Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-13, 10:09   #2401
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

czesc Mamusie

Cytat:
Napisane przez lenusia25 Pokaż wiadomość
Po zakupach nogi miałam jak balony (też wam tak nogi puchną:confused : i skorcze łapią?) mój luby zafundował mi moczenie nóżek w soli z lawendy i aloesu cóż za rozkosz

też nie będę przeginać z zakupami, wczoraj z moim Tż tak rozmawialiśmy i doszliśmy do wniosku ze nie ma sensu szaleć. Przecież często jest tak ze każdy kto do ciebie przychodzi coś kupuje i później okazuje sie ze wiele z tych rzeczy po prostu nie zdążyłas maluchowi założyć.
Ty chociaż słyszysz ze 2 m-ce przed porodem ja słysze ze jak wrócimy ze szpitala to bedzie czekało ja wybiore ale on pojedzie kupić później. I co poradzić na takiego dziada
oj puchna lydki i palce u rak... musze chyba predko sciagnac obrasie bo potem zrobi sie kiszka... ups... juz nie chce zejsc

ja bym nie dala zrobic TŻ samemu zakupow... on wie ze pozniej bym bardzo szczekala jakby cos bylo "brzydkiego"

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
ale suuuper... moja tez tak podskakuje ale nigdy nie daje sie uwiecznic

ale sie dzisiaj slabo czuje... niby pogoda piekna ale mi jakos sil brak... i wogole nie mam koncepcji na obiad...
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:10   #2402
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wooow no to rzeczywiscie mala jest duza moj maly wazyl ciut mniej jak sie rodzil jesli sie urodzi w terminie to moze nawet ponad 4 kilo bedzie wazyc ...

...ale chyba rzeczywiscie byl urodzony wczesniej niz powinien skoro byl takim maluszkiem
maluszek to fakt, ale rodza sie o pół kilo mniejsze i to donoszone
Jakby isc takim tokiem ze mam wszystkie przypadlosci w ciazy co siostra, mama, ciocia, to moze tez urodze nie wieksza jak 2300
Siora z 2 nie przekroczyła tej wagi a ja musze popytac ile ja mialam jak sie urodzilam bo sama jestem ciekawa.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

ja wlasnie po sniadanku- zjadlam 3 jaja na miekko!!-mialam straszna ochote bo juz dawno nie jadlam.....
a ja na parówke na ciepło A przed ciaza wywoływała u mnie odruchy wymiotne
Chociaz jak zjem to potem zaluje bo mi nie dobrze po takim swinstwie i pamietam ja 2 dni.

Obudzilam sie na powtoreke Ulki i po mi sie zasnelo...chyba 1 raz mialam sen ze opiekowalam sie dziewczynka, ale nie coreczka(chyba) i ze bylam kompletnie nieporadna, nie umialam jej ulozyc do snu, "uśpić",zalozyc pieluchy i sie cala osikala, wiec wyciagnelam ja z lozka,ona sie rozbudzila...i ciagnelo sie to na maxa.Obudzilam sie wystaszona

Za to dzis nie obudzilam sie ani razu w nocy. Wsadzilam sobie poduszke miedzy uda i odciaza to biodra naprawde.Nic mnie nie bolalo, wygodnie spalam ach...

Szykuje sie do fryzjera.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:23   #2403
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Za to dzis nie obudzilam sie ani razu w nocy. Wsadzilam sobie poduszke miedzy uda i odciaza to biodra naprawde.Nic mnie nie bolalo, wygodnie spalam ach...

Szykuje sie do fryzjera.
ja tak zawsze leze wieczorem przed tv wlasnie z poduszka miedzy nogami

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:24   #2404
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę,
matko kiedy ja w koncu prześpię całą noc

w tym roku to chyba nie mozliwe

z tą poduszką to ja już śpię od dawna, nawet jak sie przekręcam z boku na bok to sie budzę i poduchę sobie wkładam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:29   #2405
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie

u mnie słoneczko! Nareszcie! ... tylko troche cłodno ... ale mi i tak jest gorąco ... mama wyubierana w polar a ja w bluzce z rękawem 3/4

Karolinka super, ze wizyta się udała!!! ... no i Zuzia pięknie Ci rosnie ...

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Szykuje sie do fryzjera.
co będziesz czarować z włoskami?
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Jak ja Ci zazdroszczę,

z tą poduszką to ja już śpię od dawna, nawet jak sie przekręcam z boku na bok to sie budzę i poduchę sobie wkładam
a ja się chyba zaraziłam od Ciebie katarem ... obudziłam się w nocy z zatkanym nosem - a małż się pyta co to za katrzysko mnie dopadło

a ja jak włoze poduszke to zaraz mi wypadnie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:33   #2406
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę,

oj, wizja...kiepska z przespana noca
chyba ze nasze dzieci beda przesypiac calutka
Swoja droga, nie moglyscie wczesniej mi poradzic tego sposobu?no chyba ze on na krotka mete.Dzis pomogl, jutro nie

Karola- nasza watkowa scenarzystka Opis jest zawsze the best

Stary 2009-05-13, 10:39   #2407
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
i my ciebie witamy

Cytat:
Dzieńdoberek
Dzisiaj wolne?
Nie, po pracy i przed pracą

Wczoraj rozmawiałam z szefową i uprzedziłam, że być może pójdę na zwolnienie od poniedziałku. Przyjęła to ze spokojem i zrozumieniem
Stary 2009-05-13, 10:43   #2408
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
oj, wizja...kiepska z przespana noca
chyba ze nasze dzieci beda przesypiac calutka
Swoja droga, nie moglyscie wczesniej mi poradzic tego sposobu?no chyba ze on na krotka mete.Dzis pomogl, jutro nie

Ja dzisiaj tez z poduszką spałam i to całą noc
Nawet Bartuś mnie nie wołał na przytulenie.
Zobaczymy jak będzie tej nocy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Wczoraj rozmawiałam z szefową i uprzedziłam, że być może pójdę na zwolnienie od poniedziałku. Przyjęła to ze spokojem i zrozumieniem
To moze nie będzie robiła problemów
Przy takiej pracy jak najbardziej należy Ci się zwolnionko.
Trzymam kciuki, aby ułożyło się po twojej myśli
Stary 2009-05-13, 10:47   #2409
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja to bym chyba kupila bo wydaje mi sie ze to kupa roboty prawda?
pracochłonne, to prawda, ale jakie smaczne za to dzisiaj to w ogóle nie mam ochoty na gotowanie. zaraz sobie kawke zrobie i loda zjem

Svinecka mnie ciekawi z kolei ile te nowe wózki ważą. Kolory maja fajniejsze wg mnie.
A czy espiro vector air ma taki sam kolor jak ten na zdjeciu? bo na ich stronie te kolory są jakies przybladłe a na zywo nie widzialam ich jeszcze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg espiro_gtx2009_04.jpg (39,6 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-05-13 o 10:57
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:49   #2410
skierka1981
BAN stały

Witajcie
maggi na pewno wszystko będzie ok, małe dzieciaczki mają to do siebie że mają dużą wolę walki i być może póki dojdzie do porodu to się wszystko zmieni.
karolina, super że wszystko ok

ja wczoraj jak wróciłam to już tylko prysznic i do łóżeczka - jeszcze z mężem porozmawialiśmy i mnie ścięło.
z tymi wypadkami ostatnio to masakra. koledzy mąża pojechali pod Siedlce do pracy na tydzień jakoś mieli jechać i rano się okazało że wypadek mieli - bus do kasacji, buda( tam gdzie siedzieli) ok i dzięki Bogu bo wyszli z tego cało. tylko myjki, warte kilkadziesiąt tys. trzeba teraz sprawdzić i na pewno naprawa wyniesie sporo kasy szefa bo to te myjki w czasie wypadku pokiereszowały budę samochodu. i ten chłopak co prowadził to że tak delikatnie powiem pirat drogowy więc się wreszcie powoził. mąż z nim często jeździł i zwracałam mu uwagę żeby on mu mówił żeby tak nie leciał ale wiadomo. najważniejsze że mąż z nimi nie jechał bo nie wiem co bym potem zrobiła...
i tak się zdenerwowałam mimo że mąż nie brał w tym udziału.

muszę na miasto skoczyć a tak mi się nie chce, ale rachunek za tel. trzeb zapłacić. słoneczko świeci ale zimno chyba jest bo okno musiałam zamknąć. no nic powoli trzea się zbierać....
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:49   #2411
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja dopiero wstałam Wzięłam sobie słowa gina do serca i spałam ile się dało

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Pytam sie bo moj mały tak i własnie jest a dokladnie ile starszy to sie dowiem juz za dwa tygodnie !
Mój gin cały czas mówi, że Mała większa na swój wiek jest...ale i tak trzymamy się terminu OM. Waga i wiek z usg jest orientacyjna i zmienia sie przy każdym badaniu...

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Jakoś nie mogłam dzisiaj spać, to te wczorajsze emocje... Dzisiaj już jest lepiej, staram się myśleć pozytywnie, przynajmniej do kontroli u gina 23 czerwca. U mojej ginki będę jeszcze dwa razy do tego czasu, ale ona nie ma tak dobrego sprzętu, żeby określić co i jak. Poza tym niedługo zaczynam szkołę rodzenia, później trzeba wszystko zacząć przygotowywać, może jak będę miała dużo zajęć, to będzie łatwiej.
Musisz myślec pozytywnie...moze do porodu wszystko się cofnie...a jeśli nawet nie to lekarze będą już wiedzieli co robić...trzymam mocno kciuki za Twojego Dzidziolka

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Karolinka - czyli teoretycznie jak za ponad 2 tygodnie zacznie sie u ciebie akcja to oznacza ze córa przyjdzie na swiat donoszona i bez jakis komplikacji dla niej ? i dla ciebie ! Kurcze zazdroszcze Ale i ja sie doczekam

Tak właśnie mówił...jeśli te dwa tygodnie nic się nie będzie działo to Mała będzie tak rozwinięta, a ciąża będzie donoszona i może a dwa tygodnie bez problemów się urodzić...ale to też pewnie jest czysto teoretycznie

Cytat:
Cieszę się, że z Zuzą wszystko dobrze Jaka ona już duża. 2800g Hi może Ty będziesz pierwsza, a raczej Zuzka
Mam jednak nadzieje, że Mała wytrzyma i posiedzi sobie w brzuszku tak do połowy czerwca

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Karolina jak ja lubię Twoje opisy wizyt , wszystko ładnie, po kolei, nie można się zgubić . Super, że wszystko w porządku, ale podziwiam Cię, bo jakby u nas gin tak oglądał i się nie odzywał, to na pewno bym od razu się dopytywała, dlaczego nic nie mówi . Kawał dziewczynki już z Twojego Zuzinka , ale z drugiej strony czasem te pomiary swoje, a rzeczywistość swoje .
Cieszę się z Tobą

Własnie też tak leżąc już nie mogłam wytrzymać...ale jak już miałam zapytać, to zaczął mówić Cieszę się ze niczego nie dopatrzył się i wszystko jest w porządku Gin uparcie twierdzi że różnica pomiarów a rzeczywistości może być ok 200g...ale już widać że 400g się zdarza bo u z jego pomiarów taka różnica była...a co dopiero przy porodzie...nieraz róznica kilograma jest
Cieszę się że moje opisy podobają się Tobie

Cytat:
Karolinko, super wieści. Ale ta Twoja córa duuża
Ale trzeba pamiętac, że należy brac poprawkę. Mój ginek jak mierzył wagę córki mojej przyjaciółki, to stwierdził że ma 3900 (to był termin porodu), a za kilka dnia mała Agatka urodziwszy się ważyła 3500.

Ale naprawdę świetnie, że już niedługo będziecie miały swoje pociechy przy sobie. Raz, dwa trochę bólu i po wszystkim. A potem będziecie śledzic nasze "męczarnie" przy końcówce

Byleby u mnie nie było pomyłki w drugą stronę

Cytat:
wooow no to rzeczywiscie mala jest duza moj maly wazyl ciut mniej jak sie rodzil jesli sie urodzi w terminie to moze nawet ponad 4 kilo bedzie wazyc
ale najwazniejsze, ze zdrowa i wszystko ok

Tych magicznych 4 kilo się właśnie boję...ale gin mówił że w dzisiejszych czasach 4 kilo to norma...położne zaczynają ze zdziwieniem patrzeć jak jest powyzej 4,5 A pytałam tez czy jest jakaś granica wagowa od której robią cc...no i powiedział że w jego szpitalu poważnie zastanawiają się nad cc od właśnie 4,5 kg...mam jednak nadzieję, że nie będę miała tego dylematu

Cytat:
OMG to juz coraz blizej i blizej......
a mała to juz kawał pannicy

Ja się zastanawiam własnie kiedy minęły te miesiące

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Karolinko to niesamowite...

Własnie uświadomiłam sobie że tak naprawdę coraz mniej czasu mamy... Nie życzę nikomu żeby urodził przed czasem.... ale Jeszcze dosłownie kilka tyg i dostaniemy pierwsze wieści że zostałyśmy ciociami
Jeszcze tak daleko, a zarazem tak blisko eh...

Już niedlugo będziemy tuliły wszystkie nasze dzieciaczki

Cytat:
Karolinka, ciesze się, że wizyta się udała. Fajnie rośnie ten twój dzidziol

Rośnie rośnie...tylko dlaczego tak szybko? Dużo dzieci rodzi się z taką wagą a My mamy jeszcze 6 tygodni Najważniejsze że zdrowa jest...a mój Tata się śmieje ze przynajmniej będzie za co chwycić, bo on się boi małych dzieci i najchętniej chciałby by Mała miała od razu roczek by wziąć ją za rączkę i iść do piaskownicy
Stary 2009-05-13, 10:56   #2412
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dKarolinka super, ze wizyta się udała!!! ... no i Zuzia pięknie Ci rosnie ..

Cytat:

A ja nigdy nie lubiłam pisać i zawsze w szkole myślałam ze jestem do niczego z pisaniem...a teraz to nawet bloga Małej pisze Wszystkie najważniejsze wydarzenia opisuje by Zuzia mogła później przeczytać co się działo jak była w brzuszku

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

Cytat:
I bardzo dobrze Należy Ci się dużo spokoju i odpoczynku
Stary 2009-05-13, 11:01   #2413
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie i brzusie
Kolejna noc do bani Wstawałam siku chyba 6 razy, mały ciągle uciskał pęcherz... nie wyspałam sie wogóle. Pachwiny mnie bolały, każda zmiana pozycji była niesamowice bolesna
TŻ pojechał do pracy a ja sie biorę za małe porządku (mam chyba dzisiaj wene na sprzatanie ). Łazienke musze ogarnąć i kuchnie tez by sie przydało.

Cytat:
Ja tak z Antosiem mam non stop. Czasami to jest bardzo bolące.
Najgorzej to jak chcę spac, a on w nocy zaczyna harce. A jeszcze leżąc na boku to czuc bardziej intensywnie.
Ale cóż zrobic. Nie działa nawet per Antoni
Mój mały takich akrobacji nie odstawia

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o moją wizytę...dziękuję za wszystkie kciuki Z Malutką wszystko w porządku ...ale po kolei...

Na początku wizyty gin ustalił ile spotkań nam zostało...no i stwierdził że dwie plus ktg w szpitalu (pierwsze za dwa tygodnie)...później było mierzenie ciśnienia...135/80...normalnie w szoku byłam, pierwszy raz w normie W ogóle to magicznie zniknął mój dzienniczek ciśnienia...od 18 tc mierzę ciśnienie codziennie w domu...wpisuję do zeszytu...a dzisiaj godzinę go szukałam i

Na następną wizytę zlecone badanie morfologia, mocz, WR, Hbs..no i gin pobierze mi wymaz na paciorkowce (powiedział że bez tego nie przyjmą do szpitala)...

Następne było badanie szyjki...wszystko ładnie zamknięte...szyjka 3 cm...

No i usg na początku się wystraszyłam, bo lekarz oglądał i oglądał i nic się nie odzywał...oczywiście milion myśli miałam w głowie w tym czasie...po czym stwierdził że wszystko ok...wody ok, dostateczna ilość, łożysko stopień II/III, przy najbliższej wizycie powinno byc już w III grupie czyli dojrzałe...Malutka pięknie się rozwija, nie zauważył niczego niedobrego...serduszko ładnie bije... No i waga...pierwszy pomiar...gin oświadczyl że Mała waży...3200g:ee k: az się wystraszylam że w 2 tygodnie kilogram przybrała...gin stwierdził że to rzeczywiście dziwne więc powtórzył mierzenie, z największą dokładnością jaką potrafił zachować...i stwierdził że 2800g na pewno ma...
Powiedział później, że mam się bardzo oszczędzać przez następne 2 tygodnie, dużo leżeć, dużo spać i odpoczywać...żeby nic się nie stalo (poród) w ciągu tych tygodni...a po tym czasie można uznać że ciąża jest donoszona i tylko czekać na finał Nawet nie wiecie jakie uczucie mnie ogarnęło...mały szok i zdziwienie...że to już?????? Najbardziej się cieszę że Mała zdrowa i wszystko w porządku....ale przeraża mnie że jeśli wytrzymam do końca to klocuszka będę rodzić...ale dam radę

aaaa i pytalam o objawy rodzenia przed czasem...i gin powiedział że ciężko to stwierdzić, bo są kobiety które chodzą z rozwarciem kilka tygodni...a są kobiety które nie mają żadnych objawów i nagle...dzidziolek przed czasem wychodzi
O kurcze 2800g? To Twoja mama pobiła rekord na wątku Mój Kuba to przy niej kruszynka Ja jak sie urodziłam co prawda w 36 tc to ważyłam 2400g.
Napewno urodzisz przed czasem
Super, że malutka zdrowa
A Ty kochana szykuj już torbe do szpitala

Cytat:
Ja juz ja pakuję chyba od 2 tygodni
i dalej nie mogę spakować, wszystko leży wyprane i tylko czasu brak
A ja jeszcze nic nie mam popranego Musze w koncu wziąść sie do roboty a nie tylko lenić

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 11:01   #2414
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyszłam się przywitać

Maggi77, bardzo mi przykro, że końcówka ciąży jest dla ciebie taka stresująca Będziemy mocno trzymać kciuki za ciebie i maluszka!

Karolinka, ciesze się, że wizyta się udała. Fajnie rośnie ten twój dzidziol

Chyba się położę, bo jestem zmęczona i śpiąca.
Witaj i

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Witajcie
maggi na pewno wszystko będzie ok, małe dzieciaczki mają to do siebie że mają dużą wolę walki i być może póki dojdzie do porodu to się wszystko zmieni.

ja wczoraj jak wróciłam to już tylko prysznic i do łóżeczka - jeszcze z mężem porozmawialiśmy i mnie ścięło.
z tymi wypadkami ostatnio to masakra. koledzy mąża pojechali pod Siedlce do pracy na tydzień jakoś mieli jechać i rano się okazało że wypadek mieli - bus do kasacji, buda( tam gdzie siedzieli) ok i dzięki Bogu bo wyszli z tego cało. tylko myjki, warte kilkadziesiąt tys. trzeba teraz sprawdzić i na pewno naprawa wyniesie sporo kasy szefa bo to te myjki w czasie wypadku pokiereszowały budę samochodu. i ten chłopak co prowadził to że tak delikatnie powiem pirat drogowy więc się wreszcie powoził. mąż z nim często jeździł i zwracałam mu uwagę żeby on mu mówił żeby tak nie leciał ale wiadomo. najważniejsze że mąż z nimi nie jechał bo nie wiem co bym potem zrobiła...
i tak się zdenerwowałam mimo że mąż nie brał w tym udziału.

muszę na miasto skoczyć a tak mi się nie chce, ale rachunek za tel. trzeb zapłacić. słoneczko świeci ale zimno chyba jest bo okno musiałam zamknąć. no nic powoli trzea się zbierać....

Ja też muszę biec na pocztę i do banku, tylko leń mi się zagnieździł w dupsku. Postępy robię - umyłam już głowę.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 11:05   #2415
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
pracochłonne, to prawda, ale jakie smaczne za to dzisiaj to w ogóle nie mam ochoty na gotowanie. zaraz sobie kawke zrobie i loda zjem

Svinecka mnie ciekawi z kolei ile te nowe wózki ważą. Kolory maja fajniejsze wg mnie.
A czy espiro vector air ma taki sam kolor jak ten na zdjeciu? bo na ich stronie te kolory są jakies przybladłe a na zywo nie widzialam ich jeszcze.

Nawet podoba mi sie ten wózek
Muszę go dokładnie obejrzec jak się pojawi. Może czymś przebije moją murę

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

A ja mam syf w kuchni, w łazience i w ogóle nic mi się nie chce. Ja to tak mam podzielone na fazy lenia i robienia. Teraz niestety to pierwsze
I ogórki miałam zrobic, tzn muszę, bo zdechną niedługo jak tak będę się ociągała...
Stary 2009-05-13, 11:06   #2416
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
O kurcze 2800g? To Twoja mama pobiła rekord na wątku Mój Kuba to przy niej kruszynka Ja jak sie urodziłam co prawda w 36 tc to ważyłam 2400g.
Napewno urodzisz przed czasem
Super, że malutka zdrowa
A Ty kochana szykuj już torbe do szpitala
hehehe szykuję torbę od dwóch tygodni i coś mi nie idzie...a czas leci i leci Teraz to będę obserwowała brzuszek czy sie opuszcza bo to chyba dobry wyznacznik zbliżającego się porodu
Stary 2009-05-13, 11:07   #2417
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
... tylko leń mi się zagnieździł w dupsku. Postępy robię - umyłam już głowę.
Ja też go mam
zrobiłam pranie i ... na tym skonczyłam, a tyle mam dziś do zrobienia

Stary 2009-05-13, 11:08   #2418
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko, super wieści. Ale ta Twoja córa duuża
Ale trzeba pamiętac, że należy brac poprawkę. Mój ginek jak mierzył wagę córki mojej przyjaciółki, to stwierdził że ma 3900 (to był termin porodu), a za kilka dnia mała Agatka urodziwszy się ważyła 3500.
Napewno lekarz nie jest w stanie idelanie okreslić wagi dziecka tylko tak orientacyjnie.

Cytat:
dziewczyny wlasnie przyszedl mi ten kocyk co wklejala Unholy:
http://allegro.pl/item626930722_kocy...hit_wejdz.html

kocyk jest fajny, rozmiarowo idealny do wozeczka, wyglada tak jak na zdjeciu - oczywiscie nie jest taki mieciutki jakby byl zrobiony na drutach z welny ale jest ok, za ta cene polecam
Superaśny ten kocyk

Cytat:
Przyszłam się przywitać
I my witamy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-05-13, 11:11   #2419
katarzynka00
Zakorzenienie

Karola-blog? a on publiczny czy prywatny ?

Stary 2009-05-13, 11:11   #2420
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napewno lekarz nie jest w stanie idelanie okreslić wagi dziecka tylko tak orientacyjnie.

Superaśny ten kocyk

I my witamy

No tak, to miałam na mysli. Szczególnie przy dzieciaczku, który już dawno nie mieści się na monitorze.
Stary 2009-05-13, 11:21   #2421
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
U mnie mały właśnie ma czkawkę. Ostatnio często mu się to zdarza
Takie fajne rytmiczne jakby pukanie, czasami się poruszy
a kolezanka co tak wpada i ucieka zaraz? ... jakieś fotki weselne były obiecane
Cytat:

chcialas sie wyprowadzic? powaznie?
nie, nie! Mieszkamy u moich rodziców wiec ja bym się nie miała dokąd wyprowadzić ... jak już to małża mogłam spakować
a tak poważnie to żart był z tą torbą
Cytat:
ja jestem taka, ze musze miec wszystko poukladane, pozalatwiane i dopiete na ostatni guzik - a jak nie mam to nie spie po nocach
mam tak samo, ale jakos teraz przez ta ciąże nie moge sie zebrac, zeby wszystko pozałatwiac - ciągle mi brakuje czasu
Cytat:
Tak sobie myślę, zresztą nawet tak mówił lekarz, że z dwojga złego trzeba być zadowolonym, że wykryto jakąś nieprawidłowość, bo można wcześniej interweniować i wiadomo co jest grane. Gdyby nie, to za jakiś czas to byłby już poważny problem. Oczywiście staram się myśleć, że wszystko dobrze się skończy.

Ja mam jakieś dziwne ciśnienie, tzn. miałam wczoraj mierzone po wyjściu od gina czyli jak byłam mega zdenerwowana, zapłakana i roztrzęsiona. Pomyślałam, że teraz to będę miała niezły wynik. Okazało się, że miałam 100/60. Hmmm, może mi spada jak się zdenerwuje
dokładnie tak! ... i napewno wszystko będzie dobrze!!!
... a z tm cisnieniem to ciekawie masz
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Ze sto lat mnie tu nie było..., ale staram się Was czytać prawie codziennie
Bardzo się cieszę, że u Was i Waszych maleństw wszystko oki
Czas leci nieubłaganie szybko z tego co przeczytałam niektóre z Was szykują się do finału Nam zostały jeszcze trzy miesiące a ja już nie mogę się doczekać.....
U nas wszystko dobrze maleńka rośnie zdrowo, wszystko jest wzorowo (jak to określił lekarz), wyprawka powoli się szykuje.
Pozdrawiam Was baaardzo mocno i całuję
cześc
my też sie cieszymy, że z Twoim maleństwem wszystko ok!
Cytat:
A propos wagi niemowlęcia, dziewczyna wczoraj mowiła, że koleżanka urodziła dziecko ważące 5800

nie jestem pewna w jaki sposób, bo mówiły jeszcze o jednej dziewczynie która urodziła dziecko ważące koło 5 kg. i któraś rodziła sn

nie zrobili usg, nie wiem, w każdym razie zanim sie zorientowali że takie duże dziecko, główka juz była tuż tuż, podobno wypychali jej to dziecko na siłę
... w takich sytuacjach cieszę sie, ze moja dzidzia jest drobniutka
Cytat:
i bardzo dobrze!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-13, 11:23   #2422
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karola-blog? a on publiczny czy prywatny ?
Publiczny ale wyłączyłam wszystkie możliwości wyszukania go przez google, więc ciężko na niego trafić Jedna kumpela znalazła przez komentarz jaki jej wpisałam na jej blogu...i dwie inne jeszcze wiedzą...a tak to tajemnica
Wyślę Ci na Priva adres to zobaczysz jak to wygląda jeśli masz ochotę tylko wczorajszej wizyty jeszcze nie wpisałam
Stary 2009-05-13, 11:30   #2423
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nigdy nie lubiłam pisać i zawsze w szkole myślałam ze jestem do niczego z pisaniem...a teraz to nawet bloga Małej pisze Wszystkie najważniejsze wydarzenia opisuje by Zuzia mogła później przeczytać co się działo jak była w brzuszku
fajny pomysł z tym blogiem! ... bedzie super pamiątka
Cytat:
Dzien dobry mamusie i brzusie
Kolejna noc do bani Wstawałam siku chyba 6 razy, mały ciągle uciskał pęcherz... nie wyspałam sie wogóle. Pachwiny mnie bolały, każda zmiana pozycji była niesamowice bolesna
TŻ pojechał do pracy a ja sie biorę za małe porządku (mam chyba dzisiaj wene na sprzatanie ). Łazienke musze ogarnąć i kuchnie tez by sie przydało.
współczuje takiej nocy!
Ja narazie wstaje 1 raz do wc w nocy ... no i 6,30 jak w zegarku - jak małż wstaje do pracy

IwonkaAnna83 widzę Cie!!! ... co tam u Was słychać? tak cichutko nas podczytujesz ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-13, 11:32   #2424
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

u mnie słoneczko! Nareszcie! ... tylko troche cłodno ... ale mi i tak jest gorąco ... mama wyubierana w polar a ja w bluzce z rękawem 3/4
mi tak samo- jakies dusznosci mam......i ciagle mi cieplo

Cytat:

no nareszcie bedziesz wypoczywac

ja zaraz jade z tż po ciuszkimam zamiar kupic wszystkie ciuszki co mam na liscie wyprawkowej i jakies inne pierdy......a lozeczko, posciel,wozek i kosmetyki kupie w czerwcu/lipcu........
chce wejsc tez poszperac do jakiegos ciucholandu moze bedzie cos fajnego
powstrzymam sie jeszcze z kupnem jakiejs sukieneczki.....kupie raczej jakis komplecik ze spodniami uniseks.....

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-05-13 o 11:33
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 11:40   #2425
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
32 sztuki mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz ....................... Vers Connect
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś ............ Mutsy Urban Rider
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś ......................... .. Tako Jumper
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka
ainka11111 (???, ?? l, ...) -------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś ..................... X-lander w. limitowana
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - Joachim Łukasz
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ??? ................ Mikado Boston
Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ------------------------------ t.p. 24.07.09 - Maciek
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio ................. iCandy Cherry
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel ................... "bez nazwy"
Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-13, 11:40   #2426
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
25 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika
frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Agatka ................... Roan Kortina
Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ??? .................... Graco Tour Elite
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (???, 21l, Warszawa/Ostrołęka) -------- t.p. 25.08.09 - Tomuś ............... Mikado Boston
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 27 : 20 Dziewczynki

-------------------------------------------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]
Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-05-13 o 13:07
Stary 2009-05-13, 11:42   #2427
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Publiczny ale wyłączyłam wszystkie możliwości wyszukania go przez google, więc ciężko na niego trafić Jedna kumpela znalazła przez komentarz jaki jej wpisałam na jej blogu...i dwie inne jeszcze wiedzą...a tak to tajemnica
Wyślę Ci na Priva adres to zobaczysz jak to wygląda jeśli masz ochotę tylko wczorajszej wizyty jeszcze nie wpisałam

Jeśli to nie "tajne przez poufne" to ja też poproszę
lubię czytać takie blogi

Stary 2009-05-13, 11:45   #2428
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaraz jade z tż po ciuszkimam zamiar kupic wszystkie ciuszki co mam na liscie wyprawkowej i jakies inne pierdy......a lozeczko, posciel,wozek i kosmetyki kupie w czerwcu/lipcu........
chce wejsc tez poszperac do jakiegos ciucholandu moze bedzie cos fajnego
powstrzymam sie jeszcze z kupnem jakiejs sukieneczki.....kupie raczej jakis komplecik ze spodniami uniseks.....
Udanych zakupów życzę
Ja jutro tez do ciuszka sie wybieram - jest dostawa, może coś fajnego upoluje dla małego

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-05-13, 11:48   #2429
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to nie "tajne przez poufne" to ja też poproszę
lubię czytać takie blogi
Pewnie że nie jest tajny...już wysłałam
Stary 2009-05-13, 11:59   #2430
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Tym razem ja mam dziś zły humor, czuje się jakaś taka ocieżała, zła i ciagle nienażarta. I w ogole tak soboe pomyslalam ze chcialabym zeby juz był sierpien i zebym urodzila(a to dopiero 6 miesiąc)

Ania dopisz mi do listy wózek mikado boston

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości