|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
czesc Mamusie
Cytat:
![]() ja bym nie dala zrobic TŻ samemu zakupow... on wie ze pozniej bym bardzo szczekala jakby cos bylo "brzydkiego" ![]() Cytat:
![]() ale sie dzisiaj slabo czuje... niby pogoda piekna ale mi jakos sil brak... i wogole nie mam koncepcji na obiad...
|
|
|
#2402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
![]() Jakby isc takim tokiem ze mam wszystkie przypadlosci w ciazy co siostra, mama, ciocia, to moze tez urodze nie wieksza jak 2300 ![]() Siora z 2 nie przekroczyła tej wagi a ja musze popytac ile ja mialam jak sie urodzilam bo sama jestem ciekawa. Cytat:
A przed ciaza wywoływała u mnie odruchy wymiotne ![]() Chociaz jak zjem to potem zaluje bo mi nie dobrze po takim swinstwie i pamietam ja 2 dni. Obudzilam sie na powtoreke Ulki i po mi sie zasnelo...chyba 1 raz mialam sen ze opiekowalam sie dziewczynka, ale nie coreczka(chyba) i ze bylam kompletnie nieporadna, nie umialam jej ulozyc do snu, "uśpić",zalozyc pieluchy i sie cala osikala, wiec wyciagnelam ja z lozka,ona sie rozbudzila...i ciagnelo sie to na maxa.Obudzilam sie wystaszona ![]() Za to dzis nie obudzilam sie ani razu w nocy. Wsadzilam sobie poduszke miedzy uda i odciaza to biodra naprawde.Nic mnie nie bolalo, wygodnie spalam ach... Szykuje sie do fryzjera.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko kiedy ja w koncu prześpię całą noc ![]() w tym roku to chyba nie mozliwe ![]() z tą poduszką to ja już śpię od dawna, nawet jak sie przekręcam z boku na bok to sie budzę i poduchę sobie wkładam
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
u mnie słoneczko! Nareszcie! ... ale mi i tak jest gorąco ... mama wyubierana w polar a ja w bluzce z rękawem 3/4 ![]() Karolinka super, ze wizyta się udała!!! ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- co będziesz czarować z włoskami? Cytat:
... obudziłam się w nocy z zatkanym nosem - a małż się pyta co to za katrzysko mnie dopadło ![]() a ja jak włoze poduszke to zaraz mi wypadnie
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ze nasze dzieci beda przesypiac calutka ![]() Swoja droga, nie moglyscie wczesniej mi poradzic tego sposobu?no chyba ze on na krotka mete.Dzis pomogl, jutro nie ![]() Karola- nasza watkowa scenarzystka Opis jest zawsze the best
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wczoraj rozmawiałam z szefową i uprzedziłam, że być może pójdę na zwolnienie od poniedziałku. Przyjęła to ze spokojem i zrozumieniem
|
#2408 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Nawet Bartuś mnie nie wołał na przytulenie. Zobaczymy jak będzie tej nocy ![]() Cytat:
![]() Przy takiej pracy jak najbardziej należy Ci się zwolnionko. Trzymam kciuki, aby ułożyło się po twojej myśli
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to dzisiaj to w ogóle nie mam ochoty na gotowanie. zaraz sobie kawke zrobie i loda zjem Svinecka mnie ciekawi z kolei ile te nowe wózki ważą. Kolory maja fajniejsze wg mnie. A czy espiro vector air ma taki sam kolor jak ten na zdjeciu? bo na ich stronie te kolory są jakies przybladłe a na zywo nie widzialam ich jeszcze. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-05-13 o 10:57 |
|
|
|
|
#2410 |
|
BAN stały
|
Witajcie
maggi karolina, super że wszystko ok ja wczoraj jak wróciłam to już tylko prysznic i do łóżeczka - jeszcze z mężem porozmawialiśmy i mnie ścięło. z tymi wypadkami ostatnio to masakra. koledzy mąża pojechali pod Siedlce do pracy na tydzień jakoś mieli jechać i rano się okazało że wypadek mieli - bus do kasacji, buda( tam gdzie siedzieli) ok i dzięki Bogu bo wyszli z tego cało. tylko myjki, warte kilkadziesiąt tys. trzeba teraz sprawdzić i na pewno naprawa wyniesie sporo kasy szefa bo to te myjki w czasie wypadku pokiereszowały budę samochodu. i ten chłopak co prowadził to że tak delikatnie powiem pirat drogowy więc się wreszcie powoził. mąż z nim często jeździł i zwracałam mu uwagę żeby on mu mówił żeby tak nie leciał ale wiadomo. najważniejsze że mąż z nimi nie jechał bo nie wiem co bym potem zrobiła... i tak się zdenerwowałam mimo że mąż nie brał w tym udziału. muszę na miasto skoczyć a tak mi się nie chce, ale rachunek za tel. trzeb zapłacić. słoneczko świeci ale zimno chyba jest bo okno musiałam zamknąć. no nic powoli trzea się zbierać.... |
|
|
|
#2411 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dopiero wstałam Wzięłam sobie słowa gina do serca i spałam ile się dało![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak właśnie mówił...jeśli te dwa tygodnie nic się nie będzie działo to Mała będzie tak rozwinięta, a ciąża będzie donoszona i może a dwa tygodnie bez problemów się urodzić...ale to też pewnie jest czysto teoretycznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Własnie też tak leżąc już nie mogłam wytrzymać...ale jak już miałam zapytać, to zaczął mówić Cieszę się ze niczego nie dopatrzył się i wszystko jest w porządku![]() Cieszę się że moje opisy podobają się Tobie Cytat:
Byleby u mnie nie było pomyłki w drugą stronę Cytat:
Tych magicznych 4 kilo się właśnie boję...ale gin mówił że w dzisiejszych czasach 4 kilo to norma...położne zaczynają ze zdziwieniem patrzeć jak jest powyzej 4,5 A pytałam tez czy jest jakaś granica wagowa od której robią cc...no i powiedział że w jego szpitalu poważnie zastanawiają się nad cc od właśnie 4,5 kg...mam jednak nadzieję, że nie będę miała tego dylematuCytat:
Ja się zastanawiam własnie kiedy minęły te miesiące ![]() Cytat:
Już niedlugo będziemy tuliły wszystkie nasze dzieciaczki ![]() Cytat:
Rośnie rośnie...tylko dlaczego tak szybko? Dużo dzieci rodzi się z taką wagą a My mamy jeszcze 6 tygodni Najważniejsze że zdrowa jest...a mój Tata się śmieje ze przynajmniej będzie za co chwycić, bo on się boi małych dzieci i najchętniej chciałby by Mała miała od razu roczek by wziąć ją za rączkę i iść do piaskownicy
|
|
#2412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nigdy nie lubiłam pisać i zawsze w szkole myślałam ze jestem do niczego z pisaniem...a teraz to nawet bloga Małej pisze Wszystkie najważniejsze wydarzenia opisuje by Zuzia mogła później przeczytać co się działo jak była w brzuszku![]() Cytat:
|
|
#2413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie i brzusie
Kolejna noc do bani Wstawałam siku chyba 6 razy, mały ciągle uciskał pęcherz... nie wyspałam sie wogóle. Pachwiny mnie bolały, każda zmiana pozycji była niesamowice bolesna TŻ pojechał do pracy a ja sie biorę za małe porządku (mam chyba dzisiaj wene na sprzatanie ). Łazienke musze ogarnąć i kuchnie tez by sie przydało. ![]() Cytat:
Cytat:
To Twoja mama pobiła rekord na wątku Mój Kuba to przy niej kruszynka Napewno urodzisz przed czasem Super, że malutka zdrowa A Ty kochana szykuj już torbe do szpitala Cytat:
Musze w koncu wziąść sie do roboty a nie tylko lenić
|
|
|
#2414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też muszę biec na pocztę i do banku, tylko leń mi się zagnieździł w dupsku. Postępy robię - umyłam już głowę.
|
|
|
#2415 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nawet podoba mi sie ten wózek ![]() Muszę go dokładnie obejrzec jak się pojawi. Może czymś przebije moją murę ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- A ja mam syf w kuchni, w łazience i w ogóle nic mi się nie chce. Ja to tak mam podzielone na fazy lenia i robienia. Teraz niestety to pierwsze ![]() I ogórki miałam zrobic, tzn muszę, bo zdechną niedługo jak tak będę się ociągała...
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to będę obserwowała brzuszek czy sie opuszcza bo to chyba dobry wyznacznik zbliżającego się porodu
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobiłam pranie i ... na tym skonczyłam, a tyle mam dziś do zrobienia
|
|
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I my witamy
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Karola-blog? a on publiczny czy prywatny ?
|
|
|
#2420 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No tak, to miałam na mysli.
|
|
#2421 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... jakieś fotki weselne były obiecane nie, nie! Mieszkamy u moich rodziców wiec ja bym się nie miała dokąd wyprowadzić ... jak już to małża mogłam spakować ![]() a tak poważnie to żart był z tą torbą Cytat:
- ciągle mi brakuje czasu ![]() Cytat:
... a z tm cisnieniem to ciekawie masz ![]() Cytat:
my też sie cieszymy, że z Twoim maleństwem wszystko ok! Cytat:
... w takich sytuacjach cieszę sie, ze moja dzidzia jest drobniutka Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Publiczny
ale wyłączyłam wszystkie możliwości wyszukania go przez google, więc ciężko na niego trafić Jedna kumpela znalazła przez komentarz jaki jej wpisałam na jej blogu...i dwie inne jeszcze wiedzą...a tak to tajemnica Wyślę Ci na Priva adres to zobaczysz jak to wygląda jeśli masz ochotę tylko wczorajszej wizyty jeszcze nie wpisałam
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja narazie wstaje 1 raz do wc w nocy ... no i 6,30 jak w zegarku - jak małż wstaje do pracy ![]() IwonkaAnna83 widzę Cie!!! ... co tam u Was słychać? tak cichutko nas podczytujesz ...
|
||
|
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja zaraz jade z tż po ciuszki chce wejsc tez poszperac do jakiegos ciucholandu moze bedzie cos fajnego ![]() powstrzymam sie jeszcze z kupnem jakiejs sukieneczki.....kupie raczej jakis komplecik ze spodniami uniseks.....
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-05-13 o 11:33 |
||
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
32 sztuki mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz ....................... Vers Connect p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś ............ Mutsy Urban Rider Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś ......................... .. Tako Jumper marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka ainka11111 (???, ?? l, ...) -------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś ..................... X-lander w. limitowana jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - Joachim Łukasz erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ??? ................ Mikado Boston Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ------------------------------ t.p. 24.07.09 - Maciek majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio ................. iCandy Cherry mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel ................... "bez nazwy" ![]() Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? |
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
25 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Agatka ................... Roan Kortina Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ??? UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ??? .................... Graco Tour Elite IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? WrednaAfrodyta (???, 21l, Warszawa/Ostrołęka) -------- t.p. 25.08.09 - Tomuś ............... Mikado Boston marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon ![]() Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 27 : 20 Dziewczynki------------------------------------------------------------------------------- gooha3 [*]
mountain [*] serafia11 [*] agagmm23 [*] Malga19 [*] [*] Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-05-13 o 13:07 |
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to nie "tajne przez poufne" to ja też poproszę lubię czytać takie blogi
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro tez do ciuszka sie wybieram - jest dostawa, może coś fajnego upoluje dla małego
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Tym razem ja mam dziś zły humor, czuje się jakaś taka ocieżała, zła i ciagle nienażarta. I w ogole tak soboe pomyslalam ze chcialabym zeby juz był sierpien i zebym urodzila(a to dopiero 6 miesiąc)
Ania dopisz mi do listy wózek mikado boston
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

:confused :

jesli sie urodzi w terminie to moze nawet ponad 4 kilo bedzie wazyc
...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
... mama wyubierana w polar a ja w bluzce z rękawem 3/4

NIE LUBIĘ TROLLI
Musze w koncu wziąść sie do roboty a nie tylko lenić
MACIEJKA SYNEK KOCHANY