|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Leki odstawione a sika i tak
co rano zaczynamy dzień od obwąchania mieszkania ![]() Może zrobię tak, jak radzi Katarzynka, bo też się właśnie zaczęliśmy zastanawiać nad tymi nerkami prawdę mówiąc... Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje Cytat:
pewnie była zazdrosna ![]() Cytat:
Wcale nie widać wagi i apartament bardzo wygodny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale po tych samych meblach można się spodziewać podobnego gustu też w innych sprawach![]() Gratulacje Mnie dziś obudził masakryczny skurcz łydki, w życiu takiego nie miałam, słabł i wracał, myślałam, że urodzę - jakby mi ktoś nogę rozrywał. Ja kiedyś miałam często skurcze i znam ten ból dobrze, ale dzisiejszy....to był hard core od razu mi poród stanąl przed oczami..Do tej pory kuleję, a chciałam na wieczór panieński założyć buty na obcasie ![]() Ale miałam dziś sen! Odeszły mi wody płodowe i pomna nauk zs szkoły rodzenia chciałam je obejrzeć jaki mają kolor. No więc miałam garstkę tych wód w dłoniach, ale pływały tam rybki!! oł dżizas, ciekawe co to znaczy ![]() Ktoś pytał jaki kupujemy laktator, ale zgubił mi się ten cytat. Ja kupiłam Medelę Mini Electric. Doradca laktacyjny nam polecała ten i z Aventu Isis coś tam. Powiedziała, że z ręcznym przy nawale się zamęczymy, co potwierdziła mi Mumi, nawet jej mąż odpadł do kilku minutach pompowania ![]() No i wiem jaki jeszcze mi się cytat zgubił - Apartament Antosia chciałam bardzo skomplementować Unholy masz śliczną piłeczkę!!
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-05-16 o 13:56 |
||||||||
|
|
|
#3002 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
jakbys zrobila undo to zpowrotem bys miala swoj tekst ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- a ja jade z TZ wieszaczki przykrecac zaraz
|
|
|
#3003 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Już jestem ![]() Tylko weszłam do domku, kawke zrobiłam i siadłam do kompa poczytac co tam popisałyście Nie jest az tak duzo ![]() Cytat:
Cytat:
Zeskanuje liste i na meila ci podrzucę Cytat:
to jest dopiero brzuszek Bo można i wymaz z pochwy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super Teraz napewno wszystko bedzie dobrze. Jak juz potwierdzisz ciąże od razu daj nam znać. Cytat:
Nie wiem jak Ci sie odwdzięczę
|
|
|
#3005 |
|
Rozeznanie
|
wiesz bo jeszcze ani razu sie nie pomyliła ale mam nadzieję, że ten pierwszy raz jest teraz ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- No to ja też pochwale sie Moim Brzusiem ![]() 175cm/85kg/107cm brzusio trzymajcie się cieplutko buziole
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2009-05-16 o 15:02 |
|
|
|
#3006 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ładnie poukładało ![]() Cytat:
. Ale wezmę się za siebie, słowo Cytat:
. Koniec. Kropka.Serio, dokładnie tak jest "wewnętrzne fuj i ukryte ble" ![]() Znaczy się, wyniki dobre ![]() Miłej imprezki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj tam, na zadupiu przynajmniej jest kameralnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się zastanawiam nad takim laktatorem Cytat:
![]() Cytat:
Edit: Kombinuję, jak koń pod górę, a ten wstrętny wizaż i tak mi obcina cytaty marica ładny brzusio
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-05-16 o 15:36 Powód: Dopisek |
|||
|
|
|
#3008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio zaniedbałam magnez i miałam ten sam problem ![]() szybciutko leciałam łykać tabletki Rybki w wodach płodowych ![]() dobre właśnie ten z aventu mamy małż robił za królika doświadczalnego i dał swego cyca na próbę ![]() wg. niego laktator jest super, samemu można ustawić swój rytm ssania i on pamięta ![]() Cytat:
![]() tyle co ja nerwów przez to zjadłam to już moje ![]() Dzięki zaraz bedę sprawdzać Brzuś fajny ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- zaraz szczelę fotkę ![]() Cytat:
![]() niestety te strzałki nie działają ![]() tak jak te strzałki to działa samo ponowne naciśnięcie "odpowiedz" albo naciśnięcie strzałki "dalej" w górnym lewym rogu monitora, bo komputer pamięta wtedy cytaty na które odpowiadam, ale już tego co napisałam w odpowiedzi na nie niestety nie da się już odzyskać ![]() nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- W ogóle to idę się położyć, bo spać mi się chce ![]() małż dał dzisiaj popis chrapania i nie wyspałam się wcale ![]() i jeszcze zbiera się na burzę do później, pa
|
|
|
#3009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dala znac o sobie dopiero teraz jak przygotowywalam ziemniaczki na grilla. Najadlam sie masla czosnkowego i chyba to poskutkowalo
![]() Cytat:
![]() No i w dodatku i mnie lapia skurcze lydek. Mialam je juz kiedys ale az tak nie bolaly Mnie po takim skurczu czasami i dwa dni lydka boli.Malga gratuluje
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo i to juz przyjaźniej brzmi...
z pochwąto ja problemu nie mam ![]() Za to jakby mi ktoś obcy miał grzebać "tam" i pobierać próbki to bym się chyba mega zablokowała. I jeszcze jedna mam fobie... nie dam ginowi zbadać piersi Nigdy,przenigdy.Poprostu odmówie. I znając siebie już wiem, że bojowo będę nastawiona na pania od laktacji w szpitalu Zadnej współpracy nie podejme ![]() no tak już mam... Cytat:
![]() Tru podawałas tam jeszcze inne objawy,moze to łysienie nie ma bezpośredniego związku z posikiwaniem. Może to bardziej złożona sprawa. A czy twój pupil jest wychodzący czy tylko in door? Jeśli to nerki to wpółczuje,ale jak powszechnie wiadomo to niestety ich częsta przypadłość, ale jak w pore zapewnimy im odpowiednia opieke to sie z tego wyliza. Jak wspominałam moja jest na karmie leczniczej i nie sika już ho ho... Ide sie walnac na tv z brzuchem pelnym kanapek-pomidorek+cebulka.Zione jak smok
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jesli chodzi o badanie piersi to ja oporów nie mam... bardziej sie wstydziłam badania na fotelu za każdym razem jakos mi tak dziwnie ![]() Ale dzisiaj okropny dzien. U nas sie rozpadało, zimno. Wogóle mam jakiś zły humor Zaczynam sie martwić porodem i wogóle wszystkim. Sto róznych mysli chodzi mi po głowie.
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostanio rozsadzalam i kazdego uszczesliwiałam ładne brzuskzi dziewcyzny
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie!
Juz mam wózek niedługo wrzuce zdjęcia Jest na prawdę fajny Kupilismy jeszcze fotelik maxi cosi city car, za wszytko zaplacilismy 1340 zl, wiec mysle ze bardzo ok Bylismy jeszcze w agata meble ,szukamy jakiegos fajnego wypoczynku,ale ceny są powalajkące -bedzie trzeba poczekac troche z tym zakupem,,,,Małgo jak czytam tak dobre wieści to łzy wzruszenia same leca mi po policzku...Na pewno wszystko bedzie dobrze, a Pawel będzie szczesliwy i ulozy się miedzy Wami ![]() Svinecko ja mam jutro urodzinki Milo ze zauwazylas , jezeli to o mnnie chodzi
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mnie rozbawiłas tak bezpretensjonalnie to ujęłaś ![]() Kazdy ma cos, ja sie moge rozbierac od pasa w doł i można mi grzebac.Nie krępują mnie pozycje ze samolociku ani nic, ale gora to bariera nie do przeskoczenia.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jutro imprezka na Wizażu sie szykuje popijemy sobie ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
A ja mam odwrotnie... Góra bez stresu dół...
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
Moje czerwone ferrari
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3018 |
|
Ola-Unhola
|
Witajcie
![]() Eleeri, śliczny brzuszek, ale ja tam wieloryba nie widziałam... Ulcia brzuszek również śliczny Marcia, mieszkanko wygodne ze sobą nosisz dla dzidziolka Karolinko, udanej imprezki też mam tego kwiatuszka ![]() Malga, gratuluję Tru, jeżeli chodzi o kotka, to sprawdźcie te nereczki. To częsta przypadłośc i niestety coś o tym wiem ![]() Dziękuję za komplement Sen miałaś pierwsza klasa, a te rybki.. Miramej, tez mam lenia. A powinnam dużo rzeczy jeszcze zrobic. Kiedy mnie najdzie ![]() Katarzynko, też sobie nie wyobrażam grzebania przez ginka "tam" ![]() Piersi przeżyję, ale to. WrednaAfrodyto, ładny Mesio Ale u nas kiepska pogoda, deszczyk pada od południa, spac się chce i jeszcze większy leń. Rano bylismy na zajęciach Małego, potem załatwic kilka spraw, drobne zakupki, obiadek. A teraz leniuchujemy. Jutro muszę zebrac chęci na młodą kapustkę z żeberkami i koperkiem. Idę robic kolacyjkę. Może jeszcze wpadnę wieczorkiem.
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja ostatnio też mam takie myśli, jestem rozdrażniona i coraz więcej rzeczy mi nie wychodzi... i jestem jeszcze bardziej wściekła - tylko lody mi pomagają
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3020 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale Ty masz Avent elektryczny, tak?Czekamy na tę fotkę fotelika ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jutro imprezka Cytat:
Ja się ogólnie stresuję , ale mój obecny gin ma fajny sposób bycia i badanie już mnie tak nie krępuje.Bardzo fajny Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
W końcu się wyspałam
już dawno mi się tak dobrze nie spało, drzwi balkonowe całe otworzone także dopływ świeżego powietrza był ciągły, nos w całości drożny, nawet na siku nie wstawałam zbudziła mnie dopiero zgaga, ale to teraz, a juz prawie 21. za to musze się pochwalić, jak któraś z Was ma albo zna taki kwiatek -hoja ![]() ja w pokoju mam 2 które mi co jakiś czas kwitną, no i teraz przeszły same siebie, mam ponad 20 ( słownie dwadzieścia ) kwiatostanów ![]() są piękna, ale pachną bardzo mocno i dusząco i to nocą ![]() Cytat:
![]() piersi też nie lubię jak mi ktoś maca, dlatego chadzam na to usg, którego nawiasem mówiąc też nie lubię. Co do kota, można zapisać się na forum o kotach, zawsze znajdzie się ktoś kto miał lub ma podobny problem i można skonfrontować leczenie i skutki. Ja jestem na forum z psami takimi jak mój, są tam m.in. hodowcy którzy w razie czego zawsze poradzą fajne to ferrari ![]() właśnie stwierdzam, że niektóre wózeczki różnią się właściwie tylko detalami, bo tak ogólnie patrząc są b. podobne.
|
|
|
#3022 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() eee jaka bryka ![]() Dziekuje dziewczyneczki za gratualcje... oj ten tydzien bedzie dlugi ciezki...wizyta i Gina jak sie da no i rozmowa z rodzicami i z Pawlem tej 2 sie okropnie obawiam...jego reakcji i wogole... Najwyzej bede samitna mamusia...no i dobrze wazne zeby dzidzia byla zdorwa i sie rozwija i sie urodzila...
|
|
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Malga, ale nas zaskoczyłaś
Ja też dziś w nocy dostałam skurcz łydki... Nie wiedziałam że to tak może boleć... Jutro jadę na targi Baby Care, ciekawa jestem bardzo co zobaczę ciekawego
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, elektryczny i można z niego zrobić też ręczny, właściwie w zestawie są 2 butelki więc można zrobić jednocześnie taki i taki
a fotka fotelika będzie zaraz, bo małż głodny i woła żeby mu pomóc zrobić kolację ![]() pewnie mu ręce uschną jak zrobi sam
|
|
#3025 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() buziaczki ide lulu jako mam miejmy nadzieje ze bedzie dobrze![]() |
|
|
|
|
#3026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, a szkoda by było
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
, wczoraj poszłam spać około 2 hmm to już właściwie dzisiaj było ![]() no szkoda, bo kto by kąpał Młodego ![]() my już po kolacji, dzisiaj była ekspresowa, sałatka warzywna ze słoika z Pudliszek + ogórek kiszony + pomidor + majonezy dwa z jogurtem i własnoręcznie upieczony chlebek i kabanosik ![]() i oczywiście herbatka z cytrynką i miodem jestem objedzona na maxa idę zrobić herbatkę i biorę się za robienie zdjęcia, matko ale wyją na tej Eurowizji
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, no to dobrze, że poszłaś pomóc - kąpanie ważna rzecz ![]() Dawaj, dawaj zdjęcie, bo ja tylko na nie czekam i spać idę ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- No nic, jutro obejrzę ten fotelik ![]() Dobrej nocy
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Jesssu nie stresuj mnie
, zaraz wstawiam, bo już zmniejszam
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tu się sprężam żeby wstawić zdjęcia, a Ty spać uciekasz
![]() a ja się aż spociłam wstawiam jeszcze zdjęcie rożka + 2 myjki + skarpetki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

co rano zaczynamy dzień od obwąchania mieszkania 
Taki ból jak na @ ale mocniejszy. Na razie spokój, ale boli mnie podbrzusze

od razu mi poród stanąl przed oczami..

Zeskanuje liste i na meila ci podrzucę
...ale jeśli mamy wybór i czas (nie rodzimy wcześniej) to lepiej robić wszystkie badania dla spokoju i zdrowia Maluszka
Byłam w centrum handlowym, wpadłam do H&M ale jakoś nic mi nie wpadło w oko...później jeszcze pochodziłam po Ikei, kupiłam Mamie Tżeta kwiatka w doniczce, bo coś kwiatka mi brakowało...kupiłam moj ulubiony Spathiphyllum...sama dostałam takiego od Taty na dzień kobiet i uwielbiam go...nie trzeba za dużo przy nim kombinować a wygląda super...

buehe he he 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)