Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-25, 20:11   #4381
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Cytat:
Napisane przez nivalis Pokaż wiadomość
Jakie to Flamenco jest ścisłe! Przepięłam się wczoraj na pierwszą haftkę i i tak po całym dniu noszenia bolą mnie żebra! Dzisiaj zrobiłam sobie dzień przerwy...Miałyście tak kiedyś, że obwód był tak ciasny, że aż bolało?
Ja miałam, ale tylko wtedy kiedy podszyłam sobie obwód gumką i przesadziłam.
Ale to oni może troszkę przesadzili z tymi ścisłymi obwodami, bo żeby aż żebra bolały!
Stary 2009-04-25, 20:37   #4382
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Ja miałam, ale tylko wtedy kiedy podszyłam sobie obwód gumką i przesadziłam.
Ale to oni może troszkę przesadzili z tymi ścisłymi obwodami, bo żeby aż żebra bolały!
kurcze muszę spróbować z tą gumką bo jak piszesz, że aż tak ciasno, a mnie się wydaje, że to się rozciąga jak obwód i nic nie da

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 20:52   #4383
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
kurcze muszę spróbować z tą gumką bo jak piszesz, że aż tak ciasno, a mnie się wydaje, że to się rozciąga jak obwód i nic nie da
Hmm no zależy jak krótką gumkę wszyjesz. Ja trochę przesadziłam i musiałam delikatnie ją rozciąć, bo ciężko było.
Stary 2009-04-25, 21:04   #4384
smileofangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maith Pokaż wiadomość
Żeby zaproponować model, trzeba najpierw ustalić Twój prawdziwy rozmiar... Rozumiem, że urósł Ci biust, ale przecież nie podbiuście
Na 74 pod obwód 75 na pewno jest za luźny, 70-tka byłaby dobra tylko w ściśliwcach i też raczej u osób o umięśnionych plecach.
Zmierzam do tego, że nie było powodu rezygnacji z 65-tek (realnego powodu, bo brak zaopatrzenia w kiepskich sklepach, to ich problem, nie Twój).

Z tego co nosisz widać, że jesteś nadtabelkowa, czyli potrzebujesz nieco większych miseczek, niż to wynika z tabelki.
A w takim razie powinno Ci pasować brytyjskie 65FF.
Co powoduje, że możesz się rozejrzeć wśród Maskaradek. Moim zdaniem robią nieziemski efekt. Tu nie chodzi o zwykłe, prymitywne ściśnięcie biustu, one robią coś o wieele lepszego Przynajmniej niektóre modele, jak np. Aragon czy Antoinette
Tu masz link do 4 stron wyboru samych maskaradek.

Temat rowków i kreseczek z pewnością znajdziesz na LMB. Zresztą nie tylko dlatego warto tam zajrzeć - fantastyczne forum I mają tam też katalog LMB z modelami staników i komentarzami
Witam, dziekuje za pomoc, owszem w sklepach wybor jest tragiczny stad 75 a nie 70 czy 65... swoja droga raczej skazana jestem na przymierzanie... dzis mierzylam mase roznych stanikow i nic a nic mi nie pasuje co gorsza w niczym dobrze sie nie czuje jestem ogolnie nowa w temacie bielizny wiec nie wiem jeszcze co jak i gdzie mozna stacjonarnie kupic w 3miescie... stwierdzam tez ze na naturalne piersi staniki dobiera sie latwiej... dzis zwatpilam ze cos znajde co bedzie mi faktycznie pasowa
Stary 2009-04-25, 21:06   #4385
kasiek87
Kokon pro

ha zamowilam sobie freya cassie znalazlam na ebay moj rozmiar nowa z metka za 22Ł z przesylka, teraz czekam niecierpliwie ^^ a tak za nia jeczalam ze w karoline juz nie bylo

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 21:07   #4386
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
Witam, dziekuje za pomoc, owszem w sklepach wybor jest tragiczny stad 75 a nie 70 czy 65... swoja droga raczej skazana jestem na przymierzanie... dzis mierzylam mase roznych stanikow i nic a nic mi nie pasuje co gorsza w niczym dobrze sie nie czuje jestem ogolnie nowa w temacie bielizny wiec nie wiem jeszcze co jak i gdzie mozna stacjonarnie kupic w 3miescie... stwierdzam tez ze na naturalne piersi staniki dobiera sie latwiej... dzis zwatpilam ze cos znajde co bedzie mi faktycznie pasowa
Nie zrażaj się, na pewno coś znajdziesz.
Tu masz spis sklepów stacjonarnych :
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...w=75038455&s=0
może jakiś jest blisko ciebie.
Stary 2009-04-25, 21:59   #4387
megan_77
Rozeznanie

smileofangel polecam Ci sklep LINGERIA w Gdyni na Żwirki i Wigury 8, koło Empiku - przemiła kobitka pomoże Ci coś wybrać. Ja tam kupiłam swoją Freye RIO 65FF (najpierw wzięłam 65F, ale tutaj dziewczyny mi doradziły, aby wziąć o rozmiar większe i nie było z tym żadnego problemu). W sklepie jest duży wybór, możliwość spokojnego przymierzenia, myślę, że sobie coś wybierzesz.
Pozdrawiam
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 22:16   #4388
rybenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megan_77 Pokaż wiadomość
smileofangel polecam Ci sklep LINGERIA w Gdyni na Żwirki i Wigury 8, koło Empiku - przemiła kobitka pomoże Ci coś wybrać. Ja tam kupiłam swoją Freye RIO 65FF (najpierw wzięłam 65F, ale tutaj dziewczyny mi doradziły, aby wziąć o rozmiar większe i nie było z tym żadnego problemu). W sklepie jest duży wybór, możliwość spokojnego przymierzenia, myślę, że sobie coś wybierzesz.
Pozdrawiam
byłam tam i również polecam , pani bardzo przyjazna , jesli juz tam bedziesz to za rogiem jest sklep z bielizna Galeria Rajstop w ktorym tez sa "nietypowe" rozmiary

`Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej !

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532
rybenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 22:51   #4389
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
Napisane przez marilyn monroe Pokaż wiadomość
dziewczyny a co mnie byscie doradzily?
94 pod biustem a 113 w biuscie
zbliza sie pensja i chcialam wreszcie zainwestowac w 2 porzadne staniki
moze dzieki temu moje piersi nie beda az takie obwisle
wg. tabeli to brytyjskie 85FF, ale lepiej by było jakby wypowiedziały się bardziej doświadczone
możesz skorzystać jeszcze z kalkulatora http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
ale wychodzi tak samo
jeżeli chcesz kupić coś w polskim sklepie, to musisz szukać 85H
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 23:03   #4390
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
jeżeli chcesz kupić coś w polskim sklepie, to musisz szukać 85H
Nie, że w polskim sklepie, tylko polskiej firmy O to chodziło prawda?
Bo wiadomo, że w polskich sklepach można dostać staniki brytyjskich producentów.

ediit: Od siebie dorzucę, że najpierw warto kupić 1 stanik, pochodzić w nim trochę i dopiero potem zrewidować czy rozmiar okazał się trafiony.
Poza tym do tego może dojść migracja, to swoją drogą.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-04-25 o 23:06
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 23:14   #4391
marilyn monroe
Zadomowienie

dzieki dziewczyny
no wlasnie na poczatek chcialam sobie kupic jakis czarny i bialy a potem sukcesywnie wymieniac reszte na takie jak trzeba
marilyn monroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 00:40   #4392
smileofangel
Zakorzenienie

megan i rybenka dziekuje znalazlam juz namiar na ten sklep na lobby... wybiore sie w koncu bo dzis to tylko sie dola nabawilam ehh szkoda gadac...
Stary 2009-04-26, 09:50   #4393
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marilyn monroe Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny
no wlasnie na poczatek chcialam sobie kupic jakis czarny i bialy a potem sukcesywnie wymieniac reszte na takie jak trzeba
kojarzę Cię z innego wątku jak jest tłuszczyk to spokojnie można założyć, że przyda się w obwodzie odjąć ponad 10cm, na mnie staniki o obwodzie 70 próbują wspinać się w gorę pleców, wszystkie panache i freye mierzyłam w 65. Miękkie ciałko inaczej się układa od twardych pleców i boków, ja noszę 65-tki, moja mama mając podobny obwód pod - 75-tki, bo jest inaczej zbudowana.

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
megan i rybenka dziekuje znalazlam juz namiar na ten sklep na lobby... wybiore sie w koncu bo dzis to tylko sie dola nabawilam ehh szkoda gadac...
Ciebie też kojarzę z innego wątku Na pewno coś dla siebie znajdziesz, polecane tutaj maskaradki powinny pasować, chociaż one z biustem robią taki efekt, jaki pewnie masz i bez nich. Co do rowka - z wspomnianych maskaradek model Coquette. Ja mam i działa tak jak byś chciała. Co do inferno - on nie każdemu pasuje, a mnie odrzuca to jak pancernie wygląda jak nie jest na piersi Powodzenia
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 11:15   #4394
luizka__
Rozeznanie

Nie wiem czy już ktoś o tym pisał, bo nie miałam przez jakiś czas dostępu do komputera, ale na bravissimo pojawiły się maskaradki w obwodzie 28: Luna, English Rose i Maia (jest też Pandora i Shanghai, ale one były wcześniej). Rozmiary Mai są już przebrane, ale w przyszłym tygodniu ma być nowa dostawa.

No i tak mnie kuszą te maskaradki... a jeszcze chciałabym kupić coś z Panache Cleo. Napisałam maila do Bravissimo czy tam też będą dostępne. Byłam teraz w cieplejszym klimacie i poczułam mocną potrzebę posiadania większej ilości staników na lato

Pod topy na ramiączkach najlepiej spisywała się Pandora, tylko kolorystycznie musiałam dostosowywać bluzki do turkusowo-zielonych ramiączek. Przydało się też bardzo Inferno Multiway, nosiłam go głównie z silikonowymi ramiączkami, a do bluzek - boskerek krzyżowałam ramiączka. Strapless confetti też się przydał, szczególnie że teraz jest dużo sukienek/bluzek typu tuba.

Balkonetek/full cupów w ogóle nie zakładałam, Shanghai też przeleżał w walizce ze względu na szerokie ramiączka, a toffino odznaczało się pod bluzką i ramiączka miało takie nieefektowne .

Zauważyłam też, że dobrze dopasowane bluzki/topy na cieniutkich ramiączkach wcale nie są mocno wykrojone pod pachami, więc nie miałam problemu z wystającym w tym miejscu stanikiem.
Za to część moich bluzek na lato okazała się nie na moją sylwetkę. Nie były one skrojone do średniego/większego biustu, układały się brzydko, piersi ściągały materiał do przodu przez co z boku pojawiała się dziura, która zamiast być pod pachą była od połowy piersi). Kiedy nosiłam źle dobrane staniki w ogóle tego nie widziałam, teraz już nie będę kupowac takich bluzek.
Stary 2009-04-26, 11:32   #4395
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
No i tak mnie kuszą te maskaradki... a jeszcze chciałabym kupić coś z Panache Cleo. Napisałam maila do Bravissimo czy tam też będą dostępne. Byłam teraz w cieplejszym klimacie i poczułam mocną potrzebę posiadania większej ilości staników na lato

Kiedy nosiłam źle dobrane staniki w ogóle tego nie widziałam, teraz już nie będę kupowac takich bluzek.
heh ja już z maskaradkami na razie daje sobie spokój (mam 3 ;P) ... za dużo mam usztywnianych w szafie staników :/ teraz chce właśnie cos z cleo ze wzgledu na ładne letnie kolorki no i cienkie ramiączka (przynajmniej tak wyglądają;/)

a co do bluzek to też to zauważyłam :| może nie koniecznie takich bawełnianych bo te zawsze lekko luźniejsze kupowałam, wiec dalej jest ok :P ale chciałam koszulę kupić i masakra :| w biuście mi się rozłazi a niżej to bym brzuszek w ciązy zmieściła przegięcie a ja lubie jak koszula jest fajnie dopasowana i pokazuje moją talię ;/
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 11:41   #4396
espera
Raczkowanie

GG do espera

Po kilku dniach noszenia (jak złożyć do kupy to będzie jakoś 7-10) maskaradka Isis strasznie mi się rozciągneła Muszę już zapinać ją na najciaśniejszą haftkę Nie myślałam, że stanie sie to aż tak szybko...
Będę musiała ją podszyć... Czym kierować się w wyborze gumki żeby nie była za bardzo/za mało rozciągliwa? podszywam cały obwód (bez misek) czy też to zależy od tego, jak bardzo chcę 'ściaśnić' stanik?

espera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 12:03   #4397
luizka__
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12044701]heh ja już z maskaradkami na razie daje sobie spokój (mam 3 ;P) ... za dużo mam usztywnianych w szafie staników :/ teraz chce właśnie cos z cleo ze wzgledu na ładne letnie kolorki no i cienkie ramiączka (przynajmniej tak wyglądają;/)

a co do bluzek to też to zauważyłam :| może nie koniecznie takich bawełnianych bo te zawsze lekko luźniejsze kupowałam, wiec dalej jest ok :P ale chciałam koszulę kupić i masakra :| w biuście mi się rozłazi a niżej to bym brzuszek w ciązy zmieściła przegięcie a ja lubie jak koszula jest fajnie dopasowana i pokazuje moją talię ;/[/quote]

Też bym chciała móc powiedzieć, że czegoś mam za dużo w szafie

Mnie miękkie staniki bardzo obcierają, więc puki co będę celowała w usztywniane. Dwa modele Cleo: Robyn i Charlie są usztywniane i właśnie one najbardziej mnie interesują. Brakuje mi jeszcze czegoś cielistego, myślałam nawet o białym, ale z Cleo białe staniki mają kolorowe wstawki, które się będą odznaczać.

Cytat:
Po kilku dniach noszenia (jak złożyć do kupy to będzie jakoś 7-10) maskaradka Isis strasznie mi się rozciągneła Muszę już zapinać ją na najciaśniejszą haftkę Nie myślałam, że stanie sie to aż tak szybko...
Będę musiała ją podszyć... Czym kierować się w wyborze gumki żeby nie była za bardzo/za mało rozciągliwa? podszywam cały obwód (bez misek) czy też to zależy od tego, jak bardzo chcę 'ściaśnić' stanik?
Espera, podszycie samego obwodu (bez misek) wystarczy. Najlepiej, żeby guma była gruba, bo cienka może się wbijać i obcierać. Ja mam podszyte Inferno i jest oki, Toffino identycznie podszyłam, ale musiałam rozpróć, bo mnie masakrycznie obcierało. Ale jeśli na ostatniej hafce jest oki, to ja bym nie kombinowała, bo przez tą gumę stanik traci swój urok.
Stary 2009-04-26, 13:20   #4398
Konto usunięte

Cytat:
Też bym chciała móc powiedzieć, że czegoś mam za dużo w szafie

Mnie miękkie staniki bardzo obcierają, więc puki co będę celowała w usztywniane. Dwa modele Cleo: Robyn i Charlie są usztywniane i właśnie one najbardziej mnie interesują. Brakuje mi jeszcze czegoś cielistego, myślałam nawet o białym, ale z Cleo białe staniki mają kolorowe wstawki, które się będą odznaczać.
bardzo długo od uświadomienia moja szuflada świeciła pustkami więc teraz jestem happy, ale chciałabym jakieś mięczaki jeszcze

skoro chcesz usztywniane to możesz masquerade kupić (ja kupowałam ze starszych kolekcji i wszystkie do 100zł z przesyłkę, wiec nie jest źle) a o dziwo trochę ich na ebayu jest .. czasami też na brastop lub innym sklepie robią dokładki

a ja też bym chciała cielisty stanik, tak pod jasne rzeczy najlepiej gładziutki, nawet mógłby być usztywniany ... ale w sumie mało takich :/
zastanawiałam się czy nie zaryzykować tego: http://www.dopasowana.pl/product-pol...y-Comexim.html , ale nie wiem czy nie będzie za ciemny ... a poza tym podobno większe miski comexim ma niezbyt dopracowane :/
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 13:41   #4399
ineczka7
Zadomowienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12046074]
zastanawiałam się czy nie zaryzykować tego: http://www.dopasowana.pl/product-pol...y-Comexim.html , ale nie wiem czy nie będzie za ciemny ... a poza tym podobno większe miski comexim ma niezbyt dopracowane :/[/QUOTE]
comexim to chyba teraz rozmiarówkę zmienia na bardziej uniwersalną, więc pewnie lepiej napisać najpierw do pani Ani z pytaniem czy dany stanik będzie pasował na dane wymiary. Bo jak u nich mierzyłam staniki to dość radośnie to wyglądało rozmiarowo.
Poczekałabym z zakupami aż wypuszczą jakoś na dniach te nowe kolorki, miały być jakoś niedługo, a turkus i czarno-czerwony naprawdę były śliczne. Model dla mnie poprosiłam bez podszycia i będzie cały z tego cieniutkiego, już na niego czekam

Nie mogę przeżyc tego, że milena wypuszcza te ładne modele upancernione :/ skoro naprawdę można sobie to odpuścić
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 13:53   #4400
luizka__
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12046074]bardzo długo od uświadomienia moja szuflada świeciła pustkami więc teraz jestem happy, ale chciałabym jakieś mięczaki jeszcze

skoro chcesz usztywniane to możesz masquerade kupić (ja kupowałam ze starszych kolekcji i wszystkie do 100zł z przesyłkę, wiec nie jest źle) a o dziwo trochę ich na ebayu jest .. czasami też na brastop lub innym sklepie robią dokładki [/quote]
Na ebayu i brastopie są, ale nie w obwodzie 28. Niestety ja na przeceny nie mam co liczyć.

Cytat:
a ja też bym chciała cielisty stanik, tak pod jasne rzeczy najlepiej gładziutki, nawet mógłby być usztywniany ... ale w sumie mało takich :/
zastanawiałam się czy nie zaryzykować tego: http://www.dopasowana.pl/product-pol...y-Comexim.html , ale nie wiem czy nie będzie za ciemny ... a poza tym podobno większe miski comexim ma niezbyt dopracowane :/
Ale Ivonne nie jest cielista. Ja przymierzałam chyba z 10 staników Comeximu, wszystkie w rozmiarze tabelkowym były na mnie dobre, różniły się tylko ścisłością. Jednocześnie wszystkie leżały okropnie, całkowicie nie pasuje mi ich krój.
Stary 2009-04-26, 14:41   #4401
marti1987
Raczkowanie

Ciepło się robi, więc niedługo będzie nosić się bluzki z większym dekoltem. Jak na złość, wszystkie moje nowe (w prawidłowym rozmiarze) staniki się do nich nie nadają
Jedynie co, to może Toffino, ale do takich cienkich letnich bluzek wolałabym lekko usztywniany. Znalazłam stary stanik z Konrada - Cyganeria, w "dawnym" rozmiarze 70D. Jest już stary i znoszony, ale bardzo go lubię. Nie jest tak luźny jak inne 70, bo obwód stanowi koronka, a nie sama siatka. Załączam jego zdj.(widać moją asymetrię :P) i zapytam, czy znajdę coś w rozmiarze 28F o podobnym kroju?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_9720.jpg (152,2 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_9723.jpg (164,7 KB, 83 załadowań)
marti1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 15:02   #4402
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marti1987 Pokaż wiadomość
Ciepło się robi, więc niedługo będzie nosić się bluzki z większym dekoltem. Jak na złość, wszystkie moje nowe (w prawidłowym rozmiarze) staniki się do nich nie nadają
Jedynie co, to może Toffino, ale do takich cienkich letnich bluzek wolałabym lekko usztywniany. Znalazłam stary stanik z Konrada - Cyganeria, w "dawnym" rozmiarze 70D. Jest już stary i znoszony, ale bardzo go lubię. Nie jest tak luźny jak inne 70, bo obwód stanowi koronka, a nie sama siatka. Załączam jego zdj.(widać moją asymetrię :P) i zapytam, czy znajdę coś w rozmiarze 28F o podobnym kroju?
Bardzo fajny ten Conrad, a asymetrii nie zauważyłam . Kilka postów wyżej też pisałam o stanikach na lato. Lekko usztywniane, do dekoldów, kolorowe, w obwodzie 28 będą:
Panache Cleo Robyn i Charlie oraz Maskaradki: Maia, Pandora, Luna, English Rose. Maskaradki 28 dostaniesz tylko na bravissimo, Panache Cleo będzie w dopasowanej, w ebras.
Stary 2009-04-26, 15:12   #4403
marti1987
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo fajny ten Conrad, a asymetrii nie zauważyłam . Kilka postów wyżej też pisałam o stanikach na lato. Lekko usztywniane, do dekoldów, kolorowe, w obwodzie 28 będą:
Panache Cleo Robyn i Charlie oraz Maskaradki: Maia, Pandora, Luna, English Rose. Maskaradki 28 dostaniesz tylko na bravissimo, Panache Cleo będzie w dopasowanej, w ebras.
Chciałam właśnie coś z Maskaradek, ale nie mam odpowiedniej karty i założyłam wątek o zakupach na bravissimo (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=324991), ale brak chętnych :/
Te staniki z Cleo wydają mi się jakieś takie "wysokie", tzn. mogą wystawać zza bluzki z większym dekoltem. No ale może mi się tylko tak wydaje.
Stary 2009-04-26, 15:19   #4404
Konto usunięte

Cytat:

Na ebayu i brastopie są, ale nie w obwodzie 28. Niestety ja na przeceny nie mam co liczyć.

Ale Ivonne nie jest cielista. Ja przymierzałam chyba z 10 staników Comeximu, wszystkie w rozmiarze tabelkowym były na mnie dobre, różniły się tylko ścisłością. Jednocześnie wszystkie leżały okropnie, całkowicie nie pasuje mi ich krój.
eh to faktycznie 28 raczej ciężko dorwać .. ja mam popularny rozmiar, ale na szczęście 30 i jakoś jeszcze da się wyłowić chociaż w polskich sklepach na przecenach nigdy mojego nie ma ;P ale i tak drożej wychodzi ...

wiem, że ivonne nie jest cielista,ale moze nie jest na tyle ciemna by spod jasnych prześwitywać bardzo :/ no już sama nie wiem
ja widziałam comeximu staniki w galerii i na mniejszych biustach fajnie leżą , naprwade ładnie zaokrąglają ... wprawdzie ja tam jakoś super dużego nie mam, ale obawiam się, że może być już źle w tym rozmairze

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Chciałam właśnie coś z Maskaradek, ale nie mam odpowiedniej karty i założyłam wątek o zakupach na bravissimo (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=324991), ale brak chętnych :/
Te staniki z Cleo wydają mi się jakieś takie "wysokie", tzn. mogą wystawać zza bluzki z większym dekoltem. No ale może mi się tylko tak wydaje.
pewnie będą wystawać ... ale do dekoltow mam inne staniki :P
co do zakupów to lepiej na lobby się zgadać , tutaj pewnie niewiele osób wie co to bravissimo :P (nie licząc tego wątku ) - ja tam wole jednak te sklepy wyprzedażowe wiec raczej z bravissimo nic zamawiać nie bede ...
Stary 2009-04-26, 15:25   #4405
marti1987
Raczkowanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12047592]
pewnie będą wystawać ... ale do dekoltow mam inne staniki :P
co do zakupów to lepiej na lobby się zgadać , tutaj pewnie niewiele osób wie co to bravissimo :P (nie licząc tego wątku ) - ja tam wole jednak te sklepy wyprzedażowe wiec raczej z bravissimo nic zamawiać nie bede ...[/quote]

Zaraz zajrzę na lobby i jedno i drugie i może się z kimś zgadam. A ciekawi mnie, co to są za "inne staniki" do dekoltów
Stary 2009-04-26, 15:32   #4406
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Czasami zwykłą kartą debetową można zapłacić (z Inteligo, mBanku) tylko wcześniej trzeba się skontaktować z bankiem i upewnić. W sumie to te dwa modele Cleo jakoś szczególnie nie wydają się zabudowane, ale wszystko się okaże przy przymierzeniu.

Marti1987, jakby poczta polska nie zgubiła jednej mojej wysyłki z bravissimo, to wzięłabym Twoje zamówienie. Niestety teraz mam tak, że jak przesyłka zaginie, to już mi jej ponownie nie wyślą, dlatego nie zamawiam dla kogoś ani większej ilości

Imp, na bravissimo też jest dział sale. Kiedyś widziałam strój kąpielowy jednoczęściowy za 7 funtów, ale za późno go zobaczyłam, bo były przebrane rozmiary. Jakby ktoś się natknął na jakąś fajną wyprzedaż stroju kąpielowego, typ bardziej sportowy w rozmiarze 70D to dajcie znać

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-04-26 o 15:35
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 16:01   #4407
Konto usunięte

Cytat:
Zaraz zajrzę na lobby i jedno i drugie i może się z kimś zgadam. A ciekawi mnie, co to są za "inne staniki" do dekoltów
masquerade i 1 la senza (taki push-up gładki, ale dekolt cudny, tylko ma takie poduszeczki na stałe co mnie bardzo wkurza i nie wiem co z tym zrobić :/)
i mam 2 effuniaki plunge, ale szczerze powiem do dekoltów bym ich nie założyła ... raz, że dekolt w nich mam taki średni, dwa że przy każdym ruchu/skłonie mocno mi odstają .. nie wiem czy tak wszyscy mają, ale to dla mnie dyskwalifikuje je jako staniki do dekoltów ale tak poza tym świetnie wyglądają pod bluzką i są bardzo wygodne

Cytat:
Czasami zwykłą kartą debetową można zapłacić (z Inteligo, mBanku) tylko wcześniej trzeba się skontaktować z bankiem i upewnić. W sumie to te dwa modele Cleo jakoś szczególnie nie wydają się zabudowane, ale wszystko się okaże przy przymierzeniu.

Imp, na bravissimo też jest dział sale. Kiedyś widziałam strój kąpielowy jednoczęściowy za 7 funtów, ale za późno go zobaczyłam, bo były przebrane rozmiary. Jakby ktoś się natknął na jakąś fajną wyprzedaż stroju kąpielowego, typ bardziej sportowy w rozmiarze 70D to dajcie znać
ja płacę wszędzie debetową (z bzwbk) i nie miałam jeszcze problemów

noo wyprzedaże praktycznie w każdym sklepie są, ale są w nich rozmiary/modele które nie cieszą się zainteresowaniem więc raczej nic nie znajduje w nich
Stary 2009-04-26, 16:09   #4408
marti1987
Raczkowanie

Cytat:

Marti1987, jakby poczta polska nie zgubiła jednej mojej wysyłki z bravissimo, to wzięłabym Twoje zamówienie. Niestety teraz mam tak, że jak przesyłka zaginie, to już mi jej ponownie nie wyślą, dlatego nie zamawiam dla kogoś ani większej ilości
Może i można debetową, ale mam tylko zwykłą płatniczą z pekao sa i to mi nic nie da.
Nasza poczta niestety tak ma, że czasem coś nie dochodzi Rozumiem, że nie chcesz ryzykować, bo znowu mogą zgubić.
Postaram się załapać na jakieś lobbowe zamówienie
Stary 2009-04-26, 16:57   #4409
Antii89
Zakorzenienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12048051]
i mam 2 effuniaki plunge, ale szczerze powiem do dekoltów bym ich nie założyła ... raz, że dekolt w nich mam taki średni, dwa że przy każdym ruchu/skłonie mocno mi odstają .. nie wiem czy tak wszyscy mają, ale to dla mnie dyskwalifikuje je jako staniki do dekoltów ale tak poza tym świetnie wyglądają pod bluzką i są bardzo wygodne

[/QUOTE]

Hm właśnie uświadomcie mnie;P Bo widziałam parę staniczków Effuniak no i co tu dużo mówić są śliczne...
Je można na razie tylko dostać kupując u Ewy na zamówienie?
Stary 2009-04-26, 17:07   #4410
megan_77
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megan_77 Pokaż wiadomość
Witam! Dawno mnie tu nie było, ale podczytuje Was regularnie
Mam pytanie głównie do Luizki
Mam Panache Confetti 65FF - (tak mi tu kochane doradziłyście ) i to był mój pierwszy dobrze dobrany stanik
Obwód ma bardzo ściśliwy i chyba za szerokie fiszbiny jak dla mnie - odznacza mi się na ciele fiszbina, ale sporo za piersią
I chyba dopadła mnie migracja, bo większa pierś po dokładnym wygarnianiu jest na styk
Teraz wracam do mojego pytania, a mianowicie poszukuję staniczka z odpinanymi ramiączkami (do sukienki na wesele, nie moje )
Luizko masz Strapless Panache Confetti - jak się nosi? Czy jest godny polecenia? Jaki byś mi radziła brać rozmiar? 65FF czy lepiej większy??
Oczywiście pytanie również kieruję do Wszystkich. Będę wdzięczna za każdą opinię.
Pozdrawiam
Witajcie! Pozwolę sobie skopiować moje pytanie!
Witaj Luizko! Miło Cię znów widzieć
Ponawiam pytanie o Strapless Panache Confetti jak się nosi? Czy jest godny polecenia? Jaki byś mi radziła brać rozmiar? 65FF czy lepiej większy?? i jeszcze chcę zapytać o Inferno Multiway - jak wypada rozmiarowo?
Pozdrawiam
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości