|
|
#4861 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Witam
Mam prośbę o pomoc w doborze koloru. jest tych kolorów tyle,że aż za dużo... i trudno wybrać odpowiedni, a po pozytywnych opiniach chciałabym kupić podkład EM. Mam cerę jasną, mieszaną, ale nie bardzo bladą. Zastanawiam się nad odcieniami naturalnymi, beige, buff. Co możecie polecić? I drugie pytanie- czy nakładanie podkładu na mokro powoduje lepsze krycie twarzy? czym najlepiej spryskać pędzel? Z góry dziękuje |
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Techniki nakładania opisane są w pierwszym poście.
Bez zdjęcia doradzanie koloru nie będzie miało sensu. Wrzuć zdjęcie na którym będzie widać kawałek twarzy i szyji. |
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
post 4828 s.161 |
|
|
|
|
#4864 |
|
Przyczajenie
|
Spróbuję zrobić zdjęcie w świetle dziennym i dam na forum. Mam nadzieje,że cos to da...
Teraz używam Loreal'a Bare Naturale kolor Soft Ivory- ale jest dla mnie za jasny, po nim jestem blada... wiec potem nakładam odrobine true match honey glow, który jest dużo za ciemny. Więc kombinuje 2 kolorami i ten mix wygląda nawet dobrze, choc wolałabym stosowac 1 kosmetyk |
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, proszę o pomoc, bo coś mi nie gra w zamówieniu. Złozylam zamówienie kilka dni temu na darmowy zestaw próbek, ale doczytałam, ze przydałby się primer do mojej skromnej nadchodzącej kolekcji minerałowej, no i wrzucilam teraz na "cart" 2 próbki rice powder za 2,50$ czyli razem wychodzi 5$ , a jak klikam na shipping calculator to wychodzi 4,68$ czyli jakby sama wysyłka
|
|
|
|
#4866 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
|
|
#4867 |
|
Przyczajenie
|
Jak myslicie, kiedy mozna sie spodziewac powrotu flat topow na stronie EDM? Bo sie strasznie napalilam na zakup zestawu probnego, a bez pedzli nie chce. Czy moze zamowic sobie na poczatek baby kabuki, a pozniej dokupic flat top? Czy lepiej poczekac?
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny nick. |
|
|
|
|
#4869 | |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was w wątku, nie było mnie jeszcze tutaj
![]() Mam dopiero pierwsze próbki z EDM - podkład Golden Fair wydaje się być idealny, ale na filtrze. Zastanawiam się, czy jest tam jakis podobny odcień, tyle że ciut jaśniejszy? Może być też trochę "różowszy" - Cool Fair albo Beige Sunkissed Fair mocno się różnią? Albo może wezmę jakiś jasny typu Beige Sandy Fair i będę mieszać... Tak poza tym, dobrze czytam? Darmowych próbek ma już nie być?
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, skoro baby kabuki jest rzeczywiście taki tyci, to do nakładania różu lepiej inny pędzel mieć?
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi ale nie pomogę. Nie chciałabym ci źle doradzić, bo nie mam rozeznania w innych kolorach niż żółtki (fawn i sweet almond, których używam będą za żółte dla ciebie)
|
|
|
|
#4874 |
|
Organizatorka
|
sunkissed fair nie jest jasny jak dla Ciebie, lepiej sandy fair i z cool najjasniejsze i z buff cos- tam sporo jasnych
sample: tak ma nie byc |
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIewykluczone, że będziesz zadowolona z tego pędzla, ale nikt Ci gwarancji nie da.
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4877 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Edit: Na poczatku poniewaz nie bylo pedzli na stanie w EDM to malowalam sie Baby kabuki i dawal rade
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-05-18 o 23:20 |
|
|
|
|
#4878 |
|
Konto usunięte
|
Jaki fajniutki malutki ten pędzelek
![]() Az mi się przypomniała moja kolekcja chomików, kiedy byłam dzieckiem Zawsze sie brzydziłam tych ogonów od myszek, o szczurach nie wspomne Miałam też świnki morskie
|
|
|
|
#4879 |
|
Raczkowanie
|
Ha Ha nareszcie przyszlo wczoraj moje pierwsze zamowienie z EDM
Juz zaczelam testowac, Sandy Fair jest idealny, tu WIELKI uklon w strone Pastereczki. Jump Rope jest piekny, zachwycajacy taki jak lubie, na buzi wyglada naturalnie. Korektor idealnie pokrywa moje niedoskonalosci. Fair neutral wydaje sie za jasny a nie wiem dlaczego pokusilam sie na sunkissed fair trochu ciemny sie wydaje moze na lato bedzie dobry. Dwa podlkady mam w folrmule o-glo i semi mat, o-glo wiem ze raczej nie dla mnie. Jedno jest pewne ze chce jeszcze i jescze mineralkow. Macie racje to wciaga bezgranicznie, oj biedny moj portfel. Zalaczam zdjecia pierwszych zdobyczy |
|
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;12365750]Jaki fajniutki malutki ten pędzelek
![]() Az mi się przypomniała moja kolekcja chomików, kiedy byłam dzieckiem Zawsze sie brzydziłam tych ogonów od myszek, o szczurach nie wspomne Miałam też świnki morskie [/quote]Ja miałam 7 świnek morskich i kilkanaście chomików Tak samo mi się skojarzyło jak Tobie ![]() Rzabba- nie myślałam, że ten baby aż taki baby nadal nie umiem go sobie wyobrazić tzn. nie wiem jak taki mały pędzelek może istnieć Pewnie bym go swoimi paluchami nie ogarnęła ![]() No i piękny zwierzaczek oczywiście
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co będzie w zamian, nie będzie żadnych darmowych zestawów?
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej to muszę zamówić! Kurcze fatalnie, szkoda. To było duże udogodnienie.
|
|
|
|
#4883 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pomożcie prosze
mam ogormny problem z trwałościa podkładu mineralnego a poźniej z rożem , mam cere tłusta po pol godziny zaczynam sie swiecić i robi mi sie ciasto na buzi... probowałam juz różnych sposobów i nic nie pomaga;/ probowałam na rożne kremy, na goła skóre, na twarz przetarta woda termalna, na krem i make ziemniaczana, na mokro, przypudrowac innym pudrem i nic za kazdym razem tak samo mam formule intensive z tego wzgledu ze mam problemy z czerwonymi bliznami... czy ma ktoras z was opracowana sposob nakladanie podkladow do cery mocno tlustej - powoli zaczynam watpic tak samo z korektorami mam problem doradzi ktoras?
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Czym nakładasz podkład? Stosujesz primery i pudry wykańczające? W wątku o zwątpieniu minerałowym powinnaś znaleźć trochę porad.
A może EDM nie są dla ciebie odpowiednie? Edytowane przez tootsie Czas edycji: 2009-05-19 o 15:03 |
|
|
|
#4885 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym nakładaj cienkie (nawet bardzo cienkie) warstwy podkładu ale np. 2-3 Flat topem. Primer i puder wykańczający powinien troche pomóc- jeżeli nie testuj inne minerałki
|
|
|
|
|
#4887 |
|
Zadomowienie
|
A ja się muszę wyżalić
![]() Zgubiłam na uczelni malutką kosmetyczkę z LHK i prasowańcem ;( Pierwszy raz zabrałam je ze sobą i nawet przez chwilę przeszła mi taka myśl: co będzie jak mi się zgubi... no i stało się, chociaż nie wiem jakim cudem ?!Już powoli dochodzę do siebie po stracie i planuję zamówić małego kita, szkoda że pędzelków nadal nie ma bo bez LHK już nie potrafię żyć a z drugiej strony chyba już nie wytrzymię i złożę zamówienie. Chciałabym wziąć jakiś róż i myślę właśnie o Jump Rope, i tutaj zapytanie do muffinki84 ten odcień jest taki brązowo/różowy i czy ma widoczne drobinki??
|
#4888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja raz przez moje roztrzepanie zgubilam portfel z dokumentami
|
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam za kosmetyczkę aby się znalazła! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

NIewykluczone, że będziesz zadowolona z tego pędzla, ale nikt Ci gwarancji nie da.

Miałam też świnki morskie
a co będzie w zamian, nie będzie żadnych darmowych zestawów?

za kosmetyczkę aby się znalazła!