|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
Patka kochanie jak sie czujesz??Witam nowa staraczke-obys szybko zafasolkowala a nie czekala tyle co my Milego dnia kochane-mnie od wczoraj strasznie kluje jajnik-mysle ze wczoraj byla owulka bo pojawil sie sluz wiec pewnie od tego!Buziaki
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
dra-zmień mi proszę datę ostatniej @ na 22.05... pierwszy raz mnie @ zaskoczył, myślałam że mam jeszcze ze dwa dni...
Starania i tak musimy na razie odłożyć, bo pokomplikowało się z pracą TŻ
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() może się udało... ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Patkuś! a Ty do leżenia, a nie tutaj Nas podgladasz! i to już już
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
||
|
|
|
#4054 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
hej a ja dzis mam IUI, to juz druga,ale bedzie "podwojna" bo lekarz powiedzial ze zrobi mi dzis i jutro
Jeszcze tyle godzin musze wytrzymac bo dopiero o 18:00 mam ten zabieg. Wczoraj mialam podany zastrzyk z Pregnylu, aha i jeszcze pecherzyk mialam ladny bo 18mm.Lekarz powiedzial ze jest dobry, a ja myslalam ze za maly . Teraz to mnie caly prawy bok boli, nawet nic dzis nie robie Wczoraj tez sie obijalam,nawet maz mi kazal he.No to trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze sie uda, bo jak nie to chyba sie zalamie... |
|
|
|
#4056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
Lisica1
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() Ja cały czas leżę, mam laptoka to trzymam go na kolanach ![]() U mnie już plamienie się uspokoiło, raz na jakiś czas poleci jakaś brązowa kropelka także mam nadzieję że wszystko idzie ku lepszemu ![]() Poza tym non stop jestem głodna hehehehe, mąż naznosił mi pełno jedzenia koło mnie, mam też przygotowane tosty, żebym sobie tylko wsadziła do tostera jak zgłodnieje heheheAle trochę źle się czuję bo jutro mój mąż ma urodziny, a ja poza tym że nic nie kupiłam (bo jak zwykle zostawiam sobie wszystko na ostatnią chwilę) to on będzie musiał skakać nade mną a nie ja nad nim... W sumie to nawet nie jest takie złe wyjście hehehehehOd leżenia już mnie plecy bolą... masakra... leże trochę na plecach, trochę na boku... ale dopiero 1 dzień leżenia a mnie plecy bolą... co będzie za jakiś czas? ale jak trzeba to trzeba
|
|
#4059 |
|
Wtajemniczenie
|
Patkuś, dla Niego najlepszym prezentem będzie jak będziesz leżała i odpoczywała
|
|
|
#4060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
i zaraz wyjeżdzam do urzedu pracy i za praca sie rozjrzec i do babeczki na kawkę(babeczka miesiac przed moim odejsciem ze stazu przyszla i super babka i jade przy okazji ja odwiedzic,bo mieszka tam niedaleko urzedu,a ja dojechac musze 25km,kobietka ma 54 lata,ale nigdy bym nie powiedziala,ze tyle ma i wogóle super sie odgadujemy )Cytat:
Cytat:
a moze dać cie na liste zawieszonych jak odkładasz?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() widze,ze niektórym sie komplikuje i staranka odkłądaja,kurcze ja też powinnam,bo jeszcze oboje nie mamy pracy,ale idę na żywioł,bo wiem,ze sobie poradze myśle optymistycznie,bo wiem jakbym odlozyla to moglo by nie wyjsc i znow lata czekac o nie,zawsze bedzie cos przeeszkoda za duzo juz przeszlam... ale tak przy 1 czy 4 cyklu bym zawiesila staranka,ale jak ja juz ponad rok to nie idę żywiołem
|
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze to pozytywnie myśleć, a My trzymamy kciuki
|
|
|
|
#4062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem troche taka wiedźma co to ma dobrą intuicje,więc sie lepiej słuchaj! A pózniej to ja Ci i płeć kruszynki zdradzę![]() Lisica trzymam mocno!Uda się! Lenka nie pozwalaj na takie zachowanie!Ja jestem strasznie cieta na takie rzeczy,choc nigdy mnie takie cos nie spotkało.Poza tym kobieta nie jest służącą,a męzczyna nie jest panem kobiety.Dla mnie jest nie do pomyślenia to co piszesz.Mąż powinien się cieszy że dbasz o siebie,o swoje zdrowie,o swoje ciało,o ciąże!Ja coś takiego sie jeszcze raz przytrafi to się mocno zastanów!Tym bardziej że nosisz dzidizusia w sobie. Wszystkim innym dziewczynom życzę wytrwałości!Tego chyba najbardziej nam potrzeba!Pozdrawiam Edytowane przez coralady Czas edycji: 2009-05-22 o 11:36 |
|
|
|
|
#4063 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
oj...ile bym dała żeby sie udało , wiecie byłam na zakupach i kupiłam test (kurcze... ostatni kupiłam chyba w styczniu ale mam zamiar go dopiero zrobić w niedziele, nic wcześniej bo jutro temp.może już się obniżyć kochane proszę trzymajcie za mnie kciuki gdyby mi się udało to byłby cud , bo z wykresu widać że owulacji najprawdopodobniej nie było (ale od 17dc temp cały czas w górze) pamiętam że jedna dziewczyna też tak miała , nie wiem czy Mis hot ![]() z wykresu nie było owulacji a tu bęc- ciąża jak nic
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#4064 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
dzis mam pierwsza wizyte u poloznej i ..... boje sie ze mi powie ze w ciazy nie jestem, albo w ogole nic mi nie powie, no bo skad ona ma niby wiedziec czy jestem czy nie. krew mi dopiero bedzie pobierac dzisiaj a pierwsze usg bede miec dopiero 22 czerwca czyli w 13 tygodniu. w polsce pewnie juz dawno moglabym zobaczyc malenstwo, dzis zaczelam 9tydz. Patka, ja mialam brazowe wycieki na przelomie 4 i 5 tyg plus bole podbrzusza. przeszly same bez lezenia i lekow mimo ze ciezko pracowalam. takze glowa do gory.
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jakies nienormalne No ale cóż lepiej tak,a nie jak ostatnie miesiące-dół za dołem...Pozdrowionka
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Raczkowanie
|
Honeey witam również
Lisica trzymam ![]() Patka wyobrażam sobie że musi Cię wszystko boleć do leżenia, ale przyzwyczaisz się ![]() Ula i za Ciebie też oczywiście ![]() A mi się spóźnia już tydzień a testu dalej nie zrobiłam dzisiaj kupię i mam nadzieję że wytrzymam do rana. Fleurdelacour nie daj sobie wmówić głupot
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za kciuki
Fleurdelacour trzymam mocno kciuki zeby było wszystko oki kurcze...długo musisz czekać, a w którym kraju mieszkasz? Coralady trzymam i nie puszczamStrompka jakim cudem wytrzymałaś tak długo bez testu? a masz jakieś objawy? trzymam kciukole nie powinnam się tak nakręcać,a le to silniejsze odemnie, staram sie trzezwo myśleć ... tylko no ... wiecie jak to jest
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
Nie było tak źle z tym czekaniem
Szybko minął ten tydzień, wypełniony pracą a i po pracy szukałam jakiegoś zajęcia żeby nie siedzieć bezczynnie Co do objawów Ula to nie jest ich za dużo Piersi nie bolą ani nie są większe Tylko ból w podbrzuszu od mniej więcej połowy cyklu, no i brak @ No jeszcze zmęczona się czuję i senna ale to może pogoda czy pora roku Coralady a ty kiedy się spodziewasz?
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
#4070 |
|
Raczkowanie
|
Pewnego razu dziecko było gotowe, żeby się urodzić.
Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak mam tam żyć skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i usmiechałem się. Czy to mi wystarczy by być szczęśliwym?? - Twój anioł będzie ci spiewał i będzie sie także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I dędziesz czuł jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał kiedy ludzie bedą do mnie mówić, skoro nie znam języka którym sie posługują? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słow niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troska będzie uczył cię mówoć. - A co będę miał zrobić kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na Ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny ponieważ nie będę Cię więcej widział. - twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie, i nauczy cię jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najblizej ciebie. W tym czasi w Niebie panowałduży spokój, ale już dochodziły głosy z Ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże jeśli już za chwilę mam tam podążyć powiedz mi prosze imie mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: " MAMUSIU" oby każdej jak najszybciej udało się zostać takim aniołem Edytowane przez Zafrine Czas edycji: 2009-05-22 o 13:26 |
|
|
|
#4071 |
|
Raczkowanie
|
ja tez by7la w toksycznym zwiazku.Wiezylam ze sie zmnieni ze wiecej mnie nie udezy ale zdazalo sie co raz czesciej a przygotowania do slubu szly pelana para. nie potrafilam odmowic bo wiedzialam czym to sie skonczy.Wreszcie miesiac przed slubem powiedzialam DOSC zerwałam zareczyny i powiedzialam ze nigdy wioecej!!!!!Mojego Tż ktoregos dnia sprawdzilam.Jak byl pijany zaczelam go wyzywac i wogule byl tak wsiekly ale mnie nie udezyl i wiem ze nigdy tego nie zrobi....Faceta trzeba krotko trzymac inaczej nie da rady....
A ja weekend wolny mam wiec moge sie nie pojawic... PATKA jak sie czujesz???? mam nadzieje ze wszytsko ok.Pozdrawoam was cieplutko
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#4072 |
|
Raczkowanie
|
Ulka,Strompka,Coralady trzymam mocno kciuki za Was-mam nadzieje ze testy pokaza Wam tory kolejowe
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za kciuki
Ja tez trzymam za to zeby byla fasolka |
|
|
|
#4074 |
|
Raczkowanie
|
Dla Ciebie tez kochana oczywiscie kciuki-wybacz ze zapomniałam Cie dopisac
|
|
#4075 |
|
BAN stały
|
ulcia tempka ladna....oby to byl bobas
|
|
|
|
#4076 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety znam pare kobiet co takie silne nie są , zawsze usprawiedliwaiją sie że boją się być same , co ludzie powiedzą itd. a należy kopnać faceta prosto w jaja i niech sie odczepi Cytat:
|||
|
|
|
#4077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny ale duzo mialam do nadrobienia...u mnie bez zmian...@ brak juz 10 dzionkow...cycuchy to ja sobie chyba oderwe,spie ile wlezie,brzuszek pobolewa...i jak bedzie bez zmian to lece do lekarza w nastepnym tygodniu
witam wszystkie nowe staraczki dziewczyny trzymam kciuki za testujace...Ulenkacierpliwosci i powodzenia,nie martw sie zobaczysz,ze sie uda ![]() Patkalez kochana lez ile wlezie,masz na to 9miesiecy...bo potem to roznie bedzie z wolnym czasem i spaniem ![]() Aliisanka jak tam maly smoczus,bylas juz na usg,mam nadzieje,ze mdlosci i niestrawnosci malo Cie mecza Dra jak tam po bromku,organizm sie juz przyzwyczail. |
|
|
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
Cos takiego miało miejsce po raz pierwszy. Gdyby było wczesniej to nigdy nie zdecydowałabym sie z nim na dziecko. To było dla mnie zaskoczenie bo bardzo sie cieszył z dwóch kreseczek, zaczał mi kupowac soczki, ogladac łozeczka dla dzieci. I nagle cos takiego.
Odbyłam meska rozmowe, łopatologicznie wywaliłam - że owszem, jestem egoistka. ale jest to egoizm zdrowy, słuzacy dziecku i nam obojgu. Wywaliałam nastepnie, że sam mi dał ksiazke o ciazy, w której pisze, że kobieta musi wzmacniac miesnie, rozciagac sie, zdrowo odzywiac, dbac o dobre samopoczucie. I ze - czy jemu sie to podoba czy nie - bede cwiczyła, masowała ciało, czytała gazety o ciazy, ksiazki, ogladała programy. I nic mu do tego. Cięzko tyram w pracy, remontuje z nim mieszkanie, dbam o dom i niego ale - do jasnej cholery - nalezy mi sie godzinka wieczorem na zadbanie o siebie bo to nie on bedzie dzwigał dodatkowe kilogramy, nie jego beda bolały stopy i krzyze, nie jego skóra bedzie sie rozciagała i nie on bedzie musiał urodzic dziecko. a jak mu sie nie podoba albo jak zamierza zrobic powtorke z rozrywki to niech sie od razu pakuje i spada! Bo jak jeszcze raz podniesie na mnie reke albo bedzie wrzeszczał to sprawa bedzie miała finał w sądzie. |
|
|
|
#4080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciukole Cytat:
tak jest niech wie że kobieta też ma swoje prawa
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

Patka kochanie jak sie czujesz??Witam nowa staraczke-obys szybko zafasolkowala a nie czekala tyle co my
Milego dnia kochane-mnie od wczoraj strasznie kluje jajnik-mysle ze wczoraj byla owulka bo pojawil sie sluz wiec pewnie od tego!Buziaki

jestem wstrzaśnięta zachowaniem Twojego Tz, nie mnie go oceniać i mówić Ci co masz robić , ale wiem że jak facet raz uderzy ( a zaczyna się to od szarpania) to nigdy się to nie skończy.
sama nie wiem co sie dzieje , coraz większą mam nadzieję że to ciaża

. Teraz to mnie caly prawy bok boli, nawet nic dzis nie robie