|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
![]() W szkołach rodzenia w Polsce zalecają pranie w specjalnych proszkach, które zawierają mniej detergentów, nie mają szkodliwych fosforanów itp., żeby zminimalizować ryzyko alergii u delikatnej skórki dzidzia. To jest pewnie trochę tak, jak zawsze: jednemu nie zaszkodzi, drugiego może uczulić.
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |||||||||
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Im większy zakład pracy tym lepsze warunki oferują, żeby zachęcic. Pzu zresztą tez ma korzyśc, jeżeli dzięki temu ubezpieczy się wiecej pracowników i będzie płącic składki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie tez się poprawia. Tantum verde i herbatka pomogły :) Cytat:
Cytat:
Gratuluję Tż-owi pracy :) Cytat:
Lenka bardzo mi się podoba :) U nas zalecaja pranie w dziecięcych proszkach. Myślę, ze to lepiej dla skóry maleństwa :ehem: Dzieńdoberek :cmok: Ja raniutko na glukozie byłam, także jestem dopiero teraz :) To było obrzydliwe. Cofało mi sie kilka razy, a raz to juz prawie było obok mnie... Ble, fuj, okropieństwo. Zupełnie zapomniałam przez te 6 lat jak to smakuje , ble....
![]() |
#4893 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że lepiej się czujesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Miałam 50g, także nie wiem co by było przy 75. Ja ogólnie jestem typem, który nie trawi leków itp. w płynie. Na syropy zawsze się krzywiłam - Zielona Flegamina za czasów dzieciństwa dała mi w kośc. Krople żołądkowe, smecta, malox fuj, fuj, fuj. Także i tak cud, ze sie udało to przełknąc. Wyniki dzisiaj po 18, ale odbieram jutro przed wizyta u ginka o 20,30 Reszta załogi tez dochodzi do siebie. Bartusiowi zeszło na kaszelek, ale nie jest źle ![]() W końcu w sobotę wyjazd, musimy byc zdrowi ![]() Własnie, jak ja dam radę przez tydzien bez Was. I ile bede miała nadrabiania ![]() ![]()
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
![]() Unholy super że jakoś przeżyłaś tą glukozę ![]() ![]() A ja dzisiaj mam lenia ![]() ![]() ![]()
#4897 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie, ja wlasnie wrocilam od ginki, bylam na wizycie kontrolnej. I ogolnie jest ok, cisnienie 100/60
![]() taka glodna wrocilam, ze ho ho zjadlam 3 kanapki i teraz wielkiego loda rożka i kawe wypilam. A teraz chyba sie przespie, bo taka senna sie zrobilam po tym jedzeniu. Mialam sobie kupic buty, takie jakies balerinki przewiewne, bo stopy strasznie mi puchną zwlaszcza jak duzo chodze i jak gorąco jest, ale zadnych przewiewnych nie znlazlam, same jakies skórzane, albo z materialu, ale takiego sztucznego ze noga to by sie tylko pociła w nich. No to sie przespie teraz a pozniej ide jakis obiade zmajstrowac, bo moj kochany mąż dzisiaj swietuje, dobrze ze kurier zdążyl z prezentem. Dzwonil do mnie 3 razy jak na wizycie bylam ![]() ![]() A odnosnie plynow do higieny intymnej to uzywam lactacydu i polecam, od kiedy go uzywam, czuje sie znacznie lepiej, nic nie swedzi nawet po depilacji i ogolnie dla mnie najlepszy. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-04-23 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zabierzcie ze sobą laptopka jesli macie internet bezprzewodowy, hm? Cytat:
![]() Brzusio za mały-co to może znaczyć? za mało wód? czy co? Ja u siebie w drugą stronę się obawiam ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha, jeszcze pytanko mam, bierzecie moze magnez? bo ja wczesniej pilam magnesol 150, taki w tabletkach musujacych, ale wolalabym cos teraz w normalnych tabletkach, cos polecacie? w aptece znalazlam MgB6 forte z podobną dawką, ale troche mniejszą bo 100 mg. moze byc? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
kurcze mamuski dostalam jakies bole okresowe, ktore trwaja chwilke, pupusci i znowu........co to moze byc??
moze to te Braxtona ??
#4902 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasze kciuki zawsze działają ![]() dobrze, że się udało, gratuluję ![]() Cytat:
![]() dobrze, że zdrowy - to najważniejsze ![]() Cytat:
![]() Wszędzie polecają proszki dla niemowląt albo płatki mydlane. Koleżanka miała najwidoczniej duuużo szczęścia, a nie każdy je ma ![]() Normalne proszki uczulaja nawet dorosłych, a co dopiero noworodki. Mi by nawet do głowy nie wpadło, żeby prać ubranka małego razem z naszymi i jeszcze w zwykłym proszku ![]() Cytat:
![]() No to za jutro, za wyniki ![]() ![]() Hmm, żebyś się nie zdziwiła jak za tydzień będzie nowa 4 część ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
ja tam sie nie znam za bardzo, moze ci przejdzie, a jak nie to moze nospe wez, albo zadzwon do lekarza i zapytaj co wziać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytalam o tych skurczach i to chyba sa te braxtona......
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
to dobrze ze przeszlo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ...i dziękuję ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Mamy koleżanki córka ma termin za dwa dni...i dzisiaj o 2 odeszły jej wody...pojechali do szpitala (tego samego co ja chce rodzić)...a tam miejsca nie było i odesłali ją do innego ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-23 o 14:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co myslicie o takim wózku http://www.twojewozki.pl/pulse-implast-p-244.html
moze byc? czy cos w nim jest zlego, doradzcie. jest wersja 3 lub 4 kołowa. wiem ze byla dyskusja o wózkach wczesniej, ale jakies same drogie widzialam wtedy. a ja szukam czegos tanszego znaczy najlepiej do 1500 zl. albo taki http://www.rampers.pl/index.php?inc=...&l=4&iwp=602#a Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-04-23 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |||||
Ola-Unhola
|
Ale się zdrzemnęłam
![]() Mały skakał po mnie, a ja twardo spałam jak kamień i chrapałam, ze sama siebie słyszałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Laptop ma tylko WiFi, ale to wioska totalna z krówkami, także nic to nie daję. Poza tym, ja go trochę przegrzałam i boję sie włączac, bo jak próbowałam, to ześwirował ![]() A bezprzewodowogo typu iPlus czy Blueconect nie mamy, także i tak nie ma go po co brac. Cytat:
Cytat:
![]() Własnie przyszedł listonosz (to on odpowiada za obudzenie mnie ![]() I wiecie co przyniósł??? Paczkę od babki z Allegro, która wysłała ją podobno 13 marca. Pisałam kiedyś o problemach z nią. Nawrzucała tyle gratisów, ze az w szoku jestem. Ale po co ona takie rzeczy wypisywała i mówiła przez tel. Że znajomoa agencją wysłała, że sprawdzi, że chora itp, itd. A bna paczce jest 16.04 Wstrzymałam się z negatywem (a juz ma wystawione 15 i zawieszone konto) http://allegro.pl/show_user.php?uid=12707059 I chyba zostałam za to wynagrodzona ![]() Ide robic obiad, bo dziecko zagłodzę przez to spanie. Chyba przyda się zamrożony barszczyk czerwony ![]() A drugie zaraz wymyślę. ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Ten pierwszy bardzo się podoba mojemu małżonkowi. W wersji czterokołowej. Powiem Ci, że jest ok, jak ktoś nie ma zboczenia większych kółek ![]() Ten drugi pokazywała Svinecka. Wygląda fajnie, ale znowu typ z mniejszymi kółkami ![]() Ale są całkiem całkiem ![]()
![]() |
#4909 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() chyba ze dwa dni mnie tu nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że u was wszystko w porządku, wszystkie wyniki w normach a na wizytach same dobre wieści ![]()
#4910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wózków, to w sumie ja nie zwracam uwagi na koła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ten Pulse Implasta 4 jest zwrotny, lekki i dobrze się prowadzi ![]() W Swiecie Dziecka był w promocji za 999 zł jest mało kolorów, ale może któryś Ci się spodoba ![]()
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
oo a dawno ta promocja była? a swiat dziecka ma strone internetową?
i nie moge znalezc czym sie różni implast 3 od implast 4..... Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-04-23 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zadomowienie
|
Witam Mamusie!
Dostałam jakiejś wysypki na cycykach, tak mnie swedzą ze nie mogę wytrzymać. Myslalam ze rozstepy mi się robia dlatego tak swedzi , a aptrze a tu pokrzywka. Od czego to moze byc? ehhhh a stanik mnie tak drazni ze juz nie moge ![]()
![]() |
#4914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Duzo nich jeździ ale opinii w necie extra nie ma ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
wrednaafrodyta moze cos zjadlas? ja mam pokrzywke pokarmową, jak zjem cos na co jestem uczulona, albo na ucisk tez mam pokrzywke, jak mnie np, pasek od stanika za bardzo uciska, to w tym miejscu mam pokrzywke, moze wapno sobie wypij?
Cytat:
![]() Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-04-23 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
Witam czwartkowo
![]() ![]() ![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już wróciłam z pracy, zjadłam obiadek i chyba kawkę sobie strzelę no i chyba poważnie musimy się zastanowić nad tytułem czwartej części
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Smacznej kawki życze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do zobaczenia wieczorkiem - pomyślę nad tytułem
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
p4w a ty dentystką jestes? nie wiedzialam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.