Maturzyści 2009 VII Oczekiwania na cud wyników cd - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-10, 18:42   #2221
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616
Dot.: Maturzyści 2009 VII Oczekiwania na cud wyników cd

Cytat:
Napisane przez DeBourbon Pokaż wiadomość
nie

Arkadia! Dziękuję za zaproszenie! Czuję się bardzo wyróżniona
Burboniku mój nie ma za co dziękować

Wstyd się przyznać ale naprawdę jak ktoś nie zda ustnej to i tak ma zdaną maturę? Bo wiecie że ja nie wiem?

Czy ja już mówiłam że ?UMIEM?! Sialalalalalala Teraz tylko no stres i przygotowac się na pytania. Jak dostanę jakieś z treści to będę kręcić uwodzić i nęcić Wiecie na piękne oczy ich wezmę. O takie > I na uśmiech uroczy o taki >

Szczęśliwa dziewczyna od 09.2014

~dbam o włosy
~100 dni bez chipsów dzień: 88/100
~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56
arkadia1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 18:44   #2222
DeBourbon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Znowu mnie na weekend nie było, a wy znowu tyle napisałyście, że aż głowa boli :P

Jutro biologia a ja w kropce
W środe prezentacja a nie umiem nic, nie mam nawet obrazów i nie wiem kompletnie jak je wydrukować... czy do fotografa zanieść czy na drukarce... Ale musiałabym je na wtorek już mieć
moj tz zaniosl na plytce do drukarni zrobili mu super na miejscu za 8zł

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez arkadia1616 Pokaż wiadomość

Wstyd się przyznać ale naprawdę jak ktoś nie zda ustnej to i tak ma zdaną maturę? Bo wiecie że ja nie wiem?

Czy ja już mówiłam że ?UMIEM?! Sialalalalalala Teraz tylko no stres i przygotowac się na pytania. Jak dostanę jakieś z treści to będę kręcić uwodzić i nęcić Wiecie na piękne oczy ich wezmę. O takie > I na uśmiech uroczy o taki >
muaa

co do prezentowania przyjelam taktyke niewinnej zdenerwowaniej dziewczynki chociaz stres minal razem z wejsciem na sale to udawalam ze rece mi sie trzeca i udawalam ze glos mi sie trzesie wyszlo troche komicznie ale widzialam wspolczucie i zal w oczach komisji hihihih
DeBourbon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 18:48   #2223
nicRu
maszyna, nie człowiek

Powiem wam dziewczyny, ze podczytuje was teraz ale nawet nie mam sily nic napisac przed ta matma... Modle sie ebym ja dobrze zdala bo wszystko od tego zalezy szczerze mowiac.
Stary 2009-05-10, 18:49   #2224
DeBourbon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Powiem wam dziewczyny, ze podczytuje was teraz ale nawet nie mam sily nic napisac przed ta matma... Modle sie ebym ja dobrze zdala bo wszystko od tego zalezy szczerze mowiac.
no przeciez z tego co pisalas wyniki na probnych mialas swietne teraz na pewno nie mzoe byc gorzej a lepiej!
Stary 2009-05-10, 18:55   #2225
nicRu
maszyna, nie człowiek

W sumei mialam rozne, bo zaczynalam wrecz od zera, ale...gorzej jak mnei zje stres albo tak jak na jednej próbnej zrobi mi sie słabo... Wiecie, ide porobie jakies zadania z matmy, wypije herbatke, zjem maslana bułkę i wrócę potem Będę się czuła spokojniej.
Stary 2009-05-10, 18:57   #2226
DeBourbon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
W sumei mialam rozne, bo zaczynalam wrecz od zera, ale...gorzej jak mnei zje stres albo tak jak na jednej próbnej zrobi mi sie słabo... Wiecie, ide porobie jakies zadania z matmy, wypije herbatke, zjem maslana bułkę i wrócę potem Będę się czuła spokojniej.
trzymaj sie
Stary 2009-05-10, 18:58   #2227
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

Burbonik - dobry pomysł podsunęłaś jest tylko jedno ale... moja Pani Dorotka wie jaki przebojowe diable ze mnie jest. Uczyła mnie 2 i pół roku! Wystawiała ze mną w roli głownej przedstawienia i wogóle zna mnie na wylot. Nie wiem czy uwierzyłaby w wystraszoną dziewczynkę czy przejrzała na wylot moją 'grę aktorską' Oto kolejny minus posiadania jako przewodniczącej komisji tak dobrze znanej profesorki.

SS NicRu
- Wszystko pójdzie super zobaczysz!!! Mówię Ci to ja Twoja S Siostra Teraz już tylko spokój może nas uratować.

~dbam o włosy
Stary 2009-05-10, 19:01   #2228
agusia642
Zakorzenienie

oj Arkadio, ja też dziękuję pięknie nie spodziewałam się, bo w końcu jestem świeżakiem w tym wątku
ja romansuje z biologia i zaczeła mi w końcu ulegać, tylko czemu jak tak mało czasu zostało ?
dla biologic jutrzejszych, znalazłam coś fajnego na forum takim, ze jedna osoba zadaje pytanie, a druga odpowiada i zadaje nastepne, czytając to można sobie troche poprzypominać i się dowiedzieć
http://www.forum.biolog.pl/tematy66/...ne-vt19372.htm
tylko, że tak zamula, przeciążone serwery są.

Edytowane przez agusia642
Czas edycji: 2009-05-10 o 19:06
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:02   #2229
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Umiem! Umiem! Umiem! Jeszcze trochę mi się końcówka kręci itp ale fakt dopiero 17 a w godzine powinnam umieć. Wstęp i 1 lekturę mówie z prędkością światła bo nauczyłam się tego już dawno i chce szybko dojść do tych 'gorszych rzeczy' Ciekawe zy komisja coś zrozumie
Jazda by była gdyby powiedzieli mi np po skończeniu 'Przepraszam może Pani powtórzyć bo nic nie zrozumieliśmy z początku' A TFUU!!!
Chociaż na egzaminie dyplomowym w muzycznej to dyra mi tak zrobiła ja już zadowolona zagrałam to najgorsze ( wiadomo najlepsze na koniec zeby dobre wrazenie było ) a kobieta do mnie: 'Zagraj to złotko jeszcze raz bo Cię nie słuchałam' myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok. A potem jedna ja zemdleje a druga nakopie jej do >
I w sumie egzaminy w muzycznej to był największy stres w życiu. Nigdy później już tak się nie denerwowałam.
Zazwyczaj jak się stresują to jestem roztrzęsiona wiadomo ręce nogi wszystko lata jak chce. A wtedy weszłam już na wyższy poziom wewnętrznego paraliżu. Siedziałam jak lalka nic nie czułam w głowie czarna dziura oczy jak u misia puste leciały mi łzy strumieniami ( nie płakałam po prostu ciekły ze mnie ) i tylko ściskałam w ęku ołówek. Moi rodzice myśleli że zwariowałam
Pamiętam jak po tamtym egzaminie ostatnim juz i najgorszym powiedziałam sobie że nigdy więcej nie będę bała się żadnego egzaminu na którym będę musiała coś tylko pisać albo móić bo to pestka zawsze idzie się wybronić, naściemniać. Dlatego do boju wizażanki!!!
ooooo tak
ale fajnie , Arkadia, Biedronka, czemu się od razu się nie przyznałyście, że też chodziłyście do muzyka?

Arkadia, będę trzymać kciuki!

Dziewczyny, oglądnęłam dzisiaj "Zmierzch" Piszę, bo wiem, że tu są fanki I w ogóle to trochę głupio zrobiłam, bo wiadomo, że lepiej najpierw przeczytać książkę, a ja na odwrót
Ale Edward...
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:05   #2230
anlejka
Zakorzenienie

Malwinka zapomniałaś dodać, że biały śliczny napis jeszcze xD
A jak się ma człowiek odwagę przyznać i pokazać pocztówki i powie się pani, że na te pocztówki znaczek tam a tam z priorytetem to pani tylko pieczątkę przybije i o
Napisałam prezentacje o.O Wyszło mi pięć stron... Zeszytowych. Zaraz zobaczę jak to wygląda drukiem. Jak będzie przystępne to wydrukuję, jak nie to będę się z notatek uczyć. Jeśli w ogóle się będę uczyć :X
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:06   #2231
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

Agusia - nie ma za co dziękować. Wszakże my tu jako jedna wielka wspierająca się rodzina

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
ooooo tak
ale fajnie , Arkadia, Biedronka, czemu się od razu się nie przyznałyście, że też chodziłyście do muzyka?

Arkadia, będę trzymać kciuki!

Dziewczyny, oglądnęłam dzisiaj "Zmierzch" Piszę, bo wiem, że tu są fanki I w ogóle to trochę głupio zrobiłam, bo wiadomo, że lepiej najpierw przeczytać książkę, a ja na odwrót
Ale Edward...
Też? To znaczy że i Ty? A na czym grałaś? Dziękuję za kciuki

I powiem Ci że ja też najpier widziałam film dopiero później dowiedziałam się że istnieje książka i nie żałuję sama zachęcałam koleżanki do zabrania się do tego w takiej kolejności
JAk się podobało jak wrazenia jak nasz boski Edd? Chcesz przeczytać książkę? Uważaj! Zacznij dopiero po maturach bo to diabelskie nasienie!

~dbam o włosy
Stary 2009-05-10, 19:08   #2232
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

dziewczyny rekrutacja na AGH od 22 czerwca do 10 lipca. jak ja mam sie zarejestrowac jak mnie nie bedzie?! a nie wiem czy bede miala laptop ze soba bo nei wiem czy bedzie na to kasa?
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:10   #2233
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Malwinka zapomniałaś dodać, że biały śliczny napis jeszcze xD
och tak xD napis jest wręcz powalający

zjadłam własnie loda OSKAR-----> bananowy w czekoladzie ^^ mniam

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:10   #2234
Renia90
Zakorzenienie

halo dziewczyny piszące jutro BIO.
co ze sobą zabieracie?
bo ja chcę wziąć: czarne długopisy a oprócz tego ołówek, linijkę, gumkę, cyrkiel(no bo czym wykresy czy tabelki robić).. a gdzieś tam na liście w szkole u nas pisało, że można mieć tylko linijkę a wykresy na próbnych zawsze ołówkiem robiłam, tak nam biologica kazała więc jak to jest

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:11   #2235
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
co ze sobą zabieracie?
bo ja chcę wziąć: czarne długopisy a oprócz tego ołówek, linijkę, gumkę, cyrkiel(no bo czym wykresy czy tabelki robić).. a gdzieś tam na liście w szkole u nas pisało, że można mieć tylko linijkę a wykresy na próbnych zawsze ołówkiem robiłam, tak nam biologica kazała więc jak to jest
Na biologi można mieć tylko czarny długopis i linijkę. Nic więcej Takie są zalecenia CKE.
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:12   #2236
Totylkokasia
BAN stały

GG do Totylkokasia

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12241610]dziewczyny rekrutacja na AGH od 22 czerwca do 10 lipca. jak ja mam sie zarejestrowac jak mnie nie bedzie?! a nie wiem czy bede miala laptop ze soba bo nei wiem czy bedzie na to kasa?
[/quote]

mój kolega zaraz po maturach w tamtym roku pojechał do niemiec na całe 4 miesiące..... i biedna siostrzyczka latała mu po uczelniach może ty tez masz kogo tak wykorzystac
Totylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:12   #2237
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:
co ze sobą zabieracie?
mozesz mieć tylko długopis i linijkę, żadnych rzeczy więcej
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:13   #2238
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Na biologi można mieć tylko czarny długopis i linijkę. Nic więcej Takie są zalecenia CKE.
Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
mozesz mieć tylko długopis i linijkę, żadnych rzeczy więcej
ok ok dzięki

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:14   #2239
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
co ze sobą zabieracie?
można mieć długopis i linijkę
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:15   #2240
Flames
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Obrażę?! o.O xD Rozumiem, że tam miało być jeszcze 'nie', tak?
paula ja mam nadzieję, że będzie coś w stylu:
'Doktor Hałs musi wyleczyć pacjenta X z jakiejs tam choroby, która w tym przypadku ważna nie jest. Wskaż, którą osobę zrówna z ziemią.' Zadanie typu ABC. Albo:
'Jakie tabletki należy przepisać Hałsowi?' Ale tu już trzeba wykazać się umiejętnością pisania.
Ach, oczywiście, że miało być "nie obrażę się"

Flames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:15   #2241
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Też? To znaczy że i Ty? A na czym grałaś? Dziękuję za kciuki
Fortepian przez 12 lat
I szalenie miło to wspominam Ale znalazłam jeden plus egzaminowego stresu -przed maturami byłam oazą spokoju
Pogrywasz sobie coś jeszcze?
Cytat:
I powiem Ci że ja też najpier widziałam film dopiero później dowiedziałam się że istnieje książka i nie żałuję sama zachęcałam koleżanki do zabrania się do tego w takiej kolejności
JAk się podobało jak wrazenia jak nasz boski Edd? Chcesz przeczytać książkę? Uważaj! Zacznij dopiero po maturach bo to diabelskie nasienie!
Muszę przeczytać, koniecznie, jak tylko dorwę w bibliotece Aleo cały czas mam w głowie tę głupią myśl, że w prawdziwym życiu taka historia, niestety, nigdy nie mogłaby się zdarzyć
Edwardzik jest super Ech, super był już w Harrym, a tutaj
e veux seulement oublier
Et puis je fume

Stary 2009-05-10, 19:18   #2242
Anuu
Zakorzenienie

Poszłam sobie na spacer do parku i...zaczęłam opowiadanie tworzyć jak usidłam to pisałam jak szalona
Cytat:

my o Tobie pamietamy bardzo tak przykro jst jak nikt sie do Ciebie nie odzywa wiem cos o tym ale mam mojego malego prosiaka
Dziękuję

Cytat:
A ja sobie obiecałam kiedyś że w ramach odreagowywania kupię sobie ( jak już będę na swoim ) worek bokserski!
Świetna sprawa jak się człowiek wkurzy włączyć sobie pożądną muzę i walić ile fabryka dała! Relaksuje a przy okazji kalorie lecą

Wiecie co? Umiem!!! Za kazdym razem mówię troche inaczej czasami się plączę ale powiedziałam bez zerkania w tekst!!! Łiii powtórzę pewnie jeszcze dzisiaj ze 100 razy ale co tam
Też bym chciała, ale mój pokój jest chyba jednak trochę za mały. ale kiedyś sobie sprawię
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:18   #2243
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

odkryłam kwadrature koła...kolejną w naszej kochanej Polsce
staż pomaga ci zdobyc prace.
czesto jednak jest tak (np ja) ze szkoda mi jakiegos tam okresu czasu(np 6m-cy) zeby nie isc na studia tylko "stazowac"
ale jak pojdziesz na staz po studiach to kreca nosem ze za późno...

odpowie mi ktos madry na tą głupotę?
mozna robic staz chodzac na dzienne?
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:20   #2244
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

Cytat:
Fortepian przez 12 lat
I szalenie miło to wspominam Ale znalazłam jeden plus egzaminowego stresu -przed maturami byłam oazą spokoju

Muszę przeczytać, koniecznie, jak tylko dorwę w bibliotece Aleo cały czas mam w głowie tę głupią myśl, że w prawdziwym życiu taka historia, niestety, nigdy nie mogłaby się zdarzyć
Edwardzik jest super Ech, super był już w Harrym, a tutaj
Kiedy tylko mam okazję I ja w sumie też miło wspominam bo miałam świetną nauczycielke i klasę z kształcenia Jedna dziewczyna z mojej grupy zapytana w 4 klasie ile krzyżyków ma gama C-dur odp że 2 Ona taka była bardzo że tak powiem 'dobra w te klocki' Ale grała fajnie

A co do zmierzchowej historii to wiesz nigdy nic nie wiadomo. Powiem Ci tylko tyle że jeżeli uważasz ze film był super to książka Cię zachwyci i zakochasz się bez pamięci
U mnie w klasie na nas dziewczyny które to czytały ( a było nas sporo ) mówili że zwariowałyśmy Ja teraz bez Zmierzchu bym po prostu nie mogła. To bym nie była Ja. Tak samo jak bez Jeziora Osobliwości!

~dbam o włosy
Stary 2009-05-10, 19:23   #2245
DeBourbon
Wtajemniczenie

Cytat:
Fortepian przez 12 lat
łaaaaaaaaaaaaał zazdroszcze wam nie wiem co bym wolala fortepianik czy gitarke mmm
Stary 2009-05-10, 19:30   #2246
zte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anuu Pokaż wiadomość
Poszłam sobie na spacer do parku i...zaczęłam opowiadanie tworzyć jak usidłam to pisałam jak szalona
jakie opowiadanie?o czym o czym?

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12241772]odkryłam kwadrature koła...kolejną w naszej kochanej Polsce
staż pomaga ci zdobyc prace.
czesto jednak jest tak (np ja) ze szkoda mi jakiegos tam okresu czasu(np 6m-cy) zeby nie isc na studia tylko "stazowac"
ale jak pojdziesz na staz po studiach to kreca nosem ze za późno...

odpowie mi ktos madry na tą głupotę?
mozna robic staz chodzac na dzienne?[/QUOTE]

właśnie tez się nad tym zastaniawiam ... wiem np. ze sporo osob z klasy bedzie robic staz od czerwca ... ale oni na zaoczne ida
moze da sie jakos połączyc staz ze studiami ...duzo osob pracuje rownoczesnie studiujajac dziennie
zte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:34   #2247
Anuu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zte Pokaż wiadomość
jakie opowiadanie?o czym o czym?

Czasem mnie coś najdzie xD
Będzie o dziewczynie opętanej przez demona, to ja i moja mhroczna dusza prolog mam na razie ^^
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:34   #2248
nicRu
maszyna, nie człowiek

Z praca jest teraz wlasnie glupio i rpzekichane, najlepiej miec 23 lat, skonczone sudia na dwoch kierunkach, 10 alt doswiadcenia, prawo jazdy i brak planow rodzinnych. Inaczej to kręca na CIebie nosem ;|

Wytrzymalam jedno zadanie z matmy, z prawdopodobienstwa. Az jestem zaskoczona, ze cokolwiek z niego umiem o.0

Anuu, obs byla jak basia z Teraz Albo Nigdy, siadla i dwie ksiazki poszły XD

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2009-05-10 o 19:35
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:34   #2249
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy tylko mam okazję I ja w sumie też miło wspominam bo miałam świetną nauczycielke i klasę z kształcenia Jedna dziewczyna z mojej grupy zapytana w 4 klasie ile krzyżyków ma gama C-dur odp że 2 Ona taka była bardzo że tak powiem 'dobra w te klocki' Ale grała fajnie
Haha
U nas na dyplomie z historii muzyki,gdy mieliśmy rozpoznawać utwory, jednemu chłopakowi puścili "Księżycowego Pierrota" Schonberga (kojarzysz? ekspresjonizm, atonalność, te sprawy ) i powiedział, że to ewidentnie Aria Krolowej Nocy Mozarta
Cytat:
A co do zmierzchowej historii to wiesz nigdy nic nie wiadomo. Powiem Ci tylko tyle że jeżeli uważasz ze film był super to książka Cię zachwyci i zakochasz się bez pamięci
U mnie w klasie na nas dziewczyny które to czytały ( a było nas sporo ) mówili że zwariowałyśmy Ja teraz bez Zmierzchu bym po prostu nie mogła. To bym nie była Ja. Tak samo jak bez Jeziora Osobliwości!
Jezioro Osobliwości! Pamiętam! Czytałam dawno temu
A w Zmierzchu była scena, jak u Edwarda Bella puściła "Swiatło księżyca"! Myślałam, że oszaleję

Cytat:
łaaaaaaaaaaaaał zazdroszcze wam nie wiem co bym wolala fortepianik czy gitarke mmm
a może akordeon?
e veux seulement oublier
Et puis je fume

Stary 2009-05-10, 19:34   #2250
infante
Zadomowienie

Cytat:

jak ich weźmiesz takim sposobem to 100% jest Twoje

starałam się nauczyć dziś biologii.. z jakim skutkiem okaże się jutro, zmęczona już tym jestem...
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości