|
|
#1381 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część X
większość to wyłapane z różnych hiszpańskich piosenek
![]() *W ciemności są może lęki... ale jest również nadzieja.
*Ból. Musisz go pokonać, bo prawda jest taka, że nie da się go ominąć. A życie ciągle przysparza nowych. *I nie jest nigdy dość. A tak naprawdę, to co chcemy... to więcej. *To paskudna sprawa być dorosłym. A karuzela nigdy nie przestaje się kręcić. Nie możesz wysiąść... *Prawda o prawdzie jest taka... że rani. Więc kłamiemy. *Serce to organ. Napędza i pompuje krew, czasami się zatyka, jednakże nie mówi. Nie posiada ust.
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Myskom , które pomogły ; **
*nydee-Jak zawsze wspaniała. Dzięki Gwiazdko ;* * Little Ballerina ale i tak kocham ; ** ____________ gdy spojrzę w Twoją stronę Ciebie tam już nie widzę.. kiedyś dostrzegałam dołeczki, gdy się uśmiechałeś, twoją słodką minę, gdy udawałeś obrażonego. teraz widzę zupełnie normalnego chłopaka .. tylko tyle. |
|
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
jestem twoim cieniem, nie wiem co mieści się w moim, wiem, że chce igrać z Twoim.
rzadko otwieram oczy, ludzie zaczęli czytać z nich, dziwne że posiadają taką umiejętność. usiadłam na kancie moich przemyśleń niemogących się przebrać w słowa. co w nim jest takiego szczególnego? nie wiem ale chce to sprawdzać do końca życia. samotność jest inspirująca, pozdrowienia dla niej. zbliżała się dwudziesta czwarta, najbardziej okrągła i rzeczywista godzina jaka może zacząć trwać.
|
|
#1384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ucieszyłaś mnie strasznie ![]() _____________ Teoretycznie jestem. Niekoniecznie dla ciebie.
Za dużo takich samych, skserowanych dni. Półnaga suka obcasami puka. I będę ci codziennie wyjadać serce. Wbrew pozorom to smaczny organ. Nie dajesz się już nawet przekupić wielkim czerwonym lizakiem w kształcie serca z napisem 'kocham cię'. Moja ironia i ja czekamy tu na Ciebie . Do nieba uciekam, a ziemia ciągnie mnie za sukienkę. Przez ten stan motyli w żołądku mam wyczulony zmysł węchu. Czuję cię nawet teraz.
|
|
#1385 |
|
Przyczajenie
|
Te dni się skończyły, a koniec jest końcem ; życie życiem, jaka róża takie kolce..
Zanim zrozumiesz jak bardzo ją kochałeś ona zapomni.. Czy przez głupie teksty odchodzi osoba bliska. ?! Tak to już w życiu bywa.. Ten kto kocha w tej grze przegrywa. . Tak jest lepiej. ! Mogę nawet być powietrzem. ; ) Miłość to piękne uczucie .. zwłaszcza gdy jej nie ma. ; d Połowa tego co ludzie mówią jest kłamstwem .. < / 3 |
|
|
|
#1386 |
|
Marudziara
|
kiedyś trafiłam na Ciebie szukałam klucza do Twych dzrzwi
zachłanność Naszych pragnień cudem wiara jest tak jak ja i tak jak Ty jesteśmy sobie powietrzem Jeśli świat się od ciebie odwraca uprzedź go - i zrób to pierwszy” Każdy nowy dzień oddala od przeszłości.... Tego powrotu już nie będzie odcięta od prądu czołgam się cicho by nie zbudzić wroga. Nie ma symptomów życia w wielkim kotle los zastygnięty. Bezpiecznie samotna oswajam ascetyczne kształty. Powietrze gęste od głosek sylab i dwuznaków. Moja twarz słona jak morze bezbronna bez głosu i rąk.
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
okradaj kochana okradaj ;* _________________________ _____ i upływa czas kradnąc cenne sekundy, i ani myśli je kiedykolwiek zwracać. i wszystko gna w szalonym tempie, podczas gdy ja spędzam bezsenne noce przed biurkiem, z lodowatymi kolanami pod brodą. czas leniwie mi płynie, do nikąd się nie spieszę, na nikogo już nie czekam, nic nie muszę, nic nie powinnam. siadam sobie pod kocem i piję korzenną herbatę z kubka w serduszko. słucham melancholijnych piosenek i przytulam się do backa. chcę dorosłego, niezależnego życia. |
|
|
|
#1388 |
|
Raczkowanie
|
# A ona zasnęła ze łzami na policzkach
# -Ok, Kochanie idę śnić - A o kim będziesz snic : > ? - Aaa... i tak nie znasz ![]() # Bo pomimo wszystko pragnęła byś silna... Nie umiała # Więc nie pytaj mnie... # Wszystko powraca. On.. Jego spojrzenie.. Uśmiech # Jesteś taki idealny, że nie dla mnie
|
#1389 |
|
Rozeznanie
|
to jednak za duże słowo...
tak po prostu? kiedy następuje śmierć? kiedy człowiek przestaje być człowiekiem? nagle trzeba rozważyć fundamentalne pytania o ciało,duszę,życie,śmierć. .. to trudne,zwłaszcza gdy nie ma czasu na zastanawianie. ja też to rozumiem... nie pierwszy i nie ostatni. mnie to odpowiada! zaraz,zaraz..wprawdzie nie myśli,ale oddycha. a więc żyje! śmierć to proces. a nałogi? nikomu nie życzę,ale...
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
chyba muszę zapamiętać,
że wysokie obcasy mogą doprowadzić do tragedii. maj niczym papieros o smaku czekolady słodki bez sens lecę ratować z atomówkami świat! kupiłam złotą rybkę, lecz powiedziała, że mnie nie lubi i nie spełni moich trzech życzeń. zesikałeś się ze szczęścia?
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Siedzę na brzegu świata,
Macham nogami. I myślę, że dalej nic nie ma, Wszystko za nami. 'Czasami łatwiej zająć się nieznajomymi, niż tymi, których się kocha. Czasami ludzie, których się kocha, są jak nieznajomi. I chociaż to czasem trudne, trzeba próbować być szczerym. Trzeba się wzajemnie wspierać. I trzeba wierzyć. Nie tylko w miłość, ale w tych, których się kocha. I trzeba mówić to, co chce się powiedzieć, zanim okazja przepadnie bezpowrotnie.' -kocham Cię...więc szanuj mnie! -Nie mam zamiaru spełniać czyichś oczekiwań!;p `Jestem na tyle bystra, żeby wiedzieć, że właśnie ktoś mnie obraził i na tyle sexy żeby mieć to gdzieś.` 'Wiem, że tu jesteś I nic nie dzieje się pomiędzy nami, pękła ta nić Wiem, że tu jesteś I nic, i nikt. ' "Czy mogę Ci opowiedzieć o tych wszystkich chwilach gdy wyobrażałam sobie, jak leżysz koło mnie, leżysz u mego boku? Nie mówię o seksie. Mówię o tym, jak leżysz koło mnie - to się wydaje nagrodą. I o tych chwilach, kiedy wyobrażałam sobie, ze jest noc, a świat wokół nas przestał istnieć, bo cały świat jest w Twoich oczach..." dziś jest za piękne, żeby martwić sie o jutro. 'Ile Cię trzeba dotknąć razy żeby się człowiek poparzył? Ale tak żeby już więcej ani razu Żeby już więcej za nic Żeby już więcej nie miał odwagi No ile razy?!' chociaż tak bardzo mnie zranił, nie potrafił pokochać, oszukał i zostawił, wbrew temu wszystkiemu... nie chcę, go narażać. i jestem pewna, że gdyby mu się coś stało, pierwsza poleciałabym do szpitala i mało interesowała by mnie jego obecna dziewczyna po prostu bym musiała... nie umiałabym inaczej.
Wiesz... Powinnam Ci życzyć, aby ktoś kiedyś złamał Ci serce tak jak Ty złamałeś je mnie. Ale nie będę. Mało tego. Powiem Ci, że będę pierwszą osobą, która z miłą chęcią przypi.erdoli w twarz osobie, która Cię zrani. Może wtedy zrozumiesz... |
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
zapalę serce twoje swoim pocałunkiem.
oby nigdy nie zabrakło ci czasu, by okazać komuś uczucia. skończyły się polowania na czarownice, teraz czarownice polują. ciągły niedosyt rzeczywistości wobec marzeń. nawet księżyc już z wrażenia zbladł. co wyrażają twoje oczy? wydaje mi się, że więcej niż te wszystkie słowa, które zdołałam przeczytać przez całe moje życie. tęsknota we mnie siedzi jak drucik z miedzi. widzisz ja niestety posiadam wiele wad, np. kieruję się emocjami i przez to kiedyś dostanę kopa. szczególnie, jeśli chodzi o takie sprawy jak między nami. ale plus jest jeden tej całej sytuacji...po raz pierwszy powiedziałam co czuję nic nie ukrywając. myślała zatem o nim, nie chcąc o nim myśleć. im bardziej o nim myślała, tym większą czuła wściekłość, a im większą czuła wściekłość, tym bardziej o nim myślała doprowadzając się do takiego stanu, że nie mogła już tego znieść - zatraciła poczucie rozsądku. |
|
|
|
#1393 |
|
Rozeznanie
|
trafić w życiu na tę jedną jedyną,idealnie pasującą do nas ' drugą połówkę ' wcale nie jest łatwo.
tym bardziej,że na ogół szukając jej,zdajemy się na przypadek. tymczasem miłości warto szukać. i trzeba się do tych poszukiwań dobrze przygotować. miłości trzeba szukać wszędzie,nawet za cenę długich godzin,dni,tygodni smutku i roczarowań. bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie miłości-ona zawsze wyjdzie nam naprzeciw. i nas wybawi.
|
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
Do gwiazd przez trudy.
Nie chcę żałować żadnych chwil, chociaż wiem, że nie było kolorowo, nie chcę zostawić żadnych łez, chociaż wiem, że czasem bolało. gdzieś tam daleko, a całym sercem, bardzo blisko. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Chciałaby zrobić sobie zapas tego szczęścia na potem. Wiem, powiedzieliśmy sobie żegnaj, wszystko inne powinno być stracone, ale chcę Cię znowu zobaczyć.. Wiesz, że dałabym Ci wszystko czego pragniesz? Wiesz. Ale nie moge. Tego już nie ma.. Któregoś dnia, nie pamiętam już z jakiego powodu, chciałam przyjść i przytulić sie do Ciebie... Utonąć w jego oczach... Tak! To jest to! Utonęła i dotąd nie odzyskała oddechu.
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny blagam o opisy
na temat kolesia co zdradzil. moze byc cos stylu ` erekcja to jeszcze nie znak ze koles jest 100% samcem` itp wiem ze bylo duzo tutaj ale nie mam sily szukac .
|
#1396 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy mogłabym prosić opisy o tym, że niedługo wyjeżdżam...a właśnie niedawno poznałam kogoś .... i uczucia między nami są takie wzburzone, silne... chemia itp. ale nie możemy być ze sobą nie tylko dlatego że wyjezdzam ale też z innych powodów
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cuuuudowny! kradnę! ______
Swoje niebo; znalazłam w Jego piekle. wykaz inicjatywe, pokaz jaki z ciebie twardziel ;] wokól nas zawsze pełno zieleni, której nie możemy spalić.
|
|
|
#1398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() __ gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił ? z kim byś spędził ten czas ? i przez Ciebie jeszcze teraz mam duszności. tyka, tyka. a jeśli się uśmiechnę, pokochasz ?
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
ah jaki to był celny strzał. tych kilka słów, tak prosto w twarz.
zimno mi. i wcale nie marze o twoich ciepłych dłoniach. został mi tylko rozmazany tusz i drżące ręce, z których wypada świat. moje życie było zarezerwowane dla ciebie. było i wcale nie wyszło słońce. i nie było gorącej czekolady. nasza czwarta nad ranem. godzina, kiedy wieje od wygasłych gwiazd. czekam na ciebie - woda na herbatę wygotowała się do czerwoności. |
|
|
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
cukrowa taksówka odjechała. Złapana w pułapkę w USA Kochanie, widzę twoją aureolę Wiesz, że jesteś moim jedynym wytchnieniem Masz w sobie więcej niż pragnę Kochanie, czuję twoją aureolę Modlę się, by nigdy nie zniknęła Jestem zbyt rozważna, by być super dziś skromnie i niezbyt udanie.
![]()
|
#1401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle niespełnionych marzeń, tyle naszych wspólnych pragnień. W kolejnym życiu na pewno się spotkamy. Nasze drogi rozeszły się i stracił sens. Ja wierzę, że miłość trwa wiecznie. _ Gdy nic nie mówisz, ciągle Cię słyszę. Gdy Cię nie widzę, stoisz przed oczami. Gdy zapominasz o mnie, ja ciągle pamiętam. Zamykam oczy codziennie widzę Cię w myślach. Twój uśmiech, Twój szept, Twój dotyk, Twoje słowa.
|
|
|
#1402 |
|
Raczkowanie
|
Czy warto walczyć o to co już było ?
Pozytywnie wykończona . ; D Mam tyle wad ... i cholernie zazdrosna o cały świat. Słowa bardziej ranią niż czyny. W ręce ostre rzeczy mogą cię okaleczyć. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- LOVE LiKe hate
|
|
#1403 |
|
Przyczajenie
|
witam;]
kiedy byliśmy mali, nie wiedzieliśmy że istnieje zło.. nie wiedzieliśmy także co to miłość..
Kocham..jakie to niedorzeczne.. jesteś w stanie powiedzieć mi gdzie spałeś tej nocy?! lalko Barbie nie idź tam! to nie jest Twój plastikowy świat! agonia ludzkich dusz.. m y Vs. reszta społeczeństwa . . Mam nadzieję że coś się spodoba ![]() |
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
dostaliśmy ograniczenie.
chcę żeby ten moment został w całym moim życiu. spróbuj zrezygnować z tego. pozwól na ciąg dalszy historii. tylko pozostań, jeżeli chcesz grać. udowodnij, że chcesz poruszać się. gorący wiatr w nocy nawet poprowadzi mnie. miłość zapomina zło, które nadal panuje w twoim sercu. rankiem, kiedy przecieram oczy przemierzam odległe kilometry. lubię sobie uświadamiać, że potrafię być taka niezależna i nigdy nie robić tego, co mi każesz. moje dłonie nie pozwolą byś stał się czymś więcej niż zawirowaniem w mojej rzeczywistości. my tylko wtrąciliśmy swój nieznaczny kawałek po to, aby rozbawić ludzi w mieście. nieśmiały uśmiech i przerwa od wolności. nie obchodzą mnie nasze odmienne poglądy. kontrasty działają na mnie pozytywnie. cnotliwi i wiecznie zgorszeni - my. spójrz w moje oczy, to przecież hologramy. twoja miłość sprawiła, że moje dłonie już nie są niewinne. ____ [ zaczarowana piosenkami Stefano Materrazziego ] - jeśli jakieś się powtórzyły to przepraszam. ale nie zdążyłam jeszcze wszystkiego nadrobić.
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
|
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
nigdy jednak nie wolno rezygnować z poszukiwań miłości.
a czekanie na cud,na to,że los postawi nam na progu cudownego bruneta lub upojną blondynkę,może skończyć się...samotnością. każdy przecież chce kochać i być kochany. to nie musi być od razu wielka miłość! każdy nowo poznany człowiek jest wartością,kolejnym wyzwaniem,nowym doświadczeniem.
|
|
#1406 |
|
Raczkowanie
|
A ja wciąż ubrana w męskie oczekiwania.... Blaski wewnętrznej tęczy dziś maluję na szaro- portafię... Słodko gorzkie ścieżki emocji- kręte..... A może był stworzony, by trwać choć jedną chwilę obok Twego serca? Nigdy się nie spełniamy. Jesteśmy dwiema otchłaniami – studnią wpatrzoną w niebo! Wszystko spało, jakby wszechświat był pomyłką. Czekam na właściwy moment, na tego mężczyznę, który sprawi, że moje życie upije się miłością... Kalendarz mam wypełniony ciągle nowymi terminami. Coraz trudniej zrobić mi w nim zapis: „termin na miłość”. Nieograniczony czas relaksu przy kawie po śniadaniu Siedzisz tu, dwa metry ode mnie. Czym są te dwa metry? Malutka podróż dla zwykłego człowieka. Dla mnie te dwa metry, aby dotrzeć do Ciebie i dotknąć Cię, są niemożliwą podróżą...urojeniem, snem... .
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów i postawy bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. Edytowane przez 19czarna87 Czas edycji: 2009-05-17 o 14:06 |
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
cierpię na skrzywienie psychiczne polegające na nieumiejętności wyrażania uczuć.
anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu. powiedziałeś "przyjdę do ciebie nocą gdy będziesz spała skulona jak ciepły mruczący kot." i teraz czekam na ciebie przez wszystkie wieczory. rozgniatam usta o pierze poduszek, rozsuwam włosy, kolor zeschłych liści po gładkim chłodnym prześcieradle. zanurzam ręce w ciemność. owijam wokół palców milczące gałęzie. ptaki śpią. gwiazdy nie potrafią uskrzydlić ciężkich chmur. noc rośnie. we mnie minuty - czerwone krople tętniącej krwi przebiegają ostrożnie. na palcach powoli przez zamknięte okno wchodzi ostry zimny księżyc. takie pier.dolenie. ludzie sami wymyślają sobie problemy. już rzygać mi się na to wasze zrzędzenie chce. |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
cały czas przy Tobie, nie miałam pomysłu dla całego świata.
znikniesz nagle nie mówiąc wiele jakby nigdy nic. nigdy więcej pomiędzy Nami już nie będzie tak. nie będzie wielkiej rewolucji. niech płyną lata, niech ucieka czas - nie obchodzi mnie. chodźmy razem, może uda nam się zacząć nową fazę. uciekam od cierpliwości. zanim to stracę zyskam opanowanie. będę oddychać powoli licząc od jednego do dziesięciu z zamkniętymi oczyma. rozszyfrowałeś koło, po którym krążyłam. powiedziałeś mi 'Ty autodestrukcyjna, mała dziewczynko pozbieraj się do kupy i nie obwiniaj świata.' - ciekawe, bo ja o Tobie mogę powiedzieć to samo. potrzebujemy czegoś, co nas wspiera. w słowa jest tak ciężko wierzyć. oni zrobili z nas wszystkich głupców. pozwól swoim uczuciom być twoim strażnikiem i idź z tym, co czujesz w środku. czuje nas poruszających się, bliższych co minutę. zabierz wszystkie te rzeczy, jeśli one znaczą dla Ciebie więcej. dam sobie z tym wszystkim spokój, ale zabieram z powrotem swoją miłość.
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
|
|
|
#1409 |
|
Raczkowanie
|
pustych słów i spojrzeń mam pod dostatkiem xD
poważnie to jest przed ołtarzem a pewność to jest w grobie każde zwierze da się wytresować, mężczyznę też ![]() mówisz że nic do stracenia nie masz a wciąż boisz się stracić ;| jesteś moim osobistym słońcem bo odganiasz chmury xD nienawidzą mnie bo niczego im nie zazdroszczę
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że jestem jedną z tych kobiet, o których przyjemnie się rozmyśla.
" nie umiem chodzić na szpilkach, nie palę grubych, tanich papierosów ale umiem mówić '****a' i jestem dziewicą. " grzeszę niepoprawną postawą, półotwartymi ustami, subtelnym dekoltem, przekleństwami i dymem z płuc, myślami o Tobie przekraczam wszelkie granice przyzwoitości, o ile takie istnieją. pijam przesłodzoną herbatę. to wcale nie działa we dwie strony ja mogę, Ty nie. uważaj na siebie, pamiętasz jak? dławisz się własnymi myślami. nie mam pieprzyków na piersiach. często zachowuję się nieodpowiednio. nie umiem parzyć herbaty. nudzą mnie rozmowy o polityce i często przeklinam. zdecydowanie mam spaczony obraz mojej indywidualności. ale niezaprzeczalnie mogę być lepsza.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

)
ukradłam dużo. 
ucieszyłaś mnie strasznie 

cuuuudowny! kradnę! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)