Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-04, 08:49   #1411
klion78
Zadomowienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez Kasiamaja Pokaż wiadomość
Co do sukni to już mi się odmieniło bo znalazłam w bytomiu salon w ktorym szyją suknie na miare od 400-1200 zł więc może cosik wybiore
A czy mogę wiedzieć gdzie w bytomiu jest taki salon?
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 08:52   #1412
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie miałam mozliwości złozyć życzeń PM 02.05.09 przed weekendem, więc teraz nadrabiam. Dużo szczęścia i miłości Wam życzę i cudownych dzieciaczków

Jeszcze nie poczytałam co u Was słychać, ale napiszę, że w czasie weekendu dużo załatwiliśmy. Zamówiliśmy obrączki (będą za miesiac), zamówilismy dwa garnitury dla TŻ (czarny na slub i stalowy połyskujacy na poprawiny), rozwieźliśmy połowę zaproszeń i byłam na fryzurze i makijażu próbnym. No i mam nowe zdjecia do dowodu...piekne juz bym chciała go wyrabiać Fryzura wyszła inna niz chciałam i wytrzymała moze 3 godziny w dodatku były widoczne wsówki, prawie wszystkie a makijaż bardzo ładnie. Nie wiem czy teraz zmieniać salon czy tylko zadzwonić do fryzjerki i z nią pogadać. Co byscie zrobiły?
Jeśli znasz inna fryzjerkę, ktora mogłaby cie uczesac to ja chyba bym zmieniała choc tez nie możesz byc pewna ze ta druga dobrze cie uczesze. Jeśli masz zaufanie do tej co wybrałas, to bym z nia pogadała i powiedziała co bys zmieniła w tej fryzurce i co ci nie pasowało. Bo w ten dzien chce sie wygladac dobrze i w sumie płaci sie wiecej z taka fryzurke i szkoda zeby ci sie rozwliła po 3 godz.

AgatkaL jeśli naprawde nie czułas sie konfortowo w tym makijażu, chyba tak jak mówisz lepiej jak sama go sobie zrobisz.
Stary 2009-05-04, 09:04   #1413
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość

AgatkaL jeśli naprawde nie czułas sie konfortowo w tym makijażu, chyba tak jak mówisz lepiej jak sama go sobie zrobisz.
No właśnie, bo czuję, że nikt i nic mi nie dogodzi
Mam pytanie do dziewczyn, które robiły próbne makijaze...Jakich podkładów uzywały malujace Was osoby??? Bo nie wiem na jaki się zdecysować - chciałabym zakupić coś porządnego.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 09:10   #1414
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

tez poplakujesz sobie ?
a mialam do srody kryzys, tera jest troche lepiej, ale nadal mam takie ataki placzu.. nie wiem..przyzwyczajenie do starego domu, rodzicow itp...

wczoraj siostra wyleciala do anglii z dziecmi i mezem, jak sie z nimi zegnalam to sama siebie nie poznawalam, tak wylam!! ;(
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja równiez zycze wszytskiego najlepszego dziewczynom.
ooo na majorca tek brzydko??
no tak miala na poczatku wrzesnia

dziewczyny, jesli chodzi o kwiaty z wesela, mi bylo ich szkoda!!!!!!
jesli tylko macie mozliwosc wymyslenia co innego chocby ksiazki czy jakies inne pier*dy to zrobcie to bo my dostalismy tyle przepieknych bukietow, nad ktorymi kobiety sie natrudzily by je ulozyc a kilka dni pozniej trzeba bylo je porozbrajac i powywalac, az nam sie serce krajalo...

my mielismy wczoraj mojego tz-ta urodziny, grill i te sprawy

a od dzisiaj znowu bardzo duzo pracy..
Stary 2009-05-04, 09:12   #1415
zlotko855
Rozeznanie

kasiamaja ja tak jak pisaly dziewczyny, nie przejmowalabym sie welonem, jesli chcesz go miec to czemu nie poza tym kolor sukni tez moim zdaniem powinnas miec taki jak chcesz. a druhenka bedzie pierwsza klasa uwielbiam takie male slodziaki

samba jesli zdecydujesz sie powiedziec TZowi o wisiorku (tak tez bym zrobila-nie warto ukrywac) to trzymam kciuki za odwage. tez mialam "kilka" takich sytuacji z TZem i wiem, ze zdobyc sie na to jest bardzo trudno.

kwiatuszek ale fajnie, ze TZ sie ucieszyl z albumu (zreszta to bylo pewne).

strobiluska myslalam wczoraj o Tobie. ciesze sie, ze masz oparcie w TZcie super zaplanowal ten wyjaz i na pewno duzo Wam to dało. A tesciowa i zona szwagra sie nie przejmuj. szkoda nerwow na takie sprawy. Masz swojega TZ i on Cie rozumie, a to jest najwazniejsze

gold-fish ja mysle, ze skoro fryzjerka nie umiala Cie na probnej uczesac i wszystkie wsuwki widac to podobnie moze byc w dniu slubu. wiem, ze to byla probna i taka fryzurka nie jest tak dokladnie czesana. No ale ona powinna Ci to powiedziec, ze wsuwki widac, ale pozniej bedzie dokladniej i staranniej a teraz to tak dla orientacji i ze nie daje duzo lakieru i wszystko wytrzyma krocej. jesli masz mozliwosc to ja bym zmienila salon. przeciez ona probna fryzura powinna Cie zachecic do tego bys ponownie do niej przyszla. chyba, ze bardzo chcesz to pogadaj z nia co Ci nie pasowalo, ale skad masz pewnosc, ze w Ten Dzien uczesze sie idealnie.

rosette dzieki za relacje ale super, ze TZ (tzn teraz Twoj maz) mial lezki w oczach jak Cie zobaczyl

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 09:29   #1416
kliwia
Zakorzenienie

agus te placzliwe momenty powodowane tesknota to norma.
Jak ja wyprowadzilam sie do Tż od rodzicow, to nie dosc ze bylo mi starsznie zle i teskno, to wyladowywalam sie na Tż - co mnie czasami przerazalo.
Ale to mija, mozesz dzownic do rodzicow przecież

kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 09:42   #1417
ania20m
Wtajemniczenie

dziewczyny pomóżcie prosze!
u kogo na allegro wywołujecie zdjęcia?
ja bardzo żadko korzystam z all i zabardzo jak i co.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 09:46   #1418
kliwia
Zakorzenienie

ja na allegro nigdy nie wywoływałam zjdeć
Stary 2009-05-04, 09:54   #1419
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
agus te placzliwe momenty powodowane tesknota to norma.
Jak ja wyprowadzilam sie do Tż od rodzicow, to nie dosc ze bylo mi starsznie zle i teskno, to wyladowywalam sie na Tż - co mnie czasami przerazalo.
Ale to mija, mozesz dzownic do rodzicow przecież

ja nie dzwonie, ja wsiadam w auto i jade do mamusi hehe :P
ale tak to dzwonie kiedy mam ochote i jade

obcielam wlosy, to jest zdjecie z komuni sobotniej - mojej siostrzenicy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04015.jpg (34,9 KB, 133 załadowań)
Stary 2009-05-04, 09:56   #1420
kliwia
Zakorzenienie

agus no mnie dzielilo od rodzicow 200km

Piekne wloski!!!! sliszniascie wygladasz! i super kiecka!
Stary 2009-05-04, 09:56   #1421
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziekuje
u nas tez szybko zlecialo... zostalo tylko 97 dni poprostu woww

wogole to rozdalismy pierwsze zaproszenie i jestesmy bardzo zadowoleni za jakies 2 tygodnie bedziemy pewnie w wirze zaproszeniowym
U nas zostało 153 dni, ale na dobrą sprawę to się cieszę niech przygotowania trwają jak najdłużej, bo potem 'mig' i po wszystkim nawet nie wiadomo kiedy

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim Wczoraj mój TŻ miał urodziny i w końcu podarowałam mu ten album ze zdjęciami z sesji dla niego Tak mi się zrobiło cieplutko na serduszku jak zobaczyłym jego minę Oczywiście bardzo się ucieszył i jednocześnie zaskoczony, że wpadłam na taki pomysł Ale zdjęcia bardzo mu się podobały Troche się zmartwił, bo prezent bardzo mu się spodobał, a nie może się nim pochwalić hehe
Super!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 09:57   #1422
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
dziękuję Kochane bardzo mi miło, że trzymałyście (trzymacie) za mnie kciuki jak TŻ przyjechał do domu, to mu powiedziałam...co ja mam ukrywac przed swoim przyszlym mężem? przytulił mnie, ale powiedział, ze musi się przejść i że za pół godziny będzie....głupi jest, bo o mało nie umarłam przez ten czas a on poszedł na łąkę, nazrywał mi kwiatków, a w tym czasie dzwonił-znajomy mieszka w Karkonoszach i TŻ załatwił nam pokój na majówkę...przyszedł, kazał mi się spakowac i powiedział, że wyjeżdżamy pojechaliśmy w góry, przegadaliśmy całe majówki - wszystko między nami jest i było ok w niedzielę pojechaliśmy do Zielonej Góry do brata TŻ, a potem do Jeleniej Góry, rozdać zaproszenia...ślub będzie

wkurzyła mnie tylko teściowa i żona szwagra - obie nawrzeszczały na mnie, że w tak młodym wieku (25 lat mam) łykam tyle tabletek, ze na tarczyce i na serce i na wątrobę i jeszcze 2 inne z magnezem i witaminami, że nie można garści tabletek łykac, że mam to w tej chwili odstawić itp przecież to mi przepisał endokrynolog, chyba wie, co mi potrzebne, no nie? sama sobie tego nie kazałam łykać a ta żona szwagra to mnie w ogóle wkurzyla bo pyta "no ale chyba w dniu ślubu będziesz mogła pić?" super, nie martwi się, czy będe zdrowa, tylko czy będę mogla pić na weselu. no cóż, każdy swoje priorytety ma
Twój mąż (ale to brzmi!) zachował się bardzo w porządku w stosunku do Ciebie i to jest najważniejsze a to, że żona szwagra zapytała się czy będziesz piła to w ogóle się tym nie przejmuj, skoro ona się o to martwi to Ty już nie musisz...

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Podzielę się z Wami moimi wrażeniami po makijażu próbnym...kolejny koszmar, teraz już na 100% wiem, ze będę się malować sama. Pani wizazystaka faktycznie miała profesjonalne kosmetyki..Kryolan, Chanel, IsaDora, Inglot...także to spoko. Jednak kiedy na całą twarz miałam naniesione kamuflarze Kryolana, fixatory, pudry, korektory i inne cekawe rzeczy, to nie mogłam swobodnie się uśmiechnąć, bo cała ta skorupa tak ciągnęła. Więc kolejny makijaż w przeciagu 15 min spłynął do kanalizacji, a na wesele zrobiłam sobie makijaż sama, po swojemu jak zwykle.
Z moja problemową cerą niestety jest kłopot, bo liczyłam, ze uda się zakryć wszystkie niedoskonałości, ale ten makijaz jeszcze gorzej podkreślił każdą zmarszczkę, każdy por. Bllleeeeee...
Ostatnio odkryłam podkład Vichy Dermablend...uzywam go teraz jako korektora. Efekt jest fajny, ładnie kryje i co najważniejsze nie robi takiej skorupy nienaturalnej na twarzy. WIęc sama wolę się upiekszyć, niz wydac kupękasy i wyglądac jak obcy
Jeżeli makijaż nie pasuje, zrób sama! moja kosmetyczka mówi, że nie potrzebne jest zrobienie próbnego, bo będzie super... ale będę miała ją okazję wypróbować jak pójdę przed weselem tż'ta kuzynki...

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
witam po majowym weekendzie zabieram sie za czytanie Was

Ana oby szybko minal ten czas 5 miesiecy
153 dni!

Cytat:
Treść usunięta
Dziękujemy za relacje rewelacyjnie, że ślub się udał, a tż niech szybko wraca do tęskniącej żonki i pustego łóżka...

agus wierzę, że tęsknisz, bo mi też by było bardzo przykro... ale mam to szczęście, ze tż przeprowadzi się do mnie .
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 09:58   #1423
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć

Wszystkim Świeżo upieczonym Mężatkom życzę dużo miłości na wspólnej drodze

My w weekend zaczęliśmy zapraszanie gości. Wolno idzie, bo każdy nas herbatką, ciastem częstuje i trzeba usiąść i pogadać.

Kupiliśmy TŻowi garnitur- wygląda bosko Bardzo ciemna czekolada, do tego koszula ecru i fajny krawat cappucino w delikatne brązowe romby. Musimy jeszcze dokupić spinki do koszuli i buty,

Poza tym teściowa sprezentowała nam pierścionki na obrączki i starczy na pewno a może nawet jeszcze zostanie. Do odbioru 22 maja
Stary 2009-05-04, 10:10   #1424
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
obcielam wlosy
Bardzo ladnie.Widac jaka radosc bije od was nowozencyoby tak dalej.
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 10:14   #1425
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
my mielismy wczoraj mojego tz-ta urodziny, grill i te sprawy

a od dzisiaj znowu bardzo duzo pracy..
Mój TŻ też miał wczoraj urodziny ale grilla robiliśmy w sobotę, bo wczoraj musieliśmy iśc na 17 na nauki, a poza tym z niedzieli na poniedziałek TŻ zawsze chodzi na nocki więc imprezki odpadają niestety.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 10:43   #1426
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
dziękuję Kochane bardzo mi miło, że trzymałyście (trzymacie) za mnie kciuki jak TŻ przyjechał do domu, to mu powiedziałam...co ja mam ukrywac przed swoim przyszlym mężem? przytulił mnie, ale powiedział, ze musi się przejść i że za pół godziny będzie....głupi jest, bo o mało nie umarłam przez ten czas a on poszedł na łąkę, nazrywał mi kwiatków, a w tym czasie dzwonił-znajomy mieszka w Karkonoszach i TŻ załatwił nam pokój na majówkę...przyszedł, kazał mi się spakowac i powiedział, że wyjeżdżamy pojechaliśmy w góry, przegadaliśmy całe majówki - wszystko między nami jest i było ok w niedzielę pojechaliśmy do Zielonej Góry do brata TŻ, a potem do Jeleniej Góry, rozdać zaproszenia...ślub będzie

wkurzyła mnie tylko teściowa i żona szwagra - obie nawrzeszczały na mnie, że w tak młodym wieku (25 lat mam) łykam tyle tabletek, ze na tarczyce i na serce i na wątrobę i jeszcze 2 inne z magnezem i witaminami, że nie można garści tabletek łykac, że mam to w tej chwili odstawić itp przecież to mi przepisał endokrynolog, chyba wie, co mi potrzebne, no nie? sama sobie tego nie kazałam łykać a ta żona szwagra to mnie w ogóle wkurzyla bo pyta "no ale chyba w dniu ślubu będziesz mogła pić?" super, nie martwi się, czy będe zdrowa, tylko czy będę mogla pić na weselu. no cóż, każdy swoje priorytety ma
To bardzo się ciesze ,że już lepiej ,a tż zachował się jak prawdziwy facet ,gratulacje.CO do teściowych to zawsze mają swoje do powiedzenia

Cytat:
kasiamaja Welon to atrybut Panny Młodej niezależnie od tego czy ma dziecko czy nie - welon juz nie jest domeną dziewic.
Więc pasuje Ci welon, biała suknia i co tylko chcesz.
Oczywiście jeśli nie - to biała z kolorem, ecru, złota itp będą jak najbardziej na miejscu.
Dziękuje czyli mogę jedyne co mnie martwi to reakcja babć ,ale tak chciałabym welon.
Cytat:

Witam po weekendzie.
Miałam fajny weekend aktywny - rowery i piesza wycieczka na szlaku, ktory jest przy moim miescie
Super super
moj weekend był za to baaardzo nie zdrowy ,znaczy się tylko sobotnia noc

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Ja tez jestem mama (slub cywilny mialam oooooooooooo ponad 10lat temu) Wiec powiem tak z tego co ja sie orientowalam: pasuje ci welon ale taki od dolu glowy i niedlugi co do sukni moze byc biala i np ecri ja wlasnie mam ecrii jeszcze tren ja nieprzepadam za krotkim welonem wiec wybralam wersje z kwiatkie moim zdaniem jak ma byc welon to musi byc dluuuuuugi Zreszta ja mam rodzine staroswiecka i gdybym miala welon to pod nosem by gadaly a tak to im tego oszczedzeU mnie moj 8letni syn bedzie niosl obraczki ,chce aby tez czytal w kosciele.Takze kochaniutka mozesz miec welon

poczytaj opinie http://forum.trojmiasto.pl/Matka-tro...9927,1,11.html
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...027084&v=2&s=0
Dziękuje troche mnie uspokoilas ,ale dalej się obawiam co powie tzw starszyzna ,chociaz przeciez to moj ślub...

Cytat:
Treść usunięta
Cudnie to opisałam ,mam nadzieje ,że u mnie tez tak wszystko wypali i będzie pięknie
Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
A czy mogę wiedzieć gdzie w bytomiu jest taki salon?
Źle to ujełam bo nie wiem dokladnie czy to jest salon ,ale szyja suknie są na allegrohttp://www.allegro.pl/item623004335_ekskluzywna _slubna_biel_ecri_na_miar e_od_s.html i tam jest chyba 5 rodzajów sukni ,ale mam nadzieje ,że mogą też uszyc wg własnego projektu i w miare znośnej cenie.
Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
kasiamaja ja tak jak pisaly dziewczyny, nie przejmowalabym sie welonem, jesli chcesz go miec to czemu nie poza tym kolor sukni tez moim zdaniem powinnas miec taki jak chcesz. a druhenka bedzie pierwsza klasa uwielbiam takie male slodziaki
Dzięki chyb się skusze na taki malutki ,żebym nie musiala później bukietem rzucac Jedynie został mi jeszcze problem z fryzurem ,ponieważ mam odstajace uszy więc nie pozwole sobie na całkowite upiecie ,a za dlugich wlosow nie mam więc nie wiem co zrobic;/

A o to moja druhenka Mam nadzieje ,że jej jeszcze wloski podrosna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HPIM4323.jpg (163,9 KB, 80 załadowań)

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 10:45   #1427
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Boze, a ja myslalam ze ja mam problemy.Kochanie trzymaj sie dzielnie bardzo mi przykro znajdzcie najlepszego lekarza na swiecie, a tz porozmawiaj na spokojnie i zapytaj, czy chce byc z Toba nawet jesli nie bedziecie mogli miec dziecka (tfu tfu) usiadzcie i porozmawiajcie ..... uwazam, ze tz chce sie zenic, bo chce spedzic z Toba reszte zycia na dobre i na zle

Czesć dziewczyny, nadrabiam i nadrabiam i końca nie widać.

musiałam się zatrzymać i napisac Ci troszkę kochana.
przeogromnie mi przykro z powodu tego co się stało. najważniejsza w tym momencie jest szczera rozmowa, to znaczy nie ma tutaj wogóle mowy o dwoływaniu ślubu. COŚ TY!!!
Usiaź z TŻ ... ja też tak zrobiłam... ja mam endometrioze... 60% bezpłodnych kobiet są bezpłodne włąsnie przez tą cholerną endo... żyje z tą świadomością już kilka lat i jak tylko z TZ zrobiło się na poważnie, jak zaczeliśmy rozmawiać oś lubie to usiadła i mu powiedziałam, że możemy mieć problemy z zajściem w ciąże a jesli zajde to z utrzymaniem.
Nie wiem czy już jesteś po tej rozmowie, zaraz lece dalej czytać, ale nie zawiedzie Cie... a teraz to tylko dobry lekarz i do dzieła. Nie wolno sie poddawać. Tyle Ci powiem .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 10:46   #1428
kliwia
Zakorzenienie

kasiamaja babciami się nie przejmuj, to Twój dzień
Słodka druhenka!
Mój weekend też do zdrowego dozywiania sie nie zalicza, jedynie rowery byly zdrowe
Stary 2009-05-04, 10:47   #1429
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
My też tak zamierzamy... pojechać gdzieś na jakieś 4 dni, a dopiero w 2010r. pojedziemy w opóźnioną podróż poślubną, no i wtedy już za granicę.
My też wyjeżdżamy zaraz po ślubie na tydzień na Mazury. A jakieś ciepłe miejsca pod koniec roku albo w ogóle w przyszłym dopiero.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie miałam mozliwości złozyć życzeń PM 02.05.09 przed weekendem, więc teraz nadrabiam. Dużo szczęścia i miłości Wam życzę i cudownych dzieciaczków

Jeszcze nie poczytałam co u Was słychać, ale napiszę, że w czasie weekendu dużo załatwiliśmy. Zamówiliśmy obrączki (będą za miesiac), zamówilismy dwa garnitury dla TŻ (czarny na slub i stalowy połyskujacy na poprawiny), rozwieźliśmy połowę zaproszeń i byłam na fryzurze i makijażu próbnym. No i mam nowe zdjecia do dowodu...piekne juz bym chciała go wyrabiać Fryzura wyszła inna niz chciałam i wytrzymała moze 3 godziny w dodatku były widoczne wsówki, prawie wszystkie a makijaż bardzo ładnie. Nie wiem czy teraz zmieniać salon czy tylko zadzwonić do fryzjerki i z nią pogadać. Co byscie zrobiły?
My w czasie weekendu też kilka zaproszeń daliśmy

Cytat:
Treść usunięta
Gratuluję ślubu i trzymam kciuki za zdrowie męża.

Cytat:

tez poplakujesz sobie ?
a mialam do srody kryzys, tera jest troche lepiej, ale nadal mam takie ataki placzu.. nie wiem..przyzwyczajenie do starego domu, rodzicow itp...

wczoraj siostra wyleciala do anglii z dziecmi i mezem, jak sie z nimi zegnalam to sama siebie nie poznawalam, tak wylam!! ;(

.
Ja będę miała tak samo. Już mi parę dni temu Tż powiedział, że nie wie jak to będzie przez pierwsze pół roku - będę płakać za rodzicami i siostrą, będę często jeździć i dzwonić póki się do innego życia nie przyzwyczaję.

Z OPÓŹNIENIEM, BO NIE BYŁO MNIE CAŁY WEEKEND, SKŁADAM NOWYM PM ŻYCZENIA I GRATULACJE!!!

Mam jeszcze pytanie - Idziemy w piatek do księdza spisać protokół. Myślicie, że możemy to załatwiać w parafii Tż ? Ślubu nie bierzemy w naszych parafiach. Bo mój ksiądz jest takim nieprzyjemnym gburem i wolałabym uniknąć kontaktu z nim. Myślicie, że nie ma przeszkód żeby u Tż spisywac protokół i potem licencję?
Stary 2009-05-04, 11:03   #1430
kliwia
Zakorzenienie

Justyna protokół spisuje się chyba u księdza w kosciele którego bierzesz ślub
Stary 2009-05-04, 11:09   #1431
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Włąnsie u nas nie, bo ten kościół w którym bierzemy nie jest parafią. I zamiast nas odsyłać do parafii tego kościoła to odesłali nas do naszych.
Stary 2009-05-04, 11:22   #1432
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Obrączki mozna zobaczyć na www.redrubin.pl. POLECAM!!!!
dzięki

Cytat:

masz super TŻ A "ciociami dobra rada" się nie przejmuj, zawsze znajdzie się ktoś kto wie lepiej co jest dla nas dobre a co nie

Cytat:
to zależy. Jeżeli kościół, w którym bierze się ślub zażyczy sobie pozwolenie na ślub z parafii któregoś z PM to wtedy w tym kościele spisuje się protokół. Natomiast jeżeli trzeci kościół zażyczy sobie licencję to wtedy protokół trzeba spisać w którymś z kościołów parafialnych PM.

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 11:25   #1433
chilanes
Zakorzenienie

Możesz u Tż w parafii lub swojej otrzymać licencję i spisac protokół, to nie ma znaczenia. Gdybyście chcieli spisać protokół w parafii, w której chcecie wziąć ślub, to i tak musielibyście pójść do którejś z waszych, ale po Pozwolenie
Stary 2009-05-04, 11:25   #1434
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

cześć dziewczyny
Witam po długim weekendzie.Mam nadzieję,że Wam majówki się udały. Jakoś dzisiaj jest mi smutno. Nie wiem dlaczego, ale martwię się o TŻ Wczoraj wieczorkiem to popłakałam się bo już nie miałam pomysłu jak mu poprawić nastrój , on twierdził,że wszystko jest ok , ale ja czuje ,że coś jest nie tak, a to jest najgorsze

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 11:30   #1435
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Witam po długim weekendzie.Mam nadzieję,że Wam majówki się udały. Jakoś dzisiaj jest mi smutno. Nie wiem dlaczego, ale martwię się o TŻ Wczoraj wieczorkiem to popłakałam się bo już nie miałam pomysłu jak mu poprawić nastrój , on twierdził,że wszystko jest ok , ale ja czuje ,że coś jest nie tak, a to jest najgorsze
Mój TŻ czesto przychodzi a takim humorkiem z pracy i ja wtedy tak długo drąże aż w końcu mi powie. Niestety przez 5 lat nie nauczył się, że może mi wszystko mówić tylko dusi to w sobie i za każdym razem dopiero jak mu powiem, że może mi wszystko powiedzieć, że będzie mu lepiej i jeżeli on bedzie się smutał to ja też no i dopiero wtedy wszystko zaczyna mówić może z Twoim też tak będzie.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 11:34   #1436
kasiaher
Wtajemniczenie

cześć
SPÓŹNIONE ALE SZCZERE ZYCZENIA DLA WSZYTKICH JUŻ MĘŻATEK
Ja dzisiaj mam wolne poszłam do pracy , wchodzę a szef mówi i że mam dzisaj wolne, troche bezsensu bo wolałabym siedzieć dzisiaj w pracy a kiedy indziej wźiąc sobie wolne, ale coż moż pójdę cos załatwić w kościele, bo przeciez te zapowiedzi musze wziąc od tz z kościoła i zaniesc do swojego, po za tym jeszcze u spowiedzi nie byliśmy a chyba już czas najwyższy.
no nam zostało jeszcze 32 dni
a jeszcze tyle rzeczy do załatwienia
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 11:52   #1437
diya1983
Zadomowienie

wróciłam nie wiem kiedy nadrobię zaległości w czytaniu po długim weekendzie...
dziewczyny wklejałyście taka fajną listę spraw do załatwienia przed slubem, nie mogę jej znaleźć a całkiem się już zamotałam co muszę jeszcze załatwić a co nie wkleiłybyscie???
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 11:55   #1438
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiamaja Pokaż wiadomość
Źle to ujełam bo nie wiem dokladnie czy to jest salon ,ale szyja suknie są na allegrohttp://www.allegro.pl/item623004335_ekskluzywna _slubna_biel_ecri_na_miar e_od_s.html i tam jest chyba 5 rodzajów sukni ,ale mam nadzieje ,że mogą też uszyc wg własnego projektu i w miare znośnej cenie.
Już wiem o kogo chodzi. Też się nad nimi kiedyś zastanawiałam, ale akurat wtedy pojawiło się kilka niepozytywnych komentarzy i się wystraszyłam. Jestem bardzo ciekawa jak Ci się ich sukienki spodobają. Napisz proszę opinię jak będziesz wiedziała coś więcej. Ja wprawdzie swoją suknię mam już zamówioną, ale wciąż jestem ciekawa jakie są tamte sukienki.
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 11:59   #1439
kliwia
Zakorzenienie

motley no widzisz co kosciol to inne obyczaje ihihih
My z tż jestesmy w jednej parafii, od ktorej doastalismy pozwolenie na slub w innej. Protokol bedzie z nami spysiwal ksiadz z kosciola w ktorym bedziemy brac slub. Moze to u nas jest tak dlatego ze ten ksiadz jest Dziekanem dekanatu w moim miescie.
Stary 2009-05-04, 12:15   #1440
anuulaa
Wtajemniczenie

Witam Was gadułki

Rossette, niezłe przygody z halką hehe, ja to chyba będę przymierzała swoją suknię codziennie od odbioru jej w tygodniu. No i wieczorem w piątek

Strobiluska, cieszę się, że tak fajnie zareagował TŻ, jak prawdziwy kochający mężczyzna A co tamtych bab, to brak mi słów:/

Agus, super włoski...W ogóle to fajnie tak patrzeć na Was już jako małżeństwo

Wczoraj rozdaliśmy 3 zaproszenia. Połowę mamy już za sobą. Dzisiaj TŻ wysłał 6 zaproszeń pocztą, bo rodzinka daleko mieszka. No i jego strona będzie już z głowy, zostali moi goście.

Azziz, gdzie jesteś??? Opowiadaj nam jak było!!
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości