|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
u mnie stres się już zaczyna jutro do pracy i konfrontacja z 200 dzieci i na dodatek zebranie z rodzicami i jescze drzwi otwarte... czyli idę do pracy na 8.50 a kończe o 19 i na dodatek przepada mi szkoła roodzenia normalnie mi się nie chce i jestem ciekawa jak dam sobie radę???
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-13 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
powiesiłam 2 prania , odkurzyłam a teraz wyjełam łopatkę z zamrażalnika i myslę co z nią zrobić???
Ps nutella + mleczko pomogło i młody zapukał 2 x ale dla mnie i tak mało :-(
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-13 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba wg. jednej z teorii ![]() uzależnione jest to od wielu czynników, które mają wpływ na nasza osobowość (temperament, wychowanie, doświadczenie) i tak dla niektórych ideałem jest partnerstwo na zasadzie podobieństw, a dla niektórych ideałem może być partnerstwo na zasadzie przeciwieństw. i nie zawsze jedynak dogada się z jedynakiem, pierworodny z pierworodnym ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja wodnik jestem ![]()
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- No coś Ty?!
![]() |
#1087 |
Rozeznanie
|
Ja też sobie nie przypominam żeby mój TŻ sprzątał łazienke
![]() Fajny brzucholek ![]() Dzieki za odp. na moje pyt dotycz. skurczy. ![]() Być może te skurcze mam mi.in. dlatego że mam żylaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Wtajemniczenie
|
Witam po kolejnej przerwie.
Podczytuję Was, ale niestety nie mam czasu za bardzo odpisywać. Co do ruchów dziecka, to moje maleństwo czasmi bywa aż nadaktywne i z upodobaniem kopie w miejsce, które mnie trochę drażni. Nie umiem powiedzieć czy to pęcherz czy co, ale az czasami boli. Ale jak sie obróci i kopie w górę to ok. Najchętniej kopie wieczorem, ok. 22.00 O tej porze jest taniec minimum kwadransowy (non stop). a w ciągu dnia to różnie. Jestem w 23 tc, a ruchy czyję od półtora miesiąca, czyli od ok. 17-18 tygodnia. Cytat:
![]() Co do lustrzanki, to zależy ile pieniędzy chcecie na to przeznaczyć. Ogólnie ludzie dzielą się na nikonowców i canonowców. Ja jestem jednak zwolennikiem nikona. D-60 nie jest drogi a świetnie sie sprawdza. Ma ją nasz brat cioteczny i zdjęcia wychodzą bardzo ładne. Ale nikon zawsze ładne pstrykał. My mamy nikona d-90. Też jesteśmy bardzo zadowoleni. Tylko w lustrzance ważną kwestią jest też obiektyw. Jeśli kupisz aparat z podstawowym obiektywem, to musisz sie przyzwyczaić, że przybliżenie nie będzie za wielkie.Ale jeśli nie chcesz latać w poszukiwaniu wielce artysytycznej fotografii po różnych dziwnych miejscach, to jak najbardziej wystarczy. Musiałabyś posiedziec w necie na testach. Na http://pl.pixel-peeper.com są pełnowymiarowe fotki różnych aparatów i obiektywów do porównania. O aparatach mogłabym jeszcze referat napisać, bo m ój małż się tym bardzo interesuje. Jakbyś coś jeszcze chciała konkternegowiedzieć to napisz na pw a spytam małżonka i odpowiem. Znikam do pracy. A od jutra wolny tydzień i do rodzinki na zasłużony odpoczynek. Pozdrowionka i miłego dnia życzę.
![]() |
#1090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wszystkie mężowe koszule poprasowałam, zrobiłam pranko, posprzątałam kuchnię, jem brzoskwinkę i myslę , które ciuchy wezmę do Paryża Cytat:
ja osobiście uważam, że każdą teorię - szczególnie dotyczącą relacji między ludźmi- nalezy patrzeć przez pryzmat indywidualnego przypadku. natomiast w tej teorii psychologicznej, która ocenia rokowania związków na zasadzie posiadania lub nie rodzeństwa - młodszego lub starszego- jest również wiele prawdy. Obserwuję związki wokół siebie i muszę powiedzieć, że coś w tym jest. Choć oczwyiście jak napisałam wcześniej każdy przypadek należy rozważać indywidualnie. .................... Kurcze chyba nie będzie zbyt pieknej pogody w tym Paryżu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() znów się jakaś głodna robię..chyba czas na musli i mleczko... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
A ja już się wylogowuję. Za godzinę wybywam z pracy, ale mam dość komputera. Może pojawię się wieczorem.
#1095 |
Zakorzenienie
|
A ja idę przygotowywać obiadek
![]()
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
a ja idę mleczko jeść z musli ( jakby mnie moja własna matka zobaczyła zajadającą to mleko i musli z takim entuzjamem to by chyba zemdlała, hahaha
![]()
![]() |
#1097 | |||||||
Rozeznanie
|
Zapomniałam, ile Wy piszecie w ciągu dnia - 3 strony od rana
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do porodu domowego zaś, to nawet moja Mama, którą zawsze uważałam za osobę otwartą i postępową, powiedziała, że bałaby się rodzić w domu... Nie będę Ci streszczać, jak przebiegało rodzenie mnie, bo ja to bym się bała takiego szpitala ![]() ![]() Staram się sobie codziennie powtarzać, że jeszcze do rozwiązania wiele może się zdarzyć i nie fiksować totalnie na rodzenie w domu, żeby oszczędzić sobie potem niepotrzebnych wyrzutów sumienia i rozczarowań. Chyba jeszcze za wcześnie na ostateczne decyzje. Cytat:
![]() I żeby było zdrowe. Cytat:
Pomyśl, że to chwila dla Ciebie, że zrobisz coś dobrego dla Twojego ciała, że to relaks i przyjemność... Cokolwiek do Ciebie przemawia, sama wiesz najlepiej. A potem ciało Ci podziękuje i po jakimś czasie wytwarzają się endorfiny podczas sportu, a człowiek się uzależnia ![]() A Ty się Sorejna nie naśmiewaj, tylko też masuj! ![]() Może być migdałowy, może być z wiesiołka. Warto używać zimnotłoczonych olejków organicznych. Np. tu takie mają: http://www.zrobsobiekrem.pl/ Do tego kilka kropel naturalnej wit. E i do dzieła ![]() Cytat:
![]() Ja się za bardzo na podstawowych lustrzankach nie znam, ale porównywałam kiedyś zdjęcia z Nikona D60 i Canona 400D (Digital Rebel xti) oraz Canona 40D i - chociaż sama jestem z obozu nikonowskiego - uważam że tańsze lustrzanki na razie lepsze robi Canon. Dopiero niedawno Nikon nadgonił konkurencję z D300 czy D700, ale to już droższy sprzęt. Do tego tańszy obiektyw Sigmy z zoomem i można szaleć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wracam w te pędy do pracy ![]()
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
mój obiadek się robi ale dopiero na juro dzisiaj gotuje makaron i do niego biały ser zmiksowany z cukrem i śmietaną jutro ta nieszczęsna łopatka
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja idę zrobić ćwiczonka, robię je teraz wcześniej niż wieczorem bo wieczorme jestem czasem zbyt zmęczona... ![]() ja idę poćwiczyć
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-05-13 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie ja dopiero dotarłam do neta i nadrobiłam was
![]() Miss.hot śliczny brzusio ![]()
#1102 |
Zadomowienie
|
widze z listy ze przewaga dziewczynek jest.. kurde to ja musze miec chlopca
![]()
#1103 |
Zadomowienie
|
Faktycznie u nas na wątku przewaga dziewczynek
![]()
#1104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Damy radę, przynajmniej różowego badziewia nie bedą do domu znosić ![]() ![]() Byłam u dentysty: jeden ząbek zrobiony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zadomowienie
|
nika ja bym bardzo chciała dziewczynkę i pewnie dlatego zdarza mi się powiedzieć o dzidzi "ona""ją" ale na własne oczy widziałam "pitusia " więc nie ma złudzeń
#1106 | |||
Zakorzenienie
|
ja już po ćwiczeniach teraz się muszę za obiadek brać, dziś rybka
![]() Cytat:
co do masowania krocza, połozna powiedziała mi żeby ćwiczyć mięśnie Kegla, a masowanie zostawić na ostatnie dwa miesiące. ja też nie mam nic zielonego, sama kupuję kremowe i beżowe ubranka, kupiłam tylko jedno z motylkami ![]() Cytat:
![]() żarcik ![]() Cytat:
![]() Biedroneczka, najwazniejsze, żeby było zdrowe, a musze ci poweidzieć, że chłopczyk będzie małym królewiczem mamusi, bo dziewuszki to są jednak królweny tatusiów , więc będzie Ci z synkiem dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1108 |
Zadomowienie
|
dla tych którzy stresują sie brakiem lub zanikiem ( tak jak ja) ruchów małej istotki w brzuszku
![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,3294524.html ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- a ja czytam opowieści o porodach : http://rodzicpoludzku.pl/index.php?o...2&limitstart=0 ( pierwszej strony nie polecam ze względu na porody martwe na trzeciej jest o porodzie domowym)
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-13 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na pewno coś w tym jest - ja jednak sceptyczna jestem wobec wszelkich uogólnień. Ale zawsze lubię się dowiadywać nieznanych teorii ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wystarczająco się już napracowałam na dzisiaj - gdybym zawsze miała takie tempo, to bym była bogatą kobietą ![]() ![]() Miłego popołudnia, moje drogie! ![]()
![]() |
#1110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a prawda jest taka, że główny błąd w określaniu płci polega na insynuacji : jeśli nie widać małego peniska to znaczy że dziewczynka. koleżanka , która też jest w ciązy była w szoku jak jej powiedziałam, że nasza ultrasonografistka, która robiła nam usg powiedziała: widze dobrze co to będzie. są dwie jednakowe poduszeczki ( wtedy myslałam: chłopczyk!) a pomiędzy nimi paseczek ! to dziewczynka! a koleżanka mówi do mnie: jak to? ona zobaczyła, że to dziewczynka? ja myślałam, że dziewczynkę to się stwierdza wtedy jak nie widać siusiaczka... a no nie ![]() Cytat:
![]() ja również zaczytuję się w porodowych informacjach ![]() Karamari, podziwiam Twoją odwagę , mi tu jest ciężko zdecydować się na poród w domu ( a tutaj to jest norma) , choć serce mi podpowiada , że może to jest coś dla mnie , a co dopiero w Polsce. Oczywiście, ja też uwielbiam teorie, a potem namiętnie sprawdzam, czy się sprawdzają w życiu hihihihi, ale w życiu jak życiu: teoria sobie, a praktyka sobie ![]() idę dalej do kuchni....heh ..
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-05-13 o 16:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.