Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 16:21   #4921
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Myslę, że może to byc Braxton, ale obserwuj, bo za mocne to one nie powinny byc.

Własnie przyszedł listonosz (to on odpowiada za obudzenie mnie ).
I wiecie co przyniósł??? Paczkę od babki z Allegro, która wysłała ją podobno 13 marca. Pisałam kiedyś o problemach z nią. Nawrzucała tyle gratisów, ze az w szoku jestem.
Ale po co ona takie rzeczy wypisywała i mówiła przez tel. Że znajomoa agencją wysłała, że sprawdzi, że chora itp, itd. A bna paczce jest 16.04
Wstrzymałam się z negatywem (a juz ma wystawione 15 i zawieszone konto)
http://allegro.pl/show_user.php?uid=12707059
I chyba zostałam za to wynagrodzona

w sumie to byly skurcze lekko nieprzyjemne, ale wiekszego bolu nie bylo.....
ale super ze paczka dotarla

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 16:27   #4922
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

No i kosz zakupiony
Będzie wysłany do nas kurierem po weekendzie majowym - juz się doczekac nie mogę Ale się cieszę
Niestety nie udało się nic ponegocjowac, bo zawzięta licytacja była. Bałam się, że pod koniec, to jeszcze cenę z "kup teraz" przekroczy i będę musiała licytowac duzo więcej.

Barszczyk zjedzony, kuchnia posprzątana, lecę robic drugie
Stary 2009-04-23, 16:30   #4923
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
No i kosz zakupiony
Będzie wysłany do nas kurierem po weekendzie majowym - juz się doczekac nie mogę Ale się cieszę
Niestety nie udało się nic ponegocjowac, bo zawzięta licytacja była. Bałam się, że pod koniec, to jeszcze cenę z "kup teraz" przekroczy i będę musiała licytowac duzo więcej.

To fajnie ze juz bedziecie mieli ten kosz

Ja zjadlam zupe jarzynową i tez robie drugie danie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 16:45   #4924
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
mam taką nadzieję

zapisze sie na usg na przyszly tydzien i wszystko sie okaze, ale jestem dobrej mysli

Aha, jeszcze pytanko mam, bierzecie moze magnez? bo ja wczesniej pilam magnesol 150, taki w tabletkach musujacych, ale wolalabym cos teraz w normalnych tabletkach, cos polecacie? w aptece znalazlam MgB6 forte z podobną dawką, ale troche mniejszą bo 100 mg. moze byc?
Na pewno będzie wszystko w porządeczku a dobrej myśli trzeba być zawsze, wiem to po sobie.
Ja birę Magne B6 - 3 x 2 tabletki.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko będzie dobrze...taki Twój urok pewnie A na usg zawsze warto się przejść dla własnego spokoju

Opowiedziałam wszystko mojej Mamie, ona wie co do za babsko, wkurzyła się i zadzwoniła do niej...opieprz...ją i powiedziała że nie życzę sobie więcej jej telefonów bo potrzebuje spokoju a nie że bedzie mnie babsko denerwować Mamie też ciśnienie podniosła swoimi tekstami

...i dziękuję

Ja też miałam jednej nocy takie bóle...coś jakby skurcze, powiedziałam ginowi to stwierdził ze nic złego się nie dzieje...ale to jakiś czas temu było...

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Mamy koleżanki córka ma termin za dwa dni...i dzisiaj o 2 odeszły jej wody...pojechali do szpitala (tego samego co ja chce rodzić)...a tam miejsca nie było i odesłali ją do innego i weź tu sobie planuj szpital A dziewczyna jeszcze nie urodziła...
I dobrze, że mama zainterweniowała. Należało się babie!

Cytat:
(...)
Własnie przyszedł listonosz (to on odpowiada za obudzenie mnie).
I wiecie co przyniósł??? Paczkę od babki z Allegro, która wysłała ją podobno 13 marca. Pisałam kiedyś o problemach z nią. Nawrzucała tyle gratisów, ze az w szoku jestem.
Ale po co ona takie rzeczy wypisywała i mówiła przez tel. Że znajomoa agencją wysłała, że sprawdzi, że chora itp, itd. A bna paczce jest 16.04

Ide robic obiad, bo dziecko zagłodzę przez to spanie. Chyba przyda się zamrożony barszczyk czerwony , żeby było szybciej.
A drugie zaraz wymyślę.
(...)
No proszę, doczekałaś się. Dobrze, że się to tak skończyło

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
chyba ze dwa dni mnie tu nie było i strasznie się za wami stęskniłam . ostatnio mam strasznie dużo pracy i wracam do domu padnięta. wczoraj to już chyba o 10 spałam ...a więc nawet w domu nie mogę do was zajrzeć - z braku sił . cieszę się, że jeszcze jutro i w końcu sobie odpocznę , a w przyszłym tygodniu tylko do środy i długi weekend

mam nadzieję, że u was wszystko w porządku, wszystkie wyniki w normach a na wizytach same dobre wieści .
Witaj cieszę się, że sie odezwałaś. Miłego wypoczynku w weekend, ale zaglądaj do nas.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Witam Mamusie!

Dostałam jakiejś wysypki na cycykach, tak mnie swedzą ze nie mogę wytrzymać. Myslalam ze rozstepy mi się robia dlatego tak swedzi , a aptrze a tu pokrzywka. Od czego to moze byc? ehhhh a stanik mnie tak drazni ze juz nie moge
Może to uczulenie na jakiś kosmetyk. U mnie pokrzywka pojawiła się po oliwce dla dzieci.

Cytat:
No i kosz zakupiony

Super Mały Antoś ma już w czym spać

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 17:00   #4925
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w a ty dentystką jestes? nie wiedzialam szkoda ze tak daleko, bo ja lubie do dentysty chodzic

obawiam się, ze jesteś wyjątkiem - ja osobiście też nie lubię chodzić do żadnego lekarza

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 17:05   #4926
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ja birę Magne B6 - 3 x 2 tabletki.
A jaką dawke ma ten magnez?

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

obawiam się, ze jesteś wyjątkiem - ja osobiście też nie lubię chodzić do żadnego lekarza
no wiesz, moze zle sie wyraziłam , nie tyle lubie, co nie mam żadnych obaw i oporów jak to niektórzy co siłą nie da sie zaciagnąć, np. mój brat, pojdzie dopiero jak juz nie bedzie mogl z bólu wytrzymać
Stary 2009-04-23, 17:21   #4927
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wyniki dzisiaj po 18, ale odbieram jutro przed wizyta u ginka o 20,30

Reszta załogi tez dochodzi do siebie. Bartusiowi zeszło na kaszelek, ale nie jest źle
W końcu w sobotę wyjazd, musimy byc zdrowi
Własnie, jak ja dam radę przez tydzien bez Was. I ile bede miała nadrabiania Chyba będę prowadziła korespondencję sms-ową
Więc trzymamy z Kubą kciuki za dobry wynik i same dobre wieści na wizycie .
My też będziemy tęsknić za Tobą

Cytat:
Hej mamusie, ja wlasnie wrocilam od ginki, bylam na wizycie kontrolnej. I ogolnie jest ok, cisnienie 100/60 tylko lekka anemia mam i musze zelazo brac, poza tym nospe tez mam codziennie narazie brac, bo mam troche za twardy brzuszek. No i kontrolnie na USG mam isc, bo moj brzuszek ciut za maly jest i tak na wszelki wypadek na USG zeby sprawdzic czy wszystko ok.
Wojtusia cieszę się, że wszystko dobrze, bo anemia w naszym stanie zdarza się dość często. Mówisz, że niby brzuszek za mały? A w którym tygodniu jesteś i jaki masz obwód na wysokości pępka? Myślę, że wszystko jest w porządku, przecież brzuchy naprawdę rosną sobie, że tak powiem - indywidualnie .

Cytat:
Aha, jeszcze pytanko mam, bierzecie moze magnez? bo ja wczesniej pilam magnesol 150, taki w tabletkach musujacych, ale wolalabym cos teraz w normalnych tabletkach, cos polecacie? w aptece znalazlam MgB6 forte z podobną dawką, ale troche mniejszą bo 100 mg. moze byc?
Ja biorę MagLek B6, po 1 tabletce 3 razy dziennie.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Hmm, żebyś się nie zdziwiła jak za tydzień będzie nowa 4 część
Nowa część to będzie najpóźniej jutro .

Cytat:
Ale się zdrzemnęłam
Mały skakał po mnie, a ja twardo spałam jak kamień i chrapałam, ze sama siebie słyszałam
(...)

Dobrze, że dla Ciebie tak to się skończyło, inni mieli mniej szczęścia, ale może jeszcze babka to wyprostuje .

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
cześć dziewczyny
chyba ze dwa dni mnie tu nie było i strasznie się za wami stęskniłam . ostatnio mam strasznie dużo pracy i wracam do domu padnięta. wczoraj to już chyba o 10 spałam ...a więc nawet w domu nie mogę do was zajrzeć - z braku sił . cieszę się, że jeszcze jutro i w końcu sobie odpocznę , a w przyszłym tygodniu tylko do środy i długi weekend
Ja normalnie chodzę spać o 22.30 , odpoczywaj sobie i zaglądaj tutaj

Cytat:
Witam Mamusie!

Dostałam jakiejś wysypki na cycykach, tak mnie swedzą ze nie mogę wytrzymać. Myslalam ze rozstepy mi się robia dlatego tak swedzi , a aptrze a tu pokrzywka. Od czego to moze byc? ehhhh a stanik mnie tak drazni ze juz nie moge

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
och implast...moja milość i słomiany zapał który przeszedl jak obejrzałam go na zywo.Zbyt plastikowy, zbyt surowy, kiepsko wykonczony, chyba ze na taka partię trafilam.
Duzo nich jeździ ale opinii w necie extra nie ma ale to chyba jak kazdy...nigdy chyba nie ma 100%zadowolenia.
Też mam takie wrażenie, a do tego ten bardzo szeroki rozstaw tylnych kół

Cytat:
No i kosz zakupiony
Super, że masz już swój upatrzony kosz

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 17:25   #4928
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
A jaką dawke ma ten magnez?

no wiesz, moze zle sie wyraziłam , nie tyle lubie, co nie mam żadnych obaw i oporów jak to niektórzy co siłą nie da sie zaciagnąć, np. mój brat, pojdzie dopiero jak juz nie bedzie mogl z bólu wytrzymać
w ulotce jest, że 1 tabletka zawiera 48 mg Mg i 5 mg witaminy B6.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 17:34   #4929
p4w
Zakorzenienie

mam pomysł na tytuł czwartej części:
" późną wiosną nasze brzuszki ciągle rosną"

ale rym częstochowski mi wyszedł

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-23, 17:40   #4930
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć Cass
Szkoda, że nie możesz teraz zmierzyć ciśnienia, czekam od rana na wynik , ale nic to - napisz wieczorem, jak się sytuacja przedstawia.
Ciśnienie nadal 140/90 ale dobrze, że nie rośnie. Takie jeszcze może być choc to juz górna granica normy.

Cytat:
...ale najważniejsza informacja...dzisiaj Tż miał już rozmowę i....DOSTAŁ PRACĘ!!!!:jup i: Napisał mi smsa jak spałam, a teraz jest w poprzedniej pracy i nie odbiera, więc nie znam szczegółów jeszcze...ale MA PRACĘ Dziękuję kochane za kciuki
Graruluję TŻ-towi nowej pracy

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Bardzo dawno mnie tu nie było z racji urlopu w Pl, a nie odzywałam się z racji braku neta w domu U nas wszystko w porządku, dzidziol rośnie i ma się dobrze.I już wiem kto we mnie mieszka.Synuś Wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam!! Ponad tydzień temu ważył pól kilo, kawał chłopa nie ma co Lekarz badał wszystko bardzo dokładnie i wszystko wyszło ok.Serduszko zdrowe - to mnie najbardziej interesowało, bo tutaj gdzie jestem lekarz go jeszcze nie badał.
Poza tym mamy się dobrze.Kopie jak szalony, czasem nie daje mi zasnąć, albo budzi nad ranem.Jak leżę na boku to czuję jak mi brzuch faluje

Pozdrawiam wszystkie mamusie
Jak fajnie, że sie odezwałaś
Super, że synuś zdrowy i już spory klocek z niego

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Jestem zazenowana. Zostalam przylapana na goracym uczynku.

Czytam sobie was, ale jakos nie mam weny do pisania. A poza tym jakos malo rzeczy mnie dotyczy i nie chce sie zalic.
Zakupow brak, oprocz paru par skarpetek, 2 czapeczek i jednego pajacyka. Czekam na kolejne usg bo jakos jeszcze nie moge uwierzyc ze to dziewczynka.
Brzuch nie rosnie za bardzo, na wysokosci pepka 84cm. Wy juz kolo 100 a niektore i ponad. Siary brak. Waga stoi w miejscu a wlasciwie dopiero wrocilam do wagi sprzed ciazy. Ehh we wtorek ide do lekarza, musze sobie z nim na ten temat porozmawiac.
W srode wyjazd do Polski i brak neta wiec jakby co to nic sie nie dzieje tylko nie bede miala mozliwosci odzywania sie do 8 maja.
Syla lanie Ci sie należy za to że nas tak zaniedbujesz

My tu jesteśmy od tego żeby wysłuchiwać żali...same sie ciągle żalimy
A wagą sie nie przejmuj. Z tego co zauważyłam to każda ciąża na tym wątku przebiega ineczej, jedne mamy sporo przytyły a inne malutko. Jedne maja małe brzuszki a drugie duże Nie ma na to reguły. Najważniejsze aby dzidzius sie dobrze rozwijał i przybierał na wadze.
Zaglądaj do nas jak najczęściej.

Cytat:
Dziewczyny czy naprawde trzeba prac ubranka dzidzi w jakims specjalnym proszku czy platkach? Kolezanka prala normalnie ze swoimi ubraniami w proszku ktory akurat miala i nic sie nie dzialo
Wydaje mi sie, że lepiej prac w specjelnym proszku dla dzieci, takim delikatnym. Wiadomo, skóra takiego maluszka jest bardzo wrażliwa i mogło by dojść do jakiegoś uczulenia, wysypki.
Chociaż jak rozmawiam z mamami które mają juz 3,4 dziecko z kolei to one wrzucają wszystko do jednego prania, także i swoje ciuchy i piorą w zwykłym proszku.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 17:43   #4931
Wojtusia
Zakorzenienie

p4w fajna nazwa

miramej,
jestem w 27 tygodniu i obwód na wysokosci pępka mam 92

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 18:00   #4932
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie, ja wlasnie wrocilam od ginki, bylam na wizycie kontrolnej. I ogolnie jest ok, cisnienie 100/60 tylko lekka anemia mam i musze zelazo brac, poza tym nospe tez mam codziennie narazie brac, bo mam troche za twardy brzuszek. No i kontrolnie na USG mam isc, bo moj brzuszek ciut za maly jest i tak na wszelki wypadek na USG zeby sprawdzic czy wszystko ok.
Aj ci lekarze...im nie dogodzi. Jedna ma za mały brzuszek druga za duży (czyt. ja )
Każda ciaża jest inna i brzuszki są inne. Oni tylko potrafią denerwować pacjentkę.

Cytat:
wszystkie dzis drzemki sobieucinamy ja też z dobre 2 godzinki odpoczywałam.
Też po obiadku uciełam sobie 2-godzinna drzemkę

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
kurcze mamuski dostalam jakies bole okresowe, ktore trwaja chwilke, pupusci i znowu........co to moze byc??
moze to te Braxtona ??
Być może to te bóle. ale jakby sie powtarzały skontaktuj sie z lekarzem.

Cytat:
Mamy koleżanki córka ma termin za dwa dni...i dzisiaj o 2 odeszły jej wody...pojechali do szpitala (tego samego co ja chce rodzić)...a tam miejsca nie było i odesłali ją do innego i weź tu sobie planuj szpital A dziewczyna jeszcze nie urodziła...
Właśnie czesto sie teraz słyszy, że jest przepełnienie na porodówkach.
Nawet u nas w tak małej mieścinie wszystkie łóżka są z reguły zajęte. A niektóre ciężarne muszą leżeć np. na ginekologii, bo tam są wolne łózka.

Cytat:
Ooo jednak ta paczka dotarła? Ludzie są wstrętni ja juz bym sie niezle wkurzyła na tą sprzedawczynię.
Co za gratisy dostałaś?

Cytat:
cześć dziewczyny

mam nadzieję, że u was wszystko w porządku, wszystkie wyniki w normach a na wizytach same dobre wieści .
My też sie za Tobą stęskniłyśmy
A nie możesz isć na L4?

Cytat:
Witam Mamusie!

Może to wina proszku do prania? Nie zmieniałaś ostatnio?

Cytat:
p4w a ty dentystką jestes? nie wiedzialam szkoda ze tak daleko, bo ja lubie do dentysty chodzic
Przyznam, że jakby taka dentystka (miła, sympatyczna, ładna) przyjmowała gdzieś u mnie w okolicy to codziennie bym gabinecie a zęby bym miała jak diamenciki

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Ja zjadlam zupe jarzynową i tez robie drugie danie
Ja robiłam dzisisj kotlety mielone, ziemniaczki i sałatę na słodko + kompot z wisni
A zaraz sobie zrobie kisiel ostatnio często mam na niego ochotkę

A jesli mowa o magnezie to ja brałam przez dłuższy czas Magne B6 a teraz kupiłam Aspargin bo ma w swoim składzie oprócz magnezu dodatkowo potas.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-23, 18:12   #4933
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Przyznam, że jakby taka dentystka (miła, sympatyczna, ładna) przyjmowała gdzieś u mnie w okolicy to codziennie bym gabinecie a zęby bym miała jak diamenciki
jesteś bardzo miła - szkoda, że w życiu nie jest tak różowo

byłabym idealnym dentystą, gdybym umiała zrobić wszystko nie dotykając nawet pacjenta (wczoraj to usłyszałam )

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-23, 18:18   #4934
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś bardzo miła - szkoda, że w życiu nie jest tak różowo

byłabym idealnym dentystą, gdybym umiała zrobić wszystko nie dotykając nawet pacjenta (wczoraj to usłyszałam )
A długo pracujesz w zawodzie??

Zawsze uważałam, że zawód dentysty nie nelaży do przyjemnych, wiadomo różni ludzie, rożne zęby a jeszcze trafić na dobrego dentystę i w miarę taniego to juz coś. U mnie w mieście jest kilkanaście gabinetów ale przyznam, że nie mam ulubionego i często zmieniam stomatologa.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-23, 18:25   #4935
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
No w końcu Tż też się zakochał... To wózeczek wybrany rozumiem

Ja wczoraj miałam ciężki wieczór...musiałam niestety zadzwonić do poprzedniej właścicielki mieszkania, ponieważ przyszły jakieś rozliczenia a ona niedopłaty ma....no i tak mnie głupia baba wyprowadziła z równowagi, że ryczałam pół wieczoru i trzęsłam się jeszcze pół nocy... Chciała mnie wrobić w płacenie jej zaległości, wymyślać rzeczy których nie było...dając mi do zrozumienia przy tym że oszustką jestem...próbowała mi takie rzeczy wmówić że nie wytrzymałam i nakrzyczałam na nią...a na sam koniec stwierdziła że jak mogę denerwować schorowaną kobietę...wiec jej powiedziałam że jak ona może denerwować kobietę w ciąży...to zaczęła mnie przepraszać że nie wiedziala i nie chciała...ale tak naprawdę to te słowa dotknęłyby mnie nawet gdybym nie była w ciąży...baba myśli że na młodą trafiła to wszystko można mi wcisnąć...a ja się nie dam...!!! A ja tylko chciałam ją poinformować że ma się z Administracją skontaktować bo ma zaległości...z czasów kiedy nawet nie wiedziałam o tym mieszkaniu!

...ale najważniejsza informacja...dzisiaj Tż miał już rozmowę i....DOSTAŁ PRACĘ!!!!:jup i: Napisał mi smsa jak spałam, a teraz jest w poprzedniej pracy i nie odbiera, więc nie znam szczegółów jeszcze...ale MA PRACĘ Dziękuję kochane za kciuki
nie wiem czy wybrany - mysle nad tym koszem ale raczej sie zdecydujemy

a z ta baba to wspolczuje, dobrze, ze juz nie bedziesz musiala sie z nia uzerac

i gratuluje pracy TZ - w koncu bedziecie razem
Cytat:
tak! że wychodzisz z kąpieli cała od piany Obklejona bąbelkami
JOKE

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witam mamusie bardzo serdecznie!

Bardzo dawno mnie tu nie było z racji urlopu w Pl, a nie odzywałam się z racji braku neta w domu U nas wszystko w porządku, dzidziol rośnie i ma się dobrze.I już wiem kto we mnie mieszka.Synuś Wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam!! Ponad tydzień temu ważył pól kilo, kawał chłopa nie ma co Lekarz badał wszystko bardzo dokładnie i wszystko wyszło ok.Serduszko zdrowe - to mnie najbardziej interesowało, bo tutaj gdzie jestem lekarz go jeszcze nie badał.
Poza tym mamy się dobrze.Kopie jak szalony, czasem nie daje mi zasnąć, albo budzi nad ranem.Jak leżę na boku to czuję jak mi brzuch faluje

Pozdrawiam wszystkie mamusie
gratuluje
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Mam pytanko, czy któraś z Was widziała na żywo, jak wyglądają takie naklejki na ścianę, np. http://www.allegro.pl/item593589675_..._puchatek.html

Ciekawa jestem czy warto?
ja naklejek nie widzialam - ale sama wieszalam te, o ktorych mowia dziewczyny np z castoramy, one sa takie jakby piankowe, bardzo ladnie i kolorowo wygladaja na scianie
Cytat:
Jestem zazenowana. Zostalam przylapana na goracym uczynku.

Czytam sobie was, ale jakos nie mam weny do pisania. A poza tym jakos malo rzeczy mnie dotyczy i nie chce sie zalic.
Zakupow brak, oprocz paru par skarpetek, 2 czapeczek i jednego pajacyka. Czekam na kolejne usg bo jakos jeszcze nie moge uwierzyc ze to dziewczynka.
Brzuch nie rosnie za bardzo, na wysokosci pepka 84cm. Wy juz kolo 100 a niektore i ponad. Siary brak. Waga stoi w miejscu a wlasciwie dopiero wrocilam do wagi sprzed ciazy. Ehh we wtorek ide do lekarza, musze sobie z nim na ten temat porozmawiac.
W srode wyjazd do Polski i brak neta wiec jakby co to nic sie nie dzieje tylko nie bede miala mozliwosci odzywania sie do 8 maja.
nie przesadzaj, prosze pisac bo beda baty - my tu wszystkie sie zalimy
napewno jest wszystko ok
Cytat:
napewno jest wszystko w porzadku - a dzidziusia warto podejrzec
Cytat:
Dziewczyny, a co myslicie o takim wózku http://www.twojewozki.pl/pulse-implast-p-244.html

moze byc? czy cos w nim jest zlego, doradzcie. jest wersja 3 lub 4 kołowa. wiem ze byla dyskusja o wózkach wczesniej, ale jakies same drogie widzialam wtedy. a ja szukam czegos tanszego znaczy najlepiej do 1500 zl.

albo taki http://www.rampers.pl/index.php?inc=...&l=4&iwp=602#a
noooo ten implast jest troche podobny do mojego typu:
http://www.allegro.pl/item614418329_...tor_4_air.html

tylko, ze implasta widzialam na zywo i w ogole mi sie nie spodobal no i ma brzydkie kolory - a espiro ma o wiele zywsze niz na zdjeciach
no i implast w ogole nie ma kosza - jestem na nie

a jesli chodzi o ten drugi - mnie tez sie podoba ale nie widzialam na zywo wiec chyba nie bede go brac pod uwage
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 18:37   #4936
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
A długo pracujesz w zawodzie??

Zawsze uważałam, że zawód dentysty nie nelaży do przyjemnych, wiadomo różni ludzie, rożne zęby a jeszcze trafić na dobrego dentystę i w miarę taniego to juz coś. U mnie w mieście jest kilkanaście gabinetów ale przyznam, że nie mam ulubionego i często zmieniam stomatologa.
hmm..., mam dopiero 26 lat , więc raczej nie długo
jeśli chodzi o przyjemność - lepiej jest leczyć niz być leczonym

z resztą ja lubię taką "dłubaninę" - pewnie gdybym nie była dentystą zostałabym kosmetyczką albo manicurzystką - jak byłam mała chciałam nimi być

ale mam chciała żebym była lekarzem, więc wyszło: lekarz + dbanie o urodę = dentysta

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-23, 18:41   #4937
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
hmm..., mam dopiero 26 lat , więc raczej nie długo
jeśli chodzi o przyjemność - lepiej jest leczyć niz być leczonym

z resztą ja lubię taką "dłubaninę" - pewnie gdybym nie była dentystą zostałabym kosmetyczką albo manicurzystką - jak byłam mała chciałam nimi być

ale mam chciała żebym była lekarzem, więc wyszło: lekarz + dbanie o urodę = dentysta
To dopiero zaczynasz praktykować

Ja tez zawsze chciałam być lekarzem (pediatrą) tylko ta chemia mnie przerażała bo zawsze miałam z nią problem

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-04-23, 18:47   #4938
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
To dopiero zaczynasz praktykować

Ja tez zawsze chciałam być lekarzem (pediatrą) tylko ta chemia mnie przerażała bo zawsze miałam z nią problem
na każdych studiach jest coś co nam nie pasuje/sprawia trudność - dla mnie była to fizyka

ale wszystko jest dla ludzi i da się przejść
chemia i fizyka jest tylko na pierwszym roku

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

ja bym nie chciała być pediatrą - za duża odpowiedzialność przy takich maluszkach, bo u nich wszystko zmienia się w zastraszającym tempie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-23, 18:52   #4939
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
na każdych studiach jest coś co nam nie pasuje/sprawia trudność - dla mnie była to fizyka

ale wszystko jest dla ludzi i da się przejść
chemia i fizyka jest tylko na pierwszym roku
Jak poszłam na biologie to myślałam, że mnie chemia ominie a niestety miałam jej sporo i chyba przez dwa lata. Potem doszła fizyka, biochemia, biologia molekularna.
Ale na szczęście jakoś dałam radę

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 19:03   #4940
p4w
Zakorzenienie

a gdzie wszystkie mamusie się podziały
czyżby oglądały "na wspólnej"

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-23, 19:21   #4941
skierka1981
BAN stały

Witajcie wieczorkiem ja męża mam w domu wreszcie to się mniej odzywam a w weekend raczej nie będę bo jutro zlot się zaczyna - chyba że będę miała dość i wrócę do swojego łóżeczka.

na spacerku nad jeziorem byliśmy - super pogoda dziś była. poza tym ok, Amelka bryka, kopie mnie i męża

ja takie krótkie bóle jak przed okresem mmiałam kilka razy już ale nigdy długo za jednym razem więc się tym nie przejmuję. dlatego was o nie pytałam. jedyne na co mogę narzekać to bóle krocza - tak, tak. nie mocno ale dość często, a jak pochodzę dłużej to gorzej. gdzieś czytałam że to wszystko się tam rozchodzi i to normalne a czsami w nocy jak się przekładam z boku na bok to nie jest przyjemne no ale coś za coś ( mdłości żadnych nie było, rozstępów brak - na razie , w nocy do wc nie chodzę) no to coś musi być
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 19:22   #4942
Karolinak82
Zakorzenienie

Mamuśki ucichły...a ja cały czas podczytuję, ale coś weny mi brak...Mała jakiś leniuch od wczoraj i czekam aż zacznie brykać...leżę i czekam...

UnholyOne dobrze że sprawa z Twoją paczką się rozwiązała pozytywnie

Dziękuję jeszcze raz dziewczyny za gratulację od maja Tż już będzie z nami..musi tylko w przyszłym tygodniu zalatwić wszystkie papiery i lekarza...ale to już bliżej niż dalej
Stary 2009-04-23, 19:30   #4943
UnholyOne
Ola-Unhola

Oglądają, oglądają
A w przerwie reklamowej "Barwy Szczęścia"

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

No i małz mnie wygania z przed kompa

Pewnie jutro się dopiero odezwę.
Buziaczki, spokojnej nocki
Stary 2009-04-23, 19:39   #4944
Wojtusia
Zakorzenienie

Dobranoc Unholy

ja jestem , moj mąż musial pilnie wyjechac sluzbowo, mam nadzieje ze wroci za jakies 2 godzinki.

p4w wyslalam ci na nk wiadomosc

Svinecka fajny ten wozek, co podeslalas linka, musze go na zywo obejrzec

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-04-23 o 19:41
Stary 2009-04-23, 19:42   #4945
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ciśnienie nadal 140/90 ale dobrze, że nie rośnie. Takie jeszcze może być choc to juz górna granica normy.
No to teraz trzymamy, żeby nie rosło . I żeby białka w moczu nie było.

Cytat:
miramej, jestem w 27 tygodniu i obwód na wysokosci pępka mam 92
Ja też jestem w 27 tygodniu (początek) i mam 87 cm, a lekarz nie miał zastrzeżeń co do wielkości mojego brzucha .

Cytat:

Cytat:
Dziękuję jeszcze raz dziewczyny za gratulację od maja Tż już będzie z nami..musi tylko w przyszłym tygodniu zalatwić wszystkie papiery i lekarza...ale to już bliżej niż dalej
Teraz to już raz-dwa i będziecie we trójkę na stałe

UnholyOne a trzeba było nie psuć laptopa

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 19:47   #4946
eleeri
Zakorzenienie

Wróciłam od dentysty

mam wyjętą plombę, założony fleczer, a ponieważ po założeniu zaczął mnie skubany boleć mam dopiero przyjść za ok 2-3 tygodnie, chyba, że będzie bardzo boleć to wtedy trzeba będzie go zatruć

nie podoba mi sie trucie ząbka w czasie ciąży

Zjadłam galaretkę z bitą śmietaną z truskawkami i pizze, i kurcze mam ochotę na piwo jabłkowe - na Reddsa

Yyyy, może zjem jabłko

Cytat:
Ale
Czyli to jednak nie wina Poczty

Cytat:
A masz wysypkę tylko na cyckach ?

Kurcze może idź lepiej do lekarza, żeby to nie była jakaś choroba zakaźna

Cytat:
Lepiej nie bierz na własną rękę, niech lekarz Ci powie co masz kupić.
Ja biorę Asmag.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 19:50   #4947
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

u nas hydraulik przed chwila poszedl......podloga przetarta....jutro bedzie generalne sprzatanie!a co sie bedziemy z mama przemeczac.....
tz dalej walczy z gispowaniem scian- w koncu spory mamy hol......a potem sypialnie
tata w przyszlym tygodniu bedzie malowal elewacje domu-takze troche roboty jest....
w sobote idziemy z tż do jego siostry na impreze z okazji ich 15 rocznicy slubu beda same smakowitosci- bo tz bedzie wszystko gotowal wczesniej

zycze dobrej nocki mamuski!!ogladam film na tvp1 Głosy......nawet ciekawy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 19:51   #4948
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja też jestem w 27 tygodniu (początek) i mam 87 cm, a lekarz nie miał zastrzeżeń co do wielkości mojego brzucha .
To dobrze, spokojniejsza jestem

Svinecka
, spodobal mi sie ten wózek ESPIRO VECTOR 4, powiedz mi tylko czy wersja lite różni sie od Air tylko tym ze wozek jest o 1 kg lżejszy? czy czyms jeszcze.
Stary 2009-04-23, 20:03   #4949
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc Unholy

ja jestem , moj mąż musial pilnie wyjechac sluzbowo, mam nadzieje ze wroci za jakies 2 godzinki.

p4w wyslalam ci na nk wiadomosc

nic nie dostałam

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

chyba, że masz na myśli tą o 13.30...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-23, 20:09   #4950
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

zobacz koniecznie na zywo bo jest boski - leciutki, zgrabniutki, kolorki cudne
lekko sie prowadzi i jest bardzo zwrotny, no i fajny plecaczek daja a w nim mata do przewijania
ja chyba jednak go kupie
Cytat:
Svinecka, spodobal mi sie ten wózek ESPIRO VECTOR 4, powiedz mi tylko czy wersja lite różni sie od Air tylko tym ze wozek jest o 1 kg lżejszy? czy czyms jeszcze.
wersja lite jest jest na kolach piankowych a air jest na pompowanych - polecam air
no i w air daja ten plecaczek a w lite go nie ma

ale jest naprawde leciutki, najlzejszy jaki ogladalam

dziewczyny wpadl mi do glowy taki pomysl zeby pod lista mamusiek zrobic liste jaki kto ma wozek - oczywiscie ten kto juz kupi, wtedy nie bedzie nam sie mieszac i bedziemy na biezaco tylko Anie trzeba poprosic zeby "dorobila" taka liste
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości