|
|
#4711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
Sądzę, że Nelyen pisała to bardziej z niedowierzaniem. No, ale skoro sprawa się rozwiązała... To bardzo dobrze. ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
|
#4712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tymczasem czekam na panaszka ![]() edit: oj, upiekłabym serniczek... chyba uczynię to na tak zwany weekend.... ;}
Kaja aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt Edytowane przez Adriana Lecouvreur Czas edycji: 2009-05-05 o 15:44 |
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak w 2 miesiące powiększyć piersi od B do G. ![]() Może w weekend uda mi się poprzymierzać 60G, bo na razie troszkę mi się nie chce wierzyć. ![]() Ale tak sobie myślę, może Pollyanna to małomiseczkowiec?
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-05-05 o 18:52 |
|
|
|
|
#4715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pollyanna jest podobno małomiseczkowa, ale u mnie się to nie sprawdziło i moim zdaniem miski ma standardowe. Ale dużo zależy od kształtu biustu.Do mnie dzisiaj przyszły dwa modele Melissy: 0025 i 0137 . Szukałam dla siebie czegoś cielistego i pomyślałam, że spróbuję z tą firmą. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona: - obsługą klienta - złożyłam zamówienie na rozmiar 60J (czyli taki jaki wychodzi mi w standardowej polskiej rozmiarówce), dopiero potem doczytałam, że miski w Melissie zmieniają się co 3cm a nie co 2cm i wysłałam maila z prośbą o zmianę rozmiaru. Minutę po wysłaniu maila zadzwoniła do mnie Pani z Melissy z pytaniem o moje wymiary w celu pomocy w dobraniu rozmiaru. - szybkością przesyłki - stanikami - bardzo podoba mi się krój, kształt biustu, oba modele są ścisłe, a ceny nie są wygórowane. Nie wiem jeszcze czy je zostawię, bo potrzebuję czegoś niewidocznego a oba modele mają koronki (zamówiłam jeszcze Porcelaina zwykłego dla porównania), ale na pewno w późniejszych zakupach będę brała Melissę pod uwagę. Postaram się niedługo wkleić zdjęcia, zastanawiam się trochę nad miskami, bo są na styk, ale jestem po migracji, więc chyba są ok. |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wziąć większy rozmiar ale tylko jeśli chodzi o miskę prawda? Bo jesli pod biustem mam 76 cm.to powinnam brac 70 a nie 75 mam rację?
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym licz się z tym, że jak już ponosisz dobry stanik to pod biustem może ci ubyć parę cm, a w przybyć.
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melissy jeszcze nie miałam a po doświadczeniach fiszbinowych z princess CK chyba zmieniam firmę CK na coś innego, najlepiej mniej zabudowanego
|
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie mi dobrać odpowiedni stanik, bo dość już mam tych niewygodnych chińczyków
![]() Obwód pod biustem : 69 cm Obwód biustu: 83 cm Proszę pomóżcie ![]()
|
#4720 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dobrze widzieć znajome z minerałów
Od razu raźniej mi Dziekuję!Zacznę tak jak radziłyście od tych dwóch modeli Curvy Kate i mam nadzieję, że ładnie zbiora mi piersi i migracja dojdzie do skutku ![]() Mierzyłam się przed chwila ponownie i wyszło mi tym razem 78/96 :O Jednak umówię się w dopasowanej.pl na mierzenie bo sama obawiam się, że źle sie mierzę :/ Chyba że aż tak przed okresem puchnę... |
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja proponuję 60E lub ewentualnie 65D(ale z scisliwcow!) z brytyjskich i polskie 60E /65C. No, ale to jest rozmiar wyjściowy, trzeba mierzyć, mierzyc!!
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie jakieś informacje o takich dwóch stanikach:
1. Panache Rosa biały 2. Masquerade Minuet czarno-czerwony bo są w moim rozmiarze 65F (76/91) na dopasowanej w promocji i sie zastanawiam
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Nerchie - przepraszam, nie chciałam zostać tak odebrana, to naprawdę było niedowierzanie, wyjaśnił się błąd i chyba już wszystko ok? sorry
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
dubel
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie przeżyłam na szczęście takiego szoku jak niektóre z Was
Mam rozmiar 75D. Tyle że w moim mieście i w moim przedziale cenowym ciężko jest dostać nawet miseczkę D :/ Fundusze licealistki pozwalają mi na kupno stanika najwyżej do 20 zł za sztukę No nic, trzeba się troszkę nachodzić. Jutro wyruszam po różowy lub żółty push-up oraz biały hmmm... też push-up
|
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
Miski w zamówionych przeze mnie stanikach Melissy okazały się jednak za małe, ale wklejam zdjęcia, żebyście mogły zobaczyć jak mniej więcej modele się układają.
Model 0025, rozmiar 60H: obwód minimalny 57cm, maksymalny 69cm - czyli standardowo, szerokość fiszbin 12,5cm, głębokość miski 24cm. Jeśli chodzi o wrażenia z zabudowania to jest to standardowy full cup, fason jest bliski Freyi (nie jest tak bardzo zabudowany pod pachami jak CurvyKate), ale trochę mniej pancerny, no i ramiączka nie są grube. Model 0137, rozmiar 60H: obwód minimalny 56cm, maksymalny 68cm, szerokość fiszbin 12,5cm, głębokość miski 23cm. Miseczki w stanikach trochę się marszczą, myślę, że jest to efekt pomarańczy w szklance (czyli za małej miski). Musiałabym porównać jeszcze z rozmiarem 60J. |
|
|
|
#4729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czy możesz mi napisać jakie masz wymiary nosząc 60J? oświeć mnie czy tą różnicę w tabelce na stronie to odejmujemy rzeczywisty wymiar pod biustem czy obwód biustonosz? jeśli mam 64/84, to 20 czy 24 różnicy?
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten drugi nie jest przypadkiem na Ciebie troszke maławy, bo wydaje mi się, że pierś bułkuje górą.
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
Luizka sama napisała, że okazały się za małe.
Luizko, w brytyjczykach nosisz 28G? Pytam, bo możliwe, że będę dla mamy zamawiać ten 0025 i zastanawiam sie nad rozmiarem.
Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-05-06 o 09:57 |
|
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny własnie dzięki kochanej wizażance pierwszy raz prawidłowo zmierzyłam biuścik...zawsze polegałam na typowej rozmiarówce i kupowałam 75B/C (czyli standard), nawet panie w sklepie nie były w stanie doradzić inaczej
Jedyny który ładnie układa mi piersi to triumph za 150zł Na wiecej takich pozwolic sobie nie mogę Teraz przymierzam sie do kupna odpowiedniego staniczka, pozdrawiam |
|
|
|
#4733 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak czy siak zanim zamówie ponownie coś z melisy to trochę minie ;/ zresztą już pisałam kiedyś, że jako firma nie zbyt dobre wrażenie na mnie zrobili ... |
|
|
|
|
#4734 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na stronie Melissy pisze: Dobierz swój rozmiar miseczki mierząc ciasno pod biustem i luźno w biuście w miękkim biustonoszu. Od obwodu w biuście odejmujemy obwód pod biustem różnica określi rozmiar miseczki. Jeśli zgodnie z instrukcją od 92cm odejmę 64cm to wyjdzie 28cm i miska G, czyli zła. Jeśli najpierw zaniżę obwód do 60cm i od 92cm odejmę 60cm, to wyjdzie 32cm. Miska H jest na 30-31cm, J na 33-34cm, czyli wychodzi, że jestem między rozmiarami. Po przymierzeniu 60H okazało się za małe, więc w Melissie noszę 60J. Powiedzmy, że instrukcja na stronie Melissy się sprawdza, pod warunkiem, że najpierw zaniżymy obwód w dół a dopiero potem będziemy odejmować. Spot, u Ciebie będzie to 24cm różnicy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj tylko, że pierwszy stanik powinien być miękki i bardziej zabudowany pod pachami, żeby ułatwił migrację.Cytat:
Pamiętam jak pisałaś o Melissie i wklejałaś zdjęcie. Na szczęście w swoim rozmiarze masz duży wybór firm i modeli i na siłę nie musisz się przekonywać .
Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-05-06 o 10:34 |
|||||
|
|
|
#4735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz mam kolejną prośbę czy mogłybyście poradzić mi jakiś fajny stanik ze sklepu internetowego??jeśli tak to jaki i z jakiej strony?? Przepraszam, że tak idę na łatwiznę ale od wczoraj śledzę ten wątek non stop i już troszkę się pogubiłam.
|
|
#4736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Ja mam taki problem, że często mam duże wahania wagi, np. gdy schudłam prenaście kg, mój biust leci jako pierwszy. Nadal jest duży ale kiedyś miałam blisko 120cm w obwodzie, co nie wyglądało dobrze.. I nie umiem na siebie znaleźć stanika, po mieście wogóle nie chodzę, bo wszędzie tylko B,C góra, a to C i tak jest maleńkie. Nie stać mnie na drogą bieliznę. Mam patent, że często chodzę po lumpkach i większość staników mam stamtąd(większość nowa) i są to firmy angielskie. Nie noszę biustonoszy z gąbkami w środku, na siłę zmniejszam ten biust, bo ciągle jest dla mnie za duży i wydaje mi się bardzo 'zwisający'. Dlatego noszę tylko miękkie staniki, niczym nie wypchane.. Mierzyłam się, pod biustem-80cm, w biuście 103-mierząc na staniku miękkim. Może któraś dobra dusza uswiadomi mnie jaki powinnam nosić rozmiar? Z góry dziękuję
|
#4738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spróbuj poszukać na allegro albo ebayu - ja również robię się zielona jak widzę stanik za 200zł bo a)tak mi się podoba i b) jest tak drogi A na aukcjach można czasem dorwać stanik który ktoś miał trzy razy na sobie i coś mu w nim nie gra i to za śmieszne pieniądze - tylko trzeba pilnować ze snajperkiem bo to towar deficytowy ![]() Co do spłaszczających modeli to poczekaj na opinie tych co tu są dłużej - ja właśnie zamówiłam mój pierwszy "nawrócony" biustonosz (na allegro zresztą) i właśnie czekam aż przyjdzie
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jestem mega zaskoczona, myslalam ze mam miseczke D i na domiar zlego kupowalam staniki 80, 85C/D... A chcialabym miec staniczek ktory postawilby mi do pionu te dwa baloniki kochane, a nie do konca akceptowane![]() ehhh czlowiek cale zycie sie uczy...
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
Hm, a ja bym na starcie zamiast 75FF wzięła 70GG, jak miałam podobne do Ciebie wymiary jakiś czas temu (ale 78 pod biustem) nawet 70 niektóre były na mnie za luźne.
Chociaż z doświadczenia wiem, że w lumpku prędzej dostaniesz 75ff. Powodzenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

i te bułki, masz racje pod koszulkami fuj. ja też nie chce

Dziekuję!

Jedyny który ładnie układa mi piersi to triumph za 150zł