Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-11, 08:54   #3481
azzis
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
azzis witaj Obyś jak najszybciej została mamusią!
Dziękuję ))
Już staraliśmy się w tym cyklu Ale co z tego wyjdzie...? czy w ogóle dobrze postaraliśmy się czy nie, to się okaże.
Od stycznia robię obserwacje kalendarzykowe i mam nadzieję, że z tym będzie nam łatwiej.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 09:01   #3482
dra
Zakorzenienie

witajcie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
kurcze nie wiem co napisać , tak mi przykro
faceci są jak dzieci , jak wbiją sobie coś do łeba to ciężko ich przeciągnąć na swoją strone

mój najpierw powiedział że pójdzie potem się zcykał, więc postanowiłam od siebie sama zacząć i na szczęście lub nieszczęście wyszło że coś ze mna nie tak
w tym cyklu według temp znowu nie było owulacji a śluzu mam teraz więcej niepłodnego niz owulacyjnego (bo tego to wogule nie zauwarzyłam)jestem święcie przekonana że jednak nie jajeczkuję
moja gin powiedziała że po badaniu jajowodów kolej na męża , więc TZ obiecał ze pójdzie (innego wyjścia nie będzie miał)

Dra ja nie namawiam Cię zebyś zaczeła od siebie, bo wiem ze te wszystkie badania to katorga , ale jak Twój TZ zobaczy twoją determinacje to może sam się zmobilizuje
faceci nie lubią być gorsi
i nie myśl przez chwilę o tym
ja jak mam nawał pracy to zapominam , wraca wieczorem ,ale co zrobić
może zajmnij się czymś, ogródek lub porzadki w szafach...
widzisz moja ginka nie chce ruszyć bez faceta,a chwilowo na badanie płatne nie ma kasy,więc chce zrobić na nfz,ale kurcze ginka się uparła,z prolaktyną ją ubłagałam,ale teraz na powtórke już nie chce dać i stoje w miejscu
Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Dra kochana idziemy łeb w łeb i musimy być silne-zobaczysz i nam najstarszym stażem w starankach sie uda-musimyw to wierzyć a co do Twojego TŻ to powiem Ci ze mój TŻ jest taki sam-tez nie chce iśc-mówi że jeszcze czas itd. ech może kiedyś im sie odmieni! ide do ginki za tydz. w poniedziałek i zobaczymy co powie-co robimy dalej!Póki co luz na maksa i staranka z miłości i przyjemności a nie konieczności,a wczorajszy wieczorek był w ogóle superrrrr...... Buziaczki dla Was
ah ci faceci,tylko kiedy się obudza
no ty idziesz do ginki i moze zacznie od ciebie i się ruszy,moja nie zacznie dopóki mój się nie przebada...

wiem,ze dla faceta jest to trudne,ale niech wezmą pod uwagę nas kobiety co z miłą chęcią tam nie chodzimy jak coś wykryjemy leczymy walczymy,a oni co nic,boją się oni nie maja czego podług nas...
Stary 2009-05-11, 09:15   #3483
Nika1980
Zakorzenienie

Dziewczyny wybaczcie , że Was wszystkim nie doczytałam, ale weszłam i pierwsze co ujrzałam to post Patki i łzy mi sięw oczach zakręciły , bo zawsze trzymałam za nią mocno kciuki....i pamiętam ten ból jeszcze nie tak dawno temu...

PATKA moje całę serducho i wszystkie pozytywne myśli są z Toba, musi być dobrze
cieszę się TAK STRASZNIE
i już po cichutko gratuluję a póki co przesyłam Ci specjalne fluidki od szybko rosnącej Kruszynki, nie ch się Twoja zarazi i rośnie szybciutko i będzie zdrowa i silna!
:mag ia:

Dra kochanie wredna małpa przylazła.... ale nie poddawaj się , patrz wyrzucamy stare staraczki z tego wątku więc już niedługo i na ciebie przyjdzie pora, ale będziesz miałą minę mocno trzymam kciuki i wysyłam fluidki specjalnie na nowy zaczynający się cykl....nie ch maj będzie szczęśliwy !

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 09:24   #3484
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

Dra kochanie wredna małpa przylazła.... ale nie poddawaj się , patrz wyrzucamy stare staraczki z tego wątku więc już niedługo i na ciebie przyjdzie pora, ale będziesz miałą minę mocno trzymam kciuki i wysyłam fluidki specjalnie na nowy zaczynający się cykl....nie ch maj będzie szczęśliwy !
dziekuję
Stary 2009-05-11, 09:41   #3485
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cześć dziewczyny

Nie dziękuję jeszcze

Dziś zrobiłam test innej firmy i chyba jeszcze bledsza wyszła kreseczka... No nic, co ma być to będzie. Ja już teraz mogę się tylko modlić.

Jutro ide do tej nowej ginki, więc zobaczę co mi powie, a jak nie będę zadowolona to jutro dzwonię do tego mojego gina prywatnie i umawiam się na wizytę.

Jakoś to będzie.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 10:20   #3486
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dziękuję ))
Już staraliśmy się w tym cyklu Ale co z tego wyjdzie...? czy w ogóle dobrze postaraliśmy się czy nie, to się okaże.
Od stycznia robię obserwacje kalendarzykowe i mam nadzieję, że z tym będzie nam łatwiej.
witam i trzymam kciuki żebyś szybko przeszła na listę mamusiek
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Nie dziękuję jeszcze

Dziś zrobiłam test innej firmy i chyba jeszcze bledsza wyszła kreseczka... No nic, co ma być to będzie. Ja już teraz mogę się tylko modlić.

Jutro ide do tej nowej ginki, więc zobaczę co mi powie, a jak nie będę zadowolona to jutro dzwonię do tego mojego gina prywatnie i umawiam się na wizytę.

Jakoś to będzie.
będzie dobrze ... trzymam kciukole

a ja dziś znowu mam dzień załatwiania najopierw posprzątam dom bo wczoraj nabałaganiłam a pozniej jadę do mamy , do księgowej i może jeszcze na kawę do koleżanki

miłego dnia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 10:25   #3487
Nika1980
Zakorzenienie

Patka, nie ma znaczenia jakiej firmy test zrobiłas, może po prostu jego czułośc nie była tak wysoka...

myślę o Tobie ciepło i wierzę, że będzie dobrze. bądź spokojna. trzymam kciuki za wizytę u ginki!

Stary 2009-05-11, 10:34   #3488
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Kciuki na pewno się przydadzą. Ta gin nie ma u siebie USG, więc tego na bank nie będę mieć, a zresztą i tak jeszcze za niewiele tam widać To jest ogólnie przychodnia patologii ciąży, więc zobaczymy jak to będzie.

Z tym moim dzisiejszym testem to też ja się trochę zamotałam, bo nie był on z pierwszego porannego moczu. A było to tak: obudziłam się o 5, wziełam test, pojemniczek i idę do wc. Usiadłam na kibelku, szukuję sobie wszystko, wyciągam test, już chce nasikać do pojemniczka a z tego zaspania to ja normalnie wysikałam się do wc heheheh, no i własnie dopiero o 7 zrobiłam ten test. No i właśnie - nie były to pierwsze siki tylko takie wymuszone, bo nawet mi się nie bardzo chciało, a po drugie test był już w sumie otwarty, czyli nie był w tym woreczku.

Nie wiem właśnie, czy ten test należy zużyć jak najszybciej po wyjęciu go z tego opakowania zamkniętego hermetycznie? Bo ja go użyłam po 2 godzinach...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-11, 10:38   #3489
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki na pewno się przydadzą. Ta gin nie ma u siebie USG, więc tego na bank nie będę mieć, a zresztą i tak jeszcze za niewiele tam widać To jest ogólnie przychodnia patologii ciąży, więc zobaczymy jak to będzie.

Z tym moim dzisiejszym testem to też ja się trochę zamotałam, bo nie był on z pierwszego porannego moczu. A było to tak: obudziłam się o 5, wziełam test, pojemniczek i idę do wc. Usiadłam na kibelku, szukuję sobie wszystko, wyciągam test, już chce nasikać do pojemniczka a z tego zaspania to ja normalnie wysikałam się do wc heheheh, no i własnie dopiero o 7 zrobiłam ten test. No i właśnie - nie były to pierwsze siki tylko takie wymuszone, bo nawet mi się nie bardzo chciało, a po drugie test był już w sumie otwarty, czyli nie był w tym woreczku.

Nie wiem właśnie, czy ten test należy zużyć jak najszybciej po wyjęciu go z tego opakowania zamkniętego hermetycznie? Bo ja go użyłam po 2 godzinach...

Patka na pewno wszystko to miało w pływ, po prostu jutro rano powtórz test z naprawdę pierwszego sikania i zobaczymy. kreseczka ma prawo być jasna nawet przez parę dni, bo hormon nie zawsze tak szybko przyrasta, a nie wszystkie testy mają taką dobrą czułość, róznie z tym bywa. w każdym razie kciuki trzymam!
a może ta ginka cię wyśle na usg, albo na betę?

Stary 2009-05-11, 10:47   #3490
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

No też myślę, że miało wpływ. Na internecie nie mogę właśnie znaleźć tej informacji, ale coś mi się kojarzy że kiedyś na instrukcji jakiegoś testu czytałam, że właśnie test należy zrobić jak najszybciej po wyjęciu go z opakowania.

No nic, jutro najwyżej powtórzę test

A czy ginka na coś wyślę to nie wiem, wiecie jak to jest z tymi państwowymi przychodniami, chociaż jak to patologia ciąży... Przekonam się jutro

No i znalazłam na necie takie coś:

"Nie otwieraj foliowej torebki testu jeżeli nie jesteś gotowa do przeprowadzenia testu"

No to chyba można to rozumieć właśnie, że jak będzie otwarty to nie zadziała tak jak trzeba bo może za bardzo się utleni, albo pochłonie jakąś wilgoć?

Dominiś - 20.05.2012

Edytowane przez PatkaM84
Czas edycji: 2009-05-11 o 10:54
Stary 2009-05-11, 11:03   #3491
martaN23
Zadomowienie

PATKA-wszystko będzie dobrze masz dwie kreseczki:jup i:ja jak robiłam to też była bladaa na następny dzień powtórzyłam i było to samobądź dobrej myślia odczuwasz może jakieś dolegliwości????
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 11:24   #3492
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Dzień doberek dziewczynki
Dobry bo piękną mam pogodę za oknem,aż miło

karolka25,azzis i Wszystkie które dołączyły do nas w ostatnim czasie WITAMY w naszym gronie

edi25 Super Wielkie gratki

PatkaM84 tak po cichutku ale zapowiada się bardzo dobrze!!!
3mam mocno

dra tak mi przykro wiem sama jak bardzo jest ciężko i trudno,ale mam bardzo duże wsparcie męża bez problemu poszedł na badania chociaż wiem,że nie było to wcale miłe i przyjemne w jakimś pomieszczeniu oddać żołnierzyki widziałam ,że przeżywał to bardzo ale niech wiedzą też przez co my przechodzimy te ciągłe badania i.t.d a każdy lekarz chce na samym początku wiedzieć czy przyczyna nie jest ze strony faceta.Będzie dobrze jakoś malutkimi kroczkami przygotuj go na to badanie bo to jest tylko jedno a my musimy przejść przez wiele badań i nikt się nas nie pyta,czy są przyjemne czy nie

chrubinka będzie wszystko o.k musimy byc dobrej myśli wiem,że się dobrze mówi a gdy przychodzi ta wredna @ to przez dwa dni mam załamanie a potem trzeba się podnieść do góry i przejść do następnego cyklu starań.

achaia to dlaczego nie zrobią Ci laporoskopi???

celka2000 nie wiem co napisac bardzo mi przykro moja sistra tez miała dwa poronienia.
Pierwsze dziecko urodziła bez problemu a potem dwa razy poroniła w trzecim miesiącu z tym drugim jak pojechała na klinike do czyszczenia to lekarz się jej spytał,czy ma już dzieci a ona powiedziała,że mam syna nato lekarz jej powiedzial żeby się cieszyła,że ma wogóle dziecko jak wróciła do domu to była bardzo oburzona jak lekarz mógł jej tak powiedzieć!!!W tedy ja wtrąciłam kilka liter,że on tego nie powiedział w złym znaczeniu tylko lekarze widza i wiedzą co się teraz dzieje ile jest problemów z zajściem i donoszeniem ciąży i powiedziałam jej,że ja wiem o co mu chodziło bo Ty juz masz dziecko a ja staję na głowie żeby zajść w ciąże i mieć chociaż to jedno jedyne upragnione dziecko!!!Sistra bardzo długo też dochodziła do siebie wiem,że nie jest łatwo i czuje się żal i wiem przezco przechodzisz teraz ale będzie dobrze bo moja siostra urodziła drugie dziecko i jest wszystko o.k ma śliczną córeczkę która ma już 15 miesięcy Mocno wierzę,że i u Ciebie też bedzie wszystko o.k

ankamb rozumiem Cię bardzo dobrze u mnie w rodzinie jest bardzo dużo dzieci a bratowa ma termin porodu na koniec maja ciesze się bardzo ale gdzieś w srodku jest żal i smutek dlaczego to nie ja a jak wcześniej już pisałam mój bratanek i siostrzeniec tez się mnie pytaja ciągle czemu jeszcze nie mam dzieci czy ja nie lubię dzieci i.t.p a siostrzeniec stwierdził,że ja juz w brzuszku noszę dzidzię nic tylko się rozpłakać ale to są tylko dzieci,najgorsze są docinki dorosłych chociaż nam się to żadko zdaża bo ja nie ukrywamy przed rodziną,że mamy problem i jestem w trakcie leczenia harmonalnego ale nie wszystcy znajomi wiedzą otym i też zdażaja się różne sytuacje i dopytywania a w sumie to my się już staramy 17-18 cykl ale na liście mam napisany 7 cykl ze wzgledu na to,że w zeszłym roku w sierpniu miałam laporoskopię i miałam cichą nadzieje,że od tej pory to tylko kwestia czasu no ale cóz jestem troche rozczarowana ale przynajmniej mam swoje @ i nie wywoływane jakiemis pigółami!!!a w sumie to juz 9 miesiąc po laporoskopi tylko mam cykle 35 dniowe i to jest też przes.... ponieważ w roku jest mniej cykli

Miłego dzionka dla Wszystkich
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 11:32   #3493
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
PATKA-wszystko będzie dobrze masz dwie kreseczki:jup i:ja jak robiłam to też była bladaa na następny dzień powtórzyłam i było to samobądź dobrej myślia odczuwasz może jakieś dolegliwości????
Z dolegliwości to ból podbrzusza i cycków. Można jeszcze podczepić mdłości i senność - ale tutaj tylko oczy mi się kleją, jeśli chodzi o typowe spanie to nie Jak jest jasno to ja niestety nie zasnę Choć dzisiaj już ból podbrzusza mniejszy jest

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-11, 11:41   #3494
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Z dolegliwości to ból podbrzusza i cycków. Można jeszcze podczepić mdłości i senność - ale tutaj tylko oczy mi się kleją, jeśli chodzi o typowe spanie to nie Jak jest jasno to ja niestety nie zasnę Choć dzisiaj już ból podbrzusza mniejszy jest

miałam to samo a raczej dalej mam bedzie dobrze odpoczywaj dużo tylko
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 12:04   #3495
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Jak jestem w domu to odpoczywam oczywiście odpoczywam zaraz po tym jak zrobię to co mam do zrobienia, czyli porządki i inne takie. Aczkolwiek teraz trochę zwolnię tempo io będę wolniej i spokojniej wszystko robić. Natomiast w pracy jak jestem to już się tak odpoczywać nie da. 12 h w pracy, to przed komputerem, to łażę w tą i z powrotem, ale najgoprsze mam jak się zdenerwuję czy zestresuję to wtedy automatycznie czuję jak mi się macica spina.
Jutro jak będę u gin to wszystko powiem i zobaczymy co ona mi na to.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-11, 12:48   #3496
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Nie dziękuję jeszcze

Jakoś to będzie.
Cytat:

będzie dobrze zobaczysz,a ty otworzyłas,a nie wolno...
jutro zrób i zobaczysz i jak będziesz po wizycie u ginka to dawaj znać... i trzymam kciuki,aby tym razem wszystko było ok do samego końca

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość

dra tak mi przykro wiem sama jak bardzo jest ciężko i trudno,ale mam bardzo duże wsparcie męża bez problemu poszedł na badania chociaż wiem,że nie było to wcale miłe i przyjemne w jakimś pomieszczeniu oddać żołnierzyki widziałam ,że przeżywał to bardzo ale niech wiedzą też przez co my przechodzimy te ciągłe badania i.t.d a każdy lekarz chce na samym początku wiedzieć czy przyczyna nie jest ze strony faceta.Będzie dobrze jakoś malutkimi kroczkami przygotuj go na to badanie bo to jest tylko jedno a my musimy przejść przez wiele badań i nikt się nas nie pyta,czy są przyjemne czy nie
nie ja już ani słowem się nie odezwę o te badania...
przy wczorajszej kłótni,a o taka bezsensowną rzecz się pokłóciliśmy,ale niestety on zakończył kłotnie,ze więcej mam mu się nie pytać o badanie,bo i tak nie pójdzie,a pytałam się juz dawno i powiedział,ze chce,ale się boi,a przy kłotni wyrzucił co mu lezy...
więc ja odpuszczam,moze stanie się cud...
a ja się powoli oswają z myślą,że będę żyć bez dziecka(tak pragnę chodź tego jednego tu ze mną)ale musze się przyzwyczaić,że moze jednak nie będę mieć dzieci,nadzieje będę zawsze mieć...
Stary 2009-05-11, 13:21   #3497
edi25
Raczkowanie

witajcie dziewczynki nie wpadam za często bo dopadły mnie straszne mdłosci i spanie na okrągło pozatym czuję się dobrze zostawię kilka na szczęście:m agia::magia ::ma gia:życząc wam fasoleczek z całego serduszka

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

dra dopisz mi proszę termin porodu na 10 styczeń 2010

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Patka wielkie gratulacje ja miałam podobnie jak ty z tymi testami napewno jest wszystko ok pisałaś że boli cię brzuszek mnie też bolał jak na małpe która nie przyszła a przestał boleć ze dwa dni po terminie małpy ale musisz w tych dniach bardzo dużo odpoczywać nie forsować się ani nie przemęczać

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

a wogóle dziękuję za gratulacje i cieszę się że jesteście:cmo k:

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

na zdjęciu które zmieniłam jestem w ciąży ok 2 dni
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 13:37   #3498
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
będzie dobrze zobaczysz,a ty otworzyłas,a nie wolno...
jutro zrób i zobaczysz i jak będziesz po wizycie u ginka to dawaj znać... i trzymam kciuki,aby tym razem wszystko było ok do samego końca
...
No pocieszam się, że to ze względu na to, że był otworzony test była taka strasznie jasna kreska. A zresztą u niektórych to nawet kilka dni po @ test wychodzi ze się nie jest się w ciąży - pocieszam się Jutro po ginie oczywiście dam znać

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość
Patka wielkie gratulacje ja miałam podobnie jak ty z tymi testami napewno jest wszystko ok pisałaś że boli cię brzuszek mnie też bolał jak na małpe która nie przyszła a przestał boleć ze dwa dni po terminie małpy ale musisz w tych dniach bardzo dużo odpoczywać nie forsować się ani nie przemęczać
No własnie mnie jeszcze wczoraj jak byłam w domu bolał tak jakby miała przyjść za chwilę. A dzisiaj to już mniej, ale może dlatego że w pracy jestem i nie zwracam na to uwagi. Czuję pobolewanie jak np wstaję w krzesła albo siadam - my mamy taki ewysokie hookery - niezbyt wygodne właśnie do wsiadania i zsiadania

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-11, 14:13   #3499
nina_k
Raczkowanie

PatkaM84 będzie dobrze trzymam mocno kciuki i po cichu gratuluję

U mnie też 27 dc, tyle że raczej stracony. Po szpitalu i znieczuleniu chyba coś mi się poprzestawiało, bo temperatura prawie na jednym poziomie... W ogóle żadnych znanych objawów nie mogę zaobserwować, brzuch mnie nie boli i nie bolał, ani w środku cyklu ani teraz. No trudno, kolejny miesiąc trzeba czekać.

Dra
nina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 14:21   #3500
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki nie wpadam za często bo dopadły mnie straszne mdłosci i spanie na okrągło pozatym czuję się dobrze zostawię kilka na szczęście:m agia::magia ::ma gia:życząc wam fasoleczek z całego serduszka

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

dra dopisz mi proszę termin porodu na 10 styczeń 2010

na zdjęciu które zmieniłam jestem w ciąży ok 2 dni
zabieram
ah zazdroszcze mdłosci
ok zmienie zaraz
śliczny avek
Stary 2009-05-11, 14:34   #3501
azzis
Zakorzenienie

Dziewczyny Wy macie już wprawę w tych sprawach więc pozwolę sobie zadać nieśmiało pytanie
Bo nie wiem za bardzo kiedy powinniśmy się szczególnie starać Chodzi mi o obserwacje kalendarzyka - czy w pierwszy dzień skoku temperatury? i jeszcze 2-3 dni po? Dzień przed skokiem ciężko będzie wyłapać, bo różnie to u mie wypada... Nie pamiętam za bardzo jak pani z NPR mówiła Z góry dziękuję.

Stary 2009-05-11, 16:00   #3502
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Dziewuszki troszkę mnie nie było...
Ale ostatni tydzień minął mi na lataniu po sklepach w celu zakupu rzeczy do domku...No i na przeglądaniu neta (w tym samym celu)!

W domku coraz przytulniej się robi. Mąż w weekend pomalował kuchnie, jadalnie i łazieneczkę! A ja w sobotę kupowałam żyrandole i inne pierdołki do domu typu karnisze ...zasłonę prysznicową
SAMA radocha dla prawdziwej kobity. Weszłam do OBI i nie wiem na co patrzeć. Była ze mną teściowa..i co chwilę wolałyśmy się przez cały dział z oświetleniem "choć tu jest super" "popatrz tutaj, tu jest ekstra!! " musiałyśmy być niezłym zjawiskiem w sklepie

A wczoraj na all.wyczaiłam super kuchnie (mebelki) i kanapę! W porównaniu do cen sklepowych to prawie jak za darmo. No..może przesadzam ale połowa ceny zeszła! A jeszcze dziś dostałam tel. że nasza kuchenka przybędzie już w tę środę lub czwartek
Kurcze....na kanapę za to będzie trzeba poczekać do 2 tyg. chociaż możemy sobie z piwnicy przytargać kanapę do czasu gdy nasza nie dojdzie i może już w ten weekend się przeprowadzimy! Tak bym chciała!

.............
W pracy jak zwykle przeginka! Dziś mnie oskarzyły babuchy jedne o kłamstwo! Że niby nie miałam w weekend zjazdu.Zwolniłam się w pt. z 1 godziny by na konsultacje pojechać do jednego wykładowcy a one że to się nie liczy bo w planie teog nie ma. Ale kierownik żadnych zaświadczeń odemnie nie chciał powiedział "nie chce żadnych zaświadczeń,nie ma sprawy..a ja sobie z nią pogadam" No ja myslę!!!!! Bo ta baba już się beszczelna robi! jestem dorosła i co to za ku**** sprawdzanie i opieprzanie!!!!!!:ma d:

Ale tak się wkurzyłam, podirytowałam..ciśnienie mi skoczyło.. że zapisałam się do lekarza i chyba wezmę tydzień zwolnienia! Chociaż zastanawiam się czy to nie głupio będzie wyglądać..u nas zawsze dużo roboty...a ja w najgorszy okres biorę zwolnienie...Baby pomyslą że się wystraszyłam i dlatego to zwolnienie wziełam no i że mi się pracować nie chce! Ale nimi się nie przejmuję- i tak mnie nie polubią...gorzej z kierownikiem...Wiadomo że bezemnie sobie poradzi ale czy to w jego oczach głupio nie będzie wyglądać??????? U niego nie chce sobie przechlapać!!!!! On jedyny za mną stoi!
Wizytę mam na 17:55 ...pójść i tak pójdę ..ale zastanawiam się czy brać to zwolnenie czy nie? Doradzicie?

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2009-05-11 o 16:03
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 16:05   #3503
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny Wy macie już wprawę w tych sprawach więc pozwolę sobie zadać nieśmiało pytanie
Bo nie wiem za bardzo kiedy powinniśmy się szczególnie starać Chodzi mi o obserwacje kalendarzyka - czy w pierwszy dzień skoku temperatury? i jeszcze 2-3 dni po? Dzień przed skokiem ciężko będzie wyłapać, bo różnie to u mie wypada... Nie pamiętam za bardzo jak pani z NPR mówiła Z góry dziękuję.

kochana, skok temperaturki oznacza, że owu już była...więc 2-3 dni po skoku już bez sensu, trzeba się starać przed skokiem. najlepiej mierzyć i zobaczyć, po 2-3 cyklach jeśli masz je w miarę regularne będziesz wiedziała , którego mniej więcej dnia jest owu czyli skok tempki czyli będziesz wiedziała , że wcześniej musisz atakować męża...powodzenia

Jelly, bierz zwolnienie i odpoczywaj, ciesz się nowym mieszkankiem

Stary 2009-05-11, 16:10   #3504
azzis
Zakorzenienie

A mnie się właśnie wydawało, że babka mówiła, że jeszcze chyba trzy dni trzeba odliczyć, ale właśnie nie wiem po co, raczej to są takie awaryjneie doliczane, że jeszcze mogą być płodne, ale mniej niż bardziej.
Czyli OK. Przed skokiem temp. Będę atakowała męża Dzięki za wyjaśnienie, bo już mi się to pomieszało

Stary 2009-05-11, 16:30   #3505
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Nie dziękuję jeszcze

Jakoś to będzie.
Patka wierzę, że wszystko będzie dobrze i trzymam kciuki za dwie kreseczki

Dziewczyny, możecie mi pomóc? To mój pierwszy cykl z lekami i pierwszy, który obserwuję, tzn. mierzę tempkę i sprawdzam śluz i nic już nie wiem
Kilka dni temu zaczęły mnie kłuć jajniki (przynajmniej tak to odczuwałam) i trwało to 2 dni, potem zaczął mi się zmieniać śluz na bardziej rozciągliwy, ale jeszcze nie przezroczysty tylko taki trochę mleczny ... mój mąż też zauważył zmianę ... bo nie było sucho podczas przytulanek ... No ale moja temperatura to jak dla mnie zagadka

Tutaj jest mój wykres i może któraś z Was mi pomoże?
http://28dni.pl/malami82/wykresy/2009-04-17

Przepraszam, że Was męczę, ale nie mam kogo poprosić o pomoc ...
malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 16:42   #3506
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie się właśnie wydawało, że babka mówiła, że jeszcze chyba trzy dni trzeba odliczyć, ale właśnie nie wiem po co, raczej to są takie awaryjneie doliczane, że jeszcze mogą być płodne, ale mniej niż bardziej.
Czyli OK. Przed skokiem temp. Będę atakowała męża Dzięki za wyjaśnienie, bo już mi się to pomieszało
dokładnie te 3 dni po doliczają na wszelki wypadek ( jak ktoś nie chce zajść w ciążę) ale jeśli chcesz to trzy dni po skoku to już jest "po ptokach" najlepiej 3 dni przed skokiem zacząć bo wiadomo, że plemniczki przeżyją.
a jeśli nie wiesz kiedy ci się skok zbliża czxyli owu, obserwuj śluz bo to ci pomoże wyczuć co i jak- jak śluz się robi płodny to znaczy, że ciało przygotowuje się na owu powodzenia

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
Patka wierzę, że wszystko będzie dobrze i trzymam kciuki za dwie kreseczki

Dziewczyny, możecie mi pomóc? To mój pierwszy cykl z lekami i pierwszy, który obserwuję, tzn. mierzę tempkę i sprawdzam śluz i nic już nie wiem
Kilka dni temu zaczęły mnie kłuć jajniki (przynajmniej tak to odczuwałam) i trwało to 2 dni, potem zaczął mi się zmieniać śluz na bardziej rozciągliwy, ale jeszcze nie przezroczysty tylko taki trochę mleczny ... mój mąż też zauważył zmianę ... bo nie było sucho podczas przytulanek ... No ale moja temperatura to jak dla mnie zagadka

Tutaj jest mój wykres i może któraś z Was mi pomoże?
http://28dni.pl/malami82/wykresy/2009-04-17

Przepraszam, że Was męczę, ale nie mam kogo poprosić o pomoc ...
Malami...ilekroć patrzę na twój wykres to mi oczy wychodzą naprawdę nie wiem...owu jest wtedy jak masz trzy pod rząd podwyższone tempki, a u ciebie nie ma tak...
czy to możliwe, że twoje leki wpływają na tempkę? może póki co kieruj się sluzem i szyjką w zobaczymyw przyszłym miesiącu jak będzie wyglądał wykres i czy sytuacja się powtórzy...
a może w przyszłym miesiącu nie będziesz musiała już mierzyć?

Stary 2009-05-11, 16:42   #3507
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

sweet jelly, ja Ci współczuję, przecież Ty się tam Skarbie nerwicy nabawisz!
Dariusiu, ja cały czas wierzę że tym Naszym staraczkom które przekroczyły roczek uda się
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 17:00   #3508
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Malami...ilekroć patrzę na twój wykres to mi oczy wychodzą naprawdę nie wiem...owu jest wtedy jak masz trzy pod rząd podwyższone tempki, a u ciebie nie ma tak...
czy to możliwe, że twoje leki wpływają na tempkę? może póki co kieruj się sluzem i szyjką w zobaczymyw przyszłym miesiącu jak będzie wyglądał wykres i czy sytuacja się powtórzy...
a może w przyszłym miesiącu nie będziesz musiała już mierzyć?
Nika niestety nie wiem, czy leki wpływają na temp ... Biorę metforminę, verospiron i castagnus. Będę musiała napisać do lekarza i się dowiedzieć ... Co do śluzu to mniej więcej sobie radzę, chociaż czasami odnoszę wrażenie, że jest płodny i niepłodny zarazem ..., tzn. z samego rana jest np. biały grudkowaty, a po kilku godzinach mleczny irozciągliwy, albo półprzezroczysty .... Ale z szyjką to już większe problemy

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 17:02   #3509
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
sweet jelly, ja Ci współczuję, przecież Ty się tam Skarbie nerwicy nabawisz!
bardzo możliwe

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 17:04   #3510
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
Nika niestety nie wiem, czy leki wpływają na temp ... Biorę metforminę, verospiron i castagnus. Będę musiała napisać do lekarza i się dowiedzieć ... Co do śluzu to mniej więcej sobie radzę, chociaż czasami odnoszę wrażenie, że jest płodny i niepłodny zarazem ..., tzn. z samego rana jest np. biały grudkowaty, a po kilku godzinach mleczny irozciągliwy, albo półprzezroczysty .... Ale z szyjką to już większe problemy
Malami, ja się na lekach nie znam, może nastepnym razem wydrukuj wykres i pokaż lekarzowi...i zapytaj o te leki, bo ja nie mam pojęcia...

póki co trzymam kciuki i wysyłam fluidki:

:mag ia:: magia:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości