mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-29, 21:17   #4981
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

ja to dziś przesadziłam z jedzeniem, zwłaszcza tym niezdrowym :/
najpierw zjadłam 2 kromeczki czarnego pieczywa z pastą z suszonych pomidorów i sałatą, potem baton musli, potem DWA gołąbki, a dobiłam to wszystko śledziami i kromką czarnego chleba :/ idealny jadłospis :/ aż wstyd!
jutro chyba mini dietę sobie zrobię, tym bardziej że na sobotę szykuje się impreza imieninowa u teścia
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 22:01   #4982
Tequillla
Zadomowienie

alisanka, no co Ty, naprawdę nie jest tak źle. Ciemne pieczywo to błonnik, minerały i wit.B, sałata- kwas foliowy, suszone pomidory- likopen, batonik -magnez i fosfor, wit. B, gołąbek- białko a w śledziach jest sporo kwasów tłuszczowych omega 3. Wszystko co najlepsze dla dzidziusia, pogoń precz wyrzuty sumienia i ważne że smakowało- zadowolona mamusia to zadowolony dzidziuś

A ja siedzę i co robię? Oglądam mebelki dla dzidziusiów, np: http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/8/orchidea/
słodkie co?
Stary 2009-04-29, 22:07   #4983
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Zaciekawiona postawioną tu teorią jakoby nie można używać kremów antycellulitowych (w tym także na rozstępy 2w1) zasięgnęłam informacji u pani kosmetolog jak i u samego ginekologa.
czego się dowiedziałam:
Kosmetyki rekomendowane dla kobiet w ciąży muszą przejść pomyślne testy. Takie kosmetyki mają info "rekomendowane dla kobiet w ciąży ". Jeśli nie posiadają takiej informacji nie znaczy to, że nie mogą być stosowane przez kobiety w ciąży. Wszelkie decyzje przyszła mama powinna konsultować się z lekarzem prowadzącym.
W przypadku produktów do pielęgnacji ciała zalecana jest zwiększona ostrożność, ze względu na sposób aplikacji kosmetyku. Czasami nie jest wskazane używanie jakichkolwiek produktów w okolicy brzucha (np. z powodu ciąży zagrożonej) ze względu na metodę nakładania kosmetyku (masowanie czy lekkie podszczypywanie palcami okolic brzucha). Ponadto kosmetyk stosowany na dużej powierzchni i nie spłukiwany (balsam), może stanowić większe zagrożenie niż stosowany miejscowo (krem) lub spłukiwany (żel do mycia).
Większość substancji stosowanych na skórę ma niską przepuszczalność, po przeniknięciu organizm matki je rozkłada. Ryzyko, że zdąży dotrzeć do płodu jest małe.
Poza tym pierwsze słyszę by jędrna skóra miała jakiekolwiek problemy z rozciąganiem a tym samym była podatna na rozstępy ?! (padła i taka teoria, tu na forum) uzależnione jest to od wielu czynników ale jędrna skóra = elastyczna skóra, więc...Reasumując; na niektóre podane rady trzeba spojrzeć z pewną rezerwą ale dobrze, że takie tematy są tu poruszane, przynajmniej zachęca to do sprawdzenia niektórych informacji
Spokojnej nocy

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-04-29 o 22:22
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 22:48   #4984
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

juz jestesmy po usg BĘDZIEMY MIEĆ CÓRECZKE wszystko jest dobrze, rozwija sie prawidłowo, ma juz 15 cm i waży 360 gram
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 07:05   #4985
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
juz jestesmy po usg BĘDZIEMY MIEĆ CÓRECZKE wszystko jest dobrze, rozwija sie prawidłowo, ma juz 15 cm i waży 360 gram
Super informacje
Gratulujemy

Cześć mamuśki
Ja już w pracy - zobaczymy jak będzie dziś

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 07:31   #4986
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie, joannah gratuluje córeczki ale ci fajnie że już znasz płeć
A mi wczoraj dzidzius nie dał leżeć na boku a ja tak lubię zasypiać, co sie położyłam na boku czułam jakiś dziwny ucisk tak jak by dziecku było nie wygodnie a jak leżałam na plecach było ok, dziwne bo nie miałam tak wczesniej.
U nas dzisiaj troszke pochmmurno, pewnie będzie padało.
Stary 2009-04-30, 07:56   #4987
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
ja to dziś przesadziłam z jedzeniem, zwłaszcza tym niezdrowym :/
najpierw zjadłam 2 kromeczki czarnego pieczywa z pastą z suszonych pomidorów i sałatą, potem baton musli, potem DWA gołąbki, a dobiłam to wszystko śledziami i kromką czarnego chleba :/ idealny jadłospis :/ aż wstyd!
jutro chyba mini dietę sobie zrobię, tym bardziej że na sobotę szykuje się impreza imieninowa u teścia
Ja pojechałam wczoraj równie "rozsądnie": na śniadanie drożdżówka, na drugie bułki z żółtym serem i salami, na obiad budyń z torebki, a na kolację pojechaliśmy na ognicho - wypiłam Karmi i zeżarłam tonę kiełbachy.

Cytat:
O raaaaany, jakie super wieści!Wielkie gratulacje !!!

Cytat:
dziewczynki, a jak u Was jest z seksem?
bo ja jak przystało na przewrażliwioną osobę, postanowiłam odpuścić do zakończenia 1 trymestru, mimo że ginekolog nic nie mówił że nie wolno, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże, a że mój mąż również boi się zrobić jakąkolwiek krzywdę dzidziusiowi, Grześ dzielnie to znosi, i przystaje na każdą moją propozycję....dzielny z Niego facet
My zrezygnowaliśmy tylko z niektórych pozycji, bo odczuwałam lekki dyskomfort i bałam się o maluszka. Poza tym częstość pozostała po staremu.

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie zaglądałam do Was cały dzień bo znowu zaczęło mi twardnieć podbrzusze a konkretnie macica Skurcze są krótkotrwałe, niebolesne ale w ciągu dnia miałam ich kilkanaście mimo leżenie i brania no-spy.... Kurcze jeśli do jutra mi nie przejdzie będę musiała do ginki zadzwonić ...... A mieliśmy jutro jechać na wieś do rodziców i zostać do wtorku,,,, Już nawet walizkę wczoraj spakowałam Ale jak jutro będzie tak samo to na pewno nie pojedziemy..... A wogóle zauważyłam że jak twardnieje mi macica to dzidzia zaczyna się intensywnie ruszać. Chyba nie podobają się mojej Kruszynce te skurcze....
No nic, idę dalej leżeć
Kilkanaście w ciągu dnia to chyba norma na tym etapie ciąży.
Też tak miewam - nie codziennie, ale zdarza się.
W mojej mądrej książce piszą tak:
"(...)skurcze Braxtona - Hicksa, które zazwyczaj po 20 tc zaczynają przygotowywać macicę do porodu(...) Na początku będziesz je odczuwała jako bezbolesne (nieprzyjemne) stwardnienie macicy, rozpoczynające się od dna i stopniowo przesuwające się ku dołowi, zanim się rozluźni. Trwają one na ogół około 15-30 sekund(...) Powiadom go (lekarza) natychmiast jeżeli skurcze są częste (częstsze niż 4 na godzinę) i/lub towarzyszy im ból (pleców, brzucha, miednicy), czy inne niż zwykle upławy pochwowe. Zrób to również jeśli należysz do grupy ryzyka wystąpienia porodu przedwczesnego."

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-04-30 o 07:57
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 08:56   #4988
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Tequilllko, Ty jednak potrafisz pocieszyć idealnie
za co oczywiście Ci dziękuję, bo trochę mi ulżyło
tak się mówi : "dziś będę bardzo lekko jadła"
po czym zaczyna się dzień i zachcianki, i nici z lekkości jedzenia
ale ja mimo wszystko dziś się postaram
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-30, 08:56   #4989
nimitz
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje!!
zazdroszcze! tez juz bym chciala wiedziec co nosze w brzuszku, ale musze jeszcze poczekac
Stary 2009-04-30, 08:57   #4990
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
precious_81

w magnolii widziałam jakieś sklepy z ciuszkami dla Pań w ciąży, w H&M też się spotkałam, i kaphallu chyba, musiałabyś wejść na stronę magnolii i zobaczyć dokładnie jakie tam są sklepy

Już sprawdziłam kurcze miała ze mną jechać mama - maniaczka zakupowa więc super nam się łazi razem po sklepach ale chyba nie będzie mogła i muszę zabrać mężusia - z czego nie jest zbyt zadowolony, ale samej nie chce mnie puścić

Cytat:
dziewczynki, a jak u Was jest z seksem?
bo ja jak przystało na przewrażliwioną osobę, postanowiłam odpuścić do zakończenia 1 trymestru, mimo że ginekolog nic nie mówił że nie wolno, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże, a że mój mąż również boi się zrobić jakąkolwiek krzywdę dzidziusiowi, Grześ dzielnie to znosi, i przystaje na każdą moją propozycję....dzielny z Niego facet
Ja w I trymestrze nie miałam wogóle ochoty, cały czas mnie mdliło, chciało mi się spać, byłam zmęczona itp. więc nawet o tym nie myślałam. Ale pod koniec I trymestru jak tylko poczułam się lepiej kochamy się kiedy tylko mamy ochotę, tylko delikatniej i nie wszystkie pozycje, bo niektóre są po prostu niewygodne.

Cytat:
Super, gratulacje

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Ja już w pracy - zobaczymy jak będzie dziś
Życzę milszego dnia niż wczoraj
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 09:02   #4991
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
no ja również bardzo bardzo gratuluję, jakiś wysyp dziewczynek czy co?

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Już sprawdziłam kurcze miała ze mną jechać mama - maniaczka zakupowa więc super nam się łazi razem po sklepach ale chyba nie będzie mogła i muszę zabrać mężusia - z czego nie jest zbyt zadowolony, ale samej nie chce mnie puścić
Kochana, ja mam przyjaciela, który zawsze jest na znak, jak mój mąż nie chce/nie może /jest w pracy on zawsze przyjedzie i pomoże
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-30, 09:03   #4992
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

to ja mam już 4 kartony ciuchów - rodzinka mnie ululała i dostałam po chrześniaku od znajomych i wczoraj przyszła cała torba 50 sztuk od kolegi z pracy płaciłam za to 100 zł ale się opłacało bo to same firmówki...
Stary 2009-04-30, 09:04   #4993
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a jeszcze wracając do pozycji, to pozycja "na pieska" jest odpowiednia?
mój mąż wychodząc rano, jak zwykle mnie wycałował, obudziłam się i zasnąć już nie mogłam
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-30, 09:15   #4994
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Zaciekawiona postawioną tu teorią jakoby nie można używać kremów antycellulitowych (w tym także na rozstępy 2w1) zasięgnęłam informacji u pani kosmetolog jak i u samego ginekologa.
czego się dowiedziałam:
Kosmetyki rekomendowane dla kobiet w ciąży muszą przejść pomyślne testy. Takie kosmetyki mają info "rekomendowane dla kobiet w ciąży ". Jeśli nie posiadają takiej informacji nie znaczy to, że nie mogą być stosowane przez kobiety w ciąży. Wszelkie decyzje przyszła mama powinna konsultować się z lekarzem prowadzącym.
W przypadku produktów do pielęgnacji ciała zalecana jest zwiększona ostrożność, ze względu na sposób aplikacji kosmetyku. Czasami nie jest wskazane używanie jakichkolwiek produktów w okolicy brzucha (np. z powodu ciąży zagrożonej) ze względu na metodę nakładania kosmetyku (masowanie czy lekkie podszczypywanie palcami okolic brzucha). Ponadto kosmetyk stosowany na dużej powierzchni i nie spłukiwany (balsam), może stanowić większe zagrożenie niż stosowany miejscowo (krem) lub spłukiwany (żel do mycia).
Większość substancji stosowanych na skórę ma niską przepuszczalność, po przeniknięciu organizm matki je rozkłada. Ryzyko, że zdąży dotrzeć do płodu jest małe.
Poza tym pierwsze słyszę by jędrna skóra miała jakiekolwiek problemy z rozciąganiem a tym samym była podatna na rozstępy ?! (padła i taka teoria, tu na forum) uzależnione jest to od wielu czynników ale jędrna skóra = elastyczna skóra, więc...Reasumując; na niektóre podane rady trzeba spojrzeć z pewną rezerwą ale dobrze, że takie tematy są tu poruszane, przynajmniej zachęca to do sprawdzenia niektórych informacji
Spokojnej nocy
No właśnie ja też nie do końca zgadzam się z ta teorią na temat jędrności skóry. Przecież pupa i nogi nie powinny w ciąży rosnąć tak jak brzuszek, prawda? Dlatego ja uważam że te partie jak najbardziej powinno się ujędrniać. Ostatnio jak byłam w drogerii to obejrzałam wszystkie kremy na cellulitis i niestety większość z nich odpada ze względu na zawartość kofeiny lub l-karnityny czy guarany. Tzn ja tam do końca nie jestem przekonana czy faktycznie te składniki przenikają do łożyska i w jakim stężeniu ale dla świetego spokoju nie zdecydowałam się na nie. Natomiast znalazłam balsam firmy CZTERY PORY ROKU Balsam do ciała antycellulitowy i wyszczuplający i on jest na bazie samych naturalnych substancji: bluszcz pospolity, dziki bez, werbena i drzewo gożdzikowe. Gdzieś wyczytałam w internecie że taki skład jest ok i można go używać w ciąży.
A jeśli chodzi o brzuszek to smaruję go 2 razy dziennie kremem na rozstępy z domieszką oliwki.

Cytat:
O rany ale super:j upi: A my mamy jeszcze 12 dni do usg....

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Kilkanaście w ciągu dnia to chyba norma na tym etapie ciąży.
Też tak miewam - nie codziennie, ale zdarza się.
W mojej mądrej książce piszą tak:
"(...)skurcze Braxtona - Hicksa, które zazwyczaj po 20 tc zaczynają przygotowywać macicę do porodu(...) Na początku będziesz je odczuwała jako bezbolesne (nieprzyjemne) stwardnienie macicy, rozpoczynające się od dna i stopniowo przesuwające się ku dołowi, zanim się rozluźni. Trwają one na ogół około 15-30 sekund(...) Powiadom go (lekarza) natychmiast jeżeli skurcze są częste (częstsze niż 4 na godzinę) i/lub towarzyszy im ból (pleców, brzucha, miednicy), czy inne niż zwykle upławy pochwowe. Zrób to również jeśli należysz do grupy ryzyka wystąpienia porodu przedwczesnego."
No właśnie też to wyczytałam gdzieś w internecie i postanowiłam że nie będę panikować. Nawet zaczęłam liczyć te moje wczorajsze skurcze i powtarzały się z częstotliwościa 1,5 - 2 godziny więc chyba normalne. Dziś póki co wszystko jest dobrze. Zobaczymy co będzie póżniej.....

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
a jeszcze wracając do pozycji, to pozycja "na pieska" jest odpowiednia?
mój mąż wychodząc rano, jak zwykle mnie wycałował, obudziłam się i zasnąć już nie mogłam
My osobiście z niej zrezygnowaliśmy bo jak dla mnie to zbyt "intesywnie":rolleyes : W obwawie o dzidziusia wybieramy bardziej "delikatne" pozycje
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 09:17   #4995
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

mnie to trzeba jak "krowie na rowie"
jakie są te delikatne pozycje?
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-30, 09:24   #4996
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Aliisanka ja lubię np poycję " na jeźdzca" bo wtedy to ja decyduję o głębokości penetracji
O właśnie tak: http://www.durex.pl/na_jezdzca.html
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 10:09   #4997
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Przede wszystkim facet nie może całym sobą leżeć na kobiecie

A ja uwielbiam "na łyżeczki"
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 10:10   #4998
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam "na łyżeczki"
Ja też

Stary 2009-04-30, 10:13   #4999
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

miss.hot, jak dzisiaj w pracy?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 10:13   #5000
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dziewczyny jako, że za chwil kilka przekroczymy 5000 postów, pozwoliłam sobie założyć nowy wątek - II część naszych pogaduszek

Tu link http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331630

Stary 2009-04-30, 10:15   #5001
katarzinka
Wtajemniczenie

witajcie

znów mi się wizaż zbuntoiwał i ta odpowiedx jest trzecią i już mi nie zacytował

wiec się tylko witam i poczekam az wizaz skończy swoje bunty
i juz marzy mi sie lenistwo łykendowe- choc troche nauki tez jest w planach
ale jutro robimy sobie piknik we trójkę
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 10:53   #5002
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a myślicie że taka będzie dozwolona?
http://www.durex.pl/na_zabke.html
..Iskierką malutką..

Stary 2009-04-30, 11:03   #5003
konspiracja
Zakorzenienie

Wam tez się pochwalę!
9 tc i wszystko w porządku. Widziałam serduszko:jup i:

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Spokojnej nocy
Cieszę sie że temat sie rozwinął jak mowiłam najlepiej kierowac sie zdrowym rozsądkiem. Oczywiście ze jędrna skóra to elastyczna skóra... Ale ciaza to specyficzny stan... dla skóry także. Zauważ że tak naprawdę jędrna skóra jest taka, zbita, zwarta, nie wiem jak to napisać inaczej - twarda? Więc kosmetyki ujędrniające mają za zadanie właśnie tak ja "zbijać"... wiecie o co chodzi? natomiast w ciązy i tak skora jest przesuszona i nalezy zadbać przede wszystkim o jej nawilżenie, natłuszczenie, bo i tak czeka ją ciężka próba. Wymaga teraz więcej troski bo przez kolejnych dziewięć miesięcy rozciąga się i napina, jest przesuszona i łatwiej ulega podrażnieniom. Więc własnie dlatego powinno sie postawić na jej uleastycznienie, odżywienie żeby latwiej zniosła czas tej próby.
Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
No właśnie ja też nie do końca zgadzam się z ta teorią na temat jędrności skóry. Przecież pupa i nogi nie powinny w ciąży rosnąć tak jak brzuszek, prawda? Dlatego ja uważam że te partie jak najbardziej powinno się ujędrniać.
Pupa i nogi nie rosną jak brzuszek, ale chyba i tam nam dodatkowy kilogram przybędzie, prawda? Te miejsca można śmielej potraktować masażem, ktory poprawi ukrwienie, kosmetyk lepiej sie wchłonie i zapobiegnie cellulitowi.
Poza tym niektóre kosmetyki antycell mają zbyt zgresywne działanie na skóre i dlatego w ciąży powinno sie ich unikać. Np pamietam vichy, ten zielony żel -cellulitowi zapobiegał pięknie, skora była tak właśnie "utwardzona" ale jednocześnie moja skore już wtedy bez ciąży przesuszał, wiec nie wyobrażam sobie żeby go teraz używać i zeby to mialo jej pomoc przy lekkim mam nadzieję, ale jednak zawsze - naciąganiu.

I jeszcze jedno: jak ktoś sie nie pozbył cell przed ciążą to wiecej jak pewne, że w ciąży nie pozbędzie sie go tym bardziej. Doświadczeń o prawda nie mam, ale czytałam ze to walka z wiatrakami i ciaża nie jest chyba najlepszym okresem na zwalczanie go. Dlatego moim zdaniem warto skupić sie nad tym zeby nie dorobić się rozstępów, a po ciązy pełną parą ruszyć i z kosmetykami i z ćwiczeniami (!) na cellulit.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-04-30 o 11:29
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 11:28   #5004
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Wam tez się pochwalę!
9 tc i wszystko w porządku. Widziałam serduszko:jup i:

Cieszę sie że temat sie rozwinął jak mowiłam najlepiej kierowac sie zdrowym rozsądkiem. Oczywiście ze jędrna skóra to elastyczna skóra... Ale ciaza to specyficzny stan... dla skóry także. Zauważ że tak naprawdę jędrna skóra jest taka, zbita, zwarta, nie wiem jak to napisać inaczej - twarda? Więc kosmetyki ujędrniające mają za zadanie właśnie tak ja "zbijać"... wiecie o co chodzi? natomiast w ciązy i tak skora jest przesuszona i nalezy zadbać przede wszystkim o jej nawilżenie, natłuszczenie, bo i tak czeka ją ciężka próba. Wymaga teraz więcej troski bo przez kolejnych dziewięć miesięcy rozciąga się i napina, jest przesuszona i łatwiej ulega podrażnieniom. Więc własnie dlatego powinno sie postawić na jej uleastycznienie, odżywienie żeby latwiej zniosła czas tej próby.

Pupa i nogi nie rosną jak brzuszek, ale chyba i tam nam dodatkowy kilogram przybędzie, prawda? Te miejsca można śmielej potraktować masażem, ktory poprawi ukrwienie, kosmetyk lepiej sie wchłonie i zapobiegnie cellulitowi.
Poza tym niektóre kosmetyki antycell mają zbyt zgresywne działanie na skóre i dlatego w ciąży powinno sie ich unikać. Np pamietam vichy, ten zielony żel -cellulitowi zapobiegał pięknie, skora była tak właśnie "utwardzona" ale jednocześnie moja skore już wtedy bez ciąży przesuszał, wiec nie wyobrażam sobie żeby go teraz używać i zeby to mialo jej pomoc przy lekkim mam nadzieję, ale jednak zawsze - naciąganiu.
Każda z nas ma soje sposoby na to by dbać o swoje ciało, bo któż nie zna je lepiej niż my same np. u mnie zaczyna się 16 tydz. i w moje ciało niewiele się zmieniło, powoli wracam do swojej wagi 52 kg. Kremy na rozstępy, cellulit stosowałam i stosuje profilaktyczne i jestem zadowolona.
Jeśli któraś z nas ma, czy będzie miała problem, to nic nie szkodzi wziąć się za nie z nim jak już dzidzia będzie na świecie.
Wybór należy do przyszłych mam
ps. dziewczyny już produkują w II części zapraszam
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 11:44   #5005
bea83
Rozeznanie

Cytat:
SUPER !!! GRATULUJĘ CÓRECZKI

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 11:49   #5006
sweetpinky
Zakorzenienie

JEST JUŻ NOWA CZĘŚĆ WĄTKU

przekroczyłyśmy 5000 postów

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 16:49   #5007
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Wink Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
No to super nowina, gratuluje CORECZKI

Ja mam na piatego maja badanie polowkowe 4D juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze mojego synusia Wlasnie wrocilam z zakupow. Kupilam sobie jeansy w h&m( sa bardzo wygodne), kilka bluzeczek, leginsy i spodniczke. No i oczywiscie dwa kompleciki dla maluszka z czego jeden jest taki fajniutki z kubusiem puchatkiem i jeszcze kilka rzeczy, bo poprostu nie moge sie oprzec tym malutkim ubranka

NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT...
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 08:55   #5008
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Zapraszam na nowy wątek - cz.II

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331630
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości