Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 23:01   #2971
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
łyknelam nospe,lepiej juz troche,lece spac dobranoc
dobranoc, do jutra

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
oj dluga historia
hmmm to bylo tak, ze zblizala sie majowka, psinka przestala jesc i sie ruszac, ciagle tylko lezala i pila wode, a pozniej to juz nawet nie pila, jak pojechalismy do weta to nie wiedzial co jej jest i zrobil USG BRZUCHA i dalej nie wiedzial i tak sobie gdybal, ze moze to zapalenie pecherza, a moze zapalenie macicy? w kazdym badz razie oznajmil, ze wyjezdza i dal mi zastrzyki, ktore mialam jej sama robic w domu i ze jakby cos sie dzialo to jechac tam gdzie maja dyzur. niestety sie pogarszalo, tymi zastrzykami ja jeszcze dobilismy pewnego dnia juz bylo naprawde z nia zle i pojechalismy do innego weta - gdy weszlismy i on spojrzal od progu na nasza sunie to juz powiedzial, ze widzi z daleka, ze pies ma ropomacicze rozumiecie? tamten mimo USG tego nie widzial - nie wiem jak to mozliwe. no i wiadomo, trzeba wyciac macice w takim wypadku ale wet stwierdzil, ze sunia jest za bardzo oslabiona i nie przezyje operacji i trzeba ja troche wzmocnic, 5 razy jezdzilismy z nia na kroplowki, w miedzyczasie bylo z nia coraz gorzej, to ropomacicze juz jej przebijalo przez brzuch i takie gule ropne wychodzily ehhh - ktoregos dnia wet stwierdzil, ze dzis trzeba operowac bo tak czy inaczej kolejnej nocy nie przezyje wiec woz albo przewoz - po pierwszym zastrzyku usypiajacym jej serce przestalo bic byla zbyt mocno wykonczona.......a miala tylko 2,5 roku...nie doczekala sie swojego potomstwa

no i sie poplakalam

w ogole nie widac, ze tyle wazysz

ide spac - dobranoc mamusie

Biedna sunia
współczuję
a ten wet to jakiś partacz spieprzył robotę i zwiał

dzięki za pocieszenie

ja też już uciekam, jutro trzeba wcześnie wstać, a tu jeszcze sie umyć, nakirać

Dobranoc.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 06:14   #2972
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Małż się nie dał obudzić

no to zrobiłam sama
sorry za brudne lustro
zobaczyłam dopiero jak wgrałam zdjęcia do lapcia ale juz nie chciało mi się robić ich jeszcze raz

przypominam
34 tc
116 cm
90 kg żywej wagi
Jaki wieloryb Zaraz wyjmę bacik i będę Bardzo ładny i zgrabny brzusio

Cytat:
Cześć Mamusie Dziekuje za kciuki ! Wszystko z moim malutkiem bardzo dobrze- lekarz zbadał dokładnie wszystko-serduszko, żołądek,mózg , nozki , raczki i buziulke i powiedzial ze mój Malutek ma wszystkie cechy zdrowego dziecka Podobno Mały ma duzą głowkę i mimo iz to 26 tydzien to jest wielkosciowo ponad norme, ale narazie termin porodu zostaje taki sam.Uspokoiłam się dzięki tej wizycie

Załaczam zdjęcia Małego
1.buzka
2.buzka
3 siusiak
Zaraz po buźce najfajniejsze są zdjęcia siusiaka Cieszę się, że synuś drowo się rozwija

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek!

Zresztą, co mam nie chwalić, jak gabarytowo i brzuszkowo jestem bardzo podobna do ciebie.

Swój obfocę na L4 (mam nadzieję)

My też mamy taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor. Prosze Mam, oto brzus. A wymiary: 170 cm wzrostu, 96 kilo wagi, wiek brzusia 26+3, obwod na wysokosci pepka 116 cm.
Mieszkanko jak się patrzy Śliczne!

Ja dzisiaj wcześnie wstałam, bo małż pojechał z panem od lawety ściągnąć samochód i jak się obudziłam, to nie dało rady zasnąć. Przejdę się dziś na jakieś zakupy, ale najpierw ufarbuję włosy, bo farba od tygodnia stoi i się prosi

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 06:43   #2973
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

czesc Mamusie ja juz od 6nie śpie ,taki ranny ptaszek ze mnie brzuś na szczescie nie boli

Ulciia fajny brzuś i tylko tydzien starszy niz mój-trzeba przyznac ze dzidzia ma gdzie fikać

Będe wieczorkiem bo jedziemy dzis z Tż odebrac wózek, no i jakies zakupy zrobic dla Małego, no i plytki obejrzec do lazienki Do wieczorka! Milego dnia życzę

Edytowane przez WrednaAfrodyta
Czas edycji: 2009-05-16 o 06:49
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 07:36   #2974
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Kurde dziewczyny tak mnie jakoś boli podbrzusze -tak jak przed okresem i juz oczywiscie musze sie martwic ze cos sie dzieje tez was czasami tak pobolewa jak na okres? to normalne?
mnie tez tak czasem boli.......pytalam gina o te bole -powiedzial ze mam brac nospe i sie polozyc wtedy

Cytat:
Dobry wieczor. Prosze Mam, oto brzus. A wymiary: 170 cm wzrostu, 96 kilo wagi, wiek brzusia 26+3, obwod na wysokosci pepka 116 cm.
ładne mieszkanko

Cytat:
czesc Mamusie ja juz od 6nie śpie ,taki ranny ptaszek ze mnie brzuś na szczescie nie boli

Ulciia fajny brzuś i tylko tydzien starszy niz mój-trzeba przyznac ze dzidzia ma gdzie fikać

Będe wieczorkiem bo jedziemy dzis z Tż odebrac wózek, no i jakies zakupy zrobic dla Małego, no i plytki obejrzec do lazienki Do wieczorka! Milego dnia życzę
oooo kolejny bobas bedzie mial swoja fure

Witajcie brzuchatki!!
ja mam dzisiaj dzien zapelniony!gosci mamy na te urodziny taty.....
musze isc zaraz ubic smietane na ciasto i pomoc mamie porobic salatki itp. stol nakryc.........
i jeszcze wlosy musze umyc-ze tez wlasnie dzis

milej sobotki zycze

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 08:25   #2975
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamcie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
takie wiadomosci lubie
(...)

Cytat:
Uff doczytałam

ale się zmęczyłam tym czytaniem.
Oczywiście nie kupiliśmy wszystkiego
ale może jutro dokończymy zakupy.

Do kupienia został przewijak, materac, podkłady do przewijania, spryskiwacz i żel do mycia bezzapachowy.

No i fotelik, i moskitiera do wózka.

kupiłam za to jeszcze jeden rożek ale nie usztywniany
mamy już wanienkę, pościel (kupioną dzisiaj ale na allegro) pałeczki, waciki, jeszcze jedne chusteczki do pupy, herbatkę od 1 m-ca na kolkę, nożyczki i chyba tyle

chciałam kupić jeszcze jeden kocyk taki dwustronny, ale już nie było
Jejku, aż Ci zazdroszczę, że już kończysz zakupy . Mnie coś dopadło (tak jakby leń - jakieś kilka miesięcy temu ) i stoję w miejscu

Cytat:
gratuluję Miramej udanej wizyty u gina

Cytat:
Małż się nie dał obudzić

no to zrobiłam sama
sorry za brudne lustro
zobaczyłam dopiero jak wgrałam zdjęcia do lapcia ale juz nie chciało mi się robić ich jeszcze raz

przypominam
34 tc
116 cm
90 kg żywej wagi
eleeri Ty Kłamczucho . Wieloryb, wieloryb... Taka stara, a wieloryba nigdy nie widziała Super wyglądasz, zgrabnie . I tu jest przykład, że nie ma co porównywać tych obwodów, kilogramów, bo to i tak nijak się ma do wyglądu

Cytat:
Swój obfocę na L4 (mam nadzieję)[/COLOR]
Czekamy z niecierpliwością

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

a z drabiny nie spadłam bo mąż mnie asekurował! ... ale najpierw tez mi sie dostało: po co ja tam wchodzę ... i jeszcze pies mnie ciagnął za nogawkę
Oj, Ania

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
i przekazac Miramejkowi ze tez do grona lasek nalezy ze swoja waga piórkowa
no i wiesci jakze pozytywne-inaczej byc nie moglo.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mama odebrała mi dzisiaj wyniki tego posiewu i niestety ale mam te wstrętne bakterie
Wynik posiewu: Wyhodowano Streptococcus agalactiae

Czyli przed porodem podadzą mi antybiotyk

Tutaj znalazłam ciekawe inf. odnosnie paciorkowca w ciąży: http://www.paciorkowiec.pl/2001.html
, no ale lepiej wiedzieć i dostać ten antybiotyk teraz, niż później leczyć dziecię po porodzie .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 08:25   #2976
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ooo jest brzuszek... wiesz co ja chyba najgorzej wygladam.Nawet plecy mam jakos dziwnie obtłuszczone... nieestetycznie to wyglada
(...)
A ja jestem ciekawa jak moje wyniki sie miewaja.W sensie jak wypadły.Czy wykryja ze cos niedobrego zaczyna sie dziac lub ze cos sie dzieje.Juz jutro sie dowiem.
A w doopsko chcesz? Wyglądasz super, Ty łasa na komplementy kobieto
za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Na skierowaniu miałam napisane GBS - posiew z odbytu.
Musisz kupić w aptece taka pałeczkę z waty w szklanej probówce i pobrac wymaz a potem zaniesc do labolatorium bakteriologicznego.
A mnie będzie gin robił wymaz z pochwy, tak mówił.

Cytat:
to byloby zbyt piekne by moglo byc prawdziwie.
Na ogol musze sie nagadac,naprzypominac i namarudzic
Moj maz lubi wszystko odkladac na zaraz.Bedzie musial sie przeorganizowac ze swoja polityka Jak corcia bedzie na swiecie
To jest ulubione słowo mojego Małża

Cytat:
Napisane przez lenusia25 Pokaż wiadomość
JAK MIŁO SŁYSZEĆ TAKIE DOBRE WIEŚCI

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja mam wpisane w książeczce że to badanie na paciorkowce post...jakieś tam...nie mogę doczytać pisma gina Gin mi mówił że w 36 tc (czyli na następnej wizycie) pobierze mi wymaz, bo bez tego badania nie wpuszczą na porodówkę:rolleyes
A wiecie, że w kalendarzu badań w ciąży, który był w którymś numerze "M jak mama" to badanie oznaczone jest jako "zalecane" a nie "obowiązkowe"? Poza tym, czy mogą odmówić przyjęcia do porodu, nawet jeśli się badania nie ma?

Cytat:
to super 58 kilo laska jak nic
ja juz Cie przebilam wagowo
(...)
ja zaczynalam od 47 i waze wiecej niz Ty

oj dluga historia
hmmm to bylo tak, ze zblizala sie majowka, psinka przestala jesc i sie ruszac, ciagle tylko lezala i pila wode, a pozniej to juz nawet nie pila, jak pojechalismy do weta to nie wiedzial co jej jest i zrobil USG BRZUCHA i dalej nie wiedzial i tak sobie gdybal, ze moze to zapalenie pecherza, a moze zapalenie macicy? w kazdym badz razie oznajmil, ze wyjezdza i dal mi zastrzyki, ktore mialam jej sama robic w domu i ze jakby cos sie dzialo to jechac tam gdzie maja dyzur. niestety sie pogarszalo, tymi zastrzykami ja jeszcze dobilismy pewnego dnia juz bylo naprawde z nia zle i pojechalismy do innego weta - gdy weszlismy i on spojrzal od progu na nasza sunie to juz powiedzial, ze widzi z daleka, ze pies ma ropomacicze rozumiecie? tamten mimo USG tego nie widzial - nie wiem jak to mozliwe. no i wiadomo, trzeba wyciac macice w takim wypadku ale wet stwierdzil, ze sunia jest za bardzo oslabiona i nie przezyje operacji i trzeba ja troche wzmocnic, 5 razy jezdzilismy z nia na kroplowki, w miedzyczasie bylo z nia coraz gorzej, to ropomacicze juz jej przebijalo przez brzuch i takie gule ropne wychodzily ehhh - ktoregos dnia wet stwierdzil, ze dzis trzeba operowac bo tak czy inaczej kolejnej nocy nie przezyje wiec woz albo przewoz - po pierwszym zastrzyku usypiajacym jej serce przestalo bic byla zbyt mocno wykonczona.......a miala tylko 2,5 roku...nie doczekala sie swojego potomstwa

no i sie poplakalam
Dzięki
A kiedy Ty przytyłaś, wydaje mi się, że długo pisałaś, że Twoja waga stoi w miejscu.

Biedna psinka

Cytat:
Super mieszkanko

Edit: Afrodyta cieszę się, że już Cię brzuch nie boli , wstaw koniecznie zdjęcia bryki

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-05-16 o 08:27 Powód: Dopisek
Stary 2009-05-16, 08:34   #2977
lenusia25
Raczkowanie

Ja tylko przyleciałam się przwitać
CZEŚĆ BRZUSIE
Jedziemu z Tż kupic materiał na budowę papapapapa
lenusia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 08:49   #2978
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki dorodny brzusio Dzidzia ma sporo miejsca...ale jest piękny

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A wiecie, że w kalendarzu badań w ciąży, który był w którymś numerze "M jak mama" to badanie oznaczone jest jako "zalecane" a nie "obowiązkowe"? Poza tym, czy mogą odmówić przyjęcia do porodu, nawet jeśli się badania nie ma?
No właśnie mnie to zastanawia...bo gin mówił że bez badania nie przyjmą...ale jeśli ktoś wcześniej zacznie rodzić i nie zdąży zrobić tego badania to i tak go przyjmują...moze profilaktycznie dostaje wtedy antybiotyk ...ale jeśli mamy wybór i czas (nie rodzimy wcześniej) to lepiej robić wszystkie badania dla spokoju i zdrowia Maluszka

Dzień dobry

Ja niedawno wstałam, chociaż dalej bym pospała, bo coś czuję że dzisiaj to do południa mogłabym spać ...no ale niestety czas się przygotować, Tż w pracy, a po pracy jedziemy do Mamy Tżeta na imieniny...to dość daleka wyprawa więc pewnie będę w domu w nocy
Stary 2009-05-16, 09:23   #2979
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie mnie to zastanawia...bo gin mówił że bez badania nie przyjmą...ale jeśli ktoś wcześniej zacznie rodzić i nie zdąży zrobić tego badania to i tak go przyjmują...moze profilaktycznie dostaje wtedy antybiotyk ...ale jeśli mamy wybór i czas (nie rodzimy wcześniej) to lepiej robić wszystkie badania dla spokoju i zdrowia Maluszka

Dzień dobry

Ja niedawno wstałam, chociaż dalej bym pospała, bo coś czuję że dzisiaj to do południa mogłabym spać ...no ale niestety czas się przygotować, Tż w pracy, a po pracy jedziemy do Mamy Tżeta na imieniny...to dość daleka wyprawa więc pewnie będę w domu w nocy
Zgadzam się . szkoda, że wszystko zależy i tak od gina . Moja koleżanka chodziła prywatnie, nie wiedziała o tym badaniu, gin nic nie zlecił i miała tego wstrętnego paciorkowca, co oczywiście okazało się przy porodzie i musiała z maluszkiem leżeć 2 tygodnie w szpitalu. Ja chodzę na NFZ, a gin będzie to robił. Nie ma reguły, a przecież wygląda, że to ważne i wcale nie rzadkie

Karolina, jak Wam się mieszka razem?

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-16, 09:30   #2980
eleeri
Zakorzenienie

Dzień dobry,
my to jednak nie umiemy wcześnie wstawać

nastawiłam budzik na 8 i wstaliśmy dopiero teraz.
ciekawe jaki będzie Mateusz jak się urodzi

może będzie taki spioszek jak rodzice ... i pies

pies to ostatnio nawet mruczy jak się mu przeszkadza spać i chowa kufę pod przednie łapy jak się mu zaświeci światło w nocy

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Jaki wieloryb Zaraz wyjmę bacik i będę Bardzo ładny i zgrabny brzusio
dziękuję

nie ma to jak grupa wsparcia
od razu czuję się lepiej

Cytat:
Ooo, wymiary podobne do moich

no cóż nic tylko chwalić, chwalić i jeszcze raz chwalić
brzuś na medal - i to złoty

Cytat:
Jejku, aż Ci zazdroszczę, że już kończysz zakupy . Mnie coś dopadło (tak jakby leń - jakieś kilka miesięcy temu ) i stoję w miejscu

eleeri Ty Kłamczucho . Wieloryb, wieloryb... Taka stara, a wieloryba nigdy nie widziała Super wyglądasz, zgrabnie . I tu jest przykład, że nie ma co porównywać tych obwodów, kilogramów, bo to i tak nijak się ma do wyglądu
No leniuszku zakupowy, jak Cię zmotywować ?

mnie zmotywowała Svinecka, że ma już wszystko, a termin ma po mnie

a czego właściwie jeszcze nie masz, bo przecież chyba nie ciuszków
ciągle jakieś wklejasz

dziękuję za pochwały

Cytat:

Edit: Afrodyta cieszę się, że już Cię brzuch nie boli , wstaw koniecznie zdjęcia bryki

pewnie dlatego moja ginka nawet mi o nim nie wspomniała
zaleca mi tylko te niezbędne badania, może myśli, że nie chcę przepłacać w laboratorium
ale jak dziecię może dostać sepsy przez moje bakterie to ja wolę zrobić

Wstaw zdjęcie, wstaw

Stary 2009-05-16, 09:37   #2981
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się . szkoda, że wszystko zależy i tak od gina . Moja koleżanka chodziła prywatnie, nie wiedziała o tym badaniu, gin nic nie zlecił i miała tego wstrętnego paciorkowca, co oczywiście okazało się przy porodzie i musiała z maluszkiem leżeć 2 tygodnie w szpitalu. Ja chodzę na NFZ, a gin będzie to robił. Nie ma reguły, a przecież wygląda, że to ważne i wcale nie rzadkie

Karolina, jak Wam się mieszka razem?
Ja chodzę prywatnie a gin zlecił badanie...nie robi ich za często, ale ufam mu że wie co robi i wszystkie najważniejsze badania mam zrobione...
Myślę że to też zależy od Mam...w końcu jest dostęp do internetu, są koleżanki które już przechodziły to wszystko, są gazety dla Mam i Wizaż Można się zainteresować i porównać jakie badania były wykonane a jakie nie..i w razie potrzeby zapytać gina

Co do mieszkania z Tżetem to jest chyba coraz lepiej...chociaż Tż od dawna mieszkał sam i ma swoje kawalerskie przyzwyczajenia ale walczę z nimi dzielnie i chyba mi wychodzi Ja to mam silniejszy charakter i Tż głównie się dostosowuje...ale niestety musi się nauczyć, żeby później jak będzie dzidzia nie wychodziły problemy dnia codziennego Czasami się oczywiście buntuje ale na krótko No i robi kolacje codziennie, a jak się gorzej czuje to i obiad jakiś prosty zrobi Dziękuję za zainteresowanie

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-05-16 o 09:39
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 09:59   #2982
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziendobry brzusie mamusie
a ja mialam sie dzis wyspac to jak na zlosc mlodszy kawaler mnie cala noc bombardowal a starszy od 7 rano molestowal z klockami

Cytat:
syperasnie
Cytat:
Dzięki
A kiedy Ty przytyłaś, wydaje mi się, że długo pisałaś, że Twoja waga stoi w miejscu.
no stala stala ale w ktoryms momencie jak wystrzelila to 5kg na miesiac
na ostatniej wizycie mialam 10kg do przodu - teraz pewnie z 13
Cytat:
czuje sie zaszczycona hehe

ide sie szykowac bo jade po mame a potem do mieszkanka powiesic wieszaczki, poleczki i moze karnisze
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 10:03   #2983
mariolasl
Zakorzenienie

Witam serdecznie!
Dziś pospaliśmy nieźle, dopiero wstałam
Ogarnę siebie i dom, a później na zakupy z mężem, który wraca dziś wyjątkowo wcześniej do domu.
Cytat:
Fajne mieszkanko!
Cytat:
Co do mieszkania z Tżetem to jest chyba coraz lepiej...
Bardzo się cieszę i tak trzymać!
Stary 2009-05-16, 10:07   #2984
syla39
Wtajemniczenie

Hejka Laseczki.

Ja po sniadanku, siedze i czekam az moja niunia zacznie sie ruszac i nie moge sie doczekac. Zaczynam sie martwic. Od paru dni slabiutko dokazuje. Zjem cos slodkiego moze to pomoze....

Kupilam sobie wczoraj biale rybaczki w H&M, o rany jak mi wygodnie. To moj pierwszy typowo ciazowy ciuch i jestem zadowolona. Kupilam jeszcze tunike. Pozniej sie pochwale

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 10:09   #2985
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ktos tu jutro ma urodziny

lece sie szykowac
Stary 2009-05-16, 10:14   #2986
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry,
my to jednak nie umiemy wcześnie wstawać

nastawiłam budzik na 8 i wstaliśmy dopiero teraz.
ciekawe jaki będzie Mateusz jak się urodzi

może będzie taki spioszek jak rodzice ... i pies

pies to ostatnio nawet mruczy jak się mu przeszkadza spać i chowa kufę pod przednie łapy jak się mu zaświeci światło w nocy
(...)
No leniuszku zakupowy, jak Cię zmotywować ?

a czego właściwie jeszcze nie masz, bo przecież chyba nie ciuszków
ciągle jakieś wklejasz

dziękuję za pochwały

pewnie dlatego moja ginka nawet mi o nim nie wspomniała
zaleca mi tylko te niezbędne badania, może myśli, że nie chcę przepłacać w laboratorium
ale jak dziecię może dostać sepsy przez moje bakterie to ja wolę zrobić
No, skoro cała rodzina to śpiochy (łącznie z psem ), to chyba i dziecko nie będzie odstawać . Ja nie umiem długo spać, potem dzień do niczego, głowa mnie boli i wogóle takie "wewnętrzne fuj i ukryte ble"

A żebym to ja była tylko leniem zakupowym , ja ostatnio jestem leniem całkowitym . Nie wiem, jak się zmotywować, chyba przeczekam , w zasadzie to mam tylko ciuszki i to nie wszystkie... , może dziś coś kupię na allegro

Cytat:
Ja chodzę prywatnie a gin zlecił badanie...nie robi ich za często, ale ufam mu że wie co robi i wszystkie najważniejsze badania mam zrobione...
Myślę że to też zależy od Mam...w końcu jest dostęp do internetu, są koleżanki które już przechodziły to wszystko, są gazety dla Mam i Wizaż Można się zainteresować i porównać jakie badania były wykonane a jakie nie..i w razie potrzeby zapytać gina

Co do mieszkania z Tżetem to jest chyba coraz lepiej...chociaż Tż od dawna mieszkał sam i ma swoje kawalerskie przyzwyczajenia ale walczę z nimi dzielnie i chyba mi wychodzi Ja to mam silniejszy charakter i Tż głównie się dostosowuje...ale niestety musi się nauczyć, żeby później jak będzie dzidzia nie wychodziły problemy dnia codziennego Czasami się oczywiście buntuje ale na krótko No i robi kolacje codziennie, a jak się gorzej czuje to i obiad jakiś prosty zrobi Dziękuję za zainteresowanie
Tak, to prawda, ja właśnie zapytałam wczoraj, ale i tak zamierzał mi to zrobić. Z tym, że lepiej by było, gdyby niektórzy lekarze sami nie bagatelizowali takiego czegoś .

Z tym mieszkaniem chyba każdy na początku musi się dopasowywać , tym bardziej, jeśli wcześniej każde z Was mieszkało samo, ma już swoje nawyki itp. Ale cieszę się, że wszystko się układa

Cytat:
dziendobry brzusie mamusie
a ja mialam sie dzis wyspac to jak na zlosc mlodszy kawaler mnie cala noc bombardowal a starszy od 7 rano molestowal z klockami
(...)
no stala stala ale w ktoryms momencie jak wystrzelila to 5kg na miesiac
na ostatniej wizycie mialam 10kg do przodu - teraz pewnie z 13
Hehe
Zrzucisz, zrzucisz , tu zabawa klocuszkami, tutaj kupkę wytrzeć, mleczka dać

Cytat:
Witam serdecznie!
Dziś pospaliśmy nieźle, dopiero wstałam
Ogarnę siebie i dom, a później na zakupy z mężem, który wraca dziś wyjątkowo wcześniej do domu.
A Ty śpioszku . Udanych zakupów i w ogóle całego dnia

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-05-16 o 10:15
Stary 2009-05-16, 10:44   #2987
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A żebym to ja była tylko leniem zakupowym , ja ostatnio jestem leniem całkowitym . Nie wiem, jak się zmotywować, chyba przeczekam , w zasadzie to mam tylko ciuszki i to nie wszystkie... , może dziś coś kupię na allegro
Hehe
Zrzucisz, zrzucisz , tu zabawa klocuszkami, tutaj kupkę wytrzeć, mleczka dać
ad. 1 lepiej nie przeczekuj (kurcze jak to napisac ) bo to nie minie, bedzie jeszcze gorzej z kazdym tygodniem

ad. 2 no i jeszcze moje najstarsze dziecko - TZ, on chyba wymaga najwiecej opieki

lece po mame
Stary 2009-05-16, 11:28   #2988
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Hejka Laseczki.

Ja po sniadanku, siedze i czekam az moja niunia zacznie sie ruszac i nie moge sie doczekac. Zaczynam sie martwic. Od paru dni slabiutko dokazuje. Zjem cos slodkiego moze to pomoze....

Kupilam sobie wczoraj biale rybaczki w H&M, o rany jak mi wygodnie. To moj pierwszy typowo ciazowy ciuch i jestem zadowolona. Kupilam jeszcze tunike. Pozniej sie pochwale

I co? Rozbrykała się?
Pochwal się koniecznie

Cytat:
ad. 1 lepiej nie przeczekuj (kurcze jak to napisac ) bo to nie minie, bedzie jeszcze gorzej z kazdym tygodniem

ad. 2 no i jeszcze moje najstarsze dziecko - TZ, on chyba wymaga najwiecej opieki
Nie przeczekuj - łatwo powiedzieć, gorzej zrobić . I nie strasz

Ciekawe, co by TŻ na to powiedział?

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-16, 12:07   #2989
Karolinak82
Zakorzenienie

Dziewczyny ale się nachodziłam...szok Byłam w centrum handlowym, wpadłam do H&M ale jakoś nic mi nie wpadło w oko...później jeszcze pochodziłam po Ikei, kupiłam Mamie Tżeta kwiatka w doniczce, bo coś kwiatka mi brakowało...kupiłam moj ulubiony Spathiphyllum...sama dostałam takiego od Taty na dzień kobiet i uwielbiam go...nie trzeba za dużo przy nim kombinować a wygląda super...
Dołączam zdjęcie gdyby ktoś nie kojarzył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg C30-2965.jpg (23,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (19,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg TF121-1.jpg (22,4 KB, 9 załadowań)
Stary 2009-05-16, 12:09   #2990
Malga19
BAN stały

Witajcie

Jak sie miewacie mamusie???

Bo u mnie jak by to powiedziec.....JESTEM W CIĄŻY

nie pytajcie jak to?? bo ja sama nie wiem.....

wsumie to w czwartek sie dowiedzilam.....i nie moge uwiezyc i boje sie jak chleraaaaa......

Wsumie to nie jestem z Pawłem ale czasem sie potykalismy no i wlasnie to jego dziecko.....oczywiscie... .

nadal nie wieze.....

nooo musialm sie wam wygadac....

nie wiem wogole co robic narazie....bo nie wiem czy mowic odrazu Pawłowi czy rodzicą ehh....

ja to mam zycie....a 2009 rok to dopiero jest...:mu r:

Buziaczki kochane
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 12:14   #2991
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie

wsumie to w czwartek sie dowiedzilam.....i nie moge uwiezyc i boje sie jak chleraaaaa......

Wsumie to nie jestem z Pawłem ale czasem sie potykalismy no i wlasnie to jego dziecko.....oczywiscie... .

nadal nie wieze.....

nie wiem wogole co robic narazie....bo nie wiem czy mowic odrazu Pawłowi czy rodzicą ehh....

Buziaczki kochane
Malguś ale niespodzianka
Super Nic się nie martw na pewno wszystko bedzie dobrze...Twoje Aniołki będą dbały i opiekowały się Tobą i Maleństwem...a Paweł na pewno się ucieszy i wszystko się ułoży
Trzymam kciuki z całego serca za Ciebie i Dzidziolka...niech rośnie zdrowo
Stary 2009-05-16, 12:23   #2992
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

Nie przeczekuj - łatwo powiedzieć, gorzej zrobić . I nie strasz

Ciekawe, co by TŻ na to powiedział?
wiem wiem - sama nie mam na nic sily ale jakos przymusowo sie zabieram za wszystko bo wiem, ze pozniej to juz napewno nie dam rady
i nie strasze - widze po sobie, coraz ciezej ze wszystkim :/
a jeszcze przeprowadzka mnie czeka
Cytat:
Dziewczyny ale się nachodziłam...szok Byłam w centrum handlowym, wpadłam do H&M ale jakoś nic mi nie wpadło w oko...później jeszcze pochodziłam po Ikei, kupiłam Mamie Tżeta kwiatka w doniczce, bo coś kwiatka mi brakowało...kupiłam moj ulubiony Spathiphyllum...sama dostałam takiego od Taty na dzień kobiet i uwielbiam go...nie trzeba za dużo przy nim kombinować a wygląda super...
ladniusi kwiatek moze tez sobie takiego sprawie, no ale to potem
Cytat:
Witajcie

nadal nie wieze.....

Buziaczki kochane
kurcze Malgus ale numer ale Ty plodna kobitka jestes
gratuluje napewno wszystko bedzie dobrze - ktory to tydzien? bylas u lekarza czy robilas tylko test? no pawlowi powinnas powiedziec ale jesli to jest potwierdzone na sto procent przez lekarza - napewno sie ucieszy i wszystko miedzy Wami sie ulozy
duzo szczescia zycze **

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-05-16 o 12:25
Stary 2009-05-16, 12:30   #2993
Malga19
BAN stały

dzieki dziewczyneczki

narazie Pawlowi nie mowilam....co dopiero sie dowiedzialam sama.. nie nei bylem jeszcze u lekarza...pujde mozne nawet w tym tygodniu.....

OBy wszytstko bylo oki....Bo jak nie to chyba sie zalamie..
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 12:36   #2994
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyneczki

narazie Pawlowi nie mowilam....co dopiero sie dowiedzialam sama.. nie nei bylem jeszcze u lekarza...pujde mozne nawet w tym tygodniu.....

Tak jak Svinecka pisała powiedz Pawłowi jak już będzie na 100% potwierdzone przez lekarza...i nie zamartwiaj się tylko myśl pozytywnie...tym razem wszystko musi być dobrze...nerwy nie pomogą a i Dzidziuś bedzie się denerwował...a Wy potrzebujecie teraz spokoju
Stary 2009-05-16, 12:57   #2995
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
dzieki dziewczyneczki

napewno wszystko bedzie dobrze trzeba myslec pozytywnie - zwlaszcze jesli dzidzius jest w brzuszku to lepiej dla niego jak mamusia jest usmiechnieta jak juz bedziesz u lekarza to daj znac co i jak trzymam kciuki
Stary 2009-05-16, 13:03   #2996
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
A w doopsko chcesz? Wyglądasz super, Ty łasa na komplementy kobieto
za dobre wyniki
ja chyba na siebie takimi krytycznymi oczyma spoglądam...ale cos poprostu sie nie czuje z soba w tym rozmiarze... przykre to ze ja mama w ten sposob mysle az wstyd mi za siebie czasem ze nie umiem sobie tego przetlumaczyc ze ta grubosc to ciaza itp a nie obzarstwo,slodycze itp

Cytat:
. Ja nie umiem długo spać, potem dzień do niczego, głowa mnie boli i wogóle takie "wewnętrzne fuj i ukryte ble"
buehe he he

Cytat:
Witajcie

nadal nie wieze.....

Buziaczki kochane
wow, nie wiem co powiedziec...
chyba to co sobie powtarzam ma sens, ze marzenia sie spelniaja jak sie o nich mysli stale
gratulacje

uwazaj i chuchaj i dmuchaj na siebie

A ja spadam Męża odwieźć na slub.Tłumów sie nie spoziewam, choc moze pogoda przyciągnie was do kompa.U mnie pada od samego rana.
Wyniki juz odebrałam.Niby wszedzie mieszcze sie w normie lub jestem powyzej minimum zle nie siegam maximum.Mam nadzieje ze to norma a nie znak ze cos zaczyna sie dziac.
pa
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 13:13   #2997
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cassandra 23 pisalam wczoraj ale pewnie przeoczylas zebys rzucila mi na maila liste tych zagadnien, bo mam jeszcze troche materialow ze studiow na kompie to moze cos akurat znajde na jakis temat

aaaa mi dzis przyszlo zaproszenie na rozdanie dyplomow chcialabym tam byc, ciekawe czy dotrwam do 27 czerwca w dwupaku

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
A ja spadam Męża odwieźć na slub.Tłumów sie nie spoziewam, choc moze pogoda przyciągnie was do kompa.U mnie pada od samego rana.
Wyniki juz odebrałam.Niby wszedzie mieszcze sie w normie lub jestem powyzej minimum zle nie siegam maximum.Mam nadzieje ze to norma a nie znak ze cos zaczyna sie dziac.
pa
napewno nic nie zaczyna sie dziac - ja nie mam problemow takich jak Ty np z cisnieniem czy z opuchlizna a mimo to zawsze jakis z moich wynikow jest ponizej normy lub powyzej
a jak u Ciebie wszystko w normie to ok
Stary 2009-05-16, 13:21   #2998
Karolinak82
Zakorzenienie

Uciekam dziewczyny na imieninki..miłego dnia...i do wieczorka
Stary 2009-05-16, 13:23   #2999
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Witajcie

nadal nie wieze.....

Buziaczki kochane
ooo ale wiadomosc
gratuluje z calego serduszkajestem pewna ze to sprawka Bogadał wam jeszcze jedna szanse- pokazal ze jednak nie wszystko stracone!!i otrzymaliscie teraz najpiekniejszy prezent- dziecko!! wiec jestem pewna ze teraz sie pogodzicie i wlasnie to male stworzonko ktore teraz w sobie nosisz jest najwazniejsze i powinno byc wazne dla was obojga!!
Jezuu ale sie ciesze!!koniecznie powiedz Pawlowi- napewno na pocztaku bedzie to szok dla niego, ale wroci do ciebie i twojego brzuszka

ja wlasnie odpoczywam- wszystko juz przygotowane! goscie maja byc o 17.00.........ide teraz zjesc obiadek bom glodna jak wilk
a potem pojem sobie slodkosci ,ale nie bede pisala co zeby wam nie robic smaka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 13:52   #3000
eleeri
Zakorzenienie

upisałam się, upisałam i na koniec chciałam wykasować nadmiar "buziek" i szlag trafił, zapomniałam się i użyłam backspace i cofło mnie wstecz
całe moje pisanie poszło się j...ć

wobec tego, że mam teraz ochotę wywalić lapcia przez okno napiszę w skrócie

Mamy fotelik

niestety bez crash testów , ale pocieszam się, że w sumie to dużo nie jeździmy, ja to tylko market - dom, a małż jeszcze do rodziców.

mamy już moskitierę i folię od deszczu do wózka.

na kupno reszty zabrakło niestety czasu, ale jak się mieszka na zadupiu gdzie sklepy w sobotę są czynne do 13-14 to niestety się trzeba z tym liczyć

Cytat:
Ja nie umiem długo spać, potem dzień do niczego, głowa mnie boli i wogóle takie "wewnętrzne fuj i ukryte ble"

Z tym mieszkaniem chyba każdy na początku musi się dopasowywać , tym bardziej, jeśli wcześniej każde z Was mieszkało samo, ma już swoje nawyki itp. Ale cieszę się, że wszystko się układa

zgadzam się z tym mieszkaniem
a najlepiej jeszcze przed ślubem

Cytat:
i znowu muszę się z tym zgodzić
a już w szczególności jeśli to "najstarsze dziecko" jest choć troszkę chore

Cytat:
kupiłam Mamie Tżeta kwiatka w doniczce, bo coś kwiatka mi brakowało...kupiłam moj ulubiony Spathiphyllum...sama dostałam takiego od Taty na dzień kobiet i uwielbiam go...nie trzeba za dużo przy nim kombinować a wygląda super...
to tzw. skrzydłokwiat

mój pies uwielbia
szczególnie jak go zostawić sam na sam z kwiatkiem

ostatnio smakował fiołki, difenbafię, skrzydłokwiat, dracenę i zeżarł mi całą szeflerę jej było mi najbardziej szkoda, bo został sam pień

Cytat:

nadal nie wieze.....

ja to mam zycie....a 2009 rok to dopiero jest...

Buziaczki kochane
Malguś no co za niespodzianka

gratuluję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości