|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Dziękuję
)) Już staraliśmy się w tym cyklu Ale co z tego wyjdzie...? czy w ogóle dobrze postaraliśmy się czy nie, to się okaże .Od stycznia robię obserwacje kalendarzykowe i mam nadzieję, że z tym będzie nam łatwiej.
|
#3482 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Cytat:
Cytat:
![]() no ty idziesz do ginki i moze zacznie od ciebie i się ruszy,moja nie zacznie dopóki mój się nie przebada... wiem,ze dla faceta jest to trudne,ale niech wezmą pod uwagę nas kobiety co z miłą chęcią tam nie chodzimy jak coś wykryjemy leczymy walczymy,a oni co nic,boją się oni nie maja czego podług nas...
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wybaczcie , że Was wszystkim nie doczytałam, ale weszłam i pierwsze co ujrzałam to post Patki i łzy mi sięw oczach zakręciły , bo zawsze trzymałam za nią mocno kciuki....i pamiętam ten ból jeszcze nie tak dawno temu...
PATKA moje całę serducho i wszystkie pozytywne myśli są z Toba, musi być dobrze cieszę się TAK STRASZNIE i już po cichutko gratuluję a póki co przesyłam Ci specjalne fluidki od szybko rosnącej Kruszynki, nie ch się Twoja zarazi i rośnie szybciutko i będzie zdrowa i silna! Dra kochanie mocno trzymam kciuki i wysyłam fluidki specjalnie na nowy zaczynający się cykl....nie ch maj będzie szczęśliwy !
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie dziękuję jeszcze ![]() Dziś zrobiłam test innej firmy i chyba jeszcze bledsza wyszła kreseczka... No nic, co ma być to będzie. Ja już teraz mogę się tylko modlić. Jutro ide do tej nowej ginki, więc zobaczę co mi powie, a jak nie będę zadowolona to jutro dzwonię do tego mojego gina prywatnie i umawiam się na wizytę. Jakoś to będzie.
|
|
#3486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja dziś znowu mam dzień załatwiania najopierw posprzątam dom bo wczoraj nabałaganiłam a pozniej jadę do mamy , do księgowej i może jeszcze na kawę do koleżanki miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Patka, nie ma znaczenia jakiej firmy test zrobiłas, może po prostu jego czułośc nie była tak wysoka...
myślę o Tobie ciepło i wierzę, że będzie dobrze. bądź spokojna. trzymam kciuki za wizytę u ginki!
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki na pewno się przydadzą. Ta gin nie ma u siebie USG, więc tego na bank nie będę mieć, a zresztą i tak jeszcze za niewiele tam widać
To jest ogólnie przychodnia patologii ciąży, więc zobaczymy jak to będzie.Z tym moim dzisiejszym testem to też ja się trochę zamotałam, bo nie był on z pierwszego porannego moczu. A było to tak: obudziłam się o 5, wziełam test, pojemniczek i idę do wc. Usiadłam na kibelku, szukuję sobie wszystko, wyciągam test, już chce nasikać do pojemniczka a z tego zaspania to ja normalnie wysikałam się do wc heheheh, no i własnie dopiero o 7 zrobiłam ten test. No i właśnie - nie były to pierwsze siki tylko takie wymuszone, bo nawet mi się nie bardzo chciało, a po drugie test był już w sumie otwarty, czyli nie był w tym woreczku. Nie wiem właśnie, czy ten test należy zużyć jak najszybciej po wyjęciu go z tego opakowania zamkniętego hermetycznie? Bo ja go użyłam po 2 godzinach...
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patka na pewno wszystko to miało w pływ, po prostu jutro rano powtórz test z naprawdę pierwszego sikania i zobaczymy. kreseczka ma prawo być jasna nawet przez parę dni, bo hormon nie zawsze tak szybko przyrasta, a nie wszystkie testy mają taką dobrą czułość, róznie z tym bywa. w każdym razie kciuki trzymam! a może ta ginka cię wyśle na usg, albo na betę?
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
No też myślę, że miało wpływ. Na internecie nie mogę właśnie znaleźć tej informacji, ale coś mi się kojarzy że kiedyś na instrukcji jakiegoś testu czytałam, że właśnie test należy zrobić jak najszybciej po wyjęciu go z opakowania.
No nic, jutro najwyżej powtórzę test A czy ginka na coś wyślę to nie wiem, wiecie jak to jest z tymi państwowymi przychodniami, chociaż jak to patologia ciąży... Przekonam się jutro ![]() No i znalazłam na necie takie coś: "Nie otwieraj foliowej torebki testu jeżeli nie jesteś gotowa do przeprowadzenia testu" No to chyba można to rozumieć właśnie, że jak będzie otwarty to nie zadziała tak jak trzeba bo może za bardzo się utleni, albo pochłonie jakąś wilgoć?
Dominiś - 20.05.2012 Edytowane przez PatkaM84 Czas edycji: 2009-05-11 o 10:54 |
|
|
|
#3491 |
|
Zadomowienie
|
PATKA-wszystko będzie dobrze masz dwie kreseczki
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek dziewczynki
Dobry bo piękną mam pogodę za oknem,aż miło ![]() karolka25,azzis i Wszystkie które dołączyły do nas w ostatnim czasie WITAMY w naszym gronie ![]() edi25 Super ![]() PatkaM84 tak po cichutku ale zapowiada się bardzo dobrze!!!3mam mocno ![]() dra tak mi przykro ![]() chrubinka będzie wszystko o.k musimy byc dobrej myśli achaia to dlaczego nie zrobią Ci laporoskopi??? celka2000 nie wiem co napisac bardzo mi przykro Pierwsze dziecko urodziła bez problemu a potem dwa razy poroniła w trzecim miesiącu z tym drugim jak pojechała na klinike do czyszczenia to lekarz się jej spytał,czy ma już dzieci a ona powiedziała,że mam syna nato lekarz jej powiedzial żeby się cieszyła,że ma wogóle dziecko jak wróciła do domu to była bardzo oburzona jak lekarz mógł jej tak powiedzieć!!!W tedy ja wtrąciłam kilka liter,że on tego nie powiedział w złym znaczeniu tylko lekarze widza i wiedzą co się teraz dzieje ile jest problemów z zajściem i donoszeniem ciąży i powiedziałam jej,że ja wiem o co mu chodziło bo Ty juz masz dziecko a ja staję na głowie żeby zajść w ciąże i mieć chociaż to jedno jedyne upragnione dziecko!!!Sistra bardzo długo też dochodziła do siebie wiem,że nie jest łatwo i czuje się żal i wiem przezco przechodzisz teraz ale będzie dobrze bo moja siostra urodziła drugie dziecko i jest wszystko o.k ma śliczną córeczkę która ma już 15 miesięcy ankamb rozumiem Cię bardzo dobrze u mnie w rodzinie jest bardzo dużo dzieci a bratowa ma termin porodu na koniec maja a jak wcześniej już pisałam mój bratanek i siostrzeniec tez się mnie pytaja ciągle czemu jeszcze nie mam dzieci czy ja nie lubię dzieci i.t.p a siostrzeniec stwierdził,że ja juz w brzuszku noszę dzidzię nic tylko się rozpłakać ale to są tylko dzieci,najgorsze są docinki dorosłych chociaż nam się to żadko zdaża bo ja nie ukrywamy przed rodziną,że mamy problem i jestem w trakcie leczenia harmonalnego Miłego dzionka dla Wszystkich |
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest jasno to ja niestety nie zasnę Choć dzisiaj już ból podbrzusza mniejszy jest
|
|
|
#3494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam to samo
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jestem w domu to odpoczywam
oczywiście odpoczywam zaraz po tym jak zrobię to co mam do zrobienia, czyli porządki i inne takie. Aczkolwiek teraz trochę zwolnię tempo io będę wolniej i spokojniej wszystko robić. Natomiast w pracy jak jestem to już się tak odpoczywać nie da. 12 h w pracy, to przed komputerem, to łażę w tą i z powrotem, ale najgoprsze mam jak się zdenerwuję czy zestresuję to wtedy automatycznie czuję jak mi się macica spina. Jutro jak będę u gin to wszystko powiem i zobaczymy co ona mi na to.
|
|
#3496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jutro zrób i zobaczysz i jak będziesz po wizycie u ginka to dawaj znać... i trzymam kciuki,aby tym razem wszystko było ok do samego końca Cytat:
przy wczorajszej kłótni,a o taka bezsensowną rzecz się pokłóciliśmy,ale niestety on zakończył kłotnie,ze więcej mam mu się nie pytać o badanie,bo i tak nie pójdzie,a pytałam się juz dawno i powiedział,ze chce,ale się boi,a przy kłotni wyrzucił co mu lezy... więc ja odpuszczam,moze stanie się cud... a ja się powoli oswają z myślą,że będę żyć bez dziecka(tak pragnę chodź tego jednego tu ze mną)ale musze się przyzwyczaić,że moze jednak nie będę mieć dzieci,nadzieje będę zawsze mieć...
|
|
#3497 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki nie wpadam za często bo dopadły mnie straszne mdłosci i spanie na okrągło pozatym czuję się dobrze zostawię kilka na szczęście
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- dra dopisz mi proszę termin porodu na 10 styczeń 2010 ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Patka wielkie gratulacje ja miałam podobnie jak ty z tymi testami napewno jest wszystko ok pisałaś że boli cię brzuszek mnie też bolał jak na małpe która nie przyszła a przestał boleć ze dwa dni po terminie małpy ale musisz w tych dniach bardzo dużo odpoczywać nie forsować się ani nie przemęczać ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- a wogóle dziękuję za gratulacje i cieszę się że jesteście ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- na zdjęciu które zmieniłam jestem w ciąży ok 2 dni
|
|
|
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro po ginie oczywiście dam znać ![]() Cytat:
|
|
|
#3499 |
|
Raczkowanie
|
PatkaM84 będzie dobrze
trzymam mocno kciuki i po cichu gratuluję U mnie też 27 dc, tyle że raczej stracony. Po szpitalu i znieczuleniu chyba coś mi się poprzestawiało, bo temperatura prawie na jednym poziomie... W ogóle żadnych znanych objawów nie mogę zaobserwować, brzuch mnie nie boli i nie bolał, ani w środku cyklu ani teraz. No trudno, kolejny miesiąc trzeba czekać. ![]() Dra |
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ah zazdroszcze mdłosci ![]() ok zmienie zaraz śliczny avek
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wy macie już wprawę w tych sprawach więc pozwolę sobie zadać nieśmiało pytanie
![]() Bo nie wiem za bardzo kiedy powinniśmy się szczególnie starać Chodzi mi o obserwacje kalendarzyka - czy w pierwszy dzień skoku temperatury? i jeszcze 2-3 dni po? Dzień przed skokiem ciężko będzie wyłapać, bo różnie to u mie wypada... Nie pamiętam za bardzo jak pani z NPR mówiła Z góry dziękuję.
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki troszkę mnie nie było...
Ale ostatni tydzień minął mi na lataniu po sklepach w celu zakupu rzeczy do domku...No i na przeglądaniu neta (w tym samym celu)! ![]() W domku coraz przytulniej się robi. Mąż w weekend pomalował kuchnie, jadalnie i łazieneczkę! A ja w sobotę kupowałam żyrandole i inne pierdołki do domu typu karnisze ...zasłonę prysznicową SAMA radocha dla prawdziwej kobity. Weszłam do OBI i nie wiem na co patrzeć. Była ze mną teściowa..i co chwilę wolałyśmy się przez cały dział z oświetleniem "choć tu jest super" "popatrz tutaj, tu jest ekstra!! " musiałyśmy być niezłym zjawiskiem w sklepie A wczoraj na all.wyczaiłam super kuchnie (mebelki) i kanapę! W porównaniu do cen sklepowych to prawie jak za darmo. No..może przesadzam ale połowa ceny zeszła! Kurcze....na kanapę za to będzie trzeba poczekać do 2 tyg. chociaż możemy sobie z piwnicy przytargać kanapę do czasu gdy nasza nie dojdzie i może już w ten weekend się przeprowadzimy! Tak bym chciała! ............. W pracy jak zwykle przeginka! Dziś mnie oskarzyły babuchy jedne o kłamstwo! Że niby nie miałam w weekend zjazdu.Zwolniłam się w pt. z 1 godziny by na konsultacje pojechać do jednego wykładowcy a one że to się nie liczy bo w planie teog nie ma. Ale kierownik żadnych zaświadczeń odemnie nie chciał powiedział "nie chce żadnych zaświadczeń,nie ma sprawy..a ja sobie z nią pogadam" No ja myslę!!!!! Bo ta baba już się beszczelna robi! jestem dorosła i co to za ku**** sprawdzanie i opieprzanie!!!!!! :ma d: Ale tak się wkurzyłam, podirytowałam..ciśnienie mi skoczyło.. że zapisałam się do lekarza i chyba wezmę tydzień zwolnienia! Chociaż zastanawiam się czy to nie głupio będzie wyglądać..u nas zawsze dużo roboty...a ja w najgorszy okres biorę zwolnienie...Baby pomyslą że się wystraszyłam i dlatego to zwolnienie wziełam no i że mi się pracować nie chce! Ale nimi się nie przejmuję- i tak mnie nie polubią...gorzej z kierownikiem...Wiadomo że bezemnie sobie poradzi ale czy to w jego oczach głupio nie będzie wyglądać??????? ![]() U niego nie chce sobie przechlapać!!!!! On jedyny za mną stoi! Wizytę mam na 17:55 ...pójść i tak pójdę ..ale zastanawiam się czy brać to zwolnenie czy nie? Doradzicie?
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2009-05-11 o 16:03 |
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, skok temperaturki oznacza, że owu już była...więc 2-3 dni po skoku już bez sensu, trzeba się starać przed skokiem. najlepiej mierzyć i zobaczyć, po 2-3 cyklach jeśli masz je w miarę regularne będziesz wiedziała , którego mniej więcej dnia jest owu czyli skok tempki czyli będziesz wiedziała , że wcześniej musisz atakować męża...powodzenia Jelly, bierz zwolnienie i odpoczywaj, ciesz się nowym mieszkankiem
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się właśnie wydawało, że babka mówiła, że jeszcze chyba trzy dni trzeba odliczyć, ale właśnie nie wiem po co
, raczej to są takie awaryjneie doliczane, że jeszcze mogą być płodne, ale mniej niż bardziej.Czyli OK. Przed skokiem temp. Będę atakowała męża Dzięki za wyjaśnienie, bo już mi się to pomieszało
|
#3505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, możecie mi pomóc? To mój pierwszy cykl z lekami i pierwszy, który obserwuję, tzn. mierzę tempkę i sprawdzam śluz i nic już nie wiem ![]() Kilka dni temu zaczęły mnie kłuć jajniki (przynajmniej tak to odczuwałam) i trwało to 2 dni, potem zaczął mi się zmieniać śluz na bardziej rozciągliwy, ale jeszcze nie przezroczysty tylko taki trochę mleczny ... mój mąż też zauważył zmianę ... bo nie było sucho podczas przytulanek ... No ale moja temperatura to jak dla mnie zagadka Tutaj jest mój wykres i może któraś z Was mi pomoże? http://28dni.pl/malami82/wykresy/2009-04-17 Przepraszam, że Was męczę, ale nie mam kogo poprosić o pomoc ... |
|
|
|
|
#3506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiadomo, że plemniczki przeżyją. a jeśli nie wiesz kiedy ci się skok zbliża czxyli owu, obserwuj śluz bo to ci pomoże wyczuć co i jak- jak śluz się robi płodny to znaczy, że ciało przygotowuje się na owu Cytat:
naprawdę nie wiem...owu jest wtedy jak masz trzy pod rząd podwyższone tempki, a u ciebie nie ma tak...czy to możliwe, że twoje leki wpływają na tempkę? może póki co kieruj się sluzem i szyjką w zobaczymyw przyszłym miesiącu jak będzie wyglądał wykres i czy sytuacja się powtórzy... a może w przyszłym miesiącu nie będziesz musiała już mierzyć? ![]()
|
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
sweet jelly, ja Ci współczuję, przecież Ty się tam Skarbie nerwicy nabawisz!
Dariusiu, ja cały czas wierzę że tym Naszym staraczkom które przekroczyły roczek uda się
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo możliwe
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() póki co trzymam kciuki i wysyłam fluidki:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

Ale co z tego wyjdzie...? czy w ogóle dobrze postaraliśmy się czy nie, to się okaże
.

z tym drugim jak pojechała na klinike do czyszczenia to lekarz się jej spytał,czy ma już dzieci a ona powiedziała,że mam syna nato lekarz jej powiedzial żeby się cieszyła,że ma wogóle dziecko
a jak wcześniej już pisałam mój bratanek i siostrzeniec tez się mnie pytaja ciągle czemu jeszcze nie mam dzieci czy ja nie lubię dzieci i.t.p a siostrzeniec stwierdził,że ja juz w brzuszku noszę dzidzię nic tylko się rozpłakać
ale to są tylko dzieci,najgorsze są docinki dorosłych chociaż nam się to żadko zdaża bo ja nie ukrywamy przed rodziną,że mamy problem i jestem w trakcie leczenia harmonalnego