|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - cześć IX
Otarcie się o śmierć nic nie zmienia. Śmierć zmienia wszystko.
Wiecie co jest naprawdę kiczowate? Szczęśliwe zakończenia. Poważnie. Takie, jak wtedy kiedy oglądam film i jakaś odważna, zdeterminowana dziewczyna w końcu uwodzi głównego bohatera. I tak od dwóch godzin wiedziałam, że go zdobędzie. Po prostu mam ochotę wydrapać jej oczy. Prawdziwe życie jest potwornie zakręcone i skomplikowane. Nie ma żadnego zakończenia.
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
kamisha - Ty wiesz, że ja bardziej <3 ___________________ wołam bardzo głośno, lecz nie słyszysz mnie. nie wierzę w to, że kiedyś jeszcze Cie spotkam. Przychodzi taka pora, kiedy nie żądam niczego. Ani ust, ani uśmiechu, ani miękkich ramion, ani oddechu jego obecności. Wystarcza, że On jest. Spędziliśmy ze sobą kilka chwil. Za mało by uczucie, które zaczęło kiełkować mogło się rozwinąć a zarazem dosyć by przyniosło ze sobą wiele nadziei. Ty wyjechałeś a ja czekałam na listy... to spotkanie zmieniło całe moje życie, po raz pierwszy poczułam, że dla kogoś coś znaczę, po raz pierwszy ktoś zadał sobie trud,by w mojej pozornie nieefektownej twarzy dostrzec ukryte piękno. Powoli zaczynam zapominać o wszystkim co się wydarzyło i wtedy Ty wracasz... cóż kiedy powroty nie zawsze są łatwe. Odchodząc musimy pamiętać, że osoby i uczucia, które raz w naszej pamięci zastygły nieruchomo, podlegają przemianom,żyją własnym życiem.. Czy nie lepiej było by zamiast tępić zło, szerzyć dobro? lubię chamskich s****ysynów sprawiających mi ból.
|
#4053 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
_______ Coś ode mnie: 1. Jestem jak połowa.fragment siebie mam.resztę Ty mi dasz... 2. chcę ubrana w swe słabości czerwień warg mych z twymi złączyć. 3. słodkich marzeń mych fabryką bądź. 4. miliony gwiazd, Tylko jedna szczęście daje mi. ;* 5. bo Nas połączyła chemia.... 6. dzięki Tobie cała tęcza idealnych snów. 7. Z Tobą nawet szary dzień nabiera barw! __________ <3
Edytowane przez unloved Czas edycji: 2009-04-24 o 13:30 |
|
|
|
|
#4054 |
|
BAN stały
|
a co gdy zabraknie pytań ? skończą się odpowiedzi , a wraz z nimi nadzieja.
feel the love . Nie przejmuj sie zbytnio tym, co ludzie powiedza. Rob, co ci sie w zyciu podoba, jesli tylko bedziesz mogla potem w lustrze spojrzec sobie w twarz. Atmosfera byla gesta od mysli i rzeczy do powiedzenia. Ale w takich momentach mowi sie tylko Male Rzeczy. Duze Rzeczy sa schowane w srodku, nie wypowiedziane. Bo to jest w tym wszystkim najstraszniejsze, że ukochana osoba jest w nas, staje sie częścią nas i nie mozna jej od tak wyrwać `Kiedy wszystko układa się najgorzej – po prostu okropnie – wytężam wszystkie siły i wyobrażam sobie, że jestem księżniczką. Mówię sobie: „Jestem księżniczką”. Nie masz pojęcia, jak się wówczas zapomina o wszystkich przykrościach. ` |
|
|
|
#4055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem szczęśliwa! ... albo po prostu głupia. Faceci są niezbędni. Tak mówię to ja, całkiem świadoma i trzeźwa ![]() optymistycznie. pozytywnie. nadzwyczajnie. razem z wiosną przyszedł mój dobry nastrój )
|
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
`Jedno jest pewne, Ona Cię kocha i Ci to mówi .
A Ty? zaczynasz się już Nią ku.rwa nudzić .` zdz.iro! to nie była miłość! nie wiem co to było, ale szybko się skończyło . wyro, to to co Nas łączyło ! wypier.dalaj! spiep.rzaj dzi.wko! nara! było miło! to co było kiedyś, jest bez odpowiedzi . przecież to nie miało tak być..przecież My ..a jednak już oddzielnie . ![]() więc wszystko było gó.wno warte . każda miłość skazana na śmierć. `uważaj ziomek bo ta su_ka leci na twoje siano` ![]() oczy patrzą na to, czego nie chce widzieć dusza . tylko Ty. Twoja droga. omiń przeciwności wszystkie. `Są niezniszczalni, niezatapialni .` ![]() `rozpuszczone małolaty znów bujają się po klubach. 13 lat-nie widać tego po udach. cuda z makijażem odwalone, no bo na to wygląda na 20 lat w torebce plakat bravo. pohamuj sie dziewczyno, nabierz trochę szacunku do siebie i swojego wizerunku. cen się a najlepiej bądź bezcenna, prosto z serca, zapamiętaj.` na mój znak zapomnij raz, o całym świecie. porywam cię do świata marzeń. nie oglądaj się.
/nie płyń przez życie udając,że nie jest ważne,bo pewnego dnia zrozumiesz,że nie żyjesz tak jak byś pragnął ./ Edytowane przez DyDoOoL Czas edycji: 2009-04-24 o 12:50 |
|
|
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
powiedz mi tylko .. jak mogłeś to wszystko spier.dolić ?!
a wiesz ? zimno mi. i wcale nie marzę o Twoich ciepłych dłoniach. wymazałam Cię z pamięci. tak jak gumką wymazuje się błąd w zadaniu z matematyki . ty byłeś moim błędem . ja tylko grałam, tak na serio Cię nie kochałam. zawsze powtarzałeś mi że nie ważny jest ból, trzeba być dzielnym. pamiętasz ? i nie poddam się. choćby źle mi szło. nasze kolorowe życie jest takie szare .. wszystko to, czego chcesz .. ja mam już w sobie ! ^^ ejj .. byłeś tak zły czy po prostu głupi ? -,-
|
|
#4058 |
|
Rozeznanie
|
Chwilo czuję się jakby przyczepiono do mnie karteczki z napisem "nie umiem , nie rozumiem , nie potrafię" a i nawet "nie jestem". |
|
|
|
#4059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super opisy ;O ![]() ___________ Słowo 'miłość' nie figuruje w moim słowniku. To za bardzo boli.
Wolałabym umrzć , niż patrzeć na was razem - Szczęśliwych ? Nadzieja.. po cholerę ją komuś dawać, skoro nic nie znaczy? Zakręcona jestem. Albo przemęczona. Albo bezmyślna. Albo wszystko na raz.
|
|
|
#4060 |
|
xoxo
|
Ty się nie rządź.
Jak byś zauważyła dajemy tu czasem dłuższe teksty i każdy może sobie wybrać z niego fragment, według własnego uznania, na opis. _______________ Nigdy w życiu nie mów że nie dasz rady dokonać czegoś wielkiego na skale światową..wszystko się da zapewniam Cie... -Nawet indywidualista musi być w jakimś stopniu podobny do innych. Mówiąc to, wkładał do koszyka bułki i masło. Róża w dłoni i pistolet przy skroni. Jedno słowo, sześć miliardów myśli Najgorszych gwałtów dokonujemy na własnej psychice... Jeśli nie zdejmiesz tych różowych okularów, nigdy nie poznasz mnie naprawdę. Boimy się być sami, bo boimy się swoich emocji. One nie są złe. Można z nich zrobić tylko zły użytek. Mówi się: "Jak kocha to wróci" Co wtedy jeżeli druga osoba pomśli tak samo?
'Niczego nie obiecuj. Obietnice to czas, a czas zawsze przynosi ze sobą jakieś zmiany.' . Edytowane przez Plotkaraaa Czas edycji: 2009-04-24 o 14:22 |
|
|
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
chociaż jedna (;
nie szkodzi, ale może ktoś skorzysta z jakiegoś fragmentu i weźmie na opis. jakbyś nie wiedziała, to zawsze można było dodawać wierszyki i zawsze będzie można, jesteś tu nowa, więc nie wprowadzaj zasad których dotychczas nie było.![]() _____________ Tobie poświęciłabym koniec mojego wieczoru.. to nie Twoja wina, że nie potrafię zaufać. zapomniałam już jak słodko z Tobą upływał czas. czasem, to uderza mnie dokładnie między oczy.. czy to jest zbrodnia? uczucia są karygodne! jesli będę się topić w morzu, zanurkujesz i ocalisz mnie?
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
###################
Szantażem mnie dotykasz? Pełzaj, póki nie wybaczę_ Cichy oddech na moim ramieniuZnów się pojawiasz i znowu znikniesz/ Przebudzona w nocy wypowiadam Twoje imięKradniesz pocałunki...szkoda, że nie tylko mnie> Herbatki dziś nie wypijemy, buzi też nie dostaniesz.. Pachniesz octem Kotku. ![]() "Umemłana" w masełku. Mówiłam: "Nie rób tak wiecej". ################
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
Tak zmęczona, że spać bym mogła nawet i sto lat.
Nigdy nie widziałam kogoś tak zarozumiałego. uzależniona od Twojej osoby <3 A ona? Ona się nie zmieniła. Jest taka jaka była..
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
masz 8 postów na swoim koncie, jesteś tu od kilku dni i od razu chcesz robić zamieszanie?
dłuższe teksty były zamieszczane od początku tego wątku.. więc wiesz. ![]() ~*~
zamykam ostatnie drzwi - moje koszmary otaczają mnie. więc mnie prowadź. wskazuj drogę. trzymaj mnie. ukrywaj mnie. i kochaj. całym sobą.
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
* Za to że jesteś , za to że byłeś , za to że będziesz - dziękuję Ci.
* I wśród tysiąca kłamstw znaleźć sens życia ... * Bałagan . Ktoś pomoże uprzątnąć życie ? * Całość całością , nicość nicością. * I chociaż byłeś tym jednym najważniejszym to nie zawaham się powiedzieć że dobrze mi bez Ciebie. Mimo że skłamię. * Mimo że jesteś twardy jak skała... Ale czy to nie jest tylko bariera ochronna ? * W deszczu wspomnień . Szkoda że bez parasola , płaszcza i kaloszy. * -Czy to co było już nigdy nie wróci ? -Nie wiem.Byle nie wróciło ze zdwojoną siłą. Opisy mojego autorstwa ![]() I witam wszystkie wizażanki ! ;* ![]() Jestem nowa. Edytowane przez Ati Czas edycji: 2009-04-24 o 15:44 |
|
|
|
#4066 |
|
xoxo
|
Czy miłość jest aż tak wygórowaną ceną, że nikt nie jest w stanie tyle dać za moje serce?
Zawsze wiedzialam ze nic co piekne nie trwa wiecznie,ale ze skonczy sie ,zanim sie zaczelo,tego nie przewidzialam... Po raz kolejny w objęciach muzyki, gdyż tak banalnie odstresowuje, pozwalając zapomnieć i cieszyć się tym, co zwyczajne. Jeśli czegoś nie masz, to na to zasługujesz, a jeśli masz, to okradasz kogoś innego. Każde spojrzenie na świat powinno być ważne, może sprawić wiele niezapomninej radości.. Kocham - jakież to puste słowo, zwłaszcza gdy nie zna się jego znaczenia. Bo każda z tych gwiazd ma inną historię i dlatego są takie piękne. Swoim lekkim słowem obciążyłeś mi głowę. Życie to droga usłana różami. Jak żałuję, że nie zabrałam z sobą butów... Na świecie żyje tylu niezwykłych i wartościowych ludzi a my spotykamy na swojej drodze głupich i pustych ludzi. Nie spełniona miłość to nadzieja dzięki której byś się zabił ale ta sama nadzieja trzyma cię przy życiu nie pozwalając ci umrzeć i aż chce się żyć...
'Niczego nie obiecuj. Obietnice to czas, a czas zawsze przynosi ze sobą jakieś zmiany.' . Edytowane przez Plotkaraaa Czas edycji: 2009-04-24 o 15:06 |
|
|
|
#4067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama to napisałaś ? ![]() Bardzo przepraszam za mój błąd , zapomniałam się ![]() Już opisek dodaję : * To czego najbardziej chcesz skrywasz w swoim sercu. Może lepiej by tam zostało ? Tam marzenia mają swój raj ... Edytowane przez Ati Czas edycji: 2009-04-24 o 15:44 |
|
|
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() więc wiadomo, że możesz ![]() ale nie offtopuj ![]() ____ I wanna hold you high and steal your pain. / Chcę Cię przytulić mocno i zabrać Twój ból. najgorsze już za nami i możemy znowu odetchnąć.
|
|
#4069 |
|
Rozeznanie
|
* Bo pozory czasem mylą , wieeesz ?
* Bo ty beze mnie potrafisz bawić się jeszcze lepiej .. * Zapisując poraz setny na kartce, twoje ostatnie słowo . *Nie obeszło się bez łez . * Ja nie chodzę już do klubów .. Nie chodze bo nie chce Cię tam spotkać . *Mimo że mieszkasz 5oo km z tąd . Dla mnie zawsze tu jesteś , niezależnie od dnia , godziny i pory . Jesteś ..zawsze w moim sercu , i tak pozostanie . * Bedziesz kochać blizniego swego jak siebie samego . - w tym problem że ja Cię wgl. nie kocham . *Kochasz mnie ? - Nie .. - Nie kochasz . ?! - Nie , nie kocham , ale tęsknię . Cholernie tęsknie . papergirl -teraz już będe wiedziała (; miło że ktoś taki jak ty podkrada sobie równieżż moje .To dla mnie zaszczyt
|
#4070 |
|
Raczkowanie
|
z każdym dniem wiem, że coraz więcej nas łączy.
the truth is hiding in your eyes. wtedy szybko płynął czas, teraz płynie wolniej. nieco schudła, trochę zbrzydła, serce miała z mydła.
|
#4071 |
|
Raczkowanie
|
* Szukaj prawdy.
Nawet jeśli byłoby to jedyne co możesz zrobić. * I kiedy zostaniesz sam , bez serca , bez duszy , bez sensu. * To co jest , to co było , to co ma się zdarzyć. Wszystko zależy od Ciebie. * Czas żyje. Nie czeka. Mimo że byśmy chcieli. * Czego Ci brak ? Może serca ? Może miłości ? A może po prostu duszy ? * Czekając na autobus na pustym przystanku... * Radość w sercu nie ginie. Ona tylko gaśnie gdy serce zwątpi w swój rytm.
Edytowane przez Ati Czas edycji: 2009-04-24 o 15:45 |
|
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
<3
musisz mierzyć wyżej od gwiazd...
czas nie jest czymś absolutnym i obowiązujacym zawsze i wszędzie. na krańcu świata chcę słyszeć Ciebie!
|
#4073 |
|
Raczkowanie
|
Nie pozwól, abym przegrała życie, Nie pozwól aby miłość ominęła mnie;**
całuj mnie w uśmiechu, całuj mnie w bezdechu niechaj bzy się cieszą pójdźmy znów kochanków ścieżką krzyczysz lecz nieskromnie, że też kochasz nieprzytomnie Czemu jesteś nieugięty nie daj prosić się, Wszak za tobą głowę tracę dobrze o tym wiesz. Szanuje to, że zawsze Ty, jesteś sobą nic na pokaz ! Żaden facet nie pojmuje co w kobietach powoduje Że takie silne są choć to słaba płeć Niewinne usta niewinne twarze Prawdziwą dzikość kryją pod makijażem
|
|
#4074 |
|
Raczkowanie
|
* Trzeba wierzyć że się uda.
Podobno wiara czyni cuda. ( zapożyczony )* Samo zło. * Z minuty na minutę coraz bardziej uświadamiam sobie , że nie żyję dla świata. To świat jest w moich rękach. * Dzikie serce. Bez wrażeń , bez wspomnień i bez umysłu. * Czekam. Długo jeszcze ? Leć , leć. W końcu Cię zobaczę. Moje drogie szczęście...
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
One for all -> cieszę się, że sie podoba. x] ;-* Bezczelnie kradnę Twoje również.
![]() __________________ Każdy czyn dokonany w gniewie jest skazany na klęskę. Jak wciąż będziesz zwalniać, to nie dojdziesz do niczego Nawet gwiazdy kiedyś muszą się wypalić. Gotowa wyrzec się wszystkiego. Odnalazłam wreszcie to ulotne "Coś więcej". Son los locos que inventaron el amor To szaleńcy wymyślili miłość. uświadomione poczucie bezsensu swojego istnienia. w krainie pamieci istnieje tylko DZIS To, że sie milczy, nie znaczy, że się nie cierpi Smutek jego jak szara mgła mnie ogarnął.. Przemilczany problem nie istnieje. Verba et voces pratereaque Słowa i słowa nic ponadto kompletny brak możliwości dzisiaj macie sami świat wypchany planami aż co do dnia i nocy i godzin z minutami. o takim jak ten dniu marzę i jak się zdarzy taki dzień - to wtedy wam go pokażę. Słodkim szeptem odprowadzasz ją do snu I ten sposób w jaki hipnotyzuje każdego dnia całą mnie, jest poprostu uroczy, obłędny i nie do podrobienia. Przepraszam, że czasem ma wyobraźnia wybiega daleko w kraine błazna w tym jest lęk - nie przewidzisz jaki jutro będzie dzień. każdy chce być z daleka od kłopotów, niestety tak się nie da. Ufam i wierzę Nie Tobie, a w Ciebie. Jem dużo kolorów. I detonuje zdrowe rozsądki |
|
|
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie, to samo miałam powiedzieć co dziewczyny wyzejj.
więc uspokoj się, i przestan sie wydzierać. ------------------------------ To juz było .. Słowami jest się najbardziejj .. Bo zabrakło mi, widoku Twoich ciemnych oczu, i ciepłych rąk na twarzy. jakaś nieposkromiona fala ciepła, rozlewa się w moim wnętrzu .. powodując błogi zachwyt. trwam, i Ty trwaj razem ze mną .. korzystam z możności i cały dzień obżeram się czekoladą. tylko tam w środku, tli się jeszcze płomyczek niemej prośby. Do Ciebie ... troszkę się sparzyłam, to nic. przejdzie, jak deszcz przechodzi, chociaż ja wyciągałam ku niemu w błagalnym geście dłonie .. - lubię rozkoszować się kroplami bez smaku, mrugać sklejonymi rzęsami i z zachwytem w oczach prosić. jesteś wszechświatem moich doznań - dziękuję. lubię Twoją wolność i chaos w uśmiechu. <3 dużo rzeczy w Tobie lubię. zadziwiająco dużo. nie spodziewałam się, wiesz? .. przyszłość zaskakuje .. / Niejeden bumerang nie wraca. Wybiera wolność. / pozwalam Ci na to. wiem, że wrócisz, bo ja również daję Ci wolność. mój uśmiech przy Tobie, nabiera głębszego znaczenia i wymiaru.<3 budujemy nasz świat leciutko, drżącymi rękoma .. dziękuję Ci za cztery strony świata zamknięte w jednej niewielkiej perspektywie .. <3 |
|
|
|
#4077 |
|
Raczkowanie
|
* Z serca , z duszy , z moich wspomnień. Mimo wszystko - nie zapomnę.
* Ranić i ranić , nie przekraczać granic. * Całość w całości. Czy kiedykolwiek oddasz komuś choć cząstkę siebie ? * To by było dość okrutne. Ale tacy są ludzie. Okrutni. * Miłość. Cudowne uczucie. Dopóki nie przekonasz się że nie jest tak piękne i tak prawdziwe jakby się wydawało. * Szarość dnia. Dopóki żyjesz odnajdziesz się w snach. * Może nie wiem czego chcesz. Ale wiem , że na pewno nie zależy Ci na mnie. I nigdy nie zależało. * Całe życie czekałam na kogoś takiego jak Ty. Kto udowodni mi , że świat jest zły. * Bo to co było ważne , odeszło. Niezaprzeczalnie i bez odwołania. * Czy tylko ja zrobiłam Ci krzywdę ? * Złamane serce - zdarza się. Jednak ja żyję w bajce z happy end'em. - I pamiętaj, fruń do księżyca... W sukience ze słońca ( sklecone z dwóch opisów )
Edytowane przez Ati Czas edycji: 2009-04-24 o 15:56 |
|
|
|
#4078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tutaj nie widzę sensu, nie no bez obrazy Wronsi to jest forum i każdy może dodawać co chce. Ja też dodawałam kilkakrotnie wiersze ale takie, które moim zdaniem mogłyby się przydać.A ty unloved się nie przejmuj,bo nie ma czym. ![]() poranki kocham szczerą miłością zawsze oprócz dzisiaj. tak jakoś. Chcę być tam gdzie Ty, tam gdzie niebo lekko dotyka wody. Moja papierowa miłość na kartkach pamiętnika.... chce zachłysnąć sie twoim czystym powietrzem Nieuchwytnych obraz marzeń..... Mieliśmy tak wiecznie trwać na jednej z dzikich plaż. Podaruj mi swiat, podaruj mi sny, podaruj mi siebie chcę cię mieć zawsze przy boku, podziwiać Twój błysk w oku. Wystarczą dwa słowa Twoje a życie nabierze sensu. Zniewoliłeś mnie spojrzeniem.. przypadkiem? To co dla mnie miało sens odeszło razem z Tobą.... Zostawiłeś na skroni delikatny oddech gorący. ______________ Trzymając Cię za dłoń, chcę kroczyć dumie przez zawistny świat.x3 ![]() |
|
|
|
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ______________ Ty jesteś w moim tętnie, we mnie powstajesz najgłębiej.
Schowam przed Tobą duszę i ciało. Ogrodzę je chińskim murem. Od milczenia puchnie mi krtań. Dosyć mam facetów sztywnych jak bon ton. Żadna to podnieta salonowy chłop. Gryzę każdą myśl o miłości. Odkochaj nas i chodźmy stąd. Tobie dam na imię strach. Materac przetnę na pół, podzielę kredą ciało, położę dwa serca na stół. Znajdź i weź sobie. Ile czasu będziesz tracił, zastanawiał się rozsądnie.
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
3martyna3 - to tak okradamy siebie nawzajem <3
![]() dontlookdown - pamiętam, pamiętam. genialna <3 peculiarity - mraaau ! ;*i co dzisiaj razem wymodzimy? Tak właściwie to nie wiem co to jest, ale jest to silniejsze ode mnie Pieką mnie dłonie, bo Twoich nie było, by ten upadek jakoś zniwelować Słońce ogrzewa moje serce, to dlatego że stoisz właśnie za mną Ej, TY na górze przestaniesz w końcu, czy dalej będziesz kopał moje serce? Czasami mam nadzieję, że herbata, którą piję co dzień rano, będzie z kroplą trucizny Nie dostrzegałam go przez 5 lat, a teraz, gdy nareszcie jest w zasięgu mojego wzroku… jest już dużo za późno Przekroczyłeś wszelkie granice, a teraz zwalasz wszystko na mnie __________________ Walczę. Nie dam mu satysfakcji. Już prawię się wyleczyłam.
Choć 1/3 serca wciąż należy do niego. Spróbuję ją wyciąć albo uśmiercić. A wtedy będę już zdrowa. Niech inna naiwna ma taką chorobę w sercu i w głowie.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

)

jakbyś nie wiedziała, to zawsze można było dodawać wierszyki i zawsze będzie można, jesteś tu nowa, więc nie wprowadzaj zasad których dotychczas nie było.

mraaau ! ;*