|
|
#4981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
ja to dziś przesadziłam z jedzeniem, zwłaszcza tym niezdrowym :/
najpierw zjadłam 2 kromeczki czarnego pieczywa z pastą z suszonych pomidorów i sałatą, potem baton musli, potem DWA gołąbki, a dobiłam to wszystko śledziami i kromką czarnego chleba :/ idealny jadłospis :/ aż wstyd! jutro chyba mini dietę sobie zrobię, tym bardziej że na sobotę szykuje się impreza imieninowa u teścia
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4982 |
|
Zadomowienie
|
alisanka, no co Ty, naprawdę nie jest tak źle. Ciemne pieczywo to błonnik, minerały i wit.B, sałata- kwas foliowy, suszone pomidory- likopen, batonik -magnez i fosfor, wit. B, gołąbek- białko a w śledziach jest sporo kwasów tłuszczowych omega 3. Wszystko co najlepsze dla dzidziusia, pogoń precz wyrzuty sumienia
![]() A ja siedzę i co robię? Oglądam mebelki dla dzidziusiów, np: http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/8/orchidea/ słodkie co?
|
|
|
|
#4983 |
|
Zadomowienie
|
Zaciekawiona postawioną tu teorią jakoby nie można używać kremów antycellulitowych (w tym także na rozstępy 2w1) zasięgnęłam informacji u pani kosmetolog jak i u samego ginekologa.
czego się dowiedziałam: Kosmetyki rekomendowane dla kobiet w ciąży muszą przejść pomyślne testy. Takie kosmetyki mają info "rekomendowane dla kobiet w ciąży ". Jeśli nie posiadają takiej informacji nie znaczy to, że nie mogą być stosowane przez kobiety w ciąży. Wszelkie decyzje przyszła mama powinna konsultować się z lekarzem prowadzącym. W przypadku produktów do pielęgnacji ciała zalecana jest zwiększona ostrożność, ze względu na sposób aplikacji kosmetyku. Czasami nie jest wskazane używanie jakichkolwiek produktów w okolicy brzucha (np. z powodu ciąży zagrożonej) ze względu na metodę nakładania kosmetyku (masowanie czy lekkie podszczypywanie palcami okolic brzucha). Ponadto kosmetyk stosowany na dużej powierzchni i nie spłukiwany (balsam), może stanowić większe zagrożenie niż stosowany miejscowo (krem) lub spłukiwany (żel do mycia). Większość substancji stosowanych na skórę ma niską przepuszczalność, po przeniknięciu organizm matki je rozkłada. Ryzyko, że zdąży dotrzeć do płodu jest małe. Poza tym pierwsze słyszę by jędrna skóra miała jakiekolwiek problemy z rozciąganiem a tym samym była podatna na rozstępy ?! (padła i taka teoria, tu na forum) uzależnione jest to od wielu czynników ale jędrna skóra = elastyczna skóra, więc...Reasumując; na niektóre podane rady trzeba spojrzeć z pewną rezerwą ale dobrze, że takie tematy są tu poruszane, przynajmniej zachęca to do sprawdzenia niektórych informacji ![]() Spokojnej nocy
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-29 o 22:22 |
|
|
|
#4984 |
|
Rozeznanie
|
juz jestesmy po usg
|
|
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulujemy Cześć mamuśki ![]() Ja już w pracy - zobaczymy jak będzie dziś
|
|
#4986 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie, joannah gratuluje córeczki ale ci fajnie że już znasz płeć
![]() A mi wczoraj dzidzius nie dał leżeć na boku a ja tak lubię zasypiać, co sie położyłam na boku czułam jakiś dziwny ucisk tak jak by dziecku było nie wygodnie a jak leżałam na plecach było ok, dziwne bo nie miałam tak wczesniej. U nas dzisiaj troszke pochmmurno, pewnie będzie padało.
|
#4987 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też tak miewam - nie codziennie, ale zdarza się. W mojej mądrej książce piszą tak: "(...)skurcze Braxtona - Hicksa, które zazwyczaj po 20 tc zaczynają przygotowywać macicę do porodu(...) Na początku będziesz je odczuwała jako bezbolesne (nieprzyjemne) stwardnienie macicy, rozpoczynające się od dna i stopniowo przesuwające się ku dołowi, zanim się rozluźni. Trwają one na ogół około 15-30 sekund(...) Powiadom go (lekarza) natychmiast jeżeli skurcze są częste (częstsze niż 4 na godzinę) i/lub towarzyszy im ból (pleców, brzucha, miednicy), czy inne niż zwykle upławy pochwowe. Zrób to również jeśli należysz do grupy ryzyka wystąpienia porodu przedwczesnego." Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-04-30 o 07:57 |
||||
|
|
|
#4988 |
|
Wtajemniczenie
|
Tequilllko, Ty jednak potrafisz pocieszyć idealnie
za co oczywiście Ci dziękuję, bo trochę mi ulżyło tak się mówi : "dziś będę bardzo lekko jadła" po czym zaczyna się dzień i zachcianki, i nici z lekkości jedzenia ale ja mimo wszystko dziś się postaram
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdroszcze! tez juz bym chciala wiedziec co nosze w brzuszku, ale musze jeszcze poczekac
|
|
|
#4990 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze miała ze mną jechać mama - maniaczka zakupowa więc super nam się łazi razem po sklepach ale chyba nie będzie mogła i muszę zabrać mężusia - z czego nie jest zbyt zadowolony, ale samej nie chce mnie puścić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Życzę milszego dnia niż wczoraj
|
|||
|
|
|
#4991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
on zawsze przyjedzie i pomoże
||
|
|
|
#4992 |
|
Zadomowienie
|
to ja mam już 4 kartony ciuchów - rodzinka mnie ululała i dostałam po chrześniaku od znajomych i wczoraj przyszła cała torba 50 sztuk od kolegi z pracy płaciłam za to 100 zł ale się opłacało bo to same firmówki...
|
#4993 |
|
Wtajemniczenie
|
a jeszcze wracając do pozycji, to pozycja "na pieska" jest odpowiednia?
![]() mój mąż wychodząc rano, jak zwykle mnie wycałował, obudziłam się i zasnąć już nie mogłam
|
|
|
#4994 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o brzuszek to smaruję go 2 razy dziennie kremem na rozstępy z domieszką oliwki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4995 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie to trzeba jak "krowie na rowie"
![]() jakie są te delikatne pozycje?
|
|
|
#4996 |
|
Rozeznanie
|
Aliisanka ja lubię np poycję " na jeźdzca" bo wtedy to ja decyduję o głębokości penetracji
O właśnie tak: http://www.durex.pl/na_jezdzca.html
|
|
|
|
#4997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przede wszystkim facet nie może całym sobą leżeć na kobiecie ![]() A ja uwielbiam "na łyżeczki"
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
miss.hot, jak dzisiaj w pracy?
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jako, że za chwil kilka przekroczymy 5000 postów, pozwoliłam sobie założyć nowy wątek - II część naszych pogaduszek
![]() Tu link http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331630
|
#5001 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() znów mi się wizaż zbuntoiwał i ta odpowiedx jest trzecią i już mi nie zacytował wiec się tylko witam i poczekam az wizaz skończy swoje bunty ![]() i juz marzy mi sie lenistwo łykendowe- choc troche nauki tez jest w planach ale jutro robimy sobie piknik we trójkę
|
|
#5002 |
|
Wtajemniczenie
|
a myślicie że taka będzie dozwolona?
![]() http://www.durex.pl/na_zabke.html
|
|
|
#5003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wam tez się pochwalę!
9 tc i wszystko w porządku. Widziałam serduszko Cytat:
jak mowiłam najlepiej kierowac sie zdrowym rozsądkiem. Oczywiście ze jędrna skóra to elastyczna skóra... Ale ciaza to specyficzny stan... dla skóry także. Zauważ że tak naprawdę jędrna skóra jest taka, zbita, zwarta, nie wiem jak to napisać inaczej - twarda? Więc kosmetyki ujędrniające mają za zadanie właśnie tak ja "zbijać"... wiecie o co chodzi? natomiast w ciązy i tak skora jest przesuszona i nalezy zadbać przede wszystkim o jej nawilżenie, natłuszczenie, bo i tak czeka ją ciężka próba. Wymaga teraz więcej troski bo przez kolejnych dziewięć miesięcy rozciąga się i napina, jest przesuszona i łatwiej ulega podrażnieniom. Więc własnie dlatego powinno sie postawić na jej uleastycznienie, odżywienie żeby latwiej zniosła czas tej próby. Cytat:
Poza tym niektóre kosmetyki antycell mają zbyt zgresywne działanie na skóre i dlatego w ciąży powinno sie ich unikać. Np pamietam vichy, ten zielony żel -cellulitowi zapobiegał pięknie, skora była tak właśnie "utwardzona" ale jednocześnie moja skore już wtedy bez ciąży przesuszał, wiec nie wyobrażam sobie żeby go teraz używać i zeby to mialo jej pomoc przy lekkim mam nadzieję, ale jednak zawsze - naciąganiu. I jeszcze jedno: jak ktoś sie nie pozbył cell przed ciążą to wiecej jak pewne, że w ciąży nie pozbędzie sie go tym bardziej. Doświadczeń o prawda nie mam, ale czytałam ze to walka z wiatrakami i ciaża nie jest chyba najlepszym okresem na zwalczanie go. Dlatego moim zdaniem warto skupić sie nad tym zeby nie dorobić się rozstępów, a po ciązy pełną parą ruszyć i z kosmetykami i z ćwiczeniami (!) na cellulit.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-04-30 o 11:29 |
||
|
|
|
#5004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
np. u mnie zaczyna się 16 tydz. i w moje ciało niewiele się zmieniło, powoli wracam do swojej wagi 52 kg. Kremy na rozstępy, cellulit stosowałam i stosuje profilaktyczne i jestem zadowolona. Jeśli któraś z nas ma, czy będzie miała problem, to nic nie szkodzi wziąć się za nie z nim jak już dzidzia będzie na świecie. Wybór należy do przyszłych mam ![]() ps. dziewczyny już produkują w II części zapraszam
|
|
|
|
|
#5005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#5006 |
|
Zakorzenienie
|
JEST JUŻ NOWA CZĘŚĆ WĄTKU
przekroczyłyśmy 5000 postów
|
#5007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam na piatego maja badanie polowkowe 4D juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze mojego synusia
|
|
#5008 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Zapraszam na nowy wątek - cz.II
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331630
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Skurcze są krótkotrwałe, niebolesne ale w ciągu dnia miałam ich kilkanaście mimo leżenie i brania no-spy.... Kurcze jeśli do jutra mi nie przejdzie będę musiała do ginki zadzwonić ...... A mieliśmy jutro jechać na wieś do rodziców i zostać do wtorku,,,,