Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-29, 13:09   #2941
edi25
Raczkowanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kropeczko, Ty Nasza chodząca encyklopedio
ja właśnie popijam kawę, bo wstałam, i nie chcę ponownie usnąć
muszę pozmywać naczynia, bo wczoraj nie chciało mi się, posprzątać trochę, a do 17 dziś jestem sama a nie jak zwykle do 15 ..
trudno, za to jutro mąż wróci o 13 a ja potem jak sobie porobię porządki, to będę leżeć, spać, odpoczywać, oglądać filmy...
martwi mnie tylko jedno..że od tego błogiego odpoczynku, będę tyła strasznie, choć nadal trzymam raczej się diety, w sensie się zdrowo odchudzam ...
no ale różnie to bywa, a tutaj sama na spacery nie mam gdzie chodzi, bo sama tam do Naszego parku o tej porze to się boje, tam w pobliżu działki i w ogóle..
mój mąż po kryjomu czyta książkę o ciąży udaję się tego nie widzę, i ostatnio zaczął mi mówić że lepiej żebym nie wychodziła nigdzie, bo mogę złapać zarazki, przeziębić się czy coś, a antybiotyki są bardzo niewskazane no ciekawe skąd on to wie mężczyźni są tacy zabawni
trzymam Kochane kciuki za WaS! żeby wredna @ nie przyszła!
masz rację co do tych mężczyzn miło że nasi mężowie potrafią być tacy opiekuńczy i troskliwi

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
gooha ja też jak źle sie czuje i wy pocieszacie to od razu lepiej się czuję i dziękuje,że takie super babeczki jestescie

zgadałaś humor z kursem ,tak w poniedziałek lub środa zakończenie w końcu się doczekałam,bo męczarniach...
no w ogóle humor do dupy po pierwsze za kurs mieli nam placic jakiś tam dodatek około 200zł za luty wypłacili,za marzec i kwiecien nie chcą,niewiadomo czemu,kurde mogli powiedziec kurs bez oddatku szkoleniowego,a nie naobiecywali a tu ooo,a kasa by się przydała,jak bym od początku chodziła i wiedziała,że kasy nie będzie ok,ale po choinkę obiecują nie wiem
w dodatku tż stracił robote,nie będę pisać w jakich okolicznościach,bo byście padły ze śmiechu powiem troszeczkę siedział na urlopie bezpłatnym 4 miechy,a teraz zwolnienie...ale nie osobiście tylko przez kogoś,kurde,ze ja się na tych prawach nie znam,ale chyba tak nie może i bez żadnych podpisów... kurde trzeba poznać swoje prawa,znam troche,ale nie za dużo,ale widzę,że w życiu się to przyda więc będe czytać co i jak...
przykro mi z powodu utraty pracy twojego Tż u mnie w zakładzie też jest kijowa sytuacja kazdy się boi mam dość już tego kryzysudość że młodzi ludzie nie mają mieszkań muszą się zadłużać na 30 lat aby mieć swoje m to jeszcze k.... przez kryzys tracą pracę co za czasy

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
po pierwsze zobaczylam na tescie dwie kreseczki
po drugie to chcialam Alisance podziekowac za to ze mi pare stron temu wykrakala ciaze
po trzecie, ja sobie ten cykl odpuscilam. mialam go nawet nie liczyc w swoich statystykach, bo dni plodne wypadaly jak akurat bylam w polsce u rodzicow, a do tz i jego rodziny dojezdzalam dopiero dzien po owulacji.
przez 9 miechow czlowiek wyliczal, przeliczal i stawal na glowie i nic, a tu prosze, wystarczylo odpuscic. druga moja teoria mowi, ze sie dzieciaczek chcial sie poczac na polskiej ziemi i tyle.
po kolejne, za duzo sobie nie obiecuje bo objawy mam jakies dziwne: dwa tygodnie temu plamienie przez kilka dni, i teraz plamienie przez tydzien(gdyby to bylo pare lat temu, zaliczylabym t jako @ i nie miala pojecia o ciazy) poza tym brzuch mnie boli jak w okres.
z normalnych objawow mam bol piersi i mialam leciutka ledwo wyczuwalna zgage po kazdym posilku.
fluidki wysle jak potwierdze drugim testem i przejda bole brzucha.
to cudownie musisz uważać na siebie i powtórzyć test a jak masz plamienia koniecznie udaj się do lekarza napewno to nic powarznego ale dmuchaj na zimne

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Sarrita, też mam takie długie cykle i zawsze takie miałam. Lekarz stwierdził, że taka moja natura i wszystko jest w porządku. Kiedyś to się nawet cieszyłam, że @ rzadziej do mnie przychodzi, a teraz marzę o 28 -dniowym cyklu
Ja w dodatku od dłuższego czasu mam strasznie nieregularne i długie. Byłam w międzyczasie u gina i niby jest ok i może po tabletkach mi się nie wyregulował. Tylko, że ja tabletki odstawiłam już ponad rok temu Dlatego najpierw łykam castagnus, bo chciałam uniknąć hormonów, ale jak to nie pomoże, robię dokładne badania.

Aliisanko, Gooha3 ma rację, my tu chcemy oglądać okazały brzuszek, a nie jakąś wychudzoną Aliisankę To takie słodkie jak facet się przejmuje i martwi i w dodatku podczytuje po kryjomu No tak, bo my baby to raczej emocjonalnie podchodzimy, a oni twardzieli udają, a prawda jest taka, że sami przeżywają tak jak my ...no w końcu przeciwieństwa się przyciągają

Trzymam mocno kciuki za najszybciej testujące, czyli bodajże Różyczkę, Edi i Sweet Jelly, aby ujrzały dwie grubaśne krechy
Dla reszty staraczek miłych i owocnych przede wszystkim przytulanek
A dla zafasolkowanych dobrego samopoczucia

fleurdelacour serdeczne gratulacje ...ale masz patriotyczną FASOLINKĘ
jejku jakbym chciała aby te wasze życzenia się spełniłyjak je czytam to aż mi się łezka zakręciła

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Zafrine Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

Jestem nowa na forum ale chciałabym do was dołączyć już od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dzidziusia ale jakoś nam nie wychodzi nie mam z kim o tym porozmawiać i mam nadzieje że tu znajdę choć troche wsparcia
witam serdecznie zyczę szybkiego zafasolkowania my na forum na pewno potrzymamy cię na duchuw razie potrzeby
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 13:16   #2942
ula 87
Zadomowienie

ja tak na szybciutko bo mam dużo roboty a mam takiego lenia że hej

Cytat:
po drugie to chcialam Alisance podziekowac za to ze mi pare stron temu wykrakala ciaze
po trzecie, ja sobie ten cykl odpuscilam. mialam go nawet nie liczyc w swoich statystykach, bo dni plodne wypadaly jak akurat bylam w polsce u rodzicow, a do tz i jego rodziny dojezdzalam dopiero dzien po owulacji.
przez 9 miechow czlowiek wyliczal, przeliczal i stawal na glowie i nic, a tu prosze, wystarczylo odpuscic. druga moja teoria mowi, ze sie dzieciaczek chcial sie poczac na polskiej ziemi i tyle.
po kolejne, za duzo sobie nie obiecuje bo objawy mam jakies dziwne: dwa tygodnie temu plamienie przez kilka dni, i teraz plamienie przez tydzien(gdyby to bylo pare lat temu, zaliczylabym t jako @ i nie miala pojecia o ciazy) poza tym brzuch mnie boli jak w okres.
z normalnych objawow mam bol piersi i mialam leciutka ledwo wyczuwalna zgage po kazdym posilku.
gartulacje
Cytat:
Witam wszystkich

Jestem nowa na forum ale chciałabym do was dołączyć już od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dzidziusia ale jakoś nam nie wychodzi nie mam z kim o tym porozmawiać i mam nadzieje że tu znajdę choć troche wsparcia
witam i zyczę szybkiego zafasolkowania

spadam pracować, nie koszę trawy bo jest za wielka i nie daję rady pchać kosiarę i mąż mi powiedział że mam się nie przemęczać bo wszystko wpływa na "jajko" i może znowu się nie udać skąd on to wie
więc piorę sobie autko na sprzedaż w środeczku

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 13:23   #2943
edi25
Raczkowanie

rózyczko a ty masz jakies objawy
Stary 2009-04-29, 13:37   #2944
roza26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość
rózyczko a ty masz jakies objawy
wiesz co w sumie to kluje mnie co jakis czas jajnik-w wiekszosci lewy,mam obrzmiale piersi(jak zwykle przed@),czasem poboli mnie podbrzusze ale tak delikatnie,sluz mam bialy mleczny,przedwczoraj mialam jakies zawroty glowy i bylo mi niedobrze,dzis w sumie tez mi sie cos kreci w głowce,hmm i strasznie duzo jem-naprawde od tygodnia jem jak jakas glupia :0 bede taaaaakkkaaa gruuuuubbbbaaaa a tak w ogóle to jakos nie czuje sie tak jak przed kazda @ wiec pewnie sie spozni i dlatego jeszcze nie mam silnych bólów jakie mam zazwyczaj przed @ aha no i temp mierze-od owulacji mam rozna-raz 36,8;36,9;37 wiec roznie a Ty masz jakies??
Stary 2009-04-29, 13:58   #2945
sarrita
Raczkowanie

PatkaM84 oby dobre wiadomosci tego 13
Stary 2009-04-29, 14:08   #2946
koniakonia
Zakorzenienie

witam wszystkie staraczki i te które się juz postarały, mam pytanie , po ilu dniach beta hcg wyjedzie? tzn ile dni od owulacji? dzięki za odpowiedź , @ spóźnia mi się dopiero drugi dzień, na teście wychodzi druga balda kreska, a chciałabym przed weekendem wiedzieć, czy mi się udało, pozdrawiam
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 14:12   #2947
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez sarrita Pokaż wiadomość
PatkaM84 oby dobre wiadomosci tego 13
Do tego 13 to jeszcze kuuupa czasu... więc nawet nie chce o tym myśleć jaki będzie wynik choć pewnie @ przylezie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
witam wszystkie staraczki i te które się juz postarały, mam pytanie , po ilu dniach beta hcg wyjedzie? tzn ile dni od owulacji? dzięki za odpowiedź , @ spóźnia mi się dopiero drugi dzień, na teście wychodzi druga balda kreska, a chciałabym przed weekendem wiedzieć, czy mi się udało, pozdrawiam
Jak wychodzi już druga kreska na teście to spokojnie już możesz iść na betę

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 14:17   #2948
Zafrine
Raczkowanie

GG do Zafrine

Dziękuję za miłe przyjęcie staramy się od września 2008 . Może "staramy się" to za dużo powiedziane po prostu w żasden sposób się nie zabezpieczamy. Używałam też testów owulacyjnych ale niestety bez efektów.
Zafrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 14:23   #2949
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

fleurdelacour gratulacje!!!

Różyczko
mocne może akurat?

dra mój TŻ też kilka dni temu dostał wypowiedzenie... Tyle dobrze, że od dawna się mówiło w jego firmie o tym, część jego kolegów zwolnili wcześniej... Ale wczoraj był na rozmowie o nową pracę i podobno w czerwcu zaczyna Ja chyba jeszcze nie do końca w to wierzę Na początek zapowiedzieli mu szkolenia w innych miastach, więc pewnie jak mi wyjedzie na 3 tygodnie gdzieś na drugi koniec Polski to uwierzę I aż sama się sobie dziwię, że tak spokojnie do tego podchodzę, mimo, że mamy kredyt do spłacania i zaczęty remont...

Ja dziś przysypiam w pracy, usiłuję się zmobilizować do jakiegoś działania, żeby nie zasnąć na biurku... A na wieczór szykuję jakiś niecny plan dla TŻ

Miłego popołudnia dziewczynki!!!!!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Dziękuję za miłe przyjęcie staramy się od września 2008 . Może "staramy się" to za dużo powiedziane po prostu w żasden sposób się nie zabezpieczamy. Używałam też testów owulacyjnych ale niestety bez efektów.
Witaj Życzę szybkiego przejścia na wątek ciążowo - mamusiowy!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 14:55   #2950
edi25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
wiesz co w sumie to kluje mnie co jakis czas jajnik-w wiekszosci lewy,mam obrzmiale piersi(jak zwykle przed@),czasem poboli mnie podbrzusze ale tak delikatnie,sluz mam bialy mleczny,przedwczoraj mialam jakies zawroty glowy i bylo mi niedobrze,dzis w sumie tez mi sie cos kreci w głowce,hmm i strasznie duzo jem-naprawde od tygodnia jem jak jakas glupia :0 bede taaaaakkkaaa gruuuuubbbbaaaa a tak w ogóle to jakos nie czuje sie tak jak przed kazda @ wiec pewnie sie spozni i dlatego jeszcze nie mam silnych bólów jakie mam zazwyczaj przed @ aha no i temp mierze-od owulacji mam rozna-raz 36,8;36,9;37 wiec roznie a Ty masz jakies??
ja raczej u siebie nic nie zaobserwowałam jest tak jak co miesiąc jakieś objawy staram się ignorować wiesz miesiąc temu miałam biały śluz ból jajnika wys tempke i co to było chyba moje złudzenie bo przecież w ciąży nie byłam jedno jest pewne boję się jak diabli znowu rozczarować

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Koniakonia to super ledwo co do nas dołączyłaś a tu już fasolka czyli wizaż ma jakiej cudowne działanie

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
ja tak na szybciutko bo mam dużo roboty a mam takiego lenia że hej

gartulacje

witam i zyczę szybkiego zafasolkowania

spadam pracować, nie koszę trawy bo jest za wielka i nie daję rady pchać kosiarę i mąż mi powiedział że mam się nie przemęczać bo wszystko wpływa na "jajko" i może znowu się nie udać skąd on to wie
więc piorę sobie autko na sprzedaż w środeczku
ula z tego co czytam zajmujecie się sprzedażą sprowadzonych aut czyli jak będe zmieniać wiem gdzie się zgłosić

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

a wogóle różyczko boli mnie od paru dni dół brzucha i mnie to bardzo martwi

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

potrzebuje pomocy w szczególności od tych którzy mieszkają w domu jesteśmy z mężem na etapie wybrania projektu domu i mamy dylemat parterówka czy poddasze użytkowemnie się osobiście podoba z poddaszem ale parterówka może być praktyna
Stary 2009-04-29, 14:59   #2951
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

ooooo ja miałam baaardzo podobne objawy plus jeszcze zgagę...
i tempke miałam własnie taką skaczącą ale podwyższoną...
Roza, kciuki mooooocno zaciskam!

Dra, strasznie mi przykro, że tak potraktowano Twojego męża, mam nadzieję, że się to jakoś ułoży, a może zamierza dochodzić swoich praw? trzymam kciuki, żeby cała sytuacja choć teraz tak kiepsko wygląda obrociła się w coś dobrego

a wszystkim staraczkom ....fluidki od mojej Kruszynki....
:mag ia:: magia:

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 15:05   #2952
roza26
Raczkowanie

Cytat:
ja raczej u siebie nic nie zaobserwowałam jest tak jak co miesiąc jakieś objawy staram się ignorować wiesz miesiąc temu miałam biały śluz ból jajnika wys tempke i co to było chyba moje złudzenie bo przecież w ciąży nie byłam jedno jest pewne boję się jak diabli znowu rozczarować

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Koniakonia to super ledwo co do nas dołączyłaś a tu już fasolka czyli wizaż ma jakiej cudowne działanie

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

ula z tego co czytam zajmujecie się sprzedażą sprowadzonych aut czyli jak będe zmieniać wiem gdzie się zgłosić

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

potrzebuje pomocy w szczególności od tych którzy mieszkają w domu jesteśmy z mężem na etapie wybrania projektu domu i mamy dylemat parterówka czy poddasze użytkowemnie się osobiście podoba z poddaszem ale parterówka może być praktyna
wiesz co kochana ja tez te objawy mam co miesiac-wiesz bol jajnikow-bialy sluz-itd i pamietam ze jeden miesiac sie nastawilam pozytywnie bo przeczytalam gdzies ze bialy mleczny sluz wystepuje w ciazy-mialam juz nadzieje a tu nic-malpa przylazla wiec od wtedy czuje te objawy ale nie nakrecam sie nimi-naprawde!a co do Twojego bolu brzuszka to mnei przed chwila tez zaczal bolec tak samo jak na @ wiec tym bardziej nie mam juz zludzen nic na sile-co ma byc to bedzie-w maju ide do lekarza i mam nadzieje ze mna sie zajmie i bede juz spokojniejsza !!!Koniakonia super gratki dla Ciebie i powodzonka

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
wiesz co kochana ja tez te objawy mam co miesiac-wiesz bol jajnikow-bialy sluz-itd i pamietam ze jeden miesiac sie nastawilam pozytywnie bo przeczytalam gdzies ze bialy mleczny sluz wystepuje w ciazy-mialam juz nadzieje a tu nic-malpa przylazla wiec od wtedy czuje te objawy ale nie nakrecam sie nimi-naprawde!a co do Twojego bolu brzuszka to mnei przed chwila tez zaczal bolec tak samo jak na @ wiec tym bardziej nie mam juz zludzen nic na sile-co ma byc to bedzie-w maju ide do lekarza i mam nadzieje ze mna sie zajmie i bede juz spokojniejsza !!!Koniakonia super gratki dla Ciebie i powodzonka
Nikuś dziekuje za kciuki kochana jestes-zobaczymy co wyjdzie z tego-ja tam sie nie nastawiam bo nei chce potem rozpaczac ale dziekuje Edi ja wybralabym z poddaszem uzytkowym-mi sie bardzo podobaja takie domki-ja tez mieszkam w takim domku tylko ze to stare budownictwo ale i tak jest super-musimy tylko wyremontowac co nieco ale poki co nie ma kasy
Stary 2009-04-29, 15:28   #2953
dra
Zakorzenienie

witajcie
eh znów zapalenie pęcherza
muszę się do innych lekarzy zgłoscic,bo te łosie na kakis czas tylko pomagają...
Cytat:
Dra z tym kursem to bezsensu-jak ja bylam na kursie z UP to płacili nam stypendium co miesiac-wiec cos nie tak tam macie! A co do TZ to przykro mi że stracił pracę i to w takis posób-tez uwazam ze to nie fair ze nie osobiscie ale podam Ci przypadek taki że pracujac w tej firmie co teraz zwolnili moja kolezanke i wiesz w jaki sposob??byla sobie normalnie w pracy jak co dzien a do domu poczta przyszlo do niej wypowiedzenie-jej mama zadzownila i mowi ze dostala jakis list z firmy-kazala jej otworzyc i okazalo sie ze to wypowiedzenie-dla mnie to jest szczyt chamstwa zwalnianie osob w taki sposob!Tzrymam kciuczki zeby TŻ szybko znalazl coś nowego i lepszego U mnie humor nadal oki-za dwa dni mam termin @-dzis temp 36,9-zobaczymy co z tego wyjdzie-nie nastawiam sie pozytywnie-choc pewnie gdzies gleboko niepodswiadomie siedzi we mnie jakas nadzieja ale staram sie jej nie wydobywac bo po co sie pozniej rozczarowac mam
a ten kurs to z UP nie jest tylko z fundacji familijny poznań,ale tu niedaleko mojego miasteczka sie to odbywa,myślełam,że porządna forma teraz już wiem,że nie...
w Polsce to wszytsko możliwe,ale tak nie powinno być

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
oj to nie ciekawie.
Ważne ze juz konczysz kurs, bedziesz miała juz z tym spokój.
Co do zwolnienia to ja wiem ze tak jest. Jest jakis taki przepis ze jak ktos siedzi na zwolnieniu co najmniej 3 miesiace, moze to byc nawet chorobowe ktos moze byc ciezko chory, a szef ma prawo go zwolnic tak bez podania jakiej kolwiek przyczyny. Nawet nie musi zwalniac osobiście. No chyba ze jest się w ciązy to wtedy prawo chroni. Głupie przepisy. Troche ostatnio tez siedziałam na zwolnieniu, wiec sie troche oczytałam takich przypadków. Myslałam ze szef mnie tez wczesniej zwolni a jak sie okazało on do konca myslał ze jestem w ciazy i w papierach było tak cały czas zaznaczone bo źle odczytali zwolnienie lekarskie a ja nie wyprowadzałam ich z błędu ido końca miałam 100% płatne.

Będzie dobrze wierze w Was
musi być dobrze innej opcji nie ma
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
cześć kochane rzeczoznawca już pojechał , powiem Wam że jestem zadowolona tzn.wolałabym żeby tej stłuczki nie było , ale skoro już się stało to trzeba z ubezpiecalni zciągnąć swoje

Dra to nie ładnie ze nie dostaniesz żadnej kasy , z tego co się oriętuję c
a co do Twojego TZta to współczuję

lecę kosić trawę... miłego dnia
a pewnie sciagaj z ubezpieczalnie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Jeśli ma prawo do wypowiedzenia i nie podpisał papierka, to wypowiedzenie nie biegnie. Nie dostarczone nie ma mocy.
Nie można zwolnić kogoś bez jego wiedzy.
dziękuje kochana ty zawsze wszystko wiesz i brakuje cie tu na wątku
ale tu jest to,że żadnego wypowiedzenia nie dostał...
tylko teść przyszedł z świadectwem pracy i dał,że szef mu zostawił,to jest chore nic nie podpisal,swiadectwo ma dziwne,chore to,na prawdę w Polsce tylko takie coś możliwe

Cytat:
mój mąż po kryjomu czyta książkę o ciąży udaję się tego nie widzę, i ostatnio zaczął mi mówić że lepiej żebym nie wychodziła nigdzie, bo mogę złapać zarazki, przeziębić się czy coś, a antybiotyki są bardzo niewskazane no ciekawe skąd on to wie mężczyźni są tacy zabawni
ale się mężuś o ciebie troszczy
i łapie fluitka

Cytat:
kochana gratki

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość

dra mój TŻ też kilka dni temu dostał wypowiedzenie... Tyle dobrze, że od dawna się mówiło w jego firmie o tym, część jego kolegów zwolnili wcześniej... Ale wczoraj był na rozmowie o nową pracę i podobno w czerwcu zaczyna Ja chyba jeszcze nie do końca w to wierzę Na początek zapowiedzieli mu szkolenia w innych miastach, więc pewnie jak mi wyjedzie na 3 tygodnie gdzieś na drugi koniec Polski to uwierzę I aż sama się sobie dziwię, że tak spokojnie do tego podchodzę, mimo, że mamy kredyt do spłacania i zaczęty remont...

ale chociaż by zadzwonił,powiedził,a nie w taki sposób

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

Dra, strasznie mi przykro, że tak potraktowano Twojego męża, mam nadzieję, że się to jakoś ułoży, a może zamierza dochodzić swoich praw? trzymam kciuki, żeby cała sytuacja choć teraz tak kiepsko wygląda obrociła się w coś dobrego

łapię
jakoś sobie poradzimy jakoś to będzie,ja już bym leciała wykrzyczeć im i swoje prawa przedstawić,ale mój tż to nie chce,bo po co szkoda nerw,ja bym nie popuściła,ale nie wiem co z tego będzie...

o jedna robotę już sie pytała,ale lipa,trzeba szukać mam nadzieje,że cos sie znajdzie,bo staranka by trzeba zawiesić...
Stary 2009-04-29, 16:14   #2954
Nika1980
Zakorzenienie

Dra i tak trzymać optymistycznie i do przodu

zerknęłam na listę ...widzę, że już mnie na różowo zaznaczyłaś dziękujemy ja i mój brzuch- o ile tam faktycznie moja córeczka się kryje - ale by było jakby nagle wyskoczył Natanielek

będę was informować na bieżąco.

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 16:16   #2955
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Przejął się chłopak Ale to dobrze..będzie wiedział co i jak. Będzie się wami obojga opiekował. Dbał o ciebie. Dobrze że jest świadomy tego jak nalezy pielęgnować ciążę, jak ona prawidłowo przebiega ...

Cytat:
Sweet Jelly a co u Ciebie?Ty masz chyba @ na jutro mieć z tego co pamietam?jak sie czujesz?
no właśnie.. termin małpy jutro a ja nic nie czuje..Ani mnie nic nie boli jak na miesiączkę (a zwykle dzień przed już bolało) ani nie boli jak na dzidzie...żadnych boli piersi etc. Sama się zastanawiam co jest???

Kupiłam więc dziś 2 testy ciążowe. Jeden zrobię już dziś (z myślą ..jaka to różnica dziś czy jutro) A drugi jutro rano! jak wyjdzie negatyw czego się spodziewam to będę czekać na wredną małpę

Zawsze wychodzę z załozenia że jakbym była w ciąży to by test od razu wykazał 2 krechy ....nie wierzę w takie bajery że robie 2 testy oba negatywne a mimo to się w tej ciazy jest..Albo się jest albo nie..
Moim kolezankom testy od razu pokazywały 2 krechy!

Cytat:
Hmm chyba jeszcze dzis nie-Sweet Jelly ma termin na jutro
Cytat:
Napisane przez sarrita Pokaż wiadomość
Sweet Jelly, Edi , roza26 trzymam za Was dziewczynki mocno kciuki - duuuzo duuuuzo fasolek zycze
nie dziękuję na przyszłość

Cytat:
Jeju... graaaatulacje kochana!!!

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
fleurdelacour gratulacje!!!

Różyczko
mocne może akurat?

dobre to że tak szybko znalazł pracę.To szczęście.. Mój małż stracił pracę z końcem marca..miesiąc był na chorobowym.Szuka pracy od początku marca i nikt się nie odzywa Chyba wyjedzie do męza kuzynki do Anglii na robotę...Jak będzie musiał to niech wyjeżdża..odłożymy jakąś kasę.Ale wolałabym mieć go przy sobie! No niestety sytuacja w polsce jest taka że znaleźć pracę to cud obecne!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 16:23   #2956
martaN23
Zadomowienie

to testuj czekamy napisz szybko!!!!!!!!!!!!!
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 16:27   #2957
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
ooooo ja miałam baaardzo podobne objawy plus jeszcze zgagę...
i tempke miałam własnie taką skaczącą ale podwyższoną...
Roza, kciuki mooooocno zaciskam!

Zbieram fluidka

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 16:30   #2958
roza26
Raczkowanie

Testuj kochana testuj-czekamy niecierpliwie i trzymamy kciuki za dwie kreseczki
Stary 2009-04-29, 16:37   #2959
sarrita
Raczkowanie

czekamy z niecierpliwoscia
Stary 2009-04-29, 16:37   #2960
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

fleurdelacour no ja już tutaj komuś wygadałam ciążę, kiedyś też 2 koleżankom na żywo to i Tobie coś mi wyszło
Gosiu ja też miałam monitoring u ginekologa, poszłam pierwszy raz między 9-11 dniem cyklu i potem co 2 dzień, aż ginekolog zobaczył, i powiedział: : "proszę lecieć działać" ale wtedy nie wyszło i tak
Pacierpku, chętnie bym poczytała jakieś forum z facetami w roli głównej

ja też sobie znajduję zajęcia jak tylko mogę, mam na szczęście przyjaciela, który zawsze ma czas, bo nie pracuje (mimo że ma 32 lata) i zawsze jakoś zabijemy nudę, bo inaczej bym zwariowała

co do mojego męża, on zawsze być bardzo opiekuńczy i czuły, a teraz obawiam się że zwariuje na tym punkcie
no to która testuje? bo kciuki trzymam za wszystkie !
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 16:45   #2961
sarrita
Raczkowanie

aliisanka to pls wygadaj i mi
Stary 2009-04-29, 16:48   #2962
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

sarrita, to działaj działaj
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-29, 16:49   #2963
roza26
Raczkowanie

mi też-prosze prosze prosze
Stary 2009-04-29, 16:58   #2964
pomarnczka
Raczkowanie

Cytat:

co prawda nie mieszkam na własnym ale ostatnio przerabiałam z dwoma małżeństwami wybieranie projektów.. powiem Ci szczerze, że jedni wybrali z poddaszem użytkowym a drudzy bez.. ich wybór był zależny od wielkości działki. Jedni mieli dość wąską działkę i wybrali z poddaszem, Ci z szeroką bez.. Mi osobiście podobają się z poddaszem użytkowym i właśnie o takim marzę.. Zawsze to więcej pomieszczeń

gratuluję zafasolkowanym i powodzenia testującym

ja już straciłam nadzieję, czekam na @ bowiem brzuch pobolewa a tempka spada
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 17:05   #2965
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

szalone jesteście
Różyczko, zdaje się że Tobie niewiele brakuje?
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-29, 17:17   #2966
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
szalone jesteście
Różyczko, zdaje się że Tobie niewiele brakuje?

A jak twoje samopoczucie masz jakieś znaki od fasoleczki?mnie męczą mdłości ale po południu najczęściej po obiedzie i te zachcianki dziś mam ochotę na truskawki i śledzie ostatnio mile widziane
coś tych testujących nie widać
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 17:25   #2967
gooha3
Zadomowienie

Cytat:

ale super GRATULACJE

Cytat:
Witam wszystkich

Dobrze trafiłaś z nami raźniej

Cytat:
mysle tak jak Patka, hcg juz wyjdzie. Z tego co wiem beta hcg bada ten sam czynnik, tylko ze masz wartosc liczbową.
Ostatnio na tescie wyszła mi blada druga kreseczka, ale wart beta ponizej <5 co ewidentnie wskazywało ze w ciąży nie byłam

trzymam za wyniki
Cytat:

oj wiem co czujesz, ja tez nie lubie tego czasu przed testowaniem. Z jednej strony sie ma nadzieje że może akurat, a z drugiej się wie ze zaraz przyjdzie rozczarowanie.
Bedzie dobrze trzymam

co do domku to ja jestem za takim z poddaszem. Przez wiekszosc zycia mieszkałam w parterówce, mimo ze dom duzy to jakos ni jak w srodku te pokoje i własnie mniej praktyczne mi sie to wydaje niz z poddaszem uzytkowym.

Teraz konczymy budowe domu piętrowego. W sumie to jest przebudowa takiego budynku ktory w surowym stanie stoi od 20 lat. Juz sobie rozplanowaliśmy 3 pokoje i łazienke na poddaszu nizej duzy salon kuchnie naszą sypialnie i łazienke. Wydaje mi sie ze w takim pietrowym to oszczedność miejsca jest duza i lepiej mozna wszystko rozplanować, ale to chyba tez kwestia projektu.

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
P

no właśnie.. termin małpy jutro a ja nic nie czuje..Ani mnie nic nie boli jak na miesiączkę (a zwykle dzień przed już bolało) ani nie boli jak na dzidzie...żadnych boli piersi etc. Sama się zastanawiam co jest???

Kupiłam więc dziś 2 testy ciążowe. Jeden zrobię już dziś (z myślą ..jaka to różnica dziś czy jutro) A drugi jutro rano! jak wyjdzie negatyw czego się spodziewam to będę czekać na wredną małpę

Zawsze wychodzę z załozenia że jakbym była w ciąży to by test od razu wykazał 2 krechy ....nie wierzę w takie bajery że robie 2 testy oba negatywne a mimo to się w tej ciazy jest..Albo się jest albo nie..
Moim kolezankom testy od razu pokazywały 2 krechy!

To zaciskam i czekam na wyniki

Cytat:
fleurdelacour no ja już tutaj komuś wygadałam ciążę, kiedyś też 2 koleżankom na żywo to i Tobie coś mi wyszło
Gosiu ja też miałam monitoring u ginekologa, poszłam pierwszy raz między 9-11 dniem cyklu i potem co 2 dzień, aż ginekolog zobaczył, i powiedział: : "proszę lecieć działać" ale wtedy nie wyszło i tak
Pacierpku, chętnie bym poczytała jakieś forum z facetami w roli głównej

ja też sobie znajduję zajęcia jak tylko mogę, mam na szczęście przyjaciela, który zawsze ma czas, bo nie pracuje (mimo że ma 32 lata) i zawsze jakoś zabijemy nudę, bo inaczej bym zwariowała

co do mojego męża, on zawsze być bardzo opiekuńczy i czuły, a teraz obawiam się że zwariuje na tym punkcie
no to która testuje? bo kciuki trzymam za wszystkie !
co do tego monitoringu ja chce sprawdzić czy wogóle owulacja jest. Czy wszystko wróciło do normy po zabiegu. Pójde w poniedziałek do lekarza i sie doradze.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 17:38   #2968
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka dziewczyny
umnie znowu pogoda do i jakas spiaca ciagle jestem...

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Witam wszystkich

Witaj
obys szybko zafasolkowala
tyle wsparcia co tu yo nigdzie nie znajdziesz

Cytat:
zeby to okruszek byl

Cytat:

biore u mnie za tydzien sie okaze co i jak
Stary 2009-04-29, 17:56   #2969
gooha3
Zadomowienie

i gdzie ta Sweet_Jelly ja tu juz tu z ciekawosci nic innego robic nie moge

a u nas burza sie rozhulała i taka piękna tęcza na niebie z za okna zagląda tu do mnie

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 18:26   #2970
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

martaN23, ja właśnie jadłam śledziki
..Iskierką malutką..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości