Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-22, 15:13   #4081
roza26
Raczkowanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
Cos takiego miało miejsce po raz pierwszy. Gdyby było wczesniej to nigdy nie zdecydowałabym sie z nim na dziecko. To było dla mnie zaskoczenie bo bardzo sie cieszył z dwóch kreseczek, zaczał mi kupowac soczki, ogladac łozeczka dla dzieci. I nagle cos takiego.
Odbyłam meska rozmowe, łopatologicznie wywaliłam - że owszem, jestem egoistka. ale jest to egoizm zdrowy, słuzacy dziecku i nam obojgu. Wywaliałam nastepnie, że sam mi dał ksiazke o ciazy, w której pisze, że kobieta musi wzmacniac miesnie, rozciagac sie, zdrowo odzywiac, dbac o dobre samopoczucie.
I ze - czy jemu sie to podoba czy nie - bede cwiczyła, masowała ciało, czytała gazety o ciazy, ksiazki, ogladała programy. I nic mu do tego. Cięzko tyram w pracy, remontuje z nim mieszkanie, dbam o dom i niego ale - do jasnej cholery - nalezy mi sie godzinka wieczorem na zadbanie o siebie bo to nie on bedzie dzwigał dodatkowe kilogramy, nie jego beda bolały stopy i krzyze, nie jego skóra bedzie sie rozciagała i nie on bedzie musiał urodzic dziecko.
a jak mu sie nie podoba albo jak zamierza zrobic powtorke z rozrywki to niech sie od razu pakuje i spada! Bo jak jeszcze raz podniesie na mnie reke albo bedzie wrzeszczał to sprawa bedzie miała finał w sądzie.
pieknie kochana mu powiedzialas-niech żyje stanowczość a on coś odpowiedział czy tylko słuchał?? Agusia mysle że powinnas powtórzyć test
Stary 2009-05-22, 15:46   #4082
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę trzymajcie za mnie kciuki...

Wczoraj byłam cały dzień w pracy i zauważyłam, że mam plamienie brążowe, które wieczorem się nasiliło, zadzwoniłam do gina, kazał mi przyjechać dzisiaj do swojego gabinetu, ale jak przyjechałam do domu to już leciała krew... Zadzwoniłam jeszcze raz do gina i on akurat miał dużur w szpitalu, kazał mi natychmiast przyjechać, zrobił usg i na szczęście jest moja fasolka ma 6 mm, krwawienie ustało, mam tylko brązowe plamienia. Od razu zwolnienie lekarskie i bezwzględny nakaz leżenia. Biorę te leki co brałam i mi pozostaje tylko leżeć i się modlić.

Proszę dziewczyny trzymajcie kciuki, módlcie się za mnie, bo ja jak wczoraj zobaczyłam tą krew to ryczałam strasznie... i mój mąż też...

Każde wsparcie jest mi potrzebne...

przepraszam dziewczyny, ze tak z samego rana... ale mozecie sobie wyobrazić jak się czuję...
Oj kochana trzymaj sie, przestraszyłam sie jak przeczytałam tego posta. odpoczywaj i lez, a mezus niecj wymasuje ci plecki. za was.

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
PATUS trzymam za was kciuki wieze ze bedzie dobrze w razuie czego wiesz gdzie mnie szukac

A ja mam postanowienie OD 21.05.2009 przestaje palic i nie wkładam do ust żadnego alkocholu.....koniec i mam nadzieje ze wytrzymam w postanowieniu...
Zycze powodzenia i wytrwalosci w postanowieniu.

Wczoraj miałam tragiczny dzien, samochód znowu sie popsul, jak wracałam do domciu to sobie zgasl, maz mówi ze rozrzad, ale był wymieniany w zeszlym roku i nie powinnien peknoc. dzisiaj go rozbieraja i zobaczymy jakie beda straty. jak go zrobimy to liczymy budzet i kupujemy nowy, znaczy moze nowy z salonu albo najwyzej 2-3 letni, bo szlak nas trafia z tym zlomstwem, zawsze jest cos do zrobienia.

dra kochana prosze o zmiane na last @ 22.05. ale coz dziwiic sie w tamtym cyklu było malo staranek.

zmykam robic obiadek, rybka mniam.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 15:54   #4083
Lenka1000
Rozeznanie

Zgodził sie ze mna, że zachował sie jak idiota. W praniu zobaczymy, co bedzie dalej. Najwyzej bede szczesliwa samotna mamusia
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 16:21   #4084
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ale duzo mialam do nadrobienia...u mnie bez zmian...@ brak juz 10 dzionkow...cycuchy to ja sobie chyba oderwe,spie ile wlezie,brzuszek pobolewa...i jak bedzie bez zmian to lece do lekarza w nastepnym tygodniu

witam wszystkie nowe staraczki

dziewczyny trzymam kciuki za testujace...Ulenkacierpliwosci i powodzenia,nie martw sie zobaczysz,ze sie uda

Patkalez kochana lez ile wlezie,masz na to 9miesiecy...bo potem to roznie bedzie z wolnym czasem i spaniem

Aliisanka jak tam maly smoczus,bylas juz na usg,mam nadzieje,ze mdlosci i niestrawnosci malo Cie mecza

Dra jak tam po bromku,organizm sie juz przyzwyczail.
mdłości ustąpiły, po czym powróciły wczoraj wieczorem, i dziś też są, poza tym wróciły wzdęcia wielkie, i uczucie pełności
4 czerwca mam usg genetyczne i proszę o kciuki
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 16:54   #4085
Lenka1000
Rozeznanie

Aliisanko -
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 16:56   #4086
edi25
Raczkowanie

witam was kochane nie udzielam się teraz bo nie mam siły siedzieć przy kompie moje mdłości i doszły jeszcze wymioty wykańczają mnie totalnie
ale mam też dobrą wiadomość byłam wczoraj u gin i wszystko jest okdzidz ia rośnie już widziałam bijące serduszkobadania również wyszły ok gin powiedział że hemoglobine mam jak górnik
Patka nie denerwuj się i dużo odpoczywaj wiem że się boisz ja latam oglądac bielizne jak nawiedzona jak mnie tylko coś zakłuje wszystko będzie ok teraz będziesz miała dużo czasu na odpoczynek
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 17:07   #4087
nina_k
Raczkowanie

Cytat:
Zgodził sie ze mna, że zachował sie jak idiota. W praniu zobaczymy, co bedzie dalej. Najwyzej bede szczesliwa samotna mamusia
Dobrze, że przynajmniej to przyznał. Mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy takie zachowanie, zgadzam się z dziewczynami, że jest niedopuszczalne!! Trzymajcie się z okruszkiem

ula mocno trzymam kciuki, żeby Ci się powiodło, temp jest obiecująca, chociaż nigdy nic nie wiadomo. Lepiej zawsze miło się zdziwić niż nastawić i rozczarować, jak przyjdzie @ (tak jak ja ostatnio). W każdym bądź razie

agnieszka09 i strompka macie cierpliwość dziewczyny... W życiu bym tyle nie wytrzymała. Teraz oby tylko 2 wyraźne krechy na każdym z testów

Lisica1 podwójne IUI, podwójne szanse Oby się udało

aliisanka kciuki za badania! Na pewno będą dobre. A mdłości to przecież sama przyjemność w takim stanie
nina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 17:15   #4088
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strompka Pokaż wiadomość
Nie było tak źle z tym czekaniem
Szybko minął ten tydzień, wypełniony pracą a i po pracy szukałam jakiegoś zajęcia żeby nie siedzieć bezczynnie
Co do objawów Ula to nie jest ich za dużo
Piersi nie bolą ani nie są większe
Tylko ból w podbrzuszu od mniej więcej połowy cyklu, no i brak @
No jeszcze zmęczona się czuję i senna ale to może pogoda czy pora roku
Coralady a ty kiedy się spodziewasz?
Ja dopiero 28/30 maj.Ale żadnych objawów nie zaobserwowałam oprócz senności i zmeczenia,ale to jak wiadomo może byc winą pogody.Ogolnie to nie chce się niczego doszukiwać.Jak teraz sie nie uda to będziemy próbować nadal,aż do skutku!!!
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 17:36   #4089
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
ah ta @
a moze dać cie na liste zawieszonych jak odkładasz??
O, nie wiedziałam, że jest i taka lista. Ale może rzeczywiście wpisz mnie na nią, skoro na razie odkładamy starania na "nie wiadomo kiedy"...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 18:48   #4090
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
mdłości ustąpiły, po czym powróciły wczoraj wieczorem, i dziś też są, poza tym wróciły wzdęcia wielkie, i uczucie pełności
prosimy o zdjęcie Okruszka
Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość
witam was kochane nie udzielam się teraz bo nie mam siły siedzieć przy kompie moje mdłości i doszły jeszcze wymioty wykańczają mnie totalnie
ale mam też dobrą wiadomość byłam wczoraj u gin i wszystko jest okdzidz ia rośnie już widziałam bijące serduszkobadania również wyszły ok gin powiedział że hemoglobine mam jak górnik
Patka nie denerwuj się i dużo odpoczywaj wiem że się boisz ja latam oglądac bielizne jak nawiedzona jak mnie tylko coś zakłuje wszystko będzie ok teraz będziesz miała dużo czasu na odpoczynek
super , oby tak dalej

u mnie pada deszcz już 3 godziny , teraz powoli się przejaśnia, grila przełozyłam na jutro
szczerze mówiąc jestem jakaś nie do zycia , wcześnie rano wstaje i na wieczór jestem padnięta , pogoda mnie dobija

Patuś jak się czujesz kochana?

zjadłam kolacje i teraz burczy mi w brzuchu jak cholera dobrze że nie mam gości , bo co by sie pomyśleli

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725

Edytowane przez ula 87
Czas edycji: 2009-05-22 o 18:50
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 19:28   #4091
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Aliisanka
na pewno bedzie wszystko ok

Cytat:
Nie mozna takiego zachowania tolerować. Dobrze ze przyznał się do błędu.
Musisz miec oczy szeroko otwarte. Czasami jesli sie kogos kocha to mozna przeoczyc pewne cechy które później urastają do wielkich i ciezko się wtedy żyje.
Zresztą Ty chyba tez troche juz przeszłas wiec na pewno o tym wiesz i jestes ostrozna.

Dobrze ze jestes silna i walczysz o swoje tak trzymaj

------------------------------------------------------------------------------

juz drugi dzien @ nie ma. Przewaznie co drugi miesiac @ się spoźnia o kilka dni. Nie wiem jak to jest czy to na zmiane raz z jedego raz z drugiego jajnika się jajeczkuje?? i z tym to moze byc związane??

Nie wiem czego tak jest. Co drugi miesiac jak w zegarku a co drugi...

Dzisiaj po południu pojawiły sie takie kremowo bezowe upławy, także pwenie sie @ zaraz pojawi.

Dziwi mnie ze to nie jest takie brązowe plamienie i nawet brzuch mnie nie boli.
Jak do jutra @ się nie pojawi to jutro rano robie znowu test, zeby upewnic sie ze nic złego się nie dzieje

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 19:40   #4092
woma
Raczkowanie

Smile Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Witam.
Ja też planuje byłam u ginekologa i dr.kazała zażywać kwas foliowy przez 3 miesiące przed zajściem.
Czytałam też w necie że gin. radzi zrobić różne badania (np. badanie krwi, moczu) przed zajściem.
Czy Wy robiłyście lub robicie jakieś badania? a zażywacie może witaminy?
Pozdrawiam.
Stary 2009-05-22, 19:48   #4093
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez woma Pokaż wiadomość
Witam.
Ja też planuje byłam u ginekologa i dr.kazała zażywać kwas foliowy przez 3 miesiące przed zajściem.
Czytałam też w necie że gin. radzi zrobić różne badania (np. badanie krwi, moczu) przed zajściem.
Czy Wy robiłyście lub robicie jakieś badania? a zażywacie może witaminy?
Pozdrawiam.
Badania dobrze jest sobie porobić. Nawet od czasu do czasu takie podstawowe, nawet jak sie nie planuje dzidzi to nie zaszkodzą.
Jesli chodzi o witaminy to ja zażywam kwas foliowy i magnez.
Oprócz tego jeszcze lekarz mi mówił ze można zakupic takie witaminki np jak centrum materna (chyba taka nazwa) dla planujących dziecko i dla pan w poczatkowym okresie ciąży.

Życze Ci zebys nie musiała długo czekac i żadne specjalistyczne badania nie byly potrzebne

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-22, 20:11   #4094
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka dziewczyny
nie mialam czasu wczoraj zajrzec wieczorem w domu neta nie mialam - chyba cos robili bo w calej okolicy nie bylo
ale juz jestem

witam nowe staraczki
a za wszystkie testujace w najblizszym czasie trzymam mocno kciukole

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę trzymajcie za mnie kciuki...

Wczoraj byłam cały dzień w pracy i zauważyłam, że mam plamienie brążowe, które wieczorem się nasiliło, zadzwoniłam do gina, kazał mi przyjechać dzisiaj do swojego gabinetu, ale jak przyjechałam do domu to już leciała krew... Zadzwoniłam jeszcze raz do gina i on akurat miał dużur w szpitalu, kazał mi natychmiast przyjechać, zrobił usg i na szczęście jest moja fasolka ma 6 mm, krwawienie ustało, mam tylko brązowe plamienia. Od razu zwolnienie lekarskie i bezwzględny nakaz leżenia. Biorę te leki co brałam i mi pozostaje tylko leżeć i się modlić.

Proszę dziewczyny trzymajcie kciuki, módlcie się za mnie, bo ja jak wczoraj zobaczyłam tą krew to ryczałam strasznie... i mój mąż też...

Każde wsparcie jest mi potrzebne...
Patus trzymam mozno za Ciebie i twoja fasolke
wypoczywaj sobie i niczym sie nie przejmuj bo na pewno wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Cos takiego miało miejsce po raz pierwszy. Gdyby było wczesniej to nigdy nie zdecydowałabym sie z nim na dziecko. To było dla mnie zaskoczenie bo bardzo sie cieszył z dwóch kreseczek, zaczał mi kupowac soczki, ogladac łozeczka dla dzieci. I nagle cos takiego.
Odbyłam meska rozmowe, łopatologicznie wywaliłam - że owszem, jestem egoistka. ale jest to egoizm zdrowy, słuzacy dziecku i nam obojgu. Wywaliałam nastepnie, że sam mi dał ksiazke o ciazy, w której pisze, że kobieta musi wzmacniac miesnie, rozciagac sie, zdrowo odzywiac, dbac o dobre samopoczucie.
I ze - czy jemu sie to podoba czy nie - bede cwiczyła, masowała ciało, czytała gazety o ciazy, ksiazki, ogladała programy. I nic mu do tego. Cięzko tyram w pracy, remontuje z nim mieszkanie, dbam o dom i niego ale - do jasnej cholery - nalezy mi sie godzinka wieczorem na zadbanie o siebie bo to nie on bedzie dzwigał dodatkowe kilogramy, nie jego beda bolały stopy i krzyze, nie jego skóra bedzie sie rozciagała i nie on bedzie musiał urodzic dziecko.
a jak mu sie nie podoba albo jak zamierza zrobic powtorke z rozrywki to niech sie od razu pakuje i spada! Bo jak jeszcze raz podniesie na mnie reke albo bedzie wrzeszczał to sprawa bedzie miała finał w sądzie.
Kochana musisz byc stanowcza i na pierwszym miejscu stawaic dobro swoje i maluszka teraz Wy jestescie najwazniejsi
nie mozesz pozwolic zeby takie zachowanie z jego strony sie powtorzylo teraz potrzebny Ci spokoj
Tak trzymaj i sie nie daj!!

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość

super

Aliisanka za wizyte u gina i wrzuc nam foteczke swojej kruszynki
Stary 2009-05-22, 21:30   #4095
woma
Raczkowanie

gooha3 dziękuje za odpowiedz , zawsze to lepiej się innych praktykujących doradzić niż myśleć nie wiadomo co... bo różni są lekarze, jeden zaleci Ci dobrze a drugi nie do końca - później człowiek żałuje że nie popytał innych osób jak to przechodzili. A kwas foliowy zażywałaś też 3 miesiące ? Jeszcze raz dziękuję i życzę dużo, dużo zdrowia
Stary 2009-05-22, 21:44   #4096
celka2000
Zakorzenienie

ale za Wami tesknie

Ula- trzymam kciuki bardzo mocno!!

I za Was wszystkie kochane staraczki!
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 21:49   #4097
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez woma Pokaż wiadomość
gooha3 dziękuje za odpowiedz , zawsze to lepiej się innych praktykujących doradzić niż myśleć nie wiadomo co... bo różni są lekarze, jeden zaleci Ci dobrze a drugi nie do końca - później człowiek żałuje że nie popytał innych osób jak to przechodzili. A kwas foliowy zażywałaś też 3 miesiące ? Jeszcze raz dziękuję i życzę dużo, dużo zdrowia
Kwas zażywam już od ponad roku. Tak naprawdę w maju w tamtym roku zaczeły się starania. Zaszłam w ciąże we wrzesniu, niestety los chciał inaczej i w grudniu poroniłam i miałam miesieczną przerwe w staraniach. Teraz mija juz 5 miesiąc po przerwie i pewnie znowu nic z tego bo test pokazał 1 kreseczke.

Takze nie nastawiaj sie ze to szybko przyjdzie. Lepiej być mile zaskoczonym niespodziewaną fasolką niz sie co miesiac rozczarowywać.

oby fasoleczka przyszła szybciej niz sie spodziewasz

a jesli chodzi o kwas foliowy to jest zalecany nie tylko dla kobiet planujacych ciaze,dlatego na pewno nie zaszkodzi a nawet słyszałam ze wskazane aby panowie równiez zazywali kwasik.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-22, 22:35   #4098
agnieszka09
Wtajemniczenie

Cytat:

caly czas trzymam kciukasy aby malenstwo bylo zdrowe i wszystko bylo ok

dziewczyny chyba dostalam @.dzis ok 16 zaczal bolec mnie brzuch,a potem zauwazylam sluz brunatny ze sluzem przezroczystym...i koniec niec sie nie dzieje.brzuch nie boli.zaloze sie ,ze jutro juz @ bedzie na calego...tyle dni i co...i nic.troche sobie pomarudzilam, poplakalam i mam nadzieje,ze bedzie dobrze...ale mam dzis szmutny dzien
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 23:00   #4099
falbala
Raczkowanie

agnieszka09 - moja przyjaciółka do 3 mca miała okres, a inna przez pierwsze 2 mce miała plamienia w terminach spodziewanych @, wiec jeszcze nic straconego
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 23:04   #4100
paulinaizabela
Zakorzenienie

hejka wieczorowo

ja sobie siedze przed tv z lapkiem na kolankach a tu pusciutko
rano najwiecej piszecie a ja lubie pospac i dopiero po poludniu sie odzywam

aga
Stary 2009-05-23, 08:49   #4101
Lisica1
Zadomowienie

A co to jeszcze spicie? Ju juz od 6:30 spac nie moge, wczoraj mialam IUI i strasznie mnie bolal prawy jajnik, dzis jade na poprawke
Mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie. Dobra ide dalej lezec.
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 08:49   #4102
woma
Raczkowanie

gooha3 dziękuję za wyczerpującą odpowiedz
Czyli - kwasu nigdy nie za dużo, więc zażywam i niecierpliwie odliczam każdą tabletkę aż minie 3 opakowania.
Trzymam kciuki również za Ciebie i współczuję Ci tego co przeszłaś Myślę, że to co najgorsze to już minęło.
Pozdrawiam cieplutko, życzę dużo zdrowia i kochanej, malutkiej fasolki
Stary 2009-05-23, 09:27   #4103
pomarnczka
Raczkowanie

woma - ja tam bym powiedziała, że nie musisz odkładać starań do czasu aż zużyjesz 3listki kwasu.. chyba, że jakieś inne powody każą Ci czekać. To branie kwasu przez jakiś czas wcześniej sprawia, że w razie zafasolkowania zapewniasz od razu maleństwu dawkę kwasu. Bo jakby na to nie patrzył to w momencie, w którym najwcześniej się zorientujesz że jesteś ciąży to już miesiąc minie.. ale zakręciłam, ale chyba wiesz o co mi chodzi i myślę, że reszta dziewczyn się ze mną zgodzi

Lisica1 - coby podwójne IUI dało podwójne kreseczki na teście..

coralady czy ja dobrze zrozumiałam, że spodziewasz się @ pod koniec miesiąca? No to cobyśmy się nie doczekały, bo do mnie wtedy też ma zajechać

aliisanka za badanka

edi - mam pomysł, to może podeślij nam tu na forum trochę Twoich mdłości.. i Tobie będzie lżej a my się też nie obrazimy

pozdrawiam wszystkie staraczki
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 09:46   #4104
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Witajcie Kochane!
My właśnie staramy się o dzidzię w tym miesiącu. Wcześniej jakoś nie dorośliśmy do tej decyzji, ale teraz - pewnego pięknego dnia jakoś tak zaczęliśmy gadać właśnie o dzieciach W jednym czasie podjęliśmy decyzję, że zaczynamy od nowego cyklu. Oczywiście kwas foliowy brałam już od roku. Wiem, ze za pierwszym razem to raczej się nie uda. Staram się nie nakręcać i nie myśleć uda się czy nie uda. Jak ma się udać to będzie
Choć w głębi duszy jest mała iskierka nadziei.
Pozdrawiam i za Was i wasze malutkie fasolki
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 10:28   #4105
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
dziewczyny chyba dostalam @.dzis ok 16 zaczal bolec mnie brzuch,a potem zauwazylam sluz brunatny ze sluzem przezroczystym...i koniec niec sie nie dzieje.brzuch nie boli.zaloze sie ,ze jutro juz @ bedzie na calego...tyle dni i co...i nic.troche sobie pomarudzilam, poplakalam i mam nadzieje,ze bedzie dobrze...ale mam dzis szmutny dzien
a jak dzisiaj masz jeszcze plamienia ? moze to wcale nie oznaczać @
trzymam kciuki jak nie dostałaś okresu to zrób test
Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
ale za Wami tesknie

Ula- trzymam kciuki bardzo mocno!!
już za niedługo znowu dołączysz do staraczek , nie martw się

dziękuję za kciuki, dziś temp spadła o 0.5 st, ( wiec to nie dużo ) a mierzyłam o 6 rano bo nie umiałam jakos spać , zawsze mierzę o 7 godz.
brzuszek troszkę boli , czuję sie jakby ktoś mi pustak włożył do macicy, jakaś taka ciężka jest cięzko się poruszam , piersi bolą jak cholera
chyba jutro zrobie test , tak dla pewności ,
czuję sie jakoś przymulona a dziś robie grila
jakby mi test wyszedł pozytywnie... matko... chyba będę ziemię całować

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
A co to jeszcze spicie? Ju juz od 6:30 spac nie moge, wczoraj mialam IUI i strasznie mnie bolal prawy jajnik, dzis jade na poprawke
Mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie. Dobra ide dalej lezec.
odpoczywaj trzymam bardzo mocno kciuki za owocną IUI
Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!
My właśnie staramy się o dzidzię w tym miesiącu. Wcześniej jakoś nie dorośliśmy do tej decyzji, ale teraz - pewnego pięknego dnia jakoś tak zaczęliśmy gadać właśnie o dzieciach W jednym czasie podjęliśmy decyzję, że zaczynamy od nowego cyklu. Oczywiście kwas foliowy brałam już od roku. Wiem, ze za pierwszym razem to raczej się nie uda. Staram się nie nakręcać i nie myśleć uda się czy nie uda. Jak ma się udać to będzie
Choć w głębi duszy jest mała iskierka nadziei.
Pozdrawiam i za Was i wasze malutkie fasolki
witam i mam nadzieję że szybko zaciążysz

muszę umyć podłogi a pózniej umyć autko, wiekszość juz mąż zrobił, bo mam się nie przemęczać mi zostało przetrzeć wnętrze auta

Goha jak tam?

miłego dnia

zle napisałam , temp spadła z 37 na 39.5

Zuzia 27.01.2010

Zębole

Edytowane przez ula 87
Czas edycji: 2009-05-23 o 10:34
Stary 2009-05-23, 10:34   #4106
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość
woma - ja tam bym powiedziała, że nie musisz odkładać starań do czasu aż zużyjesz 3listki kwasu.. chyba, że jakieś inne powody każą Ci czekać. To branie kwasu przez jakiś czas wcześniej sprawia, że w razie zafasolkowania zapewniasz od razu maleństwu dawkę kwasu. Bo jakby na to nie patrzył to w momencie, w którym najwcześniej się zorientujesz że jesteś ciąży to już miesiąc minie.. ale zakręciłam, ale chyba wiesz o co mi chodzi i myślę, że reszta dziewczyn się ze mną zgodzi

Lisica1 - coby podwójne IUI dało podwójne kreseczki na teście..

coralady czy ja dobrze zrozumiałam, że spodziewasz się @ pod koniec miesiąca? No to cobyśmy się nie doczekały, bo do mnie wtedy też ma zajechać

aliisanka za badanka

edi - mam pomysł, to może podeślij nam tu na forum trochę Twoich mdłości.. i Tobie będzie lżej a my się też nie obrazimy

pozdrawiam wszystkie staraczki
odnośnie zazywania kwasu zgadzam sie całkowicie
-------------------------------------------------------------------------------
u mnie dalej cisza z @.
Nie lubie jak jest taka niezdecydowana.

dalej są te bezowe upławy. NIe za duzo, ale troszke jest na wkładce.

Żeby sprawdzic czy nic złego sie nie dzieje i czy mozna sie poprzytulac z mężusiem zrobiłam rano drugi test. Niestety znowu jedna kreska, ale za to przytulanki były
Myslałam ze moze po przytulankach sie krew pokaze, ale dalej nic. Tylko kilka kropel brązowego. Teraz znowu cisza.

Pewnie sie za niedługo pojawi.
a mi sie nie chce tak czekać :nudy:

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-23, 10:42   #4107
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

testuje się w końcu któraś?
Bąbelki, bo ja z Wami siedzę jak na szpilkach
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 12:56   #4108
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dzien dobry
u mnie od rana leje ale podobno ma sie wypogodzic popoludniu to dobrze bo idziemy dzis z dziewczynami na balety kurcze juz nie pamietam kiedy ostatni tanczylam
cos sie od rana zle czuje glowa mnie troche boli i jakos tak niezadobrze mi chyba od tej pogody...

Lisica oby sie udalo

Ula oby to byla wyczekana fasoleczka

Pepus witaj

Gooha najgorsze jak sie tak spoznia, bo potem takie rozczarowanie trzymaj sie cieplutko a jestes pewna ze przyjdzie??
Stary 2009-05-23, 13:28   #4109
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Hej laseczki

Lenka1000 trzymaj się kochana i nie pozwól się tak dalej traktować!!!

Lisica1 mocno 3mam

agnieszka09 a może jednak to nie @ nieraz są plamienia w czasie spodziewanej @ w każdym razie mocno 3mam

Pepus Witamy w naszym zacnym gronie

ula i gooha3 za Was tez 3mam mocno oby wredna @ nie przylazła

A u mnie śliczna pogoda,aż za gorąco bo w mieszkaniu 27*C a na polu 39*C szok!!!!
Właśnie przed chwilką wróciliśmy z Tż od doktorki pisałam wam wcześniej,że zdecydowałam sie iść na konsultację tutaj do lekarza i poszliśmy dzisiaj
Jest to żona kolegi mojego męża,ale jest bardzo sympatyczna i miła noi co mi powiedziała:
-zdziwiona była,że tak długo biore ten closty.w tak dużej dawce 3*3 i to bez monitoringu
-mam bardzo podwyższona prolaktyne i mój lekarz nic mi nie przepisał na jej zbicie a przy tak wysokiej PRL żadko wystpuje owulacja
-kazała mi odłożyc closty. lub tylko 1 tabletke brać,od 12d.c mam chodzic na monitoring co drugi dzień az stwierdzą czy mam owulację czy też nie
-w 22d.c mam porobić wszystkie badania hormonalne i potem z wynikami mam sie zgłosic do niej i zadecyduje co i jak dalej wspominała też cos o tych zastrzykach ale musi wiedzieć wcześniej czy jest owulacja i czy pęka jajeczko
-powiedziała też,że potem napisze mi jakie leczenie by zaproponowała i co ona mysli na ten temat w języku angielskim lub w łacinie iżebym to pokazała mojemu lekarzowi w Polsce co on otym sądzi i zastanawiam się czy w ogóle iść do niego jeszcze bo mi jeszcze powie po co do niego przyszłam jak zmieniłam lekarza a z drugiej strony to moge sprubować bo jak będzie zły i obrażony to więcej do niego i tak nie przyjdę i wtedy mnie możepocałować Co Wy otym myślicie???

Edytowane przez edzia
Czas edycji: 2009-05-23 o 13:30
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 13:48   #4110
ula 87
Zadomowienie

nie wytrzymałam i zrobiłam test
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiii 2 krechy jak nic, jedna troche jaśniejsza ale nawet slepy by ja zobaczył:jupi :
dziewczyny ze szczęścia wyje jak dziecko, nie umiem w to uwierzyć, przecież owulacji nie było
jutro zrobie jeszcze jeden test a w poniedziałek zadzwonie do ginki
nadal nie wierzę

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości