Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-24, 20:27   #2431
janina1984
Rozeznanie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Malla - jedwab jest robiony przy użyciu zabijanych jedwabników. jedwabniki to zwierzęta.
Stary 2009-05-25, 00:09   #2432
Malla
Nie depcze krokusów

janina1984 - dla mnie jedwab, miód i mleko to nie są składniki, przez które umierają zwierzęta w męczarniach.

Komar to też zwierzę.
Stary 2009-05-25, 01:26   #2433
lisa009
Zakorzenienie

co do mleka to krówki strasznie cierpią ;(

komarów nie zabijam
Stary 2009-05-25, 12:28   #2434
Czarniuszkowa
Raczkowanie

a co w końcu z kosmetykami EVELINE ??? Niby znaczek królika jest ale czy można im ufać???
Napisałam do nich czy testują to odpisali mi tak:

Dzień dobry.

Nasze kosmetyki nie są testowane na zwierzętach.

W poważaniu,

Eveline Cosmetics - Recepcja

a gdy zapytałam czy testują składniki to odpisali tak:

Dzień Dobry,

My nie testujemy naszych produktów, ani składników które do nasz przychodzą
na zwierzętach. Nie posiadamy też takiego laboratorium, gdzie zwierzęta
byłyby przetrzymywane do testów.

W poważaniu,

co Wy na to? może już w tym wątku to było ale już sama nie wiem czy im wierzyć czy nie

i animals-kochaj-pomagaj-nie porzucaj
Czarniuszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 15:45   #2435
soremi
Raczkowanie

GG do soremi

Na zamenhofa nie ma logony ;(( moze w jakiejś krakowskiej aptece jest?? wie ktoś?
soremi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 16:07   #2436
Aleetzya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarniuszkowa Pokaż wiadomość
a co w końcu z kosmetykami EVELINE ??? Niby znaczek królika jest ale czy można im ufać???
(...)
a gdy zapytałam czy testują składniki to odpisali tak:

Dzień Dobry,

W poważaniu,

co Wy na to? może już w tym wątku to było ale już sama nie wiem czy im wierzyć czy nie
Napisali, że nie testują tego, co do nich trafia, ale co z tymi składnikami ZANIM do nich trafią już nie napisali, więc ja bym tej odpowiedzi nie traktowała jako wiążącej. Chociaż z drugiej strony wielokrotnie słyszałam, że nie testują...

Łatwo jest popaść w paranoję...Ja się przerzuciłam na Ziaję dla świętego spokoju Teraz tylko znajdę sobie dobry tusz i już

Dzisiaj przeczytałam, że gdzieś tam w świecie facet zgwałcił psa... Ludzie to najpodlejszy gatunek jaki znam. Powoli robię się aspołeczna
Aleetzya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 16:34   #2437
kukis
Zadomowienie

Cytat:
MY - jak dla mnie to jednoznaczne, że zlecaja to innym firmom.

Aleetzya - zoofilia jest bardzo rozpowszechniona... A więc to nie jest tak, że 'jakis tam facet', to sa tysiace ludzi.

Mnie osobiście temat testowania przeraża.

Mimo, ze jestem wege to z mleka nie zrezygnuje nigdy... Jestem od niego uzalezniona niestety i nie wyobrazam sobie dnia bez mleka.
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 17:01   #2438
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Zawsze można poszukać jakiegoś gospodarstwa agro czy eko i tam kupować nabiał.
Stary 2009-05-25, 17:31   #2439
laza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, gdzie to napisać, ale ten wątek jest mi najbliższy..a mam taki problem związany z losem zwierząt właśnie..ponieważ za tydzień przed całą klasą i wymagająca nauczycielką mam wygłosić na ocenę 5 minutowe przemówienie na dowolny temat, i to jest taka jakby praca domowa dla każdego ucznia..i ja od razu pomyślałam włąśnie o zwierzętach..żeby coś w tę stronę..tylko tak po pierwsze to nie wiem czy zdecydowac się ogólnie tak o tym problemie, czy na jakieś jedno konkretne np. testowanie, transport na rzeź, futra, kłusownictwo czy jeszcze inne no i drugim problemem jest to, że mamy niby się przygotować ze źródeł typu jakieś encyklopedie książk i tp. bo nasza nauczycielka powiedziała, że internet to nie jest żadne źródło..i teraz jakbym się przygotowała, to nie wiem co powiedzieć..oszukać, że co nie wiem jakieś gazety, reportaże..bo w encyklopedi tego nie znajdę..no chyba, że jakeiś książki..sama już nie wiem..i właśnie podczas tego przemówienia chciałam ten zebrać podpisy może pod kilkoma petycjami..tylko teraz musiałabym wybrać kilka takich..mogłybyście mi doradzić w jakiej sprawie warto podpisywać petycje ? tak żeby to cos dało.. bardzo bym chciała pomóc..i wpłynąć jakoś na ludzi..dzięki temu mogłabym "nawrócić" przynajmniej kilka osób bo klasa liczy jakieś 23 osoby i to jest akurat jakaś szansa..mimo tego denerwuję się trochę..bo nauczycielka może sobie o mnie nie wiem co pomyśleć..jest trochę starsza..i wgl już sama nie wiem..i tu moje pytanie czy mógłby mi ktoś pomóc..i podsunąć jakieś w 100 % wiarygodne, prawdziwe informacje..może podać tytuły książek..pomóc mi wybrac temat..ktoś kto jest bardziej w tym zorientowany..wiem że na wizażu nie można odrabiać lekcji itp. ale to naprawdę w słusznym celu jest
jest ktoś w stanie mi pomóc jeszcze jakoś ? niby jutro ma to przemówienie, ale znając życie bd je miała na środę bo jestem przedostatnia w dzienniku no i na 1 lekcji nie zdąrzy wszystkich przepytać :0 teraz będę się powoli starała to pisać..w sumie uczyć się nie będzie czego..bo i tak dzięki temu wątkowi wiem wystarczająco wiele ;D miałam teraz strasznie dużo nauki, popraw, zaliczeń, różne prace do robienia..i nie miałam czasu żeby się tym zająć..ale już się biorę do roboty..mam nadzieję, że zdążę
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 19:05   #2440
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez veronicas15 Pokaż wiadomość
A czy mogłabyś zacytować trochę jej wypowiedzi bo aktualnie internet mi wolno chodzi...
Nigdy jej nie lubiłam :/

strasznie Cie przepraszam dopiero zobaczylam Twojego posta mialam troszke urwanie glowy poniewaz pare dni temu bralam slub i caly ten stres zupelnie mnie wybil z rytmu...wiesz co wypowiedzi tej kretynki muchy nie mam w tym linku jest cala reportaz ale jesli moge cos powiedziec to zrobila sobie z tematu i cierpienia zwierzat komedie bylam w szoku jak mozna tak wogole sie wypowiadac nawet nie umiem tego zacytowac jednym slowem smiala sie caly program robila glupie uwagi naprawde jak bedziesz miala okazje zobacz ten program .W sumie kazda jej wypowiedz to jakis stek bzdur np ''prosze zobaczyc moje futro jakie piekne bo przeciez gdyby te zwierzeta nie byly szczesliwe futro by tak nie wygladalo ''cos w tym stylu i wszystko co mowila bylo w tym stylu ..jednym slowem wielki zal ;/

pamelal tez sie ciesze bo milo miec bratnia dusze na fotum tym bardziej ,ze wiekzosc moich znajomych jada mieso i czesto musze zmagac sie z namowami itd ale jestem twarda .

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleetzya Pokaż wiadomość
Niewiarygodny bezmiar głupoty tej Muchy. Aż się zagotowałam ze złości

mamy te same odczucia az nie chce sie wierzyc ,ze sa takie kobiety jak ona bez serca

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Tak, jestem
ja takze bo jeszcze mowilam znajomym ,ze w 2009 roku ma sie tyle zmienic az trafilam na ten artykul

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
jest ktoś w stanie mi pomóc jeszcze jakoś ? niby jutro ma to przemówienie, ale znając życie bd je miała na środę bo jestem przedostatnia w dzienniku no i na 1 lekcji nie zdąrzy wszystkich przepytać :0 teraz będę się powoli starała to pisać..w sumie uczyć się nie będzie czego..bo i tak dzięki temu wątkowi wiem wystarczająco wiele ;D miałam teraz strasznie dużo nauki, popraw, zaliczeń, różne prace do robienia..i nie miałam czasu żeby się tym zająć..ale już się biorę do roboty..mam nadzieję, że zdążę

jesli moge jakos pomoc to sluze pomoca pomysl swietny warto dobrze to opracowac filmow, fotek materialow w necie bardzo duzo i to z wiarygodnych zrodel bo mamy przeciez rozne organizacje i jest tez sporo artykolow z gazet tutaj
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Edytowane przez Aaliyah1981
Czas edycji: 2009-05-25 o 19:14
Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 19:05   #2441
laza
Zakorzenienie

dziewczyny zwycięstwo http://www.ratujfoki.pl/parlament_eu...wyciestwo.html szukałam właśnie różnych materiałów do tego przemówienie i ot co na co natrafiłam ;D myślicie, że potrzebne jest jeszcze drukowanie petycji i podpisywanie jej chodzi mi o foki..bo kilka wydrukuję na pewno np. jeśli chodzi o świnki, czy konie..jeszcze szukam innych..
Stary 2009-05-25, 19:07   #2442
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janina1984 Pokaż wiadomość
też jestem strasznie zawiedziona, i prawdę mówiąc - ta Unia przestaje mi się coraz bardziej podobać

słyszałyście o Codex Alimentaris?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Codex_Alimentarius

mnie też to przeraża.

mnie takze to straszne ,ze pienadze sa stawiane ponad wszystko a gdzie idea??? gdzie sprawiedliwosc ???

Stary 2009-05-25, 19:10   #2443
Malla
Nie depcze krokusów

Aaliyah1981 - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Stary 2009-05-25, 19:16   #2444
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny zwycięstwo http://www.ratujfoki.pl/parlament_eu...wyciestwo.html szukałam właśnie różnych materiałów do tego przemówienie i ot co na co natrafiłam ;D myślicie, że potrzebne jest jeszcze drukowanie petycji i podpisywanie jej chodzi mi o foki..bo kilka wydrukuję na pewno np. jeśli chodzi o świnki, czy konie..jeszcze szukam innych..

chociaz malenkie swiatelko w tunelu cieszy ale zeby bylo coraz wiecej takich informacji

ps. polecam ci ta strone www.alterkino.pl znajdziesz tam naprawde swietne filmy mozesz cos wykozystac warto

aha i tak mysle w filmie ''ziemianie'' mozna go wziac z necila dam ci linka jesli bedziesz chciec narawde bardzo rozlegle jest potraktowany problem okrucienstwa wobec zwierzat film naprawde daje do myslenia i co najwazniejsze porusza wszystkiev problemy poczawszy od uboju ,po bezdomnosc zwierszat ,cyrki, zoo itd do tego daje bardszo do myslenia ma swietne komentarze

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Aaliyah1981 - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
dziekuje serdecznie

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego chcę zostać politykiem, może uda się coś zmienić.
A do tego czasu to nie pozostaje nic innego jak zapisać się do różnych organizacji działających na rzecz zwierząt. Poczekam z tym aż skończę 18 lat [ już w tym roku :P ] żeby potem nie było ewentualnych nieścisłości itd.

kochana to my czekamy takich politykow nam brakuje

Stary 2009-05-25, 19:51   #2445
laza
Zakorzenienie

dzięki Aaliyah i też życzę ci powodzenia..i oby jak najdłużej ;D jeślibyś mogła to podaj tego linka..bo ja w sumie z internetu nie mogę korzystać..ale jak się zapyta nauczycielka o materiały to podam reportaże jakieś, artykuły z gazet, książki własnie, filmy no i właśnie organizacje..co jeszcze można..poczytałam trochę tego było..chociaż w sumie już to wiedziałam..teraz biorę się za pisanie..musi mi to zając przynajmniej 1 kartkę a4 pismem komputerowym...mam nadzieję, że tak będzie i szybko mi pójdzie z pisaniem potem kilka razy przeczytam i już

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

wezmę 3 petycje o świnkach, koniach i fokach..ale tma np. trzeba wpisac meila, myślicie, że to naprawdę jest potrzebne ? czy wystarczy Imię, nazwisko, adres i podpis ?
Stary 2009-05-25, 20:04   #2446
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
dzięki Aaliyah i też życzę ci powodzenia..i oby jak najdłużej ;D jeślibyś mogła to podaj tego linka..bo ja w sumie z internetu nie mogę korzystać..ale jak się zapyta nauczycielka o materiały to podam reportaże jakieś, artykuły z gazet, książki własnie, filmy no i właśnie organizacje..co jeszcze można..poczytałam trochę tego było..chociaż w sumie już to wiedziałam..teraz biorę się za pisanie..musi mi to zając przynajmniej 1 kartkę a4 pismem komputerowym...mam nadzieję, że tak będzie i szybko mi pójdzie z pisaniem potem kilka razy przeczytam i już

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

wezmę 3 petycje o świnkach, koniach i fokach..ale tma np. trzeba wpisac meila, myślicie, że to naprawdę jest potrzebne ? czy wystarczy Imię, nazwisko, adres i podpis ?

bardzo prosze film ''ziemianie''
http://video.google.com/videoplay?do...58742770657802

tutaj link do filmow na alter kino mysle ,ze znajdziesz bardzo ciekawe filmy http://www.alterkino.org/?op=eko

ps.polecam ''pieklo dla najlepszch przyjaciol'' to tak na temat bezdomnosci zwierzat w polsce temat niestety bardzo aktualny a swiadomosc ludzi nadal znikoma

oraz krotki http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx bardzo wazny temat niestety w pl

jesli chcesz moge podac ci swoj adres na naszej klasie mam bardzo duzo materialow tam fotek i informacji lacznie z linkami cytatami do filmow (wszystko mam w opisie o sobie i czym sie zajmuje oraz dodadtwo dwie galreie ov tej tematyce z fotkami pod ktorymi sa opisy dotyczace roznych zagadnien )

ps.slicznie dziekuje za zyczenia )

jeszcze tak mi przyszlo do glowy moze wez na osobnej kartce wydrukuj ktore firmy testuja a kotre nie zawsze to cos )

Edytowane przez Aaliyah1981
Czas edycji: 2009-05-25 o 20:12
Stary 2009-05-25, 20:27   #2447
laza
Zakorzenienie

własnie też o tym myślałam jakby się ktoś pytał jeszcze raz dziękuję..zastanawiam się, czy zamieszczać w przemówieniu np. jak zabijane sa zwierzęta w rzeźni szczerze mówiąc sama nie wiem są rażone prądem ? podobno krowy też są gotowane żywcem ? czy może oszczędzić tego słuchaczom ? nie każdy będzie chciałtego słuchać..chociaż taka jet prawda..przykra..ale prawdziwa..ktoś ich powinien uświadomić.. i jeszcze jedno pyt. tak apropo jak wspomne o testowaniu kosmetyków i metodach alternatywnych to jakie to sa konkretnie..sztuczna skóra ludzka ? no i teraz wychodzi moje niedoinformowanie..a myślałam, że sporo wiem ...

Edytowane przez laza
Czas edycji: 2009-05-25 o 20:31
Stary 2009-05-25, 20:30   #2448
kukis
Zadomowienie

Laza - metody zabijania masz w filmie "Ziemianie", do którego link podała Aaliyah1981

Stary 2009-05-25, 21:07   #2449
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
Laza - metody zabijania masz w filmie "Ziemianie", do którego link podała Aaliyah1981

dokladnie ten film zawiera wzystko i mysle ,ze kazdy powinien go zobaczyc mimo drastycznych scen ale uwazam ,ze kazdy powinien byc swiadomy a potem podejmowac decyzje .malo tego ma naprawde swietna naracje daje ona do myslenia , swietne teksty .

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
własnie też o tym myślałam jakby się ktoś pytał jeszcze raz dziękuję..zastanawiam się, czy zamieszczać w przemówieniu np. jak zabijane sa zwierzęta w rzeźni szczerze mówiąc sama nie wiem są rażone prądem ? podobno krowy też są gotowane żywcem ? czy może oszczędzić tego słuchaczom ? nie każdy będzie chciałtego słuchać..chociaż taka jet prawda..przykra..ale prawdziwa..ktoś ich powinien uświadomić.. i jeszcze jedno pyt. tak apropo jak wspomne o testowaniu kosmetyków i metodach alternatywnych to jakie to sa konkretnie..sztuczna skóra ludzka ? no i teraz wychodzi moje niedoinformowanie..a myślałam, że sporo wiem ...

wysle ci moj profil na naszej klasie wejdz w o sobie , czym sie zajmuje i galerie tam masz dokladne informacje wysle ci na pw

Stary 2009-05-25, 21:08   #2450
Czarniuszkowa
Raczkowanie

a to dostałsm od Nivei:

Witam serdecznie,

Dziękuję za kontakt. Chciałabym Panią poinformować, że nasza Firma, zgodnie z wymaganiami określonymi w Europejskiej Dyrektywie Kosmetycznej oraz polskiej Ustawie Kosmetycznej z dnia 30 marca 2001, nie przeprowadza testów na zwierzętach, żeby ocenić bezpieczeństwo i skuteczność swoich kosmetyków. Taka polityka nie tylko spełnia wymagania i oczekiwania konsumentów, ale również odzwierciedla postęp badań naukowych i jest zgodna z wymaganiami prawnymi.
Również surowce, które otrzymujemy od naszych dostawców, są zgodne pod tym względem z obecnymi wymaganiami prawnymi. Obecnie ustawodawstwo chemiczne wymaga od producentów surowców obszernej dokumentacji, która pozwala zweryfikować, że stosowane surowce są nieszkodliwe dla zdrowia.
Niestety metody zastępcze (alternatywne), tzn metody które dostarczają wiarygodne wyniki bez przeprowadzania testów na zwierzętach, jeszcze nie istnieją dla wszystkich aspektów określonych przez Ustawodawcę. Dotyczy to między innymi kwestii, czy dana substancja może powodować alergie.
Od prawie 20 lat Beiersdorf, wraz z innymi właściwymi Instytucjami i Stowarzyszeniami, z dużym sukcesem uczestniczy w rozwoju alternatywnych metod In-vitro stosowanych zamiast testów na zwierzętach. Beiersdorf jest jednym z liderów i najbardziej znaną firmą w tej dziedzinie.
Jako Firma gwarantujemy bezpieczeństwo naszych produktów kosmetycznych poprzez używanie wyselekcjonowanych składników, a metody In-vitro odgrywają tutaj bardzo ważną rolę. Po otrzymaniu akceptowalnych wyników In-vitro przeprowadzamy następnie badania (bezpieczeństwo, kompatybilność,..produktu gotowego) metodą In-vivo na ochotnikach. Dopiero po otrzymaniu wszystkich wyników produkt może być wprowadzony do obrotu.

Łączę pozdrowienia,

Irena Latasiewicz
Quality Manager
NIVEA Polska Sp. z o.o.
Grupa Beiersdorf

Nivea testuje czy nie ???

Stary 2009-05-25, 23:09   #2451
janina1984
Rozeznanie

brzmi jakby nie testowali
Stary 2009-05-26, 10:12   #2452
kukis
Zadomowienie

No coś ty... Jak dla mnie to jedna wielka ściema. Składniki testują na pewno, a podejrzewam, ze gotowe produkty zlecają testowac innym firmom, bo wyraźnie napisali 'NASZA firma nie testuje'.
A przeczytajcie sobie jeszcze raz co napisali o składnikach - nie ma w tym ani słowa, źe nie są one testowane.

Owijają w bawełnę i tyle.
Nivei absolutnie nie ufam.

Edytowane przez kukis
Czas edycji: 2009-05-26 o 10:13
Stary 2009-05-26, 10:16   #2453
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janina1984 Pokaż wiadomość
brzmi jakby nie testowali
no tak niby z tego listu tak wynika mnie zastanawiam tylko jedna rzecz prawie kazda firma do ktorej piszecie pisze ,ze nie testuje ale nie maja na opakowaniach znaczka ,ze kosmetyki sa cruely free nie ma ich tez na listach

i teraz pytanie czemu nivea skror tyle czasu nie przeprowadza teswot nie ma znaczka nie ma jej na lustach???glowa peka od tego wszystkiego powinni oznaczac wszyscy swoje produkty bo czlowiek ma juz metlik w glowie

Stary 2009-05-26, 10:23   #2454
kukis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
no tak niby z tego listu tak wynika
No właśnie nie, ludzie przeczytajcie to jeszcze raz dokładnie, przeciez to ściema...

A firmy nietestowane nie muszą doklejać znaczków na opakowaniach, Ziaja np z tego zrezygnowała.

Edytowane przez kukis
Czas edycji: 2009-05-26 o 10:25
Stary 2009-05-26, 10:32   #2455
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
No właśnie nie, ludzie przeczytajcie to jeszcze raz dokładnie, przeciez to ściema...

A firmy nietestowane nie muszą doklejać znaczków na opakowaniach, Ziaja np z tego zrezygnowała.

ale dlaczego nie musza??? dzieki temu latwiej nam wybrac kosmetyki a tak czlowiek musi godziny spedzac na szukaniu informacji nie kazdy ma na to czas ani sily ..wielu moich znajomych sie zniechaca i mnie podziwiaja ,ze caly czas szukam oni mowia ,ze nie maja czasu

Stary 2009-05-26, 11:01   #2456
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlaczego nie musza??? dzieki temu latwiej nam wybrac kosmetyki a tak czlowiek musi godziny spedzac na szukaniu informacji nie kazdy ma na to czas ani sily ..wielu moich znajomych sie zniechaca i mnie podziwiaja ,ze caly czas szukam oni mowia ,ze nie maja czasu
uważają że nie musza ponieważ według Dyrektywy Kosmetycznej testowanie na zwierzętach jest zakazane a co za tym idzie karalne, więc niby "wszystkie firmy się tego trzymaja i działaja zgodnie z prawem" o tym dlaczego Ziaja zrezygnowła juz chyba w tym watku było gdzieś

idzie dostać kręćka napradę, najgorzej jest z kolorówkau mnie i z perfumami naszczęście większość pielegnacji udało mi się wybrać według tych firm co nie testują, ale niestety muszę stosować niektóre kosmetyki z apteki, a one w większości są testowane eh i bądź tu w zgodzie z naturą jak Cie dookoła wszyscy oszukują
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 11:03   #2457
Czarniuszkowa
Raczkowanie

Też mi się nie chce wierzyć w szczerość nivei

Stary 2009-05-26, 11:28   #2458
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
uważają że nie musza ponieważ według Dyrektywy Kosmetycznej testowanie na zwierzętach jest zakazane a co za tym idzie karalne, więc niby "wszystkie firmy się tego trzymaja i działaja zgodnie z prawem" o tym dlaczego Ziaja zrezygnowła juz chyba w tym watku było gdzieś

idzie dostać kręćka napradę, najgorzej jest z kolorówkau mnie i z perfumami naszczęście większość pielegnacji udało mi się wybrać według tych firm co nie testują, ale niestety muszę stosować niektóre kosmetyki z apteki, a one w większości są testowane eh i bądź tu w zgodzie z naturą jak Cie dookoła wszyscy oszukują

dziekuje za wyjasnienie . no niestety oni pewnie licza na niewiedze konsumentow i udaje im sie dzieki temu sprzedawac nadal swoje produkty

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Też mi się nie chce wierzyć w szczerość nivei

no niestety ..wiecie co wam powiem cos mi sie wydaje ,ze nie ma sensu pisac do tych firm bo pomyslcie kto sie przyzna do testowania ???nikt kazdy bedzie pisal ,ze nie testuje lub bedzie udzielal wymijajacych odpowiedzi .

ps.doczytalam ,ze przechodzisz na wegetarianizm trzyam kciuki nic sie nie martw ja na kazdym kroku spotykam sie z tym ,ze ludzie mnie nie rozumieja ale daje radesilnej woli zaparcia i do przodu . ps.w domu to bede miala jak przyjade bo u mnie wszycy jedza mieso choc naprawde kochaja zwierzeta jakos nie potrafia przejsc na wegetarianizm ale i nawet ostatnio mpoj tato stwierdzil ,ze mieso tyrzeba jesc i koniec bo inaczej bede chora ehhhhhhhhhhhhh juz mi sie gadac nie chialo bo i tak wiedza lepiej.wiec glowa do gory dasz rade

Stary 2009-05-26, 12:29   #2459
Czarniuszkowa
Raczkowanie

Jeśli o wegetarianiżmie było do mnie to już wyjaśniam: mięsa nie jem już rok,krótko ale i tak się cieszę i uważam to za sukces i już nigdy nie będę jadła mięsa.Chodziło mi o to,że zaczynam kupować kosmetyki nie testowane na zwierzętach co się spotka u mnie w domu itd z gadaniem jaka to ja jestem głupia itd ale opinia ludzi którzy guzik wiedzą o cierpieniu zwierząt mnie nie interesuje.Nie jem mięsa już rok i czuję się z tym dobrze,chora nie jestem,w trumnie też jeszcze nie leżę a takie głupoty że zachoruję mnie denerwują bo jeśli się odpowiednio odzywia,mięso zastępuje innym jedzeniem to chorym się nie będzie.Bez mięsa da się żyć,znam kilka osób które nie jedzą mięsa całe życie lub 30 lat i są zdrowi
A to z kosmetykami to faktycznie trudna sprawa,ale jak się chce to postawi się na swoim

Stary 2009-05-26, 12:47   #2460
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje za wyjasnienie . no niestety oni pewnie licza na niewiedze konsumentow i udaje im sie dzieki temu sprzedawac nadal swoje produkty

no niestety ..wiecie co wam powiem cos mi sie wydaje ,ze nie ma sensu pisac do tych firm bo pomyslcie kto sie przyzna do testowania ???nikt kazdy bedzie pisal ,ze nie testuje lub bedzie udzielal wymijajacych odpowiedzi .
Ano niewiedza czasem jest błogosławieństwem a czaasem po wyjawieniu okazuje się przekleństwem. Jakos Nivei nie ufam Każda korporacja chroni swoje interesy jak najlepiej umie
Cytat:
Jeśli o wegetarianiżmie było do mnie to już wyjaśniam: mięsa nie jem już rok,krótko ale i tak się cieszę i uważam to za sukces i już nigdy nie będę jadła mięsa.Chodziło mi o to,że zaczynam kupować kosmetyki nie testowane na zwierzętach co się spotka u mnie w domu itd z gadaniem jaka to ja jestem głupia itd ale opinia ludzi którzy guzik wiedzą o cierpieniu zwierząt mnie nie interesuje.Nie jem mięsa już rok i czuję się z tym dobrze,chora nie jestem,w trumnie też jeszcze nie leżę a takie głupoty że zachoruję mnie denerwują bo jeśli się odpowiednio odzywia,mięso zastępuje innym jedzeniem to chorym się nie będzie.Bez mięsa da się żyć,znam kilka osób które nie jedzą mięsa całe życie lub 30 lat i są zdrowi
A to z kosmetykami to faktycznie trudna sprawa,ale jak się chce to postawi się na swoim
Podziwiam rodzice nie tylko z niewiedzy ale także z troski Wam tak mówią m oja kuzynka była 2 lata wegetarianką i ciagle jej cos podtykano. Każdy sam decyduje o swoim życiu i sam dokonuje wyborów. To jest Wasze życie i macie prawo "nie jeść mięsa" Popieram
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości