ehem: Teraz to już wszystkie takie ciążowe jesteśmy:D

Ja wczoraj miałam ciężki wieczór...musiałam niestety zadzwonić do poprzedniej właścicielki mieszkania, ponieważ przyszły jakieś rozliczenia a ona niedopłaty ma....no i tak mnie głupia baba wyprowadziła z równowagi, że ryczałam pół wieczoru i trzęsłam się jeszcze pół nocy...:( Chciała mnie wrobić w płacenie jej zaległości, wymyślać rzeczy których nie było...dając mi do zrozumienia przy tym że oszustką jestem...próbowała mi takie rzeczy wmówić że nie wytrzymałam i nakrzyczałam na nią...a na sam koniec stwierdziła że jak mogę denerwować schorowaną kobietę...wiec jej powiedziałam że jak ona może denerwować kobietę w ciąży...to zaczęła mnie przepraszać że nie wiedziala i nie chciała...ale tak naprawdę to te słowa dotknęłyby mnie nawet gdybym nie była w ciąży...baba myśli że na młodą trafiła to wszystko można mi wcisnąć...a ja się nie dam...!!! A ja tylko chciałam ją poinformować że ma się z Administracją skontaktować bo ma zaległości...z czasów kiedy nawet nie wiedziałam o tym mieszkaniu!

...ale najważniejsza informacja...dzisiaj Tż miał już rozmowę i....DOSTAŁ PRACĘ!!!!:jupi::jupi::jup i: Napisał mi smsa jak spałam, a teraz jest w poprzedniej pracy i nie odbiera, więc nie znam szczegółów jeszcze...ale MA PRACĘ:jupi::jupi::jupi: Dziękuję kochane za kciuki:cmok:
Ale Ty się masz :( Ciagle jakieś przeprawy z durnymi ludźmi. Współczuję :glasiu:

Gratuluję Tż-owi pracy :)

Cytat:
No cos ty, zadnej przykrosci:cmok:. Najpierw mialam dola przez ten podatek ktory musimy zaplacic, a pozniej jakos tak tylko czytalam.
Zastanawiamy sie z mezem nad imieniem dla corci i jak narazie najbardziej przypadla nam do gustu Lenka:o. Co wy na to?

Dziewczyny czy naprawde trzeba prac ubranka dzidzi w jakims specjalnym proszku czy platkach? Kolezanka prala normalnie ze swoimi ubraniami w proszku ktory akurat miala i nic sie nie dzialo:confused:
Witaj, dobrze, że się odezwałaś :)

Lenka bardzo mi się podoba :)

U nas zalecaja pranie w dziecięcych proszkach. Myślę, ze to lepiej dla skóry maleństwa :ehem:

Dzieńdoberek :cmok:
Ja raniutko na glukozie byłam, także jestem dopiero teraz :)
To było obrzydliwe. Cofało mi sie kilka razy, a raz to juz prawie było obok mnie...
Ble, fuj, okropieństwo.
Zupełnie zapomniałam przez te 6 lat jak to smakuje , ble....
Stary 2009-04-23, 11:57   #4893
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
No cos ty, zadnej przykrosci. Najpierw mialam dola przez ten podatek ktory musimy zaplacic, a pozniej jakos tak tylko czytalam.
Zastanawiamy sie z mezem nad imieniem dla corci i jak narazie najbardziej przypadla nam do gustu Lenka. Co wy na to?

Dziewczyny czy naprawde trzeba prac ubranka dzidzi w jakims specjalnym proszku czy platkach? Kolezanka prala normalnie ze swoimi ubraniami w proszku ktory akurat miala i nic sie nie dzialo
Lenka, bardzo ładne imię a to, że mało przybywa Ci na wadze, to nie powód do zmartwienia, ważne że córcia rozwija się znakomicie.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
tez mam te zielone skarpetki, nawet fotkę pokazywałam

Ja się podmywam płynami od zawsze i nie zamierzam przestac, w pierwszej ciązy nie zaszkodziło to i teraz będzie dobrze.

Im większy zakład pracy tym lepsze warunki oferują, żeby zachęcic. Pzu zresztą tez ma korzyśc, jeżeli dzięki temu ubezpieczy się wiecej pracowników i będzie płącic składki.

Gratuluję kopniaczków

Zakupki sliczne, tez poluję na śpiochy z h&m

Dobrze, że już z gardziołkiem lepiej
U mnie tez się poprawia. Tantum verde i herbatka pomogły

Gratuluję Synka

Ale Ty się masz Ciagle jakieś przeprawy z durnymi ludźmi. Współczuję

Gratuluję Tż-owi pracy

Witaj, dobrze, że się odezwałaś

Lenka bardzo mi się podoba

U nas zalecaja pranie w dziecięcych proszkach. Myślę, ze to lepiej dla skóry maleństwa

Dzieńdoberek
Ja raniutko na glukozie byłam, także jestem dopiero teraz
To było obrzydliwe. Cofało mi sie kilka razy, a raz to juz prawie było obok mnie...
Ble, fuj, okropieństwo.
Unholy i Ty dołączyłaś do pijących glukozę Kiedy wynik?

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 11:58   #4894
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdoberek
Ja raniutko na glukozie byłam, także jestem dopiero teraz
Ble, fuj, okropieństwo.
Miałaś 50 czy 75 g? Trzeba było wziąć cytrynkę, mnie bardzo pomogła . A kiedy będzie wynik?
Fajnie, że lepiej się czujesz , jak reszta załogi?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 12:06   #4895
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Lenka, bardzo ładne imię a to, że mało przybywa Ci na wadze, to nie powód do zmartwienia, ważne że córcia rozwija się znakomicie.

Unholy i Ty dołączyłaś do pijących glukozę Kiedy wynik?
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Miałaś 50 czy 75 g? Trzeba było wziąć cytrynkę, mnie bardzo pomogła . A kiedy będzie wynik?
Fajnie, że lepiej się czujesz , jak reszta załogi?

Miałam 50g, także nie wiem co by było przy 75.
Ja ogólnie jestem typem, który nie trawi leków itp. w płynie. Na syropy zawsze się krzywiłam - Zielona Flegamina za czasów dzieciństwa dała mi w kośc. Krople żołądkowe, smecta, malox fuj, fuj, fuj.
Także i tak cud, ze sie udało to przełknąc.
Wyniki dzisiaj po 18, ale odbieram jutro przed wizyta u ginka o 20,30

Reszta załogi tez dochodzi do siebie. Bartusiowi zeszło na kaszelek, ale nie jest źle
W końcu w sobotę wyjazd, musimy byc zdrowi
Własnie, jak ja dam radę przez tydzien bez Was. I ile bede miała nadrabiania Chyba będę prowadziła korespondencję sms-ową
Stary 2009-04-23, 12:18   #4896
Karolinak82
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za gratulacje

Unholy super że jakoś przeżyłaś tą glukozę i najważniejsze że Rodzina zdrowieje

A ja dzisiaj mam lenia Nic mi się nie chce ale nie mam dzisiaj planów więc pozwalam sobie na obijanie
Stary 2009-04-23, 12:45   #4897
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej mamusie, ja wlasnie wrocilam od ginki, bylam na wizycie kontrolnej. I ogolnie jest ok, cisnienie 100/60 tylko lekka anemia mam i musze zelazo brac, poza tym nospe tez mam codziennie narazie brac, bo mam troche za twardy brzuszek. No i kontrolnie na USG mam isc, bo moj brzuszek ciut za maly jest i tak na wszelki wypadek na USG zeby sprawdzic czy wszystko ok.

taka glodna wrocilam, ze ho ho zjadlam 3 kanapki i teraz wielkiego loda rożka i kawe wypilam. A teraz chyba sie przespie, bo taka senna sie zrobilam po tym jedzeniu.

Mialam sobie kupic buty, takie jakies balerinki przewiewne, bo stopy strasznie mi puchną zwlaszcza jak duzo chodze i jak gorąco jest, ale zadnych przewiewnych nie znlazlam, same jakies skórzane, albo z materialu, ale takiego sztucznego ze noga to by sie tylko pociła w nich.

No to sie przespie teraz a pozniej ide jakis obiade zmajstrowac, bo moj kochany mąż dzisiaj swietuje, dobrze ze kurier zdążyl z prezentem. Dzwonil do mnie 3 razy jak na wizycie bylam ale sie rozpisalam.....

A odnosnie plynow do higieny intymnej to uzywam lactacydu i polecam, od kiedy go uzywam, czuje sie znacznie lepiej, nic nie swedzi nawet po depilacji i ogolnie dla mnie najlepszy.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-04-23 o 12:57
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 13:47   #4898
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej mamusie, ja wlasnie wrocilam od ginki, bylam na wizycie kontrolnej. I ogolnie jest ok, cisnienie 100/60 tylko lekka anemia mam i musze zelazo brac, poza tym nospe tez mam codziennie narazie brac, bo mam troche za twardy brzuszek. No i kontrolnie na USG mam isc, bo moj brzuszek ciut za maly jest i tak na wszelki wypadek na USG zeby sprawdzic czy wszystko ok.

napewno jest wszystko ok!!! a wielkosc brzuszka wcale nie swiadczy o wielkosci iwadze dzidziusia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 13:50   #4899
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie, jak ja dam radę przez tydzien bez Was. I ile bede miała nadrabiania Chyba będę prowadziła korespondencję sms-ową
będzie mi cię strasznie brakowało...
Może zabierzcie ze sobą laptopka jesli macie internet bezprzewodowy, hm?

Cytat:
wszystkie dzis drzemki sobieucinamy ja też z dobre 2 godzinki odpoczywałam.

Brzusio za mały-co to może znaczyć? za mało wód? czy co?
Ja u siebie w drugą stronę się obawiam ale wg. gin nic niepokojącego się nie dzieje.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 13:56   #4900
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
napewno jest wszystko ok!!! a wielkosc brzuszka wcale nie swiadczy o wielkosci iwadze dzidziusia
mam taką nadzieję

Cytat:

Ja u siebie w drugą stronę się obawiam ale wg. gin nic niepokojącego się nie dzieje.
zapisze sie na usg na przyszly tydzien i wszystko sie okaze, ale jestem dobrej mysli

Aha, jeszcze pytanko mam, bierzecie moze magnez? bo ja wczesniej pilam magnesol 150, taki w tabletkach musujacych, ale wolalabym cos teraz w normalnych tabletkach, cos polecacie? w aptece znalazlam MgB6 forte z podobną dawką, ale troche mniejszą bo 100 mg. moze byc?
Stary 2009-04-23, 14:00   #4901
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

kurcze mamuski dostalam jakies bole okresowe, ktore trwaja chwilke, pupusci i znowu........co to moze byc??
moze to te Braxtona ??

Dominika 04.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 14:00   #4902
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam ciężki wieczór...musiałam niestety zadzwonić do poprzedniej właścicielki mieszkania, ponieważ przyszły jakieś rozliczenia a ona niedopłaty ma....no i tak mnie głupia baba wyprowadziła z równowagi, że ryczałam pół wieczoru i trzęsłam się jeszcze pół nocy... Chciała mnie wrobić w płacenie jej zaległości, wymyślać rzeczy których nie było...dając mi do zrozumienia przy tym że oszustką jestem...próbowała mi takie rzeczy wmówić że nie wytrzymałam i nakrzyczałam na nią...a na sam koniec stwierdziła że jak mogę denerwować schorowaną kobietę...wiec jej powiedziałam że jak ona może denerwować kobietę w ciąży...to zaczęła mnie przepraszać że nie wiedziala i nie chciała...ale tak naprawdę to te słowa dotknęłyby mnie nawet gdybym nie była w ciąży...baba myśli że na młodą trafiła to wszystko można mi wcisnąć...a ja się nie dam...!!! A ja tylko chciałam ją poinformować że ma się z Administracją skontaktować bo ma zaległości...z czasów kiedy nawet nie wiedziałam o tym mieszkaniu!

...ale najważniejsza informacja...dzisiaj Tż miał już rozmowę i....DOSTAŁ PRACĘ!!!! Napisał mi smsa jak spałam, a teraz jest w poprzedniej pracy i nie odbiera, więc nie znam szczegółów jeszcze...ale MA PRACĘ Dziękuję kochane za kciuki
Co za wstrętne babsko i tak to być uprzejmym

Nasze kciuki zawsze działają
dobrze, że się udało, gratuluję

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
U nas wszystko w porządku, dzidziol rośnie i ma się dobrze.I już wiem kto we mnie mieszka.Synuś Wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam!! Ponad tydzień temu ważył pól kilo, kawał chłopa nie ma co Lekarz badał wszystko bardzo dokładnie i wszystko wyszło ok.Serduszko zdrowe - to mnie najbardziej interesowało, bo tutaj gdzie jestem lekarz go jeszcze nie badał.
Poza tym mamy się dobrze.Kopie jak szalony, czasem nie daje mi zasnąć, albo budzi nad ranem.Jak leżę na boku to czuję jak mi brzuch faluje
Gratulacje synka

dobrze, że zdrowy - to najważniejsze

Cytat:

Lena ładnie

Wszędzie polecają proszki dla niemowląt albo płatki mydlane. Koleżanka miała najwidoczniej duuużo szczęścia, a nie każdy je ma

Normalne proszki uczulaja nawet dorosłych, a co dopiero noworodki.

Mi by nawet do głowy nie wpadło, żeby prać ubranka małego razem z naszymi i jeszcze w zwykłym proszku

Cytat:
Wyniki dzisiaj po 18, ale odbieram jutro przed wizyta u ginka o 20,30

Reszta załogi tez dochodzi do siebie. Bartusiowi zeszło na kaszelek, ale nie jest źle
W końcu w sobotę wyjazd, musimy byc zdrowi
Dobra glukoza, dobra

No to za jutro, za wyniki i za wizytę

Hmm, żebyś się nie zdziwiła jak za tydzień będzie nowa 4 część

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 14:07   #4903
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze mamuski dostalam jakies bole okresowe, ktore trwaja chwilke, pupusci i znowu........co to moze byc??
moze to te Braxtona ??
ja tam sie nie znam za bardzo, moze ci przejdzie, a jak nie to moze nospe wez, albo zadzwon do lekarza i zapytaj co wziać.
Stary 2009-04-23, 14:09   #4904
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja tam sie nie znam za bardzo, moze ci przejdzie, a jak nie to moze nospe wez, albo zadzwon do lekarza i zapytaj co wziać.
juz przeszlo........na szczescie!!
czytalam o tych skurczach i to chyba sa te braxtona......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-04-23, 14:18   #4905
Wojtusia
Zakorzenienie

to dobrze ze przeszlo
Stary 2009-04-23, 14:28   #4906
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze...taki Twój urok pewnie A na usg zawsze warto się przejść dla własnego spokoju

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

Opowiedziałam wszystko mojej Mamie, ona wie co do za babsko, wkurzyła się i zadzwoniła do niej...opieprz...ją i powiedziała że nie życzę sobie więcej jej telefonów bo potrzebuje spokoju a nie że bedzie mnie babsko denerwować Mamie też ciśnienie podniosła swoimi tekstami

...i dziękuję

Cytat:
juz przeszlo........na szczescie!!
czytalam o tych skurczach i to chyba sa te braxtona......
Ja też miałam jednej nocy takie bóle...coś jakby skurcze, powiedziałam ginowi to stwierdził ze nic złego się nie dzieje...ale to jakiś czas temu było...

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Mamy koleżanki córka ma termin za dwa dni...i dzisiaj o 2 odeszły jej wody...pojechali do szpitala (tego samego co ja chce rodzić)...a tam miejsca nie było i odesłali ją do innego i weź tu sobie planuj szpital A dziewczyna jeszcze nie urodziła...

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-04-23 o 14:27
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 14:35   #4907
Wojtusia
Zakorzenienie

Dziewczyny, a co myslicie o takim wózku http://www.twojewozki.pl/pulse-implast-p-244.html

moze byc? czy cos w nim jest zlego, doradzcie. jest wersja 3 lub 4 kołowa. wiem ze byla dyskusja o wózkach wczesniej, ale jakies same drogie widzialam wtedy. a ja szukam czegos tanszego znaczy najlepiej do 1500 zl.

albo taki http://www.rampers.pl/index.php?inc=...&l=4&iwp=602#a

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-04-23 o 14:37
Stary 2009-04-23, 14:43   #4908
UnholyOne
Ola-Unhola

Ale się zdrzemnęłam
Mały skakał po mnie, a ja twardo spałam jak kamień i chrapałam, ze sama siebie słyszałam

Cytat:

taka glodna wrocilam, ze ho ho zjadlam 3 kanapki i teraz wielkiego loda rożka i kawe wypilam. A teraz chyba sie przespie, bo taka senna sie zrobilam po tym jedzeniu.

Mialam sobie kupic buty, takie jakies balerinki przewiewne, bo stopy strasznie mi puchną zwlaszcza jak duzo chodze i jak gorąco jest, ale zadnych przewiewnych nie znlazlam, same jakies skórzane, albo z materialu, ale takiego sztucznego ze noga to by sie tylko pociła w nich.

No to sie przespie teraz a pozniej ide jakis obiade zmajstrowac, bo moj kochany mąż dzisiaj swietuje, dobrze ze kurier zdążyl z prezentem. Dzwonil do mnie 3 razy jak na wizycie bylam ale sie rozpisalam.....

A odnosnie plynow do higieny intymnej to uzywam lactacydu i polecam, od kiedy go uzywam, czuje sie znacznie lepiej, nic nie swedzi nawet po depilacji i ogolnie dla mnie najlepszy.
Na pewno z dzidzią wszystko dobrze, trzymam kciuki

Cytat:
będzie mi cię strasznie brakowało...
Może zabierzcie ze sobą laptopka jesli macie internet bezprzewodowy, hm?

Też będe tęskniła.
Laptop ma tylko WiFi, ale to wioska totalna z krówkami, także nic to nie daję. Poza tym, ja go trochę przegrzałam i boję sie włączac, bo jak próbowałam, to ześwirował
A bezprzewodowogo typu iPlus czy Blueconect nie mamy, także i tak nie ma go po co brac.

Cytat:
moze to te Braxtona ??
Myslę, że może to byc Braxton, ale obserwuj, bo za mocne to one nie powinny byc.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

Gratulacje synka

dobrze, że zdrowy - to najważniejsze

Lena ładnie

Wszędzie polecają proszki dla niemowląt albo płatki mydlane. Koleżanka miała najwidoczniej duuużo szczęścia, a nie każdy je ma

Normalne proszki uczulaja nawet dorosłych, a co dopiero noworodki.

Mi by nawet do głowy nie wpadło, żeby prać ubranka małego razem z naszymi i jeszcze w zwykłym proszku

Dobra glukoza, dobra

No to za jutro, za wyniki i za wizytę

Hmm, żebyś się nie zdziwiła jak za tydzień będzie nowa 4 część
Dzięki za kciuki

Własnie przyszedł listonosz (to on odpowiada za obudzenie mnie ).
I wiecie co przyniósł??? Paczkę od babki z Allegro, która wysłała ją podobno 13 marca. Pisałam kiedyś o problemach z nią. Nawrzucała tyle gratisów, ze az w szoku jestem.
Ale po co ona takie rzeczy wypisywała i mówiła przez tel. Że znajomoa agencją wysłała, że sprawdzi, że chora itp, itd. A bna paczce jest 16.04
Wstrzymałam się z negatywem (a juz ma wystawione 15 i zawieszone konto)
http://allegro.pl/show_user.php?uid=12707059
I chyba zostałam za to wynagrodzona

Ide robic obiad, bo dziecko zagłodzę przez to spanie. Chyba przyda się zamrożony barszczyk czerwony , żeby było szybciej.
A drugie zaraz wymyślę.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a co myslicie o takim wózku http://www.twojewozki.pl/pulse-implast-p-244.html

moze byc? czy cos w nim jest zlego, doradzcie. jest wersja 3 lub 4 kołowa. wiem ze byla dyskusja o wózkach wczesniej, ale jakies same drogie widzialam wtedy. a ja szukam czegos tanszego znaczy najlepiej do 1500 zl.

albo taki http://www.rampers.pl/index.php?inc=...&l=4&iwp=602#a

Ten pierwszy bardzo się podoba mojemu małżonkowi. W wersji czterokołowej. Powiem Ci, że jest ok, jak ktoś nie ma zboczenia większych kółek Tak jak ja i jeszcze kilka tu obecnych. Także powiem, że jest spoko.

Ten drugi pokazywała Svinecka. Wygląda fajnie, ale znowu typ z mniejszymi kółkami I mi nie pasuje kubełkowe siedzisko.

Ale są całkiem całkiem
Stary 2009-04-23, 15:08   #4909
mirika
Rozeznanie

cześć dziewczyny
chyba ze dwa dni mnie tu nie było i strasznie się za wami stęskniłam . ostatnio mam strasznie dużo pracy i wracam do domu padnięta. wczoraj to już chyba o 10 spałam ...a więc nawet w domu nie mogę do was zajrzeć - z braku sił . cieszę się, że jeszcze jutro i w końcu sobie odpocznę , a w przyszłym tygodniu tylko do środy i długi weekend

mam nadzieję, że u was wszystko w porządku, wszystkie wyniki w normach a na wizytach same dobre wieści .

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 15:17   #4910
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się zdrzemnęłam
Mały skakał po mnie, a ja twardo spałam jak kamień i chrapałam, ze sama siebie słyszałam
Na pewno z dzidzią wszystko dobrze, trzymam kciuki

Ten pierwszy bardzo się podoba mojemu małżonkowi. W wersji czterokołowej. Powiem Ci, że jest ok, jak ktoś nie ma zboczenia większych kółek Tak jak ja i jeszcze kilka tu obecnych. Także powiem, że jest spoko.

Ten drugi pokazywała Svinecka. Wygląda fajnie, ale znowu typ z mniejszymi kółkami I mi nie pasuje kubełkowe siedzisko.

Ale są całkiem całkiem
to dobrze ze sie zdrzemnelas od razu czlowiek sie lepiej czuje.

A co do wózków, to w sumie ja nie zwracam uwagi na koła wazne zeby wózek byl lekki i skladal sie do malych rozmiarów i zeby po zlozeniu na spacerówke tez nie byl jakis wielki, tylko maly zwrotny i poręczny
Stary 2009-04-23, 15:28   #4911
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
to dobrze ze sie zdrzemnelas od razu czlowiek sie lepiej czuje.

A co do wózków, to w sumie ja nie zwracam uwagi na koła wazne zeby wózek byl lekki i skladal sie do malych rozmiarów i zeby po zlozeniu na spacerówke tez nie byl jakis wielki, tylko maly zwrotny i poręczny

Ten Pulse Implasta 4 jest zwrotny, lekki i dobrze się prowadzi
W Swiecie Dziecka był w promocji za 999 zł
jest mało kolorów, ale może któryś Ci się spodoba
Stary 2009-04-23, 15:33   #4912
Wojtusia
Zakorzenienie

oo a dawno ta promocja była? a swiat dziecka ma strone internetową?

i nie moge znalezc czym sie różni implast 3 od implast 4.....

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-04-23 o 15:38
Stary 2009-04-23, 15:42   #4913
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Witam Mamusie!

Dostałam jakiejś wysypki na cycykach, tak mnie swedzą ze nie mogę wytrzymać. Myslalam ze rozstepy mi się robia dlatego tak swedzi , a aptrze a tu pokrzywka. Od czego to moze byc? ehhhh a stanik mnie tak drazni ze juz nie moge

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 15:43   #4914
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Aha, jeszcze pytanko mam, bierzecie moze magnez? bo ja wczesniej pilam magnesol 150, taki w tabletkach musujacych, ale wolalabym cos teraz w normalnych tabletkach, cos polecacie? w aptece znalazlam MgB6 forte z podobną dawką, ale troche mniejszą bo 100 mg. moze byc?
mi gin zalecił magne b6

Cytat:
Ten Pulse Implasta 4 jest zwrotny, lekki i dobrze się prowadzi
W Swiecie Dziecka był w promocji za 999 zł
jest mało kolorów, ale może któryś Ci się spodoba
och implast...moja milość i słomiany zapał który przeszedl jak obejrzałam go na zywo.Zbyt plastikowy, zbyt surowy, kiepsko wykonczony, chyba ze na taka partię trafilam.
Duzo nich jeździ ale opinii w necie extra nie ma ale to chyba jak kazdy...nigdy chyba nie ma 100%zadowolenia.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 15:44   #4915
Wojtusia
Zakorzenienie

wrednaafrodyta moze cos zjadlas? ja mam pokrzywke pokarmową, jak zjem cos na co jestem uczulona, albo na ucisk tez mam pokrzywke, jak mnie np, pasek od stanika za bardzo uciska, to w tym miejscu mam pokrzywke, moze wapno sobie wypij?
Cytat:
mi gin zalecił magne b6

och implast...moja milość i słomiany zapał który przeszedl jak obejrzałam go na zywo.Zbyt plastikowy, zbyt surowy, kiepsko wykonczony, chyba ze na taka partię trafilam.
Duzo nich jeździ ale opinii w necie extra nie ma ale to chyba jak kazdy...nigdy chyba nie ma 100%zadowolenia.
dzieki za opinie, ja go na zywo nie widzialam jeszcze, w necie to mi sie podoba, zobaczymy jaki bedzie na zywo

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-04-23 o 15:45
Stary 2009-04-23, 15:45   #4916
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam czwartkowo ale naskrobałyscie ehhhhh normlanie nie nadazam za wami my dzis zabiegani autko zarejestrowane , ubezpieczone itd itp teraz lecimy na zkaupki domowe paozniej instalowac telefonik bedziemy

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 15:52   #4917
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
oo a dawno ta promocja była? a swiat dziecka ma strone internetową?

i nie moge znalezc czym sie różni implast 3 od implast 4.....
zdaje się się, że ilością kół, ale głowy nie dam

ja już wróciłam z pracy, zjadłam obiadek i chyba kawkę sobie strzelę

no i chyba poważnie musimy się zastanowić nad tytułem czwartej części

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 15:55   #4918
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
zdaje się się, że ilością kół, ale głowy nie dam

ja już wróciłam z pracy, zjadłam obiadek i chyba kawkę sobie strzelę

no i chyba poważnie musimy się zastanowić nad tytułem czwartej części
o widzisz, moze to chodzi o koła! nie pomyslałam, bo on jest w wersji 3 lub 4 kołowej tępa jestem

Smacznej kawki życze
Stary 2009-04-23, 16:12   #4919
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz, moze to chodzi o koła! nie pomyslałam, bo on jest w wersji 3 lub 4 kołowej tępa jestem

Smacznej kawki życze
dzięki, chyba sobie poleżę, bo ledwo trzymałam kubek w ręcę - dziś zrobiłam 3 skalingi z piaskowaniem i bardzo mnie nadgarstek boli

do zobaczenia wieczorkiem - pomyślę nad tytułem

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 16:20   #4920
Wojtusia
Zakorzenienie

p4w a ty dentystką jestes? nie wiedzialam szkoda ze tak daleko, bo ja lubie do dentysty chodzic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości