![]() |
#481 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Shalimar EDP - jak wzmocnić zapach ???
Cytat:
Kochana jesteś - już piszę pw a Moje Drogie - tak przy okazji - czy ktoś by mi porównał shalimara do mahory ??? mam chrapkę na te drugie ale nie chcę wpadki.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Shalimar Guerlain
Wiesz, o ile Shalimar kocham i wielbię , choc poczatki tez łatwe nie były to Mahora po próbkowym tescie nie zachwyciła mnie jakoś
![]() Strasznie tam było ciężko i kwiatowo, aż gęsty był ten zapach. Brakowało mi jakiejs orientalnej, pozakwiatowej nuty. W ciemno bym odradzała - ale wiadomo co nos to i gust inny ![]()
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miala porownac Mahore do jakichs perfum, bylyby to Secret Obsession Calvina Kleina- przynajmnie dla mnie; w obu jest podobna (duszna) tuberoza z jasminem, na sandalowo-waniliowej bazie. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-05-19 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na mnie w tym typie pachnie Gucci Eau de Parfum I - słodziej ale gdzieś , coś ...tylko wolałabym więcej kadzidełka...no shalimar perfekcja tylko znika po godzinie.. Edytowane przez cwos Czas edycji: 2009-05-19 o 21:53 Powód: komentarz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
Chciałam pochwalić się prześlicznym, nowym flakonikiem wody perfumowanej 100ml
![]() Na zdjęciu dla porównania zestawiłam 30ml perfum oraz 50 ml wody toaletowej (wklejałam już kiedyś obie te pojemności na wątek, ale warto pokazać różnice w proporcjach i kształcie ![]() PS. Jak to, tak cicho w temacie? Nie ma żadnych nowych wielbicielek najpiękniejszego zapachu na świecie? Pozdrawiam ![]() ![]() EDYCJA: Czy tylko ja nie widzę zdjęć, które tu powinny być? Wklejam na wszelki wypadek ponownie jedno z nich razem z korektą: to jest 90 ml.
Mona Lisa Edytowane przez Mona Lisa Czas edycji: 2011-02-03 o 11:37 Powód: zaginięcie zdjęć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą tak samo przepiękny jest czarny flakon ![]()
![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są, są, tylko się nie ujawniają ![]() Witaj Mona Liso ![]() Twój nowy flakon jest śliczny, to najnowszy Shalimar by Jade Jagger? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
Mona Liso, gratuluję pięknego zakupu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Konto usunięte
|
cóż, to i ja się odezwę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Mona Lisa, Nowy limitowany flakonik jest przecudny!! Miałaś prawdziwe szczęście, że go zdobyłaś
![]() A propos uwielbienia dla tego cudownego zapachu - nie poddałam się, a Shalimar odwdzięczył mi się za cierpliwość w jego poznawaniu i w końcu rozkwitł na mojej skórze z całą swą legendarną mocą i złożonością ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
Melduję, że Shalimar w nowym flakonie objawił się już w Douglasie.
Z tego co wyszperałam w sieci, projekt Jade Jagger nie jest limitowanką, tylko kolejną odsłoną klasyka. Flakon jest ![]() ![]() Ma znakomite proporcje i ciekawie nawiązuje do Art Deco. Ten poprzedni wygląda przy nim wymoczkowato.
![]() |
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tegoroczna edycja limitowana, również we flakonie Jade Jagger to Guerlain Shalimar Ode a la Vanille Edp ![]() Zawiera dwa rodzaje wanilii: Majotta i z Madagaskaru. Tak wygląda http://www.fragrantica.com/perfume/G...lle-10251.html Który poprzedni flakon Twoim zdaniem wygląda wymoczkowato ??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wymoczkowato wygląda bezpośredni poprzednik obecnej wersji (w prawym dolnym rogu). Oczywiście w porównaniu do wersji vintage i tej najnowszej ![]() Bo obiektywnie, nie jest wcale taki zły.
![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właściwie wszystkie flakony Shalimar podobają mi się, chociaż ten, który wskazałaś jest niewątpliwie odrobinę skromniejszy od wersji vintage ![]() Dzisiaj wstąpiłam do Douglasa, ale Shalimara w nowym flakonie jeszcze nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
a ja poproszę o radę...
Na mnie Shalimar edp jest całkowicie nietrwały - mianowicie w momencie pisknięcia czuć cytrusy kilka minut i potem kompletnie NIC!!! Psikałam na mokre włosy również i na włosach zapach utrzymywał się dłużej, ale też tylko z cytrusową nutą. Flakon edp (75 ml) kupiłam w jednej z polecanych na wizażu i bardzo tu chwalonej perfumerii internetowej. W kalkulatorze sprawdziłam ważność - woda jest z czerwca 2010, flakon bardzo starannie wykonany, na spodzie wypiaskowane dane, więc to nie podróba. Dodam, że wiele lat wcześniej używałam Shalimar edt i pamiętam, że trzymała się i roztaczała aurę niemal cały dzień. Dodatkowo przed zakupem dużego flakonu przeszłam się do Sephory, żeby go sprawdzić po latach - psiknięcie na nadgarstek z testera trzymało się wiele godzin z równą intensywnością. Co mogło tak zepsuć zapach, jaka może być przyczyna takiej porażającej nietrwałości? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślałam o swojej nieszczęsnej skórze, ale zapach nie trzyma się też ubrań - np. wełny... Więc chyba jest popsuty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() W tym roku prezent urodzinowy otrzymałam z lekkim wyprzedzeniem, więc zamieszczam zgodnie z tradycją - oto on:
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj warto, warto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
No proszę, Shalimarek w końcu doczekał się godnej oprawy... Mój flakon to niestety ta wyjałowiona z urody poprzednia wersja, trudno. Być może komuś w G. uwidział się skok do XXI wieku, a niech to.
![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
Mona Liso i Emiksie
![]() Napiszcię proszę cóś o zawartości,jakie podobieństwo do klasyka? I gdzie to cudeńko kupić, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Zadomowienie
|
Mój flakonik przyjechał z Berlina.
Zapach bardzo podobny do klasyka, ale różnica jest wyczuwalna, chociaż nie umiem jej dokładnie opisać... Jest delikatniejszy i nieco cieplejszy, jakby miał ciut bardziej spiłowane pazurki, tym bardziej, że zapach z poprzedniego flakonu jest bardzo, ale to bardzo drapieżny, nawet powiedziałabym, że wyjątkowo. Zamieszczę zdjęcie obu kolegów, z których nowszy ma wyraźnie inny kolor - jest bardziej żółty. Ja oczywiście jestem zachwycona nowym nabytkiem, ale jest to opinia kompletnie nieobiektywna ![]() Serdecznie pozdrawiam i do następnego razu ![]() ![]()
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie skromne pytanko otóż jak wygląda sprawa z ektraktem ostatnio na e-bayu ktoś sprzedawał z resztą jest tych perfum nie mało no właśnie ktoś testował chodź kropelkę?? oto aukcja http://cgi.ebay.com/RARE-SHALIMAR-EX...item230da25738
![]() |
#507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niech nowe cudeńko pięknie Ci się nosi Mona Liso ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Zgłasza się nowa wyznawczyni Shalimara EdP
![]() ![]() W przeszłości miałam też małą próbeczkę ekstraktu, nie wiem skąd, ale pamiętam, że był przecudnej urody i zużyłam ją z przyjemnością ![]()
![]() |
#509 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam się Was zapytać czy mój zapach to oryginał,jest w kształcie złotej pomadki o pojemności 5 ml.W opisie jest,że to woda toaletowa .Duże szklane opakowania znam,a tego jeszcze nie widziałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() EMIKSOWA KOLEKCJA SHALIMAROWA ![]() ![]() ![]() 1. Guerlain - Shalimar Black Mystery edp Limited Edition 2. Guerlain - Shalimar Flower edp Limited Editions 3. Guerlain - Shalimar Flower edt Limited Editions 4. Guerlain - Shalimar Oiseau de Paradis edp Limited Edition 5. Guerlain - Shalimar Ode a la Vanille Limited Editions 6, Guerlain - Eau de Shalimar edt 7. Guerlain - Eau de Shalimar edt Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-02-13 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.