|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
a on coś odpowiedział czy tylko słuchał?? Agusia mysle że powinnas powtórzyć test
|
|
|
#4082 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za was.Cytat:
Wczoraj miałam tragiczny dzien, samochód znowu sie popsul, jak wracałam do domciu to sobie zgasl, maz mówi ze rozrzad, ale był wymieniany w zeszlym roku i nie powinnien peknoc. dzisiaj go rozbieraja i zobaczymy jakie beda straty. jak go zrobimy to liczymy budzet i kupujemy nowy, znaczy moze nowy z salonu albo najwyzej 2-3 letni, bo szlak nas trafia z tym zlomstwem, zawsze jest cos do zrobienia. dra kochana prosze o zmiane na last @ 22.05. ale coz dziwiic sie w tamtym cyklu było malo staranek.zmykam robic obiadek, rybka mniam. |
||
|
|
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
Zgodził sie ze mna, że zachował sie jak idiota. W praniu zobaczymy, co bedzie dalej. Najwyzej bede szczesliwa samotna mamusia
|
|
|
|
#4084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 4 czerwca mam usg genetyczne i proszę o kciuki
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4085 |
|
Rozeznanie
|
Aliisanko -
|
|
|
|
#4086 |
|
Raczkowanie
|
witam was kochane nie udzielam się teraz bo nie mam siły siedzieć przy kompie moje mdłości i doszły jeszcze wymioty wykańczają mnie totalnie
ale mam też dobrą wiadomość byłam wczoraj u gin i wszystko jest ok badania również wyszły ok gin powiedział że hemoglobine mam jak górnikPatka nie denerwuj się i dużo odpoczywaj wiem że się boisz |
|
|
|
#4087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ula mocno trzymam kciuki, żeby Ci się powiodło, temp jest obiecująca, chociaż nigdy nic nie wiadomo. Lepiej zawsze miło się zdziwić niż nastawić i rozczarować, jak przyjdzie @ (tak jak ja ostatnio). W każdym bądź razie ![]() ![]() agnieszka09 i strompka macie cierpliwość dziewczyny... W życiu bym tyle nie wytrzymała. Teraz oby tylko 2 wyraźne krechy na każdym z testów Lisica1 podwójne IUI, podwójne szanse Oby się udało aliisanka kciuki za badania! Na pewno będą dobre. A mdłości to przecież sama przyjemność w takim stanie |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4090 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() prosimy o zdjęcie OkruszkaCytat:
u mnie pada deszcz już 3 godziny , teraz powoli się przejaśnia, grila przełozyłam na jutro szczerze mówiąc jestem jakaś nie do zycia , wcześnie rano wstaje i na wieczór jestem padnięta , pogoda mnie dobija Patuś jak się czujesz kochana? zjadłam kolacje i teraz burczy mi w brzuchu jak cholera dobrze że nie mam gości , bo co by sie pomyśleli
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-05-22 o 18:50 |
||
|
|
|
#4091 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno bedzie wszystko ok Cytat:
Musisz miec oczy szeroko otwarte. Czasami jesli sie kogos kocha to mozna przeoczyc pewne cechy które później urastają do wielkich i ciezko się wtedy żyje. Zresztą Ty chyba tez troche juz przeszłas wiec na pewno o tym wiesz i jestes ostrozna. Dobrze ze jestes silna i walczysz o swoje tak trzymaj------------------------------------------------------------------------------ juz drugi dzien @ nie ma. Przewaznie co drugi miesiac @ się spoźnia o kilka dni. Nie wiem jak to jest czy to na zmiane raz z jedego raz z drugiego jajnika się jajeczkuje?? i z tym to moze byc związane?? Nie wiem czego tak jest. Co drugi miesiac jak w zegarku a co drugi... Dzisiaj po południu pojawiły sie takie kremowo bezowe upławy, także pwenie sie @ zaraz pojawi. Dziwi mnie ze to nie jest takie brązowe plamienie i nawet brzuch mnie nie boli. Jak do jutra @ się nie pojawi to jutro rano robie znowu test, zeby upewnic sie ze nic złego się nie dzieje
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Ja też planuje byłam u ginekologa i dr.kazała zażywać kwas foliowy przez 3 miesiące przed zajściem.Czytałam też w necie że gin. radzi zrobić różne badania (np. badanie krwi, moczu) przed zajściem. Czy Wy robiłyście lub robicie jakieś badania? a zażywacie może witaminy? Pozdrawiam. |
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o witaminy to ja zażywam kwas foliowy i magnez. Oprócz tego jeszcze lekarz mi mówił ze można zakupic takie witaminki np jak centrum materna (chyba taka nazwa) dla planujących dziecko i dla pan w poczatkowym okresie ciąży. Życze Ci zebys nie musiała długo czekac i żadne specjalistyczne badania nie byly potrzebne
|
|
#4094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
nie mialam czasu wczoraj zajrzec ale juz jestem ![]() witam nowe staraczki a za wszystkie testujace w najblizszym czasie trzymam mocno kciukole ![]() Cytat:
za Ciebie i twoja fasolke wypoczywaj sobie i niczym sie nie przejmuj bo na pewno wszystko bedzie dobrze ![]() Cytat:
teraz Wy jestescie najwazniejsi ![]() nie mozesz pozwolic zeby takie zachowanie z jego strony sie powtorzylo teraz potrzebny Ci spokoj Tak trzymaj i sie nie daj!! Cytat:
Aliisanka za wizyte u gina i wrzuc nam foteczke swojej kruszynki |
|||
|
|
|
#4095 |
|
Raczkowanie
|
gooha3 dziękuje za odpowiedz
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
ale za Wami tesknie
Ula- trzymam kciuki bardzo mocno!! I za Was wszystkie kochane staraczki! |
|
|
|
#4097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takze nie nastawiaj sie ze to szybko przyjdzie. Lepiej być mile zaskoczonym niespodziewaną fasolką niz sie co miesiac rozczarowywać. oby fasoleczka przyszła szybciej niz sie spodziewasz a jesli chodzi o kwas foliowy to jest zalecany nie tylko dla kobiet planujacych ciaze,dlatego na pewno nie zaszkodzi a nawet słyszałam ze wskazane aby panowie równiez zazywali kwasik.
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
caly czas trzymam kciukasy aby malenstwo bylo zdrowe i wszystko bylo ok dziewczyny chyba dostalam @ .dzis ok 16 zaczal bolec mnie brzuch,a potem zauwazylam sluz brunatny ze sluzem przezroczystym...i koniec niec sie nie dzieje.brzuch nie boli.zaloze sie ,ze jutro juz @ bedzie na calego ...tyle dni i co...i nic.troche sobie pomarudzilam, poplakalam i mam nadzieje,ze bedzie dobrze...ale mam dzis szmutny dzien
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Raczkowanie
|
agnieszka09 - moja przyjaciółka do 3 mca miała okres, a inna przez pierwsze 2 mce miała plamienia w terminach spodziewanych @, wiec jeszcze nic straconego
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
hejka wieczorowo
ja sobie siedze przed tv z lapkiem na kolankach a tu pusciutko ![]() rano najwiecej piszecie a ja lubie pospac i dopiero po poludniu sie odzywam ![]() aga |
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
A co to jeszcze spicie? Ju juz od 6:30 spac nie moge, wczoraj mialam IUI i strasznie mnie bolal prawy jajnik, dzis jade na poprawke
![]() Mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie. Dobra ide dalej lezec. |
|
|
|
#4102 |
|
Raczkowanie
|
gooha3 dziękuję za wyczerpującą odpowiedz
Czyli - kwasu nigdy nie za dużo, więc zażywam Trzymam kciuki również za Ciebie Pozdrawiam cieplutko, życzę dużo zdrowia i kochanej, malutkiej fasolki |
|
|
|
#4103 |
|
Raczkowanie
|
woma - ja tam bym powiedziała, że nie musisz odkładać starań do czasu aż zużyjesz 3listki kwasu.. chyba, że jakieś inne powody każą Ci czekać. To branie kwasu przez jakiś czas wcześniej sprawia, że w razie zafasolkowania zapewniasz od razu maleństwu dawkę kwasu. Bo jakby na to nie patrzył to w momencie, w którym najwcześniej się zorientujesz że jesteś ciąży to już miesiąc minie.. ale zakręciłam, ale chyba wiesz o co mi chodzi
i myślę, że reszta dziewczyn się ze mną zgodzi ![]() Lisica1 - coby podwójne IUI dało podwójne kreseczki na teście.. ![]() coralady czy ja dobrze zrozumiałam, że spodziewasz się @ pod koniec miesiąca? No to cobyśmy się nie doczekały, bo do mnie wtedy też ma zajechaćaliisanka za badankaedi - mam pomysł, to może podeślij nam tu na forum trochę Twoich mdłości.. i Tobie będzie lżej a my się też nie obrazimy pozdrawiam wszystkie staraczki
|
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane!
My właśnie staramy się o dzidzię w tym miesiącu. Wcześniej jakoś nie dorośliśmy do tej decyzji, ale teraz - pewnego pięknego dnia jakoś tak zaczęliśmy gadać właśnie o dzieciach W jednym czasie podjęliśmy decyzję, że zaczynamy od nowego cyklu. Oczywiście kwas foliowy brałam już od roku. Wiem, ze za pierwszym razem to raczej się nie uda. Staram się nie nakręcać i nie myśleć uda się czy nie uda. Jak ma się udać to będzie Choć w głębi duszy jest mała iskierka nadziei. Pozdrawiam i za Was i wasze malutkie fasolki
|
|
|
|
#4105 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki już za niedługo znowu dołączysz do staraczek , nie martw się dziękuję za kciuki, dziś temp spadła o 0.5 st, ( wiec to nie dużo ) a mierzyłam o 6 rano bo nie umiałam jakos spać , zawsze mierzę o 7 godz. brzuszek troszkę boli , czuję sie jakby ktoś mi pustak włożył do macicy, jakaś taka ciężka jest cięzko się poruszam , piersi bolą jak cholera chyba jutro zrobie test , tak dla pewności , czuję sie jakoś przymulona a dziś robie grila ![]() jakby mi test wyszedł pozytywnie ... matko... chyba będę ziemię całować![]() Cytat:
Cytat:
muszę umyć podłogi a pózniej umyć autko, wiekszość juz mąż zrobił, bo mam się nie przemęczać mi zostało przetrzeć wnętrze autaGoha jak tam? miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-05-23 o 10:34 |
|||
|
|
|
#4106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ------------------------------------------------------------------------------- u mnie dalej cisza z @. Nie lubie jak jest taka niezdecydowana. dalej są te bezowe upławy. NIe za duzo, ale troszke jest na wkładce. Żeby sprawdzic czy nic złego sie nie dzieje i czy mozna sie poprzytulac z mężusiem zrobiłam rano drugi test. Niestety znowu jedna kreska, ale za to przytulanki były ![]() Myslałam ze moze po przytulankach sie krew pokaze, ale dalej nic. Tylko kilka kropel brązowego. Teraz znowu cisza. Pewnie sie za niedługo pojawi. a mi sie nie chce tak czekać :nudy:
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
testuje się w końcu któraś?
![]() Bąbelki, bo ja z Wami siedzę jak na szpilkach
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
u mnie od rana leje kurcze juz nie pamietam kiedy ostatni tanczylam ![]() cos sie od rana zle czuje glowa mnie troche boli i jakos tak niezadobrze mi chyba od tej pogody...Lisica oby sie udalo ![]() Ula oby to byla wyczekana fasoleczka ![]() Pepus witaj Gooha najgorsze jak sie tak spoznia, bo potem takie rozczarowanie |
|
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
Lenka1000 trzymaj się kochana Lisica1 mocno 3mam ![]() agnieszka09 a może jednak to nie @ nieraz są plamienia w czasie spodziewanej @ w każdym razie mocno 3mam ![]() Pepus Witamy w naszym zacnym gronie ula i gooha3 za Was tez 3mam mocno oby wredna @ nie przylazła ![]() A u mnie śliczna pogoda,aż za gorąco bo w mieszkaniu 27*C a na polu 39*C ![]() szok!!!!Właśnie przed chwilką wróciliśmy z Tż od doktorki pisałam wam wcześniej,że zdecydowałam sie iść na konsultację tutaj do lekarza i poszliśmy dzisiaj ![]() Jest to żona kolegi mojego męża,ale jest bardzo sympatyczna i miła noi co mi powiedziała: -zdziwiona była,że tak długo biore ten closty.w tak dużej dawce 3*3 i to bez monitoringu ![]() -mam bardzo podwyższona prolaktyne i mój lekarz nic mi nie przepisał na jej zbicie a przy tak wysokiej PRL żadko wystpuje owulacja ![]() -kazała mi odłożyc closty. lub tylko 1 tabletke brać,od 12d.c mam chodzic na monitoring co drugi dzień az stwierdzą czy mam owulację czy też nie ![]() -w 22d.c mam porobić wszystkie badania hormonalne i potem z wynikami mam sie zgłosic do niej i zadecyduje co i jak dalej wspominała też cos o tych zastrzykach ale musi wiedzieć wcześniej czy jest owulacja i czy pęka jajeczko -powiedziała też,że potem napisze mi jakie leczenie by zaproponowała i co ona mysli na ten temat w języku angielskim lub w łacinie iżebym to pokazała mojemu lekarzowi w Polsce co on otym sądzi i zastanawiam się czy w ogóle iść do niego jeszcze bo mi jeszcze powie po co do niego przyszłam jak zmieniłam lekarza a z drugiej strony to moge sprubować bo jak będzie zły i obrażony to więcej do niego i tak nie przyjdę i wtedy mnie możeEdytowane przez edzia Czas edycji: 2009-05-23 o 13:30 |
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
nie wytrzymałam i zrobiłam test
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiii dziewczyny ze szczęścia wyje jak dziecko, nie umiem w to uwierzyć, przecież owulacji nie było jutro zrobie jeszcze jeden test a w poniedziałek zadzwonie do ginki nadal nie wierzę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

a on coś odpowiedział czy tylko słuchał?? Agusia mysle że powinnas powtórzyć test 
Zadzwoniłam jeszcze raz do gina i on akurat miał dużur w szpitalu, kazał mi natychmiast przyjechać, zrobił usg i na szczęście jest moja fasolka ma 6 mm, krwawienie ustało, mam tylko brązowe plamienia. Od razu zwolnienie lekarskie i bezwzględny nakaz leżenia. Biorę te leki co brałam i mi pozostaje tylko leżeć i się modlić.
za was.

badania również wyszły ok gin powiedział że hemoglobine mam jak górnik

dobrze że nie mam gości , bo co by sie pomyśleli

.dzis ok 16 zaczal bolec mnie brzuch,a potem zauwazylam sluz brunatny ze sluzem przezroczystym...i koniec niec sie nie dzieje.brzuch nie boli.zaloze sie ,ze jutro juz @ bedzie na calego

szok!!!!
a z drugiej strony to moge sprubować bo jak będzie zły i obrażony to więcej do niego i tak nie przyjdę i wtedy mnie może