|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
jak je czytam to aż mi się łezka zakręciła---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2942 | ||
|
Zadomowienie
|
ja tak na szybciutko bo mam dużo roboty
a mam takiego lenia że hejCytat:
Cytat:
spadam pracować, nie koszę trawy bo jest za wielka i nie daję rady pchać kosiarę i mąż mi powiedział że mam się nie przemęczać bo wszystko wpływa na "jajko" i może znowu się nie udać skąd on to wie![]() więc piorę sobie autko na sprzedaż w środeczku
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2943 |
|
Raczkowanie
|
rózyczko a ty masz jakies objawy
|
|
|
|
#2944 |
|
Raczkowanie
|
wiesz co w sumie to kluje mnie co jakis czas jajnik-w wiekszosci lewy,mam obrzmiale piersi(jak zwykle przed@),czasem poboli mnie podbrzusze ale tak delikatnie,sluz mam bialy mleczny,przedwczoraj mialam jakies zawroty glowy i bylo mi niedobrze,dzis w sumie tez mi sie cos kreci w głowce,hmm i strasznie duzo jem-naprawde od tygodnia jem jak jakas glupia :0 bede taaaaakkkaaa gruuuuubbbbaaaa
a tak w ogóle to jakos nie czuje sie tak jak przed kazda @ wiec pewnie sie spozni i dlatego jeszcze nie mam silnych bólów jakie mam zazwyczaj przed @ aha no i temp mierze-od owulacji mam rozna-raz 36,8;36,9;37 wiec roznie a Ty masz jakies??
|
|
#2945 |
|
Raczkowanie
|
PatkaM84 oby dobre wiadomosci tego 13
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie staraczki i te które się juz postarały, mam pytanie , po ilu dniach beta hcg wyjedzie? tzn ile dni od owulacji? dzięki za odpowiedź , @ spóźnia mi się dopiero drugi dzień, na teście wychodzi druga balda kreska, a chciałabym przed weekendem wiedzieć, czy mi się udało, pozdrawiam
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Do tego 13 to jeszcze kuuupa czasu... więc nawet nie chce o tym myśleć jaki będzie wynik choć pewnie @ przylezie
![]() Cytat:
|
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
staramy się od września 2008 . Może "staramy się" to za dużo powiedziane po prostu w żasden sposób się nie zabezpieczamy. Używałam też testów owulacyjnych ale niestety bez efektów.
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zadomowienie
|
fleurdelacour gratulacje!!!
Różyczko mocne może akurat? dra mój TŻ też kilka dni temu dostał wypowiedzenie... Tyle dobrze, że od dawna się mówiło w jego firmie o tym, część jego kolegów zwolnili wcześniej... Ale wczoraj był na rozmowie o nową pracę i podobno w czerwcu zaczyna Ja chyba jeszcze nie do końca w to wierzę Na początek zapowiedzieli mu szkolenia w innych miastach, więc pewnie jak mi wyjedzie na 3 tygodnie gdzieś na drugi koniec Polski to uwierzę I aż sama się sobie dziwię, że tak spokojnie do tego podchodzę, mimo, że mamy kredyt do spłacania i zaczęty remont...Ja dziś przysypiam w pracy, usiłuję się zmobilizować do jakiegoś działania, żeby nie zasnąć na biurku... A na wieczór szykuję jakiś niecny plan dla TŻ ![]() Miłego popołudnia dziewczynki!!!!! ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Życzę szybkiego przejścia na wątek ciążowo - mamusiowy!
|
|
|
|
|
#2950 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo przecież w ciąży nie byłam jedno jest pewne boję się jak diabli znowu rozczarować![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Koniakonia to super ledwo co do nas dołączyłaś a tu już fasolka czyli wizaż ma jakiej cudowne działanie![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- a wogóle różyczko boli mnie od paru dni dół brzucha i mnie to bardzo martwi ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- a wogóle różyczko boli mnie od paru dni dół brzucha i mnie to bardzo martwi ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- potrzebuje pomocy w szczególności od tych którzy mieszkają w domu jesteśmy z mężem na etapie wybrania projektu domu i mamy dylemat parterówka czy poddasze użytkowe mnie się osobiście podoba z poddaszem ale parterówka może być praktyna
|
||
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo ja miałam baaardzo podobne objawy plus jeszcze zgagę... i tempke miałam własnie taką skaczącą ale podwyższoną... Roza, kciuki mooooocno zaciskam! Dra, strasznie mi przykro, że tak potraktowano Twojego męża, mam nadzieję, że się to jakoś ułoży, a może zamierza dochodzić swoich praw? trzymam kciuki, żeby cała sytuacja choć teraz tak kiepsko wygląda obrociła się w coś dobrego a wszystkim staraczkom ....fluidki od mojej Kruszynki....
|
|
|
#2952 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nic na sile-co ma byc to bedzie-w maju ide do lekarza i mam nadzieje ze mna sie zajmie i bede juz spokojniejsza !!!Koniakonia super gratki dla Ciebie i powodzonka ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Edi ja wybralabym z poddaszem uzytkowym-mi sie bardzo podobaja takie domki-ja tez mieszkam w takim domku tylko ze to stare budownictwo ale i tak jest super-musimy tylko wyremontowac co nieco ale poki co nie ma kasy
|
|
|
#2953 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
eh znów zapalenie pęcherza muszę się do innych lekarzy zgłoscic,bo te łosie na kakis czas tylko pomagają... Cytat:
w Polsce to wszytsko możliwe,ale tak nie powinno być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale tu jest to,że żadnego wypowiedzenia nie dostał... tylko teść przyszedł z świadectwem pracy i dał,że szef mu zostawił,to jest chore nic nie podpisal,swiadectwo ma dziwne,chore to,na prawdę w Polsce tylko takie coś możliwe ![]() Cytat:
![]() i łapie fluitka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakoś sobie poradzimy jakoś to będzie,ja już bym leciała wykrzyczeć im i swoje prawa przedstawić,ale mój tż to nie chce,bo po co szkoda nerw,ja bym nie popuściła,ale nie wiem co z tego będzie... o jedna robotę już sie pytała,ale lipa,trzeba szukać mam nadzieje,że cos sie znajdzie,bo staranka by trzeba zawiesić...
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Dra i tak trzymać
zerknęłam na listę ...widzę, że już mnie na różowo zaznaczyłaś dziękujemy ja i mój brzuch- o ile tam faktycznie moja córeczka się kryje - ale by było jakby nagle wyskoczył Natanielek będę was informować na bieżąco.
|
|
#2955 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dobrze..będzie wiedział co i jak. Będzie się wami obojga opiekował. Dbał o ciebie. Dobrze że jest świadomy tego jak nalezy pielęgnować ciążę, jak ona prawidłowo przebiega ... Cytat:
Sama się zastanawiam co jest???Kupiłam więc dziś 2 testy ciążowe. Jeden zrobię już dziś (z myślą ..jaka to różnica dziś czy jutro ) A drugi jutro rano! jak wyjdzie negatyw czego się spodziewam to będę czekać na wredną małpęZawsze wychodzę z załozenia że jakbym była w ciąży to by test od razu wykazał 2 krechy ....nie wierzę w takie bajery że robie 2 testy oba negatywne a mimo to się w tej ciazy jest..Albo się jest albo nie.. Moim kolezankom testy od razu pokazywały 2 krechy! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba wyjedzie do męza kuzynki do Anglii na robotę...Jak będzie musiał to niech wyjeżdża..odłożymy jakąś kasę.Ale wolałabym mieć go przy sobie! No niestety sytuacja w polsce jest taka że znaleźć pracę to cud obecne!
|
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
to testuj czekamy
napisz szybko!!!!!!!!!!!!!
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2958 |
|
Raczkowanie
|
Testuj kochana testuj-czekamy niecierpliwie i trzymamy kciuki za dwie kreseczki
|
|
#2959 |
|
Raczkowanie
|
czekamy z niecierpliwoscia
|
#2960 |
|
Wtajemniczenie
|
fleurdelacour no ja już tutaj komuś wygadałam ciążę, kiedyś też 2 koleżankom na żywo to i Tobie coś mi wyszło
Gosiu ja też miałam monitoring u ginekologa, poszłam pierwszy raz między 9-11 dniem cyklu i potem co 2 dzień, aż ginekolog zobaczył, i powiedział: : "proszę lecieć działać" ale wtedy nie wyszło i tak ![]() Pacierpku, chętnie bym poczytała jakieś forum z facetami w roli głównej ja też sobie znajduję zajęcia jak tylko mogę, mam na szczęście przyjaciela, który zawsze ma czas, bo nie pracuje (mimo że ma 32 lata) i zawsze jakoś zabijemy nudę, bo inaczej bym zwariowała ![]() co do mojego męża, on zawsze być bardzo opiekuńczy i czuły, a teraz obawiam się że zwariuje na tym punkcie no to która testuje? bo kciuki trzymam za wszystkie !
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2961 |
|
Raczkowanie
|
aliisanka to pls wygadaj i mi
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
sarrita, to działaj działaj
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2963 |
|
Raczkowanie
|
mi też-prosze prosze prosze
![]() ![]()
|
|
#2964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gratuluję zafasolkowanym i powodzenia testującym ja już straciłam nadzieję, czekam na @ bowiem brzuch pobolewa a tempka spada ![]()
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
szalone jesteście
Różyczko, zdaje się że Tobie niewiele brakuje?
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
A jak twoje samopoczucie masz jakieś znaki od fasoleczki? mnie męczą mdłości ale po południu najczęściej po obiedzie i te zachcianki dziś mam ochotę na truskawki i śledzie ostatnio mile widzianecoś tych testujących nie widać
|
#2967 | |||||
|
Zadomowienie
|
ale super GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio na tescie wyszła mi blada druga kreseczka, ale wart beta ponizej <5 co ewidentnie wskazywało ze w ciąży nie byłam trzymam za wynikiCytat:
Bedzie dobrze trzymam co do domku to ja jestem za takim z poddaszem. Przez wiekszosc zycia mieszkałam w parterówce, mimo ze dom duzy to jakos ni jak w srodku te pokoje i własnie mniej praktyczne mi sie to wydaje niz z poddaszem uzytkowym. Teraz konczymy budowe domu piętrowego. W sumie to jest przebudowa takiego budynku ktory w surowym stanie stoi od 20 lat. Juz sobie rozplanowaliśmy 3 pokoje i łazienke na poddaszu nizej duzy salon kuchnie naszą sypialnie i łazienke. Wydaje mi sie ze w takim pietrowym to oszczedność miejsca jest duza i lepiej mozna wszystko rozplanować, ale to chyba tez kwestia projektu. Cytat:
i czekam na wyniki ![]() Cytat:
|
|
#2968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
umnie znowu pogoda do Cytat:
obys szybko zafasolkowala ![]() tyle wsparcia co tu yo nigdzie nie znajdziesz ![]() Cytat:
zeby to okruszek byl Cytat:
|
|||
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
i gdzie ta Sweet_Jelly ja tu juz tu z ciekawosci nic innego robic nie moge
![]() a u nas burza sie rozhulała i taka piękna tęcza na niebie z za okna zagląda tu do mnie
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
martaN23, ja właśnie jadłam śledziki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

a nie jak zwykle do 15 ..
a ja potem jak sobie porobię porządki, to będę leżeć, spać, odpoczywać, oglądać filmy... 
,tak w poniedziałek lub środa zakończenie w końcu się doczekałam,bo męczarniach...

Dlatego najpierw łykam castagnus, bo chciałam uniknąć hormonów, ale jak to nie pomoże, robię dokładne badania.

jak je czytam to aż mi się łezka zakręciła

może akurat? 

wierze w Was